A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok lányok,

Tünde, valószínű, hogy bepált, és enyhén gombás...nekünk a pimafucort volt rá, de más enyhe gombaölő is hatásos lehet...kérdezd meg a dokit vagy a patikában :!:

Sildike, jobbulást nektek :!: Kornélia viszi majd a nálunk hagyott rongypelusodat :!: :)

Majola, Julcsinak boldog névnapot, neked meg jobbulást.

Jaaaaaaaaj, maradt még nálunk egy majmos rágóka

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok, csak gyors bekukk, most jöttünk meg a szigetről.

Andi, Benianyu, nálunk is hasonló volt a helyzet alvásügyileg, nekünk ez a 7. napja az alvástanításnak, de a tegnapi éjszaka nagy visszaesés volt. Jack az elalvásnál még mindig sokat sír, pedig a könyvek szerint egyre kevesebb lesz a sírás, és 4-7 éjszaka alatt a baba megtanul magától elaludni.
Tegnap hajnalban 2-3.45-ig fent voltunk, pedig adtam neki cicit is mégsem akart visszaaludni. Aztán meg 5kor újra felébredt, majd 6.10kor végleg :( . Remélem csak a melegfront miatt volt.

Davallia, Jacktől már vettek vért, a kézfejéből, az ölemben ült, és inkább az zavarta, hogy lefogták a karját, hogy ne izegjen-mozogjon. Én persze bőgtem :cry: .

Julcsinak mi is boldog névnapot kívánunk Kép

A beteg babáknak meg milliónyi gyógypuszit küldök.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Alvástéma:

Zsuzsa is két napja, mint írtam is, nehezen akart elaludni, jó másfél órát éberkedett tegnapelőtt, és tegnap is egy kicsit tovább tartott elaludnia, mint máskor. Majd meglátjuk ma milyen lesz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Köszönjük a válaszokat mindenkinek, csak most olvastam, de már döntöttem, és beadtam neki. Remélem, tényleg használ, és nemsokára jobban lesz az én kis manócskám! :)

Írni most nem tudok sokat, mindjárt fürcsizünk, és lehet, hogy elmegyek Mátéval együtt aludni, mert már napok óta óránként kelünk éjszaka, és már bármilyen helyzetben el tudok aludni :D
Alvástanítás felnőtteknek... Hmm... Írjak könyvet róla? :lol:

Lehet, hogy a front miatt, mint több babócánál olvastam, de szerintem inkább szomjas szegény a hőemelkedés miatt, meg hogy nem kap rendesen levegőt az orrán, és kiszárad a szája. Van, hogy csak egy-két kortyot iszik, és vissza is alszik.

Megelőzendő a kérdéseket, hogy miért nem adok neki vizet, tessék, az indok:
A cici kéznél van, mert úgyis mellettem alszik, és fel sem kell ülnöm hozzá, a vízhez meg de. :lol:

Köszönöm mégegyszer Nektek!

Ja, és a képek gyönyörűek, díjnyertes vigyorgó Lacika, és Tünde mesebeli kirándulása! :)

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Mintha gyorsabb lenne....

Érdekes, alvásügyben mi is mélyponton vagyunk, vagy a korral jár, vagy a levegőben van valami... Majd csak jobb lesz.

Ayse :) Andris nem fogatlan már? Gratula :D

Nedves tavasz, hernyók :( Kaptál valami jó szert rá?

Én írtam, hogy a párom valószínűleg a pénz miatt nem lett tanár, de a nyáriszünetet nagyon irigyli...

Sildike :) Bazsinak jobbulást, bár látom, már alakul :) /az nekem nem világos, hogy ha vírus, akkor minek az antibio.../

Tünde, Benianyu :) Valóban tökéletesen felelőtlen a cigizős anyuka, számtalan esetben kiderült már. De ez a fülbevaló, ez a csúcs. Annyiszor kiszedte már a kislány, de nekik ez nem volt elég jel...

Tünde :) Gyönyörű helyen voltatok!

Sis :) Sajnálom, hogy Máté még nincs jól. Én nem vagyok biztos az antibiotikumban, de nem értek hozzá, hallgass a többiekre :D Az én gyerekeim még nem kaptak mást, csak homeos bogyót, de azt valóban a kórság elején elkezdem adni, így nem fajult még idáig a helyzet. Gyors gyógyulást!!!

Képzeljétek, ma végre összefutottunk itt Erzsébeten Megannékkal :) Eleinte nem mertem megszólítani, aztán meg odébbálltak, de végül mi is ugyanarra mentünk :D Megann :) Örülök, hogy megismertelek!

Lányok! Mi készülünk holnap a szigetre, csatlakozik valaki? Mondjuk Balázs miatt elsősorban a játszótér lesz a cél, de biztos, hogy a rétre is kiheveredünk, hogy Gergő is mozoghasson egyet a fűben :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc :)

Neked is köszönöm!

Igazából én sem akartam neki, de tényleg elég régóta húzza, és az Oscillococcinum, a Stodal, meg a Viburcol nem sokat használt eddig. Reméltem, hogy elkerülhetem a komolyabb gyógyszerelést, a dokinéni sem szeret egyből gyogyózni, nem is írt semmit, csak így egy hét után, hogy nem szűnik a láza sem szegénykémnek.

Az oscillococcinunban nem voltam ám biztos, hiszen az influenza nem jár zöld trutyival, de most készülök venni a homeopátiával foglalkozó szakkönyvet, mert én sem vagyok híve a kémiának.

Gyógyszert az utóbbi öt évben csak egyszer kellett szednem, mellhártyagyuszira, de akkor is én voltam a kuka, hogy két hétig lázasan jártam be melózni :(

Nem baj ez, ha az ember képes tanulni belőle.

A Sziget meg, reméljük, nem süllyed el a nyáron, és egyszer csak mi is találkozhatunk Veletek :)

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Tünde
Nekünk Lacinak a nyakán volt ilyen és a következőket kellett csinálni:

Megmosni, jól megtörölni, utána még hajszárítóval is megszárítani, hogy picit se maradjon nedves és utána Nizoral kenőccsel vékonyan bekenni. Ezt kellett reggel és este. Kb. 2 nap alatt elmúlt. Prüntyinek igaza van, biztos hogy valami gombás fertőzés. Simán elkaphatnak a kicsik bármi ilyet valami kevéssé jól szellőző hajlatban.

Jucc
Fogalmam sincs miért az antibika, de látatlanban megbízom a doktornéninkben. Ha ő azt mondja, hogy kell, akkor én tényleg elhiszem, hogy kell.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde!
én szinte még most is minden fürdés után bekenem a hajlatokat vékonyan Bepantennel és néha miután megtörölgetem mégegyszer átkenem egy kevés fürdtő krémmel,amit vizes kézzel jól eldolgozok a kis testén,arcán,másnap olyan szép lesz a bőre!ha meglátok valami trutyikezdeményt a fején,akkor ott is bekenem és jól átkefélem,másnapra elmúlik!Kisnyúl bőre olyan érzekenynek indult,hogy ezt tanácsolta adokinénink és azóta így maradtunk :)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Duda

Azt a mindenségit ,milye nagyon szép kislány ez a Nati baba :shock:

Havtünde

Nagyon szépek a képek ,bizos nagyon jó volt a kirándulás :D

Sildike

Örülök ,hogy Bazsika jobban lett a gyógyszertől :)
Hát ez a kompos kép..... :P :lol: :lol:

Alvás téma:

Nekem Dávidka ,mindíg magától alszik el az ágyában. Csakhogy ,mint itt sokaknál Ő is 2-3 óránként felébred.NA akkor ő is csak a cicin alszik vissza.
Ezért van az ,hogy az első ébredése után ,odaveszem magunkhoz.
Így nem is kel fel olyan sűrűn (vagy nem emlékszem rá, mert csak a szájába nyomom a cicit és már csönd is van :lol: :lol: )
De tény ,hogy sokkal jobban alszik velünk ,mint egyedül.

Most az utóbbi napokban a FRONT :roll: :roll: bekavart ,mert sokat felébredt és nyugtalanul aludt. De a tegnap este már elfogadható volt. A tegnapelőtti HORROR

Bőr

Érdekes Dávidkának nem érzékeny a bőre.
Én soha nem is kentem se testápolóval-se hintőporral.És mindíg megdicsérik úton-útfélen ,hogy milyen szép bőre van.
Még a védőnéni is megkérdezte ,hogy mivel kenem neki ,hogy ilyen szép.
Ebben szerencsénk van
csillam

Az éjszakai cicizésre a bolond férjem ezt mondta:

Vegyünk neki egy guminőt Aztán ha felébred ,csak rácuppan ,és alszik tovább :roll:

:shock: Férfi :shock:
csillam

Guminő :lol: :lol: :lol: Látod, Hari, ez nekünk nem jutott eszünkbe, amikor emlegetted, hogy kéne Lili fölé egy lelógó cici, amit csak bekap, ha kell neki. A férfiaknak meg erre áll az agyuk :lol:

Kép

Kép
jucc33
Érd

Guminő ötlet nekem is tetszik! Mivel Zsuzsa nem cumizik, effajta késztetéseit mind a mellemen éli ki. Most az a legújabb, hogy van néha hogy napközben olyan éberen alszik, hogy nem lehet kivenni a mellem a szájából, mert felébred. Persze ha éppen olyan nap van, hogy lefekhetek vele én is szundítani akkor nem baj. :D

Bár titeket olvasva áldom az eget, hogy ő legalább nem kel olyan gyakran éjjel. Általában 2-3 tájban szokott először jelentkezni, akkor átviszem a nagy ágyba, úgyhogy lehet hogy onnantól csak nem emlékszem, de az rémlik, hogy akkor már csak 6 és 7 között ébred, akkor viszont végérvényesen. Naszóval hogy csak egyszer ébred éjjel, és akkor is szinte azonnal visszaalszik egy kis tankolással.

Most valaki lőjön le engem.

Ugyanis beszélgettem az egyik kolleganőmmel, aki szintúgy csak bejár dolgozni a Tébolydába (ahogy Anyukám elnevezte), de őneki az volt a megegyezése a főnökkel, hogy szeptembertől felveszi teljes állásba. Igen ám, de a lány közben úgy döntött, inkább kimegy külföldre a barátjához, és nem marad itt. Ebből én levontam a következtetést, hogy valószínűleg lesz állás szeptembertől, és azóta azon agyalok, megpályázzam-e. Ami azt jelentené, többek között, hogy lejönnék a GYEDről, visszamennék 8-4-ig dolgozni, és Zsuzsa menne bölcsibe egy éves korától. Amit amúgy is akartunk, de nem egész napra.

Szóval úgy a józan eszem azt súgja, hogy inkább ejteni kéne azokból amiket felvállaltam, nem még rávállalni, és szépen itthon ülni a fenekemen amig újra teherbe nem esek, mivel ezt szeretnénk, és nem érdemes belekavarni azzal, hogy visszamegyek dolgozni. De valamiért nagyon csábít a gondolat, hogy beálljak. Talán azért mert állandóan úgy érzem kicsit kilógok ott a sorból azzal hogy csak háromszor megyek be egy héten, és akkor is csak pár órára alkalmanként. Arról nem is beszélve hogy akkor talán kapnék saját irodát. :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Áhhhhhhhhhhh már nem is mondok semmit.

Most szállt el az irományom, képcsatolás közben...
Akkor mégegyszer!

Jucc!

Én is nagyon örülök hogy összefutottunk, ügyes vagy hogy kiszúrtál minket, láthattad, hogy nálunk teljes a káosz a két ördögfióka miatt, szegény anyukám néha már teljesen kivan...
Nem olyanok ám ezek a fiúk mint a Te Balázsod :) :)
Igazi égetnivalók.
Én sosem ismertem volna Rátok, pláne abban a nagy tömegben a vonatosnál...hogy ott micsoda gyerekáradat volt ma megint.
Nehéz elképzelnem, hogy hamarosan időm jelentős hányadát fogom ilyen és ehez hasolnó helyeken eltölteni Lénával.

Benianyu!

Jaja, jól megkínlódtam, de mostmár itt vagyok.Legalábbis egy ideig.
Ősztől muszáj lesz megint nekidurálni magam a tanulásnak, apa nem hagyja hogy abbahagyjam a sulit.
Még nem tudom hogy hogy fog ez egyáltalán menni Léna mellett de muszáj lesz.
Lehet hogy akkor már csak hébe-hóba fogok tudni jönni...nagyon kár, mert nagyon hiányoznátok, Te meg pláne, annak ellenére hogy még sosem találkoztunk személyesen.
El is gondolkodtam Rajtatok(család), valamelyik nap, de ez most nem illik ide, meg elég személyes, talán ha egyszer mi is találkozunk egy talin, előhozakodom vele...

Megann

Kép

Kép
megann

Kép

Remélem most nem köveztek meg hogy Lénát már beleraktam egy játszótéri hintába, de látjátok hogy tetszett neki.

Jucc!
Nem ezt a hintát fedezted föl Te is??
Szinte hihetetlen hogy én is ezen a játszón nőttem föl szinte 4 éves koromtól, most meg a gyerekem játszik ugyanitt.

Megann

Kép

Kép
megann

Róki

Eszem megáll rajtad:)
Hogy hogy bírsz ennyit?
Én már rég kipurcantam volna...vagy csak túl körülményes lettem...pedig útálom a körülményeskedést...
Nekem még ahhoz is nagy lelki erő kell hogy egy könyvet elővegyek és tanuljak egy sort, te meg szétszakadsz 100 felé, 2. gyereket is akarsz, teljes állást is akarsz, meg babázni is akarsz...
Hát soha nem leszek olyan mint Te, pedig olyan szimpi az egyéniséged...(na most nem udvarolok ám neked :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Duda,
Nati nagyon édes a képen és olyan szééééép! :D :D

Duda, Manka, Csillám :)
Igen, Dani egyedül alszik el, néha belealszik az esti szopiba, ha nagyon fáradt, de többször ébren kerül az ágyába és ott is alszik egész éjjel. Csak maximum 5-6 között hajnalban hozom át magam mellé, mert akkor nagyon szeretném, hogy biztosan aludjon még egy kicsit. Én nem tudok jól aludni, ha ott van Dani mellettem. Meg sem merek mozdulni, nehogy ráfeküdjek, úgy meg kényelmetlen. Viszont, miután több mint 7 hónapja a saját ágyában alszik, nincs is gond ezzel a résszel, csak a gyakori kelés ne lenne.
Most, hogy sokan a frontokat emlegetik, úgy döntöttem, hogy egy-két hétig még türelmes leszek, aztán kicsit beszigorítok.
Azt nem tudom, hogy ha nem adnék neki cicit éjjel, akkor mennyi ideig sírna. Nem hiszem, hogy órákig fent lenne, de ki tudja.
Amúgy Daninak a fogai is nagyon jönnek, ma áttört az 5. Elég mókásan néz ki, mert felül a második metszők előbb kibújtak, mint az elsők. Ma meg a jobboldali metsző tört neki át. De valahogy annyira nem volt vészes, sőt délután nagyon jókedvű volt. :) :D :) :D

Csillám,
Guminő király ötlet! :)

Sildike,
Jobbulást Bazsinak! Drukk, hogy Lacika ne kapja el! Közben olvasom, hogy már kezd is hatni nála a gyógyszer és már kicsit rosszalkodik és eszik is! De jó! Csak így tovább! Bébikomp & kismotor :) :)

Tünde,
Nagyon szép helyen voltatok! Biztos jó lehetett a túra! Zita hogy bírta nélkületek?

Megann,
Léna nagyon édes a hintában! :) A mi játszónkon is ilyen a hinta. Azt képzeld el, hogy Dani még a hintában is fel akart állni, így most kicsit szüneteltetjük a hintázást. :)
Kíváncsi lennék, hogy mit gondolkodtál rólunk. :) Mi is szívesen találkoznék veletek, majd privátban lelevelezzük, oké?

benianyu

Mai fülig érő vigyor Kép

benianyu

Prüntyi, Sildike, Nyúlné
köszi az infókat! Gondoltam, hogy gomba, csak nem akartam írni, mert kicsit olyan égőnek tartom, hogy ez simán elkerülhető lett volna, ha jobban figyelek. Végülis Zitának nem fáj, meg tényleg kb 2 nap és elmúlik, de akkor is.
Nyúlné, hát éppen ez az, hogy a fürdetőkrém vhogy begyűlt a füle mögé. Mondtam is neki, hogy nincs vaj a füle mögött, de fürdetőkrém...

Csillám,
tényleg bolond a férjed, de szimpi! :lol: :lol:

Megann,
de szép ez a Lénalány! Mitől olyan piros a nyelve?
Vendég

Megann:

Köszi a bókot. De ennek sajnos egy nyitja van: nem vagyok normális. :P Ezzel azt hiszem meg kell barátkoznom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu,
Anyukám szerint Zitának egyáltalán enm hiányoztunk, és nagyon jól elvolt. Az az igazság, ha nem így lenne, akkor is ezt mondaná, hogy ne izguljak miatta, és hogy ne dekkoljak otthon, ha nem muszáj. :wink:
Danigombóc irtó édes, és Beninek milyen komoly parkolóháza van. :)
Nem félti Danitól?
Vendég

Havtunde!

Köszi!
Tényleg milyen piros a nyelve..... :lol: :lol: :lol:
Fel sem tűnt, lehet hogy a fényviszony miatt, mert most gyorsan odaszaladtam az alvó Lénához, kiloptam a cumit a szájából és megnéztem a nyelvét, teljesen rendben van :lol: :lol: :lol:

Viszont uzsira áfonyás bébidesszertet evett, olyan bordó volt hogy még nem is láttam ilyet(anyu vette a CBA-ban, valami Hamé volt, de nagyon fini).
Lehet hogy az fogta be Léna nyelvét.

Benianyu!
Írhatok Neked privibe???

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Viszont van egy társad, aki pont kiegészíti a "nemnormális"mivoltodat, és ez nagyon jó...
Nálunk pont ez a gond, hogy "nem egészítjük ki egymást apával".
Szóval sok tekintetben tök egyformák vagyunk és ez nem túl jó, nem túl szerencsés számos dologban.

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Hopp, már látom....
Megnyugodtam, a kis vőmnekvaló remek színben van és továbbra is harapdálnivaló... :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Na én elpakolom magam, holnap megyek 1 hónapos babát látogatni bibibibibibib és ti nem látjátok bibibibi csak én látom bibibibi és lehet hogy meg is fogom fogni bibibibibibibibibibib
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Tünde,
Az én anyukám is ugyanezt mondta volna. :)
Köszi a bókot :D
Milyen jó megfigyelő vagy! A parkolóházat nem félti Beni, de vannak olyan dolgok, amiket igen, azok már magasabban vannak a polcon. :)

Megann,
Persze, várom. :) :) benibuc kukac gmail pont com
Léna nyelve :D Mondom én, hogy Tünde jó megfigyelő.

benianyu

Megann,
Köszi a bókot a vőmnekvalódról! :) Jó babalátogatást! :)

Én is mentem aludni, mindjárt jön az első ébresztés. :(

benianyu

most én is tudnék egy nagyot káromkodni...elszállt, amit írtam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Így jár, aki nem ment!

Benianyu :D !
Nagyon aranyos Dani, ahogy magához szorítja a kincsét! Azok ott fölül fogacskák?
A "Gyermekek/magzatok kor szerint " tetején látszik, hogy ki fórumozik éppen.
3 darab vasalás + internet sorminta :D

Tünde :D !
Ez volt a lájtos túra??! Az ott Te vagy a létra tetején?
Nagyon jó rólad a fa mögül előkukucskálós kép!

Sildike :D !
Jobbulást Bazsinak!
Lacika mosolya gyönyörű. Erre mondják, hogy kivillantotta mind a 32 fogát! :lol:

Megann :D !
Nagyon édes Léna! Mért köveznénk meg? Szerintem én is egy közeli játszótéren nőttem fel, meg a Szigeten.

Rovarok kivégezve, gombák elpusztítva!
ayse

Manka :D !
Gratulálunk Jacknek a 8. hófordulóhoz!

Duda :D !
Éjszakák :( :( :(
De legalább Nati gyönyörű!!!
ayse

Sziasztok!

Véééééégre!!!!!
Beengedett :lol:

Amióta megújúlt, nem engedett be. Sőt az E-mail címem sem volt jó számára :(

Írtam nekik, erre megcsinálták, hogy be tudjak lépni.
viszont valamennyit visszaolvastam, írtam, de nincsc sehol :evil:
Most már nem tudok visszaolvasni, de legalább már tudom követni a dolgokat.

Lányok lenne 1 kérdésem a császárosokhoz!
Van, akinek még érzéketlen valahol a hasa?
Nekem még mindig van olyan rész, ahol érzéketlen, sőt fáj is, illetve furcsa érzés.
Ezt már régebben is akartam kérdezni.

Mi növögetünk, szétvertük az egész konyhát és nagy felújítások vannak.
Tehát reggeltől estig meló:(

Megyek is, mert még vár a meló.

Puszi Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Ayse,
köszi. Én a fényképező másik oldalán voltam, de aztán én is felmentem.

Hajrá, hogy kivégezted a gombákat, szőrös hernyókat!
Vendég

Angelani :) Hogy írtál nekik, ha nem engedett be??? Én ezen kínlódtam vagy két órán keresztül pénteken, aztán feladtam, és újra regisztráltam magam. Amúgy se lett volna türelmem kivárni, amíg megcsinálják nekem :D

Benianyu :) Édes a kis Gombócod :D Én is kiszúrtam a parkolóházat, egy Mini figyel ott hátulról, Balázsnak meg is mutatom holnap :) Nálunk Gergőnek minden kell, ami Balázsé, a bébijátékok már nem hozzák lázba, Balázs meg mindent elszed tőle. Persze vannak jobb pillanatai is, olyankor kap az elvett játék helyett másikat :)

Megann :) Nagyon úgy néz ki, hogy mi is ott szoktunk hintázni. Gergőt is hintáztattam már egy csomószor, nagyon jót tesz nekik, ők már elég jól ülnek, nem lesz semmi bajuk :)

Megpróbálok képeket feltenni, gyorsan kicsinyítek párat.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Tünde :D !
Én csak megvásároltam a mérgeket, a férjem permetezett, mi meg a csukott ablak mögül néztük. Undorítóóóóóó! Na jó, nem borzolom tovább a kedélyeket.

A doktornénink azt mondta, hogy a fogzás miatt rosszabbodhatnak az atópiás bőrjelenségek (az ekcéma). Nálunk ez most így is van :twisted:
ayse

Gergő ünneplőben az esküvő előtt/alatt :D
Kép

Ez volt a hajó / a zöld bódé mögött/:
Kép

Balázs sütizik:
Kép

A menyasszony/ ül/ És egy másik pocakos hölgy :D
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 100.09.jpg[/img]

A fiúkkal már az esküvő után:
Kép

Hű, de késő van, majd holnap folytatom!
Jó éjt!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Na, a menyasszonyt mégegyszer:

Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc:

Nagyon jól néz ki az esküvő. Most ez az aranyszín úgy látszik divat lett. A munkahelyemen a titkárnő is most házasodott, neki is ilyen világos aranyszínű volt a ruhája, nagyon szép volt. Egészen megjött a kedvem az esküvőhöz a sok esküvős képet nézegetve. :) Pedig én nagyon ódzkodom a nagy hececárétól.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nagyon szépek a mai fülig érő vigyorú babák: Lacika, Dávid, Dani és Léna valamint az ábrándos tekintetű gyönyörűséges Nati és az alvó földigérő szempillájú Gergő.

Tünde!
Hú, gyönyörű helyen kirándultatok, nagyon klassz lehetett. :)

Megann!
Jó érzés visszatekinteni a múltba. Nemrég tudtam meg, hogy mikor apám született, akkor itt laktak egy utcára tőlem és a Nagyi is a Károly Kertbe vitte sétálni apámat és a nővérét, ahova mi is sokat járunk most Majával (csak ők úgy hatvan évvel ezelőtt tették ugyanezt). :)

Nyúlné!
Akkor minél hamarabb tessék installálni egy olyan valamilyen webes pityputyt, mert Kisnyulas képek nélkül nem élet az élet. :D

Beteg babóknak rengeteg gyógycuppokat. :)

És itt egy "kis "(nem tudtam választani) ma esti összeállitás Majáról, Apájáról és a peekin-rollerről: :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Jóéjt,

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Csajok!

Több mint egy órája fent dekkolok, mert Léna úgy döntött hogy 4:45 kor indul a nap, még az első rigó előtt felkukorékolt pirkadatkor és úgy gondolta hogy akkor én is ugorjak és induljon a nap, mondjuk hagyatthomlolk rohanhatnék őfennségét kiszedni a kiságyból.

Hát nem!!!!!!!!!!!!!

Most lehet hogy meg fogtok megint kövezni, de most erős vagyok, voltam, kb 50 percet arénázott Léna és most visszaaludt.

1.Meggyőződtem róla hogy semmi baja(nem beteg, nem jön a foga, stb)Ezt onnan tudom hogy amint meglátott már gebeszkedett kifelé abbahagyva a sírást.
2.Peluscsere hátha kaki van, de nem
3.Megitattam, nem nagyon volt szomjas.
4. Egy rahedli játék van a kiságyban, elvárnám már tőle hogy legalább 5 percet játszon el egyedül a kiságyban. 8 hónapos elmúlt és roppant agyafúrt.
5.Tök álmos volt, dörzsölgette a szemét, de arra azért volt ereje hogy 50 percet üvöltsön, szerintem ezt az energiát játérka is lehet szentelni.
6.5-10 percenként bementem, megtörölgettem a pofiját, visszaadtam mindkét cumiját :lol: (merthogy egy kell a szájba egy a kézbe, sőt még a fülére is akasztana egyet ha tehetné), elmagyaráztam neki hogy még korán van, aludni kell, mert ez kevés lesz neki egész napra, betakargattam, és elmondtam még hogy itt van egy csomó játék, ha nem tud aludni, akkor játszon szépen a zenélőskutyával vagy a pirosmacival.
Szóval nincs lelkiismeretfurim.

Most lehet hogy kegyetlennek tűnök, meg is beszéltük férjjel az ágyban, hogy ha most kivesszük és berakjuk magunk közé(mert akkor tuti továbbaludt volna), akkor úgy járunk mint férj szülelei, hogy 11 éven keresztül a gyerekkel aludtak.
Ezt én nagyon nem szeretném, szerintem nem egészséges.
Úgy gondoljuk, hogy minél hamarabb tanulja meg az önálló életet (önállóan feltallni magát, lefoglalni magát 5 percig), annál jobb lesz.
Remélem hamar leszokik erről, de most következetesen ezt fogom tenni a hajnali ébredéseknél.
Mondjuk én hulla leszek az tuti :lol: :lol: :lol:

Na ezt most gyorasan le kellett írnom.
Megyek én is visszafekszem, bár én úgyse tudok visszaaludni.

Kép

Kép
megann

Tünde,
mert fürdetés után jól megtörölgetem,hogy a vizes-darabos krémből ne maradjon,aztán kétborsónyit elkenek a vizes kezemen és átmaszírozom vele,így tuti nem marad lerakódás......de a bepantem tuti használ!

DANIGOMBÓC VIGYORA!!!!! :D :D :D :D :D

Lénácska nagyon csajszisan vette birtokba a hintát!Kisnyúl is ült már ilyenben,de tele volt a játszótér és majd kiesett a szeme :shock: a sok gyerek láttán...neki tuti másodiknak kellett volna születni,annnyira érdeklődik a többi nagy gyerek iránt! :)

jucc,nagyon csinik a fiúk,tényleg jó kis lagzi lehetett!

Cleo,ÉRTETTEM :D !!!!
Maja sorozat megszépítette napunkat!
apa: :oops: :oops: :oops: elpirulok,annyira jó kis pasi!azta!

ma megyek vérvételre,mert már nagyon régóta sárga a nyelvem,de azt hittem a Kubus időszak miatt,azt viszont már 2-3hónapja nem iszom,de a nyelvem még mindig sárga. lehet vashiány,májjal valami baj vagy nemtom!kiváncsi vagyok,azért remélem semmi komoly! :(

Kisnyúl viszont nem kel fel!
Tipikus! :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Róki!

hececáré= hacacáré!!!!!!!Ez biztos így van angolul is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cleo!
Épp ezt a játékot játszák Léna is meg apa, mint Maja meg apa!
Úgy látom Majácska anyucikarakter, nem olyan mediterrrán alkat mint apa.Bár az arcát nem látom, de Maja hasonlít Rád.

M.

Kép

Kép
megann

Nyúlné!

Jaja, Cleo jól elrejtegette apát a szemünk elől :lol: :lol: :oops: :oops:

Kép

Kép
megann

Nyúlné!

Vérvétel :cry: :cry: :cry:
Szorítunk hogy ne legyen gond.
Nem is tudom, mitől lehet vashiánya egy felnőtt embernek???
Ja nem is tudom Te szoptatsz még???

M.

Kép

Kép
megann

Köszönjük a foggratulációkat!

Jajj jajj, szegény Andris iszonyúan betaknyosodott, ráadásul mindkét gyerek köhög. Szörcsög az orra, hiába szívom (asszem Bab és Dóri írt ilyesmit). És keservesen sír, dehát muszáj kiszívni! Hívom is a doktornénit!

Lili mondás:
Szerintem Mátrixnak (szüleim pulija) azért nem született még gyereke, mert nem ment még férjhez! :lol:
(egyébként a nagy esemény megtörtént pár hete, most várjuk a fejleményeket!) :oops:
ayse

Jucc :D !
Nagyon csinik a fiúk!

Cleo :D !
Én is azt akartam írni, de már megelőztek: ezt a jóképű Apucit nem lehetne előlről is megcsodálni???
Maja gyönyörű és tök jó, ahogy együtt játszanak!

Nyúlné :D /Megann :D !
Nekem folyamatosan vashiányom van. Ilyen a szervezetem, falja a vasat! Meg a szerotonint :twisted: .
ayse

Sziasztok!

Aludtuuuunk!!!! :D :D :D Máté csak egyszer ébredt, fél négy körül, aztán fél hétkor végleg, de micsoda mennyei érzés volt, mikor mellé bújtam fél tizenkettőkor, hogy nem szopizva aludtam el, hanem magamtól :)

Viszont elkaptam Mátétól a kórságot, fáj a torkom, a fejem, meg minden... :? El is hiszem, hogy szegénykém sírt egész nap :(

Kíváncsi vagyok, mit mond a doki, nemsoká felhívom.

Megann,
Ne haragudj, hogy ezt írom, de nem tudom megállni. Mi lett volna, ha játszol Lénával, ha már úgyis fent voltál végig? Aztán együtt visszaaludtatok volna, és senkinek nem lett volna kellemetlen az az egy óra, amíg Léna bömbölt. Biztosan egyszerűbb bosszankodni, hogy ez a hülyegyerek már megint direkt kicseszik velem, de hát mindenki másképp csinálja tényleg.

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok lányok!
Csak egy kis reklám: Ma délután 14,30 és 17,30 között a Dalos ovi előterében leszek az angol extra ruhákkal.Csupa nyári!!
Ha valakit érdekel látogassatok meg.
Cím: Bp IV.Ugró Gyula sor 5-7

Kép
flocika

Sziasztok lányok :)

Tüncsi most aludt vissza...

Lányok, ti a marha nagy Hab-tapi alatt hogy takarítotok? Mindíg felszeditek? Vagy nagyobb darabokra bontjátok?

Kép

Kép
prüntyi

Megann
Én nagy éjszakai alváspárti vagyok, és hagytam is már sírni mindkét fiút az elalvás érdekében, de most maximálisan egyetértek Sis-szel.

Mi felnőttek sem alszunk mindig egyformán. Van, amikor 9-ig tudnénk húzni a lóbőrt, van amikor meg már 6-kor kidob az ágy. Szerintem a gyereke sem működnek másképp. Lehet, hogy egyszerűen csak kicsit oda akart bújni hozzátok. Én emlékszem, hogy mi minden reggel átosontunk anyuékhoz és bebújtunk a paplanuk alá és így kezdtük a napot.

Nálunk Bazsi már jól beállt a reggel 8 körüli kelésre, de Laci még nagyon változó. Van, hogy este 1/2 8-tól reggel 1/2 8-ig alszik, de van, hogy csak 9-kor alszik el, és reggel 1/2 6-kor már kukorékol. Ez általában olyankor van, amikor előző nap valami élmény érte és én azt gondolnám, hogy úgy kidőlt, hogy át fogja aludni még a napot is. De nem, mert ilyenkor szerintem jár a kis agya, dolgozza föl az újdonságokat és felébred. Én ilyenkor kiveszem (egész pontosan apa, mert én nem ébredek fel a sírásra), behozzuk az ágyba, megkapja a reggelit játszik egy picit és utána már alszik is tovább.
És még nem szokott rá, mert máskor meg simán alszik 7-1/2 8-ig is.

Szerintem nagyon fontos, hogy a gyerekek nem olyan rendszer szerint élnek, ahogy mi szeretnénk. Lehet, hogy egy picit nyűgibb, mi még nem is látjuk, de elkezdhet mocorogni egy kis fogcsírája, vagy egyszerűen csak kell neki egy pici anya. Én már 34 éves vagyok, de még a mai napig odabújok anyukámhoz, ha úgy érzem. És még soha nem mondta azt, hogy csinálj inkább egyedül valamit, mert most nem érek rá, vagy nem akarok veled foglalkozni, vagy tanuld meg édes lányom, hogy az van, amit én akarok.

Bocsi Megann, nem bántani szeretnélek ezzel, csak szerintem még bőven ráérünk keménykedni a gyerekeinkkel. Ezek a babák még annyira picik. Nyilván ami veszélyes számukra abban szigorúnak kell lennünk, de szerintem fogunk még értük annál nagyobb kellemetlenséget is elviselni, minthogy néha felkeljünk reggel korábban, és az ágyunkba vegyük őket.

Tünde
Szerintem egyáltalán nem ciki ez a gomba. Pici gyerekeknél sajna nagyon könnyen előjöhet. Nekünk Laci olyan kis hurkás, hogy hiába törlöm meg kaja után, alvás közben kicsorog a nyállal egy kis kajci, vagy csak beizzad és az izzadtsággal összegyűlik a por és máris bepirosodik neki a tokája alatti kis bőrredő. Szinte egy alvás altt is. Egyszer, amikor elkezdtek Bazsival együtt fürdeni a fütyije is gombás lett, mert még nem volt hozzászokva Bazsi baktériomaihoz és gombáihoz. Rengeteg hasznos gomba is van a szervezetünkben, csak ezek a pici babák még nincsenek hozzászokva.
Szóval szerintem a gombák nem a koszosságot, vagy a nem megfelelő tisztálkodást jelentik. Egyszerűen vannak babák, akik érzékenyebbek bizonyos dolgokra. Én Bazsit ugyanúgy tisztogattam, mint Lacit és soha semmi baja nem volt a bőrével, Laci pedig sok mindenre érzékeny.

Róki
Ez az úgynevezett ekrü((fonetikusan) szín. Nekem is ilyen volt az esküvői ruhám. Én pl. nem akartam terhesen fehér ruhába menni a templomba. És hogy kedvet kapja a haccacáréhoz:

Kép

Köszönjük a gyógypuszikat. Szerintem hatottak. Mondtam is apának, hogy legközelebb valami gyengébb gyógyszert kérek, mert Bazsika jobb formában van minet a betegség előtt. Pár nap nyugit el tudtam volna még viselni. Persze ez csak vicc. Inkább legyen ezerszer kisördög, mintegyszer olyan kis elesett mint hétvégén:
Kép
Kép

Na persze amikor volt hozzá partner, akkor a hétvégi levertség közepette is ment a hülyélkedés:
Kép Kép
Kép

Na eldugultam.

Kép
Kép Kép
sildike

Prüntyi
Nálunk mindig máshogy. Néha egyben felszedi Kornélia, néha pedig szétszedjük. Nálunk eléggé koszolódik, úgyhogy én sokszor bevágom a kádba és lemosom. Olyankor szétszedjük darabokra.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Ez a mai reggel nem volt kedvemre való nekem sem :( Hatkor ébresztett Apa telefonja, persze Gergő szeme kipattant, Apa meg aludt tovább... Onnantól Gergő kiabált, játszott, Balázst akarta megkaparintani magának, aztán nyafogott, de sehogy sem sikerült visszaaludnia. Nyolc előtt kijöttem vele, hogy legalább Balázs alhasson, de hamarosan ő is fölkelt. Nem tudom, ha álmos, miért nem tud visszaaludni, én minden segítséget megadtam neki. Ő mindjárt megy vissza aludni, én meg kókadozom egész nap...

Ayse :) Szegény Andris, gyógyuljon meg gyorsan! Nekem is kapar a torkom, de a gyerekeken nem látok semmit.
Liliszáj :lol: :lol: :lol:

Sis :) alvás: hurrááá! Gyógyulj meg Te is!

Cleo :) "Gergő földigérő szempillái" :D Ez kedves :) Maja tüneményesen kukucskál :)
Nade Lányok! Én csak Majácskát néztem, föl se tűnt apuka. De most visszamentem :oops: Tényleg jó pasi, kár, hogy keveset látni belőle....

Megint olyan sok beteg van :( Nem is nagyon remélem, hogy hozzánkcsapódik valaki a szigeten. Mi koradélután megyünk valószínűleg.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt! :) :) :)
Nem is tudom mitől van ilyen jó kedvem, mikor borzalmas éjszakánt volt. :( Dani 2-3 óránként kelt, 3/4 6-kor végleg felébredt. Most persze alszik. :)
Ráadásul tegnap kitört a babakocsi kereke, most le sem tudunk menni sétálni, majd délután jön Apukám, aki ezermester és megjavítja. Ezen kívül elhagytam tegnap a napszemüvegemet, pedig nem vagyok egy elhagyós típus, azt hiszem a postán, de mire visszamentem, már nem volt nyoma sem. Oakley volt, az Anyuéktól kaptam tavaly a szülinapomra és jó sok pénzbe került. :( Soha nagyobb öröme ne legyen a nem-becsületes megtalálónak.

Ayse,
Köszi a bókot. Igen, ott már fogacskák kezdenek lenni és a nyála is nagyon folyik.
Jobbulást mindkét gyerkőcödnek. :) :) Lilimondás :D :D

Jucc,
Köszi :) Szépek vagytok a képeken. :)
A Mini nálunk is nagy kedvenc, mert az öcsémnek az van és emiatt Beninél is nagy becsben van. Van egy nagyobb Mini is, amit darabokból kellett összerakni, Beni nem is tudta, mert nagyobbaknak való játék, én állítottam össze, de imád vele játszani. Mindene kinyitható, mozgatható stb.

Cleo.
Maja és Apa fotósorozat nagyon jó! Annyira édesen játszanak együtt! Apa tényleg jóképű, már amennyi látszik belőle. Maja meg igazán szép kislány! :)

Megann, Sis
Nehéz döntés ez így hajnalban. Egyrészt fontos, hogy Léna tanulja meg, hogy nem 4:45-kor kezdődik a nap és ne szokjon rá arra, hogy rögtön kezdődik a móka-kacagás, mikor ő kinyitja a szemét.
Másrészt viszont én elszórakoztatom Danit, ha ilyen korán ébred, remélve, hogy nem ez lesz a meghatározó és nagyon nem szeretem hallgatni, ha sír. Pedig, lehet, hogy magamnak teszek vele rosszat.

Nyúlné,
Köszi a bókot!
Remélem, minden rendben lesz veled és nem találűlnak semmi rosszat a vérvételen. Mennek a drukkok ezerrel!

Sis,
De jó nektek, hogy aludtatok!!! :D :D Én is szeretnék már ilyen hosszan aludni egyfolytában! Jobbulást neked, remélem nálad nem fog ilyen hosszan tartani a kórság!

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: