A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Pocak :) Gyönyörű a családod! :) És már mekkora lányod van! Múltkor a talin amikor mondtad, hogy mész érte az oviba, akkor még nem tudatosult bennem, csak most, hogy láttam a képen. És nagyon csini is :)

Ez a Tv2-s szöveg sztem rém gáz :x én a munkavállaló helyében megőrülnék, ha ilyeneket kellene hallgatnom.

Rec :) Elolvastam a Te linked is, hát az se dobott fel, de nagyon érdekes volt, talán azért mert olyan vki írta, aki egykor nagy rajongó volt.
denizsa

Recca,
már megint olyan szükszavu vagy, ha Rolad van szo :o :D bezzeg amikor érvelni kell vmi mellett :lol: :lol: :lol:

KépKép
fibi

Dora :) De jó, hogy jöttél! Rég láttunk képet a fülbevalós kiscsajodról :)

Rec :) Mi az a leszoktató pelenka? Van külön ilyen típus? Bocs, ha süsü a kérdés, és még nem aktuális nekünk, de még nem hallottam róla és érdekel.

Gabi :) De legalább már elkezdődött, még ha csak az alapnál jártok, akkor is!
denizsa

Csajok,
tudja valaki: jövö héten van még iskola??

és mit jelent az, hogy egy tanfolymnál oda van irva, hogy pl 80 ora=80 kreditpont? az hova számithato be, vagy mire jo?

KépKép
fibi

Fibi, :mrgreen: :mrgreen:

Deni, pl. monapelnek van ilyen: http://www.monapel.hu/index.php?option= ... &Itemid=48
recca

Fibi!

Credit pont:pedamókusoknak van 7 évente elvégzendő 120 óra továbbképzés.Na ez abba beleszámítható.
20170114224602

Rec :) Köszi, ez tök jól hangzik!!

Fibi :) És az mikor derül ki, hogy őszre összejön-e a Montessori csoport? Csak akkor? És hogy tusz így készülni/számítani rá? Vagy kell még egy évet várni? Vagy már más tanfolyamot néztél ki?
denizsa

Sziasztok!

Iszogatom a málnalevél teámat, végigolvastam az elmaradt pár száz hsz-t, és most már baromira nem emlékszem, miket is akartam írni, jegyzetelnem kellett volna :lol:

A teáról mindenesetre én annyit tudok hozzátenni a közösen alkottt bölcsességhez, hogy az első gyereknél nem ittam, a másodiknál igen, s a második szülés sokkal könnyebb volt. De ez nem biztos, hogy a teán múlott :mrgreen: Hamarosan meglátjuk a mostani teaivászat eredményét :D

Votiv,
képzeld, van egy kínai művész (zenész vagy táncos vagy valami ilyesmi), akinek a gyerekeit Budának és Pestnek hívják. Mivel nagyon szerette a fickó Budapestet, s Kínában bármi lehet a gyerek neve :D

Kisün,
a családi tippverseny aranyos. Nekem az előzőeknél sikerült olyan morcosan nézni minden találgató családtagra, hogy most már egész jól felhagytak vele. Vagy a harmadik már nem olyan nagy újság, "ja, már megint gyerek lesz" ? :mrgreen:

Gabi,
két éves korában mi is próbálkoztunk Zsombort szobatisztaságra szoktatni, nem nagy sikerrel. aztán én baromi lusta voltam biliztetni, wc-re ültetni, hagytam az egészet, pelenkáztam tovább. Most április elején (akkor volt két éves és nyolc hónapos) szó szerint egyik napról a másikra szobatiszta lett. Egyik reggel azt mondta, hogy nem kér pelust, hanem autós gatyát. (Néha mutogattam neki egy aranyos kis autós alsónadrágot, hogy ezt vehetné fel, ha nem kellene pelus.) Pár kis baleset néha még előfordult, meg kb. két hétig éjszakára még adtunk rá pelenkát, de reggel mindig szárazon vettük le. Szóval ne aggódj, még a lusta szülő gyereke is előbb-utóbb szobatiszta lesz :lol: :lol:
soosoo

Zuz:
írtam pü. :D

Juc:
azért köszi.Nem is csodálom,hogy szegény Soma rögtön leállt a pelusról :(

Soosoo:
köszi,akkor megnyugodtam.
Igazság szerint,ráerőltetni nem akarnám.Szerintem még egyszerűen nem érett meg rá?!
Mennyi van még hátra pontosan?Hogy bírtátok ki,hogy nem kérdeztétek meg a nemét?Megőrülnék a kíváncsiságtól :lol:
Pedig ha egyszer még lesz/?/babánk mi is így tervezzük,mondván 2 csajszi után minden mindegy :lol:

petergabi

Gabi,
állítólag tényleg kell egy bizonyos idegrendszeri fejlettség a szobatisztasághoz. Egyszer csak "átbillen egy kapcsoló", s utána szinte magától megy, addig meg hiába erőltetni. Zsombor teljesen reménytelennek tűnt, abszolút nem zavarta a koszos pelus, még arra se tudtam soha rávenni, hogy legalább kérjen tisztát, s ne ücsörögjön a kakis pelenkájában. Azán egyszer csak hopp....
A baba érkezését június 28-ra számították, már nagyon a célegyenesben járunk. S mi is úgy vagyunk, hogy két fiú után már mindegy :lol:
soosoo

TV:

Ne feledjétek, hogy ma este van a tegnapi Miss Marple folytatása!

Madárinflu:
pechemre anyuék lakóhelyéhez közel találták a beteg csirkét, most anyósomék offenzívát fognak kezdeni, hogy ne menjünk haza egy hétre :(

(nagy győzködésemre) Lencsi megtanult puszilni, de csak néha csinálja. Cuppant a levegőbe, de a képemre nem hajlandó.
ancsipancsi

Juc,
köszi :) és ezeket fizeti az ovi/suli, ha igy tanfolyami kereteken belül oldod meg a továbbképzést?
és Te már kitaláltad, mire fogsz menni?

Deni,
hát épp ez az :( hogy juli elsejéig lehet jelentkezni, csak akkor fog kiderülni, hogy indul e (vagy ha van potjelentkezés, akkor késöbb...). És a tanfolyam jelentkezési hi-je is ugyanaz...
Indi mondta a játszotéren, hogy van tanfolyam is (Montessori képzésröl), és utánanéztem, az 1 éves lenne, tetszene is talán...

KépKép
fibi

Gabi,
nagylányodnak jövö héten van még suli???

KépKép
fibi

sziasztok,

vééééééééééééégre van netünk :P és az első hogy bejelentkezzek hozzátok :lol: megpróbáltam visszaolvasni de csak ezt az oldalt sikerült és nagyon le vagyok maradva meg ki vagyok zökkenve :( de remélem ha on leszek majd megint bekerülök a körforgásba :) és most is csak ennyire sikerült beugranom mert b eszi az életemet :lol: :lol: úgyhogy már mennem is kell kacor királyt olvasni.jövök ha tudok és még szóba álltok velem :oops:

cupp mindenkinek
gigi
Vendég

Fibi!

Még nem gondolkodtam rajta komolyan,még nem került a kezembe az a gyűjtemény amiben benne vannak az akreditált tanfolyások mert csak ilyet fizet az ovi.De az is előfordulhat,hogy csak egy részét fizetik.
Konkrétan Te milyet és hol néztél ki?
20170114224602

20170114224602

Sziasztok nagytudasu lanyok! :)

Jo,hogy eszembe juttattatok a tovabbkepzeseket..itt lenne az ideje lassan visszazokkenni! Zenyleg, ez GYED-GYES alatt nem tolodik ki ez a 7 ev??

Es egy kis ON: Ugy tunik lett egy jo kis felfazasom :( Sosem volt meg ilyen, igy csak gyanitom,hogy az. Naná,hogy penteken, mikor maskor? Szerintetek hova menjek nogyogyihoz? A korhazban tamadjak le valakit csak ugy? V mas tipp?

Olyan jo itt ujra pocakosoknak drukkolni, egeszen elkapott a pocsakos feeling! :) Bar ma voltunk Allatkertben es siman elvertunk 7E. penzt ugy,hogy eszre sem vettuk. Jo meg 1 gyerek es 10E FT. nelkul mar nem is erdemes elindulni? 8) Ja es a fokakanal kepzeljetek iskolas lanyok nekiiramodtak jegesmacit nezni a vizbe es olyan szinten elsodortak a mocin ulo Jázit,hogy azt hizzem betorte a fejet :x Nagyon leorditottam a fejuket, irto pipa voltam. Szerencsere nem lett komolyabb baj, csak az ijedtseg :)

Szep 7veget mindenkinek!
Norka
norkini

Juc,
igen, én az ELTE-PPK-ra szeretnék menni, ez szakirányu továbbképzés, komolynak tünik, szakdoli, zárovizsga minden, 2 éves. A tanfolyam, amit találtam, azt a Montessori Egyesület tartja, 1 éves, nagyon alapszintü, és ugy láttam hogy akkreditált. megtalálod a www.montessori.hu oldalon.

KépKép
fibi

Lányok,
mi hétvégére leutazunk Gárdonyba (anyosnak segiteni, mert doki fekvésre itélte egész nyárra :!: :( ).

Ugyhogy a hétföi talit illetöen sms-ben leszek elérhetö, vagy vasárnap estig döntsétek el :) :D Pocak, Indi, Macs???

Vagy ha senki nem akar Állatkertbe menni, akkor Zuziékkal és Deniékkel a játszotéren talizunk :)

Napsütéses hétvégét Nektek! :lol:

KépKép
fibi

Fibi!

Én már csak valami kis "tingli-tangli" tanfolyásra megyek max.Semmi ambiciót sem érzek magamban .És ezt is csak muszájból :lol:

Norka!

Én kaptam egy papírt a fönökömtől,hogy lejárt a 7 évem.
20170114224602

Juc,
ez az 1 éves , amit irtam, elég tingli-tanglinak tünik nekem :lol:

KépKép
fibi

De én annyira nem szeretnék Montessori tanfolyást,még tingli-tanglit sem. :wink:
20170114224602

Juc,
Oké, én nem azért irtam, hanem mert kérdezted, mit találtam :)

na, csok mindenkinek, mentem :D

KépKép
fibi

Vica, Zuz: mi azért jártunk Dévényis tornanénihez, mert először a csipője miatt és akkor mutatott egy-kté fogást a vállára is, mert le voltak tapadva egy picit az izmai ottan. Legelőször azt hiszem talán 1,5 hónaposan voltunk nála és aztán 3 alkalom után jutottunk el most oda, hogy nem kell mennünk többet. Szerintem Kamilla azért kezdett el ilyen hamar pörögni, mert pont erre a mozgásra irányult a fejlesztés.

Rec: szcient cikk ultra mega giga gázzz....

PGabi: ruhás pisi+törlés nagyon jópofa :)

Fibi: cici :) :)

Pocak: bizony bizony, Kamilla 18-án lesz 5 hónapos! Néha én sem hiszem el, hogy már ilyen "nagy" cula, és picit hiányzik az egész iciripiciri babókám, amikor még pocakban volt és amikor megszületett, másfelől meg alig várom, hogy megszólaljon, elinduljon stb. Felemás érzés ez :)
Kerék lepisilés: Öcsém szokása volt, amikor óvodás korában, hogy csak és kizárólag autók kerekét volt hajlandó lepössenteni az utcán. Nem lehetett vele elbújni egy bokorba??!! És az oviból hazafelé volt egy nagy teherautó és ahogy azt meglátta pavlovi reflexként pisilnie kellett. Hiába vittük el az oviba, hogy tutti üres legyen a hólyag, neki ott akkor is kellett és néha elég kellemetlen volt a dolog..kénytelenek voltunk új útvonalat kitalálni hazafelé ;) Szerencsére mára (22 éves) kinőtte eme szokását ;)

Amway: Az egyik barátunk a Cocánál dolgozott egy ideig és volt valami össznépi hülyítésük és mutatta a forgatókönyvet és ez volt benne, hogy 13.00 - Halál a Pepsire! És kérdeztük tőle, hogy ez mit jelent, mit csinálnak ilyenkor és mondta, hogy levetítik a pepsis reklámokat és kollektíve fújjolni kell, meg fikázni???!! :o Nooormáális??!

Gigi: Helló ÚJRA! :D

Nekünk hétfői tali biztos nem jó és péntek se, mert be kell mennem a céghez :(

Debrecenbe senkise járt a hotel Aquaticumban?? A múltkor nem reagáltatok, gondoltam megkérdem még1x hátha valaki mégis járt ott..

Norka, Juc: mi ez a "lejárt a 7 évem" milyen 7 év???

No jó Éjt!
Rylie
rylie

Rec: jövő héten össze tudnánk valahol futni H és P kivételével, hogy lesasoljam a kendőzést?? Ma kipróbáltam az egyik barátnőmnél a kengurut, de nem győzőtt meg teljesen. Viszont addig meg semmiképp nem akarok venni kendőt, amig ki nem próbálom, hogy egyáltalán Kamilla mit szól hozzá és hogy az én hátam mit szól hozzá. Tudsz nekem ebben segíteni??
Ja és azért vagyok rákattanva a témára, mert elvileg hó végén megyünk wellnesselni és Kamilla mostmár vagy ordít vagy alszik a babakocsiban, a kettő közt meg cipelni kell a fenekét és hát kézben nem túl kényelmes a dolog...és nem akarom Debrecent végigjárni úgy, hogy őnagysága hátsóját fogom, mert leszakad tőle a derekam :(
Azért Téged kérlek, mert neked nagyobb már a babód, mint Indinek és gondolom én egy nagyobb bébit máshogy kell bekötni, mint egy pindurit...vagy ez hülyeség??

Köszi előre is
Rylie
rylie

Hú, ez az állatkert nem is olyan veszélytelen... először Votiv írta a sikítozó iskolás lányokat, most meg Norka... Lehet, hogy az iskolás lánykákat is veszélyesnek kellene nyilvánítani és ketrecbe zárni? :mrgreen:

Norka :) Bulást Neked! Én is bekaptam egy ilyet, ráadásul 7 hós terhesen, pedig addig nekem se volt soha. Én tökre bepánikoltam (leginkább a baba miatt) és berohantunk péntek este (mert mikor máskor :mrgreen: ) a kórházba az ügyeletre (mi pont a Szt. Imréhez tartozunk). Ott felvilágosítottak, hogy mi is ez és megnyugtattak, hogy ne pánikoljak, mert semmi vész, enyhe a dolog (én persze nem éreztem annak). Gyógyszert a pocim miatt nem írtak fel, de ajánlották az Urogin nevű készítményt, ami egy gyógynövényes cucc és vény nélk. kapható, szóval ezt kanalazgattam és hihetetlen gyorsan hatott, pár nap alatt el is felejtettem az egészet, szóval jó a szer, tudom ajánlani. :) De nem árt, ha lát doki, és ha komoly a dolog (vese fájdalom, véres vizelet), akkor minél előbb menj dokihoz és akkor receptes gyógyszer kell, mert ez a szer is kevés, amiről írtam. :!:

Fibi :) Te jó ég! Mi történt anyósoddal?

Soosoo :) Jún. vége mindjárt itt van! Akkor Te nemsokára szülni fogsz :!: No nem mintha erre magamtól nem jöttem volna rá, de nem gondoltam, hogy már ilyen közel van. Meg van már a terv, hogy mi (pontosabban ki) lesz a gyerkőcökkel, amíg szülsz? És gondolom összeraktad már a pakkot, igaz?
denizsa

Rylie, ok, en nem latom akadalyat az osszefutasnak :) (pl. ha lesz Bikas (v vmi mas), akkor meg Indi is meg Pocak is besegithetnek :wink:) a kezben cipelesnel barmelyik hordozasi mod (kenguru, kendo) jobb, mondjuk a derek az mar egy masik kerdes...
recca

Den - Koszi! Szerencsere "csak" faj, es talan az is mulofelben van. Asszem...hat meglatom holnap mi lesz!

Rylie- Pedagogusoknak meg kell ujitani a diplomajukat 7 evenkent, bizonyitva azt,hogy nem hulyulnek,hanem szepen haladnak a korral. Ehhez kell 120 pontnyi akkreditalt tanfolyast elvegezni. :)

Jo ejt!
Norka
norkini

Én hétfőn 14.15-re kaptam orvostól időpontot, ő a Károly körúton rendel. Elvileg előtte vagy utána én is tudnék talizni, ha rendben leszek. Most nem vagyok nagyon.. Hiába, van ebben a 30 feletti gyerekszülésben jó sok nehézség :( Tényleg, nem emlékszem, hogy írtatok erről: szülés után milyen gyorsan épültetek fel a régi állapotba? Mert nekem valahogy sehogyse megy... egy kicsit se. tényleg eltart ez egy évig is akár? Tudtok nekem esetleg immunerősítő, roboráló/regeneráló homeos/természetes dolgot ajánlani, ami segítene összekapni magam?

A másik kérdés: mikor lesz a kisbabáknak nyakuk? Vagy az enyémnek sose lesz, ha most nincs?

Tényleg: fizetik a 7 évenként kötelező tanfolyásokat legalább? nekem tetszik az ötlet, hgoy tovább kell képezni magunkat - ezt mondjuk mindenkinél kötelezővé tenném, nem csak a tanárnépségnél.. csak hát ha valami nagyon drága, az a továbbtanulás ...

szép álmokat mindenkinek, nézzetek sok jó focit 8enyémgyerek nem hagyta egyik meccset se ma rendesen... kis piszok, nem bírja. ha mást csinálok. Gabi :) eszembe is jutsz ilyenkor sűrűn ám, ahogy telefonálunk és közben Fürtöske kurjongat :lol:

indianyo

Jóóó reggelt :)

Indike,
immunerősítőnek nagyon jó bármely homoktövis-készítmény.(tabletta, ital, csepp) Kapsz bármelyik patikába, vagy drogériában. Én pont 30 voltam a szüléskor, de nem éreztem, hogy fáradt, lestrapált vagy ilyesmi lennék. De én tényleg nagyon gyorsan szültem és nagyon rövid ideig(cca.1 óra) tartottak azok a fájásaim, amelyek tényleg fájtak, tehát igazán ritka szerencsésnek mondhatom magam :) Biztos, hogy nálad erőst befolyásolja a regenerálódást az is,hogy császárral született Dominó, az előzmények sem "piskóta" kategóriásak és épp hogy hazajöttetek a H.-ból, már lehetett is rohangálni a bürokrácia áldásai miatt.. :(

Recca,
engem érdekelne a szakdolid :)

Gigi,

dejó, hogy újra itt :) hogy sikerültek a vizsgáid? :)

Fibi,
nagyon szívesen benne lennénk egy taliban, állatkertesben is, meg bikásban is, de nekünk nem jó a hétfő és a kedd.. :( ha valamelyik másik napra lehetne akkor szívesen látnálak végre benneteket...
Viszont kedden megyünk Gödöllőre, hallod Fibi? :)

Denizsa,
házikó alakulgat, ha minden igaz, hétfőn beadjuk (vééégre!!) a tervet engedélyeztetésre

Szép napot mindenkinek! :)

Macsek
macskanyu

Jó reggelt!

Éppenségel itt éppen szakad az az eső :cry:
De csak azért,mert ma bográcsos partira megyünk?!

Fibi:
ne is mond,már előre fő a fejem a suli vége miatt :(
Annyira hosszú ez a 2.5 hónap.Táborokat próbálok szerezni,de az meg rohadt drága.Idáig 1 sikerült,igen olcsón,mert alapítványi.De ez legalább pont Orsinak való:lovastanyán van.De van még itt medence,kézműves foglalkozás stb.Meglátjuk...

Indi:
ugye-ugye :)
Már nem lehet csak úgy telefonálni,tv-t nézni stb. :lol:
Sőt,lesz ez még rosszabb is,mikor még futhatsz is közbe :lol:

Tegnap próbáltam felrani egy tervszerű rajzot,de nem engedte :(
Csak annyit írt,hogy hiba történt?Nem tudom,hogy mi a baj.

petergabi

Sziasztok! Bocsánat az ismételt zavarásét. Lindi jelentkezett nálam priviben, hogy nyugodtan kérdezzek Dr. Bardóczyról, de azóta nem volt fönt a babaneten és nem olvasta a privijét. A profiljában megadott freemail cím pedig sajnos nem működik. Tudna valamelyikőtök segíteni, hogy most milyen email címen érem őt el, amit biztosan olvasgat? Ha tudja valaki kérem írja meg privát üzenetként, mert a fórumot nem mindig van alkalmam nyomon követni. Előre is nagyon köszönöm.

Lencsimama
lencsimama

[quote="lencsimama"] írta:lencsimamaLindi jelentkezett nálam priviben, hogy nyugodtan kérdezzek Dr. Bardóczyról, de azóta nem volt fönt a babaneten és nem olvasta a privijét. Ha tudja valaki kérem írja meg privát üzenetként, mert a fórumot nem mindig van alkalmam nyomon követni. Előre is nagyon köszönöm.

Lencsi!
címet nem tudok, de kérdezd Verát is (Kisün), mert ő is nála szült. ő majd minden nap benéz egyszer, ha ideje engedi. csak siess, mert már a finishben van! :)

Indi!
tesóm angol tanítóként végzett egy tanítóképző fősulin. soha nem tanított. lehet, hogy már nem is taníthatna, mert soha nem kellett neki 7 évenkénti továbbképzésre mennie?

Votiv!
férjed itthon van? mert enyém most jött Londonból! :) lehet, hogy váltják egymást megint?
ancsipancsi

Jó reggelt 4
hát elért az özönvíz bennünket is :lol: Nálunk is bográcsolás volt a terv, most nagyon aggódom, mert anyukám meghívta az egész a hangos családját mulatozni, ha rossz lesz az idő, akkor itt fognak a szobánk mellett kurjongatni,. Dominó meg utálja a hangos zajokat. Meg az esős időt :( Most tehát esőmentes időért imádkozunk.

Macs :) köszi, ezt kipróbálom :) És jövő héten megpróbálok elmenni a doktornénihez is, akit ajánlottál.

Lencsimama :) Lindi elutazott internet-mentes helyre, úgyhogy várjál türelemmel - talán jövő héten már itthon lesznek.

Gabi :) bizony bizony, nagy gyerekek mozoknak, mászkálnak, hangoskodnak :lol: még talán van egy jó hónapunk a forgolódásig? Addig kihasználom az időt :mrgren:

Soosoo :) akkor most már kötelező bejelentkezni naponta neked is :):):) De jó, megint lesz kiért szorítani :)

indianyo

Ancsi :) Én nem értek ehhez sajna, én nem vagyok "állami" úgyhogy nekem nem kell továbbképzésre járni. Igaz, nem is taníthatnék még az angol nyelvtanári diplomámmal se állami iskolában, nemhogy tanítóként.

indianyo

Indi :) Én nem győzöm csodálni a Te erődet, hogy ennyi idővel szülés után már milyen virgonc vagy és mennyi mindent intézel, jössz-mész a bébit is cipelve... Én hetekig ki voltam ütve, szal nálam gyermekágy majdnem szó szerint az volt, mert eleinte 1-2 óránál többet nem bírtam fent lenni, mert azt hittem menten szétszakadok. Szerencsére nekem anyám és a férjem tudott segíteni, de tudom, hogy Nálad más a helyzet és sok a kényszer, de próbálj meg minél többet pihenni. Nekem is mindenki ezt ajánlotta (akármilyen elcsépelten is hangzik) és ez használt. Johitól hallottam, hogy vannak homeos regeneráló cuccok is, de nem tudom pontosan melyikek, majd megkérdem, de valszeg ha jön Votiv vagy más homeoban jártas csaj, bizti megmondják. Egyébként szerintem ez a folyamat is egyéni, mindenkinél másképp működik, van aki szerencsésebb, van aki kevésbé, mint ahogy a szülésnél is. Remélem mielőbb jobban leszel, addig is egy kis ++++++++++

Norka :) Hogy vagy? Ma már jobb a helyzet? És a térded hogy viselkedik?

Macs :) 1 óra? Nem semmi, Te aztán mázlista vagy! :) Szuper, ha már a tervek benn vannak, akkor nemsokára kezdődik a buli :D
denizsa

Megpróbálok reagálni a hozzám intézettekre:

Fibi! Én is mesélem az Anya=Cici meghatározást, mert olyan jópofának tartom :)
Nyugi név nélkül!
Most látom, hogy elutaztatok :( no akkor majd próbállak hívni

Ancsi! Vegák között is van különbség. Én tejterméket és tojást fogyasztok. Pl.: imáááááádom a sajtot :) S nagyon ellenzem, ha valaki rá akarja erőltetni másokra a nézeteit – ezt arra reagálom, amit a gyerekekről írtál.

Nálunk egyébként minden csodás :) Szépen ismerkedünk :P

Tegnap elmentünk Angéla első kertiparty-jára. No semmi komoly, csak 10 percre beugrottunk a helyi topikosok által szervezett bulira csodáltatni magunkat. :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi :) velünk is csodáltassad magatokat:) kicsit bővebben mi újság?

Deni :) aranyos vagy, köszi. Az az igazság, hogy az ügyeket akkor is el kell intézni, ha az embör nincs jól, szóval ez nem érdem. A többi meg.. muszáj jönni-menni különben megbolondulok.
Így érzem jobban magam, szóval puszta önzés :lol: És hát Dominóval óriási szerencsém van, lehet vele mindenfélét csinálni :)

Sajnos nem emlékszem, mit akartam még írni, de mindenkinek kívánok sok-sok napsütést!

indianyo

huh, sikerult kicsit gep ele ulnom, ugyhogy gyorsan elhadarom, mi volt, mert mar egy honapja es lassan elfelejtem :)

szal hetfo delutan 4 korul kezdodtek a fajasok, de rendszertelenek voltak, aztan abba is maradtak, ugyhogy itt tunodtem, hogy mit csinaljak, persze szulesznovel is telefonoztam, de o se esett ketsegbe. este 8 korul ujra kezdodtek, megint rendszertelenul, megint itt toprengtem, aztan 10 korul ugye abban maradtunk, hogy ha tudok, aludjak, ugyhogy megprobaltam. de nem nagyon sikerult, fel 12kor felkeltem, fajtam, ugy harompercenkent, felhivtam hugim, hogy jojjon at Nyuszira vigyazni, mert megiscsak bemennek a Hba, ugyhogy ejfelkor atjott, en meg meg csomagoltam a cuccaim, aztan egyszer vegre elindultunk es 2re be is ertunk. apa persze mar delutan ota egyfolytaban kerdezgette, hogy bemesz, nem mesz, mikor indulsz, kivel beszeltel, mit csinalsz meg, miert nem indulsz... de leugattam, hogy en szulok es en fajok, ugyhogy ne szoljon bele :)

szulesznot akkor mar nem hivtam, mert most sokkal bizonytalanabb voltam, mint Nyuszinal (akkor vegig rendszeres fajasaim voltak), ugyhogy gondoltam, lehet, hogy potyara megyek be, vagy tok koran, majd szolok neki bentrol... es mikor odaertunk es kinyilt a nagy piros golyas ajto pont o jott ki es nezett nagyot, hogy mit keresunk ott :) mert egyebkent nem volt benn, csak epp szult az egyik kismamaja, ugyhogy ment volna haza aludni, de mi ottfogtuk :) szoval bo ket ujjnyi mehszaj, rendszeres 3perces fajasok, ugyhogy rogton kaptam egy fincsi antibiot, aztan elokeszitest (beontes, borotvalas) es 3kor befeszkeltuk magunkat a sarga szuloszobaba (apara nem volt megfelelo ruha, ugyhogy csak valami zold leplet kapott) dokim megjott negykor, mar nem is emlekszem, csinalt-e valamit, vagy csak megnezett es varta a tolofajasokat... egy csomoszor kerdeztek, hogy erzem-e mar, mert most elegge aaaaa-ztam (multkor csendben voltam vegig) en meg aszontam, hogy gozom sincs :) ugyhogy probaltak tobbfelekeppen feltenni a kerdest :) erdekes, hogy a masodik gyereknel mennyivel bizontalanabb a kedves tapasztalt anyuka, mi? :) de aztan az aaaaaa-k egyre szornyubben hangzottak, ugyhogy vegulis meggyoztek, hogy mar erzem es akkor elkezdtuk a nyomas, nem nyomas, fujtatas kulonbozo variacioit, mert ugyan nem keszultem a gatvedelemre (mert a harant- meg mindenhogyan fekvo gyerkoc miatt kilatasba helyezett csaszarmetszes miatt ki sem bontottam a malnalevel teat meg a gatmasszazsolajat), de a szuleszno azert probalt megmenteni a vagastol. kisholgy viszont egesz szep meretekkel erkezett (3950, 56, 36), ugyhogy egy kicsit megiscsak kellett vagni, de tenyleg sokkal lajtosabb volt, mint a multkor. ja, 5.35kor erkezett, ugyhogy igazan rendes tag volt, mert szepen befordult ugye es egesz gyorsan meg ugyesen szuletett :) viszont rogton nyomott egy adag kakat a combomra, meg mielott a pocakomon landolt volna...

es a Hban mindenki nagyon kedves es segitokesz volt, de valszeg szerencsem is volt, hogy nem volt olyan sok baba es ezert tudtak annyit segiteni a csecsemosnoverek (kulonosen Eva es Erzsi) a szoptatasban. ja es a szobatarsam is ejjel kettokor ert be, es neki mar negyed haromra megvolt a babaja, aki a 8. gyerek :shock: es osszesen egy ora volt neki az egesz melo, az elso fajastol szamitva (negy otperces fajas utan mar rongyoltak be a Hba, at a piros lampakon es epphogy beertek, a dokija viszont lekeste a szulest ) :lol:

es vegulis nem sirtam Nyuszi utan, es o se utanam, de nagyon orult nekem, mikor hazaertunk. es ugye vittunk neki egy jatekbabat es megmutattuk, meg az igazi picibabat is megmutattuk es kerdeztuk, hogy jok lesznek-e, o meg bologatott mindkettore :D viszont egesz vegig apan logott azokon a napokon, ugyhogy hiaba igyekeztek a nagymamak meg nagynenik elfoglalni, egy csomoszor inkabb csak apaval cipeltette magat meg fel-ala a lakasban, meg volt, hogy rogton ki kellett venni a furdokadbol es nem sikerult lecsutakolni, meg persze eleg nehezen ment az alvas. es alvas azota sem igazan megy, a nappali legalabbis sehogysem, az ejszakai meg sokszor emiatt csuszik, ugyhogy nagyon kivan emiatt szegeny, meg sokszor en is... de egyebkent nagyon szereti a picibabat, feltekenyseg nincs, mert ha epp a picivel foglalkozom, mikor pedig a naggyal kene :D nem a picire haragszik, hanem maximum ram, ha hiaba huzza a ruham meg a kezem, mert nem sikerult elvontatnia... es egy csomo puszit ad neki, gyereknapon ket lufit hozott, egyiket direkt neki, meg mindig szol nekunk, ha a pici sir, sot, ha eszebe jut, odarohan a kisagy melle es elkezd ott kiabalni, hogy a pici sir, mikor szegeny alszik, sot, huligansagbol is eloadja, mert egyik nap epp a pelenkajat akartuk kicserelni az elso szobaban, de o nem tamogatta az otletet, ugyhogy aszonta, hogy a pici sir, hatha igy le tud razni minket apaval :D persze marhara kell figyelni, mert nagyon szeleburdi meg ovatlan meg es a vad ugralasban siman raeshet a picire, meg mikor benyul a kisagyba, megszoritja, megrangatja a kezet, meg mutogatja, hogy ott a szeme meg ilyesmi :? ja, es sajnos sokszor felebresztik egymast, ugyhogy meg nehez az elet. de lassan belejovunk es mar tudok egyedul itthon lenni ket gyerekkel, csak meg setazni nem tudok veluk.
moose

Moose!
De jó, hogy tudtál írni!!! :D Örülök, hogy jól vagytok, és ilyen klasszul meg tudjátok oldani a dolgokat két gyerekkel, minden elismerésem!!! Nagy nyuszid nagyon édes lehet a kis hugival! Ha lesz időd, rakj fel nekünk fotókat is!

Fibi!
Bazsót még nem merném sehol sem ott hagyni, tudom, nagyon majom-anyuka vagyok :oops: :D

Indi!
Elvileg ezért kellene végigfeküdni azt a 6 hetet, még akkor is, ha az ember lánya tele van energiával. Persze tudom, hogy te ezt nem tehetted meg, és ráadásul még a hivatal packázásait is el kellett viselned. Én is úgy voltam, mint Deni, nagyon fáradt voltam, és fájdalmaim is voltak, ugyanakkor nekem is olyan mehetnékem lett volna :D
DE: a homoktövises cuccok tényleg nagyon jók, én is csak ajánlani tudom!!! És sok fekvés, pihenés, amire úgy sincs időd :lol:
remélem, hamar rendbe jössz!!!
zuzmo1

ja es persze meg nem tudtam am visszaolvasni es lehet, hogy sosem tudok, de igyekszem olvasgatni, csak az iras nem igazan jon meg ossze...

es most nem is tudom, hogy mit akartam meg irni...

es majd rakok fel kepeket, ha keszitunk, mert mostanaban azt nem szoktunk :(
moose

Zuz :) es kepzeld, hogy a pocakom valamivel kisebb volt a vegen, mint Nyuszival anno, Kisnyuszi megis nagyobb lett, mint a novere! doki is csodalkozott. pedig elso honapokban nagyobb volt a pocak, mint az elso, szoval ez tok fura... es pihenni nem sokat lehet am egy ilyen orokmozgo mellett, ugyhogy szervezz be mindenkit Bazsofuttatasra az elso hetekben, hogy tudj addig aludni kicsit, amig a jatszoteren tombol!

ja, es a masodik adag antibiora mar nem volt ido, ugyhogy a baba is kapott par napig

es akkor most hajra Kisun es Soosoo! :!:
moose

es hulye C&Aban csak nyari cuccok vannak, de H&Mben ma tokjo melegitoket vettem 2.5-3 ezerert, igaz, hogy csak a kicsire, a nagyra ott sem talaltam ilyesmit.
moose

pedagógus-továbbképzés:
anyukám nagyon nem vette jó néven, amikor bevezették, asszem egy éven múlt, hogy neki is részt kellett vennie valamin. 50 valahány évesen benne sem volt már túl sok ambícó, aztán végül grafológiára járt és nagyon tetszett neki. Persze nem lett belőle grafológus :lol: , de legalább nem unatkozott, és jól érezte magát :D
zuzmo1

Moose! :D
nincs szabadidőd, de azért el tudsz menni shoppingolni??? :lol:
És fotózzatok, irgum-burgum, mert Kisnyuszi meg fog sértődni, ha nagyobb lesz és nem lesz róla fotó!!! A mi családunkban nővéremről egy rakás fotó van, rólam 1-2. A múltkor nagyot röhögtem, fotókat nézegettünk, és anyám mutat egyet: "nézd, itt egy bölcsis fotód" erre én: "akkor miért a nővérem van rajta?" :mrgreen:

Soosoo!
Akkor ebben a hónapban megint két kismamánkért izgulhatunk. Ha jól emlékszem, azt írtad, hogy Vera 5 nappal utánad van kiírva! Lehet, hogy ti is együtt lesztek bent a kórházban? Az tök jó lenne! :D
zuzmo1

Gigi!
Írjál nekünk minél többet! Jó, hogy újra vagy!!! :D

Indi!
Mi lett a családi programból???

Rylie!
Akkor ez a torna tényleg nagyon klassz lehet, ha 3-4 alkalom ilyen csodákat művel! Bár gondolom nektek is kellett tornáztatni a csajszit minden nap!
zuzmo1

barbi,
köszi a fogadtatást aranyosak vagytok nagyon :) hogy nem felejtettek még el teljesen :lol: :lol:

macs,
vizsgám zusammen 4 lett de a részeredményeket nem tudom mert nagyon lusta voltam és nem hívtam őket fel miatta :oops:

na megint el mert b nem bír magával de nagyon igyekszem visszajönni :lol:

cupp
Vendég

Zuz, vasarolni ugy jarok, hogy Nyuszit is visszuk magunkkal. Ugyhogy a tervezett ot bolt helyett csak kettobe tudtam bemenni, vegig cipelnem kellett a 13 kiot es meg egy csomot hisztizett is, de legalabb elaludt hazafele a kocsiban, amit itthon sehogy sem ertunk volna el. Kisnyuszira addig vigyaz egy nagyneni.
moose

zuzi,
amit barbinak írtam neked is szántam de nem értem hogy tűnt el a neved az övé mellől :shock:
Vendég

Ja, es csak egy orat kaptam apatol es meg o is hisztizett kozben es mindenhol millio ember volt, ugyhogy sokkal tobbet toltottem sorbanallassal, mint nezelodessel... lehet, hogy jobb is nekem itthon :D egyebkent egyik este epp aludni akartam menni, mert minden nyul elaludt vegre, de apa valami tokjo filmet nezett a tvben es ottragadtam es a nagy tobbszor is felsirt es apa tobbszor is bement hozza, aztan mar nekem kellett es jo sokaig ott dekkoltam es mikor a kicsi felebredt, akkor a nagy is es sokaig fenn volt ejjel, na mindegy, csak azt akartam magyarazni, hogy mellette fekudni, hogy hozzambujik es fogja a kezem, sokkaldesokkal jobb volt, mint a tokjo filmet nezni...
moose

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: