A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tünde
Még lehet. Nálunk Bazsinál kb. olyan lehetett a fogzás, mint Zitánál, hogy né mán még egy foga van a gyereknek, csak ő még nyűgi sem volt. Most pedig szemmel láthatóan Lacit sem viseli meg különösen, csag én cserélgetem naponta x-szer a bodykat.

Ayse
Igen, ő apukám anyukája. Már 88 éves, de még sütött Laci keresztelőjére 1 diótortát, meg aprósütit. Hiába mondtam, hogy nem kell, azt mondta, hogy Bazsinak is megsütötte, úgyhogy megcsinálja Lackónak is. A keresztelő tényleg nagyon jó hangulatú volt. Lacika elkapta a lelkész ujját és meg akarta egy kicsit rágcsálni.Kép Bazsika pedig kommentálta az eseményeket apu ölébe ülve:
Papa, eeement zene, papa visszajött zene, papa megjött bácsi stb.

Ancsi
Én írtam a fűszereket. Mindenféle zöldfűszert lehet már használni és hagymaféléket, meg zellert is ízesítésre. Én egyszerően belefőzöm és utána azt is összeturmixolom.

Bab
Tofi váltaozatlanul édes. A szemei ahhhh.

Kép
Kép Kép
sildike

Ancsi!

Én már borsozok is...persze cselesen, borsikafűvel...ez is olyan zöldfűszer aminek borsos hatása van, remek arra, hogy szoktassuk a kicsiket hozzá.
Egyébként nálam "megtemem" a fiókban a
kapor
borsikafű
zellerlevél
petrus
tárkony
bazsalikom(ebből épp most ültettem egy cserépbe magot)
oregano
majoranna(pl kelkápihoz)

Most hirtelen ennyi jutott eszembe...

Ja és az ujhagyma zöld száraKépAnyukám mindig azt mondta abban van a több vitamin...Nemtom igaz-e vagy csak azért mondta, hogy azt is megegyükKépKép

Cinka!
Hagyj föl minden reménnyel, Léna megtámadta a mosogatógépet és elkezett kipakolni belőleKépKépKépKép
Sok sikert....én ma már teljesen kidöglöttem a lányom mellett....
Mi lesz velem???
Ugye hozzá fogok edződni,???

megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hú, de meleg volt ma, megint négy órát lent voltunkKép Azzal kezdtük utunkat, hogy elcipeltük a tisztítóba a nappali szőnyegét. Jó nehéz, ráadásul toltam a babakocsit, fogtam Balázs kezét, ehhez a vállamon a szőnyeg, és így át az úton. És egy hét múlva ugyanez, de akkor már tiszta lesz a szőnyegKépKépKép
A fiúk most élvezik, hogy az egész nappaliban paketta van, Gergő még gyorsabban kúszik mindenhova, Balázs meg a lábánál húzza vissza, Gergő egyelőre hangosan nevet ezenKép
Amúgy ma nekem is ki kellett találnom valamit, mert Gergő is jön utánam mindenhova, és a konyha nem igazán neki való, ugyanis ott vannak a macskatányérok, és általában van bennük kaja is. A vizüket egyszer már kiborította, kábé egy perccel előtte vittem vissza a nappaliba. Amúgy a mi konyhánk icipici egy ilyen szőnyegezéshez, mint Megannál. Így a fotelt betoltam a nappali bejáratához / ajtó nincs, csak boltív/. Csak az a baj, hogy eddig a fotel eltakarta előle a fikuszt és mégegy növényt, most egyenes lett az út oda. Na, ezeket is átköltöztettem. Elég viccesen néz ki a lakás, de ez vanKép

CinkaKép Réka nagyon cuki a fürdőbenKép Akartam már egy csomószor kérdezni, mi van a BCG-heggel? Gondolom, nyoma sincs.

KuhaKép Szorítunk bölcsi ügyben! Tényleg őrület, ez is és az ovi-helyzet is. Én is gondoltam rá, hogy amint kicsit körülnéztünk ovik terén, máris várólistára tetetem Balázst, bár állítólag ötévesen már mindenkit felvesznek. / kíváncsi vagyok/.

AyseKép Tényleg tökéletesen érthető, amit írsz, és ezeknek a fényében én még azt is megérteném, ha más megoldást nem találsz, elválasztanád Andrist. Pedig nálam szoptatáspártibbat...
De bízom benne, hogy ez a korpás megoldás bejön!
Lili nagyon ügyes, hogy ilyen nagyon gyorsan tanulKép

Úgy örültem a vasalással haladásnak, pedig ebben a szép időben már megint megszáradt vagy két adag ruhaKép

Fürdés...

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Először is köszönjük Cleónak a vendéglátást (meg a babakaját meg a minden mást amivel ellátott minket. Kép ) nagyon jól éreztük magunkat. Kép

Én is gondoltam arra, hogy egy minitalit bevállalnék, de egyelőre még nem tudom mikor. De olyan jó igy összegyűlni és megcsodálni a babákat, ki mit tud, és megnyugodni, hogy ki mit nem tud. Most is néztük, hogy talán Annamami Mazsiját kivéve, minden baba 2-3 héten belül volt korban, tehát ilyen 7-8 hónapos, de akkora különbségek vannak abban, hogy ki mit csinál! Julcsi baba már áll, szinte lépeget, viszont enni nem hajlandó. Kisnyúl fürge mint a druszája, de ülni nem szeret. Maja forgolódással bármit és bárkit levadászik magának, hatalmasakat eszik, de ülni még ő sem szeret. Marci (a mediterrán szerető! Kép) szintén nem szeret ülni, de a kazuárhangokat tökéletesítette! Kép Szóval olyan érdekes, hogy bár hasonló korúak, ki ebben jár előbbre, ki abban. Megnyugodtam, hogy Zsuzsa még nem eszik olyan sokat, bár most meghazudtolt engem, mint szinte minden tali alkalmával, mert bevágott szinte egy egész üveg Hippes kaját, ilyen még SOHA nem fordult elő. Ja, és mászott is mivel megjegyeztem, hogy ő azt még nem tud. Szóval jó talikra menni, mert Zsuzsa produkálja magát. Kép

Aranyér:

Nekem is azóta van, mióta Zsuzsa született, bár most hálistennek egy ideje nem jött elő. Viszont Davidnek már jó régóta van, és ő esküszik, hogy neki a tejtermékek hozzák elő! Ayse meg azt írja, neki az segít. Most ez is ilyen alkatfüggő, hogy kinek mire jön ki az aranyér? És mi mulasztja el?

Én úgy tudtam, hogy ami problémát jelent, az a kemény széklet, illetve székrekedés, és a másik oldalról meg a hasmenés, mert az is kikészíti ott a szöveteket. Tehát a rendszeres, de relatíve puha állagú széklet lenne az ideális az aranyér szempontjából.

Elveszett vitaminok főzés alatt:

Én úgy tudom, a hő az ami lebontja a vitaminok egy részét (nem mindet), illetve hogy a főzővízbe kimosódik az amit a hő nem bontott le. De a mechanikus vagdosás nem "bántja" a vitaminokat, hiszen ezek mikroszkópikus méretű molekulák. Tehát a legtöbb vitamin a nyers cuccokban van, utána a párolt cuccokban, és gondolom minél kisebb hőn minél kevesebb ideig éri magas hőmérséklet az ételt, annál több vitamin marad épen.

Kuha!

Azt meg tudnád nekem mondani esetleg hogy itt a bölcsik közül amiket végigtelefonáltál melyik volt még ahova nem kell, hogy kerületi lakosok legyünk? Mert még én is az I. kerületbe vagyok bejelentve! Zsuzsa egyébként most nem jár bölcsibe, elhalasztottuk szeptemberre a dolgot, de ha találnék közelebb bölcsit ahol elvállalnák, az jobb lenne. És persze majd egyszer én is szeretném teljes napokra járatni, de az még odébb van. Megadnád annak a bölcsinek az elérhetőségét amit találtál? Ígérem nem előzlek be. Kép De jó lenne tudni, milyen lehetőségek vannak itt a környéken. Akár emailben is jöhet, rokica kukac yahoo pont com. Köszi szépen!!!

Megann:

Fűszerezésről annyit, hogy a múltkor mikor csülkös bablevest ettem egy étkezdében és Zsuzsa majd kinézte a falatot a számból, kihalásztam neki a sárgarépadarabokat, jó puhára főttek, és azokat adogattam neki. Úgy ette, mint kacsa a nokedlit. Azért mikor saját magam csinálok neki répát, nem áztatom sós lébe, de hát ebből látszik, hogy azért nekik is a finom fűszeres kaják ízlenek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!

Vasalással én is pont így jártam, csak nekem a szárítógép szárított, így egész nap vasaltamKépKépKépÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálomKépKép

Róki!

Na erre mondom én, hogy hát nem hiába, Lénának is "parasztgyomra lesz".
Nem ártana nekem sem megreformosítani a konyhát, de hát mit csináljak, ha a férjem is a pörköltöket, meg a füstölthúsokat,pl bableves...stb szereti...KépKépKépKépKépKép
Rólam nem is beszélve....KépKép

M.

Kép

Kép
megann

Talis képek:

Thomasanne és Hari próbálják altatni a csemetéiket:
Kép

Annamami és Mazsi:
Kép

Lili ebédel:
Kép

Lili, Hari, Tzsuzsa(Majola), Julcsi és Kisnyúl, Nyúlné és Zsuzsa feje:
Kép

Thomasanne Kisnyúllal, Nyúlné, Juci6 és Zsuzsa feje:
Kép

Leon és Maja, Cleo, Juci6 Marcival:
Kép

Mazsi kezei, Hari Lilivel, Zsuzsa a zacskóval, a háttérben Marci és Julcsi, Juci6 feje pedig lemaradt (hiába, nem vagyok egy fotóművész...)
Kép

Hari tanítja Lilit, hogy kell Zsuzsa fejét finoman simogatni, Julcsi könyvet olvas, Juci6 és Tzsuzsa/Majola beszélgetnek:
Kép

Thomasanne és Tomi:
Kép

Tzsuzsa és Julcsi:
Kép

Az én Zsuzsám:
Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jujjjjj de jóKépKépKép
MégmégmégmégmégKépKép
Úgy irigykedem..KépKépKép
De jó nektek...
Lénának már nagyon hiányoznak a bababarátai...KépKép

Róki!
Jól látom hogy Zsuzsa MEZÍTLÁB nyomul???
hi-hi..

M.

Kép

Kép
megann

Megann:

Jó látod, Zsuzsa szinte mindig mezítláb nyomul. Borzasztó izzadós, könnyen melege lesz, és a zoknikat seperc alatt lenyúzza magáról, úgyhogy most már nem is adok rá ha bent vagyunk. Arról nem is beszélve, hogy így kevésbé csúszik és jobban tud mászni. Ha elkezd csúszni, akkor visít.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Kissé el vagyok keseredve Kép
Az a bölcsi, amelyik nem támasztja feltételnek, hogy a kerületben lakjunk, a Chinoin bölcsödéje, itt megtalálsz minden elérhetőséget:

chinoinovibolcsi.uw.hu

De! Egyenlőre náluk sincs időszakos megőrzés, ÉS alapítványi a bölcsőde, tehát fizetős. Ezt nekem a nőci tegnap nem mondta (gyanús is volt, hogy bárhonnan jöhetnek a gyerekek), csak ma tudtam meg.

Nos, felhívtam az újpesti önkormányzati bölcsődék központját (Munkásotthon u.), minden kerületi bölcsibe itt kell beiratkozni.
Hát, mit mondjak? Közölte a vezető, hogy ha nem vagyok kerületi, szóba sem állnak velem. Már majdnem gondolni mertem, hogy ezen ne múljon, majd bejelentkezem valahová, mire közölte, hogy nem elég, hogy be vagyunk valahová jelentkezve, a kerületben is kell laknunk.
(Hogy ezt hogyan ellenőrzi le, azt nem tudom)

Teljesen el vagyok keseredve, gondolom, a többi kerületben is ez a helyzet.
Mindegy, még rápróbálkozom az V., VI., XIII. kerületekre is. Hátha.

Mert ha nem , nem tudom , mi lesz velünk jövő szeptembertől... Kép Kép Kép

Kép
kuha

Évi:

Szerintem sehogy se tudja leellenőrizni... max azt kérhetik TALÁN (de ezt se hiszem hogy idáig elmennének), hogy mutass be egy nevedre érkező számlát azon a címen. De szerintem nem tudnak leellenőrizni, csak gondolom riogatják a népet, mert amúgy is teltház van a kerületben. Szerintem ezért nincs időleges megőrzés se, mert arra végképp nincs kapacitásuk. Az első kerület ebből a szempontból jobb, mert nincs annyira tele gyerekekkel, meg gondolom egy tehetősebb kerület, több csurran-cseppen a helyi adókból a bölcsiknek is. Legalábbis én így képzelem. NEkem az első kerületi bölcsivezető azt mondta, ez csakis a kerületi bölcsivezetőségen múlik, hogy megszervezik-e az időleges megőrzést.

Azt már meg se merem kérdezni, mennyibe kerül az a privát bölcsi...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Eszti alszikKép jóestétKép
kíváncsi vagyok meddig... ma adtam neki kölespépet almával fürcsi előtt, és fürcsi után még két teli ciciKép

Davallia! köszi a tippet, egyelőre nem sikerültKép hát így jártam, nem baj, 18 kép ugrott, még jó, hogy csak ennyi. ennél nagyobb bajom ne legyenKép

Eszti kezdi felfedezni a világot kúszva. ugyan még nem tud felülni, és mászni sem tud, de hihetetlen édesen kúszik oda a fiókokhoz, amit persze megtanult kinyitni, és próbál kotorászni benne, de alig látja mi van benneKép, aztán megtalálta a számítógép összes madzagját, most töltöm fel a képeket, majd teszek felKép

megrendeltem a habtapitKép és biozöldséget isKép kiprószálom. még a napszemüveget is szeretném.
Tünde, tudom, hoigy már ezerszer belinkelted a babybenz elérhetőséget, de nem tennéd meg ezeregyedszer is légyszi?Kép amit én találtam ott 1-2 hét az átfutás, úgy emlékszem nektek hamarabb szállították.

hű de jó lehetett a taliKép annyira ügyesek már ezek a gyerekek! és egyre szebbekKép
Cleo, ti már költöztök is?Kép

Megann, tejtéma: persze, mindenki csinálja úgy, ahogyan jónak látja, és tényleg van, aki bármit csinál semmi baja nem lesz, de nekem erről az a véleményem, hogy ezek általában valószínűségek. tehát ha tejet adsz a babának nagyobb valószínűséggel lesz tejallergiás. pl. ha nem adsz tejet, akkor 100-ból mondjuk 1 baba lesz allergiás, de ha adsz tejet, akkor 100-ból 10 babának lesz tejallergiája. én is bízom abban, hogy a maradék kilencvenbe tartozom, de honnan tudjam?
két dolog jut erről az eszembe. az egyik az, amikor erős dohányosok azt mondják, hogy miéárt tegyem lée a cigit, ismertem x.y-t, aki tök egészségesen élt, mégis tüdőrákban halt meg...
a másik, hogy én akkor is aláírtam, hogy csináják meg az amniocentézist, amikor szinte tuti voltam benne, hogy negatív lesz, dehát az ördög nem alszik.
ezek eltúlzott példák, de a lényeget talán értitek. és tényleg nem kötözködni akarok, csak annyit, hogy én ezt másképp gondolomKép magyarul beszaribb vagyokKép

Tofi az egyik képen tiszta apjaKép most ezek után nem írhatom, hogy milyen szépKép de akartamKép

Ayse, én nem is tudom mit csinálnék a helyedben. csak onnan tudom, hogy mennyire sz@r lehet a helyzet, mert 2 napra rá, mikor hazajöttünk Esztivel a kórházból vissza kellett mennem a dokihoz, mert nem tudtam ülni sem, annyira fájt. azt hittem aranyér, de valami mirigy gyulladt beKép szóval az eszméletlenül fájtKép

Sildike! hurrá, hogy minden ok!!! nagyon örülökKépKépKép mondjuk messziről látszik Laciról, hogy nincs semmi bajaKép családi képektől én mindig meghatódomKép

mi holnap megyünk a gyógytornászhoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani, hogy meddig kell még járnunk, én már nem nagyon szeretném, az ortopéd azt mondta egészségesek vagyunkKép

Kuha, drukk a bölcsihez!

Cinka! édes RékaKép valamiért Eszti is szeret a fürdőszobába betolakodniKép

Dani is írtó vageszKép a 25 kilós nehezéked miatt ismét fogadd őszinte irigységemetKép

és hurrá emnullásKép utálom a kőbányai úton ezt a sok kamiont. engem érdekelnek hogyan haladnak a munkálatok!Kép

na megyek megnézem a képeket...

KépKép
KépKép
and

Kuha!
SajnálomKép
Pedig én szorítottam!

Gondolom nem azért akarsz visszamenni dolgozni, hogy egy bébiszitternek add a fizudat???

m.

Kép

Kép
megann

And!

Elfogadom a véleményedKépés a fenti két példa tényleg nagyon reprezentatív és meggyőző...
Egyenlőre nem aktuális a tejkérdés egyébként, mert egy pár napja "utálunkmindentamiatápszerrehasonlít" helyzet forog fennKépKépKépKép

Akkor majd azért közvetítem hogy mit látok MO-és ügybenKépKépKépKép
Én meg a Hungária krt-on utálom hogy 3ból 2 sávban összefüggő kamionsor van...KépKépKépKép
A zöldek vajon az ott élő embereket nem sajnálják, csak az árpádföldi lakosokat??
Fura, mi???

M.

Kép

Kép
megann

Na!
akkor lássuk a képeket!Kép
KépHari Lilije
KépHari és Lili
KépJuci6 Marcija
KépTZsuzsa,Rokica Zsuzsával és egy búbKép
KépCleo Julcsival és fele mamájával,Hari Lilivel és még egy-két végtag
KépHari és Lili
KépTZsuzsa Julcsával,Zsuzsával és megint egy búb
Képugyanez búb nélkül
KépJulcsa
KépMaja hercegnő
Képigen,ez Õ
KépThomasanne Kisnyúllal,Tomival és Leonkával
KépJulcsa hátulról
KépJulcsa előlről
KépJulcsa Kisnyúllal
KépKisnyúl szellőzteti buksiját
Képde visszatér közénk
KépJuci6 Marcijával
Képfelkerült a képre Annamami is az ő Marcijával és Leonka
Képa kép másik fele:Barbival,Cleoval,Majával és Julcsával

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Csak gyors bekukk!

Cleo
Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást!
Nagyon jól éreztük magunkat! Kép
Nagyon elfáradtam, Tomi ma egy nyűgösebb volt és
nagyon sokat cipeltem.

Apa ma nagyon kitett magáért!
Eljött értünk Cleoékhoz (ahol Maja papájával valamilyen papatalit emlegettek, gyerekek nélkül), főzött vacsorát és holnapra ebédet is! Hurrá!!!!
Apa istencsászárkirály!!!! Kép Kép

Roki
Az utsó kép a legjobb! Kép

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

most látom milyen hosszúra nyúltam az előbb, de akkor is mutatok egy pár képet a mi kis csibészünkrőlKép

gyorsan besurranok a madzagokhoz... (annyira siettem, hogy magam után húztam az egész plédet és a fél zoknimat is elhagytam):
Kép

sikerült! ugye milyen ügyes vagyok?Kép:
Kép

kiszabadítom a vizespalackomat... ezt sem szabad??
Kép

ha már erre járok, megnézem a madzagokat, hogy minden rendben van-e...
Kép
mondom megnéééézem a madzagokaaaaaaaat!!!!!:
Kép

és ahgy látom Lénát a konyhában, asszem pont jókor rendeltem meg a habtapikat, csak lehet, hogy kevesetKép

KépKép
KépKép
and

KépJulcsa rágcsál
KépMaja rágcsál
KépLeonka integet
KépMazsi nem örűl
KépMaja és lovagja
KépKép
KépJulcsa közelít
Képgyors szerelmetes pillantás
KépMazsi még mindig nem örűl
Képde így is tündériKép
KépHoppá,lekaptam Julcsát!
Képszerelem zálogként Maja lecsap Kisnyúl cumijára
KépAnnamami nagy örömére Mazsi jóízüen falatozik
KépNyami-nyami
KépMazsi végre boldogKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné, szuper képek!! búbokkal és anélkülKép
Kisnyúl nem a bárpultot kereste?Kép

Thomasanne, hát nem tudom össze lehet-e ereszteni ennyi istencsászárkirálytKépKép

KépKép
KépKép
and

az előbb elfelejtettem..

Barbi
Leon hogy van?

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Most tényleg gyors bekukkKép

A képeken így 10 percig méláztamKép
Fantasztikusak!
Még.....Nem elég!!!!

Annamami!
Te segítettél az aláírásban.
De hogyan lehet formázni?
Nekem be sem teszi, mondván több, mint 60 karakter.

Valaki segítsen.....Please!

Az meg gáz, hoyg csak ezt az oldalt látom már megint, úgyhogy visszaolvasni megint nukuKép
Az első üzi amit látok az
Megann üzenete: Elküldve 2006 Május 09 kedd - 21h 19:
Az utolsó meg Thomasanne 21:33-kor írt üzije.
Mi van már megint a Babanettel?
Remélem, amit kb. 1,5 órája írtam valahol megvan.
Ha nincs, akkor sajnos már nem emlékszem, de megvettük a Viburcol kúpot, de bealudt most és nem adtam be neki.
De még úgyis felkelKép

Na megyek, mert nincs értelme írni.
Nem tudok válaszolni semmireKép

Gyönyörködöm még pár percig a képekbenKép

Puszi!
Jó Éjt!
Sziasztok!

Kép
angelani

NyúlnéKépKépKépKép

Nem hazudtoltad meg magadKépKépKép
Képek szuperek...most mégjobban irigykedekKépKépKépKépKép

Hari!
Hát Te aztán tényleg jó sovi vagyKépKépKép
SzegénykémKépKép
Fölránthatnál néhány kilócskátKép
Kis terroristád édi nagyon, mindenképp össze kell hogy hozzuk Lilit Lénával...KépKép
Jaj úgy remélem hogy 19-én Jucchoz el tudunk menni...Kép

Épp most hívtak meg ismét mindket, mint keresztszülőket Bécsbe a kis keresztlányom Elsőáldozására...
Szombat-vasárnap...Kép
Remélem a pénteket még nem találják ki hozzáKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

ennyi,a többi sajna vacak lett!de szerintem ez is elégKép!

Cleo!!!
nagyon-nagyon jó kis tali volt!isteni fincsiségekkel(ez szól mindenkinek) és nekem főleg jó kis élmény volt nem messze a bulizós lakásunktól!Képnagyon élveztem!Kisnyúl a végén nagyon nyügi lett,de baromi keveset aludt,viszont úgy tűnik a nyüzsiből volt főleg elege,mert a kocsiban vígan dalolászott nekem(szundi helyett) és utánna se mentünk egyből föl a lakásba,hanem sétáltam vele egy hatalmasat kenguruval,na itt már kurjongatott,aztán hazamentünk,annak is örült és a hazatérő apjának mégjobban,de ezt fokozni tudtuk egy kacagós pancsival,játékos pelenkázással,mosolygós etetéssel és édes álomba merüléssel.....olyan édes,az otthon nyugalmára vágyott!Kép
a babák már tényleg nagyon ügyesek,főleg Julcsa!nagyon vagány kiscsaj,Kisnyúlnak is benyomott,amikor az odakúszunk-elvesszük-eliszkolunk taktikát próbálta alkalmazni...nem sikerültKép!valami új taktikára lesz szükségünk,mert több sallert is begyűjtöttünk!KépKépKépa padlótörlés már nem kifizetődő ennyi ülő babával!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

And!

Garantáltan nem elég a habtapiKépKép
A világ összes habtapija is kevés lenne nekikKépKép

m.

Kép

Kép
megann

Tényleg!
Barbi,hogy vagytok?????????

Emese és MarciKépKép
nyúlné

köszönjük!
And, nem volt bárpult!csak hatalmas padlófelület,amit állandóan fel kellett mosni és néha megpihentünk egy -két maminak a combjánKép!
Megann,már én is találkoznék veletek ám!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

most olvastam egy időjárás jelentést, miszerint jövő héten nyárias időnk lesz. de már most csütörtökön is kb 20 fok. MARGIT SZIGETI TALI???!

KépKép
KépKép
and

gyorsan megnézetm a többi képet is,huncutság lett úrrá az összes babán!mindjárt itt vanak a rohangászós babatalik!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

And,
www.dealtech.hu/babybanz.htm - 29k
annyira szééép Eszti! És olyan jó a gatyája, hol szerezted?

Talis képek nagyon jók, Julcsitól el vagyok ragadtatva megint! Annyira szép tiszta tekintete van!

Barbi,
tényleg, mi van Veletek, hogy ezt kérdezik a Lányok? Kép
Vendég

Tünde, kösziKép a gatya osztrák hundm-ből való, még múltkor kaptuk a barátnőmtőlKép de lehet, hogy az itteniben is lehet kapni.
a Julcsis kép szerintem is nagyon igézőKép

KépKép
KépKép
and

Úristen, mekkorát nőttek ezek a gyerekek! Különösen szembeötlő volt Hari Lilije (talán mert őt ritkábban látjuk). Talis képek nagyon jók!

Tünde Kép!
Neked nem a fogakkal van szerencséd, hanem Zitával. Gratulálunk Ötöskének!

Rokica Kép!
A székrekedéssről minden igaz, amit leírtál. VAlszeg nagy egyéni eltérések lehetnek abban, ki mire hogyan reagál.

Remélem eljutnk a talira és megláthatjátok, hogy Andris arca tényleg nem csúnya, szóval ezért szerintem kár volna abbahagyni a szopit. Közhely, de igaz: az idő mindent megold.

A Vészhelyzetből ma két percet láttam, a többit aludtam. Kép
Nektek is csak ennyire nyugodalmas szép álmokat tudok kívánni, amiben eddig részem volt!

ayse

Ayse,
teljesen igazad van! Zitával van szerencsém, hogy ilyen kis nyugis-barátságos-édes-aranyos-tünemény kisbaba. Nem is mertem álmodni, hogy ilyen lesz. Kép
Annyira szeretem! Kép
Vendég

szóval a vészhelyzet miatt nincs itt senki!áháááá!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

bocsika,akik itt vannak azok valakik!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
annak már vége 1 órája.
Biztos mindenki apázik. KépKépKép
Vendég

Sildike, AndKépKép
Köszike!!!

Kuha,
BölcsiKép Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz helyet találni. Ez elég gáz!!!

AndKép
Esztid annyira, de annyira szép baba! És a kis csíkos gatyija tényleg nagyon csini!

Angelani,
Ha a topikos oldal tetejét megnézed, ott találsz egy olyat, hogy dokumentáció, ha azt megnyitod, akkor van ott formázás is. Ott minden le van írva.

Talis képek nagyon klasszak! Nyúlné kommentárjai pedig irtó viccesek!Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Igen, Nyúlné, a kommentárok nagyon jók!
És Lili tényleg nagyon sokat változott, meg se ismertem volna! Én most úgy látom, Maja hercegnő is változott egyet. Kép
Vendég

Jó EstétKép

CleoKép
Nagyon köszönjük mi is,hogy ott lehettünk!Kép
Én nagyon jól éreztem magam,csak Mazsit viselte meg kicsit a hangzavar,engem meg az etetőszék szerelés!KépKépKép

NyúlnéKép
Velünk is majdnem szóról -szóra ez történt,mint veletek!KépKépKép

Képeket holnap reggel küldöm,pussz.Kép
annamami

köszike!Kép
Maja tényleg változott! EGYRE SZEBB!Kép
Lili is változott és nagyon helyes arc mimikája van a művésznőnek és volt egy cuki jelenet:Hari éppen etette a kisasszonyt,amikor Kisnyúl a háta mögé kúszott és jól meglapogatta Lilit,aki egyből kitolta a szájából a belétömött finomságotKépKépKépna azért Hari ettől annyira nem volt boldog,sőt Lili se,de én jót nevettemKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Annamami!KépKépKép
tényleg,az etetőszék is jó móka volt!Kép

Rokica,most olvasom amit írtál a babákról.összegezve tényleg valahogy így vannak kiosztva a lapok!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Cleo, nagyon jól éreztük magunkat nálad, köszönjük! Jól elfáradtunk, 8-kor mindketten elmentünk aludni és ma nem volt másfél órás fesztivál semKép

Képek szuperek, Nyúlné, annyira jó képeket csináltál Julcsiról, aki valóban egyre inkább Julcsásabb, kis vagány, izgőmozgó, szemtelenke.

And, én szivesen szigetelek, Rókival is beszéltünk róla, hogy csütörtökön mehetnénk. Duda? Cleo? Mások?
Mit szólnátok csütörtök délelőtthöz? Nekünk délután is jó, de csak 4-től kábé.

Bocsánat, másra nem emlékszem, azt hiszem az elkövetkező 7 és fél hónapban már csak igy leszKép Pedig annyi minden eszembe jutott közbenKép

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Talis képek szuperek, biztos nagyon jó lehetett!KépKép
Hari Lilije tényleg jó nagyot nőtt!Kép

And!
Eszti nagyon édesen kommandózik!Kép Tényleg vagány a gatyája!Kép
Szigeti taliban benne vagyok, ha holnap lesz! A péntek sajnos nem jó!

Angelani!
A fejlécnél, a segédleteken belül van a profil! Ne légy már ilyen kishitű!

Sildike!
Örülök, hogy Lackóval minden rendben és hogy nem kell többet dévényeznetek!Kép Remélem mielőbb elmondhatom ezt én is Natiról!
A keresztelős képek nagyon jók, tök hangulatosak!Kép

Bab!
Mi újság ingatlan ügyben?Kép

Kuha!
Sajnálom a bölcsis mizériát!Kép Azért drukkolok, hogy valami összejöjjön!Kép

Megann!
Léna gyönyörűséges a keresztelő ruhában!Kép

Nati ébredezik, megyek. Sajna ma megint vinnem kell tornázniKép Remélem nem kell sokáig hetente 2x mennünk, mert nagyon lefáraszt mindkettőnket.
Kép
Kép
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Anyák napján volt Lili szülinapja ugye, itt voltak az unokatesók is. Kinnt játszottak békésen a kertben, aztán egyszercsak megjelentek hatalmas virágcsokrokkal. Leszedték a tulipánokat meg a díszszázszorszépeket, téptek hozzá orgonaágat, meg vadvirágot is.KépKép
(az ember nem is tudja, hogy örüljön, vagy bosszankodjon) Azért megbeszéltük, hogy máskor szóljanak, hogy milyen virágot akarnak leszedni.

Még aznap reggel azt mondja Lili.
- Csodálatosan szépet álmodtam: született még két gyerekünk! (így többesszám első személybenKép)

ayse

Zsuzsa!
KépKép
7és fél hónap??? Húú, akkor kb. olyan idős a babód, mint Bodzáé?Kép

Nati visszaaludt!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

DudaKép!
Kitartás és++++++++++++++++++++++++++++++energia a gyógytornához! Nati nagyon-nagyon szép kislány. Nem vagyok szakember, de biztos vagyok benne, hogy semmi gond nincs és nem is lesz! Mikor jön a nyári szünet? (addig kell kitartani, ugye?)

ayse

Ayse!
Köszönjük, aranyos vagy!KépKép
Igazság szerint nyári szünetről nem tudok, csak annyit említett a gyógytornász, hogy ő július környékén szokott szabira menni, kb. 3 hétre. Mi is akkor szeretnénk lemenni a Balatonra.
De nagyon bízom Natiban, hogy addig aktivizálja magát és nem fog a kezelése nyárig húzódni!!

Lili és az unokatesók aranyosak, hogy szedtek virágot neked!Kép Inkább örülj, mint bosszankodj!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Talis képek szuperek! Kép Mindegyik nagyon édes! Kép És már olyan nagyok! Kép És majdnem mindegyik baba csíkosban volt! Kép Kép Kép
Kár, hogy nem tudtunk menni. De majd legközelebb. Kép

Nyúlné,
Megint nagyon profi fényképész voltál és a képaláírások is királyak! Kép Maja és Kisnyúl szerelmes pillantása Kép Kisnyúl szökése az erkélyre Kép Julcsi közeli képe, de gyönyörű kislány!Kép
Egyre nehezebb már fényképezni őket egyszerre, mert kimennek a képből, nem?

And,
Kábelnézegető Eszti nagyon nagy csibész és olyan helyes! Kép Naci nekem is tetszik, nem véletlen, hiszen csíkos! Kép
Õszinte irigységed örömmel fogadva. Kép Kép Kép

Duda,
Nati is olyan szép kislány! Kép Remélem, nyárra már nem kell tornáznotok! Most meg kitartás! Kép

Ayse,
Virágszedés Kép
Én is elalutam a Vészhelyzeten, de felvettem, majd megnézem a második felét ma.

Bab,
Tofi nagyon helyes kisfiú! Kép Te is olyan jó képeket csinálsz mindig. Kép

Cinka,
Réka is édes, ahogy megy utánad a fürdőszobába! Nagyon ügyes már! Kép

Tünde,
5. foghoz nagy gratula! Tényleg nagyon jó, hogy ilyen könnyen zajlik a fogzás Zitánál! Kép
Mi most gyűrjük a 4. fog áttörését, nem egyszerű. Kép

Kuha,
Sajnálom a bölcsiügyet! Kép Remélem, sikerül valami megoldást találnotok!

Sildike,
Dédi Kép Kép Kép Milyen jó nektek, hogy ő még van! És ő is biztos örül, hogy még a dédunokáit is élvezheti! Kép

Jucc,
Beni is húzza vissza Danit a lábánál fogva. Nem mondom, hogy kacag, de sírni nem sír. Kép Inkább újra odamászik, ha már kiszemelt magának valami tiltott játékot. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Egy tegnapi sorozat Daniról. Kép Nagyon meg akarta szerezni a telefont. Odatettem a székre, amit odatoltam az ágyhoz, hogy ne dőljön el, ha feláll. De Dani túljárt az eszemen. Kép
KépKépKépKép

benianyu

BenianyuKép4
Húúú de agyafúrt ez a Danifiú!!!

ayse

Sziasztok Lányok!

Annnnnnyira sajnálom, hogy a talira nem tudtunk elmenni. Mire én végeztem a fordítással addigra mindkét fiú bealudt. Bazsinak ráadásul az az új szokása, hogy délután kb. 4-5 órát alszik, úgyhogy mire felébredt addigra már vége volt a talinak.

Barbi Leonkája eléggé belázasodott estére. Ma viszi a doktornénihez szerintem azért nem tud írni.

Csütörtökön Barbiék jönnek ki hozzánk, ha van még kedve valakinek azt szívesen látjuk. Szerintem kirakjuk a keresztelős szerzeményeket, mint napellenzős medence, ugrálóvár, dupla sátor alagúttal, hinta stb. úgyhogy lesz itt egy jó nagy játszótér.

And
Eszti nagyon vagesz ebben a gatyóban. Én ma készülök a hundm-be mert nagyon jó nyári cuccokat láttam szombaton. A fiúknak beújítok néhány vagány szerkót.
Remélem már nem kell sokáig hordanotok Esztit. Én csak havonta egyszer vittem Lacit, de attól is kész voltam, amikor láttam, hogy mennyire sír.

Tej
Én nem vagyok különösebben beszari és egyáltalán nem csinálok nagy ügyet a kajálásból. Laci már evett összeturmixolva jó kis paprikás csirkepörit is, DE a tej az, amit mi Bazsinak pl. 1,5 éves koráig egy kortyot sem adtunk. Pedig én a tehenészetben veszem a tejet egyenest a bociból és az csak fel van forralva és hirtelen lehűtik, nem kezelgetik agyon tartósítóval.
Persze Laci is megkóstolta már a Danoninót egy-egy kis kanálkával adtam már neki, ha nagyon nézte, de így tejet tuti nem fogok neki sem adni csak majd kb. 1 év múlva. Tejtermékeket is majd csak azután, miután a lisztes dolgokat már eszi, kb. 1-2 hónap múlva.
Nálunk egyikünk családjában egyáltalán nincs allergiás, és azt gondolom, hogy a hajlam öröklődik, úgyhogy nem félek attól, hogy nálunk lesz valamelyik gyereknek. Abban nem hiszek, hogy ha a gyereknek 6 hónapos kora előtt adok gyümölcsöt, vagy zöldséget, akkor allergiás lesz, de a tejtől, liszttől és a tojástól én is félek. Abban szigorúan tartom a bevezetési sorrendet.

Duda
Szerintem Nati is hamarosan abbahagyhatja majd a tornát. Egyébként megkérdeztem a klinikán a doktornőt, hogy mondja már meg, hogy mikor kell a gyerekeknek bizonyos dolgokat tudni, és a következőket mondta:

Az, hogy ki milyen ütemben tanul meg kúszni, mászni, ülni, állni, az igazából semmit nem jelent, annak nagyon tág határai vannak. (Ezt egyébként magunkon is látom, mert Bazsi pl, 4,5 hónaposan felállt és 6 hónaposan már ült, viszont nem forgolódott olyan ügyes, mint a Laci.) Szóval ami fontos, az az, hogy kb. 6 hónapos korára forgolódjon a gyerek mindkét oldalra. Az baba normális fejlődését pedig a következő dolgokból állapítják meg, és ezek sokkal fontosabbak a kúszásnál, mászásnál, ülésnél:
- átveszi-e egyik kezéből a másikba a dolgokat,

- összeütöget-e tárgyakat, vagy ütegeti-e tárgyakkal, pl a padlót, vagy az asztalt, vagy bármit, hogy hangot adjon ki,

- játszik-e a hangjával, (kauzárüvöltés is annak számítKépKép)

- bizonyos szótagokat ciklikusan ismételgetve mond-e, pl. bábábábábá, adáadáadáadá, amamamama, stb.

- gond nélkül beveszi-e a szájába a dolgokat, amiket megfog (hihi apa ezt nagyon fontosnak találta, főleg ha lányokról van szó, a marhájaKépKép)

Állítólag az idegrendszer fejlettségét ezek alapján a dolgok alapján állapítják meg, mert a többi az minden gyereknél változó. Anyukám szerint pl. nekem 1 éves koromban ki kellet kötni a járóka lábait a szekrényhez, mert nekiindultam és felborította, a tesóm pedig 10 hónapos volt, mire egyáltalán felállt és 16 hónaposan indult el.KépKép

Sajnos én úgy veszem észre, hogy a kiadványok, amiket az ember elolvas azt súlykolják belénk, hogy a babáknak x. hónapos korukra ezt kell tudni, y. hónapos korukra azt, és soka anyuka, mint pl. én is meg van ijedve, ha a gyereke nem a könyv szerint fejlődik, pedig ez nem egy verseny, minden gyerek a saját tempójában fejlődik, mindenkinek van erősebb és gyengébb oldala. Az én Lacikám, pl. még szinte semmit nem csinál, viszont rendkívől sokat alszik.KépKépKép
Egyébként a tali kapcsán Róki nagyon jól leírta ezt és teljesen igaza van szerintem.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok Lányok!

Annnnnnyira sajnálom, hogy a talira nem tudtunk elmenni. Mire én végeztem a fordítással addigra mindkét fiú bealudt. Bazsinak ráadásul az az új szokása, hogy délután kb. 4-5 órát alszik, úgyhogy mire felébredt addigra már vége volt a talinak.

Barbi Leonkája eléggé belázasodott estére. Ma viszi a doktornénihez szerintem azért nem tud írni.

Csütörtökön Barbiék jönnek ki hozzánk, ha van még kedve valakinek azt szívesen látjuk. Szerintem kirakjuk a keresztelős szerzeményeket, mint napellenzős medence, ugrálóvár, dupla sátor alagúttal, hinta stb. úgyhogy lesz itt egy jó nagy játszótér.

And
Eszti nagyon vagesz ebben a gatyóban. Én ma készülök a hundm-be mert nagyon jó nyári cuccokat láttam szombaton. A fiúknak beújítok néhány vagány szerkót.
Remélem már nem kell sokáig hordanotok Esztit. Én csak havonta egyszer vittem Lacit, de attól is kész voltam, amikor láttam, hogy mennyire sír.

Tej
Én nem vagyok különösebben beszari és egyáltalán nem csinálok nagy ügyet a kajálásból. Laci már evett összeturmixolva jó kis paprikás csirkepörit is, DE a tej az, amit mi Bazsinak pl. 1,5 éves koráig egy kortyot sem adtunk. Pedig én a tehenészetben veszem a tejet egyenest a bociból és az csak fel van forralva és hirtelen lehűtik, nem kezelgetik agyon tartósítóval.
Persze Laci is megkóstolta már a Danoninót egy-egy kis kanálkával adtam már neki, ha nagyon nézte, de így tejet tuti nem fogok neki sem adni csak majd kb. 1 év múlva. Tejtermékeket is majd csak azután, miután a lisztes dolgokat már eszi, kb. 1-2 hónap múlva.
Nálunk egyikünk családjában egyáltalán nincs allergiás, és azt gondolom, hogy a hajlam öröklődik, úgyhogy nem félek attól, hogy nálunk lesz valamelyik gyereknek. Abban nem hiszek, hogy ha a gyereknek 6 hónapos kora előtt adok gyümölcsöt, vagy zöldséget, akkor allergiás lesz, de a tejtől, liszttől és a tojástól én is félek. Abban szigorúan tartom a bevezetési sorrendet.

Duda
Szerintem Nati is hamarosan abbahagyhatja majd a tornát. Egyébként megkérdeztem a klinikán a doktornőt, hogy mondja már meg, hogy mikor kell a gyerekeknek bizonyos dolgokat tudni, és a következőket mondta:

Az, hogy ki milyen ütemben tanul meg kúszni, mászni, ülni, állni, az igazából semmit nem jelent, annak nagyon tág határai vannak. (Ezt egyébként magunkon is látom, mert Bazsi pl, 4,5 hónaposan felállt és 6 hónaposan már ült, viszont nem forgolódott olyan ügyes, mint a Laci.) Szóval ami fontos, az az, hogy kb. 6 hónapos korára forgolódjon a gyerek mindkét oldalra. Az baba normális fejlődését pedig a következő dolgokból állapítják meg, és ezek sokkal fontosabbak a kúszásnál, mászásnál, ülésnél:
- átveszi-e egyik kezéből a másikba a dolgokat,

- összeütöget-e tárgyakat, vagy ütegeti-e tárgyakkal, pl a padlót, vagy az asztalt, vagy bármit, hogy hangot adjon ki,

- játszik-e a hangjával, (kauzárüvöltés is annak számítKépKép)

- bizonyos szótagokat ciklikusan ismételgetve mond-e, pl. bábábábábá, adáadáadáadá, amamamama, stb.

- gond nélkül beveszi-e a szájába a dolgokat, amiket megfog (hihi apa ezt nagyon fontosnak találta, főleg ha lányokról van szó, a marhájaKépKép)

Állítólag az idegrendszer fejlettségét ezek alapján a dolgok alapján állapítják meg, mert a többi az minden gyereknél változó. Anyukám szerint pl. nekem 1 éves koromban ki kellet kötni a járóka lábait a szekrényhez, mert nekiindultam és felborította, a tesóm pedig 10 hónapos volt, mire egyáltalán felállt és 16 hónaposan indult el.KépKép

Sajnos én úgy veszem észre, hogy a kiadványok, amiket az ember elolvas azt súlykolják belénk, hogy a babáknak x. hónapos korukra ezt kell tudni, y. hónapos korukra azt, és soka anyuka, mint pl. én is meg van ijedve, ha a gyereke nem a könyv szerint fejlődik, pedig ez nem egy verseny, minden gyerek a saját tempójában fejlődik, mindenkinek van erősebb és gyengébb oldala. Az én Lacikám, pl. még szinte semmit nem csinál, viszont rendkívől sokat alszik.KépKépKép
Egyébként a tali kapcsán Róki nagyon jól leírta ezt és teljesen igaza van szerintem.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: