Megann
Én nagy éjszakai alváspárti vagyok, és hagytam is már sírni mindkét fiút az elalvás érdekében, de most maximálisan egyetértek Sis-szel.
Mi felnőttek sem alszunk mindig egyformán. Van, amikor 9-ig tudnénk húzni a lóbőrt, van amikor meg már 6-kor kidob az ágy. Szerintem a gyereke sem működnek másképp. Lehet, hogy egyszerűen csak kicsit oda akart bújni hozzátok. Én emlékszem, hogy mi minden reggel átosontunk anyuékhoz és bebújtunk a paplanuk alá és így kezdtük a napot.
Nálunk Bazsi már jól beállt a reggel 8 körüli kelésre, de Laci még nagyon változó. Van, hogy este 1/2 8-tól reggel 1/2 8-ig alszik, de van, hogy csak 9-kor alszik el, és reggel 1/2 6-kor már kukorékol. Ez általában olyankor van, amikor előző nap valami élmény érte és én azt gondolnám, hogy úgy kidőlt, hogy át fogja aludni még a napot is. De nem, mert ilyenkor szerintem jár a kis agya, dolgozza föl az újdonságokat és felébred. Én ilyenkor kiveszem (egész pontosan apa, mert én nem ébredek fel a sírásra), behozzuk az ágyba, megkapja a reggelit játszik egy picit és utána már alszik is tovább.
És még nem szokott rá, mert máskor meg simán alszik 7-1/2 8-ig is.
Szerintem nagyon fontos, hogy a gyerekek nem olyan rendszer szerint élnek, ahogy mi szeretnénk. Lehet, hogy egy picit nyűgibb, mi még nem is látjuk, de elkezdhet mocorogni egy kis fogcsírája, vagy egyszerűen csak kell neki egy pici anya. Én már 34 éves vagyok, de még a mai napig odabújok anyukámhoz, ha úgy érzem. És még soha nem mondta azt, hogy csinálj inkább egyedül valamit, mert most nem érek rá, vagy nem akarok veled foglalkozni, vagy tanuld meg édes lányom, hogy az van, amit én akarok.
Bocsi Megann, nem bántani szeretnélek ezzel, csak szerintem még bőven ráérünk keménykedni a gyerekeinkkel. Ezek a babák még annyira picik. Nyilván ami veszélyes számukra abban szigorúnak kell lennünk, de szerintem fogunk még értük annál nagyobb kellemetlenséget is elviselni, minthogy néha felkeljünk reggel korábban, és az ágyunkba vegyük őket.
Tünde
Szerintem egyáltalán nem ciki ez a gomba. Pici gyerekeknél sajna nagyon könnyen előjöhet. Nekünk Laci olyan kis hurkás, hogy hiába törlöm meg kaja után, alvás közben kicsorog a nyállal egy kis kajci, vagy csak beizzad és az izzadtsággal összegyűlik a por és máris bepirosodik neki a tokája alatti kis bőrredő. Szinte egy alvás altt is. Egyszer, amikor elkezdtek Bazsival együtt fürdeni a fütyije is gombás lett, mert még nem volt hozzászokva Bazsi baktériomaihoz és gombáihoz. Rengeteg hasznos gomba is van a szervezetünkben, csak ezek a pici babák még nincsenek hozzászokva.
Szóval szerintem a gombák nem a koszosságot, vagy a nem megfelelő tisztálkodást jelentik. Egyszerűen vannak babák, akik érzékenyebbek bizonyos dolgokra. Én Bazsit ugyanúgy tisztogattam, mint Lacit és soha semmi baja nem volt a bőrével, Laci pedig sok mindenre érzékeny.
Róki
Ez az úgynevezett ekrü((fonetikusan) szín. Nekem is ilyen volt az esküvői ruhám. Én pl. nem akartam terhesen fehér ruhába menni a templomba. És hogy kedvet kapja a haccacáréhoz:
Köszönjük a gyógypuszikat. Szerintem hatottak. Mondtam is apának, hogy legközelebb valami gyengébb gyógyszert kérek, mert Bazsika jobb formában van minet a betegség előtt. Pár nap nyugit el tudtam volna még viselni. Persze ez csak vicc. Inkább legyen ezerszer kisördög, mintegyszer olyan kis elesett mint hétvégén:
Na persze amikor volt hozzá partner, akkor a hétvégi levertség közepette is ment a hülyélkedés:
Na eldugultam.