A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Barbi,

Semmi szakkifejezés, a 20. próbálkozós ciklusban sikerült. 2004. novemberében kezdtük a próbálkozást, és most sikerült végre Kép
Ráadásul természetes úton fogant (mondjuk azért volt pár előzmény ami miatt eddig nem jött össze), ami külön öröm nekünk Kép

Dorka

Kép
szdorka

Dorka! Hát akkor még egyszer gratula! Nagyon dícséretes, hogy nem adtátok fel Kép
Én Dr.BS-sel fogok szülni, de annyi infóm a BB-ről, hogy őt se könnyű elérni. Bejelentkezés legalább egy hónap.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Elektromos riasztót ( szúnyog, hangya és társai elleneseket) lehet újszülött mellett üzemeltetni?

gödibarbi

DorkaKép Az enyém a legapróbb kisbaba itt most - bár már csak napok kérdése, és ez változni fogKép 3 hetes a nyulacskám. Én is nagyon sokáig vártam a kisbabára - bár nálunk személyes problémák miatt húzódott el ilyen sokáig - úgyhogy nagyon megértem, micsoda boldogság végre. Én még félidőben is sokszor gondoltam arra, hogy álmodom csak ezt az egészet... gratulálok nektek és most már maradj velünkKép

FibiKép Bocsesz csak nem bírtam megállni, de visszaszívtam az inkrimináló szavakatKép Tudok ám még jókat, épp eszembe jutott egy régi kórházi emlék: Balog Szandokán nevű újszülött, azért az se rossz, ugye? Kép

ZuzmóKép mi a baj?

BarbiKép gratulálok a 9 órás alváshoz! Ez nekem utoljára a terhesség első 2 hónapjában adatott meg, jól becsüld meg a drága időtKép

Az én dedem valamiért a nyakkitekerős autós hordozóülésben szeret lenni, rájöttem, hogy ha beleteszem és kiviszem a konyhába, akkor tudok ebédelni mindkét kezemet használvaKép Ott bezzeg jól elszunyál, csak a kiságyban nem akar sehogyse...

indianyo

BarbiKép Én nem használnám a vegyszeres elektromosat, van viszont egy lézeres változat - ugyanúgy konnektorba lehet dugni, de lézerfénnyel riaszt,így azt újszülötthoz is használhatod. Megatoysban láttam 3000-ért, de talán más babaáruházban is kapható. És tessék feltenni magadról egy képet lécci Kép

indianyo

Indi! A terhességem első időszakában párszor még a 16órás alvás is becsúszott Kép Bocsi mindenkitől aki már a 8órára is alig emlékszik...Becsülöm ám nagyon!
Köszi a riasztós tanácsot! Utánanézek!
A múltkori óta nem készült kép... Kép

gödibarbi

Indi! próbáltam egy régi esküvőit betölteni, de nem ment Kép Hétvégenként sokat mókázik ez a rendszer.

gödibarbi

Dorka!
Szívből gratulálok én is, el tudom képzelni, mekkora kincs lehet nektek ez a kis baba! Vigyázzatok rá nagyonKép Bálint familiához sosincs túl korán bejelentkezni! és azt hiszem, más napon is rendel. Rendelő száma: 386-07-00. Én az apukájánál szültemKép

Indi!
A nem alvás és a betegség együtt nagyon kikészíti a családot. Én arra sem emlékszem, mikor aludtam 4 órát egyben, és arra sem, hogy egy éjszaka alatt összesen 6 óránál többet!Kép nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem, hogy egyre rosszabb. Amikor már úgy gondolom, hogy nem lehet rosszabb, akkor mindig kiderül, hogy dehogyisnem!Kép És sajna rajtam van a Barbi által emlegetett álomkór is, úgyhogy általában arra van erőm, hogy üljek és bőgjekKép
Dominót nagyon sajnálom, ez a kakidolog nagyon kakaKép De hidd el, ahogy nő, ez is meg fog oldódni! Szerintem a kamilla tea cukor nálkül is hajt, amit Ancsi írt, lehet, hogy jó megoldás!

LindiKép
Szegény GrétidKép De az a fő, hogy nincs komolyabb baj! Ezek a gyerekek olyan sok mindent kibírnak, és hamar el is felejtik a történteket!

Vera!
Ha minden igaz, akkor nem 8, hanem 10Kép
Meg tudnád adni az UH telefonszámát, ahol be lehet jelentkezni délutánra? És meg tudod mondani, hogy mikor van a Szentesiné? Mert a másik nagyon nem volt nekem szimpi!

Votiv, Indi!
Lemaradtam! Cikk lesz az anyakönyvezésből? Tök izgi, meséljetek! Ó, a kis drága Domino Orsolyó!!!!!!Kép

Fibi!
Klasz progtramotok lehetett, mozi!!!Kép

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz,
cikk LETT az anyakönyvezésből!!!KépKépKép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

tök jó, és hol olvasható????

Kép
Kép
zuzmo1

ZuzmóKép
A Vasárnapi Hírekben (Votiv: én is megvettem az újságot, illetve valaki megvette nekem, mert Dh világvárosban nincs nyitva vasárnap újságos ámKép)
egyébként ez kimaradt az olvasásból nekem eddig: az április 9-i számban tök jó ez a szösszenet a Vélemény rovatban az otthonszülésről (Recca: lassan világhíresek leszünk már, annyit szerepelünk az újságbanKép) - erre jött az az ominózus válaszlevél?

indianyo

Indi,
én az otthonszülésest nem olvastam. Meg lehet vhol találni??

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuz Kép
Fel a fejjel!! Meglátod, Bazsó nemsokára meggyógyul és könnyebb lesz! Persze tudom, hogy ez a fáradtságon nem segít, gondoltál már arra, hogy vmilyen homeos cuccot kipróbálj neki az alvásra? Most, hogy egyre fáradtabb vagy, többet kellene pihenned! Azt hiszem Bogárka próbálta a Coffeát (nem tudom jól írtam-e).

Ancsi Kép
Köszi a croissant-receptet! Kép Ma megsütöttem, nagyon fincsi lett!! Még jó, hogy csak féladagot csináltam, mert felfaltuk az utolsó morzsáig Kép

Kép
Kép
denizsa

Drága ZuzmóKép Most kéne akkor neked egy kis segítség, hogy pihenhess!!! Tudsz valakihez fordulni? Remélem, Bazsó hamarosan meggyógyul és neked is jut végre a jól megérdemeltből...sok pusziKép

ZsanciKép http://www.vasarnapihirek.hu/archive.php?id=605&page=13 - remélem, ez jó link, április 9-i archív/Vélemény rovat. Én is csak most olvastam, végre ráérek egy kicsit és olvasgatok vissza - amíg uram és parancsolóm az autósülésben szunnyad Kép

indianyo

DEn!

Ne haragudj,hülye vagyok!

Zuzmo!

Tőled is elnézést,Dennek előlegeztem meg a pocakot.

Dorka!

Tanulság,hogy Jucust szűrve kell olvasni,öreg és feledékenyKép

Kisün!

Milyen igazad van!nekem is van onnan egy fürdőruhám,hasonló lehet mint a tied.

Juc
20170114224602

Zuz, kitartas! Tudom, mennyire nehez, de probalj mondjuk olyasmivel foglalkozni, ha mar aludni nem hagy B, amit nagyon szeretsz, csupa kikapcsolodas jellegut (olvasgatas, zene, film), ha csak rovid idore is, meg egyel midenfele nagyonfinomat, meg vasarolj (vagy hozass apaval) mindenfelet, amire vagysz, szoval kenyeztesd magad! Es nemsokara elmulik az alomkor es biztos valtozik B alvasa is hamarosan es akkor mar csak a pocidat kell novesztgetned Kép

Dorka, en is nagyon gratulalok! Fu, meg mennyire az elejen vagy, 4+3, azta! Nekem olyankor meg sosincs pozitiv tesztem. ES igen, Barbi elmeletileg 2an szul, en 12en, Kisun es Soosoo juliusban, ugyhogy nemsokara csak Zuzmo marad nekd Kép de addigra biztos erkeznek uj pocakok Kép es nyugodtan irj ide, voltak/vannak mas szentimres topikok, de azok nagyon kihalofelben, mi ugyan nem vagyunk mindig ON, de ha barmilyen korhazzal kapcsolatos kerdes felmerul, rogton mindenki ontja a valaszokat, csupa tapasztalt mama, ugyhogy szerintem ez tokjo!
moose

Zuz,
én magánba járok UH-ra a medimomba, te szerintem a kórházra gondolsz, azt Moose tudja neked megadni Kép És 10. hét!!! Hűha, már mindjárt itt az első harmad vége Kép Eszméletlen!!! És én úgy is tök kakin éreztem magam az elején, hogy éjszaka tudtam aludni, szóval minden részvétem a tiéd Kép DE: a 12. héttől állati jól érzem magam, és ez még mindig tart Kép szóval lehet, hogy már csak két hét, és sokkaldesokkal jobban leszel, és nyár lesz, meg minden Kép Mennyi lesz így a gyerkőcök közt? Kép

Juc,
nekem a felső amolyan trikós top-szerű, spagettipántos, bár enyhén virágos Kép De az marhára tetszett, hogy külön méretben tudtam venni a kettőt, és nem volt olyan, hogy az alja jó, de teteje nem stb. Kép (egyébként is m&s-mániás vagyok, nekem valahogy nagyon bejönnek Kép)

vera
kisün

Moose,
mi totál offok vagyunk Kép Meg is kaptuk egy másik topikban (a szülészetek-kórházak csak regisztráltaknak alatt), hogy ide inkább ne jöjjön senki, mert szóóóóóó sincs a kórházról Kép
kisün

Zuz,
kitartááás! Nemsokára elmulik az alomkor meg az émelygés, és Bazso is meggyogyul!! Adsz neki valami homeos cuccot?
És mélem megkaptad multkor BS cimével?

Indi,
Szandokán, áááá Kép

Barbi,
Kép

KépKép
fibi

Kisün!

Én is olvastam azt a lányt és nehezen álltam meg,hogy hozzá ne szóljakKép
20170114224602

Juc,
én nem álltam meg Kép de finom voltam Kép
kisün

Vera!

Nagyon finom voltál!

Irigy Mirigy is Várgesztesen volt csak nem akkor amikor miKép

Juc
20170114224602

Fibi!
Köszi, megkaptam, és ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de hidd el, nem nagyon volt időm semmire!

Milyen homeos cuccot ajánlotok? Den írta Coffe-t vagy mitKép

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv!

MA Bia felé aludtak a gyerekek,és megnéztünk egy lakóparkot ami nagyon jól néz ki.Csak nem ott laktok?

Zsan!

Pár napra kiadom lizingre Somát.Ma is hozta a formáját,én meg kicsit nem annyira kaptam röhögőgörcsöt tőle.nem tudom hogyan lesz így cipőjeKép
20170114224602

Zuz,
elhiszem, nem azért kérdeztem. Csak nem tudtam, hogy elkeveredett e az éterben a levél, vagy átment eKép
Én Bazso betegségére kérdeztem, hogy adsz e neki homeot. Vagy mit szed? Coffe-t vagy mit (Kép) nem ismerem. Bálint a Chamomillat kapta néha, amikor nagyon sirt és nehezen aludt el. Régi dokinö szerint nyugtato hatása is van.

KépKép
fibi

Zuz! ++++++++++++++

gödibarbi

Barb,
Te idáig ellátsz? Kép

KépKép
fibi

Fibi! Nem semmi! Kép

gödibarbi

Denizsa!
pocakodnak kezdtem örülni Kép, de hát Bálint még picúr!
a kroival vigyázni kell, nagyon-nagyon-nagyon laktató és finom. Kép

Dorka!
igen, emléxem rád, tök jó, hogy összejött, szuperek vagytok!! hajrá! tök egyszerre kezdtünk próbálkozni Kép
BB-hez hamar (időben) jelentkezz be -előéletedet elmondva-, mert mostanában többeket nem vállalt!
igaz nem vagyok terhes, de majd a másodikat hordhatjuk együtt Kép

Zuzi!
én megértem, hogy szoptatás, meg lelkiszopi, meg miegymás, de godolnod kell a másik babára és magadra is, így szerintem kérd meg a párod, hogy egy estétől másnap délelőttig csak ő keljen fel Pajihoz. tudom,h nem egyszerű, de meg lehet oldani. ezt még a tejed se sínylené meg, ha másnaptól megint rendszeresen szopizna!éjjel meg valami mással táplálja a férjed. hidd el már egy hosszú nagy alvás is segít. nekem ezt a férjem megcsinálta pár napon keresztül szülés után, mondjuk én fejtem a tejet, így könnyebb volt a szitu, de Paji már majdnem 1 éves, úgyhogy ... érted! Dorkáéknál bevált az esti tejpép adás, esetleg ezzel is próbálkozhatsz, mert látom, hogy kezdesz olyan depis lenni, mint én voltam, amikor csak bömböltem, hogy ezt nem lehet bírni, ez a felelősség, miegymás. egyértelműen a fáradtság okozza ezt a dolgot, és 1-2 nap hosszabb alvás csodákat művel! és nem akartam belepofázkodni Kép, úgyhogy ne haragudj, csak próbálok segíteni, mert ez így nem mehet!
ja! mikor férjem vállalta az éjszakázást, néha én is fel akartam kelni, mikor nem tudta megnyugtatni, de nem engedte. tudtam, hogy jó kezekben van, én sem tudnék segíteni rajta, úgyhogy próbáltam nem fülelni a sírásra. egyszerűen másképp nem fogod tudni bepótolni a lemaradást! én 1 hónapos terhesen tizenórákat aludtam, és nem voltam képes semmire. ez kb. a második hónapig ment így, utána visszaállt minden.

Barbi!
ut. hóban és is rengeteget aludtam, ill. éjjel nem, de ebéd után is, meg ilyesmik Kép....na, azóta se Kép

Indi!
Lencsi is néha ült az ülésben, mikor már nem tudtam mást kitalálni, sőt valamelyikőnk még az ágyba is bevitte az ülést, mikor másképp nem aludt a babája Kép. most meg néha az etetőszékbe rakom, fakanállal dobol (Zuzi adta az ötletet), és elvan.

ancsipancsi

Zuz, Fibi,
coffea. néha bejön...Kép

Vera,
nekem is tetszett,h olyan szépen írtál annak az anyukának!!!

Juc,
nem tom ki szökne meg előbb...KépKépKép bár, ha B-vel összefognának, valszeg ők győznének. Sőt, már Igi is belépett, a "hogyan-hülyítsük-meg-anyát-7-perc-alatt" szektába...
de úgy döntöttem erős leszek, és nem csinálok lelki roncsokat a gyerekeimből!!!KépKépKép

Indi,
köszi!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hajra erös Zsanci!! Kép Kép

ui: de kár hogy Eszter esett kiKép

KépKép
fibi

Indi,
Bálintom is örökké az autosülésben akart heverni, szerintem azért, mert onnan jobban tudta szemlélni a világot, mint fekve Kép

KépKép
fibi

Fibi,
te kit ejtettél volna ki? csak nem a szupertehetséges-már-húsz-éves-vagyok-rúzsa-magdit????Kép
én vhogy úgy gondoltam, h ő eshet csak ki, mert vhogy mindig ezzel a 3-mal képzeltem el a döntőt. ÉS mi lesz a jövő héten???? egy embert megment a zsűri, és csak két emberre lehet szavazni????? és utána 2 hét szünet????
jövő héten biztos a feri esik ki...aztán az angi, és végül a magdi...KépKépKép fogadjuk????KépKép

Vera,
m&s rulez, én is szeretem.
és ismered a hugs és a kisses nevű amerikai csokikat???KépKépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSan!

ÉS úgy lesz ,hogy egy ember kapja a legtöbb zsavazatot,egyet megment a zsüri és a harmadik pedig párbajozik magávalKép
20170114224602

ZsanciKép Én is így látom a végeredményt... Ferire rámegy ingünk-gatyánk, de akkor se tudjuk megmenteni sajnos. De jól is van ez így, tényleg jobbak a lányok nála - egyenletesebb a teljesítményük, bár Ferit meg felírhatná nekem a doktor a férjem helyett néha, annyira jó emberKép

Fibi: hát ahogy ki van tekeredve a nyaka (pedig mér egy törülközővel kipányváztam), azt rossz nézni, de persze ez nem zavarja, fene se érti ezt...lényeg, hogy szívesen elüldögél ott és ma már valami gőgicsét is nyomott Kép Tiéd dednek hogy van a sebe?

Hajrá Zuzmó!!!

VeraKép Kíváncsi elttem és én is elolvastam,amit az illető anyukának írtál. Bogárka mellé elmehetnél pszichológusnak, annyira kedvesen lerendezted, midnen elismerésem! Én pwrsze biztos beszóltam volna valamit - aztán meg szégyelltem volna magam egy hétig Kép

JucusKép kikérem magamnak, hogy te öreg vagyKép

indianyo

Juc, Indi,
KépKépKépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi!

nem is vagyok öregKép
20170114224602

Zsan,
én senkit nem ejtettem volna ki, ugyanis nem láttam a müsortKép Amugy aszittem, hogy a 3 grácia marad bentKép és valamiért Eszter nekem nagyon szimpi voltKép oké, Feri is jo csávoKép

Indi,
igen, a kitekeredett nyakát rossz volt nézniKép
aranyos vagy, hogy kérdezed, már majdnem teljesen összehuzodott a seb. Annyira érdekes, szinte látni lehet, ahogy eltünik szép lassan, olyan mint egy varázslásKép ezt valahol olvastam, hogy a gyerekek sérülései mennyivel hamarabb begyogyulnak...
És férjedurad mikor ohajt hazajönni Hozzátok?

KépKép
fibi

Indi Kép
Tök jó, hogy felraktad a cikk linkjét! Autósülés nekünk is nagyon bejött, Bálint 5-6 hós koráig abban üldögélt és nézelődött, minden helységbe magammal tudtam vinni, szóval rulez Kép

Zuz Kép
Ancsinak igaza van, hogy aludnod kéne. De azt is tudom, hogy Bazsó pont éjjel cicifüggő, szóval nehéz ügy. Ezért jutott eszembe, hogy olvastam itt a topikon erről a Coffea-ról, de bizti vannak más alvás-segítő cuccok is, hátha vmelyik bejön és Bazsó többet tudna aludni és így Te is... Addigis egy kis ++++++++energia Kép

Fibi Kép
Ezek a Bálintok milyen egyformák Kép már kiskorban autómániások

Ancsi Kép
Kroki tényleg fini, de nem tudom, hogy laktató-e, mert párom csak annyit mondott: "Kérek még!" (és még csak nem is Gyerm. tésztát evett) Kép Kép

Kép
Kép
denizsa

Deni,
ahaKép és majd megtudod, ha Te Bálintod is elkezd brrrüümmögni mindenre, aminek kereke van Kép

KépKép
fibi

Zuz! Szerintem hallgass Ancsira. Én is azon gondolkoztam, hogy mit tudnék neked írni, mert a sok búslakodó smile a hsz-ben aggasztó kezd lenni. Apa biztos besegít Kép Hagyd neki Kép

Ancsi! kedves volt amiket Zuznak írtál. Kép

Fibi! BS írt hogy szerdán Mona Lisa előtt megvizsgál. Nem mintha izgulnék, de szeretek vele találkozni. Csak pár sor tőle, s máris helyén a világegyetem Kép no ez túlzás, de akkor is Kép

Drukkoljatok, hogy ma végre megjelenjen a kőműves akire december óta várunk!!!

gödibarbi

Den! és az is édes amikor Zöld Bálint lükének nézi az anyukáját, mert brümmög a motorcsónakra Kép

gödibarbi

Sziasztok! Mi most próbálkozunk a harmadik babával, ezekszerint legközelebb már nem lenne szabad menstruálnom. Én Dr. Balogh Tibornál szeretnék szülni, a másodikat nála szültem. Van, aki kismama és hozzá jár?
vio

Kép
vio

Help!

Ha valakinek van vagy esetleg tudna iratni nekem Brulamycin szemcseppet,az nagyon jót tenne velünk.Mint tudjátok,Pannának 3x szondázták a könnycsatornáját és a mai napig rendkívül érzékeny.Elég egy kis nedvesebb idő vagy uszodavíz és máris váladékozik,könnyezik neki.Sajnos a homeopátiás szemcsepp kevés hozzá,csak a Brulamycin segít.Viszont nem szeretnék 2 hetente,havonta a dokinál várakozni csak a feliratásra.Szóval ha valaki tudna nekem,akkor örökhálámKép
20170114224602

Barbi,
szerdán??Kép Huu, az már egy izgalmas nap lesz sztem Kép
Én most Keith Jarrettet hallgatok és nosztalgiázokKép Te mit fogsz vajudás alatt hallgatni? És bepakoltál már mindent a táskába? Kép

KépKép
fibi

Zsan,
és képzeld, bababörzén túrtunk egy lila-kockás naggggyon aranyos kis m&s-ruhát Dócinak... nem lehet elég korán kezdeni Kép csokit nem ismerem.

Indi,
pedig középdurva akartam lenni Kép lehet azt mondani, hogy megahiperszuperoffok vagyunk, de eddig még nem fordult elő, hogy ne reagáltunk volna valakire, aki kérdezett, segítséget kért stb. És én tényleg komolyan veszem, hogy az egyik feladatunk itt információt adni Kép

Vio,
üdv és drukk, hogy összejöjjön! Kép Azt hiszem, most csak olyanok vannak, akik már szültek nála (pl. Bogárka, Zsanci, Ildi76) de ők is szívesen segítenek, ha tudnak Kép

vera
kisün

Igen Zuz, en is azt akartam irni, hogy ha apa otthon van, akkor te aludj. Majd o megold mindent. Rajottem, hogy amiket tegnap irtam, ugyis csak alvas utan segitenek...

Kisun, szerintem is allatiovatos voltal. En biztos mashogy irtam volna.

Egyebkent Nyuszi is automanias, sot, inkabb munkagepfan Kép mult heten megneztunk valami ferrari-kiallitast, de o vegig a parkolo sorompojat bamulta, a sportkocsik nem annyira erdekeltek, es aztan teljesen beporgott egy lerobbant teherautotol... es minden nap rengeteg idot toltunk azzal, hogy a konyhaablakbol lathato epitkezes darujait meg markoloit figyeljuk...

Ja, es azt tudtatok, hogy penteken valami szulesznonap lesz a margitszigeten? csak nemtom, hany oratol. de ti ugyis a bogarkaparkban lesztek, en meg itthon vagy Hban...
moose

Sziasztok!
Elnézést kérek, hogy így ismeretlenül belekontárkodok a topikba, de a segítségeteket szeretném kérni. Mi 23+3 nál tartunk, és Érden Dr. Parrag Attilához járunk. Õ a Szent Imréhez tartozik, ezért szeretnék olyan kismamikat keresni akik ismereik őt és esetleg nála szültek, szülnek, főleg, ha császárral. Õszintén megvallva nem szoktam levelező oldalakra regisztrálni, inkább csak olvasgatom őket, ezért elnézést, ha valamit nem jól csinálok, vagy az esetleges válaszokra csak napok múlva reagálok. Ennek az oka az, hogy a nap nagyrészét fekvéssel kell töltenünk. Köszönöm előre is a segítségeteket.
Szép napokat, vidámságot, tündéri babókat, és jó pocakosodást kívánunk mindenkinek!

Üdv:pocómocorgó
pocómocorgó

Moose,
teherauto, markologép... ismerösKép Meg emlékszem, amikor Nyuszi a tüzoltoautoba beleültKép

Mikor derül ki, hogy be kell e feküdnöd?

Bogarka park pénteken... zaport josolnak aznapra isKép

Ma mentünk volna visegradi hajokirandulasra, de ilyen szar idöben... Kép

KépKép
fibi

Pocómocorgó!

Semmiért se kérj elnézést!gyere és kérdezz!
Biztosan jön valaki előbb-utóbb és tud neked válaszolni,sajnos én nem a te dokidnál szültem.
A fekvéshez kitartást!

Fibi!

Nem,nem!Péntekre már nem lesz záporKép
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: