Jó reggelt Lányok!
Csak úgy pattognak itt a szikrár.
Mea
Csak Sis védelmében engedd meg, hogy annyit mondjak még, hogy pont ő az aki többekkel együtt - veled is - nem szokott célozgatni, hanem mindig megmondja a véleményét, akkor is, ha másképp gondolja.
Szerintem egy picit érzékeny vagy - teljesen érthetően - erre a témára.
Még az is igaz, hogy pl. én is úgy írok, hogy megnyitoma jegyzettömböt elkezdek sorra válaszolgatni mindenkinek, és sokszor ez alatt az idő alatt kerülnek be új üzik. Nem is biztos, hogy Sis látta már a Te üzidet, amikor leírta a véleményét.
A női klinika pedig tényleg az egyik legismertebb hely és sokan mennek oda szülni, talán ezért volt a példa.
Lehet, hogy én voltam a hibás, hogy felkavartalak ezzel a császár témával és azért reagáltál érzékenyebben a dolgokra. Bocsi.
Ayse és mindenki, aki a szobatisztasághoz hozzászólt
Szerintem is csak a türelem segít ebben a kérdésben. A szobatisztaságra ugyanúgy meg kell érnie a gyereknek, mint pl. a hozzátápira. (azért írom ezt, mert ez az, amit már tapasztalatból sokan tudunk).
Ez az edénykébe pisiltetés szerintem egy nagy marhaság és csak az anyuka idejét rabolja.
Nálunk pl. Bazsika olyat is csinált, hogy ráült a bilire, belepisilt egy kicsit, felállt, hogy megtapsolkuk, meg megdícsérgessük, aztán amíg én kimostam a bilit, addig a maradékot a szoba közepére engedte. Ebből is látszik, hogy nem azért pisilt a bilibe mert tudta volna, hogy oda kell, vagy szobatiszta lenne, hanem azért, mert azt látta tőlünk, hogy az egy jó okos, dícséretre méltó dolog.
Ráadásul, a szobatisztaságot, ha erőlteti a szülő, abból komoly gondok is lehetnek később. A fiúknál egészen ameddőségig is fajulhat a dolog. Most nem akarok hülyeséget írni, majd holnap megkérdezem a védődnőnket, mert ő mesélt erről egyszer, csak a vége meradt meg bennem.
Róki
Ne haragudj, de amit Ayse az előbb írt, azzal maximálisan egyet kell, hogy értsek. Már csak azért is, mert az amerikai nevelésnél idiótább és rossz dolgot nem nagyon tudok elképzelni.
Ráadásul szerintem itt tényleg nagyon sokan vagyunk, akik az átlagnál jártasabbak a gyerekekkel kapcsolatos kérdésekben, mert felelőségteljes szülők vagyunk. Én pl. általában több kört is futok különféle témákban, több mindent is elolvasok.
Természetesen a véleményedet Te is elmondhatod, ebben szerintem nem is gátolt meg senki. Ugyanúgy, mint ahogy én is le szoktam írni határozottan a véleményem, és főleg a tapasztalataimat, ahogy Te is írtad.