A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zita!
Még nem kaptam meg...a nagykovácsi posta malmai lassan őrölnek.
Bocsi, hogy háromszor küldtem el, egyszer sem mutatta, hogy elment volna (még szerencse, hogy nem 10-nál szálltam le a témáról).
Cserébe mese?

Jucc!
Szerintem ez tipikus férfikoreográfia, ő nem csinálja, ezért ha valami nem stimmel, biztos, hogy mi vagyunk az oka.
Vásárlás :D
Gyógyuljatok!
Hátha ez a jobb idő meghozza a hatását...

Benianyu!
A levesből a répát és a husit turmixoltam péppé (?), inkább csak kóstilgatta, mint ette, de legalább nem rázta ki tőle a hideg. Asszem az volt az alapbaj, hogy nem lett eléggé pépes. A rendes turmixszal így sikerült, a 30 éves NDK "kivehetőajtós" botturmix pedig megadta magát. Holnap megyünk és veszünk egy újat.
Valaki tud ajánlani valamilyet?

Sis!
Tánci :D

Juci!
Szegénykém, akkor Te aztán tényleg kivetted a részed a terhesség "örömeiből"!

Egy barátom, küldte, jót nevettem...

Végre egy teszt, amit érdemes végigcsinálni. Nagyon pontos eredmények, nagyon rövid időn belül!

1. Szép vagy?

igen - 1 pont

nem - 0 pont

2. Okos vagy?

igen - 1 pont

nem - 0 pont

ÉRTÉKELÉS:

2 pont: Szép vagy és okos.

1 pont: Vagy szép vagy, vagy okos.

0 pont: egy randa kretén vagy.

ayse

Én is gartulálok a hófordulósoknak:

[color=red]JULCSINAK, ZSUZSÁNAK, MARCINAK, TOFINAK[size=18][/color][/size]
ayse

Képzeljétek pirosnak...
ayse

Juci, úristen, hogy bírtad? Gondolom nem rajongsz az ötletért, hogy még 1x terhes legyél. Már én is letettem a 3. babáról. :cry:

Majola, végül mész Párizsba? Emlékszem, én írtam, hogy tök mindegy hol vagy rosszul. Most helyesbítek: én nem akarok sehova menni, itthon a legjobb a szenvedni. :oops: :cry: :( :? :x

Zita olyan kis édibédi, tegnap óta olyan, mint egy felhúzhatós játék. Sasszézik fel-alá a szobában négykézláb, oda-vissza, közben dalolászik, és az egyik kezét sokkal magasabbra emeli.
Nem tudom, miért csinálja, de legalább nem cédézik, nem pakol az asztalról, és nem akarja átültetni a virágot. :lol:
Vendég

Davallia, mi is a Patentex-et használtuk, de nálunk bevált, pedig nem vártuk ki sose a 10 percet. De sztem elég kényelmetlen volt, Ti "szerettétek"? Aztán az utóbbi pár hónapban Apa vigyázott a kényes napokon, aztán már azt sem... :oops: :lol: :oops: :shock: :oops: :roll: :oops: :wink:
Vendég

Juci, ez borzasztó! Ha nekem is 9 hónapig tart, kiszaladok a világból.
Van egy történész barátnőm, aki könyvet irt a születés kultúrtörténetéről és azt mondta, 200 éves, minden tudományos alapot nélkülöző tapasztalat, hogy a fiúgyermeknél jobban hánynak az anyukák. Na, majd meglátjuk.
Már csak 2ésfél nap van a 12 héthez, azt hiszem, megint tovább tart majd :cry:

Tünde, nem megyek Párizsba, képtelen vagyok belegondolni egy hosszabb utazásba. Megyünk a Balcsira, meg a Tiszához.

Andi, én nem olvastam a könyvet, csak hallottam róla. Mindenesetre tegnap elkezdődött a nevelés, majd beszámolok a fejleményekről.

KépKép

KépKép
majola

Na most elkezdek reagálni az ősrégi hozzászólásokra.

Juci6:

Nem tudom, aktuális-e még a téma Marci saját szobába szoktatásával kapcsolatban. Nekem is sikerült úgy időzítenem Zsuzsa költöztetését, hogy éppen két óránként ébredt, hát én ebbe 2 éjszaka után belebolondultam, mármint hogy ingázni az ő szobája meg a háló között kétóránként, úgyhogy nálunk akkor született az a kompromisszum, hogy a saját szobájába ment aludni, és ha felébredt, bementem visszaaltatni, de miután én is lefeküdtem, az első ébredése alkalmával valamelyikünk (aki előbb felébredt) áthozta a nagy ágyba, és akkor reggelig ott is maradt. Ez nálunk bevált, mostanában csak 1-szer ébred éjszakánként, 2 és 3 óra között, akkor áthozzuk, és reggel 6-7-ig tovább alszik egy rövid szopi után. Így én is kipihenem magam. És ő is alszik általában legkésőbb 8-tól 2-ig (ami 6 óra alvás) aztán 2-től 6-ig, ami még plussz 4 óra alvás. Összesen tehát 10 órát alszik esténként, egy megszakítással. Szerintem ez tök jó.

Hari:

Örülök hogy jobban vagy!!! :)

Alvás/altatásügyben:

van itt egy cikk/rádió riport, sajna csak angolul: http://www.npr.org/templates/story/stor ... Id=5452458
Arról szól, hogy végre tudományosan utánajártak, milyen bánásmód mellett alszanak a legjobban a babák. Három csoport volt, az egyik egy "ősanya" csoport, mindent igény szerint, együtt aludtak a gyerekekkel, stb. A második csoport egy londoni csoport, akik szigorú menetrend szerint osztották be a gyerekek napját, beleértve az alvásokat és evéseket, külön aludt a gyerek és átlag 50%-al kevesebb testkontaktus volt. A harmadik csoport egy koppenhágai csoport volt, ahol a kettő között valamilyen átmenet volt a rendszer (de ezt sajnos nem részletezik pontosan). A kutatás eredménye szerint az ősanya csoportbeli gyerekek sokkal kevesebbet sírtak életük első 12 hetében, viszont 10 hónapos korukra sokkal többször ébredtek éjjel. A kutató szerint a középút az üdvös, és olyan 12 hetes korukban el lehet kezdeni "önállósítani" a babákat, és akkor az első 12 hétben kevesebbet sírnak, de 10 hónapos korukra jobban alszanak.

Jó lenne tudni, hogy is volt pontosan az az arany középút...

Nyúlné:

Zsuzsa is sokat kiabál, nem panaszkodik, hanem nagyokat kurjongat. Ezen is jókat szoktam szórakozni. Egyébként Zsuzsa is kicsit nyűgösebb magához képest, bár ő sosem volt az az igazi vigyori, nyugis baba, ő mindig is küzdött valami ellen, nagy komolysággal. Hát istenem, ő ilyen, így szeretem, de azért remélem a következő kis nyugis, anygyalian mosolygó baba lesz.

Davallia!

Nagy-nagy gratula!!!

Mensi:

Nekem a 6. hét óta rendszeresen hathetenként megjön. :( Pedig szoptatok.

Sématéma:

Ne féljetek, nem felejtettem el. Aki küldött emailt, annak megy. Már múlt héten bescanneltem, de valami olyan file formátumban mentette el a program, ami hatalmas volt, tömöríteni kellett, elküldtem magamnak emailen, mert mindez a munkahelyemen történt ahol nincs egy normális program amivel másképp el tudtam volna menteni, és azóta ott vár a postaládámban, hogy otthon egy szabad pillanatban (ami nincs) átmentsem más formátumba és továbbküldjem nektek. De ami késik nem múlik.

Sisotris!

Megcsináltam azt a töltött padlizsán receptet amit még anno felraktál ide, csak én pulykával csináltam, de ISTENI lett! :) Köszi szépen.

Majola!

Örülök hogy végre kicsit jobban vagy. Hogy megy az alvástanítás, oroszlánszívű anyuka? :)

Na most megyek mert vár a kislányom. :)

Talira mi is mennénk, de csak kedden vagy csütörtökön tudnánk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Minden hónapfordulós babócánknak sok boldogságot kívánunk! :) :)

Zsuzsa!
Ha esetleg röviden érdekel a lényege, elküldhetem mailben!
Tarts ki! :)
A nővéremnek 3 gyermeke van, a középső fiú. Vele tök jól érezte magát, míg a kicsivel, aki kislány, nagyon rosszul volt szegény.
Kíváncsi vagyok, nálatok Tündével bejön-e a tapasztalat! :roll:

Juci!
Köszönjük! A nagyim szokta mondani, hogy amikor Nati ránéz, olyan, mintha én néznék rá. De Apának is seprű szempillái vannak! :)
Sajnálom, hogy nem tudsz pihenni! Szerintem először az ivásról kellene leszoktatni Marcit és csak aztán próbálkozni a költözéssel. Tudom, már túl vagytok rajta, de kis lépésenként könnyebb lenne.

Jucc!
Jobbulást nektek! :)
Vásárlás! :) :)
Mesélsz erről az akupunktúráról? Mennyi ideig böködnek? Egy hétig a füledben maradnak a tűk? :shock: Nem zavaró, vagy olyan picik? :roll: :roll:

Benianyu!
Beninek jobbulást! :)

Prüntyi!
Nagyon szépek vagytok Tüncsivel! :) Látom, most az egyik ujjacskája is elég volt az elalváshoz! :)

Ma elvittem Natit felülvizsgálatra a kórházba, ahol született! Tündéri volt, kokettált a dr.nénivel, dumált neki, mosolygott, szóval hozta a formáját! Szerencsére minden rendben van vele! :)
Délután tanácsadásra megyünk, ez egy ilyen orvosos nap! Ott sajnos szurit is fog kapni. :cry:

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Köszönjük szépen a 9. hónapos gratulációkat! Marcinak, Julcsinak szintén boldog 9. hónapot kívánunk!

Most egyelőre egy dologra reagálnék:

Hari,
Lehet, hogy valamit félreértettem, de néhány hozzászólásból nekem úgy jött le, hogy dohányzol. Amennyiben tényleg így van, szerintem igenis meg kellene fontolnod, hogy abbahagyd a szoptatást már csak emiatt is. A gyógyszer amit felírtak Neked lehet, hogy nem ártalmas, de a cigiben lévő méreganyagok egész biztosan átkerülnek az anyatejbe is. De ez csak az én szerény véleményem, bocsi, hogy belekotty. :) Ha meg valóban csak félreértettem, akkor annál inkább bocsi!!! :oops:

Kép
Bab és Tofi
bab

Ja, és nézem előbb rosszul írtam, Zsuzsa nem kúszik, soha nem is kúszott, hanem mászik. A játszótéren is teper a kavicson, a homokozót imádja, átmászik a szélén hogy úgy néz ki, mindjárt fejre esik, sőt, még lépcsőzni is megtanult, igaz, csak felfelé, nem lefelé.

Annamami!!!

Jobbulást nektek!!!

Na most tényleg megyek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bab:

E szerint a lap szerint (http://www.kellymom.com/health/lifestyle/smoking.html) még mindig jobb ha a dohányzó anyuka szoptat mint ha tápszert kap a baba, mert akkor az anyatejben levő immunanyagokat nem kapja, de a cigifüstöt ugyanúgy. Az anyatej hatására a cigifüst rossz hatása a tüdőre mérséklődik, pl. A legjobb persze az lenne, ha nem dohányozna a szoptató anyuka, de emiatt nem szabad abbahagyni a szoptatást.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
Amennyiben nem a lakásban dohányzik az ember, akkor a gyerek nem szívja a cigifüstöt. Én is utána olvastam több helyen a szoptatás alatti dohányzásnak, de nekem egyáltalán nem az jött le, hogy csak a tüdőre korlátozódna a negatív hatás, itt a Babaneten is találtam erre ellenpéldát:

https://www.babanet.hu/faq/taplal37.php

Kép
Bab és Tofi
bab

Tünde, Majola
Szorítok Nektek, hogy hamar elmúljon ez a fránya hányinger. Engem a dokim azzal vígasztal, hogy ez azt jelzi a picurka jobban van. Mivel a terhességi hormonok okozzák a rosszulléteket, és ezek szerint aktívan termelődnek. :?

Duda, Rokica
Most nálunk is hasonlóan megy a dolog, ahogy nálatok Rokica
Este a saját ágyában lefekvés. És aztán amikor éjszaka, vagy jobb esetben hajnalban már nem bírom hogy ott álljak akár pár percet is az ágyánál jön át hozzánk. Egyébként mióta ott alszik el, valóban hosszabb időre kinyúlik az első felébredés.És a vízfogyasztása így csökkent. :lol: Amikor elalszik először, akkor beszipog kb egy üveg vizet meg a kajáját, de aztán már sokkal kevesebbet.

Duda
Kitartást a mai naphoz! Remélem Nati jól fogja viselni!

Rokica
Úgy tudom keddre van a tali kitűzve....

Annamami
Tényleg, Nektek is jobbulást!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Nati kint alszik az előszobában a kocsiban, még enni sem tudok így, mert félek, hogy felébresztem.

Juci! :)

Bab!
Te dohányoztál? Csak hogy ennyire utánaolvastál a témában.
Az én szüleim dohányoznak. Amíg kicsi voltam sem különösen izgatták magukat, autóban, lakásban cigiztek. Nagyon haragszom emiatt rájuk, hogy közel 24 évig passzív dohányzásra kényszerítettek, :cry: ami állítólag ugyanolyan káros, ha nem károsabb, mint ha magam szívtam volna. :(

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi,
Nem, nem dohányoztam, de érdekelt a dolog, így utána olvasgattam a témának. Megértem, hogy így érzel, az én apám is dohányzott a környezetemben, de anyukám ötödikes koromban elvált tőle, így utána nem kellett többet passzív dohányoznom. És többek között emiatt is haragszom az apámra. :(

Kép
Bab és Tofi
bab

Duda!
De jó, hogy Natival minden rendben!
Milyen szurit kap?

Az én anyukám is dohányzik, nagyon dühös vagyok emiatt.
Hiába mondom, hogy nekünk egy élő anyukára, nagyira van szükségünk, ő meg van róla győződve, hogy neki nem lesz baja tőle!

Tünde/Majola!Jobbulást kívánok Nektek!

Érdekes, én a Kismamában úgy olvastam, hogy a lányokkal van rosszabbul az ember. Ez nekem maximálisan be is jött.

Egyébként van egy kínai horoszkópom, ami az anya életkorából és a fogamzás hónapjából viszonylag nagy pontossággal megmondja a gyerek nemét. Nálam ez 100%.
Érdekel valakit?

ayse

Hú, Lányok, ma elkezdődik a foci VB, mi lesz velünk??? Engem momentán olyan elemi kérdések foglalkoztatnak, minthogy mikor megyünk majd apával bevásárolni??? Mivel a meccsek, ha jól tudom délután 3-tól estig tartanak. Az eleje meg nagyon húzós lesz a napi 3 meccsel. Kérdeztem apát, hogy ugye azért a VB alatt is számíthatunk rá, mint apa és férj? :D :lol: :D

Kép
Bab és Tofi
bab

mint apára és férjre :oops: :oops: :oops:

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

További talis képek továbbra is szuperek :) :) :) !

Andi!
Seprűszempillájú Natikád csúúúúúcsédes :) :D :) !

Prüntyi!
Nagyon cuki Tüncsike az öledben :) :D :) !

Ayse!
Örülök, hogy Lilinek negatív lett a vizeleteredménye :) !
Andrisnál meg még kitartást a hozzátápihoz!

Benianyu!
Nálunk ma is u.az volt mint tegnap. 1/4 5-kor ébredés s 1 óra simizéssel visszaaltatás :( . Én még továbbra is optimista vagyok ezen a téren, bízom benne, hogy eljön majd az az idő, amikor rendesen ébredés nélkül át fogja aludni az éjszakákat :) :) :) ! Egy párszor azért már bemutatta, hogy igenis, ez Neki is sikerül :) !

Juci!
Neked is kitartást az alváskísérletezésekhez! Az legalább jó hír, hogy Marci vízfogyasztása csökkent :) !

Jucc!
Szegény Gergő, jobbulást Neki!
Soppingolás :) :) :) !
Most már akkor állandó bébicsőszötök van? Őt elfogadja Balázs?

Barbi!
Hogy vagytok? Fiúk még mindig lábadoznak???

Annamami!
Szegény :( Szerelmünk! Nagyon sajnáljuk, hogy elkapta ezt a csúnya betegséget. Mielőbbi javulást kívánunk Neki :) !
Réka még nem tud (látványosan) puszit adni, csak összenyalja az arcunkat :D , de ezt a képet a beteg Mazsinak küldjük, s gondoljátok oda, hogy előtte egy puszi cuppant :) !
Kép

Na megyek pakolni, mert ha Apa hazaér, megyünk Anyukámhoz Kőrösre, holnap pedig Miskolcra a húgomhoz. Megünnepeljük, hogy sikerült a vizsgája, s így hamarosan Ő is megkapja a 2. diplomáját :)

Beteg Babáknak, Anyáknak, Apáknak, Tesóknak, rosszullevős Kismamáknak jobbulást és kitartást!

Kellemes 7végét Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Ezeket Dudának küldjük, és persze akik szeretik a killer-Bendegúzos fotókat.

Bendegúz enyhe, közepes, és "húúú most aztán kinyírom a patkit meg aki fényképez azt is" arckifejezéssel. Utóbbinál követhetetlen volt amiket csinált. :lol:
Kép Kép Kép

Amúgy imádnivaló kisnyuszkómuszkó, ezeken a képeken meg olyan kis vadócnak tűnik, pedig tényleg nem az. :) :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Ja, Ayse!

Az előbb kimaradt, hogy engem is érdekelne. Igaz nálam most még nem aktuális, de anno én is csináltam v.mi hasonlót, s pont úgy jártam mint Davallia :lol: :P :D !

Na tényleg léptem!
Pussz!
C.

KépKép
cinka

Davallia/Cinka!Ez egy táblázat, szkennerem nincs, így a konkrét adatok ismeretében meg tudom nézni. Cinka, ha az időintervallumot be tudod lőni 1-3 évre, akkor is.

Bab!
Én azt tervezem, hogy Apa egyik kezében sör, másik kezében Andris, Lili rajzol/játszik én meg vááááááásárolok nyugiban!!!!!

ayse

Killer Bendegúz király!

ayse

Sziasztok!

Bogi tegnap egyedül felállt a járókájában. Már párszor felállt segítséggel, de most egyedül. Én meg nem látam, mert háttal voltam, és mikor megfodultam már állt.

Bogi sem a jó alvó babák táborába tartozik.
Este csak cicin hajlandó elaludni, majd ha elaludt kicserélem a cicit a cumira. Betesszük a saját ágyába, erre nem ébred fel általában. De ha kiesik a cumi a szájából, akkor elkezdi keresni és hasra fordul majd felébred, és újra csak a cicin hajlandó elaludni. Ez az ébredés ált. éjfél körül van és utána velünk alszik.
Próbáltam, már sírni hagyni kis ideig de csak hergeli magát és mégjobban felébred és nem hajlandó aludni.

Ti hogy csináljátok?

Szilvi és Bogi

Kép
ssziszi82

25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Január L F L F L F F F L F F L F L
Február F L F L F L L L F L F F L F
Március F F L F L L F F F F L F F L
Április L L F L L L L L F L F L F F
Május L L L L F L L L L L L F L F
Június F F L L F L L L L L L L F L
Július L L F F F L L L L L L L L F
Augusztus F F F F F L L L F L F L F L
Szeptember F L F F F L L L L L L F L F
Október F L F F L L L L L L L F F L
November F L L L L F L L L F F F L F
December F L L L L F F F F F F F F L

ayse

25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Január L F L F L F F F L F F L F L
Február F L F L F L L L F L F F L F
Március F F L F L L F F F F L F F L
Április L L F L L L L L F L F L F F
Május L L L L F L L L L L L F L F
Június F F L L F L L L L L L L F L
Július L L F F F L L L L L L L L F
Augusztus F F F F F L L L F L F L F L
Szeptember F L F F F L L L L L L F L F
Október F L F F L L L L L L L F F L
November F L L L L F L L L F F F L F
December F L L L L F F F F F F F F L

ayse

Ayse,

Eszerint Zsuzsának fiúnak kellett volna születnie. :) Bár eléggé kis agresszív. :D

Hol van mindenki? Focit néztek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ennél jobban nem sikerült a táblicsku beillesztése.
Úgy kell nézni, hogy a felső sor az anya életkora, a hónapok pedig a fogamzás hónapját jelentik.
Mivel a táblázat formátum nem sikerült, a soron belül el kell számolni 25-től addig az évig, ahányadikban van az ember.
Ha valakinek van még ötlete arra, hogy hogyan szúrhatnám be jobban, ossza meg velem!

Bogi babának gratulálunk a felálláshoz!

Andris ma négykézlábra állt!

Most megpróbálok még valamit...
ayse

Ja, és az az infó hozzá, hogy a találati arány 67% feletti...

a másik módszer semjött be, remélem, azért érthető!

ayse

Cinka!

Nagyon szép ez a Réka lány!
Igazi kis hölgy!!!

ayse

Ayse! :)
Gondoltam, hogy Neked bejön ez a killerkedés :)

Gratula Andrisnak a négykézlábazáshoz!

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Márti!

Köszi!

Miből gondoltad?

ayse

Márti!
De jót tettél velem, jót nevettem, annyira édes Bendegúz! :lol: :lol:

Ayse!
Nati ma az agyhártyagyulladás elleni szuri 2. részét kapta. Volt pici sírás, de gyorsan megnyugodott! :)
A táblicsku szerint Natinak is fiúnak kellene lenni. :roll:
Andris milyen kis ügyes, gratula neki! :)

Cinka!
Réka gyönyörű ezen a képen! Ha Mazsi ettől sem gyógyul meg, akkor semmitől! :)
Kellemes hétvégét és ünneplést nektek! :)

Bab!
Tudod, jóban, rosszban....ezért mi együtt nézzük a meccset :? Végülis vannak a pályán jó pasik! :shock:
De egyébként és szeretem a focit! :)

Ssziszi!
Gratula Boginak! :)
Nati is tán egy hónapja alszik éjszaka. :) Sajnos sírás nélkül nem megy a dolog. :cry: Én is próbáltam mindent, de amikor 2 óránként kelnem kellett hozzá, feladtam. Gyakorlatilag 2-3 nap után átaludta az éjszakát, ha mostanában fel is ébred, elég a cumit neki adnom.
Van, hogy 2x ébredünk emiatt, de többször fordul elő, hogy alszik reggelig.

Andi&Nati

KépKép
duda

Ayse, engem érdekel az a kínai gyereknemjóslás!
Én Zitával is rosszul voltam. Tesómnak 2 fia van, a 2.-al rosszul volt, az elsővel nem.

Bab, VB: én a vásárlást elintézem egyedül. És így legalább enyém esténként a net!
A jónak ígérkező meccseket én is szoktam nézni.

Cinka, Réka gyönyörűséges ezen a képen! Jól látom, hogy barnult az arca, és szőkült (nőiesedett :D:D:D:D) a haja?

Márti, Bendegúz olyan a medencés képen, mintha vízben lenne. :)

Ayse, hááát, Zitának fiúnak kéne lenni. Kistesó viszont lány lesz a tábla szerint, tehát akkor fiú??? :roll: :?: :idea: :shock: :lol:
Vendég

Andi,
Natira tényleg nem lehet már szavakat találni, olyan gyönyörűséges! Mindig ezt írom, de tényleg így van!

Cinka,
Olyan szép ez a kép! Valszeg azért mert a portré alany is szép!

Márti,
Én is nagyon bírom killerkedő Bendegúzt, irtó jópofa! Pár napja Tofi is kifejlesztett egyfajta új grimaszt, ami eléggé hasonlít a killerkedésre. Oltári jókat nevetünk rajta apával!

Ayse,
Tofinak meg lánynak kellene lennie. :D

VB:
Egy-két meccset én is meg szoktam nézni VB-k alkalmával, leginkább azért, amit Andi is említett: jóban-rosszban ugye, na meg ezek a spanyol pasik!!! :D :oops: :D :oops: :D

Nálunk hétköznap apa a bevásárló felelős, hétvégén meg közösen intézzük a dolgokat. Na, de nem csak a bevásárlás lesz most megbolygatva. Majd állandóan megy a dilemma, hogy ki tudunk-e közösen mozdulni valamerre, nem maradunk-e le valami izgi meccsről, meg hogy a videót ne felejtsük el beprogramozni, de a videóról visszanézett meccsnek meg nincs meg az a hangulata, jobb élőben nézni stb. Persze nem olyan vészes a helyzet, csak szeretem cukkolni apát, ha így be van sózva. Ráadásul VB csak 4 évente van. De akkor még ott van a Bajnokok Ligája, meg az UFA-kupa, na meg a spanyol bajnokság… :D :lol: :D

Kép
Bab és Tofi
bab

Ayse,
Akkor Andris jól belehúzott! Nemrég kezdett el kúszni, most meg már négykézlábazik! Nagy gratula!

Sziszi,
Boginak is a felálláshoz!

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Ayse :) Gratula Andris négykézlábazásához!
Nekem bejött mindkét fiúnál a kínai horoszkóp, úgyhogy gyorsan megnéztem, mikor kell összehozni a lányt jövőre :D Tulajdonképpen az egész évből csak 4 hónap nem alkalmas erre, úgyhogy reményteli a dolog :D

Cinka :) Szerdán a régi bébicsőszünk jött, őt szereti egyedül Balázs, az újat nem hiszem, hogy hívjuk többször, nem hajlandó vele maradni, és a lány sincs a helyzet magaslatán, meg sem próbálta elterelni a figyelmét legutóbb. A régi lány nyáron nincs Pesten, és tavasztól fél évig Franciaországban lesz, ez az egyik gond vele, no és amikor itt van, akkor sem mindig tud jönni. Most ajánlott egy saját magához hasonló lányt, talán megpróbáljuk...

Focivébé: én nagyon vártam, Vébé és EB jöhet, ilyenkor a legtöbb meccset nézem, szurkolok. Legutóbb Balázzsal a pocakomban az összes meccset végignéztem, nagy volt a nyugi.Most azért csak le kell menni levegőzni, vásárolni, nem lehet mindent délelőtt... Én nagyon örülnék, ha Apa meccset nézne, mart az azt jelentené, hogy itthon van :cry: Maximum hétvégén tud nézni, de olyankor is sajnálja rá az időt, főleg, ha strandolni lehet menni!
Amúgy tudtam én, hogy szar lesz ez az RTL Klubos közvetítés, néhány meccs a Sport Klubon megy, nekünk olyan nincs is...

Andi :) Akupunktúra: Négy pici tű van különböző helyeken a fülemben, csak közelről lehet igazából észre venni, és le is vannak pici ragtapasszal ragasztva. Amikor betették, kicsit fájt, de már nem érzem, csak ha hozzányúlok. Néha elfelejtem őket, és véletlenül odanyúlok, de persze ez nem baj. Hajmosásnál, mosakodásnál kell vigyázni jobban, és törölközésnél csak nyomkodva törölni. Egy hétig bent lesznek, aztán ezeket kiveszik, és a másik fülembe kerülnek ugyanígy. Hogy meddig kell járni? Gondolom, eredménytől, céltól függ, még nem volt róla szó. Mindenesetre az első napon állandóan éhesnek éreztem magam, lehet, hogy ez csak amiatt van,mert gondoltam rá, de remélem, ez változik majd...

Volt szó az üveges kajákról: anno Balázs üvegeseket evett, szerencsére nem volt vele baja. Most Gergővelmég csak a gyüminél tartunk, eszi szépen az almát és banánt. Két nappal ezelőtt nem volt itthon semmi, gyorsan vettem üveges alma-banánt, és a játszón megkínáltam, hát jött a szájzár. Tény, hogy teljesen más íze van az igazinak. De remélem, azért majd meg fogja enni az üveges főzelékeket, mert nem igazán szeretnék külön főzőcskézni, bár nyilván nem vészes az sem. Mindenesetre ma pl. bevágott majdnem egy egész almát+egész banánt szopi után :)

Korábban kérdezte valaki, hogy mivel mossuk ki a foltokat. Nálunk még csak alma és banán okoz ilyen gondokat, de tegnap kipróbáltam rá a DM-es folttisztító szappant / Gallseife van ráírva/, és tökéletes!

Tegnap én is megkóstoltattam a kölesgolyót Gergővel, messze ez a favorit nála :D

Kellene egy kis segítség: Elsején lesz a keresztelő, vidéken, abban a templomban, ahol engem is Balázst is keresztelték, és ahol össze adtak minket :) Anyósom vállalta az ebédet, de aztán rájött, hogy ő előtte éjjel fog hazaérni egy háromnapos konferenciáról, így nem kívánhatom, hogy akkor még nekiálljon sütni-főzni. Párommal megbeszéltük, hogy állófogadás jellegű kajálást rendezünk, műanyag tányérokkal, evőeszközökkel. Ez szerintetek ciki? Nekem korán le kell lépnem, mert délután osztálytalim lesz, így legalább nem hagyok ott egy halom mosatlant... Aztán azt is kitaláltuk, hogy hideg sültek lesznek, és saláták, meg persze süti. Én nem vagyok nagy ezekben a hideg husikban. Mi az, ami erre alkalmas? HOgyan készítsem el? És saláta-recepteket is szívesen vennék, tésztasaláta mindenképp kéne. Zsuzsa, asszem Te hoztál a talira?
Előre is köszi az ötleteket!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc, ha rendelitek, az nem jó? Nem olyan drága. Sztem nem ciki, nálunk is ez lett volna, csak kicsi a lakás.
Vendég

Úgy látom, itt a topikban nem hozzuk a 67%-os átlagot!
Kár, nekem bejött! :?
Jól nézitek az életkort?

Jucc!
Szerintem semmi baj a műanyag tányérral.

Krumplisaláta?
(Főtt krumplkarikák, zeller karikák, lilahagyma, alma rétegezve, nyakonöntve egy kis korianderrel megbolondított salátaöntettel)
Sült húsnak diónyira dagolt fasírtgolyók? Lili szülinapján volt és ez gyerekeknek is jó méret, felnőttek is bedobálnak jó párat. Előre el lehet készíteni.

Köszönjük a gratulációkat Andris nevében! Még nem indult el négykézláb, csak megtartja magát, de szerintem már nem sok kell.
Ma is a számba dugta legfinomabb, féltve őrzött kincsét a hüvelykujját. Olyan jó szívű!

ayse

Tünde!
már épp hiányolni akartam a tesó időszalagját!
Tök jó!
És már csak 229 nap! :D
ayse

Ayse, Andrisnál nagyobb gyermekkoromban én is odaadtam Anyukámnak a hüvelykujjam, ha meg akartam vigasztalni.
Én lehet, hogy rosszul néztem a koromat, megnézem az anyakönyvimet, hogy tényleg 32 vagyok-e... :lol: :lol:
Négykézlábazás jó, jobb, mint amikor a tiltott helyekről kell kiebrudalni a gyermeket. De Te ezt már úgyis tudod!
Vendég

Prüntyi, köszi a biztatás alvásügyben :)
Benianyu, majd beszámolok róla, hogy érdemes-e küzdeni, egyelőre még korai lenne megmondani. Mindenesetre Julcsi ma fél 6-kor kelt először, ilyet még soha eddig nem tett, fél 5 volt a legkésőbbi kelés.
Andi, igazából csak az érdekelne, hogy a könyv szerint érdemes-e hajnalban is próbálkozni. Meg délután. A délutáni önálló alvás nálunk hatalmas ellenállásba ütközik, de az oroszlánszivem még birja :cry:

Jucc: apróra vágok 5-6 paradicsomot, 25 deka Anikó sajtot. Teszek még bele nagyon pici fokhagymát, sok bazsalikomot (lehetőleg frisset), sót, és sok olivaolajat. A forró, nem megmosott tésztát erre önöm és gyorsan kevergetem, hogy a sajt megolvadjon rajta.

Úgy örülök, Julcsinak lett egy kis barátnője a parkban, szinte mindennap együtt legelésznek. Annyira édesek együtt. Érdekes, sokszor egymásra sem hederitenek, mégis sokkal jobban elvannak magukban, mint külön-külön.

Annyira rühellem, hogy nincs hosszú i-m, zavarnak a helyesirási hibák. Mi lenne, ha igy irnám: helyesiirás, iirnám, iigy? Ez még rosszabb?

Mostanában nem is fotóztam :( Szerencsére kis barátnő apukája a parkban szokott fotózni, teszek is fel egy képet:
Kép

Én is boldog hófordulót kivánok utólag Tofinak, Marcinak, Zsuzsának, és Majának!

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa,

Jaj, de gyönyörű Julcsika! Nagyon szép a kalapja is! :)

A mi könyvünk szerint, ha korán kel a baba, és etetés után hamarosan visszaalszik, akkor lehet rajta segíteni. Meg lehet nyújtani a reggeli alvást, ha nem megyünk be rögtön, amikor ébredni halljuk, és az étkezés időpontját napi tíz perccel toljuk ki. Ezzel elérhetjük, hogy egy-két hét múlva további egy órát alhatunk.

Napközbeni önálló alvásra ugyanúgy rá lehet szoktatni őket. Nálunk ez szintén nagyobb ellenállásba ütközött, mint az éjszakai. De működik.

Ha jól emlékszem egyszer And a Suttogóból írt egy kis összefoglalót. Ott említette, hogy a korán kelő babáknál az eredményt hozhat, hogy nem hagyjuk pár órán keresztül visszaaludni. De szerintem ez ennyire korán kelésnél azért nagyon extrém lenne, mind a babának és a mamának is.

Szerintem jobb az egy rövid i-s változat. Legfeljebb megjegyezzük, hogy nem azért írod úgy, mert nem tudod, hogy kell! :D

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Reméljük, hogy a napocska végre kisüt. Elég lelombozóan indult a nap. Szélvihar stb.

Duda
De jó, hogy Nati jól viselte! :lol:

Márti
Bendegúz zabálnivaló. Tetszik az a pulcsi ami az utolsó képen van rajta.

Cinka
Réka nagyon szép kislány!

Ahogy Julcsi is.
Vhogy nekem mindig úgy tűnik, hogy Ő egy tök nyugis baba.
A képei alapján :lol: Meg lehet, hogy azért mert a talin is tökre elvolt.

Sszisz
Gratulálunk Boginak az ácsorgáshoz! :lol:

Jucc
Szerintem sem ciki. Ennek a rendelésnek lehet, hogy érdemes utána nézni. Vki írta itt, hogy rendelt.
Recept. Töltött dagadó, Rókicánál amikor volt a tali azt vittem
A dagadót felvágod, egy tálba bele öntesz egy üveg gombát, egy üveg spárgát és bele reszelsz kb 30 dkg sajtot, só, bors összekevered és bele töltöd a dagadóba. Összetűzöd fogpiszkálóval, bele a tepsibe, rá fólia aztán sütő, kb 250 fokon sütöd kb 1,5 óráig. Pontosan nem tudom meddig, ellenőrizni kell.
Ja! Vizet öntesz alá. Amikor úgy látod, hogy megfőtt akkor leveszed a fóliát és így pirul is.
Másik recept Benianyu töltött tojása. Ezt ő tudná leírni. De nagyon fini. Én is szoktam csinálni, csak kicsit másmilyen lesz.
Tojásokat keményre főzöm, ketté vágom, sárgáját tejföllel, mustárral, fűszerezem, majonéz aztán vissza töltöm a fehérjébe, rá pirosarany(ugye Benianyu? :lol: , nagyon fini) és be a sütőbe kb fél órára. Ez az én verzióm.

Tegnap Marci már nyolckor elaludt. Ez egész jó. Amúgy ő 7 körül már aludni szokott. DE! fél kettőkor átköltözött, ugyanis óránként ébredt 11 után és nem volt már energiám. Apa ismét boldogan aludt :evil: :evil:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Köszönöm a válszokat, és a jobbnál jobb ötleteket! A fasírtgolyó tuti ötlet, eszembe se jutott :) És a dagadó! Épp erre gondoltam, még sosem csináltam, de azt tudtam, hogy ez jó hidegen is. Tervezem a kaszinó tojást, tésztasalit és franciasalit. Ha van még ötlet, jöhet!!!
És maradok a műanyag tányéroknál :) Nagyon köszönöm!

Itt kezd barátságos lenni az idő, lassan a nap is kisüt. Reggel rémesen szakadt az eső :( Ebédre megyünk Érdre sógorékhoz, és maradunk is ott délutánra. Előtte nézünk porszívót, mert tagnap az enyém is felmondta a szolgálatot. Már nagyon öreg volt, alig szívott, sokat kínlódtam vele, de Apa nem akart addig venni, amíg működött. Gondolhatjátok, mennyire vártam, hogy dögöljön már meg...

Tegnap megtaláltam az iwiwen egy régi ismerősömet, aki ismeri a Noszály Sándort. Végülis bejelölhetném én is, hogy ismerem, csak nem igazolna vissza...

Szép napot!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok! :D

Örömmel értesítelek Benneteket, hogy Lívike ma felállt a járókában!!!

Ez nagy dolog nálunk, ahhoz képest milyen súlyos gyerkőcke:)
10 kiló egyébként és nagyon mozgékony ahhoz képest:)

Állandóan kúszik, sőt már mászni is próbál, felül, feltérdel és ma fel is állt:)

Kezdi behozni a lemaradását :)

Képeket megnéztem mind, nagyon aranyosak!!!

Szép hétvégét Mindenkinek!!!!! :D

Mea
mea

Jucc!

Kettévágod lapjával a pulykamellet, beleteszel vékony baconszeleteket, meg sok-sok fokhagymát, összehajtod, hogy őzgerinc alakú legyen, ráhajtogatsz bacont, hogy befedje, rozmaringszálakat teszel rá és mellé, ezek után betolod a sütőbe, és ropogósra sütöd. Amikor kihűlt, vékonyan felszeleteled, bármilyen saláta mellett megállja a helyét! :wink:

Róki,
örülök, hogy ízlett! :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Bab, köszi a tanácsokat! Julcsi hajnali szopi után nem nagyon akar visszaaludni, de azért igy is megpróbálom, hátha képes lesz tovább aludni. Ma egy órával többet hagyott, de egy alkalomból még nem merek következtetéseket levonni.
Na persze Apa meg nagyokat alukál Németországban :wink:

Juci, Julcsi tényleg nem egy rosszcsont, csak épp aludni nem szeret. Ahhoz képest, hogy milyen élénk, szerintem nem olyan nehéz vele, mert nagyon önálló és szeret vizsgálódni.
Látom, Marci aztán végképp nem egy nagy alvó. Szerintem csak úgy lehet leszoktatni a sok kelésről, ha valóban hagyod sirni, már az első felkelésnél. Én Julcsit hagytam, de úgy, hogy elég gyakran bementem hozzá, jelezvén, hogy nem tűntem el. Hatott.

Jucc, ki az a Noszály Sándor? Ciki, biztos mindenki tudja :oops:

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok :D

Csak bejelentkezek ,hogy még megvagyunk :lol:

Sajnos nem megy -hogy mindennap írjak, de azért teljesen nem tűnünk el :shock:

Képek nagyon jók:Réka :P Bendegúz :lol: Panda videó :shock: :lol: Julcsika :P

Elég sűrűk a napjaink. Az éjszakáink pedig ,továbbra is kalandosak :roll:
Éjfél körül sírás - :arrow: cici :arrow: anyával alvás... :arrow:

Voltunk múlt vasárnap búcsúban! Szakadt az eső , de Dávidka nagyon élvezte a hangzavart meg a sok embert. Utána 2 órát aludt még a teraszon a babakocsiban :wink: Napközben nem is szokott ennyit aludni egyfolytában.

Már a kúszása .egyre jobban hasonlít mászásra :P Mostmár a lábait is felhúzza ,és meg is áll négykézláb :D
Nagyon szeret álldogállni ,ha fogja valaki a kezét. Még magától nem áll fel.
Fiókkal ő is nagyon szeret játszani ,meg kipakolni :roll:
Szókincse is bővült: ga-ga ga -néha ka-ka-ka -val
próbálkozik kimondani ,hogy anya :P

Sokszor belémharap :twisted: Pá-pá -t int :o Tapsi-tapsizik :P
Nagyon tud hisztizni : a NEM SZABAD-ra :cry:

A títórai után -így alszik el játék közben
Kép

Apával az ebéd jó móka... :P :P
Kép

Minden betegnek jobbulást :!:
Új kismaminak GRATULÁLOK

Majd jövök :!:
Puszi
:!:
csillam

Sziasztok:)

Hazaértünk,megpillantottuk VILÁGSZÉP RÉKÁNKAT:):):)és EGYBŐL MEGGYÓGYULTUNK!:):):)

Tényleg jól vagyunk és ma du.Mazsi bevágott egy 190gr-os alma-banán felét!!!!!!!
Csak úgy lestem és nem győztem lapátolni,úgy tátotta rá a kis csőrét......:)....jaj,annyira boldog vagyok!:):):)

És próbálja húzgálni a lábait,mintha mászni akarna,nagyon cuki!:)
annamami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: