huh, sikerult kicsit gep ele ulnom, ugyhogy gyorsan elhadarom, mi volt, mert mar egy honapja es lassan elfelejtem
szal hetfo delutan 4 korul kezdodtek a fajasok, de rendszertelenek voltak, aztan abba is maradtak, ugyhogy itt tunodtem, hogy mit csinaljak, persze szulesznovel is telefonoztam, de o se esett ketsegbe. este 8 korul ujra kezdodtek, megint rendszertelenul, megint itt toprengtem, aztan 10 korul ugye abban maradtunk, hogy ha tudok, aludjak, ugyhogy megprobaltam. de nem nagyon sikerult, fel 12kor felkeltem, fajtam, ugy harompercenkent, felhivtam hugim, hogy jojjon at Nyuszira vigyazni, mert megiscsak bemennek a Hba, ugyhogy ejfelkor atjott, en meg meg csomagoltam a cuccaim, aztan egyszer vegre elindultunk es 2re be is ertunk. apa persze mar delutan ota egyfolytaban kerdezgette, hogy bemesz, nem mesz, mikor indulsz, kivel beszeltel, mit csinalsz meg, miert nem indulsz... de leugattam, hogy en szulok es en fajok, ugyhogy ne szoljon bele
szulesznot akkor mar nem hivtam, mert most sokkal bizonytalanabb voltam, mint Nyuszinal (akkor vegig rendszeres fajasaim voltak), ugyhogy gondoltam, lehet, hogy potyara megyek be, vagy tok koran, majd szolok neki bentrol... es mikor odaertunk es kinyilt a nagy piros golyas ajto pont o jott ki es nezett nagyot, hogy mit keresunk ott

mert egyebkent nem volt benn, csak epp szult az egyik kismamaja, ugyhogy ment volna haza aludni, de mi ottfogtuk

szoval bo ket ujjnyi mehszaj, rendszeres 3perces fajasok, ugyhogy rogton kaptam egy fincsi antibiot, aztan elokeszitest (beontes, borotvalas) es 3kor befeszkeltuk magunkat a sarga szuloszobaba (apara nem volt megfelelo ruha, ugyhogy csak valami zold leplet kapott) dokim megjott negykor, mar nem is emlekszem, csinalt-e valamit, vagy csak megnezett es varta a tolofajasokat... egy csomoszor kerdeztek, hogy erzem-e mar, mert most elegge aaaaa-ztam (multkor csendben voltam vegig) en meg aszontam, hogy gozom sincs

ugyhogy probaltak tobbfelekeppen feltenni a kerdest

erdekes, hogy a masodik gyereknel mennyivel bizontalanabb a kedves tapasztalt anyuka, mi?

de aztan az aaaaaa-k egyre szornyubben hangzottak, ugyhogy vegulis meggyoztek, hogy mar erzem es akkor elkezdtuk a nyomas, nem nyomas, fujtatas kulonbozo variacioit, mert ugyan nem keszultem a gatvedelemre (mert a harant- meg mindenhogyan fekvo gyerkoc miatt kilatasba helyezett csaszarmetszes miatt ki sem bontottam a malnalevel teat meg a gatmasszazsolajat), de a szuleszno azert probalt megmenteni a vagastol. kisholgy viszont egesz szep meretekkel erkezett (3950, 56, 36), ugyhogy egy kicsit megiscsak kellett vagni, de tenyleg sokkal lajtosabb volt, mint a multkor. ja, 5.35kor erkezett, ugyhogy igazan rendes tag volt, mert szepen befordult ugye es egesz gyorsan meg ugyesen szuletett

viszont rogton nyomott egy adag kakat a combomra, meg mielott a pocakomon landolt volna...
es a Hban mindenki nagyon kedves es segitokesz volt, de valszeg szerencsem is volt, hogy nem volt olyan sok baba es ezert tudtak annyit segiteni a csecsemosnoverek (kulonosen Eva es Erzsi) a szoptatasban. ja es a szobatarsam is ejjel kettokor ert be, es neki mar negyed haromra megvolt a babaja, aki a 8. gyerek

es osszesen egy ora volt neki az egesz melo, az elso fajastol szamitva (negy otperces fajas utan mar rongyoltak be a Hba, at a piros lampakon es epphogy beertek, a dokija viszont lekeste a szulest )
es vegulis nem sirtam Nyuszi utan, es o se utanam, de nagyon orult nekem, mikor hazaertunk. es ugye vittunk neki egy jatekbabat es megmutattuk, meg az igazi picibabat is megmutattuk es kerdeztuk, hogy jok lesznek-e, o meg bologatott mindkettore

viszont egesz vegig apan logott azokon a napokon, ugyhogy hiaba igyekeztek a nagymamak meg nagynenik elfoglalni, egy csomoszor inkabb csak apaval cipeltette magat meg fel-ala a lakasban, meg volt, hogy rogton ki kellett venni a furdokadbol es nem sikerult lecsutakolni, meg persze eleg nehezen ment az alvas. es alvas azota sem igazan megy, a nappali legalabbis sehogysem, az ejszakai meg sokszor emiatt csuszik, ugyhogy nagyon kivan emiatt szegeny, meg sokszor en is... de egyebkent nagyon szereti a picibabat, feltekenyseg nincs, mert ha epp a picivel foglalkozom, mikor pedig a naggyal kene

nem a picire haragszik, hanem maximum ram, ha hiaba huzza a ruham meg a kezem, mert nem sikerult elvontatnia... es egy csomo puszit ad neki, gyereknapon ket lufit hozott, egyiket direkt neki, meg mindig szol nekunk, ha a pici sir, sot, ha eszebe jut, odarohan a kisagy melle es elkezd ott kiabalni, hogy a pici sir, mikor szegeny alszik, sot, huligansagbol is eloadja, mert egyik nap epp a pelenkajat akartuk kicserelni az elso szobaban, de o nem tamogatta az otletet, ugyhogy aszonta, hogy a pici sir, hatha igy le tud razni minket apaval

persze marhara kell figyelni, mert nagyon szeleburdi meg ovatlan meg es a vad ugralasban siman raeshet a picire, meg mikor benyul a kisagyba, megszoritja, megrangatja a kezet, meg mutogatja, hogy ott a szeme meg ilyesmi

ja, es sajnos sokszor felebresztik egymast, ugyhogy meg nehez az elet. de lassan belejovunk es mar tudok egyedul itthon lenni ket gyerekkel, csak meg setazni nem tudok veluk.