A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Akkor néhány ígért fotó.
1. miből lesz a cserebogár?....2. A jelenlegi cserebogarak:............3. És ahogy Micimackó módjára kezdjük kinőni a pólónkat:
Kép ....... Kép .......... Kép

........14+2 ........................................... 21+6 ................................21+6

Majd még jövök képekkel, most ennyire futotta!
Puszi: réka
Vendég

Zsúka!
Köszi a képet. megmelengeti a szívemet.
És az az igazság, hogy nem tudok attól az érzéstől szabadulni, hogy mennyire szeretem a páromat e miatt is.
Tegnap rájöttünk arra, hogy az 55, és 57 mm, ami ugye 1 hete volt, az 6 cm közelítéssel. megnéztük a vonalzóval is, és hozzámértük a pocimhoz. teljesen odavoltunk, hogy mekkorák már a babáink.

Egyébként miért nem hőmérőzöl inkább?
megmondja, hogy van-e peteérés, és hogy van-e elég progeszteron is a beágyzódás megtartásához. Olcsóbb is, mint az LH teszt. nekem jól működött.

N

Kép
narco

Duddu!
Ez nagyon csúcs.
Ilyen lesz kb 22 hetesen? Mondjuk én hájasabb vagyok, és a 12. heti képem is inkább úgy néz ki, mintha jóllaktam volna.
Bár sikerült megfékeznem a hízást, mert sokat gyalogolok, és elkezdtem pattogni 3 napja, mint a nikkelbolha. nem tudom mi történt.
Azóta megpróbálom tartani a súlyomat, de néha 3-4 kg víz lerakódik estére valahol, mert nem látom, de estére többet mér a mérleg. neked is így volt?

N

Kép
narco

Duddu!

Nagyon helyes kismama vagy és mekkorát nőtt a pocid a legutolsó kép óta. :) Hihetelen.

Nárcisz!

A doki mondta, hogy próbáljam meg a tesztet. Álmom nem gondoltam, hogy 5000 Ft felett lesz és csupán 7 db van a dobozban. Persze megkérdezhettem volna a gyógyszertárban, de nem is gondoltam rá. Most már mindegy elhasználom aztán meglátjuk, hogy mi lesz.
A progeszteron szintemhez a következő héten veszik le a vért.
Kérünk Rólad is ám képeket, na meg a Moszatkákról. :D

Kép

Dido!

Hogy vagy ma?

Zsúka
zsúka

Zsúka!
Szerintem akkor is érdemes, mert nekem jó volt a progiszintem, viszont pé után csak 12 nap volt a lutheális fázis, így az nagyon kevés. Aztán rendeződött a helyzet, és köv hónapban már be is kaptam a legyet. Szerintem érdemes.

Egyébként a teszt dobozára, vagy papírjára mi van írva, hogy mit mér?

N

Kép
narco

Nárcisz!

Elvileg az LH csúcsot méri, ha jól értettem ami le volt írva a papíron.
Bevallom ezt nem értem amit írtál, amikor megtörtént az ovuláció a sárgestté a főszerep, ami elkezdi a progeszteront termelni. Miért volt rövid a luteális fázis és ez miért számít?
Bocsi de ennyire mélyen nem tudom a dolgokat, de Te most kiokosítasz. :D
Igen, ha nem jön össze most, akkor marad a hőmérő, mert ez a teszt nagyon drága és főleg, hogy ha nem is jó.

Zsúka
zsúka

Zsúka!
Nekem valszeg nagyon hamar elhalt a sárgatestem, ez csak ennyit jelent. Igazából a dokik azt mondták, hogy 12 nap elég, de valahol sejtettem, hogy ez nem igazán van így. 4 hónapig volt olyan, hogy a vetélés után felborult a hormonháztartásom (mondjuk erre számíthattam volna), és a pé után csak 11 és 12 napra megjött. Aztán egyszercsak beállt 14 napra a pé, és 14 napra rá mensi, és akkor sikerült a köv hónapban. Hiába volt az ingadozó ciklusnál a pé a 16.17. napon, hiába volt gyönyörű szép tüszőm, mert a méhnyálkahártyám nem volt elég vastag (UH-val nézték), nekem megmondta a doki. És én azt mondtam, hoyg nekem akkor lehet majd újra zebrám, ha beáll 28 napra a ciklusom. Nem értette igazána doki, de én mondtam neki, hoyg ez női megérzés, úgyhogy ne hitetlenkedjen.
Hát ennyi volt.

Csak azért írtam, mert halvány akkor is lehet a teszt, ha van némi LH a szervezetedben, de kirobbanó csúcs (6 óra alatt jön létre) csak akkor van (ahogy a csajok is írták), ha a teszt igen csak erős csíkot produkál, és megfelelő időben. Viszont hőmérőzéssel megmondja a pé-t, hogy van-e sárgatest elégtelenség, és meddig tart a lutheális fázis.

Remélem így érthető. Kicsit most zavarosnak tűnik nekem, amit írtam.

PusziN

Kép
narco

Dudu!

Nárcisz még nem látott hájas kismamát, ezért írja, hogy ő az :D Igazából kifejezetten vékonyka és csinos, úgyhogy egy szavát se hidd el, amit a "kövérségéről" ír. :D
Nekem szülés előtt nem volt segítségem, mert nem volt rá szükségem, de utána nagyon jól jött. Anyu volt velünk az első héten, a másodikon anyósom, a harmadikon hármasban voltunk apával. És nekem nagyon jól jött anyu segítsége, nem azért, amit ténylegesen csinált, hanem lelkileg. Egyáltalán, hogy ott volt. Mert én nagyon bizonytalan voltam mindenben, állandóan rettegtem, hogy éhenhal a gyerek (pedig evett), elalszik és többet nem ébred fel, kihűl, túlmelegszik, leejtem, szóval csupa ilyen "racionális" dologtól. És nagyon jót tett, hogy csak akkor maradtunk egyedül a babával, mire már kicsit belejöttem mindenbe. Nem adott anyu kéretlen tanácsokat, csak biztatott. Nélküle nem ment volna! Tudomásul vette, hogy már más a módi, mint amikor még mi voltunk kicsik és ennyi.

Évi!

Szerintem az teljesen babafüggő, hogy milyen popótörlő válik be. Nekünk előszor Johnson's volt, az jó, de mostanában Gabit veszek,mert az legalább olyan jó, viszont olcsóbb, és még "szól" is, hogy már csak 20 db van a zacskóban, Ilyen okos!
Pelenkából mi a 2-5-össel kezdtünk, mert a 3-6-os Dorci cicijéig felért. Olyan kis elveszett volt benne! 2 csommaggal használtunk el belőle, de két hét múlva már jó volt a 3-6-os.
Cumisüvegből Aventet vettünk, cumiból 1 db chicco-t (lehet, hogy ezt nem így írják, de kimondani még ennyire se tudnám) Inkább legyen, és ne használjátok, minthogy kellene, és nincs otthon. Ja, és cumisüvegből mindenképp kettő legyen, ha véletlenül tápis lenne a baba, akkor legyen egy külön üvege a teának! De inkább tényleg ne legyen rá szükség :)
A fürdetéshez írt fel a gyerekorvos gyogyótáras fürdetőt, de legszívesebben fejbeverném azt, aki ezt a förtelmet kitalálta. Úgy csúszik tőle a gyerek, mint az olajos hal egy vödör takonyban (bocs...) Meg büdi is... :( Úgyhogy szégyen ide, vagy oda, én Johnsons fürdetőt használok, de szerencsére nincs baja tőle a kis bőrének. Sampont egyelőre nem használunk, az ő hajkoronájára simán elég a fürdővíz :lol:

Zsúka!

Remélem célbaért, akinek célba kellett érni! Azért még dolgozzatok rá!!! :lol:

Remélem ma eljutunk baba-mama tornára,annyira benne van a lábamban a mehetnék!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!
Az unokaöcséimnél mi is a patikait használtuk. Viszont nem volt mindig ugyanaz az összetétele. Volt, hogy borsmenttát kevertek bele, és kicsípte a bőrét. Hát figyelni kell rá. Igazából sima krém alap, aztán ki, hogy keveri. :wink: :roll:
A barátnőmnem tetszik a Tescos sima popsitörlő is, állítólag nagyon jó, de Tescos termékből csak ez az egy jó. Egy cseh gyár csinálja nekik. Szrentem egyet érdemes venni kb 300 ft egy csomag, tehát nem ezresek. Valszeg majd én is azt fogok venni.
Aranyos vagy, de lenyomtam a gyomromat azon a képen, hogy látszódjon a kitüremkedés :lol:

N

Kép
narco

Látnál csak engem... Már behúzni se tudom a hasam :? Bár ahhoz képest, hogy terhesen könnyebb vot átugrani, mint megkerülni azért nem rossz :)
Na, majd szorgosan járunk tornázni, és olyan fitnesz-anyuci leszek, hogy még!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk!

Syry
Gratulálok, problémamentes pocakodást kívánok!

Ági
Sajnálom. :(
De ha még nem jött meg, van remény!
Én drukkolok!

Dido
Jobbulást!

Unique
Mivel hétvégén nem tudok jönni, most szeretnék Laurának Nagyon Boldog Névnapot Kívánni!!!

Most rohanok, mert nagyon sok tervem van mára

Puszi Mindenkinek!
(ha lesz időm, később még benézek)

Szisz
szisszka

Nárcisz!

2-szer el kellett olvasnom. :D :D :D
Mennyinek kell lennie a méhnyálkahártyának, hogy jó legyen? Szerintem a 12. napon nekem az a 4 mm nagyon kevés volt (a doki csóválta a fejét, de nem szólt), de mondjuk az előző hónapban a 24. napon már 11mm volt.
A teszt szerint még nem vagyok az LH csúcson, úgyhogy van egy kis idő, hogy a nyálkahártya vastagodjon még. A ciklus hossza pedig 29-30-31 nap.
Elnézést, hogy a saját kérdéseimmel töltöm a helyet. Ígérem több kérdésem nem lesz.

Évi!

Köszönöm, a tanácsodat megfogadjuk.
Hova jártok baba-mama tornára és milyen gyakorlatokat csináltok?

Zsúka
zsúka

Helló lányok!
Milyen sokat termeltek minden nap! Nem is tudom mindig elolvasni. Főleg, ha kihagyok több időt!

Narco!
Nekem a legtöbbször 17. napon jön meg. Most a 24-en. Ez szerintem is kevés, de a doki nem mondott rá semmit. Egyáltalán nem akarok árjárhatósági műtétet. Nagyon nem szeretném.

Zsúka!
Szerintem erre is való ez a topik. Meg Narco annyira kedves,és mindig mindent tud:)

Évi!
Bár már a babatörlőnél tartanék! :)

zita
ebba

Zsúka!
Azt írja a nőgyogyó tankönyv, hogy a ciklus 14. napjára el kell érnie a 10 mm-t. Gondolom ha valakinek 30 napos a ciklusa, akkor ezt a pé-re, vagy 16. napra kell meglennie a 10 mm-nek. Nekem az 5. heti UH-n 16 mm volt, de ez terhességben jellemző.
Őszintén szólva (és bocsi) de én a 24. napon 11 mm-t nem tartom nagyon jónak. Lehet, hogy ez így nagyon durva volt, de ez az igazság.
Annak idején nekem 12. napon mért 7 mm-t, és azt mondta, hogy ez már pé-ig nem fog megnőni megfelelőre, és igaza is volt.
Egyébként nyugodtan kérdezthetsz, mert szerintem másokat is érdekel.

Kép
narco

Ebba!
ez a 17 napi, és 24 napi mensi tényleg nagyon rossz. Kezdeni kellen vele valamit, mert nem egészséges. (Tényleg ne haragudjatok a nyersségemért).
nem tudom, hogy ennek mi köze van az átjárhatóságihoz. szerintem előbb a ciklust kellene rendezni (egyébként szoros Uh kontroll mellett ez a Clostílbegyt egyik indikációja). Nem igazán értem, hogy miért nem tűnik fel a dokidnak a helyzet.

ha tényleg nem vagyok megelégedve a dokitokkal:
tudjátok mennyire kritikus vagyok a dokikkal, de én eggyel voltam megelégedve, így jó szívvel ajánlom nektek.

DR Tímár László (inkább genetikai tanácsadás, de minden nehéz üggyel foglalkozik. A telefonban pár szóban kikérdez, és megmondja, hogy elvállal-e.
Országos Gyermekegészségügyi Intézet
1148 Budapest, Bolgárkerék u 3.

Tel: 363-52-72, 363-22-29, 383-84-77

rendel: hétfő 14-16
kedd 14-16
csütörtök: 14-16

A családtervezési program
hétfő, kedd, csütörtök 14-17.00
Szerda, péntek: 9-12.00

A nőgyógyász Timmerman Gábor (közben rájöttünk, hogy ismerjük egymást kicsit közelebbről is) nagyon rendes, és minden vizsgálatot simán elvégeztet.

Van laborjuk: vérvétel, spermavizsgálat.

Ja és iszonyat rendes mindenki. Ingyen dolgoznak, és nagyon meg vagyok velük elégedve.

nekem az ingyenes kromoszóma vizsgálatot is elintézték, több lehetőséget kínálnak, és tényleg nagyon-nagyon ajánlom őket.

N

Kép
narco

Na szóval voltam már nála vérvételen, tudja, hogy 1.5 éve próbálkozunk. A férjemet elküldte sperma vizsgálatra. Megnézte párszor a peteérésemet UH-al.Ennyi.
Szerintem is kellene valami köztes megoldásnak lennie, de mi? Semmi gyógyszert nem írt fel, csak az Elevitet mondta...
zita
ebba

Sziasztok!

Most gyors leszek, és gondolom sok lesz az elütés is , bocsi.

Popsitörlő: nekünk a DM-es is bejött, amit viszont ne, Pampers sensitive! Mivel én is tesztelek néha (aranyér), még az én bőrömet is csípi!

Pelus: Nekünk még most is néha nagy a 3-6 kilós Liberő, a 2-4-es viszont már kicsi. Szerintem érdemes a newborn 1-el kezdeni.

Cumisüveg. Nekünk is Avent van, de mi csak a mellszívóval használjuk, a cumis részét nem. Az meg azt hiszem van a mellszívóhoz. Nekem a kezdeti fejés nagyon kellett, mert éjszakánként majd megpusztultam, de mostanában hanyagolom. Kézzel nem megy, akárhogyan próbáltam. Ja és van, hogy a K vitamin, ami ampulla, egy kiskanál tejjel zutty a szájába, na még a kiskanálnyit sem tudom kézzel kifejni.

Hormonok: igen e röhögés is játszik. Kinga szopizott és hirtelen pukizott egyet, amitől az éjszaka csandjében ő is én is megjedtünk. A gyerek lefagyott, és meg a szó szoros értelmében kinevettem a cickót a szájából. Szegény, meg kellett várnia mire lecsillapodok, hogy enni tudjon :?

Duddu!

Igen nagyon jók a rucik. Nekünk a tegnapi adagból most jött meg egy.Egy Nemo halacskás napozó málnarózsaszín, de mégsem giccses, majd küldök fotót. Levette az eladó, így nem tudok képet küldeni. Vadiúj, még a cimkék is rajta vannak. Viszont egy másik lánytól is rendeltem
http://www.kep.tar.hu/aalmaa/50300558/22638942#2
a 11. képtől a mieink a rucik.
Na meg priviben meg tudom adni a másik két címet is. Ezeket egyébként a babaszoba.hu apróhirdetéseiből vadásztam. Na dobok két még három képet ezek a legolcsóbb 700, a legdrágább 1000 píz, de sajna a kacsás ruháról lehet, hogy lemaradunk :cry:
Kép
Kép
Kép

Na most ennyi voltam, ha lesz időm majd jövök!

Juca

tjuca

Zsú!

Szerintem is szerény a nyálkahártyád, de ezen könnyű segíteni! Naturál rásegítés, joghurt és ásványvíz. Lehet, hogy csak placebó, de az is lehet, hogy használ. Ezt azonban a dokinak kell rendbetenni.

Évi! Narco!

Ne beszéljetek már hülyeséget hájas hasról! Duddu! Neked is nagyon csini az alakod, és az arcod sem változott semmit!

Juca

tjuca

Juca!
Tök arik ezek a rucik!
Remélem az egyikőjük fiú, a másikójuk lány lesz.

Kép
narco

Nárcisz!

Dehogyis, nem vagy nyers, csak őszinte, nem ködösítesz és nem hagyod, hogy hiú ábrándokat kergessen az ember. :D
Azt még megtudnád mondani, hogy mennyit nő a nyálkahártya naponta? Úgy mint a tüsző, hogy 2 mm-t naponta?

Ebba!

Azt hiszem jó kezekbe kerültünk. :D

Juca!

Joghurt, ásványvíz értettem. :D Az ásváynvíz van bőven de a joghurtra is ráerősítünk.
A kisruhák nagyon édik, főleg a 3. :D
Szegény Kinga baba lehet, hogy nem értette, hogy miért nem kapja a kajcsit és mit csinál az anyukája. :D :D :D Milyen volt a kispofija?

Zsúka
zsúka

Zsúka!
Ha azt számolom, hogy ugye a mensi alatt nem nő, azaz a 6-14. napig nő, azaz 8-10 nap alatt 10 mm-t, akkor 1-1,2 mm/nap lehet az átlag.
Mondjuk lehetnek közte változáok az ösztrogénszint arányaiban, mert az is nő, gyorsíthatja a növekedést. Véleményem szerint ezt nem nagyon szokták a dokik nézni, a könyveben nincs ilyenről szó.
Szóval én is csak tippelek.

Kép
narco

Nárcisz! :)

Köszönöm az infót. Ha jól számolok akkor kb. 6,5-7mm-en lehetek most és ha még nem vagyok túl az ovuláción akkor még jöhet rá valamennyi, ma vagyok a 14. napon.
Na most már tényleg befejezem, mert már csak erre tudok gondolni és ezért nem fog összejönni.
Köszönöm mégegyszer a segítséged. :)

Lassan indulunk a szüleimhez, így nem tudok jönni de gondolok Rátok sokat.
Kellemes hétvégét Mindenkinek!

Ági! :)

Mennek a drukkok.

Zsúka
zsúka

Szex után

--------------------------------------------------------------------------------

Mit mondanak szex után?

Kos: Ok, gyere csináljuk még egyszer!

Bika: Éhes lettem, add ide a pizzát!

Ikrek: Láttad valahol a távirányítót?!?

Rák: Mit mondtál, mikor házasodunk?

Oroszlán: Mondd, hogy nem voltam fantasztikus!!!

Szűz: Na most ki kell mosnom a lepedőt!

Mérleg: Jó volt, mert neked is jó volt.

Skorpió: Lehet, hogy most ki kellene oldozzalak...

Nyilas: Ne hívj, majd én felhívlak!

Bak: Nincs egy névjegykártyád?!?

Vízöntő: Most, gyere csináljuk ruha nélkül is...

Halak: Mit mondtál, hogy hívnak?!?

Ne haragudjatok, de ezt muszáj volt még felraknom. :D

Zsúka
zsúka

Kép Kép
Kép
mátra

Ági!
Csatlakozok a Lányokhoz, és még mindig nagyon drukkolok Neked :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Nárcisz!
Örülök, hogy elköltözött Tőletek a rókacsalád :D

Évi4
Tényleg látszik ám, hogy nőből van, de nem csak a karjára húzott karikából :D Egyébként szerintem tiszta Apja :D

Zsúka!
Csak így tovább :D :!:
Jó utazást, és érezzétek nagyon jól magatokat :D :!:

Dudu!
Ez igen :D szép kis lakást csináltak maguknak a Lányok :D nagyon-nagyon csini vagy :D

Juca!
Nagyon édi rucikat vettetek Kingának :D

Hormonok:
Ez őrület, én is mindig mindenen elbőgöm magam, néha már olyan kellemetlen, főleg, ha mások előtt sikerül. Pedig régebben én egyáltalán nem voltam picsogós, csak kb. úgy 1 éve lettem az. Pedig még nincs is pocaklakóm.

Lányok!
Köszönöm az érdeklődést, már sokkal jobban vagyok. Tegnap estére még felment megint a lázam, de az algopirin megint segített. Nem akarom elszólni, de ma már nem volt lázam, a fejem is sokkal könnyebb, és a kedvem is sokkal jobb. Csak a torkom, az iszonyatosan fáj. Öblögetem glicosepttel, iszom a melegteát, nyalom a mézet és be van kötve, de lehet, hogy valami hatékonyabb kéne???
Tegnap még csak szurkált ma viszont már szinte görcsölget a jobb oldalam, ugye ez nem baj? Ennyire erőse még sose éreztem, gyogyi előtt meg abszolut nem éreztem soha semmit.

dido
dido

Dido!

Örülök, hogy gyógyulsz. Mentek a ballagásra?

Zsúka!

Ilyen képet vágott :shock:

Most undinak fogsz tartani. Ezt a hónapot mindenképpen, de a következő néhányat is fogd fel úgy, mint a vizsgálódások időszaka. Mint írtam sajnos ez a nyálkahártya elég szerény, nem tudom milyen lesz a progi szinted, de úgy tudom a kettő nagyon is összefügg egymással. Narco? Lehet, hogy itt negatívkodok, és jön a baba, de ne éld bele magad nagyon, mert hatalmas csalódás lesz a vége. Ha most mindent megnéznek, légy résen, hogy a részletek se kerüljék el az orvos figyelmét, ne legyen belenyugvó, és akkor mindent rendbetesznek, és jön is az a baba hipp-hopp. Remélem nem haragszol meg rám, amiért ilyen nyíltan írtam meg a gondolataimat, azért mert nagyon kedvellek, így láttatlanban is!

Évi79!

Kimaradt a sampon, nálunk van igen Johnson's, még a kollégáimtól kaptam kelengyének. Ennyi hajra nem elég, ha meglögybölöm vízzel. Pláne, hogy a mai sétán be is izzadt a sapó alá. Ettől függetlenül csak hetente egyszer mosom, úgyhogy kissé csapzott a lány.

Fürdető: gyogyótári. Igen tényleg taknyos béka lesz a gyerekből, de Kofa szokta fürdetni, nehogymá olyan egyszerű legyen a dolga.

Popsikenőcs: nos mi kétfélét kaptunk, egy a kórházi recepten volt, a másikat a gyerekorvos írta. Kórházi: Naturland Unguentum infantum. Na ez nagyon rossz, ilyet ne váltsatok ki. Pláne lánynak, egyszerűen belement a puncusába, nem lehetett letörölni, mert ragadt, és piros volt a feneke. Amit a dokinéni írt: nincs rajta a dobozán a neve, de boraxos kenőcs, sárga színe van, mint egy főzött tortakrém úgy néz ki. Ez jó, mindig beszívódik a bőrébe, és nem lesz neki piros, és nem bántja a puncusát sem. Ezzel viszont a ruháknál kell vigyázni, mert nem jön ki olyan egyszerűen.

Na remélem most nem hagytam ki semmit.

Köszi a ruha dícséreteket.

tjuca

Sziasztok Lányok,

Megvolt az első oltásunk! Laura jól viselte, egy hang nem jött ki a száján ( a gőgicsélésen kívül). És a dokinál először megsimogatta az arcomat! Olyan büszke vagyok rá, hogy el sem tudom mondani! A legrosszabra is fel voltam készülve, cicik előkészítve... :P
Most épp alszik. :o

Duddu :)
De jó, hogy újra itt! Ne foglalkozz vele, hogy nem tudsz mindenre írni valamit, én már rég elvesztettem a fonalat... :roll: Viszont szeretek itt lenni köztetek, ezért maradok :twisted:
Nagyon szép a pocód! Tényleg hatalmasat nőtt! Csini kismami vagy nagyon! :)
Segítség kérdése: nekem nem volt itt velem senki, illetve a férjem volt itthon 2 hétig, fél napokat. Mondjuk nekem jön takarítónéni heti 1x, végignyalja a lakást. A mamám főzött rám minden nap eleinte, mert ugye rendelős kosztban nem tudjuk, mi fán terem. És időm aztán végképp nem volt már főzni is, de akkor meg nincs tej. :evil: Most már nem főz, én oldom meg. Na meg persze én az elején még elég sokat dolgoztam is. Na abból alább adtam. :)

Évi79 :)
Kérdezted a pelust és a popsitörlőt: pelusból a Libero newborn tényleg nagyon jó szerintem. (2-4 kg) A Libero mini is jó az elején (3-6 kg) Huggies: nagyon bevág a lábikónál. Mást nem próbáltunk.
Törlő: nekem a Nivea Baby sensitive jött be, nagyon kellemes illata van és abszolút illatanyag mentes. Nekem ez fontos volt.
Mi fürdetőnek és popsikrémnek is a patikait használjuk, de én könnyen beszélek, mert a mamám gyógyszerész és ő keveri, tartósítószer nélkül.. :roll:
Csepelen van a patika, ha közel laksz, ajánlom, mert nagyon sokan nagyon messziről járnak oda hozzájuk ezekért. Tényleg jól csinálják. :)

Évi77 :)
Azta, micsoda gatya!!! nagyon csini Dóricica! Nehéz vele betelni! :)
Milyen a baba-mama torna? Mesélj!

Szisszka :)
Köszönöm szépen, pláne, hogy nem felejtteted el! :) Kellemes hétvégét! Jó pihenést!

Syry :)
Hatalmas gratula! Úúúúg szeretek zebrára jönni! :)

Juca, lányok :)
Írjatok nekem még ilyen lapokat, ahol lehet rucikat venni, mert Brendon iszonyú drága és több időm is lenne itthonról rendelni! Köszönöm!!!

Biztos egy csomó mindenkit kihagytam, bocsánat érte!

Puszi

KépKép
unique

Juca!
A ballagást most fájó szívvel, de kihagyom, mert félek, hogy a buszozás és a strapa nem éppen használna. Csaba már elment, úgyhogy most egyedül képvisel kettőnket.

Unique!
Nem semmi milyen kis bátor leány Laura :D Az arc simi meg eszméleten lehetett :D

dido
dido

Kanci!
Végül,hogy lett palacsintád? Kép
Hu ez a recept nagyon jo!
Én is kiprobálom!

Évi!
A rendelés sem rossz!
Én igy szoktam pizzát sütni! Kép

Zsuka!
Akkor jo ha tegnap nem hagytad apát!
Kiváncsi vagyok a mai eredményre!

Éva!
Szerintem az első idöszakban érdemes a gyogyszertári dolgokat megvenni mert még nagyon kis érzékeny a bőrük!De hamar válts át másfajtára mert alig lehet lemosni,és attol lesz koszmos a gyerek feje mert nem tudod a hajábol kimosni!És arra nagyon oda kell figyelni!Mondjuk az én kisfiamnak nem volt haja de másnál sajnos láttam!Azt hiszem a ha jol emlékszem hogy van 2-5kg-ig pelus és azt érdemes elöször mert szegényeknek olyan nagy a másik ugy néznek ki mint egy méhecske aminek nagyobb a potroha!De hamar mehet a csere mert utána meg ugy nőlnek mint a kisgomba!
De kiváncsi vagyok a többiek véleményére is mert nem biztos hogy igy jo most is!Azota sok minden változott!

Réka!
Gyönyörű a pocakod!
Hu mekkorát nőtt!

Narco!
Neked ajánlott valamit a doki nyálkahártya növesztésre?
Mert az enyém honaprol honapra silányabb!Pedig szorgalmasan iszom és napi fél liter joghurtot is megeszek!

Juca!
Nagyon édik a rucik!

Dido!
Szerintem holnap fognak szétdurranni!
Én menni alig birtam az elözö napon és akkor másnapra szétdurrantak!

Mátra!
Milyen volt Pesten?
Hogy éreztétek magatokat?
Kép

KépKépKépKép
aniko24

Syry!

Nagyon-nagyon-nagyon örülök NEKTEK és gratulálok. Tudtam ám már tegnap :oops: , csak nem tudtam jönni. :(
Szóval sok boldogságot és kevés problémát a következő hónapokra. A doki választást, meg nem írom le megint... :twisted:
Kép

Évi77!
Dóri egyszerűen csodaszép. Az a nadrág, háááááááát szuper. :lol: :lol: :lol: :lol:

Dido!
Örülök, hogy jobban vagy.:)

Duddu!!
Szép a pocid. Az meg a fejedben se forduljon meg, hogy elméééssssz!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: Írsz amikor és amennyit tudsz. Nekünk az is elég, ha magadról.

Zsúka!
Ma akció, vagy csak holnap?

Unique!
Örülök, hogy jól viseltétek. Puszild meg Laurababát helyettem is. Ellenőrzöm ám! :twisted: :lol:

Még írni akrtam, de elfelejtettem. :oops: :oops: Nem jegyzeteltem. :oops: :oops:
mátra

Unique!

Nekem ez a babaszoba.hu jött be, ott is az apróhirdetés. Már van innen kocsi, takaró, ma jött meg vadiúj napozó, Asti Disney, Nemo halacska mintás 1200 Ft volt. Itt mondjuk érdemes böngészni, de tegnap én mondjuk fél órát töltöttem keresgéléssel, és találtam 10.600 Ft-ért 1 sapit, 2 rucit (ld. képek), 3 napozót, 4 rugit, 1 bodyt. Boltban ennél jóval nagyobb összeget kellett volna ezekért kiadnom. Ami ma megjött kifogástalan, remélem a többi is rendben lesz. Ha gondolod elküldhetem a két címet, az egyik olyasmi, mint a Duddué, a másik meg fene tudja hogyan boltol. Még erre jön a postaköltség, meg az utalás, de házhoz jön, viszont csak itthon tudod megfogni, megszagolni... Ezen a honlapon minden nap hirdetnek egy csomóan. Ja és míg el nem felejtem a bölcsőt is innen vadásztam, lassan vásárlási kedvezményre leszek jogosult :wink:

Juca

tjuca

Unique!

Laura egy hős :-) pusszantom!

Juca

tjuca

Anikó!

Már meg sem lepődöm azon, hogy egyszerre :) Remek volt a tegnap este, sőt kicsit elfelejtkeztünk magunkról az éjszaka... na jó, nagyon elfelejtkeztünk :oops: :oops: :oops: Isten ne verjen meg érte de olyan jól esett ennyi idő után... :wink: A vigyázást is elfelejtettük :roll:

A tegnapi nap délutánján Brill és Marshall társaságában voltam. Olyan jó volt. Bár szegény kutyának hamar tele lett velem a hócipője, mert nem elég, hogy féltem tőle, hanem még aludni sem hagytam. Azért megsimiztem...

Képzeljétek el, hogy így egy héttel az államvizsga előtt már baromira idegesített, hoy nem jött még a kérdés a szakdolgozat védéshez és azt sem tudtam, hogy hanyas. A csoporttársam telefonált és kiderült, hogy személyesen kellett volna érte bemenni. :evil: 100 000.- a tandíj... :evil:
Aztán megkönyörültek rajtunk és elküldték mail-ben.
5-ös lett. :lol:
mátra

Ja és Évi79!

Megy ez kb. 10 üziben. Az, hogy mit eszel látszik az arcán. Értsd apró foltok lesznek rajta, ha valamit nem bír, icipici pattanással a közepén, ami egy nap alatt el is tűnik. Erre nekem azt mondták, hogy nem kell vele foglalkozni, és figyeljek oda, hogy mit eszem, de lehet ez mosószertől, vagy épp az antiallergén tápszertől!!! A másik a karmolás. A zoknit felejtsd el. Egyrészt Kinga egyszerre két zoknis kezét tömte a szájába, és a gyerekorvos a kórházban ijedten tépte le róla, nehogy valami baj legyen. (Fiatal langaléta srác volt, először azt hittem műtős fiú, szóval nem hiszem, hogy az a hiperaggodalmas lenne) A másik, hogy kb. 10 perc múlva lebűvészkedik még a térdzoknit is. Én nem tudom, hogyan csinálják, de mindegyik egy kis Hudini :twisted:
Kesztyűt vegyél, amin van kötő a csuklójánál. Lehet nem is lesz rá szükséged, de ha kell, akkor legyen ott. A gyógyír karmolászásokra: ANYATEJ Most ez lehet, hogy hülyén hangzik, de ha anyatejjel bekened, fél óra múlva nyoma nem lesz a karmolásoknak! A körmét csak két hét után vághatod, na akkor viszont kétnaponta is, de addig is, így tudod megelőzni, a maradandó nyomokat.

Pussz:

Juca

tjuca

Mátra!

:lol: Isten férfinak és nőnek teremtette az embert...
Grat az 5-ös szakdolihoz, megvéded te rutinból! :wink:

Juca

tjuca

Unique!
Igencsak büszke lehetsz Laurára. Gratuálok neki. Puszika megy neki.
Kép

Anikó!
Ösztrogént a petefészek termel, az éppen érő tüsző, a progit pedig a sárgatest a pé után.
Ez egy folyamat. ha nincs elé ösztrogén, akkor nincs Lh csúcs, nincs pé sem, nincs progeszteron sem.
Nekem nem adott a doki semmit, mert 17. napon volt a pé-m rendszerint, 13. napon mért 7 mm-t. Ez így nem volt elég. Ja és megbeszéltük, hogy a lelkem mélyén azt várom, hoyg rendeződjön a ciklusom, ami meg is trötént magától. Viszont rovosilag, laborilag minden tökéletes volt, minden értékem normálisnak bizonyult, így nem adott semmit.
De erre szokták adni a clostylt, hogy megnövelje az ösztrogén szintet, és pé-t csináljon.

Kép
narco

Mátra!
Gratulálok a szakdolihoz.
Úgy látom mindenhol ugyanolyanok a suliban. Szuper.

Juca!
Az anyatejes bekenésre hogy jöttél rá???? :lol: :lol: :lol:

Kép
narco

Narco!

Kofa kollégájának 8 hetes lesz a kisfia... Nehogy azt hidd, ennyire tapasztalt vagy okos vagyok :twisted:
Az osztálytársainak pedig sorra születnek a gyerekeik. Levelezőlista, és már jönnek is a válaszok... :lol:

Juca

tjuca

Sziasztok!!!

Na, végre ide tudtam jönni, apa az előbb hagyta abba a gép reparálását úgy, hogy már tegnap délután elkezdte... Erről a hülye netről mindig összeszedünk valamit, pedig van vírusirtónk... :evil:

Syry!
Úúúúúúúúgy örülök!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon-nagyon gratulálok Neked, és problémamentes 8 hónapot kívánok!!!! :) :) :)

Mátra és Brill!
Köszi, hogy tudósítottatok! Tudtam, hogy ha nem jelentkezem, azonnal izgulni fog mindenki értünk. :D

Duddu!
Nagyon csini kismami vagy!!! Ahhoz képest, hogy ketten osztoznak a helyen, nem is olyan nagy a pocód! Szerintem nekem is volt ekkora 22 hetesen... :lol:
Hát, ez jó kérdés, hogy mikorra hívd a segítséget, mert ugyebár nem lehet tudni, mikor fog az ember lánya szülni… Neked nem lesz programozott császárod az ikrek miatt, ugye? Ha rugalmas az anyud, vagy anyósod (vagy aki a segítséged lesz), akkor nem hinném, hogy problémázna azon, hogy szeretnétek négyesben lenni a szülés után.

Juca!
Nekem is ez a kenőcs van írva, hogy ezt kell kiváltani, de azok után, amit írsz róla, szerintem meggondolom... :? Egyébként a Sudocreme-et használja a sógornőm a fiának, és tökéletesen bevált, nekem is van itthon, szerintem jó is lesz...
Ez a pukisztori!!! Kép

Dido!
Remélem, jobban vagy!!! Azért szerintem ne hagyjátok ki az adódó lehetőséget… :wink:

Narco!
Áááááááá, szétröhögtem magam ezen a képregényen meg a képeken!!! KépApának az utolsó kép tetszett a legjobban! :D

Évi77!
Imádnivaló ez a csajszi!!!! Úúúúúúúúúúúgy megrágnám azt a husikás kis combját!!!

Kanci!
Talán most már rendben lesz ez a hülye gép… Egyébként már két napja alig tudtam írni, kb. hatszor próbáltam egy hsz-t elküldeni, mire egyszer sikerült…

Zsúka!
Mindent bele!!!

Évi79!
Mivel én olyan marha tapasztalt anyuka vagyok :wink: , ezért írok pelus-témában :D! Szóval én a 2-4 kg-os Liberot vettem meg, popsitörlőt meg valami sárga dobozosat (fúú, nem jut eszembe a neve…). Kenőcsből a Sudocreme-et fogom használni. Fürdetőt ír a doktornéni gyogyitárosat, de arról már elég sok rosszat hallottam, csak mivel én ekcémás vagyok, szeretném elkerülni, hogy a picurom bőrével gondok legyenek, és szerintem azt fogom használni, amit a gyogyitárban készítenek.

Unique!
Laura csajszi épp olyan stramm, mint az anyucija!!!

Mátra!
Ez igen, ötös szakdolgozat!!!Kép Meglátod, ugyanilyen ügyes leszel az államvizsgán is!!! Nagyon szorítok Neked!!!

Rólunk egy „csöppöt”: :D
Tegnap ismét voltunk nst-n, hihetetlen, hogy már megint elment egy hét. Szerencsére minden rendben volt, Kende baba iszonyú sokat mocorgott, de alapjáraton normális pulzust produkált (mondjuk úgy mentem be, hogy letámadtam a szülésznőt, hogy én ülve fogok nst-zni, mert a fekvést az én gyerekem nem szeresse… :D). A következőre elvileg hétfőn kerül sor (de ugye reménykedünk, hogy azt már nem érjük meg egyben), majd jövő csütörtökön újabb nst, már magzatvízvizsgálattal együtt… Úgyhogy most várunk, és közben beszélgetünk Kende babával, hogy „nézd, milyen szépen süt a napocska, olyan gyönyörű idő van, nagyon jó helyed lenne már idekinn, jobban el is férnél, mint anya pocijában…”
Érdekes, hogy valami miatt olyan nyugalom töltött el, tudom, hogy nemsokára kibújik, és hogy minden rendben lesz, tehát minek sürgessem? Úgyis akkor fog előjönni, amikor neki jó lesz, és ezt nem tudom befolyásolni. Örülök ennek a hangulatnak, mert néhány nappal ezelőtt már-már mániákusan bele voltam aggódva a gondolatba, hogy szülni akarok!!! Ilyen zizi voltam, ni: Kép De most ez elmúlt, én vagyok a türelem mintapéldája… :D

Bocs, hogy ilyen marha hosszú lettem, és majd jövök még (este is lesz meccs ugyanis… :D, bár én is szeretem nézni)

Puszika mindenkinek, jók legyetek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Lányok :)
Köszi Laura nevében is! :) A tudjátok mit!!! :) Na, a dícséreteket!

Dido :)
Örülök, hogy jobban vagy! Középidő környékén nekem is mindig voltak ilyen szurkálós-görcsölgetős érzéseim... Az érzelmi hullámokról nem is beszélve. :(
HIhetetlen jó érzés volt az arcsimi! Annyira szerentém, ha Te is minél hamarabb átélnéd!!! 8)

Juca :)
Köszi a tippet, már meg is néztem! Csak jó lassan jön be nekem az oldal... :( De nem baj, közben tudok ide is írni :P
Méghogy ágynyugalom... Most jutott eszembe, amit írtál pár napja arról, hogy mész jetitleníteni :roll: Ágynyugalom az Árkádban, mi? :shock: Kicsit azért irigyellek érte, hogy Kinga ennyit alszik napközben...
Mondjuk most Laura is durmol, csak cicizni kelt fel, de ez most kivételes alkalom az oltás miatt (meg kell ám becsülni!!!) :)
El tuto küldeni nekem a címemre azt a két címet? (ellopom titokban a Te rucijaidat! hmmm... :twisted: )
Ja, akkor meg már a levelezőlistát is küldheted nekem! :twisted:

Mátra :)
Egészségetekre!!! :twisted: :twisted: :twisted: (halványan még én is emlékszem ilyen estékre tavalyról... :))

Norwell :)
Szuper, hogy minden rendben Veletek! Sokat gondolok Rád, hogy mikor lesz a nagy nap! Kende baba biztosan tudja a dolgát és időben fog kibújni, meglásd! Minek az a magzatvízvizsgálat???

Puszi

KépKép
unique

Mátra!
Gratulálok én is az ötöshöz!
Szerintem nem baj ha összebujtatok!Sőt!
Én már meg sem lepődöm,hogy egyszerre irunk!Már ugy irom a levelem,hogy neked is mert tudom azonnal jön a válasz vagyis egyidőben az enyémmel!

Norwell!
Örülök,hogy jol vagy és hogy megnyugodtál az fontos!

Narco!
Köszönöm a válaszod!
Azért kérdeztem mert olvastam a neten,hogy a clostyltol egyre vékonyabb lesz a nyálkahártya ez amolyan mellékhatás!De én ugy voltam vele,hogy nálam biztos nem igy lesz!És az első időkben nagyon szép nyálkahártyákat mértünk és utána honaprol honapra gyötrelmesebbet!Most legutobb amikor elhetároztuk,hogy akkor ezt itt befejeztük a 24 napon 6mm-es nyálkahártyát mértek!Az orvos ledöbbent én meg majdnem elájultam!Akkor eldöntöttem hogy ez igy nem mehet tovább és más irányba kell lépni mert a mult honap volt a 9-ik clostylos honap igy azzal be is fejeztem ezt a gyogyszeres kezelést!Én megiszom egy nap legalább 2,5liter
vizet és minden nap fél liter joghurtot már eleve olyan kiszerelésbe veszem!De sajnos semmi erdeménye!Azért kérdeztem,hogy lehet e még valamivel javitani?!

KépKépKépKép
aniko24

Anikó!
Az orvosok clostyl használatásról már leírtam a véleméynemet, azt ismeritek.
Kitalálok valamit, de egyrészt neked írtam fentebb egy címet és egy doki nevét, nem akarod megpróbálni?

Kép
narco

Unique!
Tudom, nemrég én is ezt írtam Neked! :)
A magzatvízvizsgálat egy rutinvizsgálat, amit a 40. hét betöltése után csinálnak. Olyasmi, mint a kenetvétel a rákszűrésnél: azzal a kacsacsőrű izével (fogszim sincs, mi a neve... :D ) kicsit kinyitják a kaput, a doki meg bekukucskál, hogy tiszta-é a magzatvíz. Először én is marhán betojtam, amikor mondta, hogy ez lesz, de aztán kiderült, hogy nem vesz mintát, mert ő ugyebár úgy is látja, hogy tiszta-e, ha csak benéz oda (a burkon keresztül biztosan látszik, ha zavaros).

Pussz!

Kép
Kép
norwell

Unique!

Ágynyugalom Kofára és rám vonatkozik, azért a nem jetitlenítés= riasztóként. :twisted:
Írom a két címet! Nekem nagyon gyorsan bejön az az oldal, nem tudom neked miért nem. :x

Juca

tjuca

Narco!
Ugye nem írtam hülyeséget, hogy mi ez a vizsgálat? :oops: Ja, és ha jól emléxem, amnioszkópia a hivatalos neve.

Kép
Kép
norwell

Látszik, hogy apa meccset néz... :lol:

Unique!
Most néztem utána pontosan, hogy mi is ez a vizsgálat:
"Kivitelezése úgy történik, hogy a hüvely feltárása után a méhszájon át egy fényforrással rendelkező optikai eszközt vezetünk fel a burokig. Az amnioszkóp vége nekiütközik a buroknak, mely áttetsző, ezért a magzatvíz színe megítélhető."
No, tehát ez lenne az. Neked nem csináltak ilyet?

Kép
Kép
norwell

Narco!
Köszönöm szépen!
Én már elmentettem automatikusan az orvos nevét és elérhetőségét ahogy elolvastam!
Most a Kaális kört futom le a férjem kérésére de ha esetleg sikerül akkor szeretnék talomba tartani egy két orvos nevet akihez járhatnék a továbbiakban!Éviét is elmentettem!

KépKépKépKép
aniko24

Isten megteremté a Világmindenséget, és látá, hogy az szép. Isten

megteremté a Földet, és látá, hogy az szép. Isten megteremté a

természetet, és látá, hogy az szép. Isten megteremté az állatokat, és

látá, hogy azok szépek. Isten megteremté a férfit, és látá, hogy az

szép. Isten megteremti a not, és mondá:

- Na mindegy, majd kifesti magát.

:lol:

Kép
narco

Norwell!
Így van, én már láttam is ilyet :)
Az anyuka mosolygott közben.

Kép
narco

Sehol senki :( Csak én búslakodom itt egyedül...
mátra

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: