Sziasztok Lányok!
Annnnnnyira sajnálom, hogy a talira nem tudtunk elmenni. Mire én végeztem a fordítással addigra mindkét fiú bealudt. Bazsinak ráadásul az az új szokása, hogy délután kb. 4-5 órát alszik, úgyhogy mire felébredt addigra már vége volt a talinak.
Barbi Leonkája eléggé belázasodott estére. Ma viszi a doktornénihez szerintem azért nem tud írni.
Csütörtökön Barbiék jönnek ki hozzánk, ha van még kedve valakinek azt szívesen látjuk. Szerintem kirakjuk a keresztelős szerzeményeket, mint napellenzős medence, ugrálóvár, dupla sátor alagúttal, hinta stb. úgyhogy lesz itt egy jó nagy játszótér.
And
Eszti nagyon vagesz ebben a gatyóban. Én ma készülök a hundm-be mert nagyon jó nyári cuccokat láttam szombaton. A fiúknak beújítok néhány vagány szerkót.
Remélem már nem kell sokáig hordanotok Esztit. Én csak havonta egyszer vittem Lacit, de attól is kész voltam, amikor láttam, hogy mennyire sír.
Tej
Én nem vagyok különösebben beszari és egyáltalán nem csinálok nagy ügyet a kajálásból. Laci már evett összeturmixolva jó kis paprikás csirkepörit is, DE a tej az, amit mi Bazsinak pl. 1,5 éves koráig egy kortyot sem adtunk. Pedig én a tehenészetben veszem a tejet egyenest a bociból és az csak fel van forralva és hirtelen lehűtik, nem kezelgetik agyon tartósítóval.
Persze Laci is megkóstolta már a Danoninót egy-egy kis kanálkával adtam már neki, ha nagyon nézte, de így tejet tuti nem fogok neki sem adni csak majd kb. 1 év múlva. Tejtermékeket is majd csak azután, miután a lisztes dolgokat már eszi, kb. 1-2 hónap múlva.
Nálunk egyikünk családjában egyáltalán nincs allergiás, és azt gondolom, hogy a hajlam öröklődik, úgyhogy nem félek attól, hogy nálunk lesz valamelyik gyereknek. Abban nem hiszek, hogy ha a gyereknek 6 hónapos kora előtt adok gyümölcsöt, vagy zöldséget, akkor allergiás lesz, de a tejtől, liszttől és a tojástól én is félek. Abban szigorúan tartom a bevezetési sorrendet.
Duda
Szerintem Nati is hamarosan abbahagyhatja majd a tornát. Egyébként megkérdeztem a klinikán a doktornőt, hogy mondja már meg, hogy mikor kell a gyerekeknek bizonyos dolgokat tudni, és a következőket mondta:
Az, hogy ki milyen ütemben tanul meg kúszni, mászni, ülni, állni, az igazából semmit nem jelent, annak nagyon tág határai vannak. (Ezt egyébként magunkon is látom, mert Bazsi pl, 4,5 hónaposan felállt és 6 hónaposan már ült, viszont nem forgolódott olyan ügyes, mint a Laci.) Szóval ami fontos, az az, hogy kb. 6 hónapos korára forgolódjon a gyerek mindkét oldalra. Az baba normális fejlődését pedig a következő dolgokból állapítják meg, és ezek sokkal fontosabbak a kúszásnál, mászásnál, ülésnél:
- átveszi-e egyik kezéből a másikba a dolgokat,
- összeütöget-e tárgyakat, vagy ütegeti-e tárgyakkal, pl a padlót, vagy az asztalt, vagy bármit, hogy hangot adjon ki,
- játszik-e a hangjával, (kauzárüvöltés is annak számít

)
- bizonyos szótagokat ciklikusan ismételgetve mond-e, pl. bábábábábá, adáadáadáadá, amamamama, stb.
- gond nélkül beveszi-e a szájába a dolgokat, amiket megfog (hihi apa ezt nagyon fontosnak találta, főleg ha lányokról van szó, a marhája

)
Állítólag az idegrendszer fejlettségét ezek alapján a dolgok alapján állapítják meg, mert a többi az minden gyereknél változó. Anyukám szerint pl. nekem 1 éves koromban ki kellet kötni a járóka lábait a szekrényhez, mert nekiindultam és felborította, a tesóm pedig 10 hónapos volt, mire egyáltalán felállt és 16 hónaposan indult el.

Sajnos én úgy veszem észre, hogy a kiadványok, amiket az ember elolvas azt súlykolják belénk, hogy a babáknak x. hónapos korukra ezt kell tudni, y. hónapos korukra azt, és soka anyuka, mint pl. én is meg van ijedve, ha a gyereke nem a könyv szerint fejlődik, pedig ez nem egy verseny, minden gyerek a saját tempójában fejlődik, mindenkinek van erősebb és gyengébb oldala. Az én Lacikám, pl. még szinte semmit nem csinál, viszont rendkívől sokat alszik.

Egyébként a tali kapcsán Róki nagyon jól leírta ezt és teljesen igaza van szerintem.