A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gondoltam, kis szusszanásként benézek már :)
Lányok, lehet én vagyok ufo itt köztetek, de én egyszerűen még nem bírom otthagyni senkire a babát. Mármint nagyszülők...stb. Vhogy túl kicsinek érzem hozzá, meg nem is tudom. Annyira féltékeny vagyok, hogy kezdek gondolkodni rajta, nem-e abnormális már! Míg vizsgázok, apával vannak, de alig várom,hogy kilépjek a suli kapuján. Engem meg ezzel nyaggatnak folyton, hogy hagyjam ott nyugodtan bármikor a kicsit, ők vigyáznak rá...mondjuk, ehhez azt is tudni kell,hogy nálunk teljesen bekattantak a nagyszülők az unokától (mindkét oldalon első), néha úgy érzem, szeretnék megkaparintani a karjaim közül, nevelgetnék helyettem...anyósék részéről meg az érzem,hogy mindig azon agyalnak mit rontok el, v vmi baja lesz a gyereknek nálam (após azt álmodta a minap,hogy beütöttem a gyerek fejét a babakocsiba...jó, mi?...)
De azért jó olvasni ezeket az anyós storykat! Babetta: a tiéd egyenesen frenetikus :D Amúgy nálunk a legnagyobb baj, hogy borzasztóan ránk telepszenek. Ők legszívesebben teljes mellszélességgel folynának bele a mi kis életünkbe, mint egy ilyenb brazil szappanoperában...együttlenni sülve-főve, tudni mindenről...kééész! :?

Én már ettem epret, de akkor vhogy kiment a fejemből,hogy bajt is okozhat (szégyen):oops:, de szerencsére nyoma sem volt.

Lányok, megint csütörtök óta nincs kaki. Illetve tegnap mutatóban vmi kevéske akadt. Mit csináljak? Erőlködni nem erőlködik. Szóljak orvosnak, vagy még várjak?

Ildi: még azt akartam írni,hogy használjátok egészséggel a gépet! Remélem, te is szeretni fogod! :D

Altatás: sztem én ebben is ufo vagyok itt a topicon a nézetemmel, de szerintem, ha valaki szeretné, ha a babája megtanulna önállóan elaludni, még most kellene nekiállni ennek a folyamatnak, hiszen később sem akar majd önállóan elaludni. Teljesen jogosan hozzászokik a jóhoz, és követelni fogja, hiszen ez eddig is járt neki. Nekünk mondjuk szerencsénk van az esti altatással, mert Botusban úgy alakult ki ez a rituálé,hogy fürcsi, vacsi után ágyban mese, forgó felhúz és alvás. Van, hogy annyira fáradt,hogy én mondom,hogy bealtatom cicin, de már ő megszokta,hogy mi a menete az esti alvásnak. De tényleg ebben (legalább) szerencsések vagyunk!
Nem akartam okoskodni, csak gondoltam, lehet van még vki aki így gondolkodik, és hátha tudtam segíteni. (Eleinte félig bealtatva, kómásan, de nem aludva kell berakni a helyére a babát. Fokozatosan kell előrejutni, lassan, következetesen.)
Tapasztaltabbak lehet, megcáfolnak, de azért tartom a véleményem :D:D:D

Nancsi, Lyly, Annácska: Jó,hogy írtatok!

Még tanulok kicsit :(

Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jujj, tényleg: üdv Vali :)

Petri: :D Én is gondolkodtam ezen, hogy így vhogy egy jó éve lett pocaklakó Boti :)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ildi: rengeteg gyógy :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) röppen felétek!

Csak kézben ellevő babák: hordozókendő, babybag vagy bármi más hasonló életet menthet :) ilyen esetben. Az ilyen babóknak nehezebben megy az alkalmazkodás a kintléthez. A jó ég tudja, mitől lezs egy baba több emberes - egy biztos nem attól, hogy a szülei elrontanak valamit.

Eper, málna, bármi :D :Elég bötén fogalmaztam az előbb. Nálam szopitémában a végső forrás az nlc-s szoptatási szaktanácsadó. Ő igy ajánlja. :)
(Itt lehet kikérni: http://www.noklapja.hu/index.php?id=192 ... _id=326621 )

Borcsa
KépKépKép
borsts

Anita: Gergőre is csak aptya vigyázott még rajtam kívül :) Pedig már 3. baba. És ő is csak annyikat, hogy átszaladhassak az oviba (a házunkkal szembe) Lucával v. Lucáért.

Alvás: én úgy nézem, hogy gyerekfüggő. A csajok kb. 3 éves korukig ragaszkodtak a közreműködésemhez az elalvásban.
Gergő meg csak úgy elalszik, ha fáradt :) Megdöbbentő :lol:

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok Lányok!

Gyöngyi!
A rokonság nekem is szokta osztani az észt, de én se nagyon hallgatok rájuk. Viszont találtam olyan családtagot, aki teljesen az én elveimet vallja, ez pedig a párom keresztapjának a neje. El nem képzeltem volna róla. Cumi és cumisüveg nélkül, tea nélkül felnevelte a kölkeit, akik már szép nagy gyerekek. Csak annyiban térnek el a nézeteink, hogy én mellettem altatom a gyereket, ő meg kiságypárti.
Egyébként az ismerősöm, aki próbálkozik sok hülyeséggel, közölte, hogy csak úgy bízhatom rá a gyereket, ha két cumisüveget adok vele, egyet a tejnek, egyet a teának. Én meg mondtam, hogy akkor nem kapod meg a gyereket, megoldjuk, ha mégis segítségre van szükség. Erre rosszallóan közölte, hogy úgyse tudjuk megoldani, mert ő se tudta annak idején.
Az anyósom viszont aranyos, mert még azt is megkérdezte, hogy hány méterig tolhatja a babakocsit. Anyukám viszont be-beszól, pl hogy nem szokás fekve szopiztatni. De ha nekem így kényelmes? És a gyerek is elalszik így jobban?

Én mindent eszek, csak keveset. Tejet egyáltalán nem iszok, viszont a gyerekorvos szerint a joghurt mehet. (Ma egyébként láttam laktózmentes tejfölt a spárban. Ez mehet?) A pötyik múlnak el szépen, már csak érdes az arca, mert ezek a pötyik leszáradnak. De kaptunk rá babatestápolót, meg újfajta popsikenőcsöt is.

Ennyi voltam mára, elég sok volt ennyi is belőlem.
Üdv az újra visszatérőknek! A hiányzók kéretik jelentkezni!
A betegeknek jobbulást! Ja és persze a babák csodálatosak és jöhet még ezerrel kép. Aztán majd, én is teszek fel, csak hát a lustaság... :oops:

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Anita: én abszolút megértelek. Balura először a 2. szülinapja előtt 2 héttel vigyázott apján és rajtam kivül más. Egy baráti pár, és szülni mentünk :) Aztán 2 hónap múlva vigyázott rá anyám 1,5 órát, de nagyon megbántam, mert nem tette tisztába, pedig bekakilt, és ezt anyám észre is vette. Zsomát is 2 évesen hagytuk ott először nagyszülőknél néhány órára. És Lizát sem tervezem előbb. Ott alvás meg fel sem merült soha, és szerintem az még korai is lenne.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Most akkor ne egyek epret????

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Oké, mostmár olvastam hogy más is evett/eszik epret. Megnyugodtam.

Anita :lol: mintha én :lol: írtam volna az előző hozzászólást. Én se merem senkire se (apján kívül) rábízni Timit. Anyós pedig mindíg mondja hogy ő lenne a lányom bébiszittere. Én mindíg viszem magammal a csajszit, vagy nem lehet pl fodrász akkor inkább nem is megyek.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Mariannka!
Vagyok :D Drága vagy, hogy hiányoltál, csak eddig nem volt mihez hozzászólni. :D Most viszont lett sok. :D

Altatás: Hanna kiságyban alszik. Ha be is alszik a szopiba, a kiságyban felébred, elbeszélget, aztán elalszik. Este, fürcsi után énekelni szoktam neki. :)

Másnak oda adni: Hááát, mivel nem tudom elviselni azt, ahogy az anyósom gügyög a gyerekkel (fel tudok robbanni 2 másodperc alatt) inkább otthagyom neki. Közbe persze nem érzem jól magam, meg mondom a magamét, de közel vannak és ha megunom, akkor lemegyek érte és kész. :D
Viszont anyumnak gond nélkül ott hagynám a gyereket, mert tudom, hogy csak azt csinálná vele, amit megbeszéltünk. Na, ez az, amit az anyósomnál nem tudok elképzelni. Sajnos! :( Nála tuti, hogy később se lesz hosszabb távon felügyelet nélkül a gyerek!!!

Na, megyek alukálni...

Sziasztok!

Eszter
Kép
Kép
vok

Petri
Lelőtted a poénomat, :lol: :lol: :lol: ezt én akartam írni csak párnap múlva, hogy mikor volt meg utoljára.

Anita
Szerintem én is féltékeny vagyok, de muszáj volt elmennem fodrászhoz, de így is csak vágtak semmi festés. Kocsim nincs, vinni nem tudom. Motorral mentem, de mint a villám, alig vártam hogy haza érjek. A járókában feküdt és játszott a haverokkal, anyós meg ült a széken és figyelte. Azt mondta 1 hétig, tudna gyönyörködni benne. Ő is itt lenne mindennap, de tartja magát és nem nyomul, ha eljön, akkor is 1 óra múlva már lép. Bevásárolnak nekem, ha kell, minden papír ügyemet ők intézték. Levinek is tudom ,hogy a legjobbat akarja, és hogy semmi baja ne legyen, úgy félti. Csak néha ezzel már az agyamra megy. Pl: Tegnap a babakocsiba Levire rászállt egy muslinca, azt kellett kergetnem, mert szegény Levinek baja lesz, ha rászáll.
Ha légy, vagy darázs lenne oké. De egy muslinca? :lol: :lol: :lol:
Azért nem szólok a pelenka miatt se, mert egy jó darabig nem fogja pelenkázni.

Most szombaton ált. iskolai osztálytalálkozóm lesz. 18 éves. Nagyon durva, hogy így elment az idő. De ez már a negyedik lesz. Annyira jó volt az osztály, hogy ilyen sűrűn tartunk. Mondjuk én az esti lefekvés után, tudok menni és a következő etetésre, már lehet, hogy haza érek, ha nem majd a Laci megeteti üvegből. Azt hiszem egyik este, kipróbáljuk egy picivel, hogy meg tudja etetni vagy nem. Ráadásul, nem igen akar cumisüvegből enni, De ez gondolom, azért van, mert amióta van a másik cicimbe tej a lefejtett nem kell esténként oda adni és így régen nem evet üvegből. Én meg fejhetek, mert van, de jó lesz aranytartaléknak. Na persze azért nem fejek sokat, mert akkor tejcsárda lennék. Eddig 3 liter van a hűtőben. Ez soknak tűnik, de még se az, mert Levi mennyisége mellett talán három napra lenne elég.

Angi
Bocsi, összekevertem a másik szépfiúval. :lol:

Vali
Üdv itt

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Jó reggelt
Na azért megnyugodtam, hogy mást is idegesít az anyós és ez nem egyedi probléma. Kiváncsi vagyok mikor fog jönni. Délután küldött az unokájával ebédet, de én nem ettem meg, márcsak azért se.
Cicin alvás: Mi már ott tartunk, hogy éjjel 3- negyed 5-ig cicizet, én meg nem tudtam tőle aludni, mivel a cicim belóg az orrába és folyamatosan tartani kell nehogy megfulladjon. Viszont ha kiveszem a szájából a cickót felébred. Szval mondhatjuk, hogy 3-óta nem aludtam szinte semmit. Olyan vagyok mint a mosott kaka.
A cumit meg kb. 2 hete egyenesen utálja. Ha beadom a szájába elkezd üvölteni. Mi a megoldás? Nagyon álmos vagyok :cry:

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok :)

Babetta, mi eddig mindkétszer családilag mentünk fodrászhoz, és amíg nekem festettek, addig apa vigyázott rá, sétáltak :)
Mondjuk nekünk uaz. a fodrászunk, így családi szépülés volt eddig.

Akkor lehet, hogy én vagyok az UFO, de én már hagytam Bencét anyuékra, persze csak két etetés között, max. 2 órára. Bence eddig mindig mosolygósan fogadott, és nekem is jól esett csak Petivel elmenni egy kicsit, kettesben lenni (mégha önzőnek is tűnik). Én mondjuk megbízom anyukámékban, és tényleg annyira édesen vigyáznak rá, apukám a múltkor egy óráig tologatta a kocsiban az erkélyen (pedig egy perc után már aludt), meg foglalkoznak vele, stb.
Nem sokszor, de hetente 1-2-szer biztosan vigyáznak rá, és később is szeretném, ha jóban lennének. :)

Én pl. most szeretnék elmenni egy koncertre, mondjuk ez más, mert este lesz, és utána megyek, amikor már elaludt, ő pedig alszik reggelig.

Ma éjszaka meg valami idióta szomszéd hajnalban marha hangos zenét hallgatott, persze felébredt 3-kor, kicsit sem voltam pipa.

Bence este a szopiban alszik el, és úgy teszem be a kiságyba, nappal viszont általában magától elalszik játék közben, vagy szopi után egy kis simivel hason, vagy pedig a babakocsiban séta közben.

Szerintem minden annyira gyerekfüggő, ami az egyiknél működik, az a másiknál nem. Mindenkinél más szokások fognak kialakulni, és persze nyilván mindenki figyelembe veszi, hogy mi a jó a gyereknek. :)

Anita, jó tanulást neked, de azért gyere, és néha kapcsold be az MSN-t. :)

Eperrel én is bepróbálkozom hétvégén, hátha bírná.

Mondjuk én már K betűseket is ettem, és semmi gáz nem volt szerencsére (kukorica, karfiol). De Bence nem is volt soha hasfájós.

Na puszi nektek,
Vendég

Anita
Még azt akartam írni, hogy pénteken volt nálunk is utoljára kaki. Remélem ma már lesz, mert ilyenkor már engem is kezd idegesíteni.

Eszti
Nekünk is egy a fodrászunk, de Laci úgy ér haza, hogy nem sikerül együtt menni. Meg mire haza ér már nem dolgozik a fodrász. Majd legközelebb már itthon lesz, és akkor együtt megyünk.

És most dicsekszem. Tegnap este masszíroztam Levit és amikor hason volt megfordult a hátára. Gondoltam véletlen, de aztán megint hasra raktam és megint megfordult, és közben vigyorogtunk mind a ketten, mint a vadalma. Majd ma is megnézem hátha nem csak tegnapra szólt ez a csoda.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: Olyan jó olvasni, hogy nálatok minden okés. Ebből is látszik, hogy minden baba más. Mi még nem forgolódunk, de ez abból is adódhat, hogy utál hason lenni, viszont tegnap este dobott egy hangos nevetést. Na megyek lefekszem 1 kicsit vele mer kezd nyügi lenni és én is az vagyok

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggel!

Eszti,
szomszéd! :shock:
Anita,
tipikus bika lévén is magamhoz akarom láncolni a szeretteim, mint Te. És azt is érzem, hogy legszívesebben helyettem is nevelnék a nagyszülők. Főleg anyu, akinek az első unoka Lidi. De jövő 7re felhívtam, mert megyek fodrászhoz. Azért jó lesz, hogy jön. Kiváncsi leszek, hogy Lidi mit csinál majd vele.
Babetta,
akkor jó talizást Neked! Jó lett az új séró?
Mariann,
oké talizzunk majd! :)

Kedves Eszterek és Eszter babák!
Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!
Kép

Pussz.
angi79

Sziasztok!

Lehet, hogy most nem leszek túl népszerű, de úgy érzem, nem tudom magamban tartani, amit érzek. Zsu: régóta érzem, hogy nem hiszed el, hogy képes vagy csak szoptatni. Pedig, ha eddig elég volt a tej, akkor hacsak nincs pl pajzsmirigy problémád, akkor továbbra is elég, feltéve, hogy igény szerint szoptatsz, és nincs egyéb zavaró tényező. Ahogy egyre több nőt látok szoptatással küzdeni, azt látom, hogy ez a dolog nagyrészt agyban dől el. Nem az akarok nem akarok kérdéskörre gondolok, hanem hoyg elhiszi-e magáról valaki azt, hogy képes rá. Úgy érzem, te nem hiszed el magadról. És emellett a mérleg befolyásol mindenben. Úgy érzem, megnyugtat, és talán egyszerűbb is, hogy etetheted cumisüvegből is. Az, hogy sír egy baba 1-2 napig, simán lehet mástól is, ha addig elég volt neki a tej. Nálunk pl egy-egy brutál front simán okoz ilyet. És mivel még nem nagyon tudják a különböző nyűgjeiket elválasztani egymástól, így persze mindenre cicit kérnek, vagy ha nem is kérik, de simán elfogadják. A napi mérésnek meg semmi de semmi értelme. Egy heti szinten jól hízó babánál is simán előfordul, hogy egyik napról a másikra fogy. Pl kakilt egy nagyobbat, vagy többet pisilt, vagy épp valamiért (akár azért, mert így volt kedve) kevesebb evett...

cory
Budapest

Sziasztok!

Babetta, Zsu, csema, nagyon szuperek a képek! :)

pgyöngyi: anyós :( Ismerős szitu... :?

A keresztelőről jut eszembe. Tudja valaki hogy létezik e olyan még hogy névadó? Nem szeretnénk megkeresztelni Dominikot, de egy névadót jó lenne tartani neki. Nekem volt ilyen névadóm, de nem tudom hogy szokás e még, és ha igen akkor mi a menete.

Nekünk is vannak olyan napok amikor csak kézben van csöndben. Olyankor magamra kapom a kengurut, és belepakolom az "erszényembe". Tegnap délután is úgy takarítottam és kertészkedtem. Dominik meg békésen aludt. :)

Vasildi, jobbulást a fiadnak!

Most olvastam hogy epret nem ajánlatos enni. Hát én tegnap este bevágtam egy nagy tállal. Remélem nem lesz gond.

Babetta: pelus... :? Nekem anyukám meg állandóan túl lazán hagyja, ráadásul Pamerst vett, és ha ott van nálunk akkor hót kakisan kapom vissza a manót :) Tegnap a háta közepéiig olyan volt.:)

Anita, az altatás nálunk is minden nap ugyanúgy zajlik, 7-kor fürdés, szopi, és fél 8-kor már az ágyban van. Akkor is ha teljesen éber. Akkor elnézelődik ott egy picit, nyöszörög, de max 10-15 perc és elalszik. Persze addig ott vagyok mellette. De legtöbbször csak beteszem a kiságyba, és 2 perc múlva már húzza a lóbőrt reggelig. Ma fél 8-kor ébresztett :)

Nekem anyukám viszonylag sokat szokott vigyázni Dominikra. Van hogy ő jön hozzánk, elmennek sétálni, addig én tudok tanulni, takarítani. Vagy ha valahova muszáj mennem, pl suliba, ahova nem vihetem a kismanót, akkor is vele marad. Nagyon jól elvannak :) (elmondtam neki hogy mit hogy csináljon, és ehhez tartja is magát :) )
De másnak én sem szívesen adom oda. Ja és amit még utálok, hogy ha valaki felveszi, vagy 5ször kell elmondani hogy fogja a baba fejét! Nem értik meg, hogy még pici, és hiába tartja már egész ügyesen a fejét, bármikor hátraeshet. Brrr....Szerencsére anyukám megértette elsőre.

Az Esztereknek én is Boldog névnapot kívánok! :)

Tegnap megkaptuk a két hós oltást, illetve az agyhártyagyulladás elleninek az első adagját. Nagyon sírt, de ahogy kiléptünk a rendelőből, már semmi gond nem volt. És nem is lázasodott be.

Bocsánat ha hosszú voltam. Szép napot mindenkinek!

faby

Cory. Nem szeretnék veled vitatkozni, főleg arról nem hogy mit érzek. Imádtam szoptatni, és most is imádok. És épp hogy nem egyszerűbb sajnos így, de ez van. Nem mértem Katát naponta, etetést se mértem. Nem két napot sírt, előtte is már több mint egy hete, két napot azért üvöltött mert nem kapott pótlást. És hidd el van akkora tapasztalatom hogy tudjam mér sír egy gyerek.

Egy hét alatt fogyott, és sajnos nem is keveset, mert 28 dkg-ot:(

Egyébként anno mikor megszületett én sem hittem el magamról. Aztán a két hónap csak szopi alatt tényleg elhittem. Most ezért fáj nagyon. De én se akarok erről többet beszélni, mert elég rosszul érint:(

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,

már régóta lelkes olvasója vagyok a topicnak, de eddig időhiány miatt nem tudtam írni, illetve minden kérdésemre, ami megfogalmazódott bennem választ kaptam Tőletek. Ezer köszönet érte mindenkinek.

Kisfiam Márk is tavaszi kisbaba, 2006.03.17-én született a János kórházban császármetszéssel, farfekvés miatt.

Kedves Cory!

Muszáj megköszönönnöm Neked a szoptatással kapcsolatos tanácsaidat, mert ha kicsit elszontyolodtam, hogy nem úgy megy ahogy én elképzeltem, akkor miníg a Te szavaidat idéztem fel és minden rendbe jött. Elsősorban a szoptatási tanácsaidra figyeltem fel, mert eleinte nagyon nehezen indult el nálam a folyamat. A kórházban Márk rengeteget aludt, de amikor ébren volt mindíg cicire tettem. A fejéssel is próbálkoztam, de mivel csak cseppek jöttek eléggé elkezdtem félni, hogy mi lesz otthon. De aztám itthon, ha lassan is, sok türelemmel de beljöttünk mindketten. Csak mindíg az lebegett a szemem előtt, hogy bent a kismamák fél cumisüvegeket fejtek le a babáiknak én pedig épphogy bepiszkoltam az üveg alját. Rengeteg ki nem mondott kérdésemre kaptam Tőled választ, de a ma reggeli hozzászólásoddal annyira egyet értek, hogy gondoltam most már köszönetet is írok Neked. A mérleget is Téged idézve hagytam el, amikor kevesebbet mutatott kaja után, mint előtte és Márk édesdeden aludt rajta, valószínűleg evett leget akkor is. Kisfiam a héten lesz 10 hetes, több, mint 5 és fél kiló és csak szopizik és már el is hiszem, hogy sikerült és sikerülni fog.

Bocsi, hogy kicsit hosszú lettem, de már hetek óta tervezem, hogy írok, de ennyi időm még sosem volt egyszerre. Ránk így hat a front, hogy ma még csak evett és aludt.

Panni

Kép Kép
panni_30

Sziasztok!

Eszti!
Boldog névnapot! :D

Agi! Faby!
Köszönöm szépen :)

Puszi nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Cory: Azt csak Zsuzsófi tudhatja, hogy tényleg kevés a tejci. Mi nem vagyunk ott és nem látjuk min mennek keresztűl. Az viszont biztos, hogy az agyban dől el. Azt olvastam, hogy ez olyasmi mint az orgazmus. Ha görcsöl valmitől az ember, akkor nem megy. És tényleg így van. A méregetés pedig egy felesleges görcsöt idéz elő az emberben. Én már 3 napja rá se tettem ezért és tényleg jobb

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory:én egyet értek veled, mert nekem 7 hétig sikerült a babót szoptatni, de szerintem a depresszió is azért tört rám mert nem bíztam sem magamban sem senkiben és semmiben. :( !!!Most már tápszer van, ami nem könnyebb és a lelkiismeret furdalás sem szünt még meg....de mikor rám mosolyog a babó elhiszem hogy így is boldog életünk lesz :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Köszönöm a köszöntést lányok, aranyosak vagytok.
Eszter, neked is boldog névnapot! :)

Zsu, sajnálom, hogy úgy tűnik, feladtad a szopit.
Nehéz lehet folytonosan problémával küzdeni, de itt sokan küzdenek hasonló problémával, síró gyerek a cicin, keveset hízik, üvölt stb. De amíg még szopizik Kata, addig nem kellene feladni, mert amíg van szopi, addig tej is lesz.
Nagyon jó példa Angi, aki még bimbóvédőt is használ, és így is nyomja tovább a szopit Lidivel, pedig nem lehet egyszerű, főleg, hogy az ő kislánya sem hízott túl jól. Lidi is kap pótlást, de ugyanúgy megy tovább a szopi is és ez így jó is!
Szóval én nem adnám fel még, de az is biztos, hogy nem hagynék ki napközben 6 órát szopi nélkül, mégha úgy tűnik, hogy nem is kér enni. 6 óra alatt egy kéthónapos csecsemő akár ki is száradhat!!
Én talán könnyen beszélek, mert jól megy a szopi és a hízás is. Megértem, hogy iskola és lakáskeresés mellett nehéz küzdeni, de hidd el, megéri.
A 28 dkg tényleg nagyon sok, de azért szerintem menjen tovább a szopi, hátha!!!

Sok sikert!
Vendég

Mindenki:azt gondoltam, hogy nem tudom hol szeretnétek találkozni, de ha nem túl nagy hülyeség nálunk lehetne kisebb tali!!??? Kertes ház ,nagy fű, lent homokozó, csúszda a nagyobb babóknak.
Igen még depis vagyok, de ez nem fertőző és igyekszem kimászni belőle! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Cory: Még csak annyit, ha te nem gyözködöl annyit, ma már én is bizti pótlást adnék a gyerkőcnek. Így viszont, bár van hogy óránként mellre teszem, de akkor is csak szopizik. Nálam az az érthetetlen dolog, hogy amit 1 hetes korába szopizott, az már 2 hós korára kevés. Tehát ilyenkor több termelődik a ciciben? Meg a kereslet-kínálat ha már beállt egy mennyiségre, később ez keves lesz neki nem?

Kép

Kép
pgyöngyi

Zsuzso
Én még egy ötletet adok, bár ezt csak hallottam. Te ugye sok szénsavas vizet iszol? Mert állítólag az is csökkenti a tejtermelést. Én mióta szültem egyáltalán nem, ittam. Próbáld ki, hogy nem iszol. Más ötletem már nincs sajnos.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok

Köszönöm a dicséreteket a gyerekek nevében is, nagyon örültek neki :lol:

Bartika
Valóban jó hogy ilyen nagy már a lányom, nagy segítség ő nekem :D

Ildikó
Jobbulást a családnak :) :) :)

Zsuzsofi
Katicának sok-sok gyógymanó :D :D :D :D
Drukkkk a lakás hitelhez :)

Anita
Még én sem merném ott hagyni sehol a babómat, szerintem még nagy kicsi ahhoz, és egyenlőre a jelzéseit csak én ismerem, hogy mikor mit szeretne mi nagyon össze vagyunk hangolva, Martin keveset sír inkább nyögdécselni szokott de ezeket már tudom mi mit jelent nála, valószínű ezért olyan kis nyugodt baba.

Betta
Jó bulizást az osztálytalálkozáson :P
3 liter tej!!!!!!! Hogy csinálod hogy ennyi tejed van???

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Gyöngyi
Nálunk is utál hason lenni kb 2 percig bírja, és akkor elkezd görbülni a szája. De muszáj néha hasra rakni, mert mindig csak háton fekszik. De szerintem a masszírozás sokat segít már sokkal lazább a gyerek Ti mikor mentek?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Eszter mamák és babák: Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk mi is Nektek!
Kép
Na, még egy megjegyzés a tegnapi felvetésemhez, hogy szerintem én is szívesebben otthagynám a nagyszülőknél a gyerkőcöt, ha tudnám,hogy betartják a "játékszabályokat", de ismerem őket... volt már rá példa az első hetekben,hogy szó nélkül kikapták a kiságyból Botit, vagy kivették apa kezéből.... stb, holott elmondtam,hogy ilyen csak azt lehet, amit én úgy gondolok.
Pedig jó lenne, ha nem mindig szegény apát kellene kivonni a forgalomból, ha nekünk nyűgünk van! De most már ezt megszoktam, és tartom tovább magam ehhez.
Bár való igaz Angi, tipikus bika magatartás....
Vok Eszter: idétlen gyügyögés :D Fúúú, de ismerős, és én ezt hogy utálom!

Kedvenc frontunk van, így gondolom fárasztó nap elé nézünk! Ennek örömére átpakoltam a pénteki vizsgát, és csak szombaton megyek. Kezdem felfogni, h bébi mellett nem lóverseny :)

Cory: nekem is sokat segítettél, mert én is sokat paráztam, nem hittem el, hogy képes leszek szopiztatni, főleg, h a családban eddig senki nem járt nagy sikerrel, meg mert sokfelől hallom, hogy nem ment, v nem sokáig! Köszönöm!

Fél kéz rulez :D:D:D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Zsu
Nem tudom :D
Kis cici sok tej, biztos ez a titka. :lol: :lol: :lol: Mondjuk most már nagyobb ,de a párom alig várja hogy megint kicsi legyen. Azt mondja így olyan ,mintha szilikonos lenne és ő azt utálja. Hát néha tényleg olyan ,hogy sebész nem tudna ilyen jót csinálni.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Esztereknek boldog névnapot!!! Kép

Kép

Kép
nancsika

Megint én:)

Eszti, nem, nem adtam fel! Szoptatok ezerrel, és csak akkor kap pótlást, ha nagyon nem bír magával, de akkor is POHÁRBÓL!

azt nem tudom hogy nem hagyom aludni, mert ha fel is ébresztem (amit nagyon nehéz, csak komplett átöltöztetés hatására sikerül) és ráteszem a cicre azzal a lendülettel bealszik. egyszerűen ha ő aludni akar akkor alszik. ő 11 órát is alszik éjjel, és volt olyan hogy későn alud el (11-12 körül éjjel), másnap 6-kor keltünk mentünk Szegedre, és ő átaludta az öltöztetést, az utazást, a vetkőztetést mindent. 10-kor ébredt fel.

Cserébe azonban nappal nem alszik, vagy csak nagyon keveset.

Ne makarom elkiabálni egyébként, de tegnap dél óta nem kapott pótlást, este sem kért, reggel se, most se. Alszik. Imádkozom a szopiért:) Imádom:)

Ettől függetlenül annyiból egyetértek Trose-sal hogy van az éremnek másik oldala is, és szerintem felesleges az amúgy is rosszkedvű anyukának erősíteni a lelkiismeretfurdalását, mert depresszióhoz vezetet. Én ezt átéltem a Bencével, ma már rájöttem hogy senkinek nem kell megfelelnem csak magamnak.

Babetta! Igen szülés előtt mondtam hogy imádom a szénsavasat, és ne mbírok meglenni nélküle! De azóta hogy Kata megszületett nem kívánom....ne mis ittam tán csak 1-2x azóta.
Teát iszok, gyümölcslevet, sört, vizet...

Pusz

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bocsi nem Betta, Babetta :mrgreen:

Eszti
Boldog névnapot!! :lol:

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Babetta: nagyon ügyi Levi! Akkor csakaz én duckómanóm ilyen lusti, pedig már milyen régen volt, mikor először oldalra fordult... de nincs ám hasonlítgatás :D Jó bulit!
Zsu69: tényleg csodaszépek! Nekünk meg még az is bejátszik, h Boti írtó anyás lett ( már ha ki lehet ezt ilyen korán jelenteni), még sajnos apánál sem tud megnyugodni, ha nagy a nyügi! Ez mondjuk nem olyan jó érzés, sajnálom apát, mert annyira édesen igyekszik :)
Botond sem szeret hason lenni, de érdekes, hogy napközben csak hason képes egy nagyot aludni. Éjszaka viszont lehetetlen hason altatni...ki érti?:)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita! Nálunk nappal csak is oldaltfekve van alvás. se háton se hason. Éjjel visont csak hason alszik el. Gyerekek:)

Esztik! Boldog névnapot!

Babetta, nekem is B-s melleim vannak (voltak), mégsincs sok tej....anyumé D-s és van:) Ez alkati kérdés csak.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Hűű micsoda változások! :) :) :)
Én meg mindig a kedvencekből akartam belépni és csodálkoztam, hogy még mindig nem működik a babanet!

Nagyon gyönyörű házassági évforduló ünneplős Balatonozós két napunk volt...

Ha Áron engedi töltök fel képeket és próbálok visszaolvasgatni... no éspersze gyártok vonalzót! :)
mamacka

...miért nem látszik???...

Kép
Kép
Kép
mamacka

hurrá! :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Na, szép kis vita van kialakulóban pro és kontra...

Én csak azt tudom, hogy ha nincsen Cory, akkor nem vagyok ilyen nyugodt szopi ügyében. Én is úgy gondolom, hogy fejben dől el, hogy tud-e valaki szoptatni, vagy sem. Persze vannak adottságok, egyéb fizikai tényezők.

Trose!
Nem hiszem, hogy Cory a bármilyen véglet lenne. Neki is volt épp elég baja a szopival, ezért tudja! És én pont ezért bízom benne! :)

Zsuzsó!
Azért a stressz nem kis mértékben játszik szerepet a tej termelődésében. Szerintem azért rendesen izgultál azért, hogy fogod-e tudni szoptatni Katát, vagy sem, mivel Bencénél nem ment. Ez is sokban hozzájárulhat ahhoz, hogy Kata sír. A te izgulásod átmegy a tejbe és ő azt érzi. Az, hogy pótlás kell, kelljen. De legalább Kata szopizik. A barátnőm babája nem szív rendesen. Hiába van tej. Ő meg nem akar külső segítséget kérni, hiába beszélek vele, hogy ez még nem gáz és még megtanulhatja a kicsi... Ilyen szinten szerencsés is vagy. És TÜNTESD EL A MÉRLEGET A LAKÁSBÓL!!!!! Ne stresszeld magad feleslegesen!!!!!! Kata nem fog éhenhalni. :)

Na, befogom a kezem. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszti, már több mint egy hónapja visszaadtam a mérleget a védőnőnek:)

Hetente egyszer mérjük oszt ennyi. Legutóbb fogyott 28 dkg-ot ilyet még egyszer nem szabadna....

Megyek mert sír. Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta
Nekem is kis cicim van, mondjuk tejem egyenlőre van elég, de én fejni nem tudok ennyit. Nekem csak pont annyi van amennyi szükséges./Én szeretném ha így maradna mármint a méret :lol: /

Tejciről:Az a véleményem akinek a kezdetektől van teje, szerintem kitartással, türelemmel lesz is teje amennyi a babának kell.

Kivétel ha az anyuka nem stresszes, görcsös, ideges, na nem csak a szopi miatt hanem más dolgok miatt is. Ezt sajna a baba is érzi ezért ő is ideges és nem akarja elfogadni a tejcit, ezért sír nyűgös és neki is rossz kedve van. Gondoljátok el ha az ember ideges, stresszes, mit csinál,...hát elkezd fogyni, nincs étvágya, szerintem ez a babákra ugyan így kihat. Ezért inkább a tápszerhez nyúl és én ezzel egyettértek, mert szegény gyerek miért szenvedjen az én problémáim miatt. Ezt én magamról írtam TAPASZTALATból mert a második gyermekemmel jártam így.

Zsuzsofi
Gratulálok mennifog, csak azt csináld amit te jónak látsz és jónak érzel úgy lesz jó mind a kettőtöknek :D
Apropo neked a doki mint mond a takonykorra mert mi ugyan ezzel szenvedünk. Martinnak nem folyik, az orra de mindig úgy hallom, hogy tele van neki olyankor le kell szívni de akkor se valami sok jön. Én az orrmandulára gyanakszom...nemtom :(

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Jó reggelt!
Hát én a szoptatáshoz nem nagyon akarnék hozzászólni. Mert ahogy Gyönygi mondta nem vagyunk ott. És valóban sok minden hozzájárulhat ahhoz, hogy van az embernek tejcsije, vagy nincs. És azért sem merek nyilatkozni,mert nem tudhatom mit hoz a holnap nekünk... én sokáig szeretnék szoptatni, de igyekszem egy percig sem kételkedni abban, hogy ez így is lesz... :D

Isten éltesse az Esztereket és Eszter babákat!!! :) :) :)

Ezek szerint ahogy Anita mondaná... én is UFO vagyok,mert szívesen és teljes nyugalommal bízom Pötyit anyósomra is és édesanyámra is. Persze ehhez az kell, hogy ők olyanok amilyenek, soha nem szólnak bele semmibe és úgy tesznek ahogy én kérem.

Ahogy Anita írta az altatást, mi is így jártunk el. Beszokattuk az ágyába, és komolyan hihetetlen, de 3-4 nap alatt megszokta és most már ott tartunk, hogy fürcsi, kaja és büfiztetés után a karomból már kérezkedik az ágyába. Mondjuk soha nem szeretett sokat kézben lenni.
Mi most szombaton voltunk esküvőn és fürdetés, etetés után el tudtam simán menni a vacsorára is (a szertartásra nyilván vittük magunkal),de ehhez olyan gyerek kell mint Pötyi, hogy letesszük fél 8-kor és fel sem ébred 12-1-ig. Anyósom meg őrizte hűségesen. 11-nél tovább meg úgysem bírtam a bulizást, és mire Pötyi felébredt az első etetésre én már aludtam is egy rövidet. :D

Szerintem attól még lehet jó anya valaki, hogy segítséget vesz igénybe. ÉS én attól sem félek, hogy nem én leszek a legfontosabb a kis drágámnak, hiszen ettől függetlenül velem van a legtöbbet.

A sógornőm is tündér, pont tegnap jött 5-re, hogy elvinné pár körre Pötyit sétáltatni. Nekem ez két órát jelent és komolyan örökké hálás leszek neki, mert ennyi pont elég néha magamra, meg hogy pihenjek egy kicsit. A babának meg nem mindegy ki tologatja? :D Úgyis alszik mint a bunda. :)

Valaki árulja már el milyen tünete van annak a babán, ha nem jó neki az eper és társai? Mert a k betűsök ugye szelet képeznek, de mit jelent az, hogy az eper és mála allergizál? Annak milyen tünete van? És ez nem csak 3 hónapos korig van?

Szőrnyű idő van errefelé. Egész lelomboz, hogy nem tudunk sétálni menni.

Na megyek ebédet csinálni... Puszi mindenkinek!!!

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Anita kedvéért dobok egy friss képet! :)
Kép
Amúgy Szinti 5.46 kg és 58cm! Nem forog sajnos! De hason már tartja a fejét és nézeget. A csörgőket is rendesen pofozza és rágcsál mindent!
nicika

Cory: Hol vagy? Válaszolj légyszi a kérdésemre. köszi :lol:
A férjem macerál, hogy béküljek ki az anyóssal. De én nem akarok kezdeményezni, mert ezzel csak elismerném, hogy neki van igaza. Mit csináljak? Az Imit se akarom megbántani, de telefonálni se akarok az anyósnak. Az eszemre vagy a szívemre hallgassak?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Zsu: lelkiismeretfurdalást egyáltalán nem akarok kelteni benned. Csak az érzéseimet írtam le.
A 28 dkg fogyás rengeteg, ez tiszta sor, de ebbe szerintem a betegség is erősen közrejátszik. Az elméletet tudod, ezerszer leírtuk már meg minden. Szerintem nálad csak az önbizalommal van gond.

Trose: nem tudom, mire gondolsz.

Barti: pl kiütések jelennek meg a babán.

Nekem nagy mellem van és fejni sosem tudtam :)

Panni: örülök, hogy sikerült belerázódni a szopiba :) Hát igen, van aki tud fejni, van aki nem :) Nem vagyunk egyformák :)

Bmo: hajrá tali :) Én bármire kapható vagyok :)

PGyöngyi: én szélsőséges vagyok az emberi kapcsolatokban és hirtelen, úgyhogy én a szívemre szoktam hallgatni, sokszor az orromra is koppintanak emiatt, szóval passz :) Jól segítettem :wink:

Mamacka: várjuk a képeket :)

Nicika: semmi gond nincs azzal, hogy Szinti még nem forog! 7 hós koráig ez még abszolút belefér, és ha jól számolok, ő még csak 3,5.

cory
Budapest

ESZTEREK BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Szopival kapcsolatban én teljes mértékben megbízok Coryban. Tanácsokat ad, próbál segíteni. Aztán vagy megfogadjuk a tanácsait, vagy nem. Én inkább megfogadom, mert eddig bejöttek, és nem hiszem, h véletlen. ;)

Eperrel kapcsolatban, és az összes többi apró magvas gyümivel kapcsolatban, én úgy tudtam, h allergizál, de nem feltétlen akkor, h én eszem, hanem majd, ha Törpe eszi meg, akkor. Aztán lehet nem így van, igaz nem néztem utána, de most mi bajom lesz, h egy szezont kihagyok, h nem eszek epret, és barátait? ;)

Kép

Kép
nancsika

Nici!!! De hogy látunk téged is!!! HOgy hasonlít rád Szinti baba!!! :) Nagyon jó ez a kép rólatok! :)

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok :)
Anita :)
Szerintem egyátalán nem gond, hogy nem adod oda senkinek Botit. Nálunk is csak apa vigyázhat rá! Bár igaz eddig csak egyszer 10 percre kellett :lol:
Annamarinál már más volt a helyzet. Hagytam hagy vigyázzon rá a család, meg is lett az eredménye :cry:
Ha érdekel priviben leírom.
Drukkolok a vizsgádhoz, meg, hogy ma még se legyen nyűgös napja Botinak :)

Szelivi :)
Alaposan megdöbbentett a lánykád súlya, nem semmi :) Mi még csak 4 és fél kilónál járunk, pedig előbb és nagyobb súllyal születtünk :)

Babetta:)
Csatlakozom a kis cici, sok tejcsihez :lol:

Szopi:
Sajnálom, hogy néhányotoknak nehezen megy. Néha Peti is csak cicizik, de akkor Annamari mindig rászól :lol:
Amúgy a mélyhűtöm fullon van. Ma reggel számoltam ki, hogy már átléptük a 20 litert :lol: :lol: :lol:
A védőnőt kértem, hogy intézkedjen leadás ügyben, de ha kell valakinek szívesen adok. Napi 4,5-6 deci van fölösben.

Eszter anyucik és Eszter babucik :)
Nagyon boldog Névnapot :D
Kép

Úgy látom a front minket is megvisel :( Petike itt sirdogál, ilyenkor majd meg szakad a szívem.
Lassan meg indulnom kell mert ma végre eljutok fodrászhoz :) Meg látjuk apa hogy boldogul hosszabb idő alatt a kicsi fiával :lol:

Este jövök és mesélek, meg képet is teszek fel

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Cory:köszi, bár lehet, hogy félreérthető voltam. Nem a béküléssel kapcsolatban segíts, hanem még előtte kérdeztem a kereslet-kínálat dolgot, hogy ez, hogy működik. Mert pl. 1 hónapos korra beáll a mennyiség, de ez a mennyiség 3 hós korra nem elég. Ilyenkor módosúl a kereslet-kínálat mennyiség? Vagy, hogy is van ez? Remélem érthető, ha nem akkor bocsi :lol:
Ja kibékültem anyóssal (az eszemre hallgattam)

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: