A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Most így nézegetve a képeket, majdnem sikerült mindenkit szopi közben lekapni. Pedig nem erre utaztam bocsi mindenkitől. :lol:

Lívi
Köszi még egyszer a csörgőt én már most imádom. :lol:

Eszti
Nem jött meg a korpovit, pedig nyitva van még most is az ablak. :lol: Na nem baj reggel megyek osiba csak így írom, és veszek pár csomaggal.

Tünde
Ha Patrícia nézi a képeket bocsi neki. :wink: De már tudom

Na mára elvonulok. Ma annyit nyomultam, hogy 1 hétre lelépek, azt hiszem. :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Évi
Ez tetszik! :lol: Kíváncsi vagyok még mink lesz egyforma.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Mi még sétáltunk egyet a ligetben, mert Bettus elaludt a babakocsiban. Utána meg mentünk Patrícia fellépésére ami itt Gödön volt.

nagyon cukik a babák és szerintem jól bírják a strapát, úgyhogy mi benne vagyunk egy köv. taliban!! :P

A többi apuka is jöjjön bátran!! :)

Én csak holap rakom fel a képeket.

Babetta: nagyon jó képeket csináltál!!!
Kivéve ahol dagadtan épp tömöm a hasam... :lol:

Mamacka: két kocsival mentünk, amiben Bettina kukucskál az egy ABC design Premi alu, ez egy batár terepkocsi, nehéz, elfoglalja a csomagtartót, viszont sokoldalú.
A másik egy esernyőre csukható kétfunkciós Hauck.

Jó Éjt Mindenkinek!!!
tünde_szõd

Visszatettem a vonalzóm, remélem sikerült

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jajj, nagyon szuperek a képek! Látszik,hogy mennyire jól sikerült a tali!

Babetta: Óriási Levi :D, Botond törpe hozzá képest :lol: De nagyon cukipofa a többi bébinyóval együtt, na meg persze a nagyobbacska gyermekek is szépségesek! Természetesen ti is jól néztek ki mamik! :D

Tünde: Várjuk a Te képeidet is!

Annak örülök,hogy sikerült mindenkit felismernem! Furcsa, hogy ezelőtt csak nagy pocival láttam mindenkit (már akivel találkoztam novemberben):D:D:D

Jó éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Persze elfelejtettem, amit akartam (amiért külön írtam Babettának): édesen kacag Levi a papájára, de azért az a melltartóbetét naggggyon ott van :D:D:D:D:D:D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Lányok!

Na én is hazaérkeztem. Azért ennyire nem tévedtem el, csak egy kicsit. Még láttam a Tündééket előttem menni. Én majdnem kilyukadtam a Hungária körútra. Utána hatra mentünk egy ismerőshöz szülinapozni.

Boscó!
A tejcsit szerintem csökkentsd. A gyerekorvosunk szerint joghurt mehet, tej nem. Én amióta nem iszok tejet, teljesen elmúlt a kiütés Tündibündin, csak ugye sokára száradt és esett le.

Borcsa!
Én is megégtem a karomon, meg a nyakamon. Piros és viszket, mint a fene!

Mai nap mérgelődése: megyünk ismerőshöz. Férjem tolja a kocsit én előre mentem üdvözölni a pasikat. Erre "kedves" ismerősöm: "Jaj, hát alszik? Nem baj én akkor is kiveszem." És az én alig félórája alvó gyerekemet kikapta a kocsiból és elvitte egy szomszédjához. Már időm se volt rászólni, hogy hagyja aludni. Ja és a plusz: ugye megyek a kölköm után, nehogy összetapizzák, stb, és felváltva szapultak egymást túllicitálva: "Képzeld, a mai modern hülyeség, hogy nem ad a gyereknek inni." "Hát kislányom, ilyet nem szabad, akárki akármit mond." Erre én magyaráztam, hogy az anyatej hány százaléka víz, eleje hígabb, nyáron többet iszik, csak mondták a magukét. Például azt, hogy beteg lesz a gyerek, ha nem ihat. Jött a következő: "És képzeld, akkor eszik a modern tudományos gyerek, amikor akar" Mondom persze, úgy hívják igény szerinti szopi. "Ja, ha te a két hónapos gyereked igényeire hallgatsz! Nem baj, majd a fejedre nő." Aztán a néni hirtelen rávigyorgott a lányomra, ő meg szegény elbőgte magát. Erre én kikaptam ismerős kezéből a lányom, hogy megnyugtassam. Ekkor jött a szakértő duma: erősödik a gyerek tüdeje, minden gyereknek kell sírnia, minek akarom minden síráskor megnyugtatni, hát az a dolga, hogy sírjon. És halál tutira győzködtek, hogy hagyjam sírni, mert kell, hogy erősödjön a tüdeje. És azt a pofát látni kellett volna hozzá. Csak a jólneveltségem (meg némi jogi tudás a testi sértésről :D ) akadályozott meg abban, hogy képen ne gyűrjem őket. Aztán otthagytam őket és mentem a vendég pasikhoz, azok legalább nem értettek a dologhoz és csak azzal foglalkoztak, hogy kétméterről csodálták a lányom.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Minden baba gyönyörű!!!! Köszi Babetta a képeket!! Nagyon édes a vigyorgása Levinek! Mamócák, Ti is nagyon jól néztek ki!!!
Anita,
kitartás!!!
Vok,
gratula Hannának! :) A fénykép készítés ismerős. :)
Tünde,
olyan helyesek a lánykáid!!! Hogy sikerült a tegnapi fellépés?
Livi,
hát... nagyon ismerősek a beszólások (gondolom mindenkinek). Én is nehezen bírom általában, hogy magyarázkodnom kell. Engem meg azzal nyaggatnak, hogy adjak már mást is Lidinek (anyatejen és tápin kívűl).
Ez durva, hogy kivették az alvó gyereket! :(

Puszi

Mindenkinek szép napot! Várom a többi képet!
angi79

Jó reggelt

Livi: Hát nem semmi amit leírtál. Nekem is égnek állt volna a hajam. Még szerencse, hogy ahol mi voltunk tegnap vendégségben ott senkinek nem jutott eszébe a gyerek teáztatása, sőt a barátnőm is (3 gyerek van) azt mondta, hogy 6 hós korig csak szopi.

Én meg, kis naiv gondoltam tegnap este, hogy a Lili biztos úgy elfáradt, hogy átalussza az éjszakát. Azért 2 óránként kérte a hamit :) . Most persze, mint aki jól végezte a dolgát durmol 1000-el :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!!

Lili ma kb. 3/4 9-ig aludt estétől,olyan édi nem?? :lol:

Húúú nagyon szuperek a képek.Örülök,hogy mindenki jó érezte magát,babák,anyucik egyaránt.

Angi
-Köszi! :lol: Igen ez egy rugi.A Tescoban találtam rá,kivételesen jó minőség volt,persze,hogy megvettem.Azóta sem találok hasonló jó cuccot ott.Egyébként is kiakadok a Tescora,mert mindig a pénztárnál derül ki mindennek a valódi ára :twisted: :evil: :twisted: A fodros body nem Tescos,ajiba kaptuk.Ti hogy álltok súlyilag,mi nagyon le vagyunk már maradva mindenkihez képest,kivéve az újszülötteket. :cry: :wink: :P Ügyesek vagytok,hogy alig kell tápi. :lol:

Livi-Mindentudó rokonokkal úgy látszik mindenki el van látva.Mi megúsztuk a nagyon durva eseteket,mindenki örül,hogy csak tejcsizünk,még Lili üknagyija is.De azért egykét okos beszólás nálunk is van.Én arra akadok ki,hogyha azzal jönnek,ha Lili megnyekken,akkor éhes.Erre nagyon érzékeny vagyok :twisted:

Nagyon meleg van,lóg a nyelvem!! :evil:
Vendég

Ahogy beszéltük

Születéskor:

Kép

Kép

Napjainkban:

Kép

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Livi! Én tuti elküldtem volna magyon messzire, ha kiveszi a gyerekemet a babakocsiból az engedélyem nélkül!!!! Ezt még a nagymamák se merik, nemhogy egy idegen!!!!!!!

Bekövült szokások: annyira utálom, hogy mindenki jobban ért a gyerekemhez, mint én, csak azért, mert neki is van/volt pici babája. Lövésük sincs, hogy most mit tartanak a dokik jónak, de szerintük csak úgy jó,ahogy ők csinálták. Pedig annó azt is az orvos mondta, mert akkor úgy találtk jónak... most meg mi vagyunk a hülyék, hogy az új ismertek alapján etetjük/neveljük a gyerekeket!!!! UTÁLOM!!

Na, ennyit erről. Megyek is etetni. :D:D

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!!!

Nagyon jók a képek,klassz hogy igy össze tudtatok jönni.Remélem nekünk is összejön.

Babcika,Neked akarom mondani hogy a ca csúcs hatást váltott ki!!!!!!!!KÖSZI!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Most ment el apósom. 5 percet volt itt, de ez alatt az 5 perc alatt 4x ment be a szobába megnézni az alvó gyereket. Olyan idegesítő, mit kell bámulni szegény gyereken annyit, olyan mintha direkkt mászkálna be, hogy hátha felkell. Ráadásul még a laminált is nyikorog, amikor rálép az ember, de őt ez persze nem érdekli.

Kép

Kép
pgyöngyi

Pilchard-Hurrrrááááááá!!!!Nagyon örülök!!! :lol: :lol:

Gyöngyi-Nélad volt hatás,vagy még nem ittad???
Vendég

Sziasztok!

A most és annora a homeos tanfolyamon mondott az egyik gyerekdoki nagyon jót. Ő 20 éve végzett az orvosin, és ha ma azokkal a gyógyszerekkel gyógyítana, amiket akkor tanítottak neki, akkor bizony csúnyán beperelnék műhibáért.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nélad=Nálad :oops:
Vendég

Babci: Tegnap kezdtem el inni. Eddig még csak az alergiámnak tett jót, de biztos kell pár nap, hogy legyen látszatja. Meg aztán el is felejtettem meg mérni mit evett

Kép

Kép
pgyöngyi

Jaj de irigy vagyok a tali miatt. :oops: :cry:
Nagyon szépek a babák és a szüleik, na meg a tesók is. :lol:
Mi nem vállaltuk be a hosszú utat ebben a dög melegben.
Tegnap csak a nagyihoz mentünk, ami kb 20 perces út, de azt hittem felforr az agyvizem :wink:
Sajnos én nem tudok mindenkit beazonosítani...

Már alig vártam, hogy jó idő legyen és kint lehessünk a babával...erre most inkább bent vagyunk a hűvös szobában.
Majd estefelé kimerészkedünk.

Évi :lol:
Én inkább szép lassan szokatnám az új helyekhez, emberekhez. Nem tudom ez helyes e, de én inkább ezt tenném. Ha nem mentek sehová abba te is megbolondulsz és később se biztos, hogy jobban menne neki az ismerekdés.
Szerencsémre Timi jól elvan mindenhol és mindenkinél :twisted: az utóbbinak nem örülök. 8)

Csajok! Lehet hogy mégiscsak rendbe jön Timi manó szeme :lol:
Tegnap már csak egy picit váladékozott és ma reggelre is csak egy minimálisan volt csipás! hipp-hipp-hurrá és kopp-kopp-kopp

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ti miben altatjátok a babókat????
Nálunk 25fok van a szobában...
Egy hosszú ujjú bodyban és egy újjatlan vastag hálózsákban aludt mostanság... azt hiszem ez mostmár meleg.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Altatás-Én egy ujjatlan bodyt és egy hosszúujjú vékony hálózsákot adtam rá.Takarót nem,mert a fejére húzza :roll: Nálunk éjel 23 fok körül van.Nyitva hagyunk egy kisebb ablakot,redőnyt nem eresztjük le teljesen.Szerintem nem volt melege és nem is fázott!Most egy rövidujjú bodyban alszik,a lábát betakartam egy vékony takaróval,ja és zokni van rajta.
Vendég

Hello Csajszik!

Jaj, nagyon irigy vagyok a tali miatt, bár itt sem rossz Debrecenben! A fene sem érti, hogy mitől, de itt többet eszik és alszik a csemetém. :)
Amúgy gondoltam sokat rátok... jól kiválasztottátok a legmelegebb napot és napszakot!

Tündi! Nagyon tetszik a terepjárós kocsitok, már messziről kifigyeltem a képeken azonnal. Én kerestem ABC-nek ilyen felfújhatós kosiját, de nem találtam. Már nem gyártanak? Ti hol vettétek?

Vali, ne tudd meg mennyit járkáltam ilyen sapiért a keresztelőre!!! Nagyon cuki a fülbevaló, most már én is kacérkodok vele… van külön baba fülbevaló, ami kisebb??? Na megnyugodtam, hogy csak van pár földim innen a fórumról is. :)

Bea! Ti meddig laktatok Debrecenben?

Mi naptejnek a Vichy50-est használjuk és nagyon bevált, nyoma sincs pírnak a picúron. Amúgy nem tudom ki kérdezte a pancsolást, de mi szombaton az árnyékban kipróbáltuk mit szól hozzá. 37 fokos vízbe tettük, de hűlt egy kicsit, míg hasalt benne, és a nagy melegben annyira élvezte, hogy reklamált mikor kivettük. :) Azért 10 percnél nem hagytam benne tovább. Na megtaláltam, Csillus kérdezte.

Angi! Örülök, hogy jól vagytok! A Te szüleid hol laknak? A KALCIUMMAL az van, hogy Babcika ajánlotta, pezsgőtabletta formájában, napi kettőt és állítólag jót tesz a tejtermelésnek. Hát én ki ispróbáltam és ömlik a tejem. Szerencsére csak épp annyira, hogy sokat tud enni Pötyi anélkül, hogy keményen kéne melóznia (ömlik a tej a szájába) de a melleim nem durrannak be vagy ilyesmi. De ahogy olvastam másnak is bevált már! :)

Eszti, nektek is nagy mázlitok van ezzel a hétvégével! Ilyen jó idő még nem is volt egyhuzamban! Jól tetted, hogy kivitted Benyust! Mi is kinn vagyunk egész nap (kivéve most, mert nagyon meleg van és Pötyi az ágyában alszik). Jó kis hely lehet, hol tudsz ott internetezni? Én haza sem jönnék onnan. :) Bár nálunk is aza a gond, hogy én mehetnék ide-oda, de Apa hiányozna és neki is mi, szóval csak egy két napot lógok el. :(

Babcika! Kiderült, hogy tényleg gomba-e? Hogy a manóba került oda????

Anita!! Drukkolok, hogy meglegyen most már minden vizsgád!!! És elfelejthesd ezt a félévet! :)

CORY!!! Tündér a kiscsajod! Látszik, hogy van étvágya! :)

Babetta!!! Detto ilyen kocsink van, még a huzata is!!! Ti is elégedettek vagytok vele? Nekem csak annyi bajom vele, hogy szerintem a váza elég nehéz, a HOCO-nak jóval könnyebb a szerkezete... de kétszer annyi, szóval eddig ért a takarónk, ezt kell szeretni.
Mi is rövid ujjú bodyban és hosszú ujjú hálózsákban alszunk. Plusz egy vékony pamut takaró. De az csak derékig. :)

Na megyek, mert kész az ebéd és kész kisregényt írtam.

Szép napot mindenkinek!!!
Pesten is kánikula van?

Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika-Valószínüleg gomba és rá is jöttem,hogy hogyan is jött a dög oda :twisted: Ebben a hülye melegben szerintem a melltartó betét,ami ugye műszálas borítású(ha jól tudom,én baby love-ot használok) és,ami ugye a tejcsitől még nedves is nem tetszhet a bőrömnek.Ráadásul olvastam,hogy az anyatej magas cukor tartalma miatt kedvez a gombának,bár bizonyos mértékben van a tejcsiben gombaölő vmi is.Bár most már csak hajnalban csempészek be melltartóbetét pont ezért,akkor viszont muszáj,mert nagyon folydogál a cici,múltkor az ágy is tejcsis lett.Napközben,ha picit csöpizik az már nem érdekel.Háát én erre tippelek,amúgy már jobb,kicsit fáj csak a szopi.De nagyon útááálom,hogy van,tudatalatt irtózom tőle,de mit tudok csinálni.Gondolom le van passzolva a szervezetem a szopi miatt,így megtalálnak ezek a dögök,mihelyst icipici megfelelő körülményt "biztosítok" nekik.

Vendég

Sziasztok Lányok!

Az én tündérkém éjfél körül aludt el, viszont reggel csak fél nyolckor akart reggelizni. Nekem sajnos hamarabb fel kellett kelnem, mert fájt a cici és fejni kellett.

Altatás: Mi egy ujjatlan body plusz egy takaró, amit kétóránként teszek helyre. Mármint a gyereknek. :D Én speciel egy szál lepedővel takarózom. :D

Babcika!
Neked nem ragadnak szálak a babylove-os melltartóbetétből a cicidre? Nekem ezért kellett váltani, mert féltem, hogy a gyerek lenyeli a szöszöket. Na meg állandóan átázott.

Mindjárt teszek fel talis képet.

Kép
szelivi

Pfúúúú csajok, mire megfőztem, mindenemen folyt a víz, el is ment az étvágyam :( Hány fok lehet odakint??
Szegény fiamnak megígértem, hogy ebéd után elmegyünk bicajozni (nem vagyok normális :( ), de szerintem hőgutát kapnánk ebben a melegben. Pedig egy fagyi igazán jólesne most :)

Tegnap vettem én is kalciumot (nehogy kimaradjak már a jóból :lol: ), este be is vettem az elsőt, és most a másodikat. De én még nem vettem észre semmi extrát :cry: Lehet, hoyg nekem nem hat, vagy csak legyek még türelmes???

Babcika: lehet egyébként, hoyg a melltartó betéttől lett gombád, mert nekem a védőnő mikor meglátta, hogy azt használok, mondta, hoyg inkább ne, mert, hogy ilyesmi is előfordulhat tőle. Így én csak akkor teszem be, ha megyünk valahova.

Évi: én úgy csinálnám, hogy hagynám most Dórit kicsit, aztán pár nap múlva újra megpróbálnám emberek közé vinni, hátha addigra kicsit jobban tűri. Ha nem, akkor pár nap pihi megint, aztán újabb próba. De szerintem se zárkózz be emiatt a 4 fal közé. Lehet, hogy kezdetben olyan helyre kéne vinni, ahol nincs olyan nagy zsivaj, mint a tornán.
Drukk, hogy sikerüljön valami okosat kitalálnod, és Dóri is megnyugodjon.

Lányok, nektek sikerül alvó gyerekből böfit kicsikarni?? Az esti és a hajnali szopinál úgy bealszik Alizka a cicin, hogy hiába próbálom percekig büfiztetni, nem jön semmi :( Pedig egy csomó levegőt nyel, mert irtó mohón eszik olyankor :(

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocsi, de csak ennyit csináltam.

Kép
szelivi

Na és az újszülöttkori és mai kép. A hurkákról majd este csinálok sztárfotót.

Kép

Kép

Kép
szelivi

Sziasztok!

Csináltam albumot:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=9874

Ha a link nem működik, akkor a fotóalbumok megtekintése:
2006. tavaszi babák nyáron

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Livi-De szöszös lesz,én leszedegetem szopi előtt.De mondom én már csak hajnalba rakom be,akkor folyik.Nálam is volt már pl.,hogy átázott.Most már 2 órás szopik mellett,nem sok esély van rá,hogy napközben is ömleni kezd a tejcsi. :roll:

Vali-Nekem is kellett pár nap,mire hatott a Ca.Türelem rózsát(ill. tejcsit)terem. :wink: :lol: Ugye akkor jól sejtettem,hogy a melltertóbetét a ludas. Nálunk sincs böfi,ha bealszik Lili(ezt a rímet :lol: ) Én ilyenkor lerakom úgy,mert ha reggelig várnék se jönne ki egy halványka böfike sem,Nem volt belőle probléma,remélem nem is lesz. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Livi: nem semmi ez a sztori. Én biztosan kikeltem volna magamból, és elküldtem volna a p....ba. :evil: Alvó gyereket kivenni a kocsiból. Elképesztő. Őt meg jól fel kellene kelteni az éjszaka közepén, belevilágítani erős fénnyel az arcába, és dumálni neki. Kíváncsi lennék, hogy mit szólna.

Kérdés, SOS: Istvánka szomjas volt, ezért reggeli etetés után két órával cicire tettem. Jól bekajált, és utána hányt egy nagyot. Eltelt kb. fél óra, megint hányt, de láthatóan szomjas maradt. Adtam neki egy kis vizet. :oops: Ez nagy gáz? Mert hát nem mertem bepróbálkozni a cicivel, nem akartam hogy hányjon megint.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Azért dobok ide is képeket:

Kép

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Látom többen raktatok már fel újszülöttkori és mai képet.Mi se maradjunk ki :wink:
2006.02.15.
Kép
2006.06.13.
Kép
Vendég

Istvánka

Kép

Kép

Lili

Kép

Kép

Tündike

Kép

Kép

Liza

Kép

Kép

Hanna

Kép

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Babcika:én a Fixies melltaróbetétet használom,és nagyon szeretem az anyagát!Igaz hogy nem sokáig bírja ha beindul a cici,de ha duplán teszed,kibír 4-5 órát hogy ne üssön át a ruhán.Remélem hamarosan meggyógyulsz!

Mariannka:sajnálom hogy Istvánka hányt,biztos nagyon megijjedtél Te is,mag a pici is!
Vendég

Levi

Kép

Kép

Natasa

Kép

Kép

Petike

Kép

Kép

Bettina

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Gergő

Kép

Kép

Scullyx család

Kép

Kép

babák anyával

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Gyönyörűűű minden baba :lol: :lol:

Boscó-Köszi!!Ezt a melltartóbetétet hol veszed?ÓÓ nekem nappal sohasem folyik annyira a tejcsi,hogy ebből gond lenne!

Mariannka-Szegény Istvánka!Szerintem nem ártasz,ha picit inni adsz neki.Azért nem szabad átesni a ló túlsó oldalára sem szerintem.Egy kis teától vagy víztől még semmi baja nem lesz.Már ha megissza,nem úgy,mint Lilkó :?
Vendég

Tünde!

Tök jó ez az album a feliratokkal, így én is be tudtam azonosítani mindenkit! Köszi a fáradozást! :) Tündériek a babák, és csinosak a mamák, lelkesek a papák és nagytesók :)

Köszi a válaszokat az "idegenhely"-szindrómánkkal kapcsolatban, én is remélem, hogy valamit sikerül kitalálni, mert így nagyon-nagyon rossz :cry:

Timi!

Dórira én éjszakára egy rövidujjú bodyt adok, és egy ujjatlan hálózsákot. Esetleg egy vékony zoknit, de nem takarom be. Lefekvés előtt kiszellőztetem a szobáját, de alváshoz becsukom az ablakot.
De jó lenne, ha mégis rendbejönne Timi szemecskéje újabb átmosás nélkül is!

Mariannka!

Szerintem ennyi kis víztől semmmi baj nem lesz, inkább így, mint hogy megint hányjon. Azóta minden rendben Istvánkával?

Ma délután hozzánk is jön egy baráti házaspár egy babával, aki 5 héttel fiatalabb Dórimnál. Kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd egymás társasága a pöttömöknek :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Nekem is tetszik ez az "akkor és most" mozgalom, gyorsan én is dobok képeket:

Kép

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Mostmár én is beazonosítottam mindenkit! Köszi Tündi!

Évi :lol:
Ez nagyon jó ötlet, hogy nállatok találkozik Dóri másokkal.
Majd írd meg hogy bírta.

Elzavartam apát vékony hálózsákért. :lol: Még sosem vett egyedül ruhát a babának. Remélem nem "választ be" :roll:

Mariannka :lol:
Jobbulást Istvánkának!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Nagyon nagyon szuperek a képek,tényleg jó tudni ki kicsoda!!!!
Igazán gyönyörűek a babák!Ahogy nőnek,egyre szebbek!!!!!

Babcika:A Rossmannból veszem,649 ft.
Nálunk is 24 fok volt az este a szobában,én magam is majd megfőttem.
Fürdetéskor mi a helyzet nálatok? Emeltek a hőmérsékleten?Vagy már ugyanannyi fokban fürdetitek a piciket mint a szoba hőmérséklete?Ne nézzetek nagyot ezeken a kérdéseken,de én már csak ilyen kis bizonytalan anyuka vagyok!
Vendég

Elkezdtem nézni a képeket és pont az én képemnél jártam, amikor azt írta ki ,hogy üres az album, na egy kép van rólam az is, eltűnik. :lol: Másnak is eltűnt az összes vagy csak nekem.

Lányok
Igaz, az hogy nem szabad hideg vízben fürdeni, mert elmegy a tej?

Én azt hiszem kénytelen, leszek Levit vízzel vagy teával itatni, mert szomjas és ennyiszer nem adok neki cicit, mert akkor is benyomja az adagját, és nem akarom, hogy 12 kg legyen 4 hónaposan. Vagy van valakinek valami ötlete?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

mi se maradunk ki a mozgalomból :lol:

egy pár percesen:
Kép
és több mint 4 hónaposan, a nagy melegben:
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Babetta!

Ha ilyen hibát jelez, akkor frissíteni kell, és akkor megmutatja a többi képet is. Gyakran hülyül meg nálam is albumnézegetés közben, én ezt szoktam csinálni.
Én bepróbálkoznék vízzel, illetve próbálkoztam is, de Dóri nem fogadja el. Úgy csinál, mintha nem tudná, hogy mit kell csinálni a cumisüveggel. Pedig tudja a kis ravasz, mert ha anyatejcsi van benne, akkor kiszívja. De ha víz van benne, akkor csak rágicsálja a cumit, meg néz nagy szemekkel, hogy "anya te meg mit akarsz ezzel?!"

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Boscó :lol:
Mi már régóta nem fűtünk külön a fürdéshez és még egyszer sem volt megfázva.

Babetta :lol:
Ha hideg vizes ruhával borogatnád a cicidet akkor apadna a tej. Hát akkor valószínűleg ha hideg vízben áztatod magad akkor az sem tesz jót a tejnek. Vagy nem igaz :roll: :? :P

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Boscó-Köszi! :P Lehet,hogy kipróbálom,bár mondom most már nem sokat érintkezek melltartóbetéttel. :? Mi sem melegítünk fürdéshez már régóta.Különben nálunk 24-25 fok van,ennyire fűtöttük be szobát télen is,nem volt melegebb. :roll:

Babetta-Szerintem sem baj,ha kis vizet vagy teát iszik,ill. kisebb baj,mintha folyamatosan enne. :roll: 12 kg???Miért most hány kiló Levi?

Lányok!Tényleg mindenkinek folyik a cicije napközben is :?: Ha nem akkor az sem baj nem?,mert beállt a ker.-kínálat rendszer?Jól tudom?
Vendég

Babci!

Nekem nem folyik napközben, de éjjel sem, csak már hajnaltájt. Meg már szopi közben sem folyik :roll: nem tudom, ez baj-e, de csak nem!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Babcika :lol:
Én is már csak akkor folyok amikor Timi szopizik és beindul a leadó reflex. Olyankor a másik is beindul de már ez se mindíg. Én nem aggódom ez miatt. :lol: Inkább örülök neki :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Gyöngyi!

Ezt találtam:

2. 4 Napirend és szoptatás összefüggése

A "rendhez szoktatás" is a gyakran és előszeretettel emlegetett nevelési célok közé tartozik. Önmagában helyes ez a törekvés, ám a gyakorlatban sajnos sokszor előfordul, hogy megzavarja a szoptatás természetes szabályozó mechanizmusait. Az első napok gyakori, általában minden rendszerességet nélkülöző szopásai után lassacskán a legtöbb baba kialakít valamiféle saját rendet. Lehet, hogy nappal éppen három óránként éhezik meg, ám a késő délutánhoz közeledve egyre gyakrabban és egyre tovább szeretne mellen lenni. Ez annyira jellegzetes (nem rendellenes!), hogy a szakirodalomban külön elnevezés illeti meg: cluster feeding-nek nevezzük. Végül elalszik, és csak öt órányi szünet után ébred újra egy éjszakai, majd hajnali szopizáshoz. Az is lehetséges, hogy a nyűgős, sok-sok rövidebb szopással tarkított délutáni időszakot még ennél is hosszabb, egybefüggő, nyugodt alvás követi. Más babáknál kezdettől fogva a gyakoribb, másfél-kétóránkénti szopás válik rendszerré. Ha kialakult ez a bizonyos "saját" rendszer, ne gondoljuk, hogy az egész csecsemőkor folyamán fennmarad. Ha a kisbaba növekedési ugrásokat él át, hirtelen táplálékszükséglete is megnő. Az édesanya azt tapasztalja, hogy "nincs elég tej", a kicsi még többet is inna. Ilyenkor szerencsére nem kell pótláshoz, lefagyasztott anyatejkészletekhez nyúlni, hanem átmenetileg gyakrabban kell megszoptatni a kisbabát.

Tipp:

Sok mamánál beválik, hogy a szopás után közvetlenül elégedetlenkedő csecsemőt dajkálják, sétáltatják egy picit, majd nagyjából fél óra eltelte után újból mellre teszik. Egy-egy alkalommal mindkét mellből kínálhatjuk, sőt, ha már a másodikból szopott, visszarakhatjuk az elsőre. Ha kevés idő telt el két szoptatás közt, ugyanazzal a mellel kínáljuk meg, amellyel az előzőt befejeztük, ha hosszabb idő, akkor inkább a másikkal.

A gyakori szoptatás azért segít, mert az anyatej jelentõs része szoptatás alatt termelõdik. Nem kell attól tartani, hogy a tejnek "nem lesz ideje összegyûlni", ugyanis ki sem szopott anyatejjel lehetetlenség takarékoskodni.

Akár az oldalt is nézd meg. Nagyon jó! :D

http://www.szoptatasert.hu/

Hanna szopi "stílusának" még neve is van. :D:D

Pusza

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: