A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kryss,
jó lett volna látni anyukád arcát... Kép Én azt bírom, amikor kérdezgetik, hogy "na és mikor akartok babát?" -mivelhogy friss házasok vagyunk. Ilyenkor egymásra nézünk cinkosan a kispapával és ennyit mondunk selytelmesen, hogy "hamarosan..." Kép

Mindenkitõl bocs, hogy minden második hozzászóló én vagyok, de ÚÚÚgy örülök,hogy írhatok, mert egyedül vagyok végre a szobában és nem nyaggatnak holmi munkával Kép

Miszike
Miszike

Kispici,
Sajna a rosszullét nem úgy múlik el, mintha elvágták volna, hanem csak lassan, fokozatosan. Szóval a legrosszabb napszakokban még egy ideig megmarad. Én még a egyszer-egyszer a 18-20. hét környékén is voltam rosszul, föleg, ha sokáig nem ettem semmit... Kb. 17-18. hétig tudtam hason, v. félig hason aludni.

Miszike,
Érdekes, hogy pont a Juniort emlegeted... Mikor annakidején már éppen azon gondolkodtunk, hogy meg kéne mondani a rokonságnak a babát, egyik este épp a Junior volt a TV-ben. Együtt voltunk a párommal meg az anyukámmal a "szalonban", és akkor, hirtelen sugallattól vezérelve, mondtam az anyukámnak, hogy "apropó, ha már a film kapcsán így témánál tartunk: kisbabánk lesz". Szegény alaposan meglepödött, de persze nagyon örült... Szóval nekem is megvan a magam élménye a Juniorral.
Amúgy azt a jelenetet éreztem át leginkább, amikor a fogadáson Schwarzi meglát egy tálat, és örömmel felkiált, hogy "Nini, virslis hasé!" Kép
A 12. héten biztos lesz ultrahang: akkor nézik a nyaki redöt is. Olyankor már nagyon aranyosak!

Kataa,
Érdekelne, hogy mit mond majd a dokid... Persze a legutolsó hetekben már szerintem nem kell emiatt izgulni, inkább a nagyon-nagyon koraszülötteknél érdekes, akiket inkubátorban tartanak és lélegeztetnek. Szóval a világért se aggódj!

Zita
30+5
ParaZita

Miszike,

Az a jo ha porog a topic,most en is itt unatkozom ugyhogy raerekKépNeked is kosz a biztatast.
Viszont a nem jo megint hogy elkezdett az a fogam fajdogalni amin most vegeznek gyokerkezelest.Ma megyek vissza dokihoz es kovetelem hogy azonnal szuntesse meg a fajdalmat!!!!
En hulye,Eddig semmi bajom nem volt de nagy ugybuzgon a az inyemen levo dudor miatt elmentem erre a kezeles utan faj.Hat ilyen van???Talan ez is oka volt a mai nyugimnek?

Na megyek a fogorvoshoz,
Szoritsatooooooook!!!!

kataa
26+1

Kép
Kép
kataa

Hali!

Nalunk a baba kihirdetése elég mókásra sikerült. Anyósom szülinapját ünnepeltük, heten álltunk körbe a szokásos puszi-puszi mindenjótsokboldogságot kívánva, és persze jött a koccintás. Anyós elkezdett töltögetni, de mivel többféle pohár volt, és már többeknek volt a kezében, ezért nekiállt számolni, hogy akkor most hányan is vagyunk? Néz körbe, és számol, mondja, hogy aha: heten vagyunk, mire a párom: nem anyu, nyolcan. Erre anyós megint számol, keresgél, mondja, hogy hoz még egy poharat, aztán megint számol: Nem-nem aranyom, csak heten vagyunk. Mire a férjem: anyu, hidd már el, hogy nyolcan vagyunk. A végén aztán persze leesett a tantusz. Kép

A nyaki redõrõl:
Szerintem érdemes rákérdezni az ultrahangnál, mert pl. amikor én voltam a 12-ik héten UH-n, hát tutira nem nézték. Az orvos kb. 10 másodpercig nézegette, majd kiszólt a nõvérkének: "egy élõ magzat, 12. hét." és kész. Pedig ezt az ultrahangot genetikus csinálta, és azt is elfelejtette, hogy a korábbi alkalommal azt igérte, hogy mindent megbeszélünk a Down kór vizsgálattal kapcsolatban. Ugyanis én ilyen szempontból már eléggé veszélyeztetett korban vagyok, és nagyon ajánlott megcsináltatnom a mgazatvíz vizsgálatot. Úgyhogy duplán dühös voltam. Egyrészt, mert nem nézte meg azt a redõt, pedig ott volt a kiskönyv a kezében, amiben benne van az életkorom, másrészt meg mert simán elfelejtett nekem idõpontot kérni erre a vizsgálatra. Szóval akkor elment, telefonált, stb. úgyhogy végülis augusztus elején megyünk majd erre az amniocentezisre. Eléggé be is vagyok szarva... Kép

Kispici
14
kispici

Kryss!

Hát igen a 6. hónapban már ha kettõ van akkor ott nincs meseKép De felkészültek ráKép Nem is bánnák, mert akét gyerkõc aki van (egy fiú, egy lány) mindkettõ azt mondja, hogy nem kell mégegy *** (neve), és nem kell még egy hugiKépKépKép Teljesen lutri még náluk a dologKép

na cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Tipu
Gratulalok az ikrekhez, udv koztunk, kellemes babavarast!

Zsuzsi, Sasha
Az elejen nekem is voltak ilyen jeleneteim, de mostmar "csak" szenilis vagyok. Erre az uj taktika, hogy amikor eppen eszembe jut azonnal mondom a ferjemnek, hogy figyelmeztessen ra amikor epp aktualis lesz.

Nyuszi, Kisnyuszi es Nyulpapa!
Nagyon nagyon sok boldogsagot nektek!

Miszike
Itt az a divat, hogy 12 hetesen mindenfele mereteket neznek igy barmikor is volt elotte uh nem erdekes, akkor is megcsinaljak. Nekem volt 5, 9 , 12, 20, 24 meg most 30 hetes uh es lesz meg egy utolso 33hetesen.

Kispici
Vilag eletemben feloldalon osszegombolyodve magzatpozban aludtam ez most sem valtozott meg, illetve annyiban, hogy egyre tobbet forgok hol ide hol oda Kép
A hasam visoznt nagyon gyorsan nott 10 hetesen igaz meg nem gombolyodott, de a nadragom mar nem tudtam begombolni.

Kataa
Mintha rolam irtal volna, nekem is hullamzik a hangulatom. Ma szerencsere ropkodok lattam babot ugyanis. Kép
Egyutterzesem a fogorvoshoz.

Mi anyosnak ugy mondtuk el, hogy kepzelje el megvan az ajandek a szulinapjara, erre o ferbruarban de hat hol van az meg gyerekek csak szeptemberben lesz. Kép

Ma volt ultrahang, meg rutin ellenorzes. Felix a dokineni szerint szep meretekkel rendelkezik 1550 g es 40 centi fejjel lefele van, osszevissza rugkapalt a vizsgalat kozben Kép meg is allapitottak, hogy egy ilyen aktiv baba csak egeszseges lehet. Remelem is Kép
Megint talaltak vmi kis fertozest nalam, ugyhogy egy gyors antibiotikumos kura a paromnak is meg nekem is, de allitolag nem veszes 3 het mulva kell visszamenni kontrollra.
A cukrom eppen eppen jo volt igy azt is megismeteltetik majd.
Megneztuk a szuloszobat is, korbevezettek,megmutogattak mi hol van, mit kell cisnalnunk mikor bejelentkezunk stb, aztan a szuloszobaban mutogattak vegig mikor mi lesz rank kapcsolva, mit hogyan csinalnak majd eppen, hol es hogyan tisztogatjak meg a babat. Nagyon pozitiv elmenyem volt errol remelem, majd a szules utan is az lesz. Egeszen emberbaratnak tunt, kispapanak kenyelmes fotel van bennt, a babat miutan elvisizk tisztitgatni az is a suzloszoban beluli uvegfalas szoba, latni mindent.

Edina 30+1
edina

Haliho Lanyok!

Nyulika udv itt is, ugye tudod ki vagyok?Kép

Nyuszi nagy gartula kisnyuszhozKép

Tipu de jo neked, en is ikreket almodtam kislany korom otaKép Udv koztunkKép

Kispici! Nyugodj meg, nalam ugyanez volt, nem mondott semmit a doki a nyaki redore. Megkerdeztem dokinenit, hogy hat ez meg hogy lehet, es azt mondta, hogy a doki mar latja hogy kell-e meregetni vagy sem. Ha nagyon kicsi, akkor meg sem meri, mert minek. Csak akkor mernek, ha erdemes. Ugyhogy szerintem ez nalad is azt jelenti, hogy nagyon vekony lehet a redoKép

orsoly 15+4
orsoly

Kataa,
szorítunk a fogadnak és Neked! Kép

Kispici,
nagyon tetszett a történeted, bárcsak az enyém is ilyen vidáman sülne el... Majd drukkolj!
És nyaggatom majd a dokit, hogy jóóó részletesen mondja el, mit látunk!

Nem tudtok valami olcsó, de színvonalas helyet, ahol lehetne nászutazni M.o-n? Gondoltuk kihasználjuk, amíg pici a pocim és lehet kirándulni meg ilyesmi.

Miszike
10+3
Miszike

Feledékenységröl csak annyit, hogy én n. kiváncsi vagyok, mi lesz nálunk, mert a kispapa alapból iszonyú feledékeny, és ha én is elkezdem, félö, hogy elöbb-utóbb elindulunk ruha nélkül dolgozni ... Kép

Én nem értem, a kolléganöim tökre kivannak, hogy én eszem, és ök fognak hizni. Igaz, ami igaz, háromóránként nyomnom kell valami kajcsit, mert olyankor úgy érzem, egy szúrós labda van a gyomromban, és hogy puszta kézzel neki tudnék esni egy élö vizilónak is

Viszont tényleg pálcaként kezdtem (48-49kg), és már most nadrággondjaim vannak nekem is - még szerencse, hogy nyár van, és járhatok szép szellös rucikákban Kép

Majd mi is kitalálunk valami vicceset a kihirdetésre, nálunk a családból csak Anyu tudja, meg néhány közeli barát, akiket vegzáltunk, hogy ne dohányozzanak az orrom alá, mert lehánykolom öket Kép
De ráér majd nyár után, hacsak az esküvön nem történik valami egyértelmü malör Kép

Azért el kell mondjam, hogy még nem érzem magam kismamának, mármint hogy nekem babám lesz, ez valahogy elég távolinak tünik. Olyan megfoghatatlan (nem a pocim, mert az már most megfogható Kép)
Nektek mikor vált valóssá a dolog?

Pussz
Kangi
8+5
kangi

Kangi
Szerintem igazan csak a szules utan fogom legalabbis en felfogni, hogy egy kis eletke van ram bizva aki az en kisfiam. Jo jo itt a nagy pocak es allandoan rugdos, de nem latom az arcat nem tudom megsimogatni, ugy varom mar, hogy vegre kibujjon.
Azert ne mond, hogy nem erzed magad kismamanak, hisz ez nem igaz. Kép Ugye? akkor nem lennel itt, akkor nem minden masodik gondolatod a baba lenne, nem izgatna mi van vele, mikor mi tortenik eppen mekkora.
Szep fokozatosan, foleg attol a pillanattol, hogy megerzed, hogy kopogtat valaki kezdessz majd egyre jobban radobbeni, hogy ez a csoda veled tortenik !

Edina 30+1
edina

Szija Orsoly! :-) Hát persze, hogy tudom! Tessék már megmondani, hogy hogyan lehet ilyen jópofa smiley-kat berakni?

Köszi

Nyulika
22+6
nyulika

Miszike,
nekünk a Somló-hegyen van szölönk, mi imádjuk. A 8-as út mellett van, Devecser város után. Egy hétvégét biztos megér, hogy elgyertek megnézni a hegyet. Van kilátó meg vár is, meg szép öreg pincék, szép öreg emberekkel.
Van Hotel Somló is, klassz szálloda, neten ha rákeresel, van kontaktja.
Utána meg elmehettek Badacsonytomajba (40 km a Somlótól) a Riviéra kempingbe (neten a kontakt vhol), vannak apartmanok, és nagyon szép, tiszta, jól felszerelt kemping, szerintem nem drága. Ott lehet mászkálni, hajókázni ... hideg vizben pancsizhatsz is, északi part nem gányos Kép és onnan mindenfelé mehettek, Tihany meg ilyesmi.

Pusz
Kangi
8+5
kangi

Kangi,

Én még most sem hiszem el. Azt gondoltam, hogy majd akkor, ha érzem mozogni. Érzem, nap mint nap, de teljesen hihetetlen. Aztán gondoltam, hogy akkor, ha majd elkezdem beszerezni a holmikat neki. Tegnap elmentem elsõ bevásárló turnémra, de még mindig olyan, mintha valaki másnak venném.

Egyetértek Edinával: igazán akkor lesz majd valóság, ha a kezembe foghatom. :-)

Nyulika
22+6
nyulika

Kedves Kismamák,

mindenkinek, aki a mûlt héten segített nekem a "mi a teendõ a baba fogantatása elõtt" esetben nagyon köszönöm. Bejelentkeztem orvoshoz, valamikor a jövõ héten megyek.

De lenne még egy problémám. VAgyis inkább a véleményetek érdekelne. 22 éves egyetemista vagyok, a párom 25 õ dolgozik, megfelelõ anyagi hátteret biztosít mindekttõnk számára. Mikor elmondtam az orvosnak, hogy mitért is járok nála, megkérdezte, hogy komolyan gondolom-e? hogy tényleg átgondoltam-e?

Olyan nagy dolog, hogy babát szeretnénk??? Szerintetek is? ténleg fiatalok vagyunk hozzá? Mert én nem így érzem és a kedvesem sem. Tényleg minden pro és kontra vélemény érdekel, mert kicsit rosszul esett a kérdése.

köszönök
puszi mindenkinek

Orsi
kovacs.orsolya@balzer.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nyulika,
menj az egérrel egy mosolygós figura fölé, és megmutatja, hogy mit kell beírni. (Kettõspont, és gömbölyû zárójel, közvetlenül egymás után.)

Kispici
kispici

Edina,
teljesen igazad van. Szóval igen, TUDOM, hogy kismama vagyok, mert láttam a tesztet meg az UH-képet, meg tudom, hogy a hányinger (jézus! A MagneB6-ot be kell vegyem!!!) is tünet, meg a mellduzzadás, meg a dohányfüstundor, de valahogy nem ÉRZEM, hogy ebböl egy olyan kis visitozó malacpofi lesz, mint a húgom volt (15 éves voltam, mikor született, sokat gondoztam én is).
Nagyon érdekes, és hát várom, hogy kopogtasson. Addig meg csak elképzelem, milyen lesz majd vele.
Olyan fura, hogy a párom kispapa lesz Kép ö 34 éves (én 27), de még mindig kijárunk a Diákszigetre, napokra folyamatosan, meg egyáltalán, eddig nagyon szabadon mozogtunk - mint irtam is, Somlón van szölönk, és Peströl egy éve eddig minden hétvégén lenyomultunk molyolni.
Most meg majd legfeljebb ö mehet, én nem, hiszen a babának azért kell majd valamiféle infrastruktúra, ott meg csak villany van, se viz, se igazi fütés ... nagyon fog hiányozni, igaz, abban is biztos vagyok, hogy Malachusi kérpótolni fog érte Kép
Hüjj, de hosszúra nyúltam ... na kicsit még úgy teszek, mint aki dolgozik, aztán megyek a rucimért KépKépKép remélem, klassz lesz, mint mese Kép

Hát majd szépen lassan tudatosul bennem Kép

Pusz
Kangi
8+5
kangi

Edina,
teljesen igazad van. Szóval igen, TUDOM, hogy kismama vagyok, mert láttam a tesztet meg az UH-képet, meg tudom, hogy a hányinger (jézus! A MagneB6-ot be kell vegyem!!!) is tünet, meg a mellduzzadás, meg a dohányfüstundor, de valahogy nem ÉRZEM, hogy ebböl egy olyan kis visitozó malacpofi lesz, mint a húgom volt (15 éves voltam, mikor született, sokat gondoztam én is).
Nagyon érdekes, és hát várom, hogy kopogtasson. Addig meg csak elképzelem, milyen lesz majd vele.
Olyan fura, hogy a párom kispapa lesz Kép ö 34 éves (én 27), de még mindig kijárunk a Diákszigetre, napokra folyamatosan, meg egyáltalán, eddig nagyon szabadon mozogtunk - mint irtam is, Somlón van szölönk, és Peströl egy éve eddig minden hétvégén lenyomultunk molyolni.
Most meg majd legfeljebb ö mehet, én nem, hiszen a babának azért kell majd valamiféle infrastruktúra, ott meg csak villany van, se viz, se igazi fütés ... nagyon fog hiányozni, igaz, abban is biztos vagyok, hogy Malachusi kárpótolni fog érte Kép
Hüjj, de hosszúra nyúltam ... na kicsit még úgy teszek, mint aki dolgozik, aztán megyek a rucimért KépKépKép remélem, klassz lesz, mint mese Kép

Hát majd szépen lassan tudatosul bennem Kép

Pusz
Kangi
8+5
kangi

Kangi,
köszi a helyszíneket, majd rákeresek! Jónak hangzanak mindenesetre!
Egyébként én sem tudtam az elején elhinni, hogy kismami vagyok, fõleg amikor még nem voltam rosszul, nem éreztem semmit. És megijedtem, hogy hova lett a baba? Vagy tévedett a teszt? Csak akkor tudtam beleélni magam, amikor az ultrahangon megláttam a picit és mozgatta a kezét, dobogott a szíve, meg ilyesmi. Azóta "sajnos" mindig emlékeztet rá az állandó gyomorfájás, hányinger, fáradékonyság...
Én sem férek már a nadrágjaimba, de ez inkább csak a felfújódás és az izomlazulás. Pedig már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor fog látszani! Te is?

Miszike
10+3
Miszike

Orsoly,
köszi szépen, egészen megnyugtattál. Gondolod, hogy az a pár másodperc elég arra, hogy megállapítsa, hogy minden rendben? Mondjuk, biztos ezer babát látott már, és tudja mit nézzen, de akkor is fura volt.

Kispici
14
kispici

Áááá, akkor már sejtem hol a hiba. Na, meg is próbálom. Kép
nyulika

Orsi,
Szerintem ha mind a ketten akarjátok, akkor jöjjön csak. Különben ha az ember belegondol, akkor szinte az életnek egyetlen olyan pillanata sincs, amikor az ember teljesen hideg fejjel mérlegelve azt tudná mondani, hogy "na most itt az ideális idö a babához". Szóval ha nincs igazán komoly akadály, akkor rá kell hagyni a sorsra...
Ha minden gyerek abszolút tudatos elhatározás és a legmegfelelöbbnek tartott körülmények kivárásával jönne a világra, akkor már kihalt volna az emberiség Kép

Kangi,
Épp pár hete voltunk a Somlón halászléversenyen, a párom legjobb barátjáéknak (akik devecseriek) szintén ott van a telke...

Zita
30+5
ParaZita

Sziasztok!

Koszonom a gratulaciokat, nagyon jol estek mert en szornyen erzem magam. Az ejszakat sem tudom vegig aludni hanyas nelkul.Kép

Kamelia
en is Espooban elek, 2 percre az Omenatol..apropo, epp most jottunk onnan es talaltam magyar paprikat!!! Vettunk is egy kilot..Kép

Nyuszi
gratulalok a kisnyuszihoz Kép Ugyes volt hogy napra pontosan bujt elo!

Kataa
nem dolgozom hanem tanulok, de most szunet van. Augusztus kozepen megyek vissza a suliba. Megbeszeltem veluk hogy addig fogok jarni amig jol erzem magam. Bar akkor meg nem tudtuk hogy ikrek. Mi volt a fogorvosnal? KépBrrrr

Lattam a tablazatban hogy Vikinek milyen koran jottek a fiuk. Minden rendben veluk? Az en dokim is mondta hogy altalaban 8 honapra jonnek,azzal meg nincs is semmi baj, csak ha hamarabb.Kép

Mar alig varom hogy erezzem oket. Olyan jo olvasni benneteket, mert latom hogy lesz jobb is. Egyellore bujkalnak, pedig ha lenyelek egy meggymagot az is meglatszik rajtam (170 cm 48 kg),de oket nem lehet felfedezni. Raadasul mindent visszakuldenek amit lenyelek, es meg az sem eleg, utanna epezunk is egy kicsit.Kép
Most eppen s.dinnyet nyakalok, es nagyon finom.Kép

Tipu
12
tipu

Orsi,
nekem is fura kérdéseket tett fel a doki elsõ alkalommal, bár egyik sem a "megtartásra" vonatkozott. Lehet, hogy ez ilyen dokiszokás, nem? Tõlem azt kérdezte (ultrahangra jelentkeztem be, ott álltunk a kezelõben), hogy csináltam-e tesztet? Mondtam: igen. Na és TERHESNEK IS ÉRZI MAGÁT??? Mondtam: igen. És ha nem éreztem volna magam annak, akkor meg sem vizsgál?? De lehet hogy ezek rutinkérdések, nem? Az én koromat nem kevesellte, bár 17-nek nézek ki Kép . De a férjemmel mentem, lehet, hogy ez meggyõzte a komolyságomról...

Miszike
10+3
Miszike

Kedves Zita... köszönöm, én is hasonlóan gondolom, mert bármikor lehetnénke ellenérvek, hogy ne, vagy ne MOST, de ha az egész életet ennyire tudatosan megterveznénk, akkor nem is lehetne igazán élvezni Kép... köszönöm

Orsi

ps. már korábban is láttam de nem jöttem rá, mit jelent a 30+5? (mert a 30 hét még csak csak meglenne, de mi az 5?) Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hihi, kétszer küldtem, kétszer küldtem - bocs Kép

Nyulika (hüdefura leirni Kép),
jó neked, hogy már mocorog. De nekem is jó, mert még tudok hason aludni - ezzel vigasztalom magam, meg hogy a szabim alatt (aug eleje) még lehet majd koncertre meg bulizni menni úgy, hogy ne féltsem a hasam Kép

Orsolya,
szerintem az orvosnak csak akkor van erkölcsi alapja ilyen és ehhez hasonló kérdések feltevéséhez, ha régóta ismered, és jóban vagytok. Egyébként köze semmi, föleg, ha a hangnemét sem válogatta meg (bár ez nem derült ki a leveledböl).
Ettöl függetlenül azt gondolom, ha egyetemista vagy, célszerü befejezned a sulit. A baba nem szalad el, és ha szeretitek egymást, még egy darabig klassz lesz kettesben mászkálni az élet szinpadán (hü, ez patetikus volt) Kép
Persze, ha végzös leszel most, akkor tulonképpen belefoghattok minden további nélkül, na azért lakás nem árt.
Csak egy indiszkrét kérdés: nem lehet, hogy titkon esetleg attól féltek, nem lehet babátok (fiúknál ez elö szokott fordulni), és azért akartok mihamarabb? Bocs, ha udvariatlan a kérdés, ha nem akarsz, ne reagálj rá.
Meg hát egy csomó más dologból kimaradtok. Viszont egy csomó klassz dologban részetek lesz. Ez is, az is Kép
Szóval összefoglalva csak annyi, hogy szerintem ne csak érzelmileg, de anyagilag is legyen viszonylag megalapozott a döntésetek. Nem kell sok, csak egy kéró meg némi anyagi biztonság - de vigyázz! ha mindig valami anyagi okot állit az ember a baba elé (most akarunk autót venni, most lakásfelújitunk, most anyósom müfogsorára kell stb), akkor sose lesz baba.
Hát engem tuti ki fognak rúgni innen, ha ne hagyom abba sürgösen Kép

Pusz
Kangi
8+5
kangi

Kryss
Csak azért kérdeztem a ctg-s dolgot, mert mindenki aki eddig ment ctg-re amikor visszajött mondta hogy minden rendben, a magzatvíz okés és a méhlepény is jó állapotú! Azt hittem hogy nekik ezt is kiolvassák a papírból. Kép
Nagyon türelmetlen vagyok, de a jövõ héten már lesz a saját dokim, hátha akkor már okosabb leszek a ctg után. Nekem semmit sem mondanak errõl. Kép

Forti (36+6)

Kép
Kép
forti

Kedves Miszike,

mi még nem a megtartás fázisában vagyunk, hanem a próbálkozunk fázisban... a lényeg ugyanaz Kép akkor legközelebb viszem a párom is, lehet, hogy ez a jó taktika.

köszi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi (Kovács):

Nézz be ebbe a topikba is: Errõl-arról/ Mikor jöjjön az elsõ baba? [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/618.html?" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/618.html?[/url]

Tipu: neked meg hadd ajánljam az ikres topikunkat:
Gyermekek/Gyermeknevelés/Ikrek [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/78.html?1026907940" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/78.html?1026907940[/url]

Ildi (aki 21 évesen harmadév után szült elsõt, ötödév után 23 évesen meg ikreket)

Ildi
pildi

Há! Há! Zita!!!! KépKépKép

Nem hiszem el!
A halászléfözö versenyen mi is ott voltunk, mi több, szervezöbizottság vagyunk, söt, másodikak lettünk!!! Kép
Ez a világ, hogy ilyen kicsi legyen Kép
Bordó vállpántos gézruhában jártam-keltem, és egyik haverunk fehér tésztaszürövel a fején furulyázott, nem ismerös esetleg a kép? Ki a te devecseri haverod?

Au lányok, bocs az OFF-ért Kép

Miszike,
én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz, amikor már a babapoci látszik, nem a rekedésem Kép

Jaj, lassan mennem kéne, pedig Zitára olya kiváncsi vagyok...

Pusz
Kangi
8+5
kangi

Kedves Kangi... egy racionális hozzászólást olvashattam Kép igen, ezeket mi is végiggondoltuk... lakás van, autó céges... ilyen téren mindenrendben. A férfiaknál meglévõ "lehet, hogy én nem is vagyok képes gyereke nemzeni" problémával, mondattal találkoztam... lehet, hogy ez is mögötte áll, de õgy gondolom ez kevésbé meghatározó érv. Hmmm az egyetem... látos ezen én is gondolkoztam, de aszüleim is megoldották, akkor nekem is menni fog, semmivel sem lehetek ügyetlenebb náluk, vagy nem? Kép

Összegezve az egészet: minél racionálisabban gondolom át a dolgokat, annál inkább nem tudok dönteni.... majd lesz valahogy azt hiszem

Orsi

ps. kérlek csak az Orsolyát kerüld, mert az olyan személytelen számomra Kép puszi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kangi,

Kismamának lenni úgy általában jó. Persze vannak egyszerûbb, meg bonyolultabb terhességek, semmi kétség, de minden hétnek meg van a maga szépsége. És ez így van jól! Kép

Egyébként tõlem az UH-os doki, meg a laboros nõ kérdezte meg, hogy mi a tervem a babával. Mindezt az elsõ alkalommal. Akkor felháborodtam, aztán az jutott az eszembe, hogy nyilván nem az a gyakoribb, hogy az ember azt mondja, hogy kihordom, megszülöm, felnevelem. És azért ez szomorú, nem? Kép

Nyulika
22+6
nyulika

Orsi,
ja, azt elfelejtettem mondani, hogy én is 22 vagyok! Mi egy icipici lakásban élünk, nekünk ebbõl a szempontból hátrányos egy kicsit a baba idõzítése, de úgy vagyunk vele, hogyha Isten MOST adta, annak oka van, úgyhogy sok szeretettel várjuk a picit!
Szerintem ne törõdj az ellenvéleményekkel, semmi közük hozzá, hogy mikor szeretnél babát, a lényeg, hogy TI akarjátok!

Miszike
10+3
Miszike

Kedves Ildi....
én is harmadév után vagyok... köszönöm a linket Kép de ötödév után lehet kihagynám az ikreket, bár biztosan fantasztikusak Kép
melyik egyetem?

puszi
Orsi
kovacs.orsolya@balzer.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,

Ha úgy érzitek, hogy érzelmileg/lelkileg felkészültetek a baba fogadására és ehhez az anyagi alap is rendelkezésre áll, szerintem vágjatok bele. Én örültem volna, ha ennyi idõsen megtaláltam volna a mostani páromat és boldogan mondtam volna igent a gyerek vállalásra.

Tény az is, hogy most viszont elmondhatom, hogy mindent kipróbáltam, amit akartam, karriert építettem, utaztam, éltem az életemet, semmibõl nem maradtam ki.

Szóval, Nektek kell látni, hogy itt van-e az ideje, sem az orvos, sem a család, sem senki más nem tudhatja nálatok jobban.

Akármi legyen is a döntés, sok boldogságot Nektek! Kép

Pussz
Nyulika
22+6
nyulika

Lányok,
Meddig mehet az ember nyaralni a tengerhez? Azt tudom, hogy nem jó a napozás, mert nem szabad túlhevülnie a testnek, de valami kis tengerparti lustálkodás azért jó lenne. Eddig minden évben sikerült eljutnunk valami tengerpartra, és idén úgy tûnik, hogy szeptember elején tudnánk kivenni szabadságot, de akkorra már 5 hónapos leszek, - ha minden rendben megy... Jó lenne valami horvátországi tengerparti nyaralás, csak persze aggódom, hogy hosszú az út, 8-9 óra kocsiban, lehet-e a tengerben fürdeni, stb..stb...

Kispici
14
kispici

Orsi,
ja, az "ellenvélemény" alatt nem a topicos lányok véleményét értettem, hanem a dokiét, félreértés ne essék!
A számok pedig (esetemben 10+3) a hetek és a napok. Tudod, ez egy kicsit olyan, mint a fordított visszaszámlálás, olyan jó naponta eggyel többet leírni! Kép

Miszike
10+3
Miszike

Kispici,

Mi 30 hetesek leszünk, amikor megyünk Kos-ra. Kép
Igaz, hogy az repcsis, de tenger, meg utazás.
A kocsiban az lehet a jó, hogy bármikor megállhattok és tudsz mozogni egy kicsit, kinyújtóztatni Magadat.

Szerintem menjetek nyugodtan!

Pussz
Nyulika
22+6
nyulika

Hahó Orsi Kép
ha a helyzet ilyen jó, akkor egy percig se várjatok Kép
Persze, hogy meg fogjátok oldani, föleg ilyen jó inditással, egy percig se aggódj, és ne hagyd, hogy kivülállók megzavarjanak KépKépKép
De most komolyan. Vágjatok bele! Tök jó lesz fiatal anyukának lenni. Gondolj bele: ha most sikerül, kb harminc leszel, mire suliba megy (az elsö Kép)
Engem meg majd az iskolai jelmezbálra hivnak csak meg Föbanyának addigra Kép és még jelmez se kell majd ...

Most már tényleg megyek.

Pusz
Kangi
8+5
kangi

Kedves Miszike,
köszönöm, hogy mnegmondtad hány éves vagy. Azt hittem, hogy errefele mindenki 25-27 év körül van, és kicsit fiatalnak éreztem magam (alig egy hete látogatom a csatornát, nem vagyok régóta itt)

sok boldogságot a babához
puszi
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kispici!

A tengerviz egyaltalan nem okoz gondot, biztos jot tesz majd egy kis nyaralas. 5 honaposan meg nem olyan kellemetlen utazgatni. Ha szerencses vagy akkor ez a legkellemesebb idoszak, mar nincs hanyinger es meg a suly sem tul nagy.
Ha gondolod johettek hozzank, vagy barkit szivesen latunk Kép

Edina
edina

Lányok,
képzeljétek, ma végre megyünk egy helyre, ahol van szkenner!!! Nemsokára meglátlak Titeket és a babócákat!

Kispici,
én már most sem merek fürdeni sehol (kiv. zuhany Kép ), mert nagyon hajlamos vagyok mindenfélét összeszedni. De szerintem még mindig a tenger a legtisztább pancsihely, ha nem vagy nagyon "elkapós", akkor menj!

Miszike
10+3
Miszike

Minden kedves kismamának köszönöm a bíztatást, és sokat segítettetek, tényleg köszönöm

puszi nektek és a kis apróságoknak
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edina,
ezek szerint te horvátországi vagy? Köszi a meghívást, de van egy kollegám, aki Horvátországból jött Magyarországra, és valószinûleg õ tud majd szállást szerezni nekünk, ha úgy döntünk, hogy megyünk.

Nyulika,
mi is gondolkodtunk valami görög szigeten, de aztán pont azért találtuk ki Horvátországot, mert onnan ha pár óra alatt is, de bármikor haza lehet jönni, ha valami gond van. Repcsis úthoz gyáva vagyok. Kép Nem a repülés miatt, hanem mert az ember akkor kötve van a repülõgéphez, és nem lehet akármikor visszajönni.

Orsi,
A korod miatt ne feszélyezd magad, itt a témája úgyis mindenkinek ugyanaz. Kép

Sziasztok, indulok haza lustálkodni. Pedig ott vár még a tegnapi mosatlan edény is... Kép Éljen a házimunka... Kép

Kispici
14
kispici

Orsi,
szerintem minden korban való szülésnek megvan a maga elõnye és hátránya. Az unokatesóm pl. ki tudta várni, mire lediplomázik, csak utána fog férjhez menni (aug-ban), építgeti a karriert, 3 év múlva akarnak babát... Na ez nekem nem menne. De õt is meg lehet érteni, a babájának biztos jó lesz, hogy mindkét szülõje befutott, van karrier, szép ház, stb. De addigra esetleg ráunnak a egymásra, nem? Szerintem kell valami új inger/élmény egy idõ után. Talán addigra teljesen ki- és megismerik egymást, nem nagyon lesz új beszédtéma. De egy kisgyerek az más. Nekünk eddig is jó volt a viszonyunk a férjemmel, de amióta babát várunk, csak még jobban összekovácsolódtunk. A másik meg az, hogy az ember energiája csak egyre fogy. Most talán többet tudok még ráfordítani. Viszont egy "idõsebb" pár már valószínû, hogy jobban áll anyagilag, minden évben nyaralni viszik a picit, érdekes játékokat kap, ami ugye nagyon jól fejleszti minden képességét, és jó érzés világot látni. Ezt mi nem tudjuk megadni egy ideig még a miénknek. De nagyon fogjuk szeretni, és tõlünk telhetõen mindent megadunk neki. Egy szó mint száz, nem tudom, mikor van az ideális idõpont. Szerintem senki Kép .
Köszi a sok boldogságot, remélem meglesz!

Miszike
10+3
Miszike

Sziasztok,

Na megjottem a fogorvostol.Hat megnezte es azt mondta hogy itt nincs mire varni ki kell huzni holnap…..Annyira felek mar ezer eve nem huztak nekem fogat es pont most amikor a baba is itt lakik bennem.
Szoval akkor ezlehetett az oka a magas versullyedesnek csk amig nem volt nyitva nem kezdett fajni.
Bocs a reszeltes beszamoloert.
Szoval most iithon ulok es jegelem a szamat,mert leegalab elzsibbad.bar mindenki szerint bevehetek Algopiryn de nem akarok csak ha este nagyon fajna.
Holnap este 7-re visz a kispapa mert nem hiszem hogy lenne erom hazavezetni egy ilyen remtett utan.
Na ennyit errol.
A masik meg hogy amikor hazajottem ezt sirva elpanaszonlta a tesomnak telefonon es kijott rajtam az egesz napi feszultseg.Tenyelg jo valamire ez a siras…

Kispici,
nem kell aggodni attol hogy nem mnodta minden ok,mert az a jo ha nem mond es at semmi meglepot a doki.

Edina,
Orulok hogy minden ok volt az UH-on Felixel.

Na megyek es lefekszem ,
Pusz
Kataa
26+1

Kép
Kép
kataa

Kispici

Nem Horvatorszag, hanem POrtugalia, de vizunk nekunk is van boven Kép azert gondoltam johetsz ide is akar.
Repcsihez csak annyit, hogy 45 dollar es azonnal atirjak a jegyed arra az idopontra amikor akarod.
bocs az OFF miatt lanyok.

Edina 30+1
edina

Sziasztok Kismamik!Kép
Most van néhány percem, csak arra, hogy bejelentkezzek, hogy megvagyunk, itthon vagyunk és minden rendben. Néhány napon belül megpróbálom majd összehozni a szülésem történetét. Most elöljáróban csak annyit, hogy csodálatos volt és amit azóta érzek le sem lehet írni. Soha sem voltam még ilyen boldogKép! Lili gyönyörû és nagyon nyugodt baba, csodásan eszik, tejci pedig van bõven. Nagyon köszönjük a gratulációkat mindenkinek!

Forti,
Küldök majd neked képet Lilirõl, feltennéd majd a többi kép közé? Elõre is nagyon köszi!

Lányok, ne féljetek a szüléstõl! Én csak másnap gondoltam vissza úgy rá, hogy hogy fájt, aztán megláttam Lilit és azóta eszembe sem jut, csak az, hogy érte bármit elviseltem volna.Kép Most még annyira meg vagyok hatva, hogy szinte nem tudok úgy rá nézni, hogy ne legyen könnyes a szemem. Egy csoda ez az egész!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kataa
Holnap szurkolok a fogász miatt! Sajnálom hogy babásan kell huzatnod! Kép

Ilke
Hát persze hogy felteszem a képet, alig várom már hogy lássam!!! Eddig is tûkön ültem hogy mikor jelentkezel (tudom hogy ilyenkor sok a dolog, csak nem bírok magammal!!) Kép Kép

Forti (36+6)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Elbúcsúzom egy pár napra, holnap be kell feküdnöm a kórházba. Már csak a ma éjszakában bízhatok, hogy spontán megindul a szülés. Még azért reménykedem benne. Ha valami történik a kispapi majd megírja.

Nyuszi!
Gratulálok, és sok boldogságot!

Forti!
Remélem jó lesz az eredményed, és nem kell a cuki miatt aggódnod az utolsó hetekben. Egyébként ezért kell befeküdnöm, mert nem szeretik ha cukisan sokáig túlhordják a babát.

Üdvözlöm a rengeteg új kismamit, jó pocakosodást!

Conti (40+5)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Zita
Nagyon különleges nevet választottatok, mikor van Sólyom névnap?

Forti
Én a méhlepényrõl és a magzatvízrõl az uh-k alapján tudok. Mindig rá is kérdezek, nehogy elfelejtsék közölni Kép

Ilke
Nagyon várjuk a beszámolót!! Kép

ödv,
bringa
(35+1)
bringa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: