A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

TimeaKép
Szívbõl gratulálok és boldog babavárást kívánokKép
AlmaKép
Fel a fejjel, majd most húzlak egy darabigKép
PannaKép Köszi megkaptam bár enyhén szólva béna vagyok így írtal leveletKép
NikieKép
Én az elmúlt évben éltem át hasonlót... Persze nem meséltem el senkinek, hogy mi elég "reménytelenül" próbálkozunk, viszont vittem egy csomó fotót a Párocskámról meg kettõnkrõl és én is közreadtam a képeket mint más a gyermeke fotóitKép Tudom, hogy furin hangzik, de én meg a jól mûködõ házasságunkkal meg a Párocskámmal dicsekedtemKépKép Ne szomizz, ami késik nem múlik...Kép
EdelweissKép
Ne idegeskedj!!! Ez teljesen normálisKépKép

Puszi: Doris
doris

Na megint itt vagyok!

Megpróbálom leírni az esetet.
06. 19.-én 8 tüszõt szívtak le, ebbõl 6 petesejtet nyertek. MÁsnap telefonálni kellett, hogy mikor kell menni beültetésre. Mondták, hogy 3 petesejt termékenyült meg, és õket fogják visszaültetni. 21.-én volt a beültetés. Lényegében ennyi. 3 napig nekem is volt enyhe hasfájásom, ami elmúlt. A beültetés napjától fájtak a melleim, de úgy kb. 1 hét múlva kezdett szûnni az érzékenység. A vérzés nem jelentkezett, mert kaptam progeszteron szurit és Utrogestan hüvelykapszulát is, így nem tudott megjönni, csak most, amikor már abbahagytam.
Sokat sírtam, nagyon nehéz. Szeptemberben kell visszamennünk, de akkor még "csak" újrakezdik a vizsgálatokat, nem tudom pontosan mikor lehet egy újabb lombikot kezdeni.

Ha van kérdés, bátran tegyétek fel, ha tudok válaszolok.

Köszi, hogy "meghallgattatok".

Éva
Éva

BeaKép
Egyetértek Monival, szerintem is jót tenne a párodnak a gynevac, hiszen mint tudjuk, pont ilyen gyulladásokra és fertõzésekre van, illetve gyógyi mellett is alkalmazható.
Meg szedjen sok vitamint is.
Remélem, két hónap alatt meg fog teljesen gyógyulni.Kép

TimeaKép
Gratulálok!Kép Jó ilyen esetekrõl hallani!Kép
Ti április elõtt már hány hónapja próbálkoztatok?

Alma
sajnálom nagyon.

CsajokKép
Bnemethmnek írtam magánba is, de nem válaszol. Remélem, jól van.

Szerintem indíthatnánk egy olyan listát is, hogy "nyomtalanul eltüntek"Kép.
Abba tartozna GALUSKA és ALICE is!

Galuska, Alice
Mi van Veletek? Adjatok már egy kis életjelet!Kép

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

GittaKép

A párom azt mondta, meg ne tudja, hogy akár ránézek ilyen bogyókraKépKépSoha többet nem fogom szedni, az biztos.

NikieKép

Mailt küldtem.

EdelweissKép

Minden rendben lesz, nem fog megjönni, csak 9 hónap múlva. Csak pihenj sokat, és ne idegeskedj.KépKép

TimeaKép

Nagyon örülök, hogy neked sikerült. Mindannyian reménykedhetünk tovább.KépGratulálok. Nagyon vigyázz magatokraKép

Puszi: Edit
Edith

Timea!

Gratulálok a babádhoz! Vigyázz nagyon magatokra!
Boldog kismamaságot kívánok!

Éva
Éva

Köszönöm a jókívánságokat!
Zsuzsu: 4 hónapig, és van már egy kisfiunk aki szintén elsõre sikerült.
Mielõbbi pocakososdást:

Timea
Névtelen

Edelweiss,
akkor nálunk is beírhatod a táblázatba. Szülés várható idõpontja 2002. dec. 26.

Lányok,
tudtok valamit Cipomamáról és Gombócról?
Zsuzsó
zsuzsó

Lányok!
Mi a Central European Timbe-ba tartozunk, de ott olyan nincs. na mindegy. Nem nagy eltérés, meg ugyse percre pontosan kell együtt lenni.

Timea!
Gratulálok! Minden kismama jó tanácsa, hogy a lelkünket hozzuk rendbe. Látom neked is.

Éva, Bea!
Ne keseredjetek el, ma én is el vagyok egy kicsit szontyolodva, de várom a holnapot, hogy jobb legyen.

Marcsi
Marcsi

Edelweiss,
Edelweiss,

Köszönöm a táblát!

Edith,

Ha nem szedted volna a fogamzásgátlót, és akkor jön a gyerek, amikor nem akarod, akkor az lett volna a baj. Nem hibáztathatod magad!

Cateye,

Tényleg senkinek semmi köze hozzá! Olyan jókat tudnak egyesek az ilyen csámcsogni. Az "ötéves terv" jó ötlet.

Nelli
nelli2

NelliKép

Tudod, akkor még tanultam, csak azért nem lett volna akkor jó az idõzítés. Most, hogy már nincs akadálya, csak türelmesnek kell lennem, igazKép

ÉvaKép

Ne szomorkodj, össze fog jönniKép Olyan sok pozitiv eset van elõttünk, hogy nincs okunk feladni a reménytKép Legközelebb biztos minden rendben lesz.
Edith

NikieKép

Mailt küldtem.

Edit
Edith

ÉvaKép
Úgy sajnálom, de nem szabad feladni a reménytKépKép Miért kellenek a kivizsgálások? Neked milyen problémád volt a lombik elött? Miért nem lehet egy hónap szünet után újra próbálkozni?
PankaKép
Mail mentKép

doris

ÉvaKép

Olyan esetek is voltak itt a topicban, hogy valakinek lombik után spontán összejött, jól emlékszem?

Edit
Edith

Lányok
Aranyosak vagytok, remélem igazatok lesz! Kép

Éva
Nem kaptam emilkét. Jó címre küldted? (Remélem nem a cégesre, mert azt most nem érem el.) Ezek szerint az Utrogestan miatt nem is tud megjönni, csak riogat??????

Beszti
Gratulálok a picurkához! Remélem jó fiú. KépKép

Tímea
Ez fantasztikus. Kellemes babavárást kívánok Neked! Kép

Zsuzsó
Beleírtam. Kép De jó! Karácsonyi baba lesz? KépKépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

EdelweisKép

És a többi tünettel mi újság?

Edith

Edit
Hát az a helyzet, hogy a hasam idõnként szúrogat egy kicsit, a mellem fájogat és olyan szeszélyes vagyok mint az idõjárás. Kép
Erre voltál kíváncsi? KépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Zsuzsó!

Hát ez nagyon klasszKép, mi is karácsonyi meglepit szerettünk volna. Nagyon vigyázzatok!Kép
/Mi még jobb ha nem is próbálkozunk.-Gomba elleni kezelés folyikKép - szó szerint./

Edith
Mailt dobtam.

Nikie
nikie

EdelweissKép

Ez nagyon igéretesnek tûnikKépKépMindenesetre biztatóKépKépKép

Edith

Edelweiss,

Otthon vagy táppénzen? Pihensz?

Doris!
Két lombik között 3 hónapot kell várni. És ezt azt hiszem mindenhol betartják.

Egy ismerõsöm azt szokta mondani, a mikor lesz baba kérdésre, hogy majd ha csinálunk. Jó mi, csak durva akárcsak a kérdés.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Nincs idõm sajna elolvasni a termést, pedig úgy látom, volna mit Kép! Kinyomtattam, elviszem haza. Én három napra elhagylak benneteket (oktatás), már most hiányoztok! Mindenki legyen jó, félidõsöknek hajrá, a többieknek pedig türelem! Majd pénteken megirom, mi volt a klinikán, mert az egy külön sztori.

Pusszancs Mindenkinek!

KnéRita
knérita

Sziasztok

Timea Kép
Gratulálok Neked és boldog babavárást kívánok Kép

Nikie Kép
A tizenöt éves találkozón már biztos a gyerek(ek) fényképeit fogod mutogatni Kép És milyen jó lesz, hogy még olyan fiatal anyuka leszel!
Eszerint Te is 28 éves vagy Kép Egyébként nem látlak a táblában, mióta is próbálkoztok stb Kép Ja, most olvasom, hogy gombás fertõzés Kép Meddig kell várakoznotok? Bocs biztosan írtad, csak kiment a fejembõl...

Éva Kép
Sajnálom, hogy nem sikerült a lombik Kép

Bera3
bera3

Doris!Kép

A fenti bíztatást köszi!
A találkozón jó kedvem volt látszólag, de aztán jól elbõgtem magam, hogy lehetek ilyen szerencsétlen?Kép.
Mindegy, legyen jó kedvünk!Kép Próbálom én is pozitívan szemlélni a világot!

EdelweissKép
Ez nagyon igéretesnek tûnik, szerintem is.Kép

Nikie
nikie

NikieKép

Mailt küldtemKép

Edit
Edith

NikieKép

Ma már Jó gyógyszerek vannak a gombás fertõzésekre. Tüneteid is voltak, vagy csak vizsgálat során derült ki?

Edit
Edith

NikieKép
Nem szabad azon morfondírozni (bár tudom, hogy mennyire nehéz...), hogy milyen szerencsétlenek vagyunk, meg milyen igazságtalan az élet...stb. Hidd el elöbb-utóbb nekünk is sikerülni fog de meg kell érte dolgoznunk keményen. Viszont milyen szerencsések vagyunk, hogy van társunk aki támogat minket, van otthonunk, fészkünk ahová fogadhatjuk a kis jövevénytKép És mi biztosan nem fogunk pánikba esni, hogy babásak leszünk hisz minden idegszálunkal várjuk ÕtKépKép És sosem tudunk majd lemondani RólukKépKépKép Hidd el ez sem kevésKépKép
MarcsiKép
Ez nagyon-nagyon jó!!!Kép Hát így fogok eztán "visszavágni" a tapintatlan kérdésreKépKépKép Hogy ez nekem nem jutott eddig eszembe!!!KépKépKép HOlnap reggel izgatottan várom a +++++++ híreketKépKép
RitaKép
Várom a beszámolódatKép

doris

Most elköszönök, de lehet, hogy este még belekukkantok a topicba. Mindenkinek további szép napot, és "+" EREDMÉNYEKET.

NikieKép

Mindent köszi addig is. A baba pedig nemsokára össze fog jönni, hidd elKépKép

RitaKép

Én is várom a beszámolódKép

MarcsiKép

Hát igen, ilyen tapintatlan kérdésre csak így lehet válaszolni.

Sziasztok

Üdv, Edit
Edith

Doris!

Te még maradj kérlek!

Nikie
nikie

Drága NikieKép
Mire gondolsz pontosan? 5-ig itt vagyok, de aztán szaladnom kell, mert angol órám lesz és ha nem érek haza idõben, akkor a tanárnõm kénytelen lesz a Párocskámmal "csevegni"KépKép Ez mondjuk nem nagy baj, csak ettõl az én angolom nem fog javulni...KépKép Ha a babásodásra gondolsz akkor ne idegeskedj, én még maradok úgy hiszem... Nem leszel egyedül, fel a fejjelKépKépKép
CipómamaKép
Tiszta szívbõl kívánom, hogy minden rendben legyen Veletek...Kép Jelentkezz kérlekKép
SienKép
Mi újság van Veletek? Minden rendben?

doris

Doris,Bera3!

A gomba 98 õsze óta kisebb-nagyobb megszakításokkal fennáll.
A kúpok nem elegek, végre már tudom, sokkal hosszabb kezelés kell ahhoz, hogy végleg eltûnjön és a hüvelyflóra is vissza legyen állítva a megfelelõre.
Egy terhesség sikerült tavaly szeptemberben, de a 7.héten tudjátok..., ez is 1 év alatt jött össze, mert a drágalátos dokik(3) az akkori 35-42 napos ciklusomra azt mondták, hogy ne törõdjek vele. Én még hagytam magam rábeszélni, de a legszörnyûbb, hogy a SOTEI-n is ezt mondták, pedig Ti is jobban tudjátok, hogy rendellenes ez a ciklus. A vizsgálat nem árthat csak használ!
Ami talán jóKép, hogy azóta 34-35 napos a ciklusom. Fog ez még lentebb is menni!
A gyógynövényeket mindenkinek ajánlom, mi mástól lenne 34-35? Cickafark+palástfû-teaKép! A palástfû német neve: Frauenmantel, azaz nõi kabát, az összes nõi bajra tökéletes orvosság, semmi mellékhatás, tuti tipp.

Hát ez történt velem.Kép

Nikie
nikie

Nikie, ne aggódj a gomba miatt, tavaly én is rengeteget szenvedtem vele, nekem akkor jött ki elõször, de elég maradandó vendég volt... és látod, most minden OK.
Egyébként a hosszú ciklusokkal sincs baj, csak legyen peteérés és megfelelõ szintú progi.
Zsuzsó
zsuzsó

Sziasztok!

Napközben nem neteztem itthonrol, de most bepotoltam. Kép

Jovika,
Köszi az infot a douglas üregröl.

Doris,
igen, gondolom hormonkezelés jön, holnap megyek varratszedére, talán megbeszéljük majd a továbbiakat. Jol emlékszem, neked is endod volt?

Cateye,
Nálam csal a laparral tudták megállapitani, de van, akinél Uh-al is látják. Tünete az erös görcsök, ami nekem már általános iskolás korom ota van, és eddig minden doki csak legyintett, hogy majd szülés után jobb lesz.

Bera3,
Bocsi, nem akartalak megijeszteni, tényleg csak azért irtam, hátha valakinek segit és okosabban csinálja mint én.

Gitta,
az az epegörcs tényleg szörnyü lehetett. Remélem rendesen elmulasztották, nem kell többet ezzel szenvedned.

Ildi,
sajnálom, pedig ugy szurkoltunk.

Edelweiss,
ha van idöd, amikor a táblát berhálod, letehetnél az also kék részbe (a mellékvágányra) engem is a 6 ho várakozással, ami még el sem kezdödött.
Ja, és Caldeához beirhatod, nov. 19.-re van kiirva szülni.

Szép napot holnapra mindenkinek
Puszi, Eni
Eni

Sziasztok Lányok!Kép
Megint eltûntem, de sajna nem nagyon van idõm mostanság munka mellett írogatni. Most azért gyorsan bejelentkeztem, mert végre itthonról is tudok netezni (hurrá!Kép), így legalább este be bírom pótolni az elmaradásaimat.
Ígérem nemsokára újra naprakész leszek, és sûrûbben jelentkezek!
Amúgy semmi különös nem történik velem, élvezem a "dokimentes" hónapokat, de amellet már várom a szeptembert, hogy újra felgyorsuljanak az események!Kép
Ja, a hétvégén a párom megkérte a kezem (mi még nem házasodtunk össze, majd talán most), hosszas morfondírozás után igent mondtam! KépKépKép

Puszilok mindenkit!
Sien
Sien

Szép jó reggelt Mindenkinek !

Eni
Kicsit megnyugodtam az endo miatt. Nekem nem nagyon vannak görcseim mensikor. Van, hogy észre sem veszem, hogy megjött.

Marcsi
Ez a legjobb ötlet a kérdezõsködõknek. Nem baj ha durva, de elvágom a további kérdezõsködés fonalát. Köszi.

Lányok !
Szerintetek normális, hogy mensi alatt 36,9 volt reggel a hõm ? Amikor megjött 36,7 volt, pedig általában az alacsony hõjû emberek közé tartozom.

Mindenkinek jó munkát, és sok termést a topicon !

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányok!

Mindenkinek jó reggelt!Kép
Igazából még nem nagyon vagyok képben, írnna valaki egy-két dolgot az endoról? Nem igazán tudom, milyen betegség és mik a tünetei.Kép Gyógyítása ezek szerint mûtéttel, igaz?

NikieKép

Nekem volt olyan idõszakom, amikor egyfolytában gombás fertõzést kaptam. Szerencsére nem volt az utóbbi idõbe semmi gond. Hidd el, gyorsan rendbe fogsz jönniKépNem reménytelen a dolog, jó példa erre ZsuzsóKépKép

Edit
Edith

Sziasztok Lanyok!

Nem tudom emlekszik-e meg ram valaki, egy darabig szerepeltem a tablazatban, aztan kivetettem magam es jol eltuntem, de sajnos nalam az sem segitett a babasodasban, hogy nem netezem es nem merem a homet sem.
A rendszertelen ciklusomra 3 honapig szedtem Norcolutot, de azota eltelt 2 gyogyi mentes honap, viszont ugyanolyan ossze-vissza. Es sajnos a barna trutyim is visszatert, igy nagyon el vagyok keseredve. Az egyetlen pozitiv dolog, hogy talan sikerult talalnom egy jo orvost, jovo heten megyek vissza hozza.

Edelweiss,

visszatennel ujra a tablazatba? 10 c 4 cn 28 ev Szfehervar
Koszi! Es en is nagyon szoritok, hogy vegre legyen egy pozitiv lombikos is kozottunk.

Sien!
Neked pedig sok boldogsagot! Mikor lesz a nagy nap?

Andi
andi28

Sziasztok!

Doris!
Azért kellenek újra a kivizsgálások, hogy nincs-e valami fertõzés, hogy minden marad rendben maradt-e. Uh lesz és hüvelyváladék vétel, nõgyógy. vizsg. Lombik elõtt és most is magas az FSH szintem, amire napi 1 tbl. Serocryptint szedek. Ezzel valamivel alacsonyabb a szint, de még így sem normális, ezért nehezen lehet stimulálni.
A lombikok között 3 hónap szünetet kell tartani, sajnos. Pedig én szívem szerint máris kezdeném a következõt. Biztos azért kell annyit várni, mert a szervezet meg van terhelve ilyenkor a sok hormonokkal és meg kell várni, hogy helyreálljon az eredeti rend, hogy tiszta lappal lehessen újra kezdeni.

Edelweis!
Írd meg minden nap, hogy hogyan haladsz, hogy mit érzel, annyira örülnék ha neked (is) sikerülne!
Nekem szerintem a Progeszteron szuri miatt nem jött meg. Bár emellett én is használtam az Utrogestant.
Mivel te úgy tudom nem kapsz szurit, "csak" Utrogestan kúpot, és emellett nem jön meg (ne is jöjjön), akkor az nagyon jó jel. Mert akivel én beszéltem, és csak Utrogestant használt, és nem volt terhes, annak megjött még azelõtt, hogy vissza kellett volna mennie a kórházba.
Úgy hogy fel a fejjel, úgy látom jók az esélyeid. Ráadásul neked 8 sejtes babát ültettek be, ami sokkal jobb, mint az 4-5 sejteseim voltak. Tessék bizakodni, csak eljön az a szombat. És küldj szombaton sms-t, hogy mi lett az eredmény.
Légyszíves küldj egy e-mailt, hogy tudjam mi a jó címed, mert lehet, hogy a rossz címre írtam.

Lányok!
Mindenkinek köszönöm az együttérzést! Aranyosak vagytok.

Nálatok is ilyen dög meleg van, mint itt nálunk? Hogy birjátok?

Puszi: Éva
Éva

Sziasztok Lányok! Jó reggelt!

SienKép
Fogadd óriási gratulációmat! Az idõpontot már eldöntöttétek?

ÉvaKép
Annyira sajnálom, hogy nem sikerült az elsõ lombik, de én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, hogy nem szabad feladni a reményt és minél pozitívabban kell állni a dologhoz.

Ezzel kapcsolatban elmesélek Nektek valamit:
A nõvérem beszélgetett egy olyan hölggyel, aki egy örökbefogadásokat bonyolító alapítványnál dolgozik. Ez a hölgy azt mondta, hogy legalább 10 olyan párt ismer, akik miután túl voltak mindenféle kezelésen és lombikprogramon, úgy döntöttek, hogy örökbe fogadnak egy gyereket. Ez azonban nem megy egyik percrõl a másikra, szóval mialatt várták a babát örömmel és boldogan, felszabadulva a sok lelki teher alól, nagyon sokan terhesek lettek! Spontán!
És ez is azt bizonyítja, hogy a lelki tényezõk milyen nagy szerepet játszanak a teherbe esésben.

MarcsiKép
Hogy vagy? teszteltél? Úgy izgulok.

zsuzsu

Sziasztok Lányok!

Sajnos a mai teszt negatív. Már a terhességi tüneteket sem érzem. Még csinálok egyet holnap vagy holnapután és aztán abbahagyom a gyogyókat.

Remélem nem haragudtok meg ha bevágok ide egy hosszú angol szöveget, amelyben arról van szó, hogy a tamponok milyen veszélyesek, ui a cégek aszbeszt(et) adnak hozzá adalékként amitõl erõsebben vérzel, így több tampon fogy, továbbá mivel a tisztaság eseteén az emberek a fehér színre asszociálnak ezért a tamponokat fehérítik is, ami dioxint tartalmaz, és mindkét fent említett szer nagyon ártalmas az egészségre hosszú távon (toxikus, az immunkrendszert gyengíti, rákot okozhat).

Megoldás lehet a tamponok kerülése, vagy 100% pamut alapanyagú, fehérítetlen (nem hipózott) tampon használata.

Ime a teljes szöveg:

This is a personal topic, but thought some of you would be
interested. If
> you use pads, but especially if you use tampons, read this and pass
on
to
> your friends (for the men receiving this
> email, please forward it to your friends, significant others,
sisters,

> mothers, daughters, etc.)
>
> Check the labels of the sanitary pads or tampons that you are going
to
buy
> the next time, and see
> whether you spot any of the familiar signs stated in this email. No
wonder
> so many women in
> the world suffer from cervical cancer and womb tumours. Have you
heard

that
> tampon makers
> include asbestos in tampons? Why would they do this? Because asbestos
makes
> you bleed more.....if you bleed more, you're going to need to use
more.
Why
> this isn't against the law since asbestos is so dangerous? Because
the

> powers that be, in all their wisdom (Not), did not
> consider tampons as being ingested, and therefore wasn't illegal or
> considered dangerous.
> This month's Essence magazine has a small article about this and they
> mention two manufacturers of a cotton tampon alternative. The
companies
are
> Organic Essentials @ (800)765-6491 and Terra Femme @(800)755-0212.
>
> A woman getting her Ph.D. at the University of Colorado @ Boulder
sent
the
> following: I am writing this because women are not being informed
about
the
> dangers of something most of us use-tampons. I am taking a class
this
month
> and I have been learning a lot about biology and woman, including
much

about
> feminine hygiene. Recently we have learned that tampons are actually
> dangerous (for other reasons than TSS). I'll tell you this, after
learning
> about this in our class, most of the females wound up feeling angry
and
> upset with the tampon industry, and I for one, am going to do
something
> about it. To start, I want to inform everyone I can, and email is the
> fastest way that I know how.
>
> Here is the scoop:
>
> Tampons contain two things that are potentially harmful: Rayon (for
> absorbency), and dioxin (a
> chemical used in bleaching the products). The tampon industry is
convinced
> that we, as women,
> need bleached white products-in order to view the product as pure and
clean.
> The problem here is that the dioxin produced in this bleaching
process
can
> lead to very harmful problems for a woman. Dioxin is potentially
> carcinogenic (cancer-associated) and is toxic to the immune and
reproductive
> systems.
>
> It has also been linked to endometriosis and lower sperm counts for
men-for
> both, it breaks
> down the immune system. Last September the Environmental Protection
Agency
> (EPA) reported that
> there really is no set "acceptable" level of exposure to dioxin given
that
> it is cumulative
> and slow to disintegrate. The real danger comes from repeated contact
(Karen
> Houppert "Pulling the Plug on the Tampon Industry"). I'd say using
about
4-5
> tampons a day, five days a
> month, for 38 menstruating years is "repeated contact," wouldn't
occurs),
it
> creates a
> breeding ground for the dioxin. It also stays in a lot longer than it
would
> with just cotton tampons. This is also the reason why TSS (toxic
shock

> syndrome) occurs. you? Rayon contributes to the danger of tampons and
dioxin
> because it is a highly absorbent substance. Therefore, thin fibbers
from
the
> tampons are left behind in the vagina as it usually
>
> WHAT ARE THE ALTERNATIVES?
>
> Using feminine hygiene products that aren't bleached and that are all
> cotton. Other feminine
> hygiene products (Pads/napkins) contain dioxin as well, but they are
not
> nearly as dangerous since they are not in direct contact with the
vagina.
> The pads/napkins need to stop being bleached, but obviously tampons
are
the
> most dangerous. So, what can you do if you can't give up using
tampons?
Use
> tampons that are made from 100% cotton, and that are UNBLEACHED.
> >Unfortunately, there are very, very few companies that make these
safe
> tampons. They are usually only found in health food stores. Countries
all
> over the world (Sweden, German, British Columbia, etc.) have demanded
a
> switch to this safer tampon, while the US has decided to keep us in
the
dark
> about it. In 1989, activists in England mounted a campaign against
chlorine
> bleaching. Six
> weeks and 50,000 letters later, the makers of sanitary products
> >switched to oxygen bleaching (one of the green methods available).
(MS
> magazine May/June 1995).
> >
> >What to do now:
> >
> >Tell people. Everyone. Inform them. We are being manipulated by this
> industry and the
> >government, let's do something about it! Please write to the
companies:
> >Tampax (Tambrands), Playtex, O.B., Kotex. Call the 800 numbers
listed
on
> the boxes. Let
> >them know that we demand a safe product-ALL COTTON UNBLEACHED
TAMPONS.
> >
> >
> > Reminder:
> >
> >P.S. In order not to lose the impact of this email, I suggest that
> >anyone who wants to forward to your friends, PLEASE copy this mail
and
> paste to a NEW
> >message. That way will not distort the whole message with all the
forward
> arrows. Please
> >do this with consideration and seriousness
Marcsi

LányokKép
Szép jó reggelt MindenkinekKép
SienKép
Nagy-nagy Gratula NektekKép Mikor lesz a nagy esemény?Kép
NikieKép
Fel a fejjelKép Nincs reménytelen helyzet és mint Zsuzsó példája is mutatja ki lehet írtani a gombuskákat csak nehéz küzdelem árán... A gyógytea tényleg csodákat tehetKép
EniKép
Ne szomizz most már az ok kiderült és lehet kezelni a dolgot. Nekm is endom volt és van jelenleg is... Az endometriosisnek is több fajtája létezik. Vannak mûthetõ változatok és van olyan amit mûtéti úton nem tudnak eltávolítani. Azt fontos tudnod, hogy a terhesség kifejezetten jót tesz az endonak, mert ez a fránya betegség a menstruációból "táplálkozik" és azért tud észrevétlen maradni, mert a menzivel azonos idõben vérzik... A hormonkezelés lényege (amit valószínûleg Te is kapni fogsz) az, hogy gyakorlatilag egy mesterséges klimax állapotot idéznek elõ a szervezetedben, amely következtében nem fogsz menstruálni. Ne ijedj meg! Amikor az elsõ innyekciót megkapod (ez a menzi elsõ 3 napja közül valamelyiken történik), akkor elhúzódhat a vérzésed. Nekem 23 napig tartott. Utána viszont mindig azon a napon adják a szurit, amikor "elvileg" meg kéne jönnie. Azért elvileg, mert az elsõ szuri után már nem fogsz menstruálni, csak a naptárból tudod követni az eseményeket. Ne ijedj meg akkor sem, ha minden egyéb tünetet is tapasztalsz magadon (pl. hõhullám, érzelmi kitörések, labilitás...stb) Ez mind a gyógyszer hatása. A szurit vagy popsiba (Lucrin Depot) vagy hasfalba adják (ennek nevére nem emlékszem...) Én a II-es Nõi Klinikára jártam mert ezt az innyekciót nem adhatják ki mindenhol. A kezelések után nehezen jön meg a menzi, ez is normális. Nekem is és Andy-nak is csak gyógyszeres rásegítéssel jött meg... Egyébként nálam az endonak a világon semmiféle tünete nem volt... (CatEyeKépBocsi, nem akarlak megijeszteni, de nálam még görcsök sem voltak.) Pusztán annyit vettem észre, hogy a menzim szine ill. összetétele átalakult. Én sajnos nem reagáltam a kezelésekre. Az endom ugyanúgy megmaradt, sõt azóta még növekedett is... Ettõl függetlenül képes leszek gyermeket kihordani és szülni is!!!KépKép Ez lebegjen a szemed elött, ha úgy érzed, hogy megterhelõ a kezelésKépKép És tudd, hogy Cipómama is endos, de neki az elsõ inszemre összejött a babuka a kis CipócskaKépHa bármi kérdésed van szívesen válaszolok (ha tudok...)Kép
ÉvaKép
Sajnálom... ez a 3 hónap a lombikok közt nagyon hosszúnak tûnik, de biztos szükséges...Kép Drukkolok, hogy a következõ sikerüljönKép
EdelweissKép
Mi újság? Hogy érzed Magad?
Andi28Kép
Persze, hogy emlékeszem Rád!Kép Remélem ezúttal tényleg megtaláltad a legmegfelelõbb orvostKép Sok sikertKép
CatEyeKép
A hõmérséklet a ciklus elsõ felében változó lehet, és a 36.7 is normálisKép

Bocsi a regényértKép

doris

MarcsikaKép
Nagyon sajnálom, de teljesen biztos vagyok abban, hogy a nyaralás után nagyobb eséllyel indulhattok... Egyébként meg egy negatív teszt még nem tesztKépKép Ne add fel a reményt!!!
Köszi az infot a tamponról! Nagyon fontos, hogy az endometriosis szempontjából is TILOS!!! tampont használni mivel pangást okoz odabent és ezzel táplálja az endot!!!

doris

Drága MarcsiKép

Annyira sajnálom, hogy negatív lett a teszt, de én még mindig azt gondolom, hogy változhat a helyzet, hiszen még csak a 28. napon vagy. Vagy inszemnél ez máshogy van? Én nem hiszem. Erazmusz is mindig azt tanácsolja, hogy várni kell jó pár napot az elmaradt mensi után. A korábbi dokinõm szerint legalább 10 napot. Meg aztán Te is meséltél arról a lányról, akinek negatív lett a teszt, aztán abbahagyta a gyógyikat, de még mindig nem jött meg és kiderült, hogy babás.Kép
Szóval még ne add fel a reményt. Nagyon szorítok Neked továbbra is! Orvosoddal már beszéltél?

Amit a tamponokról írtál nagyon érdekes, de sajnos a mai világban már semmin nem lepõdik meg az ember. Annak azért örülök, hogy én mindig utáltam a tampont, szóval életemben max. 1 dobozzal használtam el.

zsuzsu

Szijasztok!

Nem nagyon NETezhetek mert rámszoltak, és a tábla aljra is leestem reggelre!Kép szoval ma van a következö ciklus elso ciklusnapja!Kép

Pusza!

Mamacs
mamacs

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Éva!
Nagyon nagyon sajnálom! Kép

Edith!
Oké! Akkor gyarapítjuk a gyogyó nélküliek táborát! Legfeljebb lesz 9 gyerekünk! Kép

Eni!
Persze, elmulasztják, majd aug. 14-én! Kép

Sien!
Gratulálok! Sok-sok boldogságot kívánok!!! Kép

Andi!
Sajnálom, hogy ide kellett visszjönnöd! Üdv újra közöttünk! Remélem nem maradsz sokáig! Kép

Mamacs!
Sajnálom, hogy nem netezhetsz! Kép

Ma szerencsére nincs semmi panaszkodnivalóm!!! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok újra egy kis kieséssel. A lábam már jobban van.
Sajnos még nem tudtam végigolvasni az üziket, de igyekszem bepótolni.
Képzeljétek a hõm vasárnap leesett és már két napja 36,4. Úgy látszik hatott a MACA és van peteérésem.

Most megyek olvasni, mert van mit.

Puszi

Andy
Andy

MamacsKép

Sajnálom, hogy nem nagyon lehetsz velünkKép

GittaKép

Nem baj, legyen 9, csak legyen már végreKépKép

MarcsiKépZsuzsuKép

Én eddig használtam tampont, de azt hiszem ezután egyet sem fogok.Kép

Lányok!Kép

Képzeljétek el, ma 36,7 lett a hõm. Szerintetek végre hajlandó elindulni felfelé a 19. cn-on?

Edith

Szisztok Lányok!

Zsuzsu,

Teljesen igazad van! A lelki okok miatt nagyon sok múlhat. Én bizonyos problémák miatt pszichológusnõhöz járok (most már ritkábban). Õ is azt tanácsolta, hogy igyak sokat, és relaxáljak. Próbáljam nagyon lazára venni a dolgokat. Ha valaki görcsösen akar babát, az beleütközik abba a csapdába, hogy emiatt nem akar összejönni.
Tudom, hogy sokan más problémákkal is küszködtök, de lehet, hogy sokat segítene, ha nem összpontosítanátok a teherbe esésre. Ez rám is igaz. Lehet, hogy el kellene kezdenem új munkahely után nézni (mivel nagyon utálom már a mostanit), és ha találnék, tuti összejönne a baba.

És hogy minden megfelelõen nyálkás, duzzadt, stb. legyen, nagyon sokat kell inni! Nekem még ez is problémát okoz!

Bezzeg mikor nem akartam, akkor egyetlen védekezés nélküli együttlét után teherbe estem.
nelli2

Edit,
Akkor valszinü tegnap volt a péd és már elkezdett felfelé kúszni a höd. Holnapra, ha magasabb lesz akkor az jóKép
Akció volt???? Tegnap vagy tegnapelött? De ha nem volt tegnap akció, akkor ma legyen ám!!!!

AndiKép
Ez nagyon jó hír. Drukkolok, hogy beváljon a maca.

Andi28
Igen, emléxem rádKép Sajnálom, hogy nem sikerült. Biztos jó lesz az új orvosod. Szabad tudni hol rendel?

MarcsiKép
Ne add fel ilyen könnyen. Inkább 2 naponta csinálj teszteket.

DorisKép
Imádom, hogy olyan +++++++++++++++++++ vagy.

Azt hiszem ennek ellenére sem mondok le a tamponról. Kép Tudom, túl kényelmes vagyok.
Egyszerüen nem tudok létezni nélküle. MEGÖRÜLÖK attól, hogy érzem, hogy folyik valami ki belölem arra emlékeztetve, hogy most megvan, míg a tamponnál elfelejtem, hogy menstruálok. Utálom azt az érzést, hogy minden pillantaban átázhatok, nem hordhatok azt amit akarok és nem mehetek úszni sem.

Pusszantás,
Moni
mj

Zsuzsu!

Köszi a biztatást és a példát, hogy ha lazítunk, nagyobb az esély a sikerre.

Marcsi! Sajnálom, hogy negatív lett a teszt. Már voltak tüneteid is?

Sien!
Sok boldogságot!

Edelweis! Jelentkezz kérlek!

Éva
Éva

Mj!Kép
Miért ázhatsz át? 3 órát kibír egy.
De a fertõzés miatt 3 óránként tényleg kell cserélni!
Én meg mostanában akartam áttérni a tamponra, de akkor már nem fogok, pedig van otthon egy csomó.Kép
Ha kell valakinek, szívesen odaadom ingyen, de inkább ne használja senki.

Nelli!Kép
A pszhihológusnál történt eseményekrõl írhatnál, érdekel, akár magánban is. Sokat kell inni?

Lányok!Kép A jógáról mit tudtok, érdemes megtanulni?

Úgy várom már, hogy Erazmusz visszajöjjön.Kép

Nikie
nikie

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: