A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gyöngyi: anyagbeli külömbség van. A nandu vastagabb, de jobban tart.
cory
Budapest

cory: na pont emiatt tojnám le, amit mondtak. Legalább lennének következetesek. Lehet, hogy legközelebb meg többet fog hízni, és akkor átlagban meglesz a havi 872 g :D

Egyébként tőlem még a kutya sem kérdezte meg, hogy mikor mennyit hízott a kiscsaj. A védőnőt Aliz 3 hetes korában láttam utoljára, a dokibácsi meg csak annyit kért, hogy írjam a heti súlygyarapodását. De most mikor tegnapelőtt kijött oltásra, akkor sem kérdezte meg a dekákat, csak ránézett a kiscsajra, mondta, hogy látszik, hogy szépen fejlődik, és ezzel le volt tudva. Nekem tetszik ez a hozzáálás, mert alapból én is elég parás vagyok.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: Én nem tudtam, hogy ez a tejkő. Nekem már harmadszorra jön ki, csak eddig mindig valahogy elmúlt 2-3 nap múlva. Észre fogod venni, ha ilyened van, mert piszkosúl fáj, amikor szívja a gyerek. Egyébként most kiszúrtam tűvel és elkezdett folyni a tejcsi.

Cory: Nálunk nem volt meg a 600g-os havi gyarapodás se. Akkor ez most kevés? Szerintem minden gyerek a maga saját ütemében fejlődik. Az egyik előbb emeli a fejét, a másik előbb fordul át, a harmadik, meg annyit eszik, hogy éppen jól lakjon, a negyedik meg tömi a pocit, ahogy csak belefér :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory: Akkor most vehetek az újságból ilyen kendőt, vagy az sz@r?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: a kismamás nem tiszta pamut, hanem len+pamut keverékszál - van baba, akinek nem bírja a bőre.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok! :)

Vanillka,
nem baj, hogy nem tudsz már szavazni, köszönöm szépen!! :)
Alíz nagyon aranyos!! :) Milyen nyugodt! Nálunk az utóbbi pár napban van ilyen nyugi fürdés közben, előtte még volt sírás... :)

Zöl kaki nálunk is volt/van, és nekünk is azt mondta a doki, hogy attól van, hogy túl sokat evett egyszerre. Azt nem kérdeztem meg én hülye, hogy akkor ezt most hogy érti. Egy kaj alkalmával túl sokat, vagy gyakran van etetés, vagy egyszerre mindkettő? Na de akkor hogyan gyarapodik szegénykém, ha nem eszik eleget? Különben gyarapodik, azzal nincs gond. A hasfájásra viszont azt is olvastam, hogy gyakran kell etetni, hogy ne legyen nagyon-nagyon éhes, és akkor nem fog mohón enni...

Anita,
Boti sem semmi! :) És még el is gondolkodik az olvasnivalón, mi? :) Olyan okosan tudnak nézni! :) Mintha még törnék is rajt a fejüket! :)
Ja, és egy másik topikban egy másik anyukának meg azt mondta a védőnő, hogy a zöld kaki az alultápláltság jele lehet... Na akkor most legyünk okosak.

Háton alváshoz és abból való felriadáshoz annyit, hogy nálunk is sokszor van. Hamar bealszik ölben, leteszem, vagy egyből úgymarad és alszik tovább sokáig, vagy azonnal felébred, mert elkezd kalimpálni kézzel-lábbal, felpattannak a szemei, és akkor fent is van.
Ilyenkor simizem kicsit, de ha nem alszik el, akkor jön a hasrafordítás, úgy jobban szeret. Csak én nem annyira... De ha neki jobb így, márpedig jobb, mert észrevehetően jobban alszik úgy, akkor legyen. Úgy is simizem kicsit, és hamar elalszik. Jobb esetben... :) Mert van, amikor nem. Jajj, de úgy tudja gyűrni, szorítani, markolni a pelust, ami a feje alatt van!! :)
Édes! :)

nadine81

Vanillka,
Alíz nagyon aranyos!! :) Milyen nyugodt! Nálunk az utóbbi pár napban van ilyen nyugi fürdés közben, előtte még volt sírás... :)

Zöl kaki nálunk is volt/van, és nekünk is azt mondta a doki, hogy attól van, hogy túl sokat evett egyszerre. Azt nem kérdeztem meg én hülye, hogy akkor ezt most hogy érti. Egy kaj alkalmával túl sokat, vagy gyakran van etetés, vagy egyszerre mindkettő? Na de akkor hogyan gyarapodik szegénykém, ha nem eszik eleget? Különben gyarapodik, azzal nincs gond. A hasfájásra viszont azt is olvastam, hogy gyakran kell etetni, hogy ne legyen nagyon-nagyon éhes, és akkor nem fog mohón enni...

Anita,
Boti sem semmi! :) És még el is gondolkodik az olvasnivalón, mi? :) Olyan okosan tudnak nézni! :) Mintha még törnék is rajt a fejüket! :)
Ja, és egy másik topikban egy másik anyukának meg azt mondta a védőnő, hogy a zöld kaki az alultápláltság jele lehet... Na akkor most legyünk okosak.

Háton alváshoz és abból való felriadáshoz annyit, hogy nálunk is sokszor van. Hamar bealszik ölben, leteszem, vagy egyből úgymarad és alszik tovább sokáig, vagy azonnal felébred, mert elkezd kalimpálni kézzel-lábbal, felpattannak a szemei, és akkor fent is van.
Ilyenkor simizem kicsit, de ha nem alszik el, akkor jön a hasrafordítás, úgy jobban szeret. Csak én nem annyira... De ha neki jobb így, márpedig jobb, mert észrevehetően jobban alszik úgy, akkor legyen. Úgy is simizem kicsit, és hamar elalszik. Jobb esetben... :) Mert van, amikor nem. Jajj, de úgy tudja gyűrni, szorítani, markolni a pelust, ami a feje alatt van!! :)

nadine81

Vanillka,

Anita,

nadine81

Jesszus, háromszor felrakta!! :lol: :evil: :lol: :evil: :lol:

nadine81

Cory: Látom, jól felhúztak :( Nyugi, teljesen rendben van Liza gyarapodása!

Vali, Zsu69, Babcika: ő az én is géniuszom :D

Vali: a mi gyerekdokink sem dekázik, bár nálunk tényleg elég ránézni Botira.
Épp most mondták férjnek a barátai, hogy tuti,hogy táplálékkiegészítő van a tejcsimben :lol: (ennek ellenére én is gyakran parázok)

Gyöngyi: Te nem vagy semmi, hallod! Kiszúrtad? Hogy?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Gyöngyi: az előző dokink azt mondta, havi fél kg legyen meg.
Én nem vennék Kismamásat. Főleg azért, mert van Nandus :D
cory
Budapest

Kisregény a gyarapodásról
Sztem vmi félelmetes korlátoltságra vall ez a súlymizéria. Kérdem én, van védő(inkább támadó)nő szabvány is? Mondjuk legyen mindegyik 163,5 cm és 59,4 kg! Amelyik nem ekkora, azt átszabjuk! Irgum-burgum!
Nem fontosabbnak kéne lenni annak, hogy összességében milyen az a gyerek? Pisil-kakil-e? Bőrtónus, szem, mozgás, közérzet.... millió más érzékelhető, de kevésbé mérhető paraméter, amiből ha ránézel, tudod, hogy a baba jól van. Vagy épp látod, hogy nincs - ilyenkor esetleg szintén kálvária jön, hogy kitaposd a beutalókat a kül. szakdokikhoz. :( Áhhh...

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ööö.. Félreértések elkerülése végett: a vedőnő/doki korlátolt szerintem, aki a nem szabvány szerint gyarapodó, de amúgy jól fejlődő gyermek mamáját piszkálja.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa: védőnőszabvány :lol:
Anita: Fogtam 1 tűt, sterilizáltm és a felső bőr rétegbe bele szúrtam, lehet, hogy nekem mégse tejkövem van akkor?
Cory: És nandu kendőt hol lehet kapni? Van bolt, ahol ilyet árulnak, vagy csak internet? Jobb lenne ha boltba is lehetne kapni, mert akkor azt betudnám egyből szerezni és nem kéne heteket várni rá

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: nandu kendő ügyben Borcsa az illetékes :)
cory
Budapest

Gyöngyi: van webbolt: www.bababolt.com
Vannak boltok, mint a Minimanó, amik tartják, és vannak olyan nőszemélyek, mint pl. én, akik akár házhoz is viszik :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa: Én örülnék ha házhoz tudnád nekem hozni, csak az a baj, hogy Pesttől kb. 40 km-re lakom, és ide leutazni 3 gyerkőc mellett nem kis feladat. De ha nem megy, akkor jó, ha a talira tudnál nekem hozni egyet. Bár 3 hónaposan még bele lehet szoktatni a kendőbe?
Cory: Mennyi idős koráig lehet kendőben a baba? Nekem az a parám, hogy még 8 hónaposan se fogom tudni elaltatni csak magamon. Nyugtass meg, hogy változni fog a helyzet

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: a fiúkkal úgy alakult, hogy ahogy szép lassan beálltak a két alvásra, úgy jobban ment az elalvás is. Cicin bealudtak én meg simán lerakhattam őket.
Kendő: mindkét fiút addig cipeltem benne, míg terhes nem lettem. ez 16 hó Baluval, kb 20 Zsomával.
cory
Budapest

Cory, ez a védőnő egy b*rom :lol:
Nem tudom mit paráztatják a jónépet állandóan.
Még szerencse, hogy szülés óta mi csak egyszer láttuk a miénket, de őszintén nem is hiányzik.Úgyis rosszul voltam a csiga tempójától.Aztán mikor oltásra, mérésre megyek Natasával, akkor nincs is ott, mert nem a körzetileg illetékes orvoshoz járunk, így akkor az ottani védőnő van ott, aki szerintem sokkal normálisabb.

Anita, csúcs Boti :lol: , nagyon vagesz :lol: , okos , mint a mamija.

Gyöngyi, neked is tejköved van, nem semmi!!
Én még terhesség alatt olvastam a bába válaszol c. könyvben erről, meg hogy tűvel bökik ki, de olyan ritkának írta le a nőci.Erre, tessék, kettőtöknek is van.Szegénykék!!!

Zsu, jobbulást, elhiszem, milyen rossz lehet, hiszem mi múlt héten estünk át rajta,szerencsére a hányás engem elkerült, de a fosti megtalált.Hát nem tudom melyik jobb :(

Vali, milyen cuki Aliz a fürcsis képeken. :)

Voltunk ma délelőtt uh-n Natikával, minden okés nála, csináltak koponya, hasi, meg csípő uh-t, és minden tökéletes.
Kedden meg megyünk az orthopédushoz.
vas

Én a hétvégén kapok kölcsönbe egy kendőt kipróbálásra, ha jó és Bence is szereti, akkor Borcsa én benevezek egyre. :)
Vendég

Vas: Sőt rákontrázok, a nővéremnek is szokott lenni. Szóval ezek szerint mégse olyan ritka, vagy az is lehet, hogy sokan szenvednek ettől, csak nem tudják, hogy ez a neve (mint ahogy én is ma tudtam csak meg)

Lányok: Normális, hogy egy annyiidős baba mint a Lili napközben 3xfélórát alszik, plusz éjjel is 4x kell? Ezt a szokását kb. 2 hete vette fel. Most azon gondolkodom, hogy bejelentkezzek-e az Alvás ambulanciára a Madarászba

Kép

Kép
pgyöngyi

Kaki téma: Úgy tűnik, hogy ma én vagyok a másik véglet. 4x nyomta tele eddig a pelust :oops:

Kép

Kép
pgyöngyi

Kimentünk levegőzni és ti egyből sokat írtatok! :lol:

Kakilószék (babahordozó)nálunk=pukizószék :lol:

Cory :lol:
Téged is le lehet bizonytalanítani :shock: ??? Ezt nem gondoltam volna!

Babcika :lol:
Ez a délelőtti kajálás szerintem nem is olyan rossz! Bár én sose mértem még egy kajálást sem.

Örülök hogy a dalocskák másnak is bejönnek! Legalább nem csak magamnak szedtem össze.

Borcsa :lol:
Nagyon igazad van a védőnőkkel kapcsolatban!

Zsu69 :lol:
Jobbulást!

Én most vettem meg Ritaa kendőjét. Remélem használni is tudjuk. Már nagyon várom. Olyan macerás a babakocsizás. Itt vidéken még senkit nem láttamkendőzni, majd biztos jól megbámulnak.

PGyöngyi :lol:
3 hónapos koráig Timi is szinte minden pelusba termelt!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Gyöngyi!

Szerintem túl aggódod a dolgot!!!! Amíg jókedvű, kiegyensúlyozott Lili és cask téged zavar, hogy keveset alszik, addig ne cipeld feleslegesen orvoshoz!!!!
A kicsik sokkal jobban tudják, hogy mi kell nekik. Próbáld meg inkább kitalálni, hogy miért kel éjjel 4x. Lehet, hogy párásítani kéne, vagy hideg van, vagy meleg... egy csomó minden belejátszik, de az is lehet, hogy nem jó ruhában altatod. Előbb nézz körül otthon és csak utána gondolt azt, hogy valami baja van a lánynak!!!!
Hanna az első héten azért nem tudott rendesen aludni, mert fázott, illetve nem volt számára megfelelő a hőmérséklet. Ezzel küzdünk ám minden éjjel... :D Most talán sikerül a megfelelő vastagságú takarót megtalálni neki. :D:D Aztán, ha melegebb lesz, kezdhetem előről a keresgélést. :D:D

Tünde és Tünde babák! Nagyon boldog névnapot!!!

Puszi mindenkinek

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszönjük a bókokat :D

Úgy volt, hogy mi is elmegyünk sétálni, mert ezer éve nem babakocsiztunk, és pár dolgot elintézek, de nem lett belőle semmi. Pedig már ég a pofám, hogy milyen lusta anyja van ennek a gyereknek, hogy több mint egy hete nem vittem levegőre :oops:
Szopi után betettem a pihenő (kakiló) székébe, aminek meg is lett az eredménye, pár perc után hallottam, hogy recseg a gatya. Gondoltam, hagyom még egy kicsit, hátha jön még valami, addig elmosogatok. De az én kis drágám úgy bealudt, hogy azóta is ott durmol sz@rosan. Nem keltettem fel, mert azt hittem nemsoká ébred, ugyanis utál kakisnak lenni, rögtön visít. De semmi. Ráadásul én is bealudtam. Az nagyon jól esett, csak most kicsit kóma a fejem :roll:
Kezdek aggódni, hogy nehogy baja legyen, hogy ennyi ideig kakiban van.
Ugye 2 és fél óra kakiban csücsüléstől még nem pirosodik ki a popsija??

Ildi: Miért kell mennetek orthopédiára, ha csináltak most csípő UH-t és az rendben volt?? Mikor mi voltunk csípőszűrésen, csak azért csináltak egy kontroll UH-t, mert kicsit kötöttnek taláták Alizka csípőjét, de az UH szerint hála égnek minden rendben van.

Zsu: jobbulást neked :) Jó, hogy te ilyen hamar legyőzted a vírust :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali :lol:
Nem viszed levegőzni! Kakiba altatod? Milyen anya vagy te?! :wink: ejnye bejnye

Mi a vasárnapi kakikor pont anyóséknál voltunk. Ők hallották hogy Timi épp rotyogtat -én kint voltam a konyhában- de nem mondták :evil: és úgy aludt kb 2 órát. Még a puncija is kakis volt, ami addig még soha. De a feneke nem lett piros!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

na de Cory:):):):):):) Ne bizonytalankodj nekem:) MOst akkor én mit mondjak???? Már jó ideje, 100-110 g pótlást kap a csajom, erre tegnap óta nem kell neki.....most nem tudom hogy a ciciben eltt varázsütésre több (nem hiszek a csodákban) vagy az étvágy ment el....de ha te is elbizonytalanodsz akkor én meg se próbálom érteni:):):):):)

Nyüszi is a kiscsajom, alig alszik, szerencsére éjjelm ég igen, alig eszik, csak sír, nyöszörög, stb...:( Remélem nem lesz beteg....kaksi volt tegnap este, szóval nemigen lehet az a baj, láza nincs, szal passz:(

Tündéknek boldog névnapot!!!!!

Kakilószék nálunk nemigen vált be. Leg. kakilni nem szokott benne:)

Petri, Kata mivel hason alvó baba, mindig hasig kakis, nem hátközépig:) Szóval neki a puncija is mindig az:) Jah és van olyan nálunk is hogy órákat kakis (mert pl éjjel kakilt be) de még sose volt piros a popsija. IHába, jó al iberó, meg a Bebanthen na:)

Vali, mi se voltunk kint. Ilyen időben???? Ill. voltunk, de autóval...szal addig levegőzött, míg házból autóba, autóból corába vittük:)
Sőt 3 napja nem is fürdött.....mivel nagoyn hideg van a lakásban, fűtés lzárva, hősugárzó nincs, így inkább hagytam.....most akkor én is rossz anya vagyok???? Mondjuk tudom, de akkor is:):):):):) :D :D :D :D :D

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Először is:
NAGYON KÖSZÖNÖM A NÉVNAPI KÖSZÖNTÉSEKET ÉS A KÉRDÉSEMRE A VÁLASZOKAT!!!! :)

Angi: ilyen volt az éjszaka: ugye este 7-kor elaludt, fél3-kor kelt, majd 5-kor. 5-től fent volt fél 7-ig,majd aludt 8-ig. Utána csak délután 3-kor aludt el.
úgyhogy ez szörnyű napirend.

Eldöntöttem, hogyha este bealszik, akkor is mindenképpen fel fogom ébreszteni 8 körül. Vagy nem teszem be a kiságyba aludni, csak a nappaliban lévő járókába, hátha a zajoktól magától felébred.

Anita: csúcs a kép! :P

Az Osztrák élményfürdőbe 3 hónapos kortól lehet vinni, mert van kimondottan bébiuszás is külön medencével!
A bejáratnál kaptok babakocsit, van külön szopishelyiség, altatószoba, járóka... És, nagy-nagy tisztaság!!

Gyöngyi: én nem találtam megoldást az összeezzenésre, ezért ha elaludt, akkor hasra teszem le.

Mi Dorinával 9 hónaposan voltunk a Madarászban az alváslaborban, mert többször ébredt éjjel és este is nehezen aludt el. Ott azt javasolák, hogy ne cicin altassam el és nyugodtan hagyjam sírni, de menjek oda hozzá közben.
Ezt egyszer alkalmaztuk és kb. 15 perc sírás után már levegőt sem kapott...
Azóta soha többé egy pillanatig sem hagytuk sírni és cicin aludt el.

A megoldás végül az volt, hogy 1 éves korától a fürdés előtt szoptattam, majd apja fürdette és tette le aludni. A szopi után engem már nem látott. ekkortól aludta át az éjszakát.

Ildi: örülök, hogy miden rendben volt az UH-n!!!

Vali: cukipofa a kissajszi!!! :P

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nekem ezzel a hízással nem is lett volna semmi bajom, mert szerintem okés, csak a védőnő hümmögése akasztott ki teljesen.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory-Szerintem sincs ezzel a hízással semmi baj.Nagyon kell vigyázni a védőnőkkel,egynéhány iszonyat begyöpösödött.Hál'Istennek a miénk nagyon jó és a doktornő pedig "reform" felfogású 5 gyerekes anyuka :lol: Tudom,hogy nekünk is más doki már rég tápit írt volna,a tejcsi meg már rég álom lenne csak.Ma meg már észrevehetően több lett a gyakori szopiktól.:lol:
Vendég

Jó estét!

Gyöngyi
Szerintem ne menj vele orvoshoz. Nem mindenki jó alvó. Sajnos :!:

Faby
Köszi a válasz, akit megkérdeztem mind ezt mondja amit te is. Asszem meggyőztetek. :)

Évi
Köszi a segítséget. És köszi a jó tippet a nyugis körömvágáshoz!! :lol:

Edit (Babetta)
Nem semmi méretekkel rendelkeztek, ez igen, gratulálok! :P

Anita
anno te írtad hogy Boti is bukós baba?( Bocsi ha nem. ) Mert Márk az.
Te mit csinálsz hogy minnél kevesebbet bukjon?
Nagyon édi a fürcsis kép, gyönyörű baba. :D
Nektek is van olyan kádba tehető támasz? Vagy már így tartja magát?

Alina +Márk 3hó+2hét
Vendég

Babcika: ügyes vagy a szopival, így tovább!!!

Cory: nálunk védőnő csak szülés után jött, azóta sem, dokinéni pedig csak azt szoka kérdezni, hogy megy-e a szopi, úgyhogy én elvagyok velük.

Oltás: én oltásellenes vagyok, persze a kötelezőeket beadatom, de semmi plusz.
Egyszer hallgattam egy előadást, ahol azt fejtegették, hogy az oltóanyag a fegyvergyártás után a legnagyobb üzlet a világon.
Sok olyan dolog ellen is oltanak, ami ellen semmi szükség, pl. bárányhimlő. Persze a súlyos betegségek ellenivel egyetértek és ha járvány tör ki, akkor is muszáj.
Egyébként azt is hallottam, hogy pont azok tejesztenek el bizonyos járványokat, akik az oltóanyagot gyártják...
Ráadásul egy csomó oltás nem ér semmit, pl. a rubeola elleni 15 éves korra elveszti hatásfokát, pedig pont a terhesség során veszélyes.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sajnos most visszaolvasni és mindenkinek reagálni nem tudok :cry: Mindenkinek köszönjük a drukkolásokat és az érdeklődést!! :lol:

670-nel zártuk a napot,de tényleg kivágom ezt a mérleget.Egyszer lemérte Lilit hálózsákostól 3 kg-nak.ÁÁÁÁÁ!!!Szegénykém még mindig tiszta ideg,ha rárakom,felébred....Na mindegy szerintem ez nem is rossz eredmény,csak kibírjuk ezt a hetet,aztán,ha dokinő meg lesz elégedve,úgy visszaadom,hogy csak na!!

Jó éjszakát minden Babának és Mamának!!! :lol:
Vendég

Tünde: úgy már ér valamit a rubeola elleni, hogy mindenkit oltanak, mert így elkapni sincs kitől.
Én a bárányhimlő és a kullancs ellenit adattam be. A bárányhimlőt azért, mert pont márciusban szokott járvány lenni, én meg akkorra vártam Lizát, Balunak meg ez az első közösségben töltött éve, simán hazahozhatta volna. A kullancselleni meg akkor dőlt el, mikor egy margitszigeti (!) kullancstól lyme-kórom lett 2 éve. Persze, az ellen nem véd, de az tökéletesen gyógyítható antibiotikummal. 12 doboz Maripent kellett beszednem.

cory
Budapest

A rubeóla oltás: újraoltják a 6.-osokat ált. isiben :) Réka most ősszel kapta meg.
Itt az oltási rend:
http://kevehaza.tar.hu/oltas06.htm

Én nem kötelező oltást csak Rékának adattam be: az Act-hibet :) Aztán rá pár évre kötelező is lett.

Így most élesben barizunk - de Luca is tök jól van már, a házat is szétszedi.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok Lányok!

Tündike köszöni szépen a névnapi köszöntőt!
Kép

Tünde!
Sok Boldog névnapot!

A legyártott gyógyszerhez utólag kitalált betegségekről hallottál már? Ezt én tavaly hallottam először, hogy egyes depresszió elleni gyógyszerekhez utólag találtak ki újfajta tünetű depressziót. Nekem egyébként hepatitis elleni oltásom van, a munkám miatt kaptam még Tatabányán, ott találták ki, hogy mindenkit beoltanak, biztos ami ziher. Erre a tisztelt budapesti rendőrség kitalálta, hogy ö is ad. Én meg mondtam, hogy nem nekem nem lehet, mert még hat év védettségem van az előzőre, és nem kívánok kipurcanni a kétfajta injekció összeveszése miatt. Volt is belőle balhé.

Babetta!
Mi még csak 5250 g vagyunk, de már 74-es és 80-as ruhát hordunk!

Tejkő: Egyi ismerősömnek nyálköve volt, előttem jött ki neki, a fogak melletti nyálcsatornában termelődik, és legalább gombostűfejnyi.

Cory!
Nálunk a 20 dkg/hét a gyerekorvos "elvárása", szegedi barátosnémnak pedig 300 g/hét volt az elvárás. Ők ezért álltak át tápszerre, mert ezt nem bírta. Szerintem itt sokan nem esnének bele ebbe a szintbe. Egyébként én múlthét hétfőn voltam védőnéninél, aki halára dicsért, hogy milyen szép nagy darab a gyerek, aztán megkérdezte, hogy biztosan van tejem? Majdnem azt mondtam neki - amit itt olvastam valakitől - hogy nincs, ezért szalonna és zsíroskenyér a menü neki. Egyébként a múlt héten mi is csak 160-at híztunk.

Vanillka!
Ilyen kiskád karosszék-betétet hol lehet venni?

Mai mérgelődésem: itt volt "okoska" ismerősöm. A fürdetésnél is még itt voltak, Tündi-napot tartottunk. Aztán öltöztettem a gyereket. A rugi egyik ujját adtam épp a gyerekre, amikor rámszólt, hogy azt nem úgy kell, és ő a másik ujját ráhúzta a gyerekre. Mondom: de én nem így szoktam, nekem így nem jó. Erre : Hát azért mutatom, hogy így KELL! Hozzáteszem, már kioktatott, hogyan kell posikenőcsött kenni, és bolti olívaolajjal kenjem a gyereket ne a doki által felírt gyógyszertári testápolóval, mert az "úgyis csak modern hülyeség". JA és miért alszik köztünk a gyerek? A párom szegény elkezdett magyarázkodni, hogy így meg úgy. Ő meg elmesélte, hogy letette a gyereket este a kiságyba, és igaz bőgött fél éjszaka a gyerek, és igaz mellette ült fél éjszaka, de csak megszokta az a büdös kölök, hogy az az ő ágya. Erre én: És jobb volt, hogy sírt? Nálunk legalább alszik éjszaka (ha nem szopizik éppen), egyébként is, nekem jó így, hogy köztünk alszik, én direkt ezt akartam.

Na megyek aludni.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

A keddi oltásnál minden rendben volt. Martin azért sírt egy kicsit, mert a doktornéni össze - vissza forgatta, meg a torkába is benézett és ez nem tetszett neki igy kaja előtt.
Utóhatása - láz, nyűgi, stb- nem volt.
Kedden megyünk a Heim Pálba orthopédiai vizsgálatra. Remélem minden rendben lesz.
Bocs, hogy eddig nem jöttem, de annyira szeret "beszélgetni", hogy egész nap elvagyok vele.
Ma 10 hetes. Súly: 7560 g Hossz: 68 cm.

Keresztelő:
Milyen idős korban szokás keresztelőt tartani?

Jó éjt!

Era és Martin

KépKép

KépKép
lingelera

Kicsit megkésve :
[b]Nagyon boldog névnapot
kívánunk a névnaposoknak!!! :P :P

KépKép

KépKép
lingelera

Anita, nagyon boldog névnapot kívánok!!!! :D
Kép
vas

Jó reggelt
Anita: Én is boldog névnapot kívánok
Borcsa: Akkor tudnál nekem nandu kendőt szerezni?

Én kullancs ellen pumpás sprét vettem, ha megyünk a Városligetbe bekenem vele

Kép

Kép
pgyöngyi

Zsuzsófi: az a durva, hogyha csak simán megméri, eszembe nem jut aggódni, hisz szeritnem abszolút okés, de az a hümmögés kiakasztott.

Szelivi: heti 2-300g az elvárás??? Ez brutál. Még a nagyon jól hízó Balum is csak 1-2 hétig hozott ennyit, és köszöni jól van :D
Meg a heti 300, az hosszú hónapban 1,5kg! Anno Balunál már a havi 1kg-ra is azt mondták, hogy szemérmetlenül sok.
Asszem feladom, hgoy a védőnők lelkivilágát megértsem.

cory
Budapest

Rita :lol:
Köszi elvileg megérkezett a kendő! Gyakorlatilag reggel 9-kor! látom megáll a postás autó a házunk előtt, még szerencse hogy már fel voltam öltözve. Nagy örömmel indulok kifelé, -már el is képzeltem, hogy egész nap a kötéssel fogok kílódni- és mire kiértem már meg is fordult az autó és húzott a francba. :evil:
Hát igen elég sokára értem ki, kb fél perc! De nehogy már a postás bácsi várjon is a hideg, szeles, esős időben :evil: :evil: Bedobta az értesítőt és már húzott, pedig tuti hogy nála volt a csomag.
Most menjek én a törpével ebben a sz@r időben?! :evil:
Remélem legalább az eső eláll.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Cory!
Én is kiakadtam, amikor a szegedi barátoném mondta, de nem akartam vele vitatkozni. A nálunk lévő 200 g-mal egyetértek, de akkor, ha csak átlagnak veszik. Elvégre van jobban és kevésbé hízó baba, meg egyszer 250-et eszik egyszer meg 150-et. Szerintem ez így normális. Nem gép az a gyerek, hogy mindig ugyanannyi a bevétel-kiadás! :D

Petri!
Én egyszer szombaton a Lurdy házban csináltattam útlevelet. Mondták, hogy kb egy hét, míg kész lesz, de leghamarabb csütörtök. Erre a következő Kedden kaptam a postás bácsitól egy értesítőt, hogy már a harmadik munkanapja próbálkozik és többet nem fog és legyek szíves bemenni érte a postahivatalba. Szombat - Vasárnap - Hétfő - Kedd -neki ez már három munkanap! Főleg, hogy minimum ebből egy nap volt, amíg a BM legyártotta az útlevelet.

Kép
szelivi

Lívia: én a 200g-ot is sokallom, mert a babák átlagosan 113-227g-ot híznak hetente az első 3-4 hónapban. Aztán meg kevesebbet.
cory
Budapest

Anita :lol:
Boldog Névnapot!
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Cory!
Összeadod, elosztod kettővel, akkor 170, amit írtál. Az meg kerekítve 200! :D

Kép
szelivi

Szelivi: :D Hát azért egy ekkora babánál még nem kerekítgetnék :D Mert hát 5150g, az kerekítve 10kg :D
cory
Budapest

Alina :lol:
Timi manóm is eléggé bukós. Szerintem nem sokat lehet ez ellen tenni. Mi az ágya egyik végét megemeltük egy kicsit-a fejénél- mást nem csináltunk. Szerintem ami ki akar jönni az ki is fog. Majd ha megtanulnak ülni akkortól javul a helyzet. Úgyhogy kitartás!

Még mindíg nem látogatott el hozzánk a kakimanó :evil:

Úgylátszik ma elég sok mérges ördögfejet :evil: teszek. Biztos ez az idő... mindenhol ilyen szeles,esős,hideg?
Még jó hogy tudunk fűteni! Na de nyáron?! :evil:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Szóval jobban hangzik a kerekítés így: 5,15kg az kerekítve 10
cory
Budapest

Sziasztok :)

Köszönöm szépen csajok, most már jobban vagyok csak egy kis hasmarsom van még de nem vészes :)

Anita Boldog névnapot!!

Kép

Babcika,Nancsika,Angi,Mamacka
A babáitok nagyon szépek, tünemények zabálnivalóak! :D

Tünde
a családod nagyon szép, a nagy lánynak nagyon szép haja van! :D

Vanilka
A gyerkőcök nagyon szépek, kicsi lányod nagyon édes a fürdőkádban :D

Szelivi
Tündike, egy tündér, nagyon édi :D

Petri
Szerinted az mitől lehet, hogy Martinnak több napig tiszta szeme hozzá se kell nyúlni, aztán megint elkezd váladékozni?
Postás :twisted:

Ezt a moslék időt, mi sem voltunk kint már egy pár napja. :( Szegény tavirózsáink sem tudnak kinyílni pici halastavunkban, mert ők is a napot várják, de ha kinyíltak majd teszek fel képet róluk szerintem nagyon gyönyörűek lesznek, mert hatalmas a bimbólyuk!
(bimbólyuk, azt hogy írkák j, v ly, nemtom)

Csocsi mindenkinek :D

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: