A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Jövök majd bővebben is, de ezt nem bírom ki szó nélkül:

Mea Kép
Mint ez a hozzászólások időbeli sorrendjéből is tisztán látszik, utólag olvastam a sztoridat, és egyáltalán nem rád céloztam a kettes nőivel. Én is és húgom is ott születtünk, és anyám is jól megszívta velük. Mivel ez a legismertebb hely szerintem, egy tök általános dolgot akartam felhozni példaként Pzitának.

A csaszidat meg a tejcit nagyon sajnálom, engem is érzékenyen érintene, ha nem az elképzeléseim szerint alakulnak a dolgok.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Havtünde

Hát idilli lenne,ha a pénzünkért mindig megtenne mindent az orvos,de hát ugye ez sem mindig van így.Anno nálunk pl szabin volt,de nem hibáztathatom,mert az én fiam döntött úgy,hogy két héttel előbb jön,így átadott egy kollégájának és a pénzt sem ő kapta KépKép!
Ahhoz nem tudok hozzászólni,hogy milyen,amikor a saját doki vizsgál,mert tk nekem nem voltKép(ez előzőek miatt).De azt tudom,hogy volt olyan,hogy uannál a dokinál egyik alkalommal fájt a vizsgálat,következő alkalommal meg nem...
A fiatalokkal kapcsolatban ugyan nincs rossz élményem,biztos nem túl kellemes,de pontosan ezt jelenti a szabad orvosválasztás,ha neked nem jó,hogy béna vki,akkor szólsz és jön a másik ügyeletes.Nálunk épp ezért mindig 2 öreg róka és egy fiatal van ügyibenKép.Persze most könnyen lesz nagy a szám,de hadd mondjam azt,annak a szerencsétlennek is meg kell tanulni vmikorKépKép(jó,tudom,de ne rajtunkKép)....Gondolom,az öreg rókák is voltak vmikor kezdők...
No,az egész tk lényegtelen,csak annyit akartam tényleg kihozni,hogy igazából itt nem targikus a helyzet és talán az lenne az igazi idill,ha mindenhol így lenne...KépCsak ne kelljen ehhez olyan tragédia,mint ami a mi kórházunkban történt...Kép

No bocs,nem akartam hosszúra nyúlniKép!

anyapoc

Jó reggelt!

Benianyu, Cinka, Nyúlné!
Köszönöm az együttérzést! Csak túljutunk rajta. KépKép

Cinka
Hogy alakulnak az éjszakák?Kép

Ayse
Jobbulást Lilinek!

Majola
Julcsi tündéri, olyan, mint egy játékbabaKép
Esernyőkocsi. Hát igen, elég kicsik a kerekei és valóban kicsit nehézkesebb tolni szereintem. A Brendonban láttam olyan esernyőkocsit aminek jó nagyok a kerekei és tök jó ez egész. Csak az ára kicsit borsos. 30-35 ezer körül van.

Benianyu
Vigyetek csipeszt a nózitokraKép Elég büdi van.
Kellemes kikapcsolódást! Szerintem Beninek tetszeni fog. A pacik már kint legelésznekKép
BeniszájKép Főleg a cápás tetszik.
Kishaverunk meg irtó csini, mint mindigKép

Tünde
Kép
Én is Eda-val szültem. Az úgy volt, hogy..Kép
esete hatkor kezdődtek a fájások, de azokkal még bulizni is tudtam volna, 11 körül beértünk a kórházba, akkor már kb 3-5 percenként jöttek és kezdtem már kényelmetlenül érezni magamat. Hajnali 3-kor elhaló hangon kértem az érzéstelenítéstKép Átjárt rendesen a fájdalom (és megjegyzem orgazmushoz valóban nem volt közeKép) És reggel fél 7-kor sikerült végre érzéstelenítéshez jutnom. Egész addig 2 ujjnyira tágultam csak. 3 óra múlva az Eda jótékony hatására már 4 ujjnyi volt. Amúgy onnantól kezdve, hogy bekötötték nagyon jó volt mindenKép már persze a körülményekhez képest. Úgy adagolták az oxitocint és a fájdalomcsillapítót, hogy a kitolást is így csináltam végig. ÉS!!! Szerintem az,hogy tornáztam és fogjuk rá, hogy fitt voltam segített a kitolásban!Szerintem pont, hogy segít jobban venni az akadályokat ha azért a lehetőségekhez mérten mozogsz, stb.
Lényeg a lényeg. Én úgy hiszem elpusztultam volna, ha fájdalomcsillapítás nélkül kell befejeznem a szülést. Mellesleg nem is tágultam ugye és sztem a műtőben kötöttem volna ki, ami így is sanszos volt, Marcika elég nagy babának született (4200 gramm és 60 cm) én meg sosem voltam túl erős testalkatú.

Sildike
BazsiszájKép
Én nem féltem a szüléstől. Aztán brutál fájdalmak köszöntöttek rámKép Szerintem a baba és mama alkata határozza ezt meg. Meg fájdalomküszöb stb.

Bab
Tofinak tetszik az ezetőszék?KépNagyon aranyosKép

Talis képek is nagyon aranyosak.Kép

JUci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja!
Hari! Kitartást, jobb kedvet és pár kilót kívánok!Kép
A kislányod pedig nagyon aranyos.

Tünde
Marci épp a nyálát lefetyeli amit a járókába köpködöttKépKép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jó reggelt!

Zsuzsa!
Nagyon édes Julcsi a kis etetőszékébenKép. De szerintem azért nem akar szilárdat enni, mert -ahogy a hátteret nézem-, inkább a tudományokat falnáKépKépKép!
A középhaladó felhasználós mondatodonKépKépKép majdnem megfulladtam, félrenyeltem a teám. Hát Te is egy eredeti nőszemélyKép vagy, az biztos!

Ayse!
Bugyikövetelő Lilid haláli lehetettKépKép!
Tündér Andris & BoszorkánymesterKépKép!

Jucc!
CitromkúraKépKépKép! Remélem Gergő hamarosan rendbejön! Mennek a gyógypuszik!
BalázsszájKépKép!

Bab!
Tofi Tündérfiú nagyon édes a kajcsitrónonKépKép!
S nem is látszik zsiványnakKépKép!

Benianyu!
Légzsákos BeniszájKépKépKép! De a másik sem rosszKép!
Tényleg nagyon komplettül klassznak tűnik a babakocsitokKép!
Jó kirándulást Nektek a medvefarmonKép. KárKép, hogy nem mondtad előbb, esetleg megbeszélhettük voltna, mert mi is erre a hétvégére terveztük, de mi most már csak holnap tudunk menni!!

Prüntyi!
Nagyon klassz képeket csináltál. Minden baba tündéri aranyosKépKépKép, a mamák meg csinosak és vidámakKép.
A Te talidra mit vigyünk? Csináljak táblát, vagy nem szükséges?

Napsütéses, vidám szombatot Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Ja2!Kép

Megann
Tesco? Auchan? Cora? Mintha láttam volna ott.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

hurrá,talis képek!
nagyon jó lehetett!
Megann,állunk elébe!Képkiválasztunk egy közös napotKépKépKép
Tofi egy tündérfiúúúúúú!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ja,szerintem is vannak ilyen helyeken !

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Bab,látom, Tofi imádja az etetőszékétKép Nagyon helyes.
A szék jóval kényelmesebbnek tűnik, mint a miénk. Sajnos nálunk kicsi a hely, egyelőre jó lesz nekünk ez is. Úgysem a délutáni sziesztát tölti benneKép

Hú, valamire akartam válaszolni, de nem emlékszem, mire. Iszonyú szétszórt vagyok, úgy csodálom azokat, akik szép rendszeresen válaszolnak. Sis, tudom, nyitni kell egy ablakot.... én erre sem vagyok képesKép

Ma apával megyünk délután a szigetre. Éljen!!! Aztán elutazik sok időre, sajna.

Köszönjük a dicsérteket Julcsival, nagyon jólesnek.

Talis képek szuperek. Megann, én örülnék, ha csak ilyen lenne azon a bizonyos helyen.

Jucc, ne haragudj, hogy ilyen szemfüles voltamKép Azért voltam ilyen rámenős, mert épp szomorkodtam kicsit az elmaradt séta miatt, és úgy gondoltam, nem maradhatok ki mindenbőlKép
De jó lenne, ha te sem maradnál ki. Biztos, hogy Balázs nem érzené jól magát?
LenőttekKép

Sildike, nekem is nagyon tetszik, ahogy tervezed és éled a dolgaidatKép

Megann, a kinai piacos jázmin rizs miért nem jó? Amúgy a Fővám téri csarnokban van egy Ázsia bolt vagymiacsuda, ott biztosan van. És a Lehel téri piac alsó részén az arab üzletben is. ott egyébként isteni olajbogyók is vannak.

KépKép

KépKép
majola

Jó reggelt!

Remélem, hogy Lili, Viki, Nolcsi, Marci, Gergő és Barbi mind-mind jobban vannak mára (remélem, senkit nem hagytam ki)!!!

Prüntyi,
Nagyon szépek lettek a képek!

Juci,
Köszi! Igen, tetszik neki, élvezi a magaslati levegőt!!!

Cinka, NyúlnéKép

Este lefeküdtem, és mi járt a fejemben? Falikaki!KépKépKép Alig tudtam visszafogni magamat, hogy ne hangosan nevessek! Ez azért olyan vicces egy szótákolmány!!!Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Jó reggelt! Kép

Ma Danika negyed 6-kor úgy döntött, hogy akkor induljon a nap! Kép De ő sem volt még fitt igazán, fél 7-ig bírta, aztán elaludt újra és még mindig húzza a lóbőrt. Kép
Persze Beni abban a percben ébredt, mikor Dani újra elaludt, így nem sok esélyem volt visszafeküdni. KépKépKépKép
Viszont így legalább kivasaltam egy hegynyi ruhát, amíg a Lolka és Bolkát néztük. Kép

Jucc,
Éjszakai pelus Kép. Beni 4 éves volt mire leszokott, azóta viszont egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor pisilt be. Türelem, nincs más megoldás! Nem függ semmitől, csak a kisgyerek testi fejlődésétől. Balázs is nagyon értelmes, okos kisfiú, minden szempontból a korának megfelelően fejlett, sőt! Majd leteszi ő is. Kép

Prüntyi,
Köszi, hogy te is tettél fel képeket! Édesek a babák mindannyian, jó nézegetni őket. Kép

Megann,
Jázmin rízsről fogalmam sincs. Kép Viszont nekem is megakadt a szemem az archívnál, hogy tegnap este mennyi hozzászólás született. Kép

Juci,
Marci jobban van? Nyállefetyelés Kép Kép
A lovaknak átadom üdvözleted. Kép

Cinka,
Babakocsi Kép köszi Kép
Alvással hogy álltok?
Velünk nem egyszerű programot szervezni, Apa ilyen szempontból nem megbízható. Ha nincs kedve menni, akkor húzza-halassza, kitalál mást, vagy másik időpontot. Kép De most úgy néz ki, hogy még áll a program. Kép
Remélem, holnap jól fogjátok magatokat érezni! Kép
Tali-kaja-pia tábla szerintem nem rossz ötlet. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jó reggelt mindenkinek.

Hát ti nem semmik vagytok!Ennyit irni!!Kép
Nem vagytok fáradtak?Én este alig várom hogy beessek az ágyba.
Az alvástanitás lehet nem jött be,mert már 2 éjszaka is 2-szer kelt Meli.Talán belefogok mégegyszer,de ahhoz összekell szednem az összes lelkierőmet!!

Nemesek,Davallia,Juci,Mea,Ayse.
Köszi a dicséreteket és a köszöntéseket.
Anyukám biztos fog örülni,ha elmondom,hogy miket irtatok róla!KépKép

And.
Irtam mailt tegnap.Megkaptad??
Szólj légysz hogy mi a helyzet,mert ha nem tudod megcsinálni másfele kell néznem!
Köszi!

Az összes fénykép nagyon édes!Kép
Betegeknek jobbulást!!

Dori.
Mi a helyzet??
Már halálra aggodik mindenki,hogy rendben vagy-e!!?

Na most ennyi,mert délután jönnek a vendégek köszönteni és a ház még szalad!!

Jó hétvégét mindenkinek!!Kép

ancsi26

Jó reggelt!

Sajna úgy néz ki, hogy mégiscsak rá kell állnom a tejmentes diétára. Kép Andrisnak annyira viszket az arca, hogy véresre vakarja KépKépKép
Odáig eljutottam, hogy a Linco-ban nincs tejszármazék.

And Kép/AnnamamiKép!
Kérlek, írjatok ötleteket, hogy miket lehet pótszernek használni. Vagy miben van tej, amiről nem is gondolnám. Van olyan tejszínhabspay, ami teljesen növényi alapú?
Köszönöm!

Ayse

ayse

Folyt. köv.

Még tovább olvastam, Majola, Sildike és Jucc hozzászólása teljesen helytálló.

Eszem ágában sincs senkit basztatni, elég bajom van a mások kivesézése nélkül egymagamban is...
Csak a kórházat ragadtam ki példaként, mert elég rossz híre van a vele kapcsolatos cikkek alapján, mégis tolonganak benne. Ezt akkor láttam, amikor anyámat műtötték tavaly nyáron, és elkísértem.
Ezen kívül barátnőmet három óra (!!!) vajúdás után megcsászározták, pedig nagyon bízott az orvosában, aki állítólag a természetes szülés híve volt. Hozzáteszem, semmi baja nem volt, és a babának sem. Nem is adtak egy fillért sem az orvosnak, és a hat hetes kontrollon sem nála jelentek meg.

Ez mind nem személyekről szól, hanem általánosan az orvosok és páciensek hozzáállásáról. Könnyű olyan embereket befolyásolni, akik nem részesültek megfelelő tájékoztatáson. Senkinek nem kötelező utánajárni a maga erejéből. Én az otthonszülésre céloztam, hogy ha annyira tudatos valaki, akkor simán utána tud járni annak is, hogy mely kórházakban folyik az ő szája ízének leginkább megfelelő eljárásrend.

Mint ahogyan Te, Mea, aki bíztál az orvosodban, illetve az ismerősödben, és mégsem azt kaptad, ami teljesen jogosan elvárható lett volna.

Tovább megyek: nem tudom, észrevetted-e, de Neked is szoktam pár sort címezni néha. Gondolom, az egyéb hozzászólásaimat is el szoktad olvasni. Miből gondoltad az "előéletem" alapján, hogy ekkora aljas szarházi szemétláda vagyok?

Uff, beszéltem.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Majola!

Kínai piaccal semmi bajomKép, mi több még szerettem is bóklászni ott egész idáig, amikor is egy szoknyára azt mondta a csíkszemű, hogy 5500.- oszt mondtam neki hogy kössz, ennyiért az Árkád egyik-másik boltjában is kapokKépKépKépKép
Ja és messze van az most, hogy ebéd legyen belőleKépKépKépKép

Én már kerestem jázminrizst a nagy bevásárlókban, de ott nem találtamKép

Ja és azt már nem is mondom, hogy itthon van apa, de minekKépKépKépKépKépKép.Csak a munkásokkal van elfoglalva.....jójó, tudom, valakinek ezt is meg kell csinálni, nem tárgyalhatok én az áccsal, meg a kőművesselKépKép
Valószínű rakom össze Lénát aztán úgy megyek vásárolniKépKépKépKépKépKép

NyúlnéKép
Ok!
Egyébként tegnap közöltem apával, hogy egyik nap majd arra jön haza hogy egy össze-vissza vágott, papagályszínű hajú nőt talál majd itthon, mert már unom ezt a sérót nagyonKépKépKépKép, de lehet hogy csak kínomban akarok változtatni ekkorát a fejemen, hogy küzdjek az egyhangúság ellenKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Ne csináljátok már, mindjárt jön a tanítvány és erre már kora reggel teleírtok egy oldalt???!!!

Rokica Kép!
Határozott elképzelésem van a szobatisztaságról és a gyakorlatban si igazolva látom magamat, ezért tökéletesen érthetetlen számomra, hogy miért jó az, ha egy edénykébe termeltetik a pici babát. Szerintem különben ez nem csak a szülő treníroztatása, hanem a babáé is. Bocsi, de ez számomra kb. annyira erőltetett, mint hogy már a nők is pisilhetnek állva egy kis papírtölcsér segítségével (van egy patika katalógosom, asszem 300-ért adnak 10 darabot). Erre csak azt tudom mondani, amit Sildike már egyszer írt, vannak kultúrák, amik mintha tényleg megértek volna a pusztulásra.

ayse

ZsuzsaKép
Köszi!
Mi is erősen gondolkodtunk, hogy kell-e ekkora etetőszék (46 nm2-en lakunk), mert nem sok szabad hely van a lakásban. Aztán eladtuk a gyönyörű, de sok helyet foglaló étkezőbútorunkat (mert kicsit túllőttünk vele a célon, de hát annyira megtetszett nekünk), helyére pedig bekerült a járóka és most az etetőszék. Tofiért mindent!KépKépKép

Séta apávalKép

Apa elutazik hosszú időreKépKépKép

Jucc,
Tényleg nagyon jópofa a lenőttek Balázsszáj!Kép

Dóri,
Remélem, minden rendben!

Ayse,
Tejmentes diétaKépKépKépAndris kivakart pofijaKépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Juci, Benianyu!
Köszönjük a kérdést, az éjszakáink még elég változóak, ami annyit jelent, hogy 1x-2x még felébred Réka, de ez inkább annak tudható be, hogy elvándorol az ágyában, s egy idő után már nem tud tovább menni. Ilyenkor visszapakolom középre, s ált.-ban alszik tovább. De éjszaka már nem kér szopitKépKépKép!

Juci!
További javulást MarcinakKép!! Mostmár pillangókkal küldöm a gyógypuszikat, hátha az hatásosabb lesz!

Benianyu!
Remélem Ti is jól érzitek majd Magatokat ma. Ha este még lesz erőd, írnál egy rövid beszámolót???
Már ki is vasaltál? De ügyi vagyKép
Lolka BolkaKépKép az egyik nagy kedvencem (volt).

Szép Napot Mindenkinek! Menjetek sétálni meg kirándulni!! Mi meg megyünk majd esernyőkocsitKépnézni!
C.

KépKép
cinka

Cinka,
Ez már nagyon jól hangzik!Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

sziasztok!

Bocs, hogy csak most, de a vártnál nagyobb volt a nyüzsi itthon és most a főzés után ülök ide egy percre.
Szóval a tegnapi uh-on azt mondta a doki, hogy nem lát SEMMIT! Kép Ez a nagy pofáraesés, viszont nem értem a tesztet, ami mutatja a nagy pozitívat!!! Meg a tapintásos vizsgálat. remélem nem vmi baj van.. Kép Mindenesetre 1 hete nem szedem a Cerazettet, és még mindig nem jött meg. Azt mondta a doki, hogy hétfőn menjek be vérvételre a kórházba és néznek egy hcg értéket, du-ra meglesz az eredmény és az megmondja a frankót. Azt is mondta, hogy volt már ilyen elég sokszor a praxisában, és a legtöbbször megtermékenyül majd elhal. És bekövetkezik a vérzés ennek kapcsán. És amúgy meg kakukktojás vagyok a szoptatás miatt, hogy nincs utolsó menzesz. Kép Mindegy, meglátjuk, csak baj ne legyen. Én nem is annyira, mert totál elképzelhetetlennek tartottam egy terhességet most, talán írtam is Nektek, de Apa... ő letört, mint a bili füle. Kép Kép Meg tán a betegségek (hányás, hasmenés stb() miatt jobb is lenne, ha nem MOST lenne.

Mindenesetre ez a dolog azt indította el, hogy rajta vagyunk a témán, jöjjön, amikor jönni akar az a bébi. Kép

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Juci, köszi a babakocsis infót - ezt akartam még irni az előbb.

Bab, mi is 44nm-en próbálunk elférni, és a 4 szépséges thonett székem valahogy sehova sem fér: nem birok megválni tőlük, apukám újitotta fel őket sok-sok munkával, most az egyikre került az etetőszékKép

Na megyünk sétálniKép

KépKép

KépKép
majola

Ayse!
HúúúúúKépKépKép. Szegény Andris és szegény TE!!!
Tejszínhabsprayből biztos, hogy van csak növényi alapú is. KITARTÁS NEKTEK!!!
Most a nagyhangú studented érkezikKép???

SisKépKép!
Ne vedd már így Magadra! Biztosan Mea sem így gondolta! Én abszolút nem hinném, hogy az "előéleted" alapján ekkora.....
TÖK RENDES, ÉDES, ARANYOS, CUKIBABAMAMA VAGYKépKépKépKép! Én nagyon csípem a búrádatKépKépKép!!!! Az egész famíliáddal 1ütt! ApaKép+MátéKép+ a jólmegmondós ÉdesapádKép + a Többiek, de Õket nem igazán említedKép!!!

Na megyek én is, mert Apa már elég mérgesen nézKép, de igaza vanKép!

Majd estefelé még jövök!
C.

KépKép
cinka

Dóri, hát ez furcsa. Ezek szerint megbizhatatlanok a tesztek, hiszen semi nyoma nem volt a babának, nem.
Jó, hogy most belehúztok. Mi is igyekszünk (majd ha apa megjön).

KépKép

KépKép
majola

Biztzos feldobott a kávé, vagy a napfény, nem tudom, de most leírom, hogy mit gondolok. Nem akartam, mert tegnap jól mesoroztak Téged, Rokica Kép, de a mai hozzászólásoddal felhívtál keringőre.

Nem nekem címezted, de magamra vettem, mivel én szóltam hozzá a témához. Miből gondoltad, hogy öszetévesztem a leírt edényeztetést a 2-3 éves kori szobatisztaságga???4 Ez az ami bántó a stílusodban. Nem a tudálékosság, a tudást én nagyon nagyra értékelem (van is 3 diplomám és még nincs vége). Nagyon szeretm olvasni, amiket írsz, mert nyílvánvaló, hogy sokat olyat olvastál, amit én nem (de azrt nem kéne lebecsülni, mert hála a magyor oktatás színvonalának elég alapos képzést kaptunk pszichológiából, pedagógiából a tanárkápzőkön és vagyunk itt egy páran ilyaen végzettséggel9. Abban is biztos vagyok, hogy az úgymond laikusok is sokat olvasnak ebben illetve más témákban. Az is tetszik, hogy más szemszögből látod a dolgokat, mivel egy másik kultúrának is részese vagy. De azt sem kéne gondolnod, hogy minekünk erről a kultúráról, netán egyéb kultúrákról nincs elképzekésünk. Hallgasd meg a Kern András által énekelt Látlak Amerika c. számot...
Szóval írj csak továbbra is sokat, én élvezettel olvasom, de ne adj a szánkba olyan gondolatokat, amiket nem írtunk és kérlek, indulj ki abból, hogy más is rendelkezhet ugyanezekkel az információkkal és logikai képességekkel.

ayse

Cinka Kép!
Nem, a festő. Estin végezte a fősulit, ezért kellett neki a nyelvvizsga (megvan), de továbbra is járni akar. Szobafestő amúgy és anyósom lakását á-tol cetig kifestette mázolta a tandíj fejében, most peidg a mi házunkon javítja majd ki a hibákat. Ez egy igazi barter-ügylet.

ayse

Dóri Kép!

KépKépKép
Velem ez szórul szóra megesett. Pozitív teszt, aztán a nagy semmi....ill. egy jó kiadós menzi KépKépKép
Velem valszeg az volt, hogy volt baba, de elhalt, ezt még egy ideig mutatja a teszt, de a hcg a vérből már nem ... KépKépKép
Fel a fejjel, úgysem most akartad és majd az a baba jön Hozzátok, akire annyira vágysz Kép

ayse

Mea! Kép
Sist tényleg nem úgy ismerem, mint aki célozgatva bántana bárkit is! Én beszélgettem vele a szigeten, és egy nagyon aranyos lánynak ismertem meg. Kép Tuti úgy van, hogy intézményről beszélt és nem Rólad. Kép

Zsofyval ne vedd egy kalap alá, ő tényleg arcátlan volt szerintem is anno Veled kapcsolatban és bántó.

Rokica!
Elhiszem, hogy nem bántásból írod az olyan jellegű hozzászólásaidat, amik ahogy Te írtad "port kavarnak", de sokakat itt a fórumon zavar, ha valaki ÚGY osztja az eszet, hogy az nem tanács, hanem okoskodás. Speciel engem nem idegesít, csak néha tényleg zavaró tud lenni, főleg, ha másnak is van némi gyakorlati tapasztalata/ismerete a témát illetően. Írjál továbbra is jó sokat, de tényleg ne nézz hülyének másokat, mert az valóban nem túl kedves. Te magad is azt írtad, hogy morcos kedvedben voltál, amikor írtál, szerintem ilyenkor inkább ne írj, de ha írsz, annak is örülünk, de ne ilyen stílbe tedd, mert az bizony zavaró, mint kiderült. Kép
Vendég

Majola Kép!
Még azt akartam írni Neked tegnap, hogy a régi lakásunkban (36 m2) készült képeken mindig belóg valami. Akkor ez nagyon zavart, de mostmár szeretem, mert azt tükrözi, ahogy éltünk és teljesen visszaadja az akkori hangulatokat. Meg jó is rácsodálkozni dolgokra, hogy nahát, ezt már rég el is felejtettem. Még jobb lesz az unokáknak, engem nagyon érdekelne a nagyszüleim fiatalkorának tárgyi kultúrája. De akkoriban csak zsánerképek voltak többnyire...

ayse

Ayse! Kép
Köszi, aranyos vagy! Kép nem bánkódom, majd az a baba jön el, aki minket választ! Ezt én is maximálisan így gondolom, inkább Apa szomorkodik, úgyhogy tegnap gyorsan tettünk is az ügy érdekében. KépKép
Vendég

Zsuzsa,
Megértelek, pláne, hogy Apud pofozta helyre a becses darabokat!

MeaKép
Sis tényleg csak általánosságban fogalmazott, nem Rád célozgatott (tényleg nem a rosszindulatáról híres), de megértem, hogy magadra vetted, valószínűleg nekem is rosszul esett volna, ha úgy fogalmaznak egy engem érintő témával kapcsolatban, hogy mit sír a szájuk. Én sem szeretem ezt a szóhasználatot, de biztos vagyok benne, hogy én is írok olyanokat, ami meg másnak nem nyeri el a tetszését.

SisKép
Ez az egész tényleg csak egy hülye nagy félreértés! De azt is megértem, hogy Te is kiborultál, hogy ilyet feltételeztek Rólad. Valóban nem ezt mutatja az előéleted!KépKépKép

Szóval, Lányok, tessék békét kötni!!!

Dóri,
Bizti nem lesz baj! Megy a drukk a projekthez!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Jó reggelt Lányok!

Csak úgy pattognak itt a szikrár.

Mea
Csak Sis védelmében engedd meg, hogy annyit mondjak még, hogy pont ő az aki többekkel együtt - veled is - nem szokott célozgatni, hanem mindig megmondja a véleményét, akkor is, ha másképp gondolja.
Szerintem egy picit érzékeny vagy - teljesen érthetően - erre a témára.
Még az is igaz, hogy pl. én is úgy írok, hogy megnyitoma jegyzettömböt elkezdek sorra válaszolgatni mindenkinek, és sokszor ez alatt az idő alatt kerülnek be új üzik. Nem is biztos, hogy Sis látta már a Te üzidet, amikor leírta a véleményét.
A női klinika pedig tényleg az egyik legismertebb hely és sokan mennek oda szülni, talán ezért volt a példa.
Lehet, hogy én voltam a hibás, hogy felkavartalak ezzel a császár témával és azért reagáltál érzékenyebben a dolgokra. Bocsi.Kép

Ayse és mindenki, aki a szobatisztasághoz hozzászólt

Szerintem is csak a türelem segít ebben a kérdésben. A szobatisztaságra ugyanúgy meg kell érnie a gyereknek, mint pl. a hozzátápira. (azért írom ezt, mert ez az, amit már tapasztalatból sokan tudunk).
Ez az edénykébe pisiltetés szerintem egy nagy marhaság és csak az anyuka idejét rabolja.
Nálunk pl. Bazsika olyat is csinált, hogy ráült a bilire, belepisilt egy kicsit, felállt, hogy megtapsolkuk, meg megdícsérgessük, aztán amíg én kimostam a bilit, addig a maradékot a szoba közepére engedte. Ebből is látszik, hogy nem azért pisilt a bilibe mert tudta volna, hogy oda kell, vagy szobatiszta lenne, hanem azért, mert azt látta tőlünk, hogy az egy jó okos, dícséretre méltó dolog.

Ráadásul, a szobatisztaságot, ha erőlteti a szülő, abból komoly gondok is lehetnek később. A fiúknál egészen ameddőségig is fajulhat a dolog. Most nem akarok hülyeséget írni, majd holnap megkérdezem a védődnőnket, mert ő mesélt erről egyszer, csak a vége meradt meg bennem.

Róki
Ne haragudj, de amit Ayse az előbb írt, azzal maximálisan egyet kell, hogy értsek. Már csak azért is, mert az amerikai nevelésnél idiótább és rossz dolgot nem nagyon tudok elképzelni.
Ráadásul szerintem itt tényleg nagyon sokan vagyunk, akik az átlagnál jártasabbak a gyerekekkel kapcsolatos kérdésekben, mert felelőségteljes szülők vagyunk. Én pl. általában több kört is futok különféle témákban, több mindent is elolvasok.
Természetesen a véleményedet Te is elmondhatod, ebben szerintem nem is gátolt meg senki. Ugyanúgy, mint ahogy én is le szoktam írni határozottan a véleményem, és főleg a tapasztalataimat, ahogy Te is írtad.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Dóri
Nélam még az 5 hetes UH-n is csak annyit mondott a doki, hogy mintha látna valami petezsák szerű valamit.
Még az is lehet, hogy baba lesz a vége a dolognak. Nekem is van ismerősöm, aki a második és harmadik babájával is úgy lett terhes, hogy a szoptatás miatt még nem is menstruált.
Ha meg nincs babó, akkor majd lesz a tervezett időben.
Húzzatok bele apával.

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse, Sildike:

Nem egészen értem, miért nekem lett címezve a pisitréning hozzászólás meg a szubkultúrák kihalásra érettsége, amit nem is értettem, pontosan melyik szubkultúrákra vonatkozik. Annyit szóltam a témához, amit nem én dobtam be és nem is praktizálok, hogy ez nem gyereknevelés, ez szülőnevelés.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csak próbaKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Ahhoz képest,hogy hétvége van, és gyönyörű az idő, jól belehúztatokKép

ZsuzsaKép Egyelőre Balázs azt mondja, hogy nem akar jönni semmiképp, és az erőltetést én is megszívnám, nem csak ő. Az biztos, hogy egyszerűbb lenne úgy. Egyébként amikor arra készültünk, hogy közeleg az itteni tali, mondtam, hogy kik jönnek, lesznek "nemcsakbabák", akkor egy pillanatig sem reklamált, nagyon várta a napot. Amikor mondtam, hogy elmarad, akkor azt mondta, ne mondjuk meg, hogy beteg Gergő...Még lehet, hogy meggondolja magát, de nem élem bele magam. Amúgy meg lesztek elegen, nem fogok hiányozniKép

BenianyuKép Megnyugtattál azzal, hogy Beni is 4 éves koráig éjszakai pelusos voltKép Igaz, Balázs pár hónap múlva négy, de türelmes vagyok, nem tehetek nagyon mást. Múltkor megkérdeztem tőle, meddig akar még éjjelre pelust, azt mondta, száz napig...
Minek Neked a citromkúra? Kép Milyen eredménye van? Amúgy azért akadtam ki magamon, hogy milyen hülye vagyok, hogy ennyire nem gondoltam Gergőre, mert amúgy mindig meggondolom, mit ehetek, és elég óvatos vagyok. Most meg csak a könnyen, gyorsan lefogyni lebegett a szemem előtt.
Lolka és Bolka nálunk is nyerőKép

CinkaKép KöszönjükKép Gergő normálisan aludt, úgy tűnik, kiment a citromKép

AyseKép Egyetértek a bébi-biliztetéssel kapcsolatban.
Viszont ha jól belegondolok, a női tölcsér néha nem lenne hülyeség. / gondolok itt egyrészt a mocskos vécékre, másrészt arra, amikor vizes úszódresszben próbálok elmenni pisilni, és le kell magamról rángatni az egész tapadó micsodát, és ugyanez vissza/.
Tejmentes étrendKép Nagyon sajnálom! Ahogy a liszérzékenyeknek van honlapjuk, és mindenféle útmutató, mit lehet enniük, biztos találsz a neten a tejmentesre is segítséget.

DóriKép Az esethez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy az első UH-n nekem sem látszott Gergő, pedig két teszt pozitív lett. Két hét múlva már a sima UH-n is ott volt, nem csak a hüvelyinKép

Mennem kell, mindenkinek nagyon szép hétvégét!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sildike:

Amerikában 280 millió ember él. Ezeknek mind idióta nevelési módszerük van?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most nem morgós hangulatban vagyok, hanem kifejezetten mérges lettem.

Minden egyes hozzászólásomat úgy érzem meg kell védenem, mert valaki úgy érzi ezzel őt személyesen hülyének néztem. Próbálok vigyázni a hozzászólásaim stílusára, és azért aki ismer így a fórumon keresztül szerintem mind tudja nagyon jól hogy soha bántó szándékkal nem írok. Amiket leírok pedig sokszor azért írom le, mert úgy érzem, sok másfajta vélemény elhangzik, ezért én is bedobom amit én leszűrtem. Szerintem semmivel sem hangosabban vagy határozottabban vagy rámenősebben mint mások. Gyakran olyan linkek és cikkrészletek társaságában, amik alátámasztanak, amiket nem azért másolok be, mert úgy gondolom hogy hülyék vagytok, hanem azért, mert gondolom van akit érdekel. De egyre inkább azt érzem, kétszer is meg kell gondolnom mielőtt írok, mert újabban nem tudok olyat írni, amire valaki ne ugrana. És ez bántó is meg fárasztó is meg örömrontó is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!
Ez nem semmi hallod! KépKép És mit szóltál, amikor közölte Veled a dokid, hogy sehol semmi? Mindent rendben talált és sehol a babó?

Rokica!
Biztos, hogy nem idióta ott sem mindenki! Kép De valóban elég hülyén nevelődik jópár amcsi. Nekünk is vannak kint rokonok+barátok is és hááát.. persze ne általánosítsunk, mert az nem szép, de ez a sok kib..tt hamburger zabálás pl. nem jómagyar szokás. Kép

(még alszik a lányom! Kép)
Vendég

Róki

Először is talán nem mind a 280 millió embernek van idióta nevelési módszere, de szerintem az amerikai nevelési módszerek, meg egyáltalán ahogy a gyermek-kérdéshez hozzáállnak azt én, igen, idiótának tartom. Persze lehet ezzel vitatkozni, nyilván van akinek bejön, nekem nem.

A másik én nem a pisi témához való hozzászólásra mondtam, hogy egyetértek Ayse-val, hanem a stílusra. Egész biztos, hogy az enyém is iritál másokat, de én is meg szoktam kapni ezért a kritikát. A szubkultúrák kihalásához csak annyit, hogy nekem pl. az amerikai kultúra?! nem hiányozna. Max. a filmek, de még abból sem mindegyik. Persze ez is csak az én véleményem lehet vele vitatkozni, de nem igazán érdemes, mert én így gondolom és ezen nem tudok/akarok változtatni. Talán nem is kell, mint ahogy Neked sem kell a Tiéden.

Kép
Kép Kép
sildike

Juc6
Pont ezt írtam Tündének, hogy nem arra gondoltam, hogy aki nem fél, annak nem fog fájni, hanem a mi életünkben már benne van az, hogy a gyermekszülés az fájdalmas. Ha egy nőnek azt mondják, hogy szülés, egyből a fájdalom jut eszébe. Az eszkimóknál pont ezt vizsgálták, hogy mivel ők nem ebben nőnek fel, nem is úgy indulnak neki a szülésnek, mint egy fájdalmas valaminek és a szervezetők képes fájdalomcsillapító anyagot termelni. Ha gondolod előkeresem valahonnan a cikket. Azt hiszem még egy ősrégi Kismamában olvastam, még Bazsika születése előtt.

Kép
Kép Kép
sildike

Helló lányok!

Látom, megint forr(adozik) a hangulat, nem is nagyon örülök neki. Kép
Szobatisztaság:
csak annyit füznék hozzá - azt hiszem, Sildike is írta, hogy ő is - , hogy én már 1 évesen szobatiszta voltam!!!!
Ezt nagyon régóta tudom, most viszont, hogy van egy 8 hónapos gyerkőcöm, el sem tudom képzelni, hogy ez hogyan lehetett. Valamivel több, mint 4 hónap múlva Gergő is 1 éves lesz, de el sem tudom képzelni, hogy addigra ő is az legyen. Mondjuk eszem ágában sincs bármiféle ráhatással lenni, vagy afelé terelni egyenlőre.

Én még adós vagyok a talis képekke, íme:
Kép
KépKépKépKépKépKép

Kép
kuha

Na most lapitokKép én dobtam be a pisitémátKép, pusztán mert érdekes volt. Én nem próbálnám ki, legfőképp azért, mert sok felesleges energia, félóránként pisiltetni egy gyereket. De ha valaki csinálja, hát tegye, engem nem zavar. Annyifélék vagyunk, annyiféleképpen tesszük a dolgainkat, szerintem kár erőltetni a saját elképzeléseinket. Én legalábbis elfogadóbb vagyok. Mint ahogy már egyszer irtam, az egyik szülő igy tesz, amásik úgy, az egyik szoptat éjszaka, a másik nem, az egyik bilizteti a kétévest, a másik nem...addig nem tudjuk, jól tettük-e a dolgunkat, amig nem látjuk, hogy a gyerekünkben van életöröm, szereti az életet. Mindenki tegye a legjobb belátása szerint (persze extrém esetek kivételével, pl. komoly verés...).

Én például a hozzászólásaitok alapján úgy gondolom, lehet, hogy 2-3 hónaposan hagynom kellett volna Jucsit egy kicsit (de csak egy kicsit) sirdogálni éjszaka, akkor talán ritkábban kelne. De nem kárhoztatom magam miatta, hiszen nem biztos, hogy igy lenne, és a legjobb belátásom szerint tettem. Soha nem fogom megtudni, mi lett volna, ha. Ugyanaz az anyuka ugyanazzal a gyerekkel sajnos nem tudja kétszer megélni ugyanaztKépKép.O És különben is jó igy, ahogy van, a világ legaranyosabb kislányávalKépVolt egy film, emlékeztek? Egy férfi vissza tudta pörgetni az időt, és többször nekifutott, hogy meghóditson egy nőt. Sokadszorra sikerült, több jelenet is pofonnal végződöttKép Hires film, meg a szinész is, de nem emlékszem, ki.

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Juci,
hát épp ezt írtam én is, hogy a kitolásban segített a sportoló múlt, sittysutty kint volt Zita.
Csak az odáig vezető út volt rögös...
Én 5 órát voltam 2-3 perces fájásokkal, és utána még 5-öt oxytocinos fájásokkal. Visszagondolva hős vagyok .OKépKép de akkor inkább mást gondoltam magamról és mindenkiről. KépKépKép
hihihhi, nyál-lefetyelést hangosan olvastad, hogy elkapta Zitától Marci? Kép

Megann,
én láttam az Intersparban, itt Győrben. Kép
Feltételezem, hogy akkor arrafelé is van.

Davallia,
én nem szültem otthon, de mint írtam, halványan megfordult a fejemben. Szóval ha úgy lennénk, mit a hollandok, ahol ez bevett szokás, és minden feltétel adott, akkor lehet, hogy inkább otthon, vagy vmilyen születésházban.
én is úgy gondolom, hogy sok a felesleges vizsgálat és miegymás a szülés, de még a várandósság ideje alatt is.
De persze Mo-on csakis jól felszerelt kórházban.

Mea,
sztem se akart Sis megbántani Téged, Õ alapból békeszerető, legalábbis nekem eddig így jött le.
Én se tudom, ki hol szült.

Ayse,
hát ezen a papírtölcséres női pisilésen halálra röhögtem magam!
Apának is tetszett! Kép

Dóri,
akkor húzzatok bele! Végülis ha nem lát semmit, akkor az elhalás esetén jó hír, nem? Úgy értem, hogy akkor nem kell kaparni meg ilyenek.

Rokica,
Ayse mindent leírt. Nem kívánom tovább ragozni.

Jucc,
én idegen helyen egyszerűen izomból pisilek, a vizes fürdőruhát pedig nemes egyszerűséggel csak félrehúzom. Kép

pisitéma: többen írjátok, hogy már milyen hamar szobatiszták voltatok. Hmmm.... nem lehet, hogy a szüleink kicsit "szebben" emlékeznek vissza? Mindjárt megkérdezem anyumat, hátha én már 8 hósan szobatiszta voltam. Kép
Vendég

Bár úgy érzem, ezzel már pofozom a x@rt, de csak leírom.

Az edény fölé tartásnak azért némi köze van a biliztetéshez, mert egyszer csak eljön a pillanat, amikor ehhez a művelethez már nagy egy gyerek és akkor nyílván képbe kerül a bili. Meg az az idő is eljön, amikor a gyerek már magától, verbálisan, vagy metakommunikatív jelekkel közölni tudja, hogy mi következik. Akkor pedig mégiscsak a gyerek drillírozása ez a módszer.

Rokica, igazad van, nem teljesen Neked kellett volna címeznem a véleményemet erről, de legutóbb Te szóltál hozzá (méghozzá azt is írtad, hogy nem kell összetéveszteni a 2-3 éves kori szobatisztaságra neveléssel, amiről, viszont én írtam ezt megelőzően), ezért mondanivalómat Neked címeztem. (elkerülendő a sunnyogásos célozgatást). Részemről lezártnak tekintem az edénykézés-témát. Valami oka csak van, hogy többen megbántódnak azon, amiket írsz, ezen érdemes lenne elgondolkodni, részemről írtam egy példát, hogy mi esett rosszul.

Ayse

ayse

Julcsi tornászlány legújabb mutatványai:
Kép
Kép

KépKép

KépKép
majola

TündeKép Én is izomból, és én is félrehúzom mostanában, de egy óráig igazgatom, nehogy úgy maradjon. Csak gondoltam, ez a tölcséres módszer kicsit kényelmesebb lenne, bár a fürdőrucit akkor is félre kell húzniKép

Megyek, hív a napos időKépKépKép

J.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

És apával:
Kép

Igy jártok, ha sokat vitáztok: foglaljuk a helyet, addig sincs veszekedésKép

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa,
Már vége is a sétának, vagy ennyire szalad az idő?

Annyira szép kis pofija van Julcsi tornászbajnok lánykának! Ezek a kerek orcák, csak úgy kínálják magukat a puszilgatásra!Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Tegnap falikaki, ma meg izomból pisilés. Hát ez is elég viccesen hangzik! Itt nevetek hangosan magamban!

Tofim alszik, utána ebéd és irány az állatkert! Már olyan régen voltunk.

Kép
Bab és Tofi
bab

Jucc Kép!
Urinell higiéniai tölcsér 7 db 588 Ft (ápr. 16.-ig érvényes ár). Forgalmazza a Humantrade (ingyenes házhozszállítás: www.gyogybolt.hu). Hozzátok legközelebb eső partnerforgalmazó: 1212 Bp., Kossuth L. u. 30-46, Mike és Társa 2002 Kft.
Lehet, egyszer én is kipróbálom!
KépKépKép

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: