A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Lányok!
Köszi a hozzászólásokat a szoptatással kapcsolatban.Én nagyon szeretném ha menne a dolog és mindent meg is fogok tenni az érdekébenKépKép A hozzáállásomon nem fog múlni a dologKép

Exi!
Én múlt héten voltam szuszogniKépKövetkező csütörtökön megyek"szoptatni"KépKép Kíváncsi vagyok ott mit fog Inci mondani.

A klinikalátogatás nagyon klassz volt.Rengeteg infóval jöttünk el és hasznos voltKépKép Az sem hátrány hogy legalább tudjuk hova kell menni ha idő leszKép
Remélem hogy amikor Kittivel kijövünk onnan,akkor is pozitív élményeim lesznek.Amúgy mindenki nagyon segítőkésznek és profinak tűntKép

Zsu!
Tündéri a csemetéd!! Milyen szépen nő!!KépKép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

SziasztoK4

Szemészet, igen minden gyerekorvosnak megvan a maga szemésze, és nem lehet máshoz menniKép Nekem a Deák doktornő mentette meg anno a bal szememet, a Kocka doktornő anno kerek perec közölte anyámmal hogy én vak vagyokKép Na hála a Deák doktornőnek, azóta is látok a bal szememreKép

Mi is hozzá járunk.

Csípőszűrés: Katával nem tudom mi most a divat, hova kell menni, anno Bencével az újklinikára kellett, de én megnézettem a gyerekklinikán a Tornyos prof-fal, mert én benne bízom nagyon.
Katát is el fogom vinni hozzá.

Mariann!

Spec nekem NEM termelődik szopi közben mérhető mennyiségKép
cicire teszem a csajt, 2x5 perc alatt végez a két mellemmel, majd vagy elalszik, vagy sír. Ilyenkor lemérem, szopott x grammot. Ha ezután visszateszem, akár órákig is stopizunk, méges lesz több a szopott mennyiség, max 10g-al. -én ezt tényleg nem értem....vmi csak nem jó nálam...

Pomat!

Nehéz, tényleg nehéz két gyerekkel segítség nélkül (nekem sincs abszolút senki), de én már szeretnék harmadikat, igaz a józan eszemmel tudom hgoy kész öngyilkosság lenne egyenlőre mind fizikailag, mind anyagilag. Hiszen most fogunk lakást venni...

De imádok kétgyerekes anyának lenniKép Nincs annál jobb mikor szoptatom Katicát, és Bence is odabújik hozzá és símogatja amíg szopizikKép Naponta kb 20x hallom hogy anyaros a KaticaKép Meg hogy ő a Katica nagy és okos bátyójaKép
Imádom a gyerekeimKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kinga, kösziKép Az még hagyján, hogym iylen szépen, na de milyen gyorsanKépKépKépKép Már visszasírom az első napokat, olyan pici volt...szinte látom hogy távolodik el tőlem a kicsi napról napra. Ma még csak néz, és emeli a fejét, de holnap már szaladni fog, és csak akkor bújik hozzám ha beteg....szívesen elnyújtanám eztaz időt amikor kizárólag csak és tőlem függ hogy életben marad-e.

A fiam már kiszolgálja magát a hűtőbőlKép

Egyébként azééé van egy két gázos egyén a klinikán isKép Pl a fő-fő szülésznő, meg a csecsemősök között a két "öreg"

Az őszhajúnak nem tudom a nevét, am ásik még a MÉRIII (alig bírtam ki röhögés nélkül, mikor meghallottam hogy így szólítják) Õk ketten nagyon gázosak, a többiek nagyon aranyosak

Az osztályosok közül is csak egy nővérke nagyon gáz, neki ugyan hiába köszönsz....a szobatársammal, Borival teszteltük, beszéltünk hozzá, kérdeztünk, de akkor se válaszolt. Amúgy úgy néz ki mint egy férfi, a stílusa is olyan (nem tudom a nevét sajnos)

Pussssz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu: Aranka???? Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

IgeeeeenKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!
Enikő, el tudom képzelni ezt az emlegetés! Violának meg sok-sok gyógypuszi.
Zsu, ha nem megy, akkor elküldöm a férjemet egy kézi mellszívóért...a Corában 1200, tehát nem egy nagy összeg, ha nagyon kell.
Katica nagyon aranyos! És ne aggódj, biztosan lesznek olyan dolgaik (neki és Bencének is), amiket a későbbiekben is csak TE leszel képes megoldani!
Zita, nem tudom, én kicsinek L.J.-hez jártam, most is hozzá megyek az optikába, én nagyon szeretem. A másik két doktornőhöz egyszer-egyszer volt szerencsém, de nekem ők nem szimpik. Hiába, ízlések és pofonok...
Kinga, akkor elvileg egy hét múlva talizunk? Bocsika, ha hülyeséget kérdezek, de kicsit fáradt vagyok...fél háromkor indultam el itthonról, és háromnegyed kilencre értem haza, a barátnőmmel Coráztam, és mivel ő egyébként ott dolgozik (ill. most a táppénz miatt nem), minden kollégájával beszélt egy kicsit, és nagyon elszaladt az idő.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Jaj, ez kimaradt: Jud, én mindig kilenc-negyed tíz körül megyek, max. 15-20 percet kell várni, mert akkor már alig vannak, és ugyanúgy megvan az alap véreredmény aznap. Kép
Én ma voltam ezért, egész jó lett, az éhgyomri cukrom 4,51, a vizeletemben nincs. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Mónika: Ó, köszi a szép szavakat Kép Aranyos vagy! És tényleg nagyon szívesen a CD-t!

Pomat: Az én könnyeim is potyogtak kórházlátogatáskor....Kép

Enikő: Nagyon csini a Bogi! Kép Violának gyors gyógyulást!

Melinda: Jobbulást nektek! Vagyis ne is betegedjetek meg!

Kinga, Exi: Mi ez a szoptatás meg légzés? Egyenként mentek oktatásra Incihez?

Képzeljétek, ma szabadnapos voltam. Gergő volt itthon Grétivel, én meg délelőtt a barátnőmmel csavarogtam a városban (fél 11-től), délután egyetemen voltam, aztán moziban szintén a barátnőmmel. Fél 9-kor értem haza. Ja, hazajöttem ebédelni meg szoptatni 2-kor.
Olyan furcsa volt Gréti nélkül. Úgy hiányzott. Sírtam mikor hazajöttem este.
De egyébként jó volt. Ez volt a férjem ajándéka nekem névnapomra. Hogy egy általam kiválasztott napon ő marad itthon Grétivel, én meg kapcsolódjak ki. Kép
Õk is nagyon jól érezték magukat, hogy szinte egész nap ketten voltak Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mónika: Ja még azt akartam mondani, hogy ugye nem tartottunk fel tegnap? Kép Majdnem fél 5 volt mire eljöttünk. Jó volt látni benneteket is Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsu,nekünk a Barnit a csipőszűrésre a sportorvosiban kell vinni!

Szinte semmit nem vártunk,mindjárt be is hívtak bennünket,és mivel én csípőficamos volt,ultrahangon is megnézték!!

Az orvos rendi volt velünk,1 fiatal pasi!!

A klinikán a csecsemősők között volt egy nagyon-nagyon bunkó!
Amikor nem bírtam szoptatni,elmentem segítséget kérni,nem jött a Barni teli torokból űvőltött mert éhes volt,az az idíóta meg csak nézett minket!!

Legszívesebben jól megrugdostam volna!!!

Egy mosoly se volt soha az arcán!

De a többiek velem rendessek voltak!

Enikő,írtam meilt!!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Bibi BarnijaKép

Kép
Kép

(milyen nagyfiú már -a szerk-Kép)

ceniko
Szeged

Üdv!
Bibi, csatlakozom a szerkeztő asszonyhoz. Kép Barni nő, mint a bolond gomba, sőt tisztára olyan, mintha a két képen két gyerek lenne...
Bea, az Inci féle előadásokról van szó. Most voltunk szuszogni (légzőgyakorlatok a vajúdás és a szülés alatt), és a jövő héten lesz szoptatási megbeszélés, hogy legyen valami kiinduló alapunk, nehogy már a hülye csecsemősök miatt haljon éhen a gyerek...remélem, így már érthető. Kép

Kedden megyünk UH-ra, éljen! Már alig várom, hogy lássam Törpét!

Ági és
KépKép
exdeus

Hy!
A csecsemősökhöz: Aranka néni egy tragédia, bár én úgy vettem észre most, hogy már nem nagyon kontárkodik bele a szopi témába (ami jobb is, hisz amihez nem értünk, ne szóljunk bele!), mellszívók, bvédők eladásával fogl. Most a császár után ő hozta fel ébredésem után kb 1 (!)órával a babacsomagot, vegyem át, írjam alá, hanyadik babám, mi a tesó neve, mikor született sb. Én meg még azt sem tudtam hol vagyok, fájt mindenem, és bőgtem feszt. Jó időzítés volt mondhatom.
A feketehajó banya (Méri édes) is iszonyú! Az egyik szobatársam bajlódott nagyon a szopival, kérte a segítségét, na ő segített vagy 3 percig, és amikor a baba még ezek után sem kapta be a cicit, "na jó, én többet nem tudok segíteni" felkiáltással elviharzott.
A főnővér (Csucsu azt hiszem) és a védőnő (Anikó) rendesek, és most volt egy új csajosz, nagyon vékony, hosszú hajú, na ő is segítőkész volt nagyon!
Most "csak" egyszer ordítottam a csecsemősöknél, amikor megláttam, hogy a 3 napos 60at szopott lányomnak adnak még ám 30 tápot is minden alkalommal!!! Megjegyzem, amikor nem mérhető mennyiségű kolosztrumot evett, akkor "csak" 20 grammokkal pótoltak. Szóltam a doktornőnek is, hogy nagyon szépen kérem, mivel van tejem, ne adjanak a lánynak pótlást! Õ meg is ígérte, hogy így lesz! Na, nem így lettKép, de aznap du. már jöttünk haza!
Mindenesetre továbbra is merem állítani, hogy aki nem készült fel a szoptatásból -elméleti tudnivalókra gondolok- és elsőgyerekes anyuka, a klinikán dolgozó személyzet -tisztelet a kivételnek ugye- iszonyúan félre tudja vezetni.

Dancsi! Hogy érted a nulldiétát? Semmit nem evett?? Ne mán.Kép

Pomat! Én a gyed lejárta után visszamentem dolgozni (13 hónapot dolgoztam), de úgy, hogy mindenki tudta -mivel szeretek nyílt lapokkal játszani-, hogy akarunk másodikat. Nagyon vágytam és vágytunk a férjemmel mindketten már másodikra, mindentől (pl. kis lakás) függetlenül.
És jól döntöttünk Kép Csodás érzés 2gyerekes anyának, 4fős családnak lenni.Kép

Bibi! Nagyon édes a fiacskád! Kész nagylegény már!Kép Éjszakáitok alakulnak?

Mára már kicsit jobban vagyok, Lottus is jókedvűen ment oviba.
Lindikém továbbra is egyszer (hajnali 4 körül)kel, de csak egy kaja erejéig. 8-12 perc alatt bepuszil 130-150 grammot a kis szivattyú.KépLekopogom, mintababám van.KépKép Imádom.KépJa , és gügyög ezerrel.Kép
Na eldugulok.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
hát majdnem és ma sem eszik

én is elhajtottam a kedves nővért szülés után pár órával, amikor fetrengtem a csaszis sebemmel, ő pedig jött a babacsomaggal, meg a kérdéseivel, én pedig csak nyögdécselni tudtam Kép
Vendég

Sziasztok!
Dávidnak kibújt a második fogincája!!!!!!!!!!!!!

Szemészet: L.J.-hoz jártam, mikor kicsi voltam, na pont ezért bárkihez viszem, csak hozzá nem őket. Ricsit a Miniklinikre vittük el a Háry Kovács dokihoz, ő egyébként a szemészeti klinikán is rendel. Nagyon türelmes, és Ricsi reszketett, ordított, és minden mást, amit el tudtok képzelni, mégis végtelkenül türelmes volt. Megvizsgálta, és a végén Ricsi nevetve jött ki a rendeléséről.

Csípőszűrés: gyermekklinika Tornyos doki. Nagyon profi, és ő is igazi orvos, a szó nemes értelmében!!!!!!!!!

Cenikő!

Violának millió puszika, remélem a monoklia javulgat már. Kép Köszi a képeket, üzenem a csjszikáknak, hogy estére küldök képeket a srácokról!!!!!!!

A fotókon a babák bájosak. Kép

Most rohanok, mert ezer dolgom van. Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Exi!
Igen,jövô héten együtt szoptatunkKép
Mi is voltunk a Cora-ban.Legalább 2 órán keresztül shoppingoltunk.Hú de örültem amikor hazaértünk,mindent elpakoltunk és leültemKép De jó érzés voltKép
A Brendonban van kuponakcióban jó szpocsis melltartó.Szerintem egész jól néz ki és akció nélkül is csak 3000 Ft.Szerintem nem drágaKép

Légyszi ne riogassatok hogy mi vár ránk a klinikánKépKép Persze így jobb,mert tudjuk hogy mire számítsunk és nem lesz meglepetés ha egy kicsit bunkóci nôvérrel találkozunk.

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Enikő,öszi a dicsiket,meg hogy feltetted a képeket!!

Köszi a további dicséreteket is!!!
A farmeros képen igazi nagyfiúnak látszik a Barni!

Melinda,a Barni annyira össze-vissza alszik, néha nagyon ügyi !

Tegnapelőtt 2 szopizott, 20-kor elaludt,reggel 1/2 7 -kor kelt!

Ma valami katasztrófa volt megint 3 szopizott,de éjjel 3 sírva kelt ,úgy hogy fel kellett venni megnyugtatni!

Igazándiból nem tudom miért csinálja,de remélem abba hagyja hamarossan!!

Tejcsim szerintem tutira van neki elég,még mindig a frontokra gyanakszok!!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Sziasztok!

A Noémi beteg,torokgyulladása van.Igaz,már lábalunk ki belőle,de még mindig extra hisztis.Még soha nem volt beteg,és nagyon nehezen viseli.(Én is kész vagyok már tőle.)

Mi is a Lajos Judit doktornőnél voltunk,de én őt már ismerem pár éve.Együtt szoktunk utazni Kistelekre,amikor még dolgoztam.Velünk nagyon rendes volt.

Bibi!

Gyönyörű a legény,és nagyon csinos.

Enikő!

Jobbulást a Violának!Gratulálok az első önálló lépésekhez.

Ildi
tfildiko

Üdv!
Kinga, ne aggódj, szerintem a kórházban sem jobbak. Kép
Szopis melltartó: na ez nekem tutira nem lesz, mert az egyikre jó, a másikon meg lóg (vagy fordítva), tehát marad a top, felhúzni azt is fel tudom, ezeken a hatalmas méretű dudáimon, ha TörPeti megéhezik. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Régebb én is szegedi voltam, és írtam ide. Most egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Azt szeretném tudni, hogy volt-e közületek valaki, aki saját felelősségére távozott a kórházból a babájával. Ha igen, akkor tőle szeretném kérdezni, hogy nagyon akadékoskodtak-e, és hogy hogy zajlott a folyamat.

Előre is köszi!

Gira
Vendég

Melinda: Engem már a terhességem alatt megpróbált kirúgni a főnököm, mert nem tudtam 100%ig helytállni, táppénzre meg nem mehettem mert senki se tudta elvégezni a munkám. Miután betanítottam végül valakit már a 8. hónap végén voltam, és persze megmondta hogy nem vesz vissza.

Egy babával se nagyon fogok munkahelyet találni, úgy meg biztosan nem hogy "nyílt lapokkal " közlöm hogy szeretnénk rövid időn belül mégegyet.

Szóval örülök a szerencsédnek a munkád miatt, de nekem nem ilyen jutott.
pomat

Sziasztok!

Romy: Várjuk a képeket a pasifrontrólKépKépKép Gratu a fogacskáhozKép

Gira: Nem lehet kihozni a babát, csak te jöhetsz ki saját felelősségre! Én akartam (10 napig voltam bent Violával, maga volt a pokolKép), de nem engedték, mert ezzel veszélyeztettem volna a baba egészségét, és akkor szólniuk kell a gyámhivatalnak, és kijelölnek neki egy gyámotKép Valami ilyesmit mondott a klinikai gyermekorvos.... nagyon bőgtem, tiszta rosszul voltam, mert annyira haza akartam jönni (a Violával), és nem engedtek a kis súlya miatt! És erre hivatkoztak....hogy átviszik a gyermekklinikára a babát, és kijelölnek neki egy gyámot...Kép Megáll az eszem!
Szal a babával nem lehet saját felelősségre elhagyni a kórházat!
Amúgy hogy vagy? Pocaklakó mekkora már? Mikor is szülsz?

Exi: Nem, tényleg emlegetett, mondta hogy Áginak tetszettek a gyűrűimKépKép Tök ari volt!

TFIldi: Jobbulást Noéminek! ++++++++++++++++++++

Mi is a Lajos dokinőnél voltunk szemészeti vizsgálaton és nagyon rendes volt!

Bibi szivesen máskor isKép
Most voltam dokinál, mert már lassan 10 napja szarul vagyok és 38,5 volt a lázam (észre se vettem, hogy van, ott mértek ennyit) hörghurutom van meg vírusos torokgyuszimKép. Most ilyen járvány van! 4 féle gyogyót írt fel! Majd délután kiváltom, csak siettem haza Violát ágyba dugni! Csak reménykedni tudok, hogy a gyerekeim nem kapják el!

E

ceniko
Szeged

Sziasztok!
KInga!
ha szülés után látsz egy idősebb fekete hajú csecsemősnővért akkor szaladj elKép jobban járszKép
Vendég

Zozo: akin mindig egy kiló vakolat van? És fél centivel arrább van kifestve, mint kéne? KépKépKép

Pomat: Mi a foglalkozásod? Mit dolgoztál szülés előtt? Nem véd törvény, hogy kötelessége gyes után visszevenni téged????
Egyébként ügyi vagy, hogy még olyan nagy pocakkal is dolgoztál. Mindig is felnéztem az ilyen kismamákraKép Sajna nekem nem adatott meg,mert végig véreztem, görcsöltem. Nem is tudom milyen lehet egy problémamentes terhességKép
A párod mivel foglalkozik??
Mi szeretnénk majd mégegyet (vagy kettőtKép) de majd később (öregségünkre ahogy a párom szokta mondaniKép), úgyhogy nekem sem lesz egyszerű munkát találni (vendáglátós vokk, át kell képezzem magam úgy gondolom) és ha átképzem még akkor se biztos, hogy felvesznek valahova 2 gyerekkel! De agyalunk a vállalkozáson is, majd meglátjukKép
E

ceniko
Szeged

Pomat! Sajnálom hogy ilyen helyen dolgoztál. Megkérdezhetem, mivel foglalkoztál?Lassan kezdem érteni, érezni, hogy mennyire szerencsés vagyok , mivel állami cégnél dolgozom, ami ugye nem egy aranybánya anyagilag, de nem rugnak ki, visszavesznek és van állásom!!
Egyébként terhesen senki nem rughat ki, a táppénz meg jár!!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!
arra nem emlékszem, csak a fekete hajára meg a "kedvességére", felejthetetlenKép utolós nap majdnem kidobtam az ablakonKép ( azt kellett volna)

ha nincs semmi a babával, nem pici a súlya stb, akkor sem lehet elhozni?
Vendég

Zozo: Nem tudom, sztem nem!Kép Mert a "saját felelősség" az csak saját magadra korlátozódik, a babádra nem Kép De ez nem biztos, csak én gondolom így! Valaki hozzáértőt kéne megkérdezni ez ügyben!
Puszka
E

ceniko
Szeged

Zozo, egyről beszélünkKép Az a MériKép Az idősebb feketehajúKép

Voltunk Bencével orvosnál, kötőhártya+arcüreggyulladása vanKép Remélem Kata nem fogja elkapniKép És el kell majd vele menni a fülészetre, hgoy megnézzék nem nőtt-e vissza a mandulája, mert a dokrotnő arra gyanakszhik hogy attól van.

Szóval nagoyn boldog vagyokKépKépKépKép

Bibi! Édes kiskrapek nagyonKép Ilyenkor döbbenek meg, hogy telik az időKép Főleg hgoy Kata is vasárnap már egy hónapos leszKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő, akkor jó, ha szépen emlékszik rám. Kép Vállalkozáshoz annyit, ha kell könyvelő, akkor szólj. Talán addigra megszerzem a mérlegképes könyvelőit is...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!Kép

Le vagyok maradva, mert az elmúlt napokban nem volt időm olvasni.

Nem tudom, érdekel-e közületek valakit, volna egy eladó játszószőnyegem.
Mi egy másikat használunk, így ez szinte vadi új, kb. kétszer feküdt rajta Boti.
4 db lógóka van hozzá, abból az egyik tükör, az egyik pedig csipogós. A szőnyeg egy pillangót ábrázol, van rajta tükör, meg zsebecskék.
12000-ért vettük, odaadnám 9000-ért.

Itt van pár kép róla:

KépKép
Kép

pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Nna, olvastam is...Kép

EnikőKép
Violának és Neked is jobbulást!Kép

BibiKép
Barni nagyon édes!KépKép és tényleg nagyfiú már!Kép

DancsiKép
Boti délutánonként sztrájkol. Addig eszik, amig viszonylag kis munkával is megy a tej a szájába, utánna nem kell neki, csak az öklét dugja ezerrel a szájába. Ha meg próbálomújra a cicit odaadni, ordít.Kép
Szerencsére éjszaka, meg reggel normálisan kajál.

CsecsemősökKép
Nekem is a feketehajú banya (MÉRI-váááhhh) volt az egyik kedvencem.KépKép
De nekem a többi se sokat segített - bár egy-két fiatalabb csajszi kedves volt.
Én azt mondom, minnél hamarabb haza onnan!
Én sajnos nem készültem fel erre, és eléggé ki is voltam akadva - nulla tejcivel, és tápszer receptel jöttünk haza - de itthon minden rendbe jött.
A következőnél már tudni fogom, hogy mire számítsak, és remélem addigra tényleg lesz annyi tapasztalatom, hogy a csecsemősök segítsége nélkül is fogok boldogulni.

Fúú, ez a szülő lecseszősdi is durva, én biztos beszólok a dokinak, ha így járunk.
Deák doktornőt én is ismerem - még anno én is jártam hozzá - ő nagyon jó doki.Kép

Na, mostmár megyek alukálni!Kép
Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Enikő!
jobbulást.
Zsuzsófi!
Bencének is.
MériKép nagyon jó (ez a neve, v. a beceneve?)
ha hallottam volna bizti halálra röhögöm magam, még jó h. nemKép
szerintem az egész szüléses dologból a legmegrázóbb élmény akkor éri az embert mikor összefut a csecsemősnővérekkel.
inkább szenvednék a szülőszobán 24órát ha cserében őket kilehetne hagyni a dologból.
Vendég

Sziasztok4
Íme a képek: KépKépKép

Kép

Kép
romy1

Hello!

Melinda: egyet értek teljesen a klinikás váleményeddel!
Méri Kép dettó ez a véleményem,mint Nektek, én be is szóltam neki az uccsó napon, hogy "vén banya"... Nem engedett a kék fényes inkubátorhoz, nem engedte, h. megszoptassam Csongit, pedig nagyon sírt szegény! csak kék fény alá nem kerüljön a baba, mert akkor nagyon kiszolgáltatott lesz. A másik öreg ősz hajú meg tényleg egy kereskedő, kinek bimbóvédő krémet, kinek bimbóvédőt ad el másképpen is megoldható problémákra!!!
Aztán ott ha sír egy gyerek, akkora csecsemősöknem csak 2 ötletük van: éhes: tápszert bele, vagy pelusa tele, kicserélik. Ha még mindig sír, nem értik mi lehet a baj... Olyan, hogy anyahiány nem létezik náluk. Minden bajra tápszert adnak, nagyon résen kell lenni, és tényleg felkészülni szoptatásból. Az "igény szerinti szoptatást" sajnos úgy értelmezik, h. "tápszert minél gyakrabban" neki! Aztán jó, h. senkinek nincs ezek után elég teje, mikor haza lehet menni!

Zsu!

szerintem nincs baj nálad: a múltkor te is írtál olyat, h. 30-at szopott az "üres" cicidből, amikor ugye tiltásban volt a szopi. Akkor megcsappant biztos a tejci, meg pótoltál is, idő kell ezután, h. újra legyen elég (ha tényleg ezért sír): 1-2 hét. Meg első időben sokat lógnak a babók a cicin, csak úgy cumizás miatt is. Na, de Neked már két gyereked van, több a tapasztalatod, mint nekem. Milyen volt Bencénél a szoptatás?

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Mariann, Bencét nem tudtam szoptatniKép Nála sok minden közrejátszott:

-két napig inkubátorban volt, és senki nem mondta hogy fejni kéne...én meg 18 éves fejjel csak sírtam hogy nem lehet velem a kicsi
-nem indult be a tejem rendesen, tápszerrecepttel haza, otthon anyu kéznél, ha pótlás kellett megszoptatta Bencét.
-idegroncs voltam, hiszen volt egy ordító újszülöttem, nem volt elég a tejem, nem volt velem a gyerek apja, iszonyatosan egyedül voltam (persze ott volt a családom de hát az nem ua...)
-de a legnagyobb baj az volt szvsz, hogy feladtam.

Most nagyon jó érzés hogy úgy néz ki sikerülKép Igaz a csaj ma este sztrájkol még mindig nem alszik, de már nem bírom szoptatni (10 óta szopiztunk) és ráadásul át kellett öltöztetnem az előbb, mert annyiszor bukott, hogy tiszta tejci lett a pizsomája. Így most cumival fekszik az ágyban, és hallgatja a forgójátKép Én meg innen a géptől távirányítom hogy ne kapcsoljon kiKép

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Egy friss kép a csajrólKép

Kép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gira.De hazahozhatod a babát is, ha nincs semmi bajotok. Sajnos a sárgasággal tudnak takarózni, azzal benntarthatnak. Szóval erre kell felkészülni. Meg a gyerekorvost kell megkérni, hogy jőjjön ki egy-két héten keresztül mindennap. Ha kérsz róla papírt, akkor nem nagyon köthetenek bele. Én is erre hajtok majd. Két nap után haza akarunk jönni. De akár szülés után is haza lehet, de az már tényleg gázosabb.
A PKU szűrésre vissza kell majd vinni, de a Bcg-t azt két naposan kapják, ha jól tudom.
Esetleg, ha van dokid vagy szülésznőd, ők is hathatntak a klinikai gyerekorvosra.
Gabi
inecsg

Sziasztok!

Inecsg: Összejött a 3. baba? Gratulálhatok???

Zsuzsi: Isten éltesse Dénest névnapja alkalmábólKépKép

Romy: Még mindig gyönyörűek a sráciadKép Majd lehet elkérem a receptetKép

Zsuzsófi: Látom Kata nyomja a fekvőtámaszokat ezerrelKépKép

Voltuk horgászni, fogtunk 1,5 meg 2 kilós pontyot és néhány kárászt! A pontyok kezdenek vegák lenni, mert a csonti kukaccal egyre nezehebb halat fogni, rádurrantak a mézes, meg a vaniliás kukoricáraKépKép

E

ceniko
Szeged

Üdv!
Enikő, mi anno mindig kukoricával horgásztunk pontyra. Kép A csontira csak a minikárász (na jó, a rendes méretű is) és a törpeharcsa jött. És még a kenyérgombóc lehet a nyerő. Kép
Zsu, csak így tovább a szopival!
Romy, cukik a gyerkőceid.

Ági és
KépKép
exdeus

Ági: Érdekes, mert eddig főleg csak csontival fogott a párom pontyot, bár ha jól tudom ez víz és napszak függő...Kép
Jártok mostanság is horgászni??? Ha igen hova?
1 hete egy 5,80-as potykát fogott apánk csontival! Le is van vele fényképezveKép Isssszonyat büszke volt magáraKépKép
Hja és a Viola által megcsócsált babapiskótát szoktuk még újrahasznosítani, bele az etetőkosárbaKépKép
E

ceniko
Szeged

Enikő, a babapiskóta újrahasznosítása jó ötlet! Igazából nem nagyon járunk már horgászni. Utoljára valahol Rúzsa környékén voltunk...ott fogott a férjem minihalakat. Anyukámmal versenyzett, hogy kinek akad a horgára kisebb halacska. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikó: pénzügyi ügyintéző, és személyi titkárnő voltam egy full privát cégnél, aminek egyetlen ember volt a feje. Ingatlanbérbeadással foglalkozott egy régiebbi, de most már felújított ipartelepen. Én írtam a bérleti szerződéseket, a számlákat, meg a bérlőkkel nyűglődtem ha gondjuk volt.
Azért akart kirúgni, mert a szabadságom alatt, miközben Keszthelyen rókáztam egész nap elfelejtettem szólni, hogy fordul egy lekötött összeg a bankban. Amikor rájött hogy nem tud kirúgni, felajánlotta, hogy ha elvégzem a munkám amilyen gyorsan tudom, utána hazamehetek, így nem táppénzt kapok hanem az egész fizumat. (persze aztán simán odahamisították az aláírásom a 12 napot kiírt szabadságvényre) Dehát nagyon kellett a pénz a baba miatt. Visszavenni, meg visszavesz papíron, aztán kirúg, megteheti, inkább közös megegyezéssel lelépek, hátha kapok ajánlólevelet, vagy nem az lesz odaírva, hogy elbocsátott, mert elég befolyásos alak privát és állami helyen is betartahat, mert még az Önkormi is bérel tőle több ingatlant....

A 7 hónapban megcsinálta, hogy a város széléről besétáltatott a Nokia szalonban hogy a felesége(!) mobilját csináltassam meg.

Én már csak egy biztos helyet szeretnék ahol nem kell túlóráznom, nem akarok sokat keresni, csak rendes hely legyen. Előtte 10 évet dolgoztam ügyvédi irodákban, na tudnék mesélni arról is.....
pomat

Sziasztok!

Zsuzsi: Isten éltesse Dénest! Remélem boldog volt a névnapja mindannyiótoknak! Kép

Pomat: Jól kifogtad a melókat Kép Ez durva.

Babák, gyerkőcök mind nagyon édesek Kép

Betegeknek jobbulást!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Cenikő, Exi, Jégvirág! Köszi. Kép Cenikő, a titkos recept = a férjem. Kép
(A szemüket viszont tőlem örökölték.)

Pomat! Nem irigyellek, megjártad. Kép

Zsuzsi!
Déneskének boldog névnapot!!!!!

Más: Olvastátok a Délmagyar mai cikkét, az otthon szülésről? Én teljesen ki vagyok rajta akadva. Nem a konkrét cikk, hanem maga az a tény zavar, hogy képesek nők, asszonyok, demonstrálni az otthon szülésért. Szomorú........
Romy

Kép

Kép
romy1

Zita! ja, a barátnöm oda jár. Áthivta a maszek rendelésére, no komment.

Csipöszürés, Dr. Tornyost én is ajánlom.

A gyerekek még mindig nagyon szépek!!

Zsuzsi! Déneskének boldog névnapot!

Rólunk csak megint röviden, Orsival semmi gond nem volt a bölcsi visszaszoktatásba, de most bárányhimlö gyanu miatt nem ment pénteken, hétfön kontroll, de már látszik csak allergia volt. Engem a munka+Orsi teljesen lefoglal, netezni sem igen tudok, a ház meg épül, már a tetöt teszik rá. Rólunk ennyi a hir.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Romy: Évszázadokon át otthon szültek a nők (pl. anyósom is bába segítségével született meg), és azt a Szakmai Kollégium is halkan beismeri, hogy 90%-ban simán meg tudja szülni egy nő a gyerekét természetes úton. Mintahogy ezt pl. Hollandiában teszik bábák segítségével (kb. 12 alkalommal találkozik a nő a bábával, aki aztán segít a szülés levezetésében)

Én biztos nem szülnék otthon, de elfogadom más igényét, ha ezt meg szeretné tenni. Azt viszont nem tudom elfogadni, ha a szülést otthon levezető orvos komplikáltnak vagy kockázatosnak tartja a szülést, az anya mégis veszélybe sodorja a gyerekét.
kissvirag

Sziasztok!

Tegnapi napunk katasztrófa volt, egész nap evett sírt a kisasszonyKép
Viszont cserébe állati jó éjszakánk volt beeezonyKép

Este 10-kor elaludt a csaj, és 5-kor kelt enni!!!!Kép
Utána meg 8-kor ébredt, együtt szopialudtunk kilencigKép És roppant kipihent vagyokKép

Katica ma 3850g, ami azt jelenti, hogy a legkisebb súlyához képest 79dkg-ot hízott. Ezen a héten 21dkg-ot, és ebben az a szép hogy ezen a héten már egyáltalán nem kapott pótlástKép
Annyira boldog vagyokKép

Zsuzsi, Déneskének boldog szülinapot!

Dr. Tornyos: Nálunk ő rakta össze az egész családott, az én lábamat, Orsi kezét, Fruzsi ujjait, Panka lábátKép Én is vakon bízom benneKép Bencét is megnézte anno, többször is (csípőszűrés, lábdeformálás, köldöksérv) és mindig bejött amit mondottKép

Otthonszülés: Megmondom őszintén, hogy én elitélem azokat akik otthon szülnek. A saját életével tőlem mindenki úgyj átszik ahogy akar, de hogy egy másik életet is veszélybe sodorjon, az már nem jön be nekem. Én elhiszem hogy anno otthon szültek a nők, de ha egyszer már van biztonságosabb közeg akkor miért kockáztassunk? Nekem így is gyönyörű élmény volt a szülés, semmi áron nem szültem volna otthon. Az én kényelmemnél sokkal fontosabb a kislányom egészsége...

Puszi

Zsu és az egy hónapos KaticaKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zozo, én anno haza akartam jönni saját felelősségre, de a doktornő közölte velem, hogy én mehetek, de a gyereket nem adja (pedig épp csak nem kezdett még el hízni újraKépKépKépKép) Én akkor ebbe belenyugodtam, 18 évesen nem nagyon mertem ugrálni, de lehet hogy nem így van....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Csak röviden tudok, mert betegség van, én már pár napja, Marietta mostanra kapta el. Kép

Csibe78: felesleges 7-re odamenni a vérvételre, mert sokan mennek oda akkor, és nincs kitüntetett időpont egyébként se, amikor mindig kevesebben vannak, én már voltam mindenféle időpontban. Viszont általában 15-20 perc után bejutottam.

Exdeus: én se vettem mellszívót előre, de szülés után nem sokkal igen. Én egyáltalán nem tudnék kézzel fejni, a szerkezettel se mindig sikerült, illetve sokkal kevésbé hatékonyan, mint a babának.

Én se tapasztaltam, hogy a tej a szopi közben termelődött volna.

Na, mennem kell, felébredt a betegecske.
Szép napot mindenkinek!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Üdv!
Norus, majd meglátjuk, hogy mire lesz szükség. Szvsz még a legmodernebb mellszívó sem ér fel egy jól szopó gyerkőccel. Kép
Zsu, ami az otthon szülést illeti, egyetértek veled. Én inkább azzal értek egyet, hogy a vajúdás lehet otthon, de azért szülni mégis csak biztonságosabb egy olyan helyen, ahol nagyon közel a segítség. Mert néha a közel is lehet messze...

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: