A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Még egy szó! Akkor olvasható a táblázat, ha a baloldali reklámcsíkot eltüntetitek és kihúzzátok nagyobbra az oldalt. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sildike!
Én meg pont akartam írni, hogy mindent krumplival együtt főzök. Leginkább nem is a sűrítés miatt, hanem hogy Bendegúzt hízlaljam a krumplival. :)
De most majd lehet hogy kipróbálom így magában is őket, vagy legalábbis minimális krumplival, úgy biztosan finomabb. Bár ő így is nagyon szereti, főleg a cukkinit! Padlizsánt is lehet már adni? Azt még nem próbáltam.
Meg zöldbabot se, pedig azt is lehet már ha jól tudom.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Márti

Nálunk Laci már 10 kg felett van, úgyhogy én direkt azért nem teszek bele krumplit, hogy ne hízlaljam még plusszba. :lol: :lol:

A zöldségek íze nagyon finom ám magában is. Én is meg szoktam kóstolgatni.

Lacikának a nagy kedvence a jó kapros, borsikás cukkíni csiripörivel turmixolva.

Nálunk a zöldbab néha nagyon csúszik néha meg köpdösi kifelé. Én úgy tudom, hogy lehet adni padlizsánt, de én még nem próbáltam. Pedig én nagyon szeretem.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde, Tüncsi, boldog névnapot nektek!
Tünde, elfelejtettem válaszolni a múltkor, Ipecát szedek.

Figyelek a babaétel recepteknél, remélem, nemsokára képes leszek főzni és Julcsi is kanalazni.

Apa lement Julcsival a parkba, végre pihenhetek egy kicsit. Bár ha belegondolok, ma egész nap pihentem, Julcsi olyan kis tündér volt, lefoglalta magát. Ő nagyon jól feltalálja magát egyedül, aztán persze vannak olyan pillanatai, amikor mindenhová követ és mászik rám.

Off: tud valaki tuti finom borsólevest késziteni? Annyira megkivántam :oops:

KépKép

KépKép
majola

Prüntyi!:)

Ha padlizsánt szeretnél csinálni, vágd karikákra, és sózd be, várd míg kijön a leve, aztán alaposan öblítsd le róla a sót. Ez azért kell, hogy kijöjjön belőle a keserű leve. Utána megpárolhatod, főzheted. Illik hozzá az oregano, bazsalikom, rozmaring. Krémet is csinálhatsz belőle, az úgy a legjobb, ha kertben vaslapon meg tudod sütni, ekkor nem kell sózni, sütés alatt kifolyik a leve. A kissé elszenesedett héját lehúzva szinte pépesen puha lesz. Egy kis hagymával (amíg kicsi Tüncsi, addig párolttal), olajjal, esetleg citromlével összekevered, nagyon finom.
Brokkolit ugyanúgy lehet, mint a karfiolt, cukkinit, mint a tököt, vagy paradicsommal, olasz fűszerekkel.

Sildike:), én se szoktam krumplit tenni a főzikbe.

Csecsemőotthon: Szerintem ez felháborító, kegyetlenség és gyerekkínzás.

Róki!

Teljesen egyetértek veled a csecsemőotthonnal kapcsolatban, bár nem vagyok pszichológus. Kötődés nélkül biztos lelkisérültek lesznek. Sokkal jobb, ha kötődik valakihez, aztán esetleg valaki máshoz kell kötődnie, mintha senkihez sem kötődik, senki sem szereti. Főleg, hogy M.o-n sajnos éveket töltenek a gyerekek otthonban. Ez olyan, mintha azt mondanánk, nem alakítunk ki kapcsolatot pasival, mert félünk, mi lesz, ha esetleg szakítunk.
A széltől is óvással kapcsolatban is egyezik a véleményünk. Én biztos nem vennék kutacsvédőt, mert akkor nem tanulja meg, mi a kemény, veszélyes, nem alakul ki a veszélyérzete. Nagyon sajnálom, ha elesik, megüti magát, de szerintem ezek a dolgok szükségesek a fejlődéshez.

Képzeljétek, ma volt az első nap, hogy Bubus egy üvegnyi szilárd kaját megevett!:) Na nem egyszerre, hanem a nap folyamán, 3 részletben. :D Tudom, nektek ez nem nagy szám, de nekünk igen! :D

Tündéknek boldog névnapot!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Most ment el a doktor néni, Boginak kötőhártya gyuszija volt, már elmúlt, meg két pukli volt hátul a fején a tarkójánál a bal oldalon. Hétfőn voltunk vérvételen is. Szegénykémnek a karjából vették, sírt is amikor megszúrták. Azt hittem az ujjacskájából veszik, mert a múltkor is onnan vették.
A vérkép rendben. A puklik miatt is nézték a vérét, de azt mondta a doki, hogy valószínű csak nyirokcsomó duzzanat, mert ha ciszta akkor azt el szokták távolítani. Azért adott még beutalót a Heim Pál sebészetre, hogy ott is megnézzék ultrahanggal. Egyébként neki csecsemő korában nem néztek feji ultrahangot csak hasit. A szemészetre is adott beutalót mert ez már a 4. kötőhártyagyulladása volt, és csak a jobb oldalon.
Kérdésem lenne, volt e valamelyikőtöknek hasonló?
Még egy, hogy kell képet feltenni? :?:

Szilvi és Bogi

Kép
ssziszi82

Majola!

AZ én borsólevesem egyszerű:

olivaolajon megpárolok egy karikákra vágott sárgarépát, megszórom liszttel, hozzáadom a borsot, jó sok petrezselymet és felöntöm vízzel. Igényesebb napokon főzök bele egy kis pulykahusit is. A csipetkét nem szeretem, így azt kihagyom.

ayse

Ja, nem egy, hanem sok sárgarépát.

Zyóf!
Nálunk ez óriási szám lenne, mivel Andris csak a kölesgolyót és a húslevest hajlandó megenni, azt se sokat!

ayse

Majola!

Látszik, hogy egy kis lopott időben kapkodok, természetesen a borsót adom hozzá.

ayse

És persze a sót se hagyd ki!!!!

nem tudom, mire gyúrok, amikor már Régi felhasználó lettem!!!!

ayse

Szép jó estét!:)

Elolvastam a cikket, hát..... nem is tudom.
Lívi 2 hós kora óta végig alussza az éjszakákat.
Viszont hasfájós volt, szoptatás sem ment...
Hmmmmmm hát akkor most igaz vagy nem???? :D

Viszont én nagyon nem örtültem, hogy császár lett mert megmondom őszintén jobb lett volna, ha megszenvedek a szüléssel.
Így szar volt, mert utána szenvedtem és nem tudtam rendesen ellátni Lívimet.
Szörnyű élmény volt nem is maga a műtét, mert az jó kedvben zajlott, hanem utána a fájdalom, mert engem ráadásul függölegesen hasítottak megint(volt már korábbi petefészek műtétem) és hát az összes izmot keresztbe vágták...

Úgy hogy tuti jobb a sima szülés, ez tény!!!!

Soha nem fizetné azért, hogy csaszi legyen!!!

Én örülnék, ha második lehetne sima, de 2 műtét után már nem hiszem, hogy az lesz:(

Dóri!:)

Írtam Skype-on neked!

Csillam!:)

Imádom a palacsintát, jöhet ide egy pár darab :D

Mea
mea

Palacsintát én is bevállalnám! :)

A cikket csak átfutottam, a véleményemet fentebb kifejtettem, hogy egy élmény nem meghatározó a személyiségfejlődés szempontjából szerintem.

Viszont az állatkísérletek védelmében, mivel ilyenekkel én is foglalkoztam egyetem alatt, leírnám, hogy én hogy értelmeztem az idézett kutatási eredményeket.

A cikk azt állítja, állatkísérletek kimutatták, hogy császárral született állatok később agresszívabbak voltak természetes úton született társaikkal szemben.

Ez egy elég egyértelmű kisérlet eredménye lehetett, vettek 100 terhes patkányt, a felén császárműtétet végeztek, a másik felén nem, és a megszületett patkánycsemetéket pedig standard agresszivitást mérő teszteknek vetették alá a későbbiekben. Statisztikailag feldolgozták az adatokat, és az jött ki, hogy a császáros patkányok aggresszívabbak.

Ez mondjuk nem mond semmit arról, hogy milyen szituációkban volt agresszivabb a viselkedésük, sem hogy MENNYIVEL, ami elég fontos lehet. Arról nem is beszélve, hogy számtalan tényező közbevághat, mert mi van ha a patkányanyuka nem látja el azokat a csemetéket, amikről nem emlékszik hogy megszülte őket, és akkor már rögtön nem egyértelmű, hogy maga a császár műtét, vagy az anya hanyagolása váltotta ki később az agresszív tendenciákat.

Ezért kell csínján bánni az ilyen kutatási eredményekkel. Szívesen elolvasnám az eredeti kutatást, hogy milyen módszert alkalmaztak, és hogy a szerzők mire vezetik vissza az eredményeiket.

De ez már elég elvont. :)

És még mindig amondó vagyok, hogy embereknél még komplikáltabb az egyenlet mint patkányoknál, és már a patkányoknál sem egyszerű.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem bírom otthagyni a patkány témát. :)

Rémlik, hogy kutató koromban olvastam egy cikket, hogy a patkányok (és rágcsálók) feromonok segítségével ismerik meg a saját csemetéiket. Magyarul a szagukról. Mégpedig úgy, hogy csak azt a kölyköt fogadják el magukénak, amit születése után lenyalogattak, kvázi "megjelöltek" a saját feromonjaikkal. Ha nem engedték megnyalogatni a kölyköket, azokat a kölyköket később nem látta el, idegenként kezelte, megtámadta.

Hogy ha a császáros kísérlet során a patkánymama altatásban volt, és nem tudta azonnal lenyalogatni a kölykeik, könnyen lehet, az egész almot elutasította, nem nevelte, ami patkányéknál is viselkedésbeli fejlődési rendellenességeket okoz. Pl agresszivitást.

Na abbahagyom, mert biztos senkit nem érdekelnek ezek a részletek...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, bocs! :oops:

Ma átvettük az új lakás kulcsait, így holnap, holnapután költözünk, de az új helyen nem lesz internet úgy kb. 15-éig, majd jövök, ha lesz, addig is minden jót Nektek!

Viki&Peti
viki27

Róki!:)

De engem érdekelt :)
Tök jó olvasni az írásaidat szerintem:)
Ha másnak nem nekem írhatod:)

Mindenkinek jó éjt kívánok!!

Mea
mea

Ja és Lívike már térdel is a kiságyában és húzza fel magát de csak akkor tud állni, ha tartom őt :)
Anynira édi:) csak aludni nem akar:(

Mea
mea

Rokica :) Dehogynem, szerintem is nagyon érdekes volt!

Barbi :) Tesómék évek óta beszélnek róla, hogy a három gyerek után örökbefogadnak egy néger kisbabát :) :) :)
Eddig is azt gondoltam, hogy örökbefogadni csak minél kisebb babát szabad, hogy minél könnyebb legyen a sérüléseit helyrehozni, most méginkább így gondolom. Persze, ha valaki önfeláldozó, akkor nagyon szép dolog egy nagyobbacskával megtenni ezt. Amúgy eszembe jutott, hogy mi van a nevelőszülőkkel, akik hosszabb-rövidebb időre kapnak egy-két gyereket a sajátok mellé? Ők aztán kötődnek egymáshoz, senki sem mondhatja meg nekik, hogy nem szabad. És nagyon ritka, hogy ezek a gyerekek végleg náluk maradnak.

Ayse :) Bórsóleves recepted nagyon szórakoztató volt :)

Zsuzsa :) Ezek szerint az Ipeca jó? Jobban vagy?

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Davallia!

Örülök, hogy bejött a tápi!Így legalább jut is marad is, vagy a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad még 10 napig :) :)
De azt csak suttyomban írom, hogy ugye tudod, hogy a felbontott tápikat 3 héten belül el kell fogyasztani...(Gondolom az 1es bontatlan volt).

Róki!

Léna annyiszor esett el már a kövön, hogy meg se tudom számolni...
Az lehet hogy én nem érzem hogy Lénának hol van a kutcsa, igaz sose vizsgálgattam, de ahogy simizem a fejét, nem érzek semmit...
Hol keressem???
Mennyire érzékeny ez a hely???

Biztos hogy nekem se volt kutacsvédő sapim babakoromban, lehet ezért vagyok lökött, nem??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Mea!
Hipp hopp és Livi állni fog :) :) :)

Na hulla vagyok..ma muskátlikat ültettem..., megyek szunyálni...

Megann

Kép

Kép
megann

Viki!

Nektek is, és jó berendezkedést...

M.

Kép

Kép
megann

Sématéma:

Mi érdekelne, a sémák leírása, vagy maga a teszt? Ha valakit érdekel a teszt, szívesen átküldöm emailen, ki lehet tölteni és visszaküldeni hozzám. Nem ígérem hogy gyors leszek a kiértékelésével, mivel 244 kérdésből áll és azokat kell osztani, szorozni, stb. Már azon agyalok, hogy excel-be vagy access-be beprogramoznám valahogy, hogy automatikusan kiszámolja az eredményeket. Vagy meg lehetne csinálni a weben is, hogy interneten ki lehessen tölteni, de én ehhez béna vagyok.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Hűűű a teszt nagyon érdekelne! Megköszönöm, ha átküldöd!

Viki!
Jó költözést és számoljátok meg a sarkokat!

A ballagás nagyon aranyos volt. Zokogó anyukákkal, virágözönnel, büfével. Azok a nagycsoportosok, akik jövőre mégsem mennek óvodába, kaptak fájdalomdíjat! Andris is élvezte a sok embert és tapsolt is mindig, igaz, kis fáziskéséssel (amikor már a következő verset mondták - még jó, hogy hangtalanul tapsol). :lol:

Nem tudom már megint mit szórakozik a babanet, egy csomószor lefagyott az oldal megjelenítése közben :twisted: .
jelenlevő fórumozónak számít az is, aki bejelentkezett, de csak olvas?
Mert du. megörültem, hogy Benianyu is itt lesz, most meg, hogy Sis, de nem voltak :? .

ayse

Róki

Nekem küld át légyszi. sandor_ildiko@invitel.hu

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Már itt kókadok, mindjárt elalszom, de ezt nem bírtam megállni :D

Ayse,
lélekben veletek vagyok ám, azaz olvasok! Csak épp írni nincs erőm, fáj a torkom megint, már harmadik napja, remélem, Máté megússza most, én két napja vele együtt mentem alukálni, most nem tudom mi ütött belém, itt várom apát.

Jövök, ha tudok!

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rókica,

én is éniséééniiiiiss!! :D

Írtam neked mélt is!

Sisotris@canoemail.com

Köszönöm szépen!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sématéma:

Azt hittem, megvan computeren, de kiderült hogy nincs, úgyhogy még be kell scannelnem, ami nem ma fog megtörténni... talán holnap eljutok odáig, de ha nem, akkor majd csak jövő héten, mert megyünk le a Balcsira egy hosszú hétvégére. Aki kér belőle, légyszi írjon nekem mailt a rokica kukac yahoo pont com-ra, mert különben tuti kimegy a fejemből, hogy ki kért itt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sziasztok!
Jó reggelt és szép napot mindenkinek?
Émi úgy belelkesedett a forgás megtanulásába, hogy egy perc nyugtunk sincs. :D
hason fekve már emelgeti a fenekét is. tök ari ilyenkor.
Sisotris
Jól olvastam, hogy Ti Harasztin laktok? mert akkor viszonylag közel vagyunk egymáshoz.
Rokica
nem tudtam visszaolvasni. megkérdezhetem, hogy milyen tesztről van szó?
KATI és ÉMI
straubkati

Csajok!!!

Ez már több mint felháborító: Kép
Hát el kell mennem Lénának harisnyavadászatra, mert télen nem adtam rá ennyi ruhát mint most a napokban...lévén ugye télen legalább fűtés vala.
De most, se fűtés, se meleg, se nyár, jégverem a kégli...
Ki vagyok ábrándulva...
Tényleg ilyen lesz a nyár...??????,

Lénát most zokni+harisnya+mackónaci ,hosszúújjú póló+ melegítőfölső-be öltöztetem, ja és még ráadom ugye a szilikontalpú zokniját is, lévén hogy hideg és csúszós a kő...
Tiszta eszkimó.... :cry: :lol:

Nektek mibe vannak a gyerekek??

Ayse!

Én el se tudom képzelni, hogy mi lesz ha majd az én lányom ünnepségein kell részt vennem.
Én egy sima születésnapi felköszöntésen, amin a Kersztfiam verset mond nekem, már azon szétzokogom a fejem. :oops: :oops:
Az öccse aki ugye 2 évvel fiatalabb meg nem érti és kérdezi, hogy:
Keri, miért sírtál???

Szóval nemtom te hogy bírod, de én sehogy... :lol: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Én is beöltöztettem itthonra a csemetéket, és még fűtést sem tudok beindítani (panel) :(

Csecsemőotthon: édesanyám nevelőotthonban dolgozott, ott már ugye nagyobb gyerekek voltak és nem is volt velük napi kapcsolatban (irodában dolgozott) de mégis volt olyan, hogy hétvégére elhozott egy gyereket. Volt egy lány, aki Őt hívta meg az anyáknapi ünnepségre a suliba :) És ha valami rendezvény volt, akkor én is ott voltam a gyerekek között. Nagyobb gyerkőcőknek mennyivel egyszerűbb elmagyarázni, hogy csak ideiglenesen kötődjön??? Oké a kicsiknek nem lehet, de hogy ezzel milyen iszonyatos károkat okoznak bennük!? És a nagynak is fáj az elszakadás...

Más: Balubaba tegnapelőtt felállt a kádban, na azóta sem mutatta be a tudományát, de pont apa volt ott, úgyhogy büszke is volt, hogy vmit Ő láthatott először :D Ja és jön a 3. foga :roll:

Köszi a fogyis válaszokat, kíváncsi leszek meddig bírom, eddig 4 hét a rekord :? :oops:

Betegeknek jobbulást!!!!!!!

no most ennyi, majd még próbálok jönni...

Pussz: Pocak
pocakpacni

Sziasztok!

Először is:

Minden Drága Tündének, Anitának, Csillának NAgyon BOLDOG Névnapot Kívánunk :lol:

Sajnos visszaolvasni nem nagyon van időm, de majd igyekszem.
Valamiért megharagudott rám a rendszer, mert hiába próbáltam írni, nem ment:(
Valamennyire képben vagyok, csak a tegnap esett ki nagyon.

Nálunk is tél van, egész éjjel szétfagyok :twisted:
ÚÚÚÚtálom a hideget :!:

Ezerrel megy a konyhafelújítás, eddig csak döcögött.
Bátyámnak ismét nincs melója, így most tudja csinálni.
Részben jó, de anyaglag megint nem:(

Mennem kell, de ma talán tudok jönni.

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Davallia,
Tündéri Panda a videón! Milyen ügyesen kutyázik, és nyomja ki a popóját. Mi még ettől messze vagyunk, de lelkesen próbálkozunk.

Megann,
Tofira az utóbbi napokban a következőket adom: hosszúujjú body, pulóver + még egy vastag kötött pulóver, harisnya, zokni, vastag nadrág. Pedig egyébként egyáltalán nem fázós alkat. De egész nap a parkettán grasszál, és nagyon lehűlnek a kezei, lábai ebben a szar időben. Tényleg kiakasztó ez az idő! Tavaly jól jött a hűvös nyár, de azért idén már nagyon jó lenne a szép nyári idő.

Kép
Bab és Tofi
bab

sziasztok!

nem fogok jönni a jövőben, csak szólni szeretnék, hogy ne keressetek. És nehogy valaki sértődésnek vegye, mert nem az. :wink: :? Mindenkinek jó babázást, pocakosodást kívánok!

pusz,
Dóri
Vendég

Angelani
A jövő hét már jó Neked?

Barbiék is kijönnének és felvennének valahol Titeket Erharddal.

A kedd vagy a csütörtök lenne jó.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Davallia, Panda videó nagyon jó, nem semmi a csípőmozgás... :oops: :wink:

Megann, Zitán is kiló ruha volt a napokban, de ma nem érdekel, hogy nyár van, befűtöttem!
Vendég

Lányok!

Én is befűtöttem. Szerencsére itt padlófűtés van, úgyhogy, ha megy egy kört a melegvíz, akkor máris jobb lesz a földön a gyerekeknek.

Én minden reggel, és délután fűtök 1-2 órát, az pont elég arra, hogy a gyerekek tudjanak játszani.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Hát csajok, eddig nem mertem nektek leírni, de bizony mi egész héten fűtöttünk. Igaz, nagpközben nem, viszont este 5-6 körül már bedurrantottunk, és égett az őrláng reggelig, a biztonság kedvéért. És bizony tegnap , meg ma éjjel is be-be kapcsolt a gáz. Pedig csak 22 fokra van állítva, mégis.
Kell annyi.
Nem emléxem, azt hiszem, hétfő reggelre 19 fok volt Gergő szobájában, úgyhogy azt mondtam, hogy nem érdekel, hogy június van, fűtünk, és kész.

Barbi!
Akrtam múltkor írni, hogy gratula nektek a lement kilókhoz!!!

Sildike!
Te hogy állsz a fogyival?

Csak félve írom le, hogy tegnap én is elkezdtem a 90 naposat. Apa már röhög rajtam, azt mondta, hiszem, ha látom (már az eredményt :) )

Anyutól rendeltem epret, holnap kapjuk meg, 6 kg. Amíg tart, én képes vagyok ezen élni. Úgyhogy most biztos lemegy majd 1-2 kg.
Igaz, ez a 6 kg eper nálunk max. 2-3 nap, nagyon imádjuk!

Dóri!
Remélem, nincs semmi baj, minden oké, és egyéb más okok miatt nem jössz egy darabig!

Ja, és képzeljétek, az egy dolog, hogy Gergő már simán feláll, de 1-2 napja, ha az ágy szélénél áll, akkor már simán - kapaszkodva ugyan - , de sétálgat ide-oda.
És olyan kis aranyos, nagyokat visongat, annyira tetszik neki.

Az első fogunk ugye már a múlt héten áttörte az ínyét, most jön a második, úgyhogy szenvedünk.

Ja, és nevessetek ki, DE:
Én azt hittem, hogy ha már áttöri az ínyét, akkor pillanatok alatt kinő teljesen a foga. Ehhez képest, még mindig csak 1-2 mm látszik ki. Azt hittem, hogy onnantól már tök gyorsan megy a dolog.
Tévedtem... :)

Kép
kuha

Davallia, :lol: nagyon ééééédes a kis Panda! Látom neked is csinálja a popsiemelést...nekem azzal spékeli még meg, hogy a lábát felhúzza és lendületből csinálja, mintha fekvésből indított szaltóval akarna felugrani...nem tudom mennyire volt érthető :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Ayse, Sis
Itt vagyok! Nem bírtam jönni este, mert nagyon szarul voltam. Nekem is a torkom és az egész tájéka, kívülről, belülről. Mára már sokkal jobb! :) :) :)

Mi is panelban lakunk, k..a hideg a lakás. :( Danit melegebben öltöztetem itthon, mint télen, hiszen akkor volt fütés.

Majd még jövök. :)

benianyu

Kuha

Gratula és kitartás a fogyókúrához.

Rólam szépen mennek le a kilók. Apa pont ma reggel mondta, hogy már nagyon látszik. Így utólag bevallotta, hogy kicsit meg volt ilyedve mert ekkor hasat a terhességen kívől még nem látott nőn. :lol: :lol:

Nálunk éjszaka egyébként is 19-20 fok szokott lenni a fiúk szobájában még télen is. Ridegtartás van.

Talán ezért is van, hogy én mezítlább ujjatlan pólóban ücsörgök mot is a gép előtt.
A fiúk azért fel vannak öltöztetve. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Mostmár tényleg bepipultam erre a f.s időre!!!!!

Liliéknek ma van az évzáró mókatár. Ez egy nagyon jó megoldás, nem versmondásos, izzadós ünnepély, hanem csupa móka-kacagás: van arcfestés, ugrálóvár, labirintus, kincskeresés, de hát jó idő kellene hozzá!!!
Az ugrálóvárat már föl is állították a kertben, de szegény gyerekek benntről bámulják :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ayse

Sildike!

Akkor neked is gratula a fogyó kilókhoz!!!

????? 19-20 fok?????? Anyám! Csak én vagyok ilyen fagyosszent?
Mielőtt Gergő született, 26 fok alatt megfagytam télen a lakásban.
Viszont, mióta megszületett, sokkal jobban bírom, ezt a telet is tök jól kibírtam 24 fokban.
Azért bevallom, volt olyan téli napunk, hogy estére 29 fok volt a lakásban.
De most is bírom , egyenlőre nem fázok, de azért már látom, hogy délután befűtök.
Ja, és Gergőn egy hosszú ujjú body + 1 harisnya van. És alszik. Remélem, nincs nagyon kitakarva.
Ha most bemennék hozzá megnézni, tuti felébredne, úgyhogy inkább nem megyek.

Kép
kuha

Sis, Benanyu!

Gyorsan gyógyuljatok meg!!!!

Kuha!
Gratulálunk, Gergőnek a sétikáláshoz!

Dóri!
Remélem hamar rendeződik az a valami és nem komoly!

Nálunk be van állítva a kazán 23 fokra télen-nyáron. NYÁRON ezért elméletileg nem kapcsol be, ezen a héten végig ment. (Hízlaljuk a gázszolgáltató pénztárcáját). Muszáj fűteni, mert Nagykovácsiban általában 5 fokkal hidegebb van, mint a városban. HŰVÖSVÖLGY után vagyunk és még itt a hegyen is hidegebb van, mint lenn a faluban...

ayse

Kuha

Nálunk 23-24 foknál nem volt több a lakásban soha, amióta meg a fiúk megszülettek, azóta éjszaka 19-20, napközben pedig 22 fok van.

Köszi a gratulához, ma tésztás napom van és grízes tésztát fogok csinálni, sok-sok finom lekvárral és porcukorral. Estére meg káposztás cvekedlit, sok borssal és cukorral.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Jó régen nem írtam, de időről-időre beleolvastam egy-egy oldalba.

Nagy örömmel láttam, hogy Szmercsa és Penna is visszatértek.

Az idő valóban :cry: , ma reggel én is befűtöttem, Maszatka egész este nyüsszögött, csak a paplanom alatt nyugodott meg, lehet, hogy fázott is egy kicsit. Főleg azért a fogai lehetnek a "bűnösek". Két és fél hete megjelent a két alsó:
Kép

Kb. ugyanakkor a mozgásfejlődése is begyorsult, a négykézlábas riszálásból elindult, pár nappal később a felállást próbálgatta. Azóta azon próbálkozik, hogy támaszték nélkül, hogyan tudna megállni :D

Egy nagylánynak a hifi kezelése is gyerekjáték:

Kép

Vége a délelőtti pihinek...

Nagy puszi minden kedves mamának és babának:

Dudukly és Pálma (8 hó + 11 nap)
dudukly
Isaszeg

Tovább járom a kálváriát a kullancsoltással. :?
Régen a PHOENIX Gyógyszerforgalmazónál dolgoztam, a barinőm most is a beszerzés vezetője. Tőle kaptam a fülest, hogy a Hungaropharma kapott már oltóanyagot. Az egyik gyógyszertárban van is, most nem írom le melyikben, mert hátha valaki olvassa, ha közületek kell valakinek, priviben megírom. (kevés van és félek, hogy elfogy, mire odaérünk). Nagykovácsiba a PHOENIX szállít, aki a Hungaro-tól kapja, szóval még jó pár nap-hét, mire neki is jut. Most valami tréningen vannak a beszerzési osztályról, de aztán kiderítik, hogy mi volt azzal a szállítmánnyal. Az ember esze megáll, hogy mit össze kell szaladgálni egy oltás miatt. Lilinek ez a második adag, időlimithez vagyunk kötve, most már be kéne neki adni. Az is dühít, hogy fizetős (jó, ne legyen kötelező), az országnak azokon a részein, amik kullanccsal erősen fertőzöttek. Itt az erdő mellett szerintem nem nagy igény, hogy védve legyenek a gyerekek. :cry:

ayse

Sziasztok.

Hát nálunk is k..va hideg van.Melin van egy hosszúujjú body,harisnya,egy vastagabb melegitőalsó,pulcsi és egy mellény.
Nem tudom hány fok van itt,de reszketek.Amúgy is fázós vagyok.

Köszönjük a foggratulációkat.Már jön a 6. is!!

Angelani.
Köszi a névnapi köszöntést!!Csak tőled kaptam :!: :(

Na megyek mert felkelt a kiscsaj.

ancsi26

Angelani,
Köszi az Aniták nevében!!! :) :) :)

Ancsi,
Sok Boldog Névnapot Neked is!
Kép
Bizti azért nem köszöntöttek többen, mert az Ancsi nem csak az Anita beceneve lehet, és általában én is mindenkinek csak a felhasználónevét tudom. Én is Anita vagyok, de szerintem ezt csak nagyon kevesen tudják. :D :D :D

Kép
Bab és Tofi
bab

Dóri,
Sajnálom, hogy nem jössz többet! :( :( :( Azért remélem, minden rendben Veled!

Cinka,
Merre vagy? Nem ér ilyen sokáig távol lenni!

Kép
Bab és Tofi
bab

Ancsi, Bab és ha más valaki még Anita, vagy Anikó a Nick neve mögött

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk.

Kép
Kép Kép
sildike

Ancsi BOLDOG NÉVNAPOT

Angelani :D

Én is köszönöm a köszöntést :!: :shock: DE NEKEM NINCS IS NÉVNAPOM :shock: :shock:

Ancsi

Melike nagyon aranyosan kidőlt a kiságyba :lol: Gratulálok a 5. és 6.fogához :wink:
Dávidkám lemaradt :oops:

Palacsinta ,még mindíg van ,de ez már a kutyáimé lesz :!:

Nektek szívesebben sütnék frisset :P Ti biztos eljönnétek megenni :lol: :lol:

Köszönöm az együttérzést a kutyus ügyben :cry:
Barbapapa: Én is sjnálom a lebénult kutyádat :cry:

Képek nagyon aranyosak :P
csillam

Sziasztok!

Bab, Ancsi!
Boldog névnapot kívánunk nektek! :D
És minden inkognitóban lévő Anitának! :)

Kuha!
Gratula Gergőnek! Nagyon ügyes! :)

Sildike!
Te most melyik fogyókúrát csinálod? Én is ilyet akarok, amiben lehet enni porcukros, lekváros tésztát!!!!!!! :D :D

Davallia!
Panda nagyon aranyos! :)

Ayse!
Szegény Liliék, jól kibabrált velük az idő! :(

Mi is fázunk, pedig nálunk most is 22 fok van és nem is fűtünk.
Sajna én is fagyos vagyok!

Dudukly!
Pálma jól megnőtt! Szép kislány! :)

Dóri! :( :(

Cinka!
Na de tényleg! Gyere léccccci! :) :)

Pocak!
4 hét alatt mennyi ment le????
Júliusban esküvőre megyünk, addig jó lenne kinézni valahogy! :oops:
Az jutott még eszembe, a babók pociját nem fogja bántani, ha mondjuk a keményítő napon csak zöldséget eszünk?
Jucc, nálatok hogy volt?

Kati!
Ügyes lány Émi, majd meglátod, csak a kezdet volt nehéz! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: