A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

hat nemtom, de a (sajat elhatarozasbol vallalt) meddove tetel miert olyan kiakaszto dolog? meg mindig jobb, mint egy nemkivant gyerek vagy egy abortusz! ha valaki ugy erzi, h nem alkalmas/nem szeretne/a gondolattol is irtozik/stb, miert ne? ezzel masnak nem okoz semmit, csak maganak. ha meg kesobb megbanja, akkor ugy jart. de akkor meg mindig fogadhat orokbe gyereket. na mindegy. csak ez ellen hevesen tiltakozni olyan, mintha mindenkinek vallalnia KELLENE gyereket. pedig nem is. szerencsere :wink:
recca

Recca:
nekem nem kimondottan a műtéttel van bajom,hanem a 18éves korhatárral!Az amúgy is lázadó korszakban lévőket ha úgy tetszik maguktók kell megvédeni!Szerintem ilyen korban képtelen felmérni egy tini,hogy minek mi a következménye.Igenis ekkor még helyettük kell dönteni a törvényhozoknak,szerintem.
Amúgy sem vagyok híve ennek a fenenagy szabadságnak.Vannak korlátok amiket nem szabadna átlépni,akár milyen világban is élünk!
Tudom ez sokaknak nem fog tetszeni,de ez is egy vélemény.

Ami a nem kívánt terhességeket illeti,inkább a védekezési formákat kellene reklámozni és nem ezt a drasztikus lépést.
Végtére is 2006-ot írunk?!

petergabi

Recca!

Az az!(kivezető)

És én sem vagyok a meddővététel ellen.
kolléganőm 2 gyerekkel,számtalan nem kívánt terhességgel amit nem tartott meg Mert:spirál,gyógyszer mellett lett többször terhes.Elköttette magát.Szerintem ez egy jó védekezési módszer.

Mondjuk a 18 éves korban megcsináltatottan elgondolkodnék(hű de rég voltam annyi:O)de hadd döntsön már erről az egyén maga szerintem.
Az abortusznál sokkal jobb ha már mérlegelni kell. :wink:

Mókusok? :twisted:
20170114224602

Szerintem egy jogilag felnőtt ember önrendelkezési jogához hozzátartozik, hogy saját testéről és szaporodóképességéről döntsön. Ezzel csak magának tud ártani, hiszen úgyis ő bánja meg, de hát szinte minden nagy döntésnek lehetnek egy életre szóló negatív következményei.
Az más kérdés, hogy az orvosnak meg joga van eldönteni, hogy ehhez asszisztál-e vagy sem. És nem látom a kérdést korántsem annyira súlyosnak, mint mondjuk az abortusz kérdését (ahol szintén tiszteletben tartom az anya döntését annak ellenére, hogy én soha nem vetetném el az egészséges magzatomat, de ugye akinek volt vetélése, ezt nem szokta opcióként még végiggondolni sem...), ahol mégiscsak egy másik élőlény sorsáról döntesz, és nem fiktív, meg sem fogant emberek jövőjéről :) Uff.

vera
kisün

Sziasztok!
Remélem, mindenkinke jól telik a hétvége, egész szép idő lett :)

Pat!
Én egyetértek veled, hogy fontos a szoptatásban való segítség, nekem is nagyon jól jött volna, de én úgy tudom, hogy ez a csecsemősök alapvető feladatához hozzátartozik. Úgy, mint a nem fogadott ügyeletes dokinak az ügyeleti idejében beérkezett vajúdó nő szülését levezetni. Az, hogy a szülőszobáról ki viszi el a gyerekemet, bevallom, abszolút nem izgatott, ennyire megbíztam a csecsemősökben. Bármelyik ugyanúgy vigyáz rá, nem ejti el stb. Én akivel találkoztam, mindegyikük nagyon kedves volt a babákkal, az más kérdés, hogy nekem nem nagyon segítettek. Az a gond, hogy én ebben azt látom, hogy az egyébként kötelező feladatot most már csak pénz ellenében végeznék el? Mert igenis feladatuk a szoptatás és a kézzel fejés megtanítása!!!! (nekem sem tanították meg :( ) Egyébként ez nem azt jelenti, hogy 3 napig mellettem ül valaki, hanem kb 10 percig segít a mellretételben (tudom, van akinél ez bonyolultabb, akkor egy kicsit többet!!!), előtte utána beviszem az osztályra és lemérik. És ha gond van, akkor egy kicsit többet segítenek.
Azért érint érzékenyen a téma, mert a párommal mindketten a közszférában vagyunk, és baromi sok tb-t fizetünk, és ezért elvárnám, hogy legalább az alapellátást megkapjam.
Egyébként, mint írtam, ha valaki megteheti, akkor jó dolog. De én inkább szoptatási tanácsadót fogadnék. Az egyik barátnőm fogadott csecsemősnővért otthonra, és fizetett azért az információért, hogy csak 3 óránként, csak az egyik mellből, ha nem elég, akkor tápszer. (Budapesten történt mindez)

Votiv!
Garázskapu :( azért remélem, sikerült kimozdulnotok!

Művi meddővététel:
Ancsi!
A tv-ben azt mondták, hogy elvileg mindkét nemnél helyreállítható, de nagy az esély, hogy a műtét nem sikerül.
Én sem tudnám magamat alávetni egy ilyen műtétnek, de elfogadom, hogy valakinél ez megoldás lehet. Azért a 18 éves korhatár elég rázós, akkor még egész másként gondolkodik az ember...

Neet!
Férjem szerint is szíenéj :mrgreen:

Indi!
Lehetne szerda a Bikás park???
zuzmo1

Indi, szerda jó, péntek egy kis szervezéssel megoldható. :lol:

Neet, rádióban Cé und áááh volt, de szerintem is sziendéj. 8)

OKé, és mi a helyzet a dúlával? Szülés után ő is eltűnik vagy ott várható, hogy tovább viszi egy darabig a dolgot? :roll: OK, hogy nem kórházi felszerelés, de ő is válaszható/igénybevehető szolgáltatás.

Recca, köszi! Nagy gratula utólag is az önálló lépésekhez. :D
zanza

Halihó!

Zuzi:) Akkor ezennel kezdjünk bele a szerdai Bikás szervezésébe :) Zanza:) Bikás neked is jó?

Vera :) szívemből szóltál- uff :):):)Én maximálisan támogatom az önrendelkezési jogot. Ha valaki 18 évesen akarja magát meddővé tenni, ám tegye (bár magamból is kiidulhatok: tényleg felnőtt egy 18 éves ember vajon? Én a mai eszemmel látom, hogy egyáltalán nem voltam az, csak éppen keresőképes voltam, de nem felnőtt.) De az orvos is dönthessen, hogy akar-e ebben asszisztálni. Mert a nagy szabadságban erről elfeledkeztünk: valakinek az ilyen műtéteket is el kell végezni, de ne legyen ez kötelező... Nagyon tetszett Fülöp dokiban, hgoy ő kerek perec visszautasította ezt a dolgot - mármint, hgoy egy 18 éves embert meddővé tegyen, míg természetesen egy felnőtt, többgyerekes családnál már ez nem lenne kérdés: ott tényleg segítségről van szó. Azt is megmutatta, hgoy egy olyan eszközzel, ami csak elzárná, de nem végérvényesen tönkretenné a női belső nemi szerveket - milyen eszközt alkalmaznának - ha fizetné a tb. így marad a drasztikus módszer.

Ja, Jucus: dehogy móklusok :) Teveled is egyetértek, nagyon is. Több gyerekeseknél szerintem ezt idáig sem aggáéyozták (van ilyen szó egyáltalán? :lol:)

Én ezt a csecsemős dolgot nem látom életszerűnek... addig, amíg ő velem törődik, hiszen és fizetek érte, addig a műszakjában a többi kisbabát magára hagyja? És nekem meg mindig rendelkezésemre áll? Egy igazi bába tényleg nagyon jó lenne :)

céundá - én ezt még sose hallottam, ez egy német cég lenne akkor??? milyen hülyén hangzik... nekem is angolul van :)

Bolti császármorzsa csodajó :)
indianyo

Fic, nagyon köszi a +-t, jól jött! :):) most tettem le a "tollat"

a művi medddővé tétellel kapcs.: tessék felemelni a nagykorúság korhatárát, mondjuk 28 évre! mert azt nem lehet, hogy 18 évesen nagykorúvá nyilvánítanak boldog-boldogtalant, aztán meg nem győznek korlátokat szabni nekik, a saját érdekükben...
:wink:

abortusz: a legjobb barátnőm lengyel. náluk be van tiltva, és vagy Németo-ba járnak kaparásra a nők, vagy mindenféle javasasszonyokhoz, meg zugnőgyógyászokhoz, mint nálunk az 50-es években, kész életveszély. vagy "tönkreteszik az életüket". csak egy pikáns sztori: barátnőm lakótársa lefeküdt a barátnője pasijával, de hát nem védekeztek. mit ad isten, mindketten teherbe estek, pár hónap különbséggel, a pasi pedig mindkettőjüket (négyüket) lógva hagyta. és most mindketten egyedülálló anyák, és siratják az életüket.

hát ez elég szélsőséges sztori ugyan, szóval nem általánosítható, csak úgy elmeséltem. viszont az igaz, hogy a tiltás miatt iszonyú állapotok vannak. mert ettől sajna még nem lesznek értelmesebbek az emberek, meg nem fognak védekezni a butafejűek.
votiv

Holland abortuszhajó állomásoz Írország partjainál a szabad vizeken....

Érdekes, hogy az iszonyúan prűd Indiában, ahol a szexualitásról nem esik szó - és ahol rámrivalltak, hogy azonnal vegyem ki a fotóalbumomból a kisfiam meztelen képeit - nem tiltják az abortuszt.
indianyo

cé und át én mondom, mert nekem németre jár az agyam :D
de tudja valaki, mit jelent a C és az A? ugye nem Children and Adults??? :shock:

a H und M-et azt tudom, Hennes és Mauritz, két svéd figura. ha már svéd, azt tudja valaki, mit jelent az Ikea? ez majdnem rímel is :D

Ancsi, a távirányítónk egy vacak műanyag, akkora, mint egy sörnyitó (biztos ezért is ment tönkre). gomb meg nyista. csak kurbli van. ez egy ilyen szar ház! nincs mit szépíteni rajta. szegény Rúzsa Magdi, ő is ilyenben nyert lakást!!!

méga sterilizációhoz: én csak azért nem merném megcsináltatni, mert félek a végérvényes dolgoktól. de az is igazságtalan, hogy csak a nők viseljék a fogamzásgátlás terheit, főleg a rohadtul egészségtelen és hosszú évtizedeken át szedve meg főleg veszélyes hormontabletták szedésével. nekem 17 évesen már felírta a dokim a fogamzásgátlót! évekig össze-vissza menstruáltam tőle, és komolyan megkönnyebbültem, mikor abbahagytam. úgy éreztem, végre "működik" a testem! nem tudok többé gyógyszert szedni, legyen akármilyen mini pill :mrgreen:
és akkor marad a spirál - a dokim erre is azt mondta, csak akkor, ha már tuti nem akarok több gyereket, mert ez is meddővé tehet.
ott van még a gumi, hááát nem vagyok a rajongója.
mi marad? hülye kúpokkal meg zselékkel lehet próbálkozni, de az sem 100%-os, vagy jöhet az aszpirin a térd közé szorítva.
mikor erről beszélgettünk apafejjel, ő felajánlotta, hogy magára vállalja a fogamzásgátlás felelősségét, de inkább nemet mondtam rá, pont azért mert félek a végérvényes dolgoktól, meg hát azért még reménykedem... :D
votiv

az abortuszhajóról: a főnököm megkért, hogy csináljak interjút az egyik fő-aktivistával. képtelen voltam. én, a nagy szabad gondolkodó csaj, az önrendelkezési jog lelkes híve :D
mert István ott csücsült a pocakomban, és rá se tudtam gondolni. mit tesz az érintettség.
votiv

én is úgy gondolom, h élni és élni hagyni!!! Nekem senki ne mondja meg, h mi jó nekem!!!!Kikérem magamnak!!! akkor, legyen úgy, mint amerikában...21 év a korhatár...egy 21 éves már mégis 3 évvel idősebb a 18 évesnél. Egyébként belegondoltatok, h hány 18 éves akarhatná ezt??? Sztem nem sok!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv :) Volt egy bolthálózat H&M néven Németországban: Hannes & Meermann... legalábbis 10 éve még az volt, amikor én jártam Dortmundba a pótmamámhoz - klassz, fiatalos rucikat árultak ottan. Milyen fura ezekkel a betűkkel...

és akkor mit jelent az Ikea ami még rímel is?

Melleseleg a C&A spanyol nyelvterületen céiá, Itáliában pedig cséeá (:mrgreen: most nézem a neten hihihi

és akkor egy kis fejtágító:

Clemens & August
C&A is one of the leading fashion retail companies in Europe. Indeed, it has been for decades. You didn’t know that? Then it’s time for your first history lesson. Even in the 17th Century, members of the Brenninkmeyer family traded in linen and textiles. However, the actual success story began 200 years later, when the brothers Clemens and August (hence C&A) left their home town in Mettingen, Germany, and opened up a textile warehouse in Sneek, Netherlands in 1841.

Szóval elég vacak, de tényleg céundá :mrgreen:
indianyo

én úgy tudom, hogy az IKEA mozaik szó, az alapítója nevének és szülővárosának betűiből áll, vagy valami ilyesmi....

Votiv!
fogamzásgátlásról hasonlóan gondolkozunk, öszesen 4 hónapig szedtem tablettát, hogy ne görcsöljek annyira menstruáció alatt, aztán mégis abbahagytam. Úgy voltam vele, hogy amíg gyereket szretnék, nem bombázom magam ilyen szerekkel. De rám ne hallgasson senki. meg is van az eredménye :D
zuzmo1

érdekes ez az ikea...most néztem meg az amerikai katalógust, nagyjából uaz a kinálat, és uaz az ár is! legalább egy helyen nem vernek át minket teljesen!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuz,
megestél, mi? :mrgreen: Én sem bírtam a tablettát, abba is hagytam. A legjobb az volt, amikor már nem számított, hogy jön-e a gyerek vagy sem :)

Zsan,
de usa-ban is 18 éves korodtól szavazhatsz. Viszont 21 éves korodig nem vehetsz legálisan alkoholt... mi a jobb: egy törvényesen részeg 18 éves vagy GWBush mint elnök? :mrgreen:

Indi,
abortusz teljes tiltásának sajnos tényleg az a hátránya, hogy akkor is csinálják, csak mások és "máshogy"... no meg ahogy már a topikon egyszer letárgyaltuk, a nők 98%-a nem jókedvében kéri, és nem fogamzásgátlóként használja. Tényleg, Indiával kapcslatban: ott is, ahogy Kínában, túlsúlyban van a lánymagzatok elvetetése?

vera
kisün

Emlékszem, Sinead O'Connor beszélt arról hogy az ír nők vagy Angliába mennek abortuszra, vagy kuruzslók áldozataiként borzalmas kínok közt halnak is meg akár... naná, hogy odament ez a hajó - ha nem lenne kényes kérdés (magam soha nem mennék bele egy abortuszba, de ragaszkodom ahhoz a joghoz, hogy én dönthessek erről), akkor még azt is mondhatnám, hogy jó gondolat. Remélem, hogy inkább megtanulják az emberek tisztelni egymást és ki-ki úgy dönthet a sorsáról, ahogy akar és nem a törvények kijátszását tanulják meg... drukkolok nekik.. meg magunknak is. És az abortusz-tabletta kapcsán megtanulhattuk, hogy a gyalázatos nő, aki össze-vissza k....l és aztán el akarja vetetni, az megérdemli, hogy kínlódjon, a tabletta túl könnyű megoldás, még a végén kedvet kapnak hozzá a nők... én legalábbis ezt a magyarázatot kaptam a tesómtól, aki egy kedves fickó egyébként... csak..l.

Hű, ma mennyit pofázkodok...

Igen, Indiában az a rettenetes helyzet állt elő, hogy teljes falvak elnéptelenednek és feleséget vagy az ország másik végéből kell VENNI (egyébként a lányok fizetik az irgalmatlan nagyságú hozományt), vagy RABOLNI... annyira nincsenek már lányok :(
indianyo

Vera :) Ez marha jó (legális részeg és GWBush :mrgreen:)
indianyo

Indi! ez érdekes tény Indiáról. Nem gondoltam volna...

BS-ről ezt nem is tudtam! bár nem lepődtem meg :P

Vera! szerintem is jó beszólás :lol:

Én szi end éj :wink:

még a csecsemős témához: részemről teljesen kihasználtam a kórház adta lehetőségeket. kérdeztem, gyakoroltam, s kértem hogy nézzék meg hogy csinálom a dolgokat. Az Erzsike azért volt különleges, mert ő nem csak tanácsokat adott, hanem tényleg figyelte, mit hogyan teszek!

abortusztéma: ellenzem, de engedjék meg hogy én dönthessek! :!:

ja és nem vagyok 500 közeli :lol: ez lesz a 340. hsz-em 8)
gödibarbi

még egy dolog... nekem sokat segített és segítenek a story-jaitok gyermekeitekről. én olyan kis összegyűjtöm információkat fajta vagyok, s levonom a magam számára harmonizáló konzekvenciákat.
Azonkívül ha kérdezek valamit, akkor valaki biztos válaszol, s az is nagy segítség tud lenni :D
Szóval részemről köszönöm, hogy vagytok :lol:

tudja valaki hol lehet hordozókendőt venni? - kismamaújság hátulján lévő címen kívül :?:
gödibarbi

Indi, tesód :D meg a gyalázatos nők :D nem úgy van, hogy ahhoz kettő kell?? :D

na és tényleg tegnap írtam is, hogy van egy olyan olvasata ennek a művi meddővé tétel 18 fölötti korlátlan engedélyezésnek, hogy az üzletszerűen szeretkezőknek igen jól jönne. láttok ebben rációt?

ja és még az jutott eszembe, hogy ha ilyet szeretnél csináltatni, akkor előtte van valami elbeszélgetés, felvilágosítás, meg pár nap gondolkodási idő is, szóval nem lehet "hirtelen felindulásból elkövetni". abortusznál van ilyen? vagy csak régen volt? tök nem vagyok képben. (valahogy nem is bánom)
votiv

Barbi, Dömsödről vagy honnan lehet rendelni, 2500 + postaktg volt tavaly az ára, de majd a lányok mondják a többi jó lelőhelyet. :D

Fogamzásgátlással kapcsolatban: nekem elég elrettentő példa volt, mikor 16-17 éves lányoknak (lány szakközépbe jártam) levetítették a Néma sikolyt. Egy életre elvette az életkedvemet az abortusztól.
Amikor 8 hetesen nődokihoz mentem, tudtam, hogy meg kell kérdeznie, de akkor is szíven ütött a kérdés. Mikor közöltem, hogy hát persze, hogy megtartom, akkor annyi volt a válasz: Végre egy jóhír mára!" :?
zanza

Barbi, www.nandu.hu de Indi vett most egy jó rugalmas kendőt, ami egész pici kortól már jó, jobb, mint a Nandué. szüléstörténetet írtál már? :)
votiv

Votiv, van az abortusz előtt beszélgetős rész. Úgy tudom, hogy 18 év alatt(!) ahhoz a kerületi bizottsághoz kell menni, ahol az iskola van, (már ha az ember lánya jár ilyen intézménybe.) Legalábbis osztálytársamnál így volt. :roll:

Üzletszerűeknek? Ott visszavezetném a bárcát és a havonkénti kötelező szűrővizsgálatokat. :roll: VAgy van ilyen nekik?
zanza

Szia Barbi :)

www.kekpanda.hu (nandu és popolini)
www.nandu.hu
www.babakozelben.hu (rugalmas, kötős kenguru és babaerszény)
www.hordozokendo.lap.hu (mindeféle)

És még sokezer oldal van, én ezeket szoktam látogatni - ezek mind házhozszállítósak.

Mesélj a csemetéről :)
indianyo

zanza! meg kellett kérdeznie?! furcsállom a kellett szót... :?:

ez a dömsödi is új számomra, főleg ilyen kedvező árral!!! :lol: megvárom a többi lányt is, de ha nem tud valaki konkrétat, akkor címet honnan tudnám megszerezni?
gödibarbi

köszi az internetes helyeket!

Votív! Itt vagy a hátam mögött? pont most fogalmazom :wink:

Indi! lányom egy angyal!!! :))))))) avagy ezt már írtam volna? :lol:
Kicsit érzékeny az időjárásra. Ilyenkor csak rajtunk hajlandó aludni.
Pont ma gondolkoztam rajta, hogy lehet hogy elrontom? Valahol olvastam - s nagyon bízom benne - hogy az első három hónapban nem lehet elkényeztetni...
gödibarbi

Zuzmo!
Abban igazad van, h a csecsemős nővérnek az a dolga, h segitsen a babád ellátátsában, mig bent vagy. De ahogy én láttam, mikor bent feküdtem, iszonyat sok volt a baba, és kevés a nővér. Nem tudnak mindenkivel elegendő időt foglalkozni. Ez a rendszer hibája! Csak szerinitem ez is olyan, h szülésnél választok orvost, h csak velem foglalkozzon, mert nem midennapi alkalom, még szülésznőt is fogadok, h ő is csak engem segitsen, majd mikor megvan a baba, akkor pedig "mellé" fogadok vkit, h szakszerűen figyelje, ápolja. Az lenne jó, ha minden ingyen lenne, hisz benne van a TB-ben. De mint tudjuk, ez nem igy működik :cry: .
Én csak tanácsolom, (tapasztalatom alapján), h akinek először van a kezében kisbaba, az kérjen csecsemős segitséget.

Indianyo!
Hát igen, ez is olyan, h én akkor szültem, mikor a dokim ügyeletben volt. Nem csak rám figyelt, többen szültünk, és én mégis megadtam neki, az előre megbeszélt tarifát. Ez igy korrekt?? A foagadott csecsemős is rád is figyel, no meg a többiekre is. Viszont minimum 4 napig bent vagy a kórházban, és addig többször beszélhettek.
pat

Barbi, úgy tudom, hogy terhesség megállapításnál ezt is meg kell kérdeznie, mert ugye, ki tudja. :?

Hordozókendő, megnéztem (mi tavaly kb. ilyenkor rendeltem)
telszám: 06-20/915-1595
nora@prosoft.hu
A többit priviben elküldtem. :wink:
zanza

amikor nálam kiderült, hogy nem sugárbeteg vagyok, hanem terhes :roll: , én még nem tudtam, hogy megtarthatom-e. régebben már elmeséltem 1x itt, hogy milyen okok miatt. na és akkor úgy mentem haza a nődokitól, hogy van két hét "gondolkodási időm". pokoli volt, végig bőgtem, még utána is pár hetet, a hormonok miatt is, meg a szerencsétlen élethelyzetem miatt. de most már minden jóra fordult :)
na és nem felejtem el a dokimnak, hogy akkor lelkizett velem egy kicsit. azóta is sokszor eszembe jut, amiket akkor mondott, és hogy milyen bölcs volt...
votiv

Zanza! nagyon rendi vagy! köszi!

Nem tudom, hogy kötelező-e megkérdezni, de pszichológiailag nem kell nagy tudással rendelkezni, hogy elképzeljük, ez egy olyan anyukának aki szeretné a babát - ahogy veled is történt - sokkoló a kérdés
ha kötelező akkor megértem, persze hogy követnie kell a szabályt!
gödibarbi

valaki kérdezte a kórházas képet... csak nem publikus van :oops: plussz két olyan ahol fürdetik születés után

egy másik régebbi reagálásadósságom: én írok a gödi anyukákhoz is, s kerestem pár dolgot a baba születése előtt a keres-kínálban is.
gödibarbi

jócakkát mindenkinek én L, mert pár óra múlva jelenésem van :)
gödibarbi

Mondtam én,hogy sokaknak nem fog tetszeni a véleményem :(

Én abból indulok ki,hogy 18 évesen,érettségi után,fennen hangoztattam,hogy nekem soha nem lesz férjem,meg gyerekem sem.Túl macerának gondoltam.
Ehhez képest 21 évesen férjhez mentem és most ünnepeltük a 14. évfordulónkat.Ja és 3-szor szültem!
Szóval én ezért mondom,hogy a 18 év számomra kicsit necces :!:
Viszont a VALÓBAN felnőttek esetében természetes,hogy ők dönthessék el a sorsukat.

petergabi

Gabi, ez a 18 év megint olyan, hogy a törvény mkit be akar fogni és mégis van kivétel. Most ezt jól megaszontam, de vhogy így érzem. Ahány ember, annyi történet is, így nehéz egy bikkfa nyelven ezt úgy megfogalmazni, hogy a legdörzsöltebb ügyész, ügyvéd se tudja kikezdeni. 8)

18 évesen nem tudtam, hogy mi akarok lenni, csak azt, hogy diplomám legyen, erre itt állok 27 évesen és még mindig nem tudom, hogy mi akarok lenni. Mert ugye nagypapa még se lehetek. 8) :lol: Hát normális? :roll:
zanza

Gabi!

Én még 27 évesen sem akartam gyereket,pedig 9 éve voltunk már együtt.Aztán terhes lettem és elvetéltem aztán szültem kettőt,de én meg tudom érteni azt aki nem akar gyereket.Néha énis vagyok így :lol:
20170114224602

Hú, csajok, termeltetek ma is. Helyes. :lol:

Zanza,
néma sikolyt nekünk is 16 évesen és nagyon rossz volt látni, azaz érdekes volt meg minden, de talán túl "hatásos". Én ugyanazt gondoltam akkor, amit te is írtál, hogy ezt soha, de persze akármikor történhet az emberrel olyan, amire nem is számít, szal soha ne mondd hogy soha... én ezzel az egésszel kapcsolatban csak nézek hülyén, mi az, hogy törvény???? Majd én meg az apa eldöntjük, nem? Ha nem akarjuk, nem lesz baba, ha akarjuk, lesz baba. Ennyi. Mindenki másnak skh. (Semmi köze hozzá, hátha valaki nem ismeri.... Jucus..? :lol: :lol: )
Meg mi van, ha valakit olyan sikeresen megerőszakolnak, h teherbe esik? Ne vetethesse el? Meg még millió indok, nagyon komoly anyagiak, nagyon pici faluban nagyon egyszerű megesett lány, akinek tuti más nevelné a gyerekét, örökletes durva betegségek, stb. Szal mindenki döntse el maga, de ne egy törvény és pláne ne hapsik.. grrr....

Indiáról egyre több hajmeresztő dolgot hallok... :shock:
De a csátni király és minden kaja, amit csinálnak és ettem, az mind tyűdejóóó!!! :)
neet
neet

közérdekű: Dzsenniferek és Kevinek Mária országában
- itt a legújabb lista a népszerű nevekről meg a legfrissebb kuriózumokról :D
http://index.hu/politika/bulvar/nev7882/
és a Ladónak jövőre lesz új kiadása, több mint 100 új névvel!

jaj de rémes, hogy a 3. leggyakoribb lánynév a Vivien. a 10. meg a Laura! hála az égnek egy ilyen nevű kisbabával se találkoztam még a közelemben, ezért nem is hiszem, hogy ennyire gyakori :D a fiú top10-ben sokkal szebb nevek vannak! nem is tudtam, hogy a Levente ilyen gyakori lett! (9.) és 2005-ben 59 kis Koppány született- vajon hogy becézik őket :?:
votiv

Pgabi,
ne aggódj, én egyetértek. :) 18 év semmi, az ember épp csak elkezdi az életet, kilép a középsulkóból, és azt hiszi, lázadhat ezerrel. 20 évesen még okosabb, hisz már 2 éve dolgozik vagy bejutott valami egyetemre, ahol már nem teljesen zöld.... :lol: de sztem legalább 25-30 évesnek kell lenni ahhoz, h felnőjjön az ember. Ez férfiaknál mondjuk úgy 70-80 évre tehető. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Egyébként meg ritka esetben valaki 16 évesen is lehet teljesen felnőttes gondolkodású, pl neveli a saját tesóit, dolgozik, stb, de én úgy vagyok ezzel, mint a nyelvtanulással: gyorstalpaló semmit se ér, időt kell adni, hogy lehiggadjanak, tisztuljanak, érlelődjenek a dolgok.

Összesen csak azt akartam ebből kihozni, hogy egyrészt mindenki azt csinál, amit akar, de ha bármi vackot korhoz akarnak kötni, (meddővététel és egyebek) tv szerint, az a kor legyen úgy 30 év. Addigra azért csak eljut az ember egy szintre agyilag. Ha meg nem, valszín később se fog. :twisted:
neet
neet

Votiv,
és honnan ezek a listák? Mármint ki találja ki őket? KSH? vagy skh..? :lol: Én pl tavaly olvastam, h az Eszter valami 7. a listán, de én egy Esztert sem ismerek a lányomon és anyósomon kívül, és a buszon, játszótéren is csak azt hallom, hogy Vivike, ne szórd a homokot.. :))
A környékünkön viszont mindenki Balázs. :)
neet
neet

Neet!

Nem kéne bedobnod egy sört?nagyon tudományos vagy ma este :lol:
20170114224602

Ja, nem is igaz, a buszon nem szórnak homokot.. :lol:

Egyébként zavar az valakit, hogy abból a névből sok van, amit a gyerekének ad? Eleinte mi úgy gondolkodtunk, h ne legyen tucatnév, de végül is, ha nekünk az tetszik, akkor Vilhelmina lesz, akkor is, ha a fél utca az, nem? Hányszor lesz olyan szitu az életben, h egyszerre rohannak oda, mert nem tudják, kit hívtak? Na ugye. :)
neet
neet

Juc,
a heti heteshez sztem lecsúszik egy. :lol:
neet
neet

Ja, tényleg, Votiviám, írd mán meg valahol, hogy mióta áttették vasárnap éjszakára, nem lehet nézni e néha igen vidám műsort, mert másnap hétfő és jujj. De most végre szombaton van, mert holnap táncikáznak azon a csatornán. Köszi. :)
neet
neet

Gabi :) Én egyetértek veled is :) Igazából ez a törvény most azért születik, mert alkotmányellenes és diszkriminatív volt az eddigi gyakorlat (csak 35 év feletti és 3 gyerekes folyamodhatott ilyenért).

én 30 évesen kezdtem el a főiskolát és 35 voltam, amikor rájöttem, hogy én már semmi se akarok lenni, csak anya (gyereket korábban is akartam, de karrierrel együtt képzeltem el) - de 20 évesen még nem érdekelt, hogy lesz-e gyerekem, vagy sem...mert akkor csak a szerelem meg a világmegváltás érdekelt :lol:

Votiv :) Először is kínos, hgoy ennyi van belőlem :( De a Dominikon meg pláne ki vagyok akadva... amikor mi ezt a nevet eldöntöttük, én nem tudtam, hogy vagy egyáltalán más Dominik is... apa pont azért örült meg neki, mert hogy ez ilyen ritka név.. na bumm, most aztán hogy titkolok el ezer másikat :lol:

Az viszont, hogyaz MTA eldönti, hogy milyen nevet adhatok a gyerekemnek.. nos nálam ellenkezésre talál( itt most eszembe jut pédául boldog emlékű River Phoenix)

Pár óra múlva lesz jelenésed? nekem állandóan van... mos is épp kezd éhesedni és mindjáért ordít jaaajj
indianyo

Gabi,
de szerintem meddővé tetetni már akkor sem akartad magad, nem? Szerintem a gyerek-nem-akarás és a meddővétetetés közt azért van különbség :)
És az, hogy ki a felnőtt, hogyan döntjük el? Én pl. még mindig nem érzem magam annak :mrgreen:

vera
kisün

Azt értem, hogy MTA dönt, de mi alapján?
Mi így jártunk Rékával, és? Csak nem fog a fél óvóda Réka névre hallgatni. :D

Neet, gyorsan azt a sört, mert már vége, ha minden igaz a Heti hetesnek. Vagy csak apa elkapcsolt... :roll: :wink:
zanza

Kisün, és holnap ugyan úgy fogom követelni a gyereknapi ajándékomat, mint a kölköm. :lol:
zanza

Indi,
nekem az MTA nyelvtudományi vagy akármilyen bizottságával a névadástól függetlenül is igenigen sok gondom van... főleg a nyelvőrködésükkel... és mindezt még tudománynak is nevezik... na mindegy, ez már annyira megaoff, hogy csak na...
kisün

Zanza,
EZ AZ!!! Ide nekünk a hintalovat meg a 3 gombóc csokifagyit!!! :mrgreen:
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: