A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Angelani, aranyos vagy!
Amúgy a közösképviselő nem a csigás, de igazából egyre mennek, mindegyik béna.

Cicák rendben vannak, mind a három elemében van. Nanó kutyus is van még, de most a héten (már ami most jön) viszem elaltatni, csak még a párommal lesz egy jó nagy vita belőle. Ő nem akarja, hogy elaltassam, én viszont úgy látom már jobb lenne neki. Nekem nincs energiám rá, hogy foglalkozzam vele, a párom eddig se vitte sétálni, mert nagyon nehéz vele menni. Olyan sovány, hogy kilátszanak a bordái, az egyik cicije lelóg majdnem a földig, állítólag ödémás, és az egész kutyus kedvtelen, csak fekszik az udvar közepén. Lehet, hogy fájdalmai nincsenek, de az is biztos, hogy már nem élvezi az életet. Úgyhogy elviszem a dokihoz és meglátom mit mond, de nem akarom megvárni, amíg szenved. Persze lehet, hogy már most is szenved kicsit, hiszen biztos nem véletlenül néz ki úgy ahogy. Ezért nem is csinálok róla képet már, mert nem egy felüdítő látvány. Kicsit szomorú vagyok, de szerintem jó volt neki itt velünk, úgyhogy tiszta a lelkiismeretem. Ráadásul most már kicsit kiszámíthatatlan is, úgyhogy a Lili miatt is jobb szerintem, ha elaltatjuk. Ő volt az a kutya, aki soha senkit nem bántott volna, még a sünit is hagyta enni a táljából, de a múltkor a szomszéd kutyájához már odakapott. Ez persze nem azt jelenti, hogy megharapna bárkit, de nem tenném tűzbe a kezemet érte már. :cry:

Kép
Kép
hari

De jó képeket tettetek fel!

Mankánál topiktali volt ma, teljes volt a létszám:
Kép Kép
Vendég

Fú lányok, itt ülök a gyerekkel és várjuk a "csodát". Elfelejtettem beindítani délután a klímát fent a gyerekszobában. Most 27 fok van lent 30 fent!!! Tegnap beindítottuk időben, lement 25-re, de mire elaludt Lili már 28 volt. Mert ugye akkor nem mehet, ha már ő is fent van, viszont hiába viszem le a hőmérsékletet, fél óra alatt majdnem ugyanoda visszamegy. Most meg dekkolhatok amíg legalább valamennyit csökken. Nem is csoda, ha szegény olyan rosszul alszik. Azért nem panaszkodom, mert imádom a nyarat, a meleget, de a 30 fokos szoba azért még nekem is sok :)

Kép
Kép
hari

Hari, jujj, totál átérzem amit írsz!
Mi tetőtérben lakunk, és tavaly csak kora ősszel lettek meg az árnyékolók az ablakokra, hát néha majd meggebedtem a hőségtől!
Most viszont semmi gond.
Nem lehet programozni a klímátokat?
Mi az a csigás dolog, amit említettetek már többször? :?
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! :) Végre sikerült nekünk is összehozni, már úgy éreztem, mindenki beelőz. :)

Egyelőre semmi, de semmi tünetem nincs. De megérzésem ezúttal volt! Állandóan elszóltam magam, és azt mondtam már várjuk a következőt, ahelyett, hogy már tervezzük a következőt. Meg észrevettem, hogy úgy rakom a kezemet a hasamra, mint ahogy csak terhesen tettem. Érdekes, nem? Még Davidnek is megemlítettem, de mivel csütörtökön kellett volna megjönnie, ezért csak pénteken akartam tesztelni, nehogymá azért legyen negatív, mert túl korán csinálom. Egyébként nehéz volt belőni, mikor kell "készíteni" mert 6 hetes ciklusom volt. De úgy néz ki, ez a baba David születésnapján készült!!! :) Ami azt jelenti, február 20-ra várható, illetve ha olyat csinál mint Zsuzsa baba és késik, akkor tán még márciusi is lehet. Szerintem egyébként ő is késni fog, és tavaszi babám lesz. :)

Szóval nagyon örülünk mindannyian. Zsuzsa még nem tudja, mi vár rá. :) A munkahelyemen tudják, hogy babát terveztünk, ezt előre mondtam mielőtt odamentem. Ha már úgy érzem, nem bírom, akkor nem járok be többet. De remélem ez a terhesség is ugyanolyan komplikációmentes lesz mint az előző, és azért legalább Karácsonyig tudok dolgozni. Zsuzsát szeptembertől megpróbáljuk újra bölcsibe adni, akkor kicsit több időm lesz.

A tanfolyamom ami kicsit komplikáltabb lesz, pont az utolsó félév elején fog születni a baba, akkor kihagyok pár hetet/alkalmat, és valószínűleg majd 6 hetes kora után kezdek el újra járni, mint Zsuzsával. Ha minden rendben lesz, de miért is ne lenne?

Szóval nagyon fel vagyok dobva, vigyorogtam mint a vadalma mikor megláttam a két csíkot!

Hajrá kicsi Szilvi/Olivér (jelenleg Zsömle) baba!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sima mezei mobilklímánk van, akkor megy, ha be van kapcsolva. De legalább van.
Csiga: a szomszéd hozott ide pár éve csigákat és besorszámozta őket. A kicsikre csak pöttyöt tett, mert szám nem fért rájuk. :lol:

Kép
Kép
hari

Húú, de nagy a pangás, biztos vagy buliztok, vagy meccset néztek!
Vendég

Hmmm...
Biztos mindenhol máshol elromlott az internet.
Vendég

Tünde!
A kismamáknak is aludni kéne már ilyenkor! :wink: :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Jó estét!

Nálunk van net, csak a gép volt kikapcsolva egész nap :) Balcsin voltunk, és isteni volt!!!! Holnap érkezik húgom a három gyerekével / szerencsére a másik tesóm szállásolja el őket, de a programok közösek lesznek/. Úgyhogy csütörtökig meg sem állunk, Állatkert, Margitsziget, persze hozzánk is feljönnek, és még egyebek. Azért próbálok majd jönni ide is!
Holnap délelőtt még kiugrunk egyet strandolni, mert a lakásban őrület ez a meleg. A Balaton nagyon fincsi, még én is úsztam egyet.
Gyorsan pár balcsis kép, aztán megyek aludni. Szép vasárnapot mindenkinek, és jó éjt!

Ez még tegnap esti kép, Balázs kényezteti magát :)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd

kedd?szerda?péntek?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Most csak nagyon gyors bekukk, hamarosan jön a barátnőm és megyünk ki a telkünkre két napra! :lol:

Nyúlné
Így nekem a holnapi nap biztos nem jó, meg a péntek. Pénteken lesz az utolsó angolom. Ha esetleg szerdán vagy csütörtökön lenne, akkor lehet hogy Benianyuék is tudnának jönni :oops: :oops:

Hari
Én hagyom a kövön is csúszkálni Marcit, merthogy csak kúszik még. Ráadok itthon egy hosszú gatyát, ilyen melegben vékonyat, meg esetleg egy vékony hosszú ujjút, bár ezer fokban azért nem.
Szóval így eresztem útjára:)
Szegény Nanóka. Én is azt vallom, hogy ha már szenvedés Neki az élet akkor a gazdi felelőssége, hogy esetleg ennek véget vessen. Gondolom azért kikéred a doki tanácsát.

Angelani
Erhard nagyon ügyes.

Ayse
Csak Marci már felült magától, és nem áll négykézlábra és úgy látom kb egy hónappal idősebb Andrisnál. De azért remélem nincsen gond...

Jucc
Nagyon aranyosak a fiúk!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

akkor legyen szerda!
akkor már csak a jelentkezőket várom,pusz

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Én is csak gyors bekukk! :) :)

Képek nagyon jók! Pancsizó babócák nagyon aranyosak! :)

Juci6,
Nagyon kedves vagy, de nem tudunk menni, Kedden este elutazunk és csak szombat este jövünk vissza.
Remélem, a következő talin már ott tudunk lenni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Nyúlné
Pl mi, mailcímem: doncos@freemail.hu
BKV útvonalat ha kérhetem írjál!
Köszönöm

Még az kimaradt az elöbb, hogy
Tünde
Iszonyat jó ez a kettő kép ahogy csücsülnek egymás mellett:)
Nagyon aranyosak.

Rokica
Tök jó olvasni, hogy ilyen boldogok vagytok. Úgy átsüt az írásodon:)

Hari
Süni cuki

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja tényleg Benianyu! :cry:
Elfelejtettem! :oops:
Kellemes pihenést!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja mégvalami!
Tünde
A csigák Hariéknál, ha jól emlékszem úgy jöttek képbe, hogy van egy lökött szomszédjuk és beszámozta a csigákat? Mintha... :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

jaj,de sajnálom Benianyu! :(
azért érezzétek jól magatokat 8)

Juci6,küldöm a címet,de én meg küldhetek neked pár (jópár :wink: )fotót,hogy feltedd helyettem?már ha neked nem gond és megy könnyen a dolog.....de várhatunk más jelentkezőre is

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné, küldhetsz nekem is, havtunde kukac gmail.com
Vendég

Nyúlné, nekem is küldesz útvonalat? Persze gondolom vagy egy hosszabbat kapok, vagy egy olyat, ami Kukutyimba vezet :lol:
Nekünk igazából a hétfő kivételével bármelyik nap jó.

Kép
Kép
hari

Meg a képeket is küldheted, felteszem ha jó vagyok rá én is :lol:

Kép
Kép
hari

akkor elküldetm Havtündének!puszi érte!:)
Harikám lemaradtál,mint majd a taliról is,ha az útvonalamt nézed 8)
he-he!bár annyira cukor képet tettél fek nyulamról,hogy lehet beengedlek!a tündi-bündi csajoddal együtt!:)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ez még otthon az új kockáskantárosmenőgatyómban
Kép

ez már a a játszóházban Zalakaroson
Kép

bejött a sok laszti
Kép

csicsika a gyerekpótágyban
Kép

ismerkedés a folyosókon
Kép

szoba körbeszimat
Kép

nyami-nyami
Kép

na akkor nézzük hova jöttünk
Kép

ú,mekkora kavicsok
Kép

mi is ott vagyunk
Kép
Vendég

így már láttok,ugye?
Kép

séta(anya mindjárt lemegy hídba)
Kép

jaj,úgy élvezem én a strandot...
Kép

vizet lapátolok
Kép

megszomjaztam
Kép

dobálj méééég!
Kép

mééééég!

Kép

visszacsalogatás
Kép

óriási jégesős vihar támad jobbról
Kép

szobánk erkélyéről naplemente és a szálló vízeséses szökőkútja
Kép
Vendég

Sziasztok!

Most gyors reagálás, mert még eszünk:)

Hari!
Nagyon sajnálom Nanót, de jobb lesz neki.

Tünde!
Eszméletlen Édesek a Babócák :wink:
Ritka az ilyen kép, hogy egymás mellett lel lehessen fotózni ennyi Babát :lol:

Nyúlné!
Kisnyúl Fantasztikus 8)

Mi sajnos szerdán nem tudunk menni.
Nekünk vagy a csütörtök vagy a péntek lett volna jó :cry:

Judit!
Micsoda luxus :lol:
Balázs nagyon aranyos és mennyire hasonlítanak Gergővel egymásra.
Nagyon tetszik a közeli kép :)

Na megyek, mert 14:45 óta írok és már igencsak eltelt pár perc :oops:

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

ANdris ma megette a spárgatököt, na azért eszméletlen mennyiségre ne gondoljatok, úgy egyharmad üvegnyit. Mivel eddig ezenkívül csak a cukkini ízlett úgy ahogy rájöttem, ki is ő valójában: Tökös Csávó!

Juci!
Akkor ez tényleg más helyzet.

ayse

Tünde!
Nagyon jó lehetett a tali! Aribarik a babócák!

Nyúlné!
Szuper lehetett a nyaralás, irígy vagyok!
Most meg rohanok, mert mindjárt itt vannak a vendégek!

Benianyu!
Ti hova mentek?

Jucc hozzászólását nem látom!!!!

ayse

Nyúlné, tök jó képeket tettem fel! :lol:
Kisnyuszi bőrét nem zavarta a medencevíz? Ugye jól emlékszem, hogy hiperszuper-érzékeny?

Ayse, tököscsávó. :lol:

Jucc, a fiúk olyanok, mintha ikrek lennének, kis fáziskéséssel. :wink:
Vendég

Sziasztok lányok!

Róki, GRATULÁLOK!!!

húúúúúúúú, olyan gyorsan telnek a napok, mire észbe kapok, már este 7-8 óra, Tüncsi fürdés, kaja és alvás, és én utána de bekukk, olvasok kicsit és megyek focit nézni...(én szeretem :)) de elhatároztam, hogy ma már írok is kicsit...bár pont a legjobb meccs van a tévében :lol:
Nagyon édesek a babák! Látom mindegyik szeret pancsizni! :lol:

Tüncsivel voltunk tegnap balatonfüreden az aquaparkban...nagyon jó volt, úgy élvezte! alíg akart kijönni a vízből, mikor kiszedtük, már járt a levegőben a lába, hogy még pancsizna...de az itthoni kis medencét is nagyon élvezi! :)
Kép

Kép

Kép

Kép
prüntyi

de=ide

Kép

Kép
prüntyi

Ayse,de zavarta bizony!de a meleg tett be neki igazán,még most is kenegetem!
Angelani,sajnálom,nekem végül is mindegy,de mintha már valaki elöbb írta,hogy se péntek,se csütörtök nem jó!de ha variálódik,akkor azért gyertek
Havtünde,
köszönöm a képeket!jó megint viszont látni magunkat :wink:
Tüncsike is strandol,édes a sapiban!és a nyelve :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Köszönjük még egyszer mindenkinek a gratulációkat. (Asszem már egyszer köszöntem, sajna már aktiválódott a terhes-agy, ma pl úgy elmentem a Tesco mellett, hogy csak a Duna Plazanál kaptam észbe, hogy hoppá...)

Nyúlné!

Sajna mi se tudunk menni szerdán. :( A képek nagyon-nagyon jók, mit is mondtál, hol van ez ahova mentetek?

Mi ma kimentünk a Szigetre, 5 órán keresztül süttettük ott a hasunkat, Zsuzsa is és én is úgy kifáradtunk bele, hogy délután aludtunk 2 órát együtt. :) Ma először kapott barackot (igazit, mert Hippeset már kapott) , egyszerűen meghámoztam, és leturmixoltam. Savanykás volt, de Zsuzsának nagyon ízlett. Egyre inkább azt látom, sokkal inkább eszi az igazi kaját mint az üveges műkaját, akkor is ha az "igazi" savanyú vagy erős ízű, és az üveges étel cukrozott (mert hiába írják rá, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz mikor a második vagy harmadik összetevő a sűrített almalé). Mondjuk hálistennek. Csak nehéz vele lépést tartani. Magunknak sem főzök mindennap.

Lányok,

Véleményeket szeretnék kérni. Felmerült már a terhesség előtt is, hogy Daviddel elmennénk kettesben pár napra valahova a nyáron. Én húzódoztam, mert még nem szívesen hagyom anyukámra Zsuzsát estére meg huzamosabb időre, annyira anya (és cici)függő. De most hogy tudom hogy jön a második baba, úgy gondolom, mégiscsak el kéne mennünk valahova kettesben, mert most aztán tényleg nem lesz rá még egyszer alkalmunk jó sokáig. Szóval most már hajlanék rá. Ti mit gondoltok?

A másik pedig hogy David szeretne tényleg utazni, Horvátországra vagy Amszterdamra gondolt. Hát ezt meg pláne nem tudom, hogy olyan messze menjek, hogy ne tudjak pár óra alatt ott teremni ha esetleg baj van.

Vélemények?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

A véleményem eléggé markáns ez ügyben.
Én a helyedben nem mennék Zsuzsa nélkül.
Vekerdy Tamás gyermekpszichológus szerint (sokmindenben nem értek vele egyet, de sokban igen, nem mintha ez számítana), sok gyereket kezelnek szorulásos és egyéb pszichoszomatikus tünetekkel azért. mert a szüleik 3 éves koruk előtt hosszabb időre (napokra) különváltak tőlük.
Zsuzsa még nagyon kicsi, cicifüggő (persze lehet, hogy addigra elválasztja magát). Az utazás akkor a végleges elválasztást is jelenti majd?
Biztos, hogy érzékeli, hogy változások fognak következni, az utazás nélkül is nehéz dolga van/lesz.
Jó sokáig nem mehettek: meddig? Két év, három??? Szerintem ez nem sok.
Szerencsére Ti már eddig is sokat utaztatok.

ayse

Sziasztok!

Tudom, meg fogtok kövezni és talán Rokica megharagszim rám, de egyet értek Ayse véleményével.

Rokica!
Te így is eleget dolgozol és még ezt az időt is "elveszed" Zsuzsababától. Persze nem kell mindig cicin lógnia, de mivel a kistesó is érkezik, még kevesebb időt tudsz majd rá fordítani. Szerintem használjátok még ki azt a pár hónapos és csak fokozatosan "távolodj" el tőle, de csak annyira, hogy az ne legyen neki nehéz.
A másik, meg szerintem nem is kell 3 évet várni.
Amikor a kistesó is kicsit nagyobb, mondjuk 1-1,5 éves, akkr szerintem elutazhattok.

Mondjuk ez KIZÁRÓLAG a Saját véleményem.
LEhet, hogy azért van, mert én Erhardot nem bízom rá senkire.
Ki tudja, de én túlzottan féltem.
Végül is csak én ismerem a szokásait.
És még így is vannak váratlan dolgok, amit csak én tudok megoldani (van, hogy csak cicivel).

Kérlek, Ne haragudj!
A te dolgod, a te döntésed, én Tiszteletben tartom és nem ítéllek el, ha mégis elutaznál.
Csak kikérted a véleményünket:)

Prüntyi!
Megzabálom Tüncsi husi kicsi kezeit :wink:
Naggyon jó a fürdős kép.

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Tudom, meg fogtok kövezni és talán Rokica megharagszim rám, de egyet értek Ayse véleményével.

Rokica!
Te így is eleget dolgozol és még ezt az időt is "elveszed" Zsuzsababától. Persze nem kell mindig cicin lógnia, de mivel a kistesó is érkezik, még kevesebb időt tudsz majd rá fordítani. Szerintem használjátok még ki azt a pár hónapos és csak fokozatosan "távolodj" el tőle, de csak annyira, hogy az ne legyen neki nehéz.
A másik, meg szerintem nem is kell 3 évet várni.
Amikor a kistesó is kicsit nagyobb, mondjuk 1-1,5 éves, akkr szerintem elutazhattok.

Mondjuk ez KIZÁRÓLAG a Saját véleményem.
LEhet, hogy azért van, mert én Erhardot nem bízom rá senkire.
Ki tudja, de én túlzottan féltem.
Végül is csak én ismerem a szokásait.
És még így is vannak váratlan dolgok, amit csak én tudok megoldani (van, hogy csak cicivel).

Kérlek, Ne haragudj!
A te dolgod, a te döntésed, én Tiszteletben tartom és nem ítéllek el, ha mégis elutaznál.
Csak kikérted a véleményünket:)

Prüntyi!
Megzabálom Tüncsi husi kicsi kezeit :wink:
Naggyon jó a fürdős kép.

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Jó estét!

Kisnyulas képek nagyon jók!

Ayse :) Mi az, hogy nem látod a hozzászólásomat??? Ezen változtatni kell :) Még mindig nem? Mert én látom...

Rokica :) Én sem mennék a srácaim nélkül, Apa nálunk is nehezen viseli néha, nem így terveztük eredetileg, de a gyerekeknek más igényeik vannak. És én sem tudom elképzelni nélkülük, de szerintem Apa sem igazán. Így most pár évig biztos, hogy olyan helyekre megyünk, ahol nekik is, nekünk is jó :)

Megjöttek tesómék, túl sokat nem voltunk ma náluk, de egy jót strandoltunk ma is, és utána látogattuk meg őket. Peti elég sápadt, de teljesen jól van :) Holnap amilyen korán csak tudunk, megyünk az Állatkertbe :)

Tényleg úgy látjátok, hogy ennyire hasonlít Balázs és Gergő? Mert én igazából csak akkor látom így, ha Balázs babakori képeit nézegetem. Azokon nagyon, úgyhogy nyilván van valami közük egymáshoz :)

Mai képekből is kaptok párat :)

Húgom Gergővel:
Kép
Kép
Dóri és Gergő:
Kép
Balázs segít Apának dolgozni:
Kép
Kép

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

jóreggelt :)
már hétvégén próbáltam visszaolvasni, de írni nem tudtam, persze agyam az nincs a reagáláshoz, már elfelejtettem...
a vizilabdás fiúk tegnap nem remekeltek :( pedig üvöltöttem rendesen :D
Eszti próbál álldogálni, egyelőre "bárpultozik" á lá Kisnyúl :) egy szteppadon, a járóka rácsába nem jön rá, hogyan kapaszkodhatna úgy bele, hogy ott próbáljon felállni.

szerdán van apa szülinapja, amikor ő sosem dolgozik. (ezzel én nem értek egyet, de már így örököltem) úgyhogy szerdán mi vsz. nem megyünk talira, amit borzasztón sajnálok :(
viszont annyira szuper idő van, hogy egy szigetes talit már tényleg össze lehetne hozni bármikor!

most ennyi, mert Eszti már itt rinyál a lábamnál :(
pusszantás mindenkinek :)

KépKép
KépKép
and

Hú And, ti is jó korán keltek.

Szörnyen meleg van, nem is tudom mit lehet ilyenkor csinálni a strandon kívül.

Jack éppen egy felfújt lufit rág, csoda, hogy eddig nem durrant ki.

Szép napot mindenkinek!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Sziasztok Lányok!

Hű, jó rég óta nem írtam csak pár sorokat, de olyan felfordulás volt nálunk az utóbbi hetekben, hogy nem nagyon tudtam írogatni.

Nálunk szerencsére már kész van a térkövezés, úgyhogy a ház körüli munkálatokban megint léptünk előre egy nagyot.

Bazsika
Ma megyünk megnézni az ovit. Egy barátunk dolgozik ott, sőt pont az ő csoportjába fog kerülni Bazsi, aminek nagyon örülök, mert nehéz lenne egy vadidegenhez elengedni.
Úgy döntöttünk, hogy nem megy szeptembertől, mert bármennyire is fejlett, azért még nagyon pici ahhoz, hogy elszakadjunk egymástól. Ráadásul egy kis önnös érdek is van benne, ha ugyanis ősszel terhes leszek megint, akkor az álomkóros periódusban ők szépen el tudnak majd játszani együtt, amíg én valahol mellettük fetrengek. :lol: :lol:
Az ovi örömére Bazsi pisilni szinte már egyáltalán nem pisil a pelusba, és a kaki sem abba megy. Nagyon élvezi, hogy folyót pisilhet a kertbe. A kaki az meg oda sikeredik, ahol éppen elkapja őt az inger. Persze szól, hogy kakil, de a bilivel még nem mindig érek oda. Egyszóval haladunk-haladunk, de ez azért még nagyon nem szobatisztaság. Februárég majd kialakul.

Lacika
Pénteken voltunk a 8 hónapos kontrollon. Laci 10750 gr, és 76 cm. Kis óriásbébi.
Zöld utat kaptunk a savanyított tejtermékeknek, úgyhogy minden nap megeszik egy Danone Activiát, bele egy fruttapurát egy kis Sinlaccal besűrítve, hogy ne legyen annyira folyós.
Pénteken Laci úgy döntött, hogy egyszerre mutatja meg az összes tudományát: felállt, felült és jó sokat mászott négykézláb.
Tegnap pedig kijött az első foga is. Szerencsére nem viseli meg őt különösebben, ugyanúgy eszik, alszik és mindig mosolyog. Tegnap délután volt egy kis nyűgi, amikor áttörte, de amúgy semmi.

Tegnap itt voltak Barbiék és a szomszédból a menyemék sütögetni, meg játszani. Barbi majd rak fel fényképeket. Tüneményesek voltak a gyerekek. Felváltva rohangáltak a homokozó, a medence, az ugrálóvár és a kaja között. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát. Bazsi este mondogatta is, hogy jó kis napocska volt, és jöjjenek máskor is a Dójika és a Nócseszka, meg a Leonszijó. :lol: :lol:

Rókica

Szerintem nyugodtan elmehettek Daviddel pár napra Zsuzsa nélkül. Nálunk ugyanígy megvan rá az igény, hogy kettesben legyünk Balázzsal. El is szoktunk menni pár napra és akkor a gyerekek anyuéknál alszanak. Én nem hiszem, hogy attól, hogy szerető környezetben ott hagyod Zsuzsát attól bármi lelki defektusa is lesz majd a későbbiekben. Szerintem a nagyszülők ugyanolyan fontosak a gyerekkorban mint a szülők. Bazsi tavaly nyaralt 1 hetet anyuéknál. Mindenféle jó programot találtak ki neki és alig akart hazajönni.
Mi idén a nyaralásra Lacit nem visszük. Egyszerűen úgy gondolom, hogy nem lenne jó neki. Pont most olyan a két gyerek ritmusa, hogy valamelyiket tuti megszívatnám. Vagy Lacit rohasztanám kint a napon még akkor is, ha inkább a hűvösben mászkálna, vagy aludna, vagy pedig Bazsit hurcolom fel mindig a házba, amikor Laci nyűglődik. Mivel egyiket sem szeretném, ezért Laci itthon marad anyuéknál, akiket imád és viszont imádják. Már most tervezgetitk, hogy hova fogják elvinni. Egy másodpercig sem félek attól, hogy ez benne bármilyen törést is okoz(hat)na. Max nekem fog nagyon hiányozni.
Sajnos sok esetben - EZT MOST NEHOGY BÁRKI IS MAGÁRA VEGYE, VAGY MEGBÁNTÓDJON - az a baj, hogy a gyerek születésével a házastársak nem férj és feleség, hanem apa és anya lesznek. Még kettesben is így szólítják egymást. Sok előtte jól működő házasság, vagy kapcsolat megy tönkre emiatt. Általában a pasik sokalnak be, mert nem szeretnének csak Apa lenni és azt sem szeretnék, ha a feleségük csak anya lenne. Én nagyon szeretem mindkét fiamat, de meghülyülnék, ha nélkülük nem tudnék sehova elmenni. És bizony arra is van igényem, hogy legyenek olyan programok, napok, amikor csak Balázzsal kettesben megyünk el valahova. Én Bazsit 3 hetes korában hagytam először anyukámékkal, amikor elmentünk egy barátunk szülinapi bulijára. Igaz, hogy csak 1 órát voltunk ott, mert szopira haza kellett érni, de elmentünk. Balázs akkor kezdte először elhinni, hogy azért nem fog ő teljesen háttérbe szorulni és a magánéletünk is megmarad hellyel közzel.

Kép
Kép Kép
sildike

Nyúlné

Mi nagyon szeretnénk menni, de én már nem is mondok semmit, mert mindig köbejött az utóbbi időben valami.
Elég, ha szerda reggel mondom meg, hogy megyünk-e? :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!

Gondoltam, hogy hozzászólsza nyaralás témához.
Mi képviseljük ebben a kérdésben a két végletes véleményt.
Annyi különbséget azért látok köztetek és Rokicáék között, hogy Zsuzsa még elég intenzíven szopik (úgy értem, nem csak komfort szopizásról van szó, ha nem értettem félre valamit).
Teljesen igazad van a házastársi dologgal kapcsolatban. Ha jól tudom kétféle család létezik: gyerekközpontú és házasságközpontú. Mi előre elhatároztuk (még 14 éve), hogy a mienk házasságközponttú lesz a lehetőségekhez mérten, mert hosszútávon ez előnyös a gyerekek számára is (többek között). Szerintem ez nem zárja ki azt, hogy bizonyos dolgokban a gyerekek igényei felülírják a mieinket. SZámunkra a nyaralás ilyen dolog.
Ezzel együtt, természetesen én is vágyom kettesben nyaralni a férjemmel, mivel az igazi kikapcsolódást számomra ez jelenti. De nem bánom, hogy ez a pár év kimarad, baj is lenne, ha ezen múlna a kapcsolatunk.

Lacikának gratulálunk a fogacskához, az álláshoz, üléshez, mászáshoz! Ez igen!!!!

ayse

na,lányok,mi taknyik vagyunk!ill.csak Kisnyúl és nem bacis dolog,csak kis meghülés vizes nózi folyással,remélem hamar elmúlik...bár úgy mondták ez nem a fertőzős!
szívunk is éjszakánként!mi azért,mert Kisnyúl óránként,félóránként ébred,hogy nem kap levegőt,ő meg azért mert porszívózzuk a kis orrát!
édesem!úgy sajnálom ilyenkor,de amúgy jó a kedve csak fáradtak vagyunk!

én remélem,hogy szerdáig elmúlik,mert akkor valaki vagy valami föntről nagyon nem akarja,hogy tali legyen nálunk :(
azért csak semmi pánik,orvosoljuk a problémát valahogy!
most mentem is,puszi

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ayse

Szerintem nem végletes a mi véleményünk, sőt alapvetően egyezik is. Én nem kettesben megyek nyaralni a Balázzsal, csak a két gyerek miatt, pont azért, hogy egyiknek se legyen rossz, Lacit most inkább itthon hagyjuk.
Kettesben mi is csak hosszú hétvégékre megyünk el, vagy egy-egy estére.
Ha Laci kisebb lenne, akkor tuti vinném őt is, de ő pont akkor lesz a leg izgő-mozgóbb és szerintem a 40 fokban a homokban fetrengve nem éreznő jól magát. Bazsit pl. 6 hónaposan vittük magunkkal Svájcba, mert még élvezte azt, hogy 10 napon keresztül babakocsiban tologattuk. 2 hónap múlva már nem lehetett volna ezt megcsinálni.

Szerintem minden családban, akár házasság, akár gyerek központó a gyerekek igénye mindig a legelőbbre valóak. Pl. ha Lacinak, vagy Bazsinak valami nyűge lett volna a pünkösd hétvégén, akkor tuti nem hagytam volna itthon őket. Csak azt akartam írni Rókinak, hogy pár napra nyugodtan elmehetnek, attól még nem lesz semmi lelki sérülése a gyereknek. Ha jól értettem, ők nem hosszú nyaralásra, csak pár napra mennének. Én inkább a terhesség miatt nem utaznék a nőgyógyászomtól 1-2 óránál hosszabb távolságra.

Szerintem mi nem gondolkodunk ellentétesen, sőt inkább hasonlóan, csak most félreértettük egymást.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,nektek is nagyon fogok örülni,ha sikerrel jár az idejövetel!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jucc!

Mostmár látom a hsz-edet.
Valami virnya rágja a gépemet én meg ugye tökéletesen hülye vagyok hozzá... Ha a hugom megszán, akkor...

Az esti képek is tök jók!

Hogy hasonlít az egész család egymásra!!!
A fiúk az apjukra, az unokatesók, Hugod!
Jó a Gergős unokatesós összekacsintós kép!!!
Petikéről is láthatunk fotót? (vagy csak elkerülte a figyelmemet?)
Jó strandolást!

ayse

Sziasztok Lányok!

Jól befűtöttek mostanában, már most izzadok, mint a ló. Igaz, már két adag kinnt szárad a kertben, a harmadikkal még a gép küszködik.

Rókica!

Nagy-nagy gratula nektek is a kistesóhoz!!!!!!!

Nyaralás téma:
Alapvetően, és maximálisan Sildikével értek egyet.
Mi is nemegyszer ott hagytuk már Gergőt egy egész hétvégére anyuméknál, semmi probléma nem volt, mi pedig kettecskén elmentünk a férjemmel pihizni.
Pont azt beszéltük, hogy szerintem ő még fel sem tudtam mérni, hogy 2 órát, vagy 3 napot voltunk távol tőle.

Mi is terveztünk idénre külföldi, tengerparti nyaralást, már tavaly nyáron, amikor Gergő még csak pocaklakó volt,és már előre meg is beszéltük, hogy Gergő nélkül fogunk menni.
Éppen ezért a legelejétől úgy szoktattuk Gergőt, hogy bármikor anyumnál tudjuk hagyni, gond nélkül.
Már kéthetesen egy egész hétvégét anyumnál töltöttünk.
És az idei nyaralást is úgy terveztük, hogy ottmarad anyunál.
Persze , a külföldi nyaralás nem fog összejönni.

Viszont szeretnék Nektek elmesélni valamit:
Mint említettem, pénktek hajnalban lementünk a Szelídi-tóra, egy baráti párral, ahol 1 éves a kislány.
Tudni kell róluk, hogy nem egy kimozdulós família, a gyerek soha nem volt még távol a szüleitől 2 óránál tovább, nem aludt még idegen helyen soha, még a nagyszülőknél sem.

Eléggé különböznek az elveink a gyerekneveléssel kapcsolatban, és féltünk is egy kicsit a párommal, hogy mi lesz.
Hát, az lett, amire számítottunk.
Gergő tökéletesen vette az akadályokat, élvezte, hogy pancsolhat, fel sem tűnt neki, hogy ott aztán tényleg egy vad idegen környezetben van, éjjel gyönyörűen aludt.
Viszont a kislánnyal voltak problémák. Péntek estéről szombat-ra szinte semmit nem aludtunk, a kislány végig üvöltötte az éjszakát.
A szülők arra fogták, hogy idegen környezet. El is hittük, tényleg nem aludt máshol még a gyerek.
De olyan nincs, hogy a szülő ne tudja megvígasztalni, vagy valahogyan elaltatni.
Hogy őszinte legyek, nem is akarták.
A legfinomabb beszólása anyukának az volt, mikor már nagyon unta éjjel egykor: Kussoljál már.
A többit nem is idézem, hogy miket csinálnának a gyerekkel, mert komolyan mondom, én szégyenlem magam.
A vége az lett, hogy akkor nem maradnak tovább, reggel majd hazamennek.Végül szombat este jöttek haza, mi meg maradtunk szépen hármasban a párommal és Gergővel. És kipihentük a fáradalmakat.

Hogy érzékeltessek néhány dolgot:
A kislány 13 hónapos, 7,5 kg.

NEM HAJLANDÓ !!! semmilyen főtt kaját megenni. Sem az üvegeset, sem pedig azt, amit én főztem Gergőnek , és megkóstoltattam vele.
Csak a kenyeret eszi meg, és joghurtokat minden mennyiségben.
Komolyan mondom, előre tudtuk a párommal, hogy ez lesz, úgyhogy direkt figyeltük, hogy amíg lennt vagyunk, mit fognak a gyereknek enni adni.

Figyeljetek:

Péntek reggel elindultunk, előtte a kislány megette egy kiflinek a végét. Az úton menet közben megálltunk pár percre, addig kapott egy Danone joghurtot, és egy Túró Rudit.
Majd megérkeztünk, az anyja bepróbálkozott vmi üveges kajával, nem kellett a gyereknek, úgyhogy kapott egy kis háztartási kekszet.
Majd vacsira kapott mégeegy joghurtot.
Aztán jött ugye a borzalmas éjszaka.
Mikor már mind a négyen kivoltunk, mint a kutya, az anyja kitalálta, hogy biztos éhes, elővette a hűtőből a délutáni üveges kaját, ami akkor nem kellett a gyereknek. Persze most sem kellett neki.
Aztán nagy nehezen vmikor hajnalban elaludtunk.
Majd jött a szombat reggel, reggelire gyerkőcnek egy joghurt.
Délben újra üveges kaja, ami persze (milyen meglepő), megint nem kellett. Aztán lefektette a gyereket aludni.
Később elmentünk mi is kajálni egy közeli kajáldába, de annyi esze nem volt, hogy valami kaját hozzon neki.
Persze szegény kislány valszeg megint éhes volt.
Én simán adtam Gergőnek a hekk-et, ő meg sem próbálkozott vele, legalább addig , amíg haza nem érünk, hogy ne halljon éhen.
Erre én hülye, megjegyzem, hogy ha már nincs más, adjon neki legalább egy kis kenyeret, azt legalább megeszi.
Persze, még neki állt feljebb, hogy mit képzelek, akkor nem fog mást enni.
Na, nekem sem kellett több, jól beugattam, hogy nekem ne magyarázza, én maximálisan tisztában vagyok vele, hogy miért ilyen szar evő a gyerekük, neki kéne rájönnie, csak gondoltam ezen az egy kenyeren már nem fog múlni, csak ne ordítson szegény gyerek.
Na, ez persze nem tetszett, úgyhogy ott is hagytak minket az étteremben, hogy hazamennek megetetni a gyereket.
Mi meg szépen befejeztük a kaját, isteni fincsa hekket ettünk, és Gergő is falta a szép fehér húsát.
Mire visszaértünk a házba, már javában összepakolták a cuccukat, hogy ők elindulnak haza, nem maradnak tovább, mert a gyereknek idegen a hely!!!!!!
Kérdeztük, hogy megette-e a főtt kaját? Válasz: Nem, meg sem próbálták megetetni, minek, úgysem fog enni

Na bazd meg, gondoltam.

Az egészben az a szar, hogy a csaj ilyen idióta, a fickó teljesen tisztában van vele, hogy milyen egy hülye nője van, és hogy mit kéne csinálni a gyerekkel. De egyszerűen már nem tud mit mondani a csajnak, hiába magyaráz neki.

Ja, és az már csak a hab a tortán, hogy nem mi voltunk a vendéglátók, egy tök idegen helyre mentünk, közösen béreltük ki a házat 3 napra.
De komolyan mondom, a belem kigürcöltem, ezek meg meg sem moccantak. Mintha legalábbis a Hiltonban lennének.
A csaj arra nem volt képes, hogy kaja után a tányérját behozza a terszról, nemhogy esetleg elmosogasson, vagy valami.
Szombat este a fickó még segített kisütni az előre bepácolt, 3,5 kg húst, majd kaja után szépen felálltak, és elmentek.

Én ugyan jó előre szóltam a páromnak, hogy most, ha anélkül fognak elmenni, hogy bármit is segítenénke elrámolni, akkor hatalmas balhét fogok csinálni, de kérte , hogy inkább ne, majd ő hétfőn ezt lerendezi a haverjával, de hogy nem ússza meg, az biztos.
Végül csak ezért nem csináltam cirkuszt, de őrjöngtem , gondolhatjátok.

Hát "röviden" ennyi, ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lettem, de még most is ideges leszek , ha rágondolok.

És most aztán mégbüszkébb vagyok Gergőre, aki angyalként viselkedett, pancsizott végig, és élvezte minden percét a 3 napnak.

Teszek is fel néhány képet.

Ja, és Annamami, és Mindenki, aki a szúnyogriasztó iránt érdeklődött:

Nekünk nagyon - nagyon bejött, mind a szúnyog, mind a kullancs riasztó szer.
Csak ajánlani tudom, ahogy bekentem Gergőt vele, onnantól a közelébe sem jöttek a szúnyogok.
A bőrét sem irritálta egyáltalán!

Úgyhogy mégegyszer : BIO GALAKTÍV szúnyogriasztó.
És lehet kapni kullancs ellen is.
DM-ben 800 és 900 Ft-ba kerülnek.

Na, és ime a képek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
kuha

és egy kis folytatás:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na jó , befejeztem!!!

Kép
kuha

Sziasztok.

Nem vesztünk el,csak keveset vagyunk itthon.
Szombaton strandoltunk a párommal,Meli nélkül,vasárnap meg anyukáméknál voltunk.
Csak azért irtam,hogy Meli nélkül voltunk,mert látom most téma,hogy gyerekkel vagy nélküle!?
Én úgy gondolom,hogy szüksége van a pároknak arra,hogy egy kicsit kettesben legyenek.Ha Meli már nem szopizna én is rábiznám anyukámékra pár napra.Hálistennek nagyon jól elvan velük és miért is ne lenne,hiszen imádják!
Mi már a terhesség alatt megbeszéltük a párommal,hogy hozzászokatjuk Melit ahhoz,hogy ellegyen mással is,mert ismerek olyan gyereket akit egy órára se lehet otthagyni sehol annyira anyás.
Szóval szerintem ha olyan környezetben hagyjuk a babát ahol érzi hogy szeretik és jó helyen van semmi baja nem lesz!!

Rókica.
Ne haragudj,de én még nem is gratuláltam nektek! :oops:
Szóval nagyon sok boldogságot és egészséget kivánok nektek!
Az azért érdekelne,hogyha még Zsuzsa szopizik,hogy tudod megoldani hogy otthagyod?

Minden baba gyönyörűséges a fényképeken!! :)

Nyúlné.
Szeretném megkérdezni,hogy a pihenésetek alatt hogy oldottátok meg Kisnyúlnak a napirendjét?Babakocsiban aludt napközben vagy felvittétek a szobába?És este rendesen időben tettétek le??
Csak mert mi is szeretnénk elutazni pár napra és nem tudom ezeket hogy lehet megoldani?

ancsi26

Ancsi!

Most olvasom, hogy már ti is megbeszéltétek a terhesség alatt ezt a "hozzászoktatjuk a gyereket máshoz is".
Szerintem nem árt egyáltalán, és mint feljebb is írtam, nekünk nagyon bejött!!!

Kép
kuha

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak a hétvégére lementünk a Balatonra! :lol:
Nagyon jól éreztük magunkat, nagyokat fürödtünk, még Nati lábát is belelógattuk a vízbe. Tetszett neki! :lol:
Annyira jól esett a nyugalom és a jó levegő, hogy alig várom, hogy két hét múlva hosszabb időre le is bútorozzunk.
Mi úgy döntöttünk a férjemmel, hogy idén nem megyünk külföldre, csak a Balatonhoz. Jövőre elmegyünk Olaszországba egy baráti párral és a kislányukkal, visszük Natit is és az azt követő évben már elmegyünk kettesben is nyaralni.
Én nem tudnám még nyugodsz szívvel itthon hagyni és még szopik is.

Rókica!
Gratulálok nektek!
:)
Vigyázz Magatokra! :)

Natinak felül 4 foga jön egyszerre, ebből 3 áttörte már az ínyét, a negyedik még nem. Kint van a két szemfoga és az egyik metsző! :)
Közöttük van egy lyuk! :lol:
Ő is bárpultozik már, de nehéz a popója, így a felállásig egyedül még nem jutott el. De nagyon próbálkozik! :)
Egyre gyorsabban mászik és ha gyorsit, elkezdi hangosan kapkodni a levegőt. Nagyon édes pofa! :lol:
Szoktunk kergetőzni is, akkor pedig van, hogy egy helyben totyorog a nagy izgalomban.

Nagyon édes képeket tettetek fel! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: