Sziasztok Lányok!
Jól befűtöttek mostanában, már most izzadok, mint a ló. Igaz, már két adag kinnt szárad a kertben, a harmadikkal még a gép küszködik.
Rókica!
Nagy-nagy gratula nektek is a kistesóhoz!!!!!!!
Nyaralás téma:
Alapvetően, és maximálisan Sildikével értek egyet.
Mi is nemegyszer ott hagytuk már Gergőt egy egész hétvégére anyuméknál, semmi probléma nem volt, mi pedig kettecskén elmentünk a férjemmel pihizni.
Pont azt beszéltük, hogy szerintem ő még fel sem tudtam mérni, hogy 2 órát, vagy 3 napot voltunk távol tőle.
Mi is terveztünk idénre külföldi, tengerparti nyaralást, már tavaly nyáron, amikor Gergő még csak pocaklakó volt,és már előre meg is beszéltük, hogy Gergő nélkül fogunk menni.
Éppen ezért a legelejétől úgy szoktattuk Gergőt, hogy bármikor anyumnál tudjuk hagyni, gond nélkül.
Már kéthetesen egy egész hétvégét anyumnál töltöttünk.
És az idei nyaralást is úgy terveztük, hogy ottmarad anyunál.
Persze , a külföldi nyaralás nem fog összejönni.
Viszont szeretnék Nektek elmesélni valamit:
Mint említettem, pénktek hajnalban lementünk a Szelídi-tóra, egy baráti párral, ahol 1 éves a kislány.
Tudni kell róluk, hogy nem egy kimozdulós família, a gyerek soha nem volt még távol a szüleitől 2 óránál tovább, nem aludt még idegen helyen soha, még a nagyszülőknél sem.
Eléggé különböznek az elveink a gyerekneveléssel kapcsolatban, és féltünk is egy kicsit a párommal, hogy mi lesz.
Hát, az lett, amire számítottunk.
Gergő tökéletesen vette az akadályokat, élvezte, hogy pancsolhat, fel sem tűnt neki, hogy ott aztán tényleg egy vad idegen környezetben van, éjjel gyönyörűen aludt.
Viszont a kislánnyal voltak problémák. Péntek estéről szombat-ra szinte semmit nem aludtunk, a kislány végig üvöltötte az éjszakát.
A szülők arra fogták, hogy idegen környezet. El is hittük, tényleg nem aludt máshol még a gyerek.
De olyan nincs, hogy a szülő ne tudja megvígasztalni, vagy valahogyan elaltatni.
Hogy őszinte legyek, nem is akarták.
A legfinomabb beszólása anyukának az volt, mikor már nagyon unta éjjel egykor: Kussoljál már.
A többit nem is idézem, hogy miket csinálnának a gyerekkel, mert komolyan mondom, én szégyenlem magam.
A vége az lett, hogy akkor nem maradnak tovább, reggel majd hazamennek.Végül szombat este jöttek haza, mi meg maradtunk szépen hármasban a párommal és Gergővel. És kipihentük a fáradalmakat.
Hogy érzékeltessek néhány dolgot:
A kislány 13 hónapos, 7,5 kg.
NEM HAJLANDÓ !!! semmilyen főtt kaját megenni. Sem az üvegeset, sem pedig azt, amit én főztem Gergőnek , és megkóstoltattam vele.
Csak a kenyeret eszi meg, és joghurtokat minden mennyiségben.
Komolyan mondom, előre tudtuk a párommal, hogy ez lesz, úgyhogy direkt figyeltük, hogy amíg lennt vagyunk, mit fognak a gyereknek enni adni.
Figyeljetek:
Péntek reggel elindultunk, előtte a kislány megette egy kiflinek a végét. Az úton menet közben megálltunk pár percre, addig kapott egy Danone joghurtot, és egy Túró Rudit.
Majd megérkeztünk, az anyja bepróbálkozott vmi üveges kajával, nem kellett a gyereknek, úgyhogy kapott egy kis háztartási kekszet.
Majd vacsira kapott mégeegy joghurtot.
Aztán jött ugye a borzalmas éjszaka.
Mikor már mind a négyen kivoltunk, mint a kutya, az anyja kitalálta, hogy biztos éhes, elővette a hűtőből a délutáni üveges kaját, ami akkor nem kellett a gyereknek. Persze most sem kellett neki.
Aztán nagy nehezen vmikor hajnalban elaludtunk.
Majd jött a szombat reggel, reggelire gyerkőcnek egy joghurt.
Délben újra üveges kaja, ami persze (milyen meglepő), megint nem kellett. Aztán lefektette a gyereket aludni.
Később elmentünk mi is kajálni egy közeli kajáldába, de annyi esze nem volt, hogy valami kaját hozzon neki.
Persze szegény kislány valszeg megint éhes volt.
Én simán adtam Gergőnek a hekk-et, ő meg sem próbálkozott vele, legalább addig , amíg haza nem érünk, hogy ne halljon éhen.
Erre én hülye, megjegyzem, hogy ha már nincs más, adjon neki legalább egy kis kenyeret, azt legalább megeszi.
Persze, még neki állt feljebb, hogy mit képzelek, akkor nem fog mást enni.
Na, nekem sem kellett több, jól beugattam, hogy nekem ne magyarázza, én maximálisan tisztában vagyok vele, hogy miért ilyen szar evő a gyerekük, neki kéne rájönnie, csak gondoltam ezen az egy kenyeren már nem fog múlni, csak ne ordítson szegény gyerek.
Na, ez persze nem tetszett, úgyhogy ott is hagytak minket az étteremben, hogy hazamennek megetetni a gyereket.
Mi meg szépen befejeztük a kaját, isteni fincsa hekket ettünk, és Gergő is falta a szép fehér húsát.
Mire visszaértünk a házba, már javában összepakolták a cuccukat, hogy ők elindulnak haza, nem maradnak tovább, mert a gyereknek idegen a hely!!!!!!
Kérdeztük, hogy megette-e a főtt kaját? Válasz:
Nem, meg sem próbálták megetetni, minek, úgysem fog enni
Na bazd meg, gondoltam.
Az egészben az a szar, hogy a csaj ilyen idióta, a fickó teljesen tisztában van vele, hogy milyen egy hülye nője van, és hogy mit kéne csinálni a gyerekkel. De egyszerűen már nem tud mit mondani a csajnak, hiába magyaráz neki.
Ja, és az már csak a hab a tortán, hogy nem mi voltunk a vendéglátók, egy tök idegen helyre mentünk, közösen béreltük ki a házat 3 napra.
De komolyan mondom, a belem kigürcöltem, ezek meg meg sem moccantak. Mintha legalábbis a Hiltonban lennének.
A csaj arra nem volt képes, hogy kaja után a tányérját behozza a terszról, nemhogy esetleg elmosogasson, vagy valami.
Szombat este a fickó még segített kisütni az előre bepácolt, 3,5 kg húst, majd kaja után szépen felálltak, és elmentek.
Én ugyan jó előre szóltam a páromnak, hogy most, ha anélkül fognak elmenni, hogy bármit is segítenénke elrámolni, akkor hatalmas balhét fogok csinálni, de kérte , hogy inkább ne, majd ő hétfőn ezt lerendezi a haverjával, de hogy nem ússza meg, az biztos.
Végül csak ezért nem csináltam cirkuszt, de őrjöngtem , gondolhatjátok.
Hát "röviden" ennyi, ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lettem, de még most is ideges leszek , ha rágondolok.
És most aztán mégbüszkébb vagyok Gergőre, aki angyalként viselkedett, pancsizott végig, és élvezte minden percét a 3 napnak.
Teszek is fel néhány képet.
Ja, és
Annamami, és Mindenki, aki a szúnyogriasztó iránt érdeklődött:
Nekünk nagyon - nagyon bejött, mind a szúnyog, mind a kullancs riasztó szer.
Csak ajánlani tudom, ahogy bekentem Gergőt vele, onnantól a közelébe sem jöttek a szúnyogok.
A bőrét sem irritálta egyáltalán!
Úgyhogy mégegyszer : BIO GALAKTÍV szúnyogriasztó.
És lehet kapni kullancs ellen is.
DM-ben 800 és 900 Ft-ba kerülnek.
Na, és ime a képek: