A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Bkriszta!:) :D :D :D

Bubus epekedve várja, hogy láthassa szerelmét, takarít, hogy tisztaság várja Kincsőt:
Kép
Mit szólsz, micsoda házias férfi!

Rókica!

Zsuzsának nem hiányzik Gergő? :D :D :D :D Gergő a múltkor azt játszotta, hogy Zsuzsa beteg, ő meg megy motorral meglátogatni, visz neki gyógyszert, aztán Zsuzsa meggyógyul.

Gergő a múltkor azt mondta az apjára, hogy hájpacni. :D Na meg rám is. :D :D

Angelani! :)

Ne menj el, legyen önbizalmad! Senki nem haragszik rád. Visszatérve a kaja témára, ismered a kölesgolyót? A DM-ben is lehet kapni, az glutén és tojásmentes is, azt nyugodtan adhatod neki rágcsálni, piskóta helyett is. Bubusnak ízlik.

A babák gyönyörűek, ügyesek.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Megjöttünk a gyereknapról, tök jó volt!!! A Kultúrkúriába mentünk végül, Pesthidegkútra. Volt Kincsvadászat, ez tulképp egy akadályverseny volt jópofa játékokkal (le kellett győzni a sárkányt, bikaviadalnak álcázott fogócska, kishalhorgászat, stb. – jó sok ötletet is merítettem a jövő évi szülinaphoz!), és a végén a pontokat ajándékra lehetett váltani. Lili egy csigaházat választott. Volt néptánc, bűvész, bábelőadás. A színházterem sötétjének és a hordozókendőnek a leple alatt megszoptattam Andrist. Ő is jól szórakozott, figyelte a mesét is és mi vittük Lili lufiját, amíg ő játszott. Andris nyalogatta a lufi szalagját, időnként engem is megkínált. Olyan jószívű! Volt ugrálóvár, kúszóalagút és még egy mesekönyvet is begyűjtöttünk. Ja és életem legfinomabb hotdogját ettem. Amerikai hotdognak árulták, nem tudom megítélni a hitelességét. De nagyon ízlett, hogy pirított hagymával és chilis ketchuppal adták.

A fejem egész jó. Ezer köszönet a vudukért!!!

ayse

Lányok, már megint mire jöttem vissza???!
Mondjuk ma lehet a levegőben valami, mert én bizony szívesen állnék valakinek a PÁRJÁRA: az enyémre! :twisted: :twisted: :twisted: Iszonyatosan összevitatkoztunk egy hülyeségen! De már szerencsére kibékültünk!

Tünde,
nehogymáelmenj!!! Zita nagyon díjbirkózó!

Angelani,
eszedbe ne jusson!

Néha én is annyira bizonytalan vagyok!!! Vagy mégsem

Dávidka, Kisnyúl, Máté tüneményes, szívemcsücske az Angyaltekintetű Mackógyilkos Killer Máté: énisánisénis a füléből!!!!

Amikor Andrist vártam, kezdetben sírtam este a fáradtságtól, hogy nem bírok másnap felkelni. Aztán csináltam tovább, mert kellett a GYED miatt a szolgálati idő. A végére annyira belejöttem, hogy sajnáltam, hogy véget ért a félév! És utána olyan kiegyensúlyozott, boldog terhességem volt. Ezt kívánom a Kismamáinknak is!!!

ayse

Nehogymár egyesével elszivárogjatok!!!
Duda, Cinka off, Tünde, Angelani lelép, Majola rosszul van, Bab lakást keres, még jó, hogy Sis meggondoltad magad!

Kinek fogok írogatni????

ayse

Én tényleg fel vagyok mentve számítógépből!!! Nem tudom, hogy kell privátüzire válaszolni/küldeni!

Ezért itt írok:

Zita!
Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy!!!

(egyébként Apukám matematikus, Anyukám matektanár, sógoraim matematikusok, csak én vagyok ennyire hülye :oops: :oops: :oops: )

ayse

Ja és Beninyu, Juci6 is netelvonókúrán vannak!

ayse

Szerintem Ti így akarjátok megszüntetni a netfüggésemet!
Na megyek is kezdődik az esti program.

ayse

Tudtam, hogy valakit kifelejtek: Bubus is óriásít nőtt és nagyon-nagyon aranyos!!!

ayse

Ayse

Én is pont ezt írtam, hogy mindenki maradjon. :lol: :lol: :lol:

Cinka miért off?

Kép
Kép Kép
sildike

A múltkori Davallia nevében ír Napsugár, bejelntkezik 19 éves Rheus ügy után írta ezt Duda, hogy off lesz és Cinka helyeselt hozzá. De lehet, hogy valamit félreértettem.

ayse

Ti tudtátok, hogy porszívóval kell vacsorát készíteni???

(a férjem nekiállt mákot darálni a tésztához és az persze kiborult).

Csak hogy hasonlítson a topiclakókhoz: kiborult...

ayse

Ayse
Én nem tudom, talán valami feszültség lehet a levegőben.

Én személy szerint egy kicsit tartok is attól, hogy mit írjak, meg mit nem.

DE, és ezt most már mindenkinek írom:

Szerintem tiszta hülyeség azt mondani, hogy na akkor mostantól többet nem jövünk, mert olyan régóta vagytok már együtt, hogy az embre úgysem tudja megállni, hogy ne olvassa. Még én sem, pedig én vagyok szerintem az utolsó, aki csatlakozott úgy fixen. Ha meg már úgyis olvas mindenki, akkor ha valami jó ötlete, vagy tanácsa van, akkor azt igenis meg kell osztanunk egymással.

Szerintem itt senki nem rosszindulatból ír bántó dolgokat (na jó néha igen). Egyszerűen csak éezékenyebbek meg fáradtabbak vagyunk mostanság. Én még a saját anyukámra is ugrok néha, pedig na ő aztán tényleg csak jó szándékkal mond dolgokat.

Mivel mindannyian próbálunk maximálisan jó anyák lenni, és persze úgy gondoljuk, hogy mindenben azok is vagyunk, ezért nehezebben fogadjuk a negatív kritikát. Én személy szerint még a második gyereknél is bizonytalan vagyok dolgokban. De ezeknek utánanézek, vagy utánakérdezek. Ez a hozzátápi azért ilyen központi téma most, mert éppen ez az aktuális kérdés az életünkben. Ráadásul elég sok féle nézeteket vallunk ebben a kérdésben is. Ez nem baj. A gond csak ott van, amikor valakinek nincs semmi elképzelése és nem is próbálja megfogadni a tanácsokat, hanem csak legyint, hogy ettől az én gyerekemnek úgysem lesz baja. Bár igazából ez sem gond itt a fórumban, max. annak az anyukának és gyereknek lesz gond, akinek esetleg (soha ne legyen így) valami problémája lesz.

1 év múlva azon fogunk vitatkozni, hogy szabad e erőszakkal ráültetni a gyereket a bilire és röhögni fogunk azon, hogy mennyit vaciláltunk a tojás és liszt kérdésen. Persze a dologhoz az is hozzátartozik, hogy Angelani néha tényleg zagyvaságokat ír szerintem is, és ha az ember esetleg segíteni szeretne, akkor máshogy reagálja le, mint azt pl. én gondoltam volna. De hát ez is belefér nem? Én szerintem Megann is kicsit lazán kezeli ezt az etetés témát, de én meg soha nem adok zoknit a fiúkra és általában a megszokottól inkább alul öltöztetem őket. Más meg erre mondja, hogy na ez aztán nagy felelőtlenség. Anyukám pl. azonnal rájuk ad még két réteget, minimum, ahogy kiteszem a lábam tőlük.

Mindannyian a legjobbat szeretnénk a gyerekeinknek ez nyilvánvaló, van akinek ez könnybben megy, vagy esetleg csak tájékozottabb van aki pedig nem.

Mit várunk akkor, ha még maga a szakma sincs egységes állásponton hozzátápi kérdésben? Hogy lehetnénk akkor mi azonos nevezőn? Én leginkább is azt csinálom, amit az anyukám mond, a feles tej és a narancslé kivételével.

Egy a lényeg, hogy én úgy érzem, sőt biztos vagyok benne, hogy a gyerekét mindenki egyformán szereti és igazából ez a lényeg.

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse!

Akkorát röhögtem a monológodon! :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jut eszembe, Reus is eltűnt a Napsugárral egyetemben. :D

Akinek van kedve az írjon! Meg tegyen fel képeket. :)

Én is így teszek a mai tanulásról. A képe édesanyám látható Gergővel és Vikivel. Viki már jó korán kezdi a tanulást at Egészségmozaik c. környezet könyvvel. :lol:

Dóri Kép
Vendég

És még egy mondat:

MINDENKI JÖJJÖN VISSZA ÉS FELEJTSE EL A SÉRTŐDÉSEKET!!!!!!

Kép
Kép Kép
sildike

Dóri

Apám, ez a Gergő jó kis pasi.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!

köszi! :) szerintem is képű. :) Jó volt a buli is, kólát ittak :? , ami nálunk tiltólistán van.

Annyira jól leírtad, amit én is gondolok az egészről. Eltűnni már nem hiszem, hogy lehet a topikból azok közül, akik napi rendszerességgel írtak már jó ideje, mert óhatatlanul érdekel mi van a másikkal, meg a babákkal. Csak úgy tudom elképzelni, ha vkinek nagy problémája van, és emiatt nem tud jönni, vagy kikapcsolják a netet vagy elutazik. :D

Off Formula1:
én annyira sajnálom ezt a Kimi fiút, ő az én nagy kedvencem! Olyan kis peches.. :(:(:( Az a szemét vastagszemöldökű meg megint nyert! :evil: :evil: És szerintem nem direkt csinálta a Schumi! Mmiért tenne ilyet egy 4x világbajnok, és ráadásul ő is a gyors körén volt kint, eddigi legjobb idővel. Szemétség volt akkor is!

Na, indul a fürdés, nem tudom Viki ma extra sokat aludt, bizti a hülye idő tette. és holnap hideg is lesz brrrrr..

Dóri
Vendég

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉM ITT VAGYOK, ÉS MÉG MEG SEM SÉRTŐDTEM....NEM IS VOLT MIN!

SILDIKÉNEK MAXIMÁLISAN IGAZA VAN!!! Ha most beleolvasnátok a legelejébe, hogy a terhességünk alatt milyen viták voltak, (mert voltak), akkor valóban jót nevetnénk...és valljuk be nem sok értelme volt akkor sem, de akkor még nem voltunk ilyen jó kis csapat!!! :lol: 8) Biztosan vannak kedvencek a topicon belül, de alapvetően itt senki nem akar rosszat a másiknak.

És ha valaki úgy érzi, hogy most egy időre csak olvasgat, mert nem akar a témához szólni, mert nincs mit, vagy nem akar sértőt írni, azt inkább ne tegye, de ne tudassa velünk, hogy most valaki miatt nem jön...ezek felesleges "bomba"források.

Én is van hogy nem jövök egy két napig, de nem mondom, hogy ez vagy az a téma miatt OFF, vagy valaki miatt OFF, pedig volt ilyen is...de nem akartam feeslegesen megbántani senkit...

Kép

Kép
prüntyi

Majola!

Mindig eszembe volt, csak sosem akkor mikor éppen a hozzászólásaimat írtam, hogy van néhány tippem a hányingerrel kapcsolatban. Még terhes koromban gyűjtöttem össze a listát, mikor nekem is mindenféle emésztési bajom volt (mondjuk nekem főleg fájt a gyomrom és puffadt voltam). Szóval állítólag a borsmenta, gyömbér és a papaya jó gyomornyugtató. Főleg a friss vagy tea változatok. Papayaból lehet szárított gyümölcsöt is kapni. Borsmenta teát pedig bármelyik boltban. Gyömbért láttam már frissen is, kandírozva is, és instant teában is. Nekem leginkább a borsmenta vált be, csináltam belőle fél liternyi teát és azt megiszogattam a nap folyamán. Próba szerencse! Hátha neked is megnyugtatja a gyomrodat!

Ha terhesvitamint szedsz, abban sok vas van általában, ami a székrekedés mellett még hányingert is okozhat. A B6 vitamin ellenben csökkenti azt. Lehet érdemes lenne amíg ilyen rosszul vagy mellőzni a terhesvitamint, és helyette B6-ot szedni amíg jobban nem leszel. A B6 a legfontosabb vitamin a terhesség alatt amúgy is.

Ezenkívül ha nagyon szenvedsz a hányingertől/hányástól, illetve ha nem gyarapodsz rendesen esetleg még fogysz is miatta, akkor lehet kérni az orvostól anti-emetikumot, magyarul hányinger elleni szert. Nem tudom, itt milyen név alatt futnak ezek a szerek, de az orvosod biztos tud ajánlani. (Zofran, Reglan, stb).

Göndörzsóf!

Dehogynem! Sőt, már név szerint emlegeti is! "Gejgejgejgej!" :)

Sildike:

Egyetértek. Mindenki másképp csinálja, és mindenki a legjobb meggyőződése szerint. Itt max azt tudjuk nyújtani, hogy elmondjuk a véleményünket és/vagy olyan információra mutatunk, amit talán a másik még nem tud. De azt veszem észre, a legtöbben azért elég jól vagyunk informálva, csak mindenki mást tart fontosnak. Én is alulöltöztetem Zsuzsát, márpedig azért, mert izzadós, és tapasztalatból tudom, hogy ő lengén érzi jobban magát. Én fontosnak tarto(tta)m hogy a hozzátápit 6 hónapos kor után kezdjem meg, és hogy egyes kiemelt dolgokat csak 1 éves kora után kapjon Zsuzsa, de ezeken kívül tényleg liberálisan állok a dologhoz. Pl a mai ebéd. Zsuzsa kapott a petrezselymes krumpliból és a kacsamellből is, bár szegénykém még nem érett arra, hogy saját maga harapdáljon, pedig úúúúgy szeretné. De mindig félrenyelés a vége. No mindegy, a lényeg az, hogy van egy listám, hogy még mit nem kaphat, de ezenkívül szabad a vásár.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Ha mindenki egyetért mindenkivel, akkor MIÉRT vitatkozunk?

Minek veszekedni, mikor verekedni is lehet??? :lol: :lol: :lol: :lol:

Róki
Van egy oldal: arukereso.hu . Itt vannak gluténmentes ételek, még liszt is. A liszterzekeny.lap.hu-n pedig gluténmentes recpetek. Én is fogok sütni itthon Lacinak sütit. Majd hülye leszek ezentúl a drága bolti cuccot venni. Nálunk Bazsi már amúgy is élvezi a tésztagyúrást, úgyhogy majd ráveszem, hogy ő szaggasson ki figurákat, legalább neki is jó program.

Szerintem ne izgulj Zsuzsa baba félrenyelésén. Ha sütsz neki valami finom omlós sütit, ami szinte szétolvad a szájában, hamar rá fog jönni a rágcsálás ízére. Tudom milyen ijesztő a félrenyelés. Én Bazsit mindig árgus szemmel vizslattam, amikor elkezdtem neki adni a darabos kaját. Volt is hogy nehezebben ment a nyelés én meg azonnal kikaptam fejjel lefelé fordítottam szegény meg attól ijedt meg jobban, hogy én mit csinálok. Lacinál már csak akkor avatkozok bele a dolgokba, ha két három öklendezés után nem csúszik le a falat (egyszer volt ilyen). Igazából ők még nem is biztos, hogy félrenyelnek, csak maga a darabos kaja lenyelése furcsa még és azért öklendeznek.

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok!

Ma hazajöttünk anyuméktól, nagyjából vissza is olvasgattalak titeket, bár bevallom, elég felületesen.

Ma már nem akartam írni, csak holnap, DE elolvastam a citromail-es leveleimet is az előbb, és kaptam egy levelet "Napsugarunk"-tól.

Íme, rajtam ne múljon, teljesítem kívánságát.

Szóval a levél:
" Szia Kuha!

Csak azért neked írok mert a te email címed az utolsó a hozzászólások közt. Arra kérlek, hogy ezt a levelet továbbítsd a tisztelt társaságnak!

Sziasztok!
Nem tűntem el , minden nap olvasom az "elméleiteket", de mivel megváltoztattam a címem a babanet azt írta küldenek az új címre egy megerősítést kérést és az még nem ért ide ezért nem léphetek be! DE MINDEN NAP ELOLVASTAM TERMÉST!

Szerintem nem nagy cucc , hogy beléptem más névvel. Régen minden küldésnél újra jelszó meg név kellett most meg úgy maradtam és ezért elküldte. Csak heccből próbálgattam(és másét is tudtam ám, de látom azóta egyesek változtattak) Én nem tartom ezt olyan nagy dolognak. Aki ide nyilvánosan írogat az ezt is tudomásul kell vegye, hogy ilyen van. Amúgy meg semmi titkos nincs az adatokban. Nincs bankszámlaszám meg ilyesmi. A többit úgy is kikotyogjuk!

Valaki írta , hogy nincs-e jobb dolgom. Hát ha épp netezek akkor nincs! Egyébként attól hogy elváltam nem vagyok ufó! és nem törtem össze, bár nem mondom, hogy jól esik de a sajnálatotokat nem is kértem. Ezért nem írok a hasonló problémás topicba se. Nem igazán akarom a más nyűgét is a nyakamba venni, elég a sajátom kezelni. Ez tudom, hogy kemény de ilyen az élet és szerencsétek, ha még nem kellett a saját bőrötökön tapasztalni!

Az meg már kicsit nevetséges, hogy lassan egy fél év után is megkérdőjelezitek a személyem,nem? Pl szmecsa is ritkán jön akkor ő is kitalált,JAAAAa és Ő is válik nem? Akkor biztos FANTOM!:-)))
Én meg azért nem vagyok olyan durva stílusú mint itt egyesek! pl:előkapom a csöcsöm, meg nem fogok leborulni előttetek, és még tudnék idézni egy pár finom mondatot! Én egyetlen egyszer(az elején) mondtam valamit ami mi att már minden apróság miatt felfortyantok.
Ajánlotta valaki, hogy kezeltessem magam, de azért ti is "colombo"-k vagytok .Még a szegény új csajt is meggyanusítottátok!

Szerintem nem kell ilyen hamar felkapni a vizet. Ha valami nem tetszik ne válaszolj! Vagy küldj egy off jelet és a másik megértheti, hogy k....ja be! Ez lehetne ilyen egységes jel is! Ha haragszik valaki ilyet lehet szitkozósdás helyett adni neki!

Ja és ha Kuha fel tudja tenni akkor küldök képet magamról, "csak hogy megnyugodjatok FANTOMAS ÉL! A továbbiakról majd beszélünk!

ha küldenek jelszót jelentkezem, addig is olvaslak titeket! Sziasztok!
(élő)Napsugar

KUHA előre is köszi! Várom a megjelenést! Persze nem nézlek postásnak! De másképp most nem megy szórakozni meg már nem akarok mert leharapják a fejem! "

Ennyi volt a levél, nincs hozzáfűzni valóm.

Ma már nincs kedvem képeket kicsinyíteni, de holnap elárasztalak Titket velük!

Jó éjt!

kuha

Kép
kuha

Csak az utolsó oldalt olvastam végig, elnézést, hogy a korábbiakhoz nem szólok...

Jucc
mivel tudom, hogy úgyse sértődsz meg :D (meg remélhetőleg nem is érint a dolog) leírom, én mit hallottam a lisztérzékenységről: igen, öröklött, és spec.diétát igényel, és emiatt állítólag (!) már nem "divat" túl későn lisztezni, hiszen ha hamarabb kiderül, hamarabb beállítható a diéta. Konkrétan engem sem érint, csak hallottam ismerős védőnénitől. Ebből is látszik, hogy ahány szakember, annyi nézet.

Annyira édik a gyerkőcök!
De én (2 gyerekes létemre :oops: )kezdek beparázni. Sis Mátéjának fogai vannak, álldogál, Dávid is vámpírkodik, Erhard üldögél...Tamónak meg se foga, se nem ül.
Oldalra fexik (mint Jane Fonda aerobic alatt, úgy nézelődik) meg nyomogatja fel a s... illetve popóját 4kézlábra, de ennyi. Igaz, oldalfekvésből már csak a karját kéne kinyújtani, és fel is ülne, de nem teszi. :roll:

Viszont tegnap este szülinapra mentünk Kevin haverjához. Tamót itthon hagytam apával, meg a gyógyszertárból kikönyörgött (amúgy receptköteles) szójaalapú tápival. Persze elfelejtettem feliratni, igaz, utoljára oltáskor voltunk drnéninél, hol volt még akkor a szülinap... (Én is bátrabb vagyok a kajákkal Tamónál mint anno Kevinnel, de tejalapút azért 1 éves koráig nem kap, amúgy meg van anyatej bőven, szopni tud, csak a fejés már nem megy, beállt a mennyiség) és hát konkrétan finnyásan visszaköpte a tápit, és inkább éhesen feküdt le a kis lüke. Még sose kapott ilyesmit, valszeg hülyének nézte az apját, hogy mit akar ez itt ezzel a fehér cuccal? :D Makrancos Kata:)

Offtopic dolgokból (ki-kicsoda, anonimuszok, ki menjen vagy maradjon, sértődések stb...) inkább kimaradnék, ugye nem baj? A helyén kell kezelni ezt az egész babatopic dolgot. Nem vérre megy, hanem tapasztalatcseréről meg édes babafotókról szól.És hát a változatosság gyönyörködtet. Véleményben is.

kidőltem, jó éjt.
üdv
p
penna

ja, még 1: ti tudtátok, hogy a babák imádják az anya által "előrágott" kaját?
Kövezzetek meg, de van, hogy nincs időm pepecselni, vagy vendégségben vagyunk, és babakonzerv helyett kiveszek pl a köretből (mondjuk krumpli) 1 db-t, falatonként megrárom, kiköpöm (bocsi)és bedugdosom a szájába a kis kupacokat. Konkrétan mindent megeszik így, a kaja pépes, pont jó neki.
Kevinnel eszembe se jutott, most is anyukám mondta, hogy régen így (is) csinálták, kipróbáltam, és bejött.
Először én is megrökönyödtem, amikor mondta, de Tamó úgy tátogott, mint egy kiskacsa, és ez meggyőzött.
Bocsi, aki kiakadt, csak 1 5let, hátha van rosszevő gyerek, vagy ha vkit rávisz a szükség, mikor épp nincs kéznél más, csak pl 1 szelet kenyér, ami morzsál, félremehet stb, így tuti jó.
télleg lépek.
üdv
p
penna

Áhhh, imádom ezt !!!! Teli van a kertünk rozsdafarkúval, 4d surroundban szól a rigófütty, és tengeliceket is láttam nem egyet :) Tiszta paradicsom :)

Manka,
aludnikéne nálunk is kedvenc, én már az első sornál ásítozom, úgyhogy megpróbáltam mást énekelni, de attól játék van, nem alvás :D
Leülés magától fog menni egy-két héten belül, Máté is esett hanyatt sokszor, de most már szépen leül-leguggol egyedül is :)

Thomasanne,
miért kell Tomit gégészhez vinni?
És mi az a mutyizás? :shock: Marha jól hangzik, nem mondom, egész beindította a fantáziámat :P

Nyúlné,
Kisnyúl se kiskutya :D:D
A fűbenlazánhevereknél csak a részegvagyokbringáznisetudok tetszett jobban :D
Pálzafélét nekem is útba kéne ejteni lassan, már a legkisebb gatyámból is kifogytam, a terhesség előttiek meg természetesen nem jönnek rám.

Csillam,
Dávid édes lehet, ahogyan dumál, ránézésre igazi szívtipró! :) Ételallergiám nekem sincs, csak gagyibizsu-allergiám, engem is ugyanígy etetett anyukám, de a korosztályunkban tényleg rengetegen szenvednek tőle, ezért igyekszünk mi (talán) jobban csinálni a dolgainkat :)

Ancsi,
neked is köszönjük :)

Cleo,
Máté valóban nem egy elveszett gyerek :D A Bendegúz tényleg találó lett, bár, mikor a pocakomban volt, én a Belzebúbon gondolkodtam, de hát azt azért talán mégsem :twisted :twisted :twisted
Képeid tuttifrankók!
Minidiktátor :D

Megann,
először azt hittem, a focimeccsen jógáznak párodék, azért ez a neve :D:D
Babakaja ügyben egyetértek, nekem sem tetszik az üzletek kínálata. Bio-nem bio, azért tényleg az az igazi, amit mi kotyvasztunk a kis boszorkányműhelyeinkben :) Nem azt mondom, hogy én sosem fogok Máténak üvegest adni, sőt, már egy-két fajtát kóstoltatok vele, hogy eszi-e, mert hát ha nyaral-kirándul az ember, nem fog hűtőszekrényt-melegítőt-konyhacuccot magával cejgölni. Szal mindent csak ép ésszel :)

Róki,
na igen, a nem ha tápszer után már tök mindegy a tejtermék... A babakajákban meg aztán durva dolgok vannak tényleg. 4 hósnak spenót tejszínnel :D

Sildike,
szívemből szóltál. Én is adok Máténak a mi kajánkból, ráadásul eléggé naturálisan főzök magunknak is, mert a természetes ízek kedvelői vagyunk, sót is minimálisan használok az ételekbe, így hát ha nem füstöltcsülköstejfölösbableves a menü, nyugodt szívvel adok Máténak belőle. Ma pl a rántani előfőzött karfiolból kapott csipegetve :)
Gluténmentes ötletért ezer köszönet!
Úristen, de korlátolt vagyok!!! A Mercit hirtelen nem tudtam összeegyeztetni az édességgel... :D:D:D:D:D
Apa jó fej :)

Tünde,
kukacocska bleeehh :(
Mondjuk én alapból nem iszom csapvizet, mert ritka rossz íze van szinte mindenhol.
Zita-pizza :)
Te mondtad anno, hogy szakácsnő-alkat? :D Hatalmas fakanalat tudna eltáncoltatni a fiúk hátán, ha rosszak :D
Ne menj sehová, meglátod, épp itt fogod magad a leginkább jóízűen kianyázni a hormonoktól felhergelve :D:D:D
Gyere sokat, és fikázz engem, én biztos nem veszem a szívemre :D:D:D:D

Angelani,
tényleg nem kell ilyen dolgokon megsértődni. Vedd fontolóra Sildike szavait, mert akármekkora mágus a dokinénid, kicsit le van maradva a WHO ajánlásaitól csecsemőtáplálás terén.
Házitáp sima ügy, azzal nekem sincs bajom, de a tej-tojás-liszt azért durva szerintem. És ezzel a haladó szemléletű, naprakész tudású orvosok tisztában szoktak lenni.
A gyártók véleménye meg aztán mit sem nyom a latban. Lelkifurdalás nélkül gyártják a gyógyszeriparnak a majdani betegeket.
Azon meg szerintem túl kell lépned, hogy a világ változékony. Nincs régi és új, jó és rossz, csak most van, amihez vagy alkalmazkodunk, vagy kikészülünk.
Szal fel a fejjel, és ne merészelj eltűnni nekem :)

Jucc,
én is így hallottam a lisztérzékenység-dologról, ahogyan a nem-gasztroenterológus-vélemény szól. A vizsgálatokat illetően egyetértek.

Majola,
örülök, hogy jobban vagy, vuduztam ám!!! :wink:
Meg továbbra is, hogy kibírd a három napot apa nélkül! Én is voltam egyedül három napot Mátéval nemrég (mondjuk nem volt mellette pocaklakóm is), amikor apának a fenekén nőtt pattanást kellett kiműteni :( Meg hát aztán lábadozott is, ami szintén nem volt egyszerű téma.
De ki fogod bírni, mert erős csajok vagytok!!! (vagy hogy szokta Ayse mondani :D )
Dumagép Julcsit nagyon megnézném már élőben is végre :)

Göndörzsóf,
jó látni, hogy Ti is jól vagytok! :)
Házias Bubus eszméletlen szép lett, amióta nem láttuk! Mindig is szép volt, de ez már kínzás!! :D
Gergő meg arany pofa! Hogy lehet ilyen pöttöm kölökben ekkora jó szív, hogy Zsuzsagyógyítósat játszik.. :) Komolyan könnybe lábadtam!

Ayse,
Kukurikúria tök jó lehetett! Néha úgy visszamennék 15-20 évet :)
Angyaltekintetű Medvekiller Máté azt üzeni, hogy tartsd a szádhoz az internetkábel végét, mi meg a falicsatiba tömködjük a macifület, és így jut neked is :D:D:D:D
Benianyu meg Juci6 mé off?
Porszívós kiborult mákostészta :D Végül is... Úgyis fekete :twisted:

Dóri,
Rheus :D Eléggé lebukott Tünde jóvoltából... Azóta nem ír semmit...
Anyukáddal nagyon hasonlítotok! :)
Jaj, lehet, hogy Gergőd lesz a szívem csücske?!? Nagyon helyes kisfiú, ha lenne férfiideálom, ilyen lenne :)
:D:D:D Sildike ezt egyszerűbben fogalmazta meg :D:D:D

Kuha,
köszönjük az ideiglenes postássá válást :)

Napsugár,
neked meg a jószívű tanácsokat.

Penna :)
Nagyon örülök, hogy megkerültél, Tőled mindig szívesen olvastam. :)
Tök jó neked, hogy meg bírod állni, hogy kimaradj a vitákból :)
Ki-ki vérmérséklete szerint oldja meg a dolgokat, de tökéletesen igazad van abban, hogy lehetne sokkal lazábban kezelni a véleménykülönbségeket, senki sem gyerekgyilkos közülünk azt hiszem :)
De ahány külön vélemény, annyi személyiség is, és hát nem olyan könnyű kiebrudalni azt az átok hisztimancit, aki az ember háta mögül sugdos néha :D:D:D:D
Előrerágott kajáról nekem valami Móricz Zsigmond sztori rémlik általánosból. Olyasmi, hogy kimentek az anyjával mittoménmicsinálni a mezőre, és nem vittek kést, és az anyja harapta le neki a szalonnát a kenyérből, és ez volt élete legédesebb ebédje... :)
Én a körmömmel szoktam az ujjaim között szétnyomkorászni a kajákat, úgy adok Máténak belőle.
A fogak meg az ülés miatt ne aggódj, szerintem inkább élvezd ki ezt az időszakot :)
Taksony??? Én meg Dunaharaszti :D:D:D Nem csinálunk minitalit? :P

Vita, sértődés és lelépés témában még egy dolgot szeretnék megemlíteni.

Azért írunk ide, mert ez egy nyilvános fórum. Tanácsokat kérünk, kapunk, vagy néha nem kérünk, de azért megkapjuk. Ha nem ez lenne a (tudatos vagy nem) célunk, blogot írnánk valahol, abba nem tud senki beleszólni, mégis leírtuk. Ha nem reagálnánk egymás történeteire, nem lenne értelme a fórumnak, hiszen ezért nyilvános, ezért olvashatja bárki, és lehet reagálni rá.
Szóval szerintem nem kell megorrolni egymásra az eltérő vélemények miatt, senki sem bántó célzattal ír a másiknak, még ha esetleg úgy is néz ki a dolog.

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Prüntyi,
kihagytalak :(
Kb ugyanazt tudom írni, mint Pennának, hogy őszintén irigyellek, hogy ilyen türelemmel vagy megáldva :) Én sem vagyok egy harcias, mint ezt hosszú ideje tapasztalhatjátok, de ha szakad a húr, akkor szakad. :)
Ebben sem vagyunk egyformák (hála istennek), képzeld, milyen unalmas lenne a világ, ha mindenki mindig mosolyogna, és minden menne, mint a karikacsapás :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Helló!

Penna!

Én ílyen módszerrel kóstoltatok Lénámmal :) :) :)
Illetve ha épp ő nem eszik én meg igen és nagyon ácsingózik akkor így adok neki az én tányéromról...
Néha olyan mint egy kórencsáló kiskutya, aki várja hogy az asztalról is leessen valami.

Angelani-személye!

Nem én nem értek egyet!Sőt egyáltalán nem!
:twisted: Én maximálisan megértem Angelani tipródását.

Írta hogy milyen családi körülmények között él(megbízhatatlan anya, lusta dög tesó stb), csak a férjére számíthat(akinek igen sokat kell dolgoznia) sehol egy barát, barátnő, szomszédasszony, senki akivel kibeszélhetné, elcsemegézhetne, kitárgyalhatná, ütköztethetné a véleményét, a tapasztalatait.

Én, akinek vannak barátai, normális családja stb én is ugyanígy tudok tipródni, rágódni stb dolgokon, elmondom a tutit aztán rögtön meg is cáfolom, mert az éremnek nem 1 se nem 2 hanem vagy 100 oldala van.
És az hogy esetleg Angelani hozzászólása bugyutaságnak tűnik attól az még nem butaság, csak tipródás.

Ez volt az én véleményem.

Havtunde!
Megértem a hormonkitörésedet, és akceptálom is, de most szerintem nincs igazad...és jó fej vagy, hogy ezt te is belátod. :) :) :) :)

Na megyek iszok pezsgőt...csak úgy..mert ez nekem jár.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Megann

Kép

Kép
megann

Sis!

Ez jó, nekem meg Pál utcai fiúk ugrottak be, akik rágják a glettet csapatostól :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Na eddig bírtam nélkületek (mára végeztem a konyhával)!

Őszintén, nem olvastam vissza, aki válaszol majd nekem, annak megköszönöm!

Lezárom a témát, nem sértődök meg, én a légynek sem ártok :P
Aki azt hiszi, hogy bárkit meg akarnék bántani akár a rossz hülye vicceimmel, az most vésse az eszébe, hogy nem neki szól!
Akivel bajom van, annak megírom név szerint!

Más!!!
Képzeljétek!
Erhard már nem csak megáll egy helyben kapaszkodás nélkül (kb. fél percig), hanem már lépett egyet előre :lol:
Nem felvágni akarok csak olyan büszke vagyok. Persze eldölt, de ott álltam mellette!
Szerintem 1 hónap és menni fog :roll:

Jesszus!
20:11 óta írom az üzit!
Közben néztem a mirígyet, tusoltam és megfürdettem, megetettem Erhardot.
Elfelejtettem befejezni és elküldeni.

Jó Éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sis, :wink: :lol: pedig ma nagyon kiakasztott Tüncsikém! Az már nekem is sok volt, szokatlanul nyűgös és hisztis volt. Szakadt a húr...persze ez is más...

Én tényleg, sokszor inkább, ha szakad a húr itt, a netes témában, és nagyon olyat írnék, akkor inkább nem írom, hanem kikapcsolom a gépet...de persze 2-3 óra múlva újra bekukkantok...
szóval ez nem annyira türelem kérdése, hanem mondjam azt, hogy "diplomácia"...de hát Istenem, nem vagyunk egyformák

Kép

Kép
prüntyi

Megann :)
Nekem meg most miattad Pál Utcai Fiúkat kell hallgatnom :D:D:D

Angelani,
most én is így jártam, mint te!
Amikor elkezdtem írni, fél hét volt, és kint ültem a kertben, azért a madaras intro :D:D:D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mi van? Valami megy a tévében?

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Most egy-két hozzászólást elolvastam.

Nem azt írtam, hogy adok tejet, tojást Erhardnak!
Azt írtam, hogy a dokinéni megengedte a gyorstápit (persze nem állandóra), és a jobb fajta babapiskótát.

Isten őrizzen, hogy én 1 éves kora előtt adjak neki!
Azt is írtam, ha a dokinéni azt mondaná, hogy adhatok tejet, akkor sem adnék, mert azért attól is félek.
Azért nem adom neki a nestle "pudingot".
Majd én megeszem :lol:

Ha megsértődnék, meg nem is reagálnék, hanem felfújt fejjel lelépnék.
Csak azért gondoltam, mert Tünde kibukott rajtam (és más is).
Gondoltam nem akarok még nagyobb kavalkádot csinálni.

Meg leírtam, hogy a dokinénire a tápi és a babapiskóta ügyben hallgatok.
A vizet is forralom (most is azt tettem) és nem kap most még semmi extra dolgot.
Azért is kértem ötleteket, hogy ne unja meg a házikosztot sem.

Viszont valami felháborított!

Kedves napsugaracska!
Milyen érdekes, hogy most velem packázol :twisted:
Nagyban lejasnáltál, most meg az előkapom a csöcsömön lógsz?
Látom, velem van bajod, mert érdekes pont nekem írtál más nevében, mostmeg szídsz?
Most meg olyan dologgal állsz elő, amit már letiztáztam?
Ha magamra azt mondom, hogy csöcsöm, vagy tőgyöm esetlge bőrdudám van, arra legfeljebb itt egy jót nevetnek, mert vicces.
De azon nem, hogy a szexuális abberrrációóóót (vagy hiányát?) itt töltse le valaki, hogy mások személyes dolgaiba kutakodjon.

Mert az én jelszavam az személyes!
Szerintem másé is.
Menj a nem tudok mit kezdeni magammal című topikba.

Hú!
Na most vagyok dühös lányok!

Lelépek megnyugodni!

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani :D:D:D:D:D:D:D

Lehet, hogy az aberráltság igaz... A másik megjegyzett hozzászólás az enyém volt, miszerint térdre borulok előttetek :D:D:D:D:D:D:D

Itt sikítok halkan, nehogy Mátét felébresszem :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ó, anyám, ez jó volt :D:D:D:D:D:D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Prüntyi,
való igaz, nem ismerhetjük a másik való élet - beli összes tulajdonságát, ezért nem lakunk együtt :D

Ma Máté is nagyon nyűgös volt, a fél napot kendőben töltötte, ráadásul senki nem volt jó neki, csak én :)
Azt hittem, mi megússzuk az anyacsakegyvan korszakot, de hát úgy látszik, a természet törvénye ránk is vonatkozik. :D Szerettem volna a kivétel lenni, aki erősíti a szabályt :P
Meg kell mondjam, mindazonáltal ez a dolog nagyon jó esik nekem, hogy ennyire bújós, de oltári nehéz már a nyolc kilóját cipelni... Mondjuk még mindig messze a legjobb megoldás a kendőzés.

Sebaj, ezt is kinőjük, most egyelőr kárpótol, hogy olyan Máté, mint a kezdő szerelmesek, félpercenként átöleli a nyakamat, mosolyog rám, és még jól jártam, ha nem harap belém a nagy szeretetflash hevében :D:D

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!

Borulj, térdre :P :lol: :D
Én a székről már leborultam 8) :lol: :D

Na megyek aludni!
Remélem, holnap jobb idő lesz :x

Jó Éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sis!
Jólesett anyai szívemnek, amit Gergőről írtál! :):) köszi :)

Angelani!
:) :lol:

Jóéjt mindenkinek!

Dóri
Vendég

Sziasztok Lányok!

Kész vagyok a Babanettől! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Péntek délelőtt átírtam a profilomban az e-mail címemet a mostani bab.bab-osra (ebből legalább nem derül ki minden idegennek a tisztes nevem, mert már tényleg paranoiás lettem Napsugárnak köszönhetően), ezt követően viszont inaktívvá minősített ez a hülye babanet. Azt írta, hogy a változtatás miatt újra kell aktiválnom az azonosítómat. Erre meg két és fél napot kellett várnom, ugyanis csak most küldték meg az e-mailt hozzá! Nem mondom, igazán hatékonyan működik a dolog! Úgyhogy most rajtam kívülálló okok miatt voltam read-only.

Most olvastam, hogy T. Napsika is ugyanígy járt.

Holnap majd megpróbálok utólag reagálni az elmúlt napok történéseire, most már nincs hozzá erőm. De egy dologhoz még hamarjában hozzászólnék:

Napsi,
Lehet, hogy nem bankszámlaszámok miatt aggódunk, de azért gondolkodjál már el a dolgon, miért akadt ki mindenki az eseten! Azzal, hogy még tovább fokozod az egész történést (hogy mások jelszavát is tudod), meg tényleg arról teszel tanúbizonyságot, hogy neked nulla erkölcsi érzéked van. Szerintem ez elég gáz!!!

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Bab és Tofi
bab

Na jól van jányok!

Látom béke kezd honolni az olajfák alatt.

Hát nem jobb így. Annyira aranyosak vagytok Ti is meg a babók is, hogy felesleges itt összekapni dolgokon. (Vagy kezdek öregedni ls szentimentális lenni, vagy terhes vagyok, de ez a world peace hangulat itt ma este úgy elérzékenyít). Rég volt ilyen egyetértés itt. Ez jó.

Sis
Nevetni fogsz, de nekem is aközben jutott eszembe, miközben Rókinak próbáltam valami okosat kigondolni, hogy mit is lehetne adni Zsuzsának, meg miközben Angelaninak próbáltam levadászni, hogy még a Manner babapiskótában is mennyi szar van. Holnap este én is sütök a kis Jakkófikkó (Lackó fickó a'la Bazsika)-kának gluténmentes sütit.

Angelani
Aranyos vagy, hogy már megint magyarázkodsz. Én tök szívesen találkoznék Veled és dumcsiznék egy kicsit. Gyere ki hozánk a héten Erharddal. Ha gondolod beugrom érted valameddig. Kiülünk a kertbe a fiúkkal és osztjuk egymásnak az észt. Tudod ha egy nő anya lesz, akkor az anyukája, aki a legtöbbet tud segíteni neki, és tudom, hogy Neked anyukád nem hogy segítene de még... . Én minden önbizalmamat az anyukámtól és a férjemtől kapom, akik nap mint nap elmondjék, hogy milyen büszkék rám és szerintük milyen jó anya vagyok. Ha gondolod szívesen megosztom Veled az én tapasztalataimat (na nem olyan óriási nagyok), és segítek, hogy hol nézhetsz utána bizonyos dolgoknak

Napsi ügyben no komment.

Tünde!!!!!!
Gyere vissza. Még ha úgy gondolod, hogy egy dög voltál akkor is. Bazsika most hogy beteg volt, felmászott cipővel az ágyra és úgy ugrált, amit pedig tudja, hogy nem szabad. Erre mit mondott: Annnaaaa, ma nem szabad hajagudnod, ma beteg vadok. Szóval egy kismamának ha nem is szabad mindent, de ennyi még belefér. Lagalább is nálam.

Csajok!

Ma úgy látszik minden baba anyás volt. Bazsi, aki imádja a hétvégét, mert itthon van az apja, ma nem is akart elmenni apával csavarogni és este is csak velem aludt el.

Kép
Kép Kép
sildike

Sis
Az én egyik gyerekem 10 a másik pedig 16 kg. És ma anyás volt mindkettő. És leginkább egyszerre. Az 26 kg.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Írtam egy csomót és elszállt.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.Felrobbanok.

Kriszta
bkrisztina

Most kaptam pár képet a Hugitól, nem állom meg, hogy ne tegyek fel belőlük! Kép

Kép

ayse

Kaptam egy iwiw meghívót, ha érdekel valakit.

Kép
Kép Kép
sildike

Sis,
KEMÉNY csajok vagyunk!!!

Dóri,

Vikinek holnap tuti az ötös!!!! Ilyen csinos fiúnak nem csodálom, hogy már most szerelme van!

ayse

Jó estét!

Megint csak perceim vannak, mert Gergő mindjárt kel asszem, és amúgy is hulla vagyok.

Zsuzsa :) Annyira örülnék, ha egyre jobban lennél, és ez már így is maradna! Persze az is lehet, hogy Sis vuduja segített, de kit érdekel, csak legyél már jól!!! Ahogy írod, annyira emlékszem, milyen kiábrándító volt az, hogy semmihez sincs kedvem. Fölkelni se, fölöltözni se, enni se, semmihez. És ehhez képest Balázs ugyanúgy várta, hogy vele is foglalkozzam, főzzek neki, menjünk játszóra, stb. Túl kellett élni, ebben semmi jó nincs...

Penna :) A lisztérzékenységből jól kikupálódtam az elmúlt hónapokban, ebből kimaradtál :) Balázsnál felmerült a gyanúja, hogy lisztérzékeny, és elég szar vizsgálatokon kellett átesnie, amit nem kívánnék egy ilyen kicsi emberkének, mint a mi 8-9 hónaposaink. Még Balázsnak is nehéz volt elfogadnia, hogy ezeken át kell esnie. Ráadásul azt is megtudtam, hogy bizony miután kiderül a lisztérzékenység egy embernél, még utána is sokáig tartanak a vizsgálatok, évente ellenőrzés, és ez egy életen át tart. Asszem, minél később derül ki, annál jobb. Csak erre gondoltam. Amúgy tök mindegy lenne, hogy az ember azért nem ad gluténtartalmút a kölöknek, mert beteg, vagy azért, mert meg akarja előzni, de sztem ez egy nagy különbség, hogy ha már felmerül a gyanú, akkor nem csak diéta van, hanem jár hozzá kórház, orvosok, várakozás, szurik, stb. Remélem, nem voltam túl zagyva...
Az előre megrágásról: Már nagyon régen olvastam erről, de annyira megmaradt bennem, hogy én szigorúan betartom: Fogorvosi cikk, elsősorban arról volt szó, hogy sokan lazán lenyalják a gyerekük cumiját, ha leesik, és ezt milyen rosszul teszik. Ugyanis a szánkban lévő bacik átmennek így az ő szájukba, és ezzel rontjuk a fogaikat. /a még meg nem lévőket is!/ Gyanítom, hogy ugyanez igaz akkor is, ha a szánkból etetjük őket. Én sosem nyaltam le a cumit, Balázsnak mégis rémesek a fogai, de azért Gergőnek sem fogom ezt csinálni :D

Mennem kell, Jó éjt!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ezt még:

Ayse :) Gyönyörűek!!!!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Hé ez enm ér, írtam, hogy Ayse család milyen szép és mot nem látom.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc, Sildike!

Köszi!!!
Na még egyet: Kép

ayse

:D :D :D :D :D
komolyan már tiszta szappanopera olvasni a topicunkat!ráadásul mindig beleolvasok,már éppen reagálnék,de valami közbejön és mire újra bekukkantok totál más érzelmi síkon vagytok!jól kidühöngitek magatokat és közben eszméletlen vicces dolgokat is irtok! :P most pl.3szor olvastam el Angelani végleg kiborulását Napcsikán :P :P :P ANGELANI!!!!jó fej vagy!!! ...."nem tudok mit kezdeni magammal" topic... :D :D :D
micsoda burkolt káromkodás! :P :P :P

viszont képek nagyon jóóóóóóók és bár korlátoztak engem :lol: ,de ki nem tudnak tolni velem és ahogy új készül,küldöm!:)

tali ügyben!
lehet megint felületes voltam,de nem figyeltem,hogy reagált volna valaki arra,hogy babatali pl.nálam vagy hol lesz ,vagy megyünk e a szigetre mindahányan csak vagyunk!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Dóri,
igazán nincs mit :)

Sildike,
akkor nem is nyafogok, inkébb edzek :lol:

Ayse,
tényleg csudaszépek! :)
Köszi a javítást! :D

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

JÓ reggelt!

Ma én lennék az első??? Ilyen is elég rég volt már.

Anyuéknál szokás szerint nagyon jól éreztük magunkat!

Gergő kapott egy "ottani" hintát, Apu össze is rakta neki a kertben, nagyon tetszett neki, szombaton egész nap ki sem lehetett vakarni belőle.

Teszek és fel jó néhány képet. Az öcsémnek új fényképező gépe van, annyira gyönyörű képeket csinál, hogy teljesen el vagyok ájulva tőle. A mi képeink kb. a béka s...gge alatt vannak ezekhez képest, már ami a minőséget illeti.
Ha nem haragszotok, néhányat közzé is teszek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ja, és mégegy nagyon fontos kérdés:

hamarosan tópart mellé megyünk, ami persze mostanság szúnyog-tanya.
Tudtok valamit ajánlani, amivel (megelőzésképpen) kenhetem Gergő bőrét, illetve, amit akkor használhatok, ha már szanaszét csípkedték szegénykét a rohadék szúnyogok???

Köszi előre is!

Kép
kuha

:( ... nem én voltam az első... :(

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: