A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

KEDVES TÜNDÉK, TÜNDIKÉK, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

(egyik kedvnc nevem)

ayse

Sziasztok!

Minden Tündének Nagyon Boldog Névnapot kívánok!

Viki&Peti
viki27

Jó reggelt!

Micsoda napsütés van! :):):)

Tünde!
Boldog névnapot Neked! :)

Prüntyi! :)
A Te Tüncsidnek is boldog névnapot kívávunk! :)

Dóri
Vendég

boldog névnapot TÜNDÉK!!![/b]
voltunk méreckedni,Kisnyúl picit megugrott kilókban :lol: ,most7560gr,tehát 400grammot hízott nem egészen egy hónap alatt,nem viccelt!a hosszát majd mi megmérjük!fölül 4 fog fog:)kijönni,nagyon durván néz ki szegénykémnek!:(hisztisebb is a szokotnál!
amúgy egy tündér,jó fiú,mint mindig!
nem kap semmilyen piskótát,mert após-doki rámförmedt,hogy azt már pedig még nem szabad,mert bizonyítottan árt,pl.ekcémát okozhat!mármint a liszt miatt!úgyhogy punktum,nem kap!viszont imádja az újhagymát csócsálgatni:)
szerkesztő bácsi nem válaszol képek ügyben,de ma úgyis sok dolgom van,puszi

Davallia,
após doki a tápszerrel úgy van,hogy csak az kapjon Hásat,akinek tényleg kell!én is olyat akartam,mert a nővérem is azt adta a gyerekeinek,de amíg nem érzékeny,addig nem szabad megelőzni se!szerinte!azt hiszem....:)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és amúgy a Milumil 2est,vagy 3mast ajánlotta,nagyon jó,megkostóltam!
ha éppen nem kapok akkor a Humana még nagyon jó,a többi,már amit kipróbáltam elég vacak állagú!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Köszönjük szépen!

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt.

Minden Tündének nagyon sok boldog névnapot kivánunk!!

ancsi26

Jaj,még annyit,hogy kibújt Melinek az 5. fogacskája,fent középen!!
Úgyhogy már nem sokáig lesz Vámpir a kiscsaj!!
Hallod Csillam :?:
Remélem azért még igy is fog tetszeni a vőlegénynek :!: :wink:

ancsi26

Jó reggelt!

Minden Tündének boldog névnapot kívánunk!
A "mi" Tündéinknek különösen!

Gyerekotthon:
Én egészségügyi szakközépbe jártam, szociális szakra. Szociális asszisztens lettem, majd a főiskola elvégzése után szoc.munkás lehettem volna, ha bírom lelkileg. Nem bírtam. :(
A suli ideje alatt többször is voltunk nyári gyakorlaton csecsemőotthonban és sajnos megtudom erősíteni Rókica babysitterének az állítását! Nekünk sem volt szabad szemkontatkust teremteni egy gyerekkel sem, leültettek bennünket, hogy figyeljük a viselkedésüket, de ha ránk nézett bármelyik is, el kellett fordítani a fejünket. :( :(
Szívszaggató hely és borzasztó ennyi pici gyereket ilyen körülmények között látni!
Voltam gyermekotthonban is gyakorlaton, ott egy kisfiú annyira szimpatizált velem, hogy bár nem tölthettem vele sok időt, mégis Anyának szólított!! Még most is belesajdul a szívem, ha rágondolok.

Jucc!
Borzasztó, amit meséltél! Én is végigbőgtem volna! :(

El is köszönök, majd kicsit később jövök jobbkedvűen!

Andi&Nati

KépKép
duda

BOLDOG NÉVNAPOT A TÜNDÉKNEK!!!!!!:)

Mea
mea

Duda:

Azt nem értem, hogy ez szöges ellentétben áll mindennel amit én pszichológusként a kötődésről tanultam. Miért jó ez?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Minden Tündének ,Tüncsinek BOLDOG NÉVNAPOT!

Nem tüntem ám el én sem :!:

Csak tegnapelőtt skyp-on lebeszéltem egy barátnőmmel ,hogy eljönnek!
A férje mindenáron palacsintát akart enni.Megígértem ,hogy mire jönnek sütök!
Aztán egész du palacsintát sütöttem, (nagyon sokat, mert 4 tagú a család)! Épphogy végeztem a megbeszélt időpontra. Aztán mégsem jöttek :? :shock:
Nagyon mérges voltam.... :roll:
Azóta is palacsinta hegyek sorakoznak a hűtőben :x Már rá sem bírok nézni.

A tegnapi napom ,meg olyan jó lett volna, ha estére meg nem hal az egyik kutyám :cry:
Kb 12 éves volt -fehér Puli Nagyon sajnálom :cry:
Még apukám hozta kicsinek haza. Valahol találta :( Beteg volt és elesett. De nálunk meggyógyult :) (Akkor jöttem össze a férjemmel)
Aztán amikor férjhez mentem ,és elköltöztem hoztam magammal :)
Ő volt az "első,, kutyánk az új házban :!:
A férjem azzal vígasztalt ,hogy öreg volt már ,de nálunk szép élete volt :(
:cry: De azért én még nagyon sajnálom :cry: :cry:

Tegnap végre másfél év után elmentem fodrászhoz :oops:
Hát már nagyon rámfért a fodrászkodás is és a kikapcsolódás is :P Addíg apa vigyázott a fiára. Fél2 től fél 5-ig :D Nagyon jól elvoltak nélkülem is, úgyhogy ma kozmetikushoz :wink: megyek!

Most megyek, de később vissza is olvasom tegnapelőttől kezdve :oops:
csillam

Roki!
Sajnos én sem értem! :(
Gondolom így próbálják kivédeni, hogy egy-egy kisgyerek közel kerüljön valakihez, akivel csak pár hétig találkozik.
De sajnos az a gyanúm, hogy egy ilyen pici lelkének ez a pár hét is rengeteget jelentene. Csak kérdés, hogy aztán az elválás mennyire viselné meg?
Ááááá, borzasztó belegondolni!

Csillám!
Sajnálom a kutyusod! :(
Tudom, mit érzel, nekem 16 év után tavaly halt meg a kutyám. Együtt nőttünk fel! :(
Palacsinta :) fodrász, kozmetikus :) :)
Vendégek :( :evil:

Andi&Nati

KépKép
duda

Davallia, Ayse, Viki, Dóri, Nyúlné, Ancsi,Andi, Mea, Csillam köszi!

Basszus, Csillam, én meg hiába mondtam tegnap este apának, hogy úgy ennék egy kis palacsintát!
Én is mérges lettem volna a helyedben!
kutya :cry:

Prüntyi, Tündikének boldog névnapot kívánunk!
Vendég

Sziasztok!

Sok boldog névnapot Tündének és Tüncsinek!
Kép

Andi,
Nem tudok napirendre térni a felett, amit Te is megerősítettél, teljesen elkenődtem. Nekem ezek kegyetlen kőkorszaki módszereknek tűnnek, nem haladnak a korral, nem veszik figyelembe a legújabb pszichológiai kutatásokat, a gyermekek lélektanát. És mindez egy elviekben kultúrált, fejlett országban! Elkeserítő. Nem is értem, hogy képes bárki is ott dolgozni ilyen feltételek mellett. Én érzelmileg megzakkannék. :( :( :(

Ancsi,
Gratulálunk az 5. fogacskához és az elvámpírotlanodáshoz!

Csillám,
Sajnálom a kutyusodat! :(
Vendégek, palacsintasütés :(

Fodrász, kozmetikus :) :)

Kép
Bab és Tofi
bab

Csilla!

Sajnálom a kutyádat! :( én kutyusom pár hónapja halt meg, 16 boldog évet töltött velünk, Gergő vele nőtt fel. Én is megsirattam nagyon :cry: :cry:

Palacsintára én minden mennyiségben vevő vagyok.. :D :roll:
Vendég

Sziasztok!

Minden Tündének, és kiemelten Tüncsikének boldog névnapot kívánunk.

Kép
Kép Kép
sildike

Köszönjük szépen Tüncsike épp hisztizik a kiságyban, nem hajlandó aludni :cry:

Kép

Kép
prüntyi

Boldog névnapot kívánunk a kicsi és a nagy Tündének :D

Andi :) A Te sztoridba is beleborzongtam. Tényleg elkeserítő.

Csilla :) Kutyust sajnálom :(
A fodrászért meg a kozmetikusért irigykedem :)

Végülis Apa ma megy BÉcsbe, és kitalálták, hogy ott is alszanak. Balázs alig akarta elengedni, fél óráig nyafogott, és lógott az apja nyakában. / neki meg megszakadt a szíve/.

Nem is mondtam tegnap: Gergő reggel kimondta, hogy APA :) Mondtam neki, hogy kiabáljon, mert föl kell ébreszteni, erre ő elkezdte, hogy APRRRRRRRRRRRR, majd egyszercsak egy suttogós APA lett, erre aztán apja is magához tért, és jól megölelgette :)
Egész nap semmi, este, amikor Apa hazajött, újra elkezdte mondogatni. Olyan édes, pedig egyáltalán nem utánzott még semmilyen szótagot, igazából egy-egy hangot kiabált, de még nem is gagyog-gügyög / baba-baba, tetetete, ilyenekre gondolok/.

Mai Balázs-száj:
Kockákból lépcsőt épített, és hozzá a kommentár:
"a nagyon öregek lépcsőn mennek fel, mert a két botjukba kell kapaszkodniuk, ezért nem tudják megnyomni a liftgombot" :D /egyik dédink két bottal jár/.

Van itt egy érdekes cikk a császármetszésről /kicsit hosszú, vannak benne átléphető részek/:

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=93&cid=48549

Szép napot!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Próba

KépKép

KépKép
majola

Jucc

Szerintem felháborító ez a cikk. Pont az ilyen cikkek miatt érzik a császárosok, hogy elvettek tőlük valamit, vagy nem is igazi anyák, mert nem hüvelyi úton szültek.

Ráadásul nagy marhaság is, mert nézd meg pl. Leont, vagy Nolcsit. Barbi egyből magához vehette mindkettőt, a legjobban alvó babák az egész társaságból, egyik sem volt hasfájós, totál nyugisak és Barbi sem deperessziós, amiért nem hüvelyi úton szült.

Kíváncsi vagyok, hogy honnan szedték ezeket a marhaságokat. Megkérdezték a magzatot, hogy mit érzett.

Az egész belemagyarázásnak tűnik és az én véleményem szerint borzasztó káros a császáros anyukáknak. Nem a császár, ahanem az ilyen hülye cikkek miatt lesznek - ahogy a cikk írja - császármetszett személyiségek. Már maga a megnevezés is sértő szerintem, mintha ők mások lennének mint mi.

Pfúúúú, most jól felhúztam magam. Eddig sem szerettem különösen ezt a születés hete portált, de az ilyen cikkek miatt kezdem kifejezetten útálni.

Kép
Kép Kép
sildike

Vagy itt van pl. Mea Lívikéje. Ő is milyen kis kiegyensúlyozott mosolygós baba, és szinte az első pillanattól kezdve alszik, mint egy angyal.

Vagy Angelani Erhardja. Ő a legügyesebb a babák közül. Már a Róki taláiján hogy mászott, és ő is milyen mosolygós.

Szerintem a császármetszés és a babák között max. annyi összefüggés lehet, hogy vannak anyukák, akik az ilyen cikkek hatására azon tépelődnek, hogy miért is így történt mindez, lesz-e következménye a babára, teljes értékű anyák-e, stb. És ezt a rossz hangulatot átveszik a picik is.

Én első pillanattól kezdve a természetes szülés híve voltam, nem akartam se eda-t se semmit, de azt mondtam a dokimnak, hogy ha 1 %-a is van annak, hogy a gyerekeknek baja lehet, akkor döntsön a saját belátása szerint. Ha császár, akkor császár.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,

Jol szoltal, igazad van.
Engem ketszer is csaszaroztak, mindketto farfekves tehat nem is lehetett volna maskepp. Ket (itt az anya szol) gyonyoru, egeszseges(lelkileg is) mosolygos kiengyensulyozott fiam van. Baromsag az egesz!!!!!!!!!!!!!
Raadasul egybol megkaptam oket es meg szoptattam is.

Megann,
Szerintem de ez csak maganvelemenyn, Lena meg nagyon kicsi a tudatos nyelvtanulashoz. Nalunk mas a helyzet hiszen ferjem francia o az anyanyelven beszel veluk en meg magyar vagyok tehat a magyar a hasznalt nyelv. Nagyfiam kivaloan beszel magyarul es franciaul is. Szerintem ha ki is mentek Amcsiba megtanul o magatol is tobb peldam is volt mar erre itt, peldaul egy hat eves olasz kislany aki egy szot sem beszelt franciaul par honap mulva a suliban teljes mertekben elsajatitotta.
Az nem sokat fog jelenteni, ha hetente egyszer ketszer elmegy egy angol nyelvu oviba.

Csilla
Sajnalom a kutyad.

En is Boldog Nevnapot kivanok minden Tundenek.

Gyermekotthon :oops: :twisted: :!: :shock: :(

Mindenkinek a figyelmebe ajanlom ha sikerul feltennem :? egy sisak szivacsbol, amit a gyerek fejere lehet erositeni es ennek megovasara hasznal, peldaul ha a gyerek hatraesik, vagy beuti a fejet.
Nekem csak ket napja van, de valoban bar a kicsim nem igazan szereti a fejen, nekem megkonnyebbules. Pont ket napja vittem orvoshoz, mert manokam surog forog es a szekrenyajto kinyitasa kozben teljes erobol foldhoz csapodott es persze a fejet is beverte :( :cry: :cry: Annyira sirt es kis pup volt a fejen, hogy elvittem a dokihoz. Nincs semmi baj, de most mindig rajta van, ha felderito utra indul a lakasban.

Aniko
aniko47

Na talan most Kép

Aniko
aniko47

Próba

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike :) Nem akartam ám megint vihart kavarni, de valóban kíváncsi voltam a véleményetekre. Nekem is pont az jutott eszembe, hogy bizony az én gyerekeim simán születtek, mégis az egész topikban talán a legrosszabban alvók. És vannak császárral született nagyon nyugodt, nagyon jól alvó bébik, ráadásul az már manapság tényleg apróság, hogy elérjük a műtét utáni ölelgetést, testkontaktust, szoptatást. Ettől függetlenül én továbbra is el szeretném kerülni a császárt, ezer oka van ennek, ez az egyik mumusom :? Néha én is úgy érzem, hogy ezzel sok negatív dolgot gerjesztenek a császárral szült anyukák agyában, amire nem lenne szükség, de mondjuk, ha van ebben igazság / miért ne lenne/, akkor olyan szempontból fontos a tájékozottság, hogy az olyanok, akik a félelem miatt kerülnék el a hüvelyi szülést, másképp döntsenek. Sajnos nem is egy ilyen ismerősöm van, aki azért fizetett extra pénzt a dokinak, hogy programozott császárt csináljanak, nehogy egy árva fájást kelljen éreznie...

Kép

Kép
jucc33
Érd

Tegnap én is palacsintát sütöttem, miután Lili kérte, hogy együnk olyan sárga valamit, amit összeszoktunk tekerni, csak most nem jut eszembe a neve!
- sós, vagy édes? - kérdezem én.
- Azt hiszem sós.
Azért kitaláltam, hogy a palacsinta lesz az.

Én is elolvastam a császáros cikket. Semmiféle tudományos rálátásom nincs, ezért csak az érzéseimet tudom elmondani.
Szerintem egy kicsit túlmisztifikálják a születés körüli élményeket. Persze, hogy fontos, meg mindenki arra törkeszik, hogy a lehető legjobb legyen.
De ha nem is úgy sülnek e la dolgok, nem létezik, hogy az utána való anya-gyerek (vagy méginkább család-gyerek) kapcsolat, a számtalan beszélgetés, játék, simogatás, összebújás stb. nem jelent mérhetetlenül többet, mint az, hogy valaki hogyan jött a világra.

Ide másolok egy részt a szövegből:
"Feldmár András szerint, aki drámaibb képekben fogalmaz, a második szakasz halálközeli élmény a magzat számára. Egyrészt az először megtapasztalt és rohamosan fokozódó hiány érzete miatt, másrészt azért, mert bár a méhen belüli állapota, léte nyilvánvalóan elviselhetetlenné és fenntarthatatlanná válik, semmi egyéb tapasztalata nincs bármiféle létalternatíváról. A harmadik fázisban, a „véres küzdelemben“ szó szerint az egyetlen ismert közegből számára a semmit jelentő térbe lökődik ki, ráadásul addigi tartó közegének szétszakítása, potenciális elpusztítása árán.

Nem tudom, Andris mit élt át, nálunk nekem volt halálközeli élményem az átélt fájdalomtól. Ennél természetesebb dolog, mint a szülés, nehezen elképzelhető. Vajon mért okozna ez akkora mélyreható és hosszantartó traumát az emberi lélekben? (Lehet, hogy van rá válasz, én csak kérdezek.)

Ráadásul szerintem a másik felvetett téma, az örökbefogadás, csecsemőotthon sokkal súlyosabban érinti az abban résztvevőket, mégsem kap elég publicitást.

Jucc!

Gratulálok Gergőnek! Jó lesz, ha együtt beszélgetnek majd!!!

ayse

DAvid is csaszarral szuletett, es en is csalodott voltam, mikor kiderult, hogy az lesz. Aztan rajottem, hogy KIT ERDEKEL hogy szuletik, az utana jovo 18 ev nemileg meghatarozobb lesz..
Gondolom JUCC, a csaszarert fizeto ismeroseid rajottek, hogy ez is fajdalommal jar, csak nem a szuleskor hanem a rakovetkezo napokban..
a cikket az elso bekezdes utan el sem olvastam.. valaki ezt irta.. durva.. ez a munkaja??? hmm..
ppanna

Jucc

Szerintem egyáltalán nem gerjesztettél vitát. Végül is nem Te írtad a cikket. :lol: :lol:

Teljesen egyetértek veled, én is el szeretném kerülni a császárt, ha egy mód van rá.

Én csak azt nem értem, hogy mire alapozzák ezt a cikket. Honnan tudják az állatkisérletek alapján, hogy mit érez egy baba a császármetszés különböző szakaszaiban???

Tudod Jucc, aki fizet azért a dokinak, hogy császárral szüljön, az van annyira korlátolt, hogy figyelembe sem veszi ezeket a cikkeket, amiknek továbbra sem tudom, hogy mi a valóságalapjuk.

Viszont pl. amikor én Bazsit szültem, akkor a mellettem lévő ágyon egy olyan csajszi volt, aki az előző babájával 48 órát vajúdott és csak a kitolás 12 óra volt. Megszületett a baba totál oxigénhiányosan 1/2-es Apgarral. Be is perelték a dokit, meg is nyerték, de a kisfiú intézetben van, teljesen magatehetetlen, se beszélni, se mozogni nem tud. Ezek után terhes lett megint és azt mondta, hogy ha nem császárral szülhet, akkor elveteti a babát. Siikósnál szült császárral. Ilyen esetben megértem a császárt.

Az ilyen cikkekkel inkább az a gond, hogy azok az anyukák, akik esetleg önhibájukon kívül császárral szültek és amúgy is bántja őket a dolog, ilyenkor még inkább érintve érzik magukat.

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse

Teljesen igazad van. Úgyis a közösen eltöltött idő határozza majd meg a gyermekeink és köztünk kialakuló kapcsolatot.

Egyébként ezen a bekezdésen amit beraktál én is ki voltam akadva.

Ha meg már ezt nézzük hogy a hüvelyi szülésnél mit élhet át egy baba, szerintem az sokkal borzalmasabb lehet nekik. Először is egy izomösszehúzódássorozat elkezdik őket préselni lefelé, megreped a magzatburok és az a jó meleg kis víz, ami 9 hónapig körbevette őket, az most sutty egy pillanat alatt elfolyik, aztán bepréselődnek egy szűk csatornába 20 perctől - 1,5 óráig terjedő időre (normál esetben), utána pedig egy pillanat alatt kint vannak ők is a világban, ugyanúgy mint a császáros babák.

Ehhez képest a császár a babáknak emberségesebb. Persze ez is csak egy okfejtés, csak azt próbálom ezzel leírni, hogy ilyen teóriákat én is fel tudok állítani a saját kútfőmből.

Azt soha nem fogjuk megtudni, hogy mit is érezhetnek a kis magzatok a születés alatt.

Igaza van Ppannának, az a durva, hogy valaki ilyen hülyeséggel foglalkozik, mint ezek a "kísérletek" és még pénzt is kap érte. Ráadásul jól megbántja vele az amúgy is sérülékeny kismamákat, akik mit sem tehetnek arról, hogy ilyen, vagy olyan okból császármetszéssel született meg a babájuk.

Kép
Kép Kép
sildike

Hát én is beleolvastam ebbe a cikkbe. Bár ne tettem volna, pedig megfogadtam, hogy nem olvasok ilyeneket.
Bendegúz is császárral született farfekvés miatt, és egy ideig én is bánkódtam még a szülés előtt, hogy micsoda pech, de aztán rájöttem mennyire nem ez a lényeg, meg mellesleg abszolút nem rajtam múlt, nem volt ráhatásom a dologra onnantól kezdve hogy nem fordult meg, pedig végig ebben bíztam.
És ugyanúgy imádom, és állítom ő sem kötődhetne jobban hozzám akkor se ha normál úton születik.
Idéznék: "Michel Odent „Császármetszés“ című könyvében a szeperáltságból fakadó, és állatkísérletek során ismételten igazolt agresszivitás szociális következményeit vetíti előre. Ilyen esetekben az újszülötteknél és csecsemőknél igazoltan gyakoribb az excesszív (túlzó, mértéktelen) sírás, a szoptatási, illetve táplálási nehézség, a szemkontaktus kerülése, az alvászavar, a kólika és az érintéssel szembeni ellenállás. "

Bendegúz nagyon kedves, keveset síró kisbaba volt már újszülöttkorától fogva, simán ment a szoptatás, simán megy a kanállal etetés, jó alvó, nem volt hasfájós, és imád hozzámbújni.

Úgyhogy erről ennyit.

Egyébként az egyetlen aminek orvosi szemmel létjogosultságot adok, hogy az a stresszhelyzet amit a hüvelyi szülés során átélnek a babák, kedvezően hat rájuk, és ez kimarad a császárral született babáknál.
Azt meg elemezgetni hogy mit él át egy magzat, akinek az idegrendszere még fejletlen, és közel sem képes még olyan érzelmekre mint majd a későbbiekben, hiszen szinte csak ösztönlény még, szerintem amúgy is kóklerség.

Nem szeretem ezeket a cikkeket. :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sildike :) Ez jó: "aki fizet azért a dokinak, hogy császárral szüljön, az van annyira korlátolt, hogy figyelembe sem veszi ezeket a cikkeket, amiknek továbbra sem tudom, hogy mi a valóságalapjuk." Igazad lehet :)

Mondjuk a szülésnél/születésnél nem csak a fájdalomról, hanem a hormonokról, adrenalinról, mittudomén még miről szoktak beszélni, de alapjában véve én is úgy gondolom, hogy annak, aki el akarta kerülni a császárt, ésmégis muszáj volt, annak nagyon rossz ezeket olvasni. Igaz, nekik nincs miért szomorkodniuk, hiszen a császárnak köszönhetően lettek egészségesek!

Van itt a babaneten egy " Császárral szeretnék szülni" c. topik. Aki indította, épp mostanában veszítette el másfél éves kislányát, aki szintén orvosi hiba miatt lett károsodott a szülés alatt. Na, őket én is megértem, hogy semmilyen körülmények között nem hajlandóak többet hüvelyi úton szülni :(

Kép

Kép
jucc33
Érd

Márti

Én szinte pont ezeket írtam, pedig én simán szültem.

Szerintem is egy marhaság ezt elemezni, hogy mit érezhet egy kisbaba a szülés alatt.

Azt meg, hogy a császáros babák máshogy viselkednének mint a nem császárosok, enyhén szólva is túlzás.

Amikor Bazsi született akkortájt volt a Kismamában egy több hetes cikksorozat az EDA-s babákról. AZ is hasonlókat írt.

Kép
Kép Kép
sildike

Ne haragudjatok, tényleg nem akartam ennyire feldúlni a lelkivilágát senkinek :oops: Már megbántam, hogy feltettem a linket...

Sildike :) Nem kevertél össze valamit a vonalzókban? már egy ideje szólni akartam, hogy két Bazsid van :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ildi!
Lacika nem Bazsika!!!!!!! :D :D :D :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Engem ezek a császáros irományok legalább annyira felháborítanak, mint a szoptatósok. Zita hüvelyi úton bújt ki, de láthatóan eléggé megviselt volt a hosszú vajúdás miatt.
Egyébként éppen mostanában jutott eszembe, hogy szegénykémnek milyen rosszul telt élete első órája. Amikor lemosdatták, felöltöztették, egy kicsit odaadták nekem, aztán amíg stoppolt össze a doki Őt odatették egy pelenkázóra, és ott sírdogált kb 1 órán keresztül. Fázott is, meg egyedül is volt. én meg annyira tompa voltam és fáradt, hogy eszembe se jutott, hogy szóljak, vigyék már ki az apjának. :cry:

Barbi, Leonka hogy van? Mi van a kakijával?
Vendég

Csatlakozom Ayse-hoz, szerintem sem meghatározóan fontos egy-egy korai élmény, mint pl hogy császárral született vagy hüvelyi úton. (Ettől függetlenül úgy gondolom, ha 15% az indokolt császár, akkor mi a többi?) Szóval egy gyerek egyénisége nagyon sok tényezőből áll össze, a születés módja ebből egészen pontosan egy. Igaz, a császár sok helyen történik olyan körülmények között (altatásban, stb), ami hatással lehet a későbbiekre mint pl a szoptatásra, de még a szoptatás, ami hónapokig elhúzódó valami, sem olyan dolog ami szerintem önmagában meghatározó hatással lehetne a személyiségfejlődésre. Pedig azért jóval tovább tart, mint a születés.

Most ismerkedem egy új pszichológiai mércével, ami azt hivatott kimutatni, ki milyen szűrőn (sémán) át látja a világot. A feltevés szerint minden ember sémákon keresztül viszonyul a világhoz, de vannak olyan sémák, amik gyerekkori élmények hatására rögzültek, és a felnőttkorban már nemhogy nem segítenek, hanem még hátráltatják is az egyént a világgal való kapcsolatában. (Most nagyon általánosítok.)

Az érdekes ebben a tesztben, hogy feltevéseik szerint vannak olyan sémák, amik nem gyerekkori rossz élmények hatására alakultak ki, hanem pont az ellenkezőjétől: a túlzott óvástól, hogy a gyerek nem tapasztalta meg a normális határokat, fájdalmakat, frusztrációkat, ezért felnőttkorban sem tud velük mit kezdeni. Ebből én azt vontam le, igenis "edzeni" kell a gyerek lelkét, hogy vannak határok, vannak fájdalmak, vannak kudarcok, ezeket meg kell tanulni feldolgozni. Ha most megóvom tőlük, akkor csak később lesz rossz neki.

Csak hát borzasztó nehéz megtalálni, hol a határ, mert minden szülő persze óvná a gyerekét még a széltől is, csalódásoktól, boldogtalanságtól. Mint pl a kutacsvédő: én is aggódom, hogy Zsuzsa eldől, beveri a fejét, kiszúrja a szemét, betöri az orrát, stb. De ha sose tanulja meg hogy a padló kemény? Ez csak egy pár koccanás árán megy szerintem.

Na megyek mert ordít a kisasszony, aztán még lelki sérült lesz, a nem megyek érte. Vagy akkor ha túl hamar érte megyek.

Így legyünk okosak. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Lányok!

Javítottam.

Jucc
Nem a Te hibád. Jó tudni, hogy vannak, akiknek az ilyen hülyeségekért még fizetnek is. Én is el fogok menni ilyen kutatónak. Megírom itthonról, hogy mit gondolok. Odaírom mellé, hogy állatkisérletek igazolták. Bizonyítsák be, hogy nem tudom mit érzett egy patkánybébi, amikor megszületett. Aztán leakasztom a nagy ZS-t.

Körülbelül ennyire lehetnek hitelesek ezek a cikkek.

Kép
Kép Kép
sildike

Rokica!
Borzalmas ez a csecsemőotthonos story:(
Én ezek miatt a dolgok miatt el tudnám képzelni, hogy később örökbe fogadjunk egy kisgyereket.
Gabival beszéltük, hogy legszívesebben egy félvér/afro-amerikai babát fogadnánk örökbe,persze erre M.O.-on 0 az esély.:(
Mondjuk viszont azt nem tudom elképzelni, hogy egy roma babát neveljek, nem tudom miért, mert alapból nincs velük semmi bajom.

Bab!
Apa :D

And!
na a fogalmazás nálam is hasonló, soha nem ment.
Matekból nekem kell majd helytállni, lévén én végeztem a Bánki műszakakin..... :)
Apa művészember, matek naggyon nem megy. Viszont a humán igen!

Tünde, Tüncsi!
BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Nektek!!!!!

Ancsi!
Melinek gratula az 5. foghoz! :)

Csillam!
Nagyon sajnálom a kutyádat. Meg tudlak érteni, nekem is van egy 12 éves francia bulldogom, aki múlt héten lebénult a hátsó lábaira. Azóta jobb, de nem lehet semmit csinálni szegénnyel, szóval neki se sok van már hátra. :( :(
Vendégek :evil:

Ildi!
Cikket még nem olvastam, de köszi a fiúk nevében is a dícséreteket!
A kisvonatos korjelző nem Lacié???? Mert Bazsi neve van azon is! :lol:
Anyukát én is megértem, ezek után nem próbálnék sima szülést.
Na most olvasom, hogy már mások is észrevették a két Bazsit.
:lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde!
Ma adtam le a mintát, majd jövő héten lesz csak eredmény.
De ma már nem volt hasmenés, se véres kaki, úgyhogy talán javulunk. :)
Popója is egész szép, nagyon jó ez a kenőcs, amit kaptunk.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Már javítottam.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Patkánybébik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rokica!
Nagyon érdekes lehet az a sématéma. Egy-két konkrétumot említenél?

Most az éjjel nem alvó babák anyukái meg fognak nyúvasztani és tudom telhetetlen vagyok, de megőrülök attól, hogy Andris nem alszik ebéd után. Sajna hozzá vagyok szokva egy kis kora délutáni szunyókáláshoz, hogy jól bírjam a nap hátralevő részét és erre már hónapok óta semmi esélyem. Most bezzeg, amikor mindjárt indulunk, mert Lili szerepel az óvodai ballagáson (ő még csak középsős, ballagtat :lol: ), jól bealudt :evil:

ayse

Sziasztok Lányok!
Mindenekelőtt BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MINDEN TÜNDÉNEK! K
Másodszor köszönjük az üdvözléseket a fórumon!
Tegnap nem tudtam írni, mert Pesten voltunk csípővizsgálaton. kemény 2 percet töltöttünk bent a dokinál. Ezért kellett beutaznunk. De nem talált semmit. majd akkor kell menni kontrollra, ha már Émi elindul.
Davallia
Én is hímeztem Éminek képet (keresztszemeset). belekerült a neve, szül. dátum, súlya. még akkor kezdtem el, amikor terhes voltam. aztán csak az adatokat kellett belehímeznem szülés után.
most szerintem nem lenne türelmem, meg energiám erre. de mindig tervezgetem, hogy mit fogok még hímezni a szobájába.
Igyekszem minél előbb feltenni képet rólunk, csak még keresnem kell a gépen valami frisset.
Na, megyek és megpróbálom visszaolvasni a tegnapi hozzászólásokat.
KATI és ÉMI
straubkati

Sziasztok!

Mi is Boldog Névnapot Kívánunk minden Tündének!
ssziszi82

próba
Kép Kép
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

:lol:
ssziszi82

Sziasztok!

MI IS BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK A TÜNDÉKNEK!!!

Most nem volt időm visszaolvasni, Dani nagyon nyűgös és én is elég szarul vagyok. Ha itthon vagyunk, akkor csak sír, ha nem cipelem. Picit taknyos lett a foga miatt, úgy néz ki, hogy áttört a 6. Most már ő sem lesz vámpír. :) Ma lent voltunk sokat, két nagyot aludt a babakocsiban, addig sem nyűglődött itthon. Ráadásul hideg a lakás, hülye panel, akkor már inkább a napsütés, jól felöltözve.
Most itt az Anyu, kicsit lefoglalja, én meg kitaláltam séta közben, hogyan lehetne látható táblát beszúrni.

Most csak ennyi, talán este folyt köv.

benianyu

Köszönjük! :)

No látjátok lányok, én éppen ezért már el sem olvasom a cikket :lol: ti már jól kidühöngtétek magatokat! :lol:

Volna kérdésem, mindenkihez: Én személy szerint nem szeretem se a padlizsánt sem a cukkínit, brokkoloit, meg a hasonló furcsa nevű növényeket :lol: , DE Tüncsivel megkóstoltatnám, hogyan lehet ezeket adni neki? Főzve sütve? milyen fűszerek passzolnak hozzá, akinek van receptje írja bátran! :lol:

Tegnap csináltam cseresznyelevest, és még a sűrítés előtt kivettem neki pár szemet meg lét összeturmixoltam, de nem nagyon volt odáig érte...:( alapból úgy látom a gyümikért nincs oda...ezért vagyok kénytelen zöldségekkel próbálkozni.

Kép

Kép
prüntyi

Szió! Az előbb megint elfelejtettem írni magunkról!
Émi baba (Emili) okt. 20-án látta meg a napvilágot az I. Női Klinikán.
3150 grammal és 53 centivel. Szülés előtt Óvó néniként dolgoztam a helyi oviban. Most is minden héten benézünk az ovisokhoz. ők meg nagy örvendve körülugrálnak minket. A gyerekek minden alkalommal kifaggatnak, hogy hívják a "kisbabát". megcsodálják a babakocsiban lévő játékokat, stb. Tündériek!!!!
Benianyu
Tök jó a táblázat! Nagyon tetszik!!!
A héten végre el kezdett forgolódni Émi. Már azt hittem valami probléma lesz vele, mert eddig nem volt hajlandó rá. De most már beindult. hasról hátra, hátról hasra, nagyon megy neki. Ülni meg már féléves kora óta szuperul tud. már alig várom, hogy belekezdjen a mászásba.
na, megyek, mert éhezik szegénykém, várja az uzsit.
straubkati

Prüntyi

Én a cukkinit ugyanúgy főzöm meg mint a tököt. Meghámozom, legyalulom. Pici olívaolajon üvegesre pirítok hagymát, arra ráteszem a cukkínit. 5-10 percig párolom, a végén pedig teszek bele jó sok kaprot, meg borsikafüvet.

Padlizsánt csak krémnek szoktam csinálni, de abban van majonéz. A krémből ítélve szerintem nagyn jó együtt a hagymával fokhagymával és a fehérborssal (lehet borsikafűvel helyettesíteni).

Brokkolit egy pici sós fokhagymás vízben főzd meg és már lehet is turmixolni.

Nem tudom ki hogy van vele, de én nem teszek minden ételbe krumplit, sőt ha jól belegondolok semmibe nem teszek.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: