A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nadine,
PostásnéniKép

Tölem két hete a háziorvost helyettesítő doki kérdezte nagy komolyan, hogy "terhes?". Én meg csak annyit kérdeztem, hogy ha nem az lennék, akkor súlyos lenne-e a helyzetemKép

Pedig eléggé jól látszik - szerintem.

Nálam újabban a boltokban, utcán érdeklődnek, hogy mikorra várom, és a "jövő hétvége" válasz után mindenki szörnyűlködik, hogy még milyen energikusan jövök-megyek.

Szerintem nincs ezzel semmi baj, csak már nehezen férek be a volán mögéKép

Viszont vagy három napja semmi normális alakja nincs a pocaknak, eddig nagyon kis csinos kerek poci volt, most meg egy leereszkedett, szétfolyni látszó kocka........ez már tényleg a végKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Nadine Kép

Nektek a tejcsi mennyiségét és a gyerek nemét nem szokták jósolgatni?

Medike Kép én 17-én vizsgáztam forgalomból és azóta is lelkesen vezettem... kivéve az utóbbi 3 napot, mert ha keményedünk, akkor sanszos a kormánycsiki Kép ... és nekem is folyik a kockám... Kép főleg mától.

Betti! Kép Kitartás!

Melitta

Kép
nyf

De! Nekem ránéznek a pocimra, és rögtön rávágják, hogy fiú lesz (és tényleg az).
Ami kicsit idegesítő, hogy mostanában már mindenki kérdezgeti, hogy nem félek-e. De hát mitől is félnék? Első baba, így hát fogalmam sincs, mi vár rám. Így inkább kíváncsian várom az eseményeket.

Kép

Kép
bettiflame

Nekem az tetszett nagyon, amikor két kolléganőm próbálta igazolni saját álláspontját a gyermek nemét illetően, de egyik sem kérdezte meg, hogy tudom-e, csak jósolgattak... nagyon tudományos volt! Kép

Melitta

Kép
nyf

Körülöttem minden szakavatott azt mondta az elején,hogy tutira kislány, ekkor még nem tudtam semmit. (és persze még nem is látszott rajtam semmi a kismamaságbólKép)
A 16. héttől viszont már nagyon érdekes figyelni az érveket, mert mindenki (a korábban kislányozók is) azt állítja, hogy kisfiúnak kell lennie.
Na, én azóta tudom biztosan, hogy kislányKép
És nagyon élvezem a csodálkozó arcokat a "lehetetlen" hír hallatánKép

A nemfélszmég-kérdés nálam is jellemző, de előtte általában ott a mégegyben-kérdés....A válaszom már rutinszerűen csak annyi, hogy nem a szüléstől félek, azt előbb észre kell venni....és mi van, ha ez nem jön össze....na, ettől félekKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Jó reggelt lányok.

Ha valakinek szüksége lenne Baby Brüin terpeszbetétes gumibugyira (ez kíméletesebb, mint a hagyományos terpeszpelenka, mert csak a pelusra kívülről kell ráhúzni), akkor én szívesen odaadnám a miénket, mert a tegnapi csípőszűrés szerencsére jól sikerült, semmi baja a gyereknek.

Persze én előre paráztam, és inkább vettem, de nem volt a gyereken.

Szóval ha valakinek kell, odaadom. Kép
Vendég

Sziasztok!

Keksz: ha 1 hónap alatt 1200t hízott, akkor tuti minden rendben Kép A két mellből való szopi szintén teljesen okés. Van akinek ez jön be, van akinek más, nincs egyedül üdvözító módszer ebben Kép Abszolút mindent megteszel. Annál több nincs, mint hogy igény szerint szoptatod a babád, úgyhogy nyugi!!
Jól tudod, hogy a fejés sem üresre megy, hisz nincs olyan, hogy üres a mell, mivel szopi közben termelődik a tej nagy része.

Nadine: tőlem egy ápolónő vajúdás közben a folyosón megkérdezte, hogy ikrek-e. Mondom nem, akkor nagy baba? Hát 3200-vel született Liza, nem egy óriásbébi Kép

Nancsi: milyen volt az éjszaka?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Anna!
Örülök, hogy itthon vagytok és hogy ilyen szép lett Peti!!! Kép Sok-sok puszi nektek!!!!

Medi, NyF, Nadine: Jajjjjj, ezek a kérdés-találgatás dolgoktól én is falra tudok mászni. 2 napja azt hallgatom, hogy "de fönt van még a pocid"... Holott nem mindenkinek megy le szülés előtt, de ha ezt mondom, akkor néznek rám, mint Rozi a moziba, mert ugye MIDNENKInek le megy a pocija és én hogy lehet ilyen hülye, hiszen őneki is lement és ő már szült! És ő ezért mindent jobban tud. Kép Ezzel anyósom is így van. 8 hónapra szülte meg az ikreit (azt se tudta, hogy ikrei lesznek, mert valahogy későn vették érszre. Mondjuk 80ban még előfrodult), de ő ránézésre megállpította, hogy még van 2 hete Hannának a pocimban. És ezt persze a legtudományosabb fejformával bírta előadni. Élveztem!!! Kép A munkatársaim meg a "még egyben vagy" kérdést egész intelligensen át bírták formálni a "mikorra várható" kérdésre, ami szerintem sokkal normálisabb. Kép

Voltam tegnap Vikónál, sétáltunk egy jót. Kép Aztán meg mentem nst-re, meg dokihoz. Nst-n Hanna nagyon ügyes volt. Mozgott is, nyugiban is volt és persze tökéletes szívműködést produkált. Kép Nagyon örütem, mert eddig a vagy nagyon nyugton volt, vagy végigugrálta az egészet. Kép Aztán elmentem dokibácsihoz. Na, ott kezdődtek a bajok. Méhjász 2111 és ezen felbuzdulva dokibácsi megnézte Hanna buksiját, hogy beilleszkedett-e már, hogy meg tudja mondani mikorra várható. Na, az nekem úúúúúgy fájt. Mondta is a doki, hogy ez még csak 1 ujj, mit fogok csinálni egy babafejjel??? Mondtam, hogy max sikítok. Kép Aztán uhn megnéztük Hanna nem változott vesetágulatait, mert ha változott volna, feküdhettem volna be... de nem. Kép Szóval ügyes lányom van. Kép Persze nőtt 1 centit a feje és már 34 cmnél tartunk... Na, de sebaj. Kép Doki jövő hétre saccolja a csajt. Kíváncsi leszek. Kép
Aztán hazafele nagyon el kedztem fájni. Gondolom a bkv-zás megtette a hatását. Itthon csak feküdni bírtam 2 órán keresztül. Viszont jót aludtam. Kép És most már alig fáj a nyomorgatás helye. Kép

Kellemes napot mindenkinek!!!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Cory Kép
Megint átaludtuk az éjszakát.Kép Igaz, h 1 kor aludtunk el, de legalább nem kellett felébredni közben.

</font></font>

Kép

Kép
nancsika

Annácska:
nagyon ari Petike! Még 1x gratulálok! Kép

Orr-porszívó mosás tippeket köszi mindenkinek...tegnap ki is próbáltam a kádas verziót, valóban sikeres Kép

Éhes-e még?
Hát igen, ez jó kérdés. Tegnap délután nem bírt magával Kincső, szopi után 45 perccel semmi nem volt jó neki, se kézben, se máshogy, mondom akkor megkínálom, hátha éhes maradt még. Elfogadta a cicit, szopizott 10 percet, és ahogy lejött a ciciről, emeltem volna büfire, és az egész amit akkor megevett mind vissza is jött Kép Vagyis ő se tudja, hogy éhes-e még vagy sem. (pedig akkor nem ömlött a cicim)

Titati
titati

Sziasztok!

Cory,
egy 3200-es babóval én is kiegyeznék! Kép Na jó, mehet még feljebb... Kép

Vok,
akkor tényleg ügyes a kis Hanna, úgy ahogy kell! Kép Nekem egyszer nézték a méhszájat, a közepe felé, és azóta sem... Holnap megyek NST-re, meg UH-ra, akkor talán okosabb leszek valamivel. Meg beszélgetünk az esetleges befekvésről is... De talán nem! Kép Én itthon szeretnék üdülni, nem odabent! Kép

nadine81

Jó reggelt mindenkinek!

Meg kell jegyeznem, hogy nagyon szuperek az aláírások, majd én is szerkesztek egyet. Kép
Annácska! Vikótól sokat hallottam a gyönyörűséges babáról és maximálisan egyetértek vele.

Eszter! Kép Délután is kilógott a kórházból? Kép Azóta van valami hír róluk?

Ja! Hasjósláshoz még: -azért is dobtam fel a kérdést- szintén a tudományos kolléganők kaptak el, azzal, hogy mozog még a gyerek? Csak pislogtam... mire ők: no, majd ha nem mozog - akkor szülsz! Ez azért megint top, nem?
Az egybenvagytokmég az szinte mindennapos, viszont amin teljesen kiakadtam, hogy mindenki megtalál a horror-sztorikkal. Az utóbbi 2 hétben nem tudom hány vetéléssel és méhen kívüli terhességgel kápráztattak el... nem hiszem, hogy teljesen normálisak az emberek...

Na, de szép napot nekünk és remélem hogy előbújik a kis d-vitamincsináló napocska is!!! Kép

Melitta

Kép
nyf

Teszek fel tegnap esti képet... Kép

Kép
37+6

Együtt a két héttel ezelőttivel Kép
(kicsit csalóka lehet, mert a frissebb valamivel közelebbről sikerült...)
KépKép
35+5.............................37+6

Szemből Kép
Kép

Nadine és Dorka 38+0 Kép

nadine81

SziazstokKép

csak gyorsan mert kislányom nem bír magávalKép

Szóval az én gyerekem is fiú volt, a hasam végig fent volt, még vajúdás alatt is, az első tolófájásnál ment látványosan lejjebb mikor beilleszkedett a feje.
És nekem is mozgott ezerre lvajúdás alattKép

Ennyit a tévhitekrőlKép Mert persze a kisfiamat Katának hívjákKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

NyF! Nem, amikor téged megkeresett, akkor vált el tőlem. Kép Bementem hozzá délelőtt és elsétáltunk a Nagyváradig, ott mutatta, hogy hol laksz. Kép Beszéltem ma már vele. Ha midnen igaz, talán a főorvos mond ma neki valamit. Dominic még mindig jól érzi magát. Kép Szóval majd délután már többet tudhatunk.

Imádom a "jóslásokat", meg az "én úgy is tudom" arckifejezéseket. Kép Volt egy kolleganőm, aki már akkor látta, hogy terhes vagyok, amikor még én se tudtam. Édes, nem? És még fel volt háborodva, hogy nem akarok hinni neki. Egyébként egy hülye liba, akit nem igen szeretek... Na, de sebaj. Ezen is túlleszünk egyszer. Kép

És hogy tökéletes legyen a napom, ma reggeli zuhanynál elment a nyákdugóm is. Kép Szerintem korábban leszek, mint 1 hét. Kép De majd Hanna eldönti mit akar és mit nem. Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Nadine! Tök szép a pocid. KépMegmérted már, hogy mennyi a körfogatod? Én 104nél tartok. Kép A legkissebb derékbőségem meg 57 volt valamikor. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Annácska!Kép
Gratulálok, nagyon szép a kisfiad!Kép Már otthon is vagytok? Szuper!Kép

Nadine
Nagyon szép nagy pocid van!Kép
Rólunk:
Itt volt a gyerekorvos, mindent rendben talált, mondta hogy Márk nagyon fejlett baba, mert hogy holnap lesz hat hetes, és folyamatosan gőgicsél, nagyon figyel a szemével. Nagyok is vagyunk, már 5kg és 40dgk-t nyom.68-as budyt hordunk!Kép

Remélelem mindenki jól van, kicsit kevesebbet jöttem mostanában, mert ebben a jó időben mindent csináltam csak nem neteztem és tévéztem.
Mikor Márk aludt, ültettünk a kertbe, rendet raktunk a garázsba, pakoltunk a padlásra, mikor Márk fent van, meg beszélgetünk vele, nagyon édi ahogy a mássalhangzókat próbálja mondani, amikor a számat nézi hogy én hogy csinálom.)

A.
Vendég

GYeZsu!
Köszönöm, én is úgy gondoltam, hogy amíg nem esik le a csonk, addig edobhatónk lesz. Kép Ajánlotta is a nő, akitől vettük a Monapelt. Kép

Hogy vagytok?

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Posakosok!

Mosolygok ahogy olvaslak titeket, olyan régnek tűnik hogy nekem is miket mondtak amikor még egyben voltunk a fiammal.Kép
Mindenesetre ha azt kérdezik: "Nem félsz a szüléstől?" én is furcsálltam, meg hogy anyukám sírt mikor bevonultam a kórházba, de az ember lánya rájön szülés alatt/után hogy mért is kérdezték! Na, nem megijeszteni akarlak titeket!
De ez az őszinte igazság! Az élet legszebb és legfájóbb pillanata lesz!Kép
Kitartást nektek és mielőbbi szülést kívánok!Kép

Alina
Vendég

Sziasztok!
Annácska: gyönyörű baba KépKépKépKépKép
Nadine:csini a pocakod KépKépKépKépKép

Jósolgatók: Luca lánysága csak az utsó uhun derült ki, addig az összes kolegám tippelgetett. Már komolyan gondolkodtam, hogy bukméker irodát nyitok KépKépKép

Gergő baba is náthás egy kicsit Kép Mondjuk annyira nem csoda, Lucával mindketten azok vagyunk.

Bmo: hogy aludtatok?
Viko: további drukk-hegyek, és kitartás a kórházi léthez! KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ezt még tegnap éjjel írtam, de nem ment el:

Sziasztok!

Nálunk teljesen beállt Bettina arra, hogy 11-kor alszik el, hajnalban, majd reggel ébred. Délelőtt fent van, majd alszik 4 órát és délután is kicsit. Utána nézelődik, sírdogál, dajkáljuk.

A koszmót félig sikerült eltüntetni, jól bedörzsöltem olajjal, rajtahagytam 1 órát és kisfésűvel kapargattam.

Borcsa: ma nekem is mondott egy heö-t és édesen mosolygott hozzá. Válaszoltam, hogy én is szeretlek!!!

Ildi: Natasának jobbulást!!! Ha komolyabb nátha lenne, akkor ajánlom az Euphorbium homeopátiás orrsprayt.
Nálunk a kicsik egyszerre fürdenek, Dorina a nagykádban, Bettina a kiskádban. Én kiszedem Bettinát és elviszem szopizni, Peti meg elintézi Dorinát. Patrícia meg önellátó, ő délután fürdik, amikor a suliból hazaér.

Bmo: Csinálj mindent az ösztöneid szerint! Abból még baj nem lett, ha többször szopizott a baba. Ha nem tudod eldönteni, hogy éhes-e, akkor tedd cicire függetlenül attól, hogy mikor evett előtte.

Rita: nagyon cuki Dalma baba!!!

Babetta: nekem van egy barátnőm, akinek a kislánya 8 naponta kakilt, azt mondták neki, hogy feldolgozza teljesen az anyatejet. Ha a baba jó kedvű, akkor nem kell aggódni!! Látom már sikerült Levinek a dolog!

Nyf: nekem fájások között is mozgott. A szülés alatt ha nem mozog, akkor a ctg úgyis mutatja a szívhangot!

Edina: nekem szülés előtt 2 héttel mértek 3600g-ot, aztán 3110 g-al született. Ennyit a pontos mérésről!

Annácska: nagyon gyönyörű Peti baba!!!! Lányod hogy fogadta???

Szilvi: ügyi vagy a szopival! Szerintem is bármikor cicire lehet rakni, mert ha nem éhes akkor legalább jól érzi magát!

Nancsi: nálunk is felélénkül pancsi után. 9-kor fürdik és 2 óra múlva tud elaludni. Utána viszont alszik hajnalig, úgyhogy ez nekünk jó.

Betti: kitartás a hétre!!!

Nadine, Edina: Nektek is!!!!

Jó Éjt Mindenkinek!!!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

SZiasztok!

Elszállt a hozzászólásom, brrrr

Akartam írni hogy ramaty napom van, mert fáj a fejem rettenetesen, úgy hogy magamat alíg birtam ellátni, erre nekem még két gyerekem is van, ráadásul Bence betegKép Éjjel háromszor kellett neki kúpot adnom, mert magas volt a lázaKép Kata meg állandóan enne, ma megint kevés a tejem, szerintem a tegnapi rohangászástólKép Mert persze ilyenkor annyira nincs időm enni meg inni rendesen mint amikor itthon vagyokKép ennek ma szívjuk a levét...

Viszont tegnap voltunk tanácsadáson, KAta 3780g volt (szopi után, amúgy este a szokásos mérésnél 3730g) és 50,5 cm

Megfejtettem, hogy miért nem stimmelnek a születési méretek egyik babánál sem!!!

Mondtam a védőnőnek hogy olyan furi hogy csak fél cm-t nőtt, mert nekem sokkal többnek tűnt, hiszen már nőtt is ki ruhákat. Na erre mondta, hogy a születési méretek mindig nagyobbak mert akkor úgy mérik a kicsit, hogy a feje búbjától végig a teste vonalán végigvezeti ka centit, úgy hogy minden hajlatba behajlítják
Ezért mérik mindig nagyobbnak őket!

Mondta is hogy az már tök jó, ha nem mennek össze a gyerekek az 1 hónapos mérésreKép

viszont sikerült Katicának egy kis gombát összeszednie, hogy hogy azt nem tom, de innentől kezdve várom a szájpenészt isKép Igaz kaptunk megelőzésre ecsetelőt...

Ami legjobban tetszett, hogy a doktornő hasra fordította Katát hogy megvizsgálja, erre felemelte a lány a fejét, és vagy 5 percig nézett farkasszemet az aszisztensselKép A doktornő még a védőnőket is behívta hogy nézzék meg milyen erős ez a gyerekKép Nekem meg dagadt a keblemKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lányok, köszi a bíztatást és a mielőbbi szülés-jókívánságokat. Ma komolyan érzem, hogy már nem lehet sok hátra... Olyan igazi itt fáj-ott fáj és az öreg pingvin úgy közlekedik, mintha részeg lenne... Kép Nincs az az ajtó, amin be tudok menni anélkül, hogy ne mennék neki a félfának... Kép

Nadin, nekem is hasonló a hasim.
Eszter! A méreteink szinte azonosak. Én is 57-58-ról ugrottam 104-106 cm-re... A magasságom pedig 160 Kép Izgi ez a nyákdugó téma is. Hajrá-hajrá! Kép

Látjátok, ha egy kis eszünk lett volna, már
meggazdagodtunk volna a fogadókon! Kép Bori, Zsuzsófi Kép

Cory, hogy vannak a gyerkőcök?

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok

Lányok most hogy csak pocakosok írnak, nekem is olyan mintha újra az lennék.

Nadine
Szép nagy lett a pocid.

Vok
Remélem minél hamarabb láthatod Hannát.

Vikónak továbbra is drukk

Babetta és Levi

Most etetés jön mennem kell.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Zsu! Gyógymanók Bencének! KépKépKépKépKépKépKépKép
KaticaKép Kis vasgyúró Kép

Tünde Kép

Orcsepp: szvsz a legjobb az anyatej! Az egyetlen amely élő IgA immunsejteket tartalmaz KépKépKépKépKép Garantáltan hipoallergén KépKépKépKép (Na vagyok olyan, mint egy TVreklám?) Csak ki kell kapni a kölök szájából és az orrára irányozni Kép Vagy fejni pár cseppet Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló-helló!

Ma reggel voltunk a kórházban, mindenféle vizsgálaton (labor: vér, vizelet), ctg, a dokinéni megnézte a méhszájat is. Azt mondta, hogy még nagyon hátul van, és talán ha 1 ujjnyira nyitott. Tehát Marcika valószínűleg kivárja a még hátralévő 2 hetet. Én is bíztatom erre, mert olyan jó lenne ápr.23-án szülni.
Viszont valahogy úgy elfáradtam, hogy hazajöttem, visszafeküdtem, és 3 órát aludtam egyfolytában. Nagyon jól esett...

Lányok, az tényleg úgy van, hogy az első héten könny nélkül sírnak a babák, mert még nem indulnak be a könnymirigyek?

Kép

Kép
bettiflame

Titati: nem baj, ha visszajön a tejcsi, de egyébként sokkal kevesebb jön vissza, mint amennyit esznek, csak soknak látszik!

Alina: tényleg jó nagy baba már Márk!
Jó teszitek, hogy jó időben kint vagytok!

Borcsa: jobbulást Nektek!!

Nadine: tényleg szép pocid van, nagyon csini vagy! szülés után nem is lesz súlyproblémádKép

Vok: biztos a vizsgálattól ment el a nyákdugó, akkor már nagyon közel az idő!KépKép

Bettina este 11-től reggel 7-ig aludt, amikor felébredt hirtelen elgondokoztam, hogy éjjel felkelt-e, mert nem emlékeztem ráKép
Persze a két cicim nagyon feszült, de én sosem ázok el éjjel. Furcsállom is, de remélem ez nem jelenti, hogy kevés a tej.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Helló-helló!

Ma reggel voltunk a kórházban, mindenféle vizsgálaton (labor: vér, vizelet), ctg, a dokinéni megnézte a méhszájat is. Azt mondta, hogy még nagyon hátul van, és talán ha 1 ujjnyira nyitott. Tehát Marcika valószín&#251;leg kivárja a még hátralév&#245; 2 hetet. Én is bíztatom erre, mert olyan jó lenne ápr.23-án szülni.
Viszont valahogy úgy elfáradtam, hogy hazajöttem, visszafeküdtem, és 3 órát aludtam egyfolytában. Nagyon jól esett...

Lányok, az tényleg úgy van, hogy az els&#245; héten könny nélkül sírnak a babák, mert még nem indulnak be a könnymirigyek?

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok!

Melitta: Balunak már semmi tünete azt leszámítva, hogy vita nélkül ment aludni Kép. Ez a legnehezebb a bezártságban, hogy vasárnap óta semmi baja.

Félelmetes, most hogy itt írtok, úgy irigykedem a pocakosokra Kép Pedig csak 3,5 hete szültem, de már nagyon távolinak tűnik az egész.

Zsu: az én védőnőm azt mondta, mikor 12 naposan levittem Lizát mérni, hogy hosszt nem mér, mert mindig "összemennek" a babák, és akkor meg csak macera az anyukák nyugtatása Kép

Nem bírom tovább, ma este megmérem Lizát (2 hete nem látott mérleget). De ma már odáig jutottam, hogy megpróbáljuk a konyhai mérlegen Kép

Bettiflame: ér itt a friss babásokat 3 óra egyfolytában alvással hergelni? KépKépKép

Orrcsepp: én is az anyatejre esküszöm Kép Csak így kicsit kleopátrás tejben fürdős lesz a móka Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Hát én is hallottam már az anyatejes orrcsepről, de nem igazán bírtam kivitelezni így inkább vettem a patikában.

CoryKép
Nekünk sincs csecsemő mérlegünk és mi a konyhaival szoktuk mérniKép. De csak szombatonként a miheztartás végett. Egy nagy tálcára rakjuk Timit és elég pontos szokott lenni. A védőnőnél ellenőriztuk.

Az elmúlt éjjel mi most 2x voltunk fent szopizni. Pedig már egy pár napja csak 1x. Igaz az este nem sokat evett mert inkább bealudt.
De olyan jó h már tök sokat el van egyedül. Így az anyja netezhet.Kép van is egy kis lelkiismeret furdalásom..

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ti szoktatok az anyatejen kívül mást is adni a kicsinek?
Anyósom azzal nyaggat h adni kell vizet vagy teát. Persze én azt mondtam NEM.
De azért kipróbáltam nálla a mecsek teát. Nem sokat adtam csak kb 10-20ml-t. Cukor nélkül langyosan. És utána 2-3 órával voltak nagy pukik. Azt hiszem a teától. anyósomnak persze nem mondtam, nehogy má'Kép
Most nem tudom adjak neki vagy ne.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Köszönöm mindenkinek a pocakdícséretet! Kép Van is mire büszkélkednem! Kép De a látszat ellenére egész jól elvagyunk együtt, nem nagyon gátol semmiben. Azok a kis kényelmetlenségek meg felejthetők, mint pl. cipő vagy zokni felhúzása, "fazonigazítás" Kép, stb...

Tünde,
húú, azért híztam ám, most vagyok kb 12 kg-nál, csak nagyon jól sikerült a kép... Kép Van mindenhol, fenekemen, csípőmön, karomon, hátamon, szóval olyan csendesen kúsztak fel mindenhova a kilók... De legalább arányosan, így remélem valamivel könnyebb dolgom lesz. Féltem, hogy több lesz, mert sosem voltam vékony alkat, azt hittem rengeteget fogok hízni, de aztán nem így lett, mert ez még tűrhető.

Vok,
hűűű, ez kezd izgissé válni, így dugó nélkül... Kép
A pocakot nem mértem mostanában, de mindjárt meg is nézem! Kép Pillanat...
Az az igazság, hogy az elején, a legelején nem mértem le, szóval nemtom mihez viszonyítani, de most 110 cm.

Betti,
mi lesz 23-án, hogy arra időzítenéd Marcit?
Én nem is nyújtanám, inkább már rövidíteném a hátralevő időt! Kép

nadine81

Akkor jó Cory, csak nagyon eltűntél. Kép Mondjam, hogy én is most keltem fel? Kép Lekopogom, de az alvással még nincs baj...

Jól van Betti Kép, én 22-re tervezem eredetileg. Akkor lesz nagy buli. Mi újság az Istvánban ilyen esős napokon? Nincs tumultus?

Petri! Kép Kérünk konyhamérleges fotót!!!

Melitta

Kép
nyf

Petri: én itthon eddig nem mértem, de most már izgat, hogy hízik-e rendesen (bár a karjaim szerint igen Kép).
Én nem adok semmit Lizának az anyatejen kivül. Fiúk sem kaptak fél éves korukig semmi mást, és minden oké volt velük. A sima víz csak folyadék, de hát az anyatej is folyadék.

cory
Budapest

Húú elaludt hason a drágám. Úgy örülök neki. Annyira nem szeret hason lenni. A kis köldöksérve miatt pedig jó lenne.
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Na lányok, az én csajom is szörcsögKép Gondoltam orrszívás után szopi előtt kap egy kis anyatejes fröccsöt a szájábaKépKépKépKépKép Hát jól nézett ki a csajKép Lefotóztam majd feldobom nektekKép

Jó ez a konyhamérleges mérés, el tudom képzelniKépKépKépKépKép Na jó lépek mert kihasználom amíg alszik a csaj, eszek vmitKép

Pusz
Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok, kellemes estét mindenkinek!

Nadine: nagyon szép a pociképed. A +12 pedig egyáltalán nem sok, a kórházból kijövet max +2-3 marad ebből. Kép

Bmo: üdv közöttünk. A szoptatással kapcsolatban én is csak ismételni tudnám a többieket, de ha van időd, akkor nézd meg a www.lll.hu oldalt, ott nagyon sok hasznos infot találsz. Én az alapján készültem fel a szoptatásra.

Petri: én nem adnék neki anyatejen kívül semmit. Abban benne van a szükséges folyadék és tápanyag is, feltéve, hogy a szoptatással nincsenek gondok.

finiselők: kitartás. Rengeteg a tapintatlan bunkó még a hozzánk közel álló emberek között is, nem is beszélve a "kedves" kollégákról, és azokról az asszonyokról, akik mindent mindekinél jobban tudnak. Tudjátok: egyik fülön be, másikon ki.

Kaki: beszéltem a gyerekorvossal, aki megnyugtatott. Nem kell aggódni, ha 2-3 napig nincs, mert a baba az anyatejet teljesen feldolgozza. Õ azt javasolta, hogy adjak neki Levolacot napi 1-3 kiskanállal igény szerint. Kamillateát a védőnő nem javasolta, mert állítólag hasfájást okoz. Szerinte lázmérővel kellene segíteni. Ne én ezt nem fogom csinálni semmiképpen sem, mert a csládban az egyik fiúnál a rendszeres lázmérőzés miatt még hatéves korban is széklettartási problémék voltak. Kép

Mellcsepegés: én melltartóban, betéttel és ruhazsebkendővel alszom, és így is csupa tej minden.

Rólunk: a keddi oltást tökéletesen átvészeltük. Istvánkával előre megbeszéltem a dolgot, így egészen addig sírt, amíg meg nem szúrta az orvos. Utána egyből elhallgatott. Mindenesetre furcsa volt a fordított sorrend. És még hőemelkedése sem lett, ezek szerint tényleg jók ezek az oltások. Istvánka súlya 5700 gramm, ami szerintem rengeteg. A hosszmérés valóban más, mint a kórházban, de ettől a babák "nem mennek össze." Mi meg szoktuk mérni úgy is, ahogy a kórházban csinálták. A ruhákat is annak megfelelően számozzák, ha jól tudom.

És a nap híre: a baba négy nappal ezelőtt hasról hátra fordult egymás után kétszer. Nem hittünk a szemünknek. Most már egy fél pillanatra sem hagyhatjuk egyedül.

Szép estét mindenkinek.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Kép<blink>Zsu+Bence+Katababa</blink> Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Borcsa:3x volt fenn az éjjel, de én nagyon nem tudtam aludni, mert azon izgultam, hogy mikor kel a drága!
Ti fejitek a ciciteket?? A védőnő mondta hogy kellene, de én nem szoktam csak az első pár napban csináltam. 2 ciciből eszik és ma már eljutott a tudatomig amikor nem kért többet!! Majdnem 4 hét után haladás!!! Kiscsillag 5380 gr, 4900 gr született, 3. nap 4560 volt. Talán nem éhezik!!!???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Nem is rossz, de ezt minden alkalommal be kell írni??? Mert az azéééé gááázKép

Kép<blink>Zsu+Bence+Katababa</blink> Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok! Kép

NyF! Hajrá! Kép Én is így érzem magam tegnap óta. De ez szerintem még a doki utóhatása. Kép Én 161cm vagyok. Kép Cory mondta, hogy a végén kezdődik a "terhesség" hát, most nagyon terhesnek érzem magam. Kép

Nadine! A 12kg nagyon jó! Kép Nem fog meglátszódni szülés után rajtad semmi! Ügyi vagy! Kép Én nem büszkélkedhetek ennyivel, mert 15nél már valamivel többet híztam, de mint rutinos fogyózó, nem hiszem, hogy szopi után ne tudnám leadni a felesleget. Kép

Tünde! Majd meglássuk... Eszti is tök sokáig volt dugó nélkül. Kép De volt olyan, aki még aznap szült, szóval van minden, ami kell. Kép Már alig várom, hogy lássam a kiscsajt. Annyira érdekel, hogy milyen. Persze nem akarom sürgetni, csak olyan kíváncsi vagyok rá! Kép

És hát ugye a legnagyobb dolog, anya leszek. Ezzel még mindig ismerkedem néha. Valamikor tök természetesnek veszem, valamikor meg azon morfondírozok, hogy milyen lesz majd... Meg hogy milyen fura lesz pocak és rúgdosódó Hanna nélkül elaludni. Kép

Ma megpróbáltam a maradék kölcsön kapott rucit berakni a szekrénybe és nem volt elég helyem. Nem tudom, mikor és hol adtott a barátnőm ennyi rucit a lányára, de szerintem nem kell ruhát vegyek neki még egy jó darabig, mert hozza a nagyobb rucikat is. Én meg azt hittem, hogy lesz majd egy pár rucink, azt kész.... Kép

Azért a bátyám is édes volt ám. Õ április 12-én született és tegnap felhívott azért, hogy ugyan már bírjam ki 12-ig, mivel úgyis az őkeresztlánya van a pocimban és milyen jó lenne együtt ünepelni a szülinapot. Kép A barátnőmnek meg a lánya született 7-én, ő meg arra pályázik, hogy talán mi is akkor szülünk. De még vannak jelentkezők. Kép

Na, megint sikerült kisregényt írnom. Kép És még panaszkodni is tudnék, hogy épp hol fáj, meg hol nem. Kép

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Bmo! Biztos menni fog! Kép Bízz magatokban. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Petri
Nekem is ezzel jött anyós és ma megkérdeztem a dokit, és azt mondta ,hogy nem kell elég a tej
Akkor szoktak, ha nagyon hasfájos a baba.

Szóval ma volt nálunk a doki és minden rendben .Szegényt lepisilte így pisis ingbe távozott. Már 5300g Levi, kezd ő is tokásodni. Viszont nem náthás, aminek örülök. A porszívót reggel kipróbáltam, de nem jött semmi. A védőnő is járt itt szerencsére csak 5 percig. Mondtam neki, hogy hétfőről volt szó ,egésznap itthon ültem miatta.

Megkaptam a TAJ kártyát, és minden ügy el van intézve ,már csak a családi pótlék van hátra, és várom a pénzt.

Mariann
Nagyon ügyi István , most már tényleg figyelni kell rá.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Tünde
Felizgattál a koszmóval és megkérdeztem a dokit.Kép Azt mondta, hogy nincsen. Pöttyök vannak az arcán, de ez normális. Tényleg rólad lementek a kilók? A fasírt szója volt egyébként.KépKép

Bmo
Szép nagy babád van neked is.Kép Én nem fejek. De kéne ,mert az egyik cicim nagyon karcsún produkál, bár ez Levi súlyán nem látszik szerencsére.

Nadine
Egyáltalán nem sok a 12 kiló. Én 25 kilót híztam vízzel együtt és már csak 4 kiló van rajtam.Kép Pedig nem fogyózom. De sajnos még mindig vérzem, jól kifogtam. Ez már több mintha 9 hónapig menstruáltam volna.Kép

Többiek hol vagytok ebben a rossz időben?Kép
Finiselőknek továbbra is drukk.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta, én már el is költöttem a családit meg az anyaságitKép Ezért volt jó hogy személyesen mentünk a TajkártyáértKép

Mindjárt dobok egy-két képetKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bmo: dehogy éhezik!!! Én nem fejek. Az előző kettővel sem fejtem, és volt elég tejem. Csak akkor fejek, ha feszül a mellem. Ez az elmúlt 3,5 hétben 2-szer volt eddig.

cory
Budapest

Így nézett ki a kiscsaj mikor megpróbáltam az orrába célozniKép

Kép

Ilyen csini szokott lenniKép

Kép

Pusz

Zsu

és pancsis kép is legyen márKép

KépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

uppppsz bocsesz, nem direkt volt...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

nem tud valaki meghívni az iwiw-re?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Te Zsu! Nézd má' meg ezt a csajszit!!! Szerintem EKKORA sonkákkal nem lehet éhezni KépKépKépKép Meg ilyen vigyorral!KépKépKépGyönyörű!!!! KépKépKépKépKép

Bmo: fejni alapvetően nem kell. A téveszme még a régi, kötött szopirendből ragadt az eü. dolgozók fejébe. Ha igény szerint szopizhat Zsombor, mindig annyi tejed lesz, amennyi neki kell.
Ez a gyarapodás pedig tökéletes Kép

Vok: ez ismerős - még Rékával azon izgultam, hogy el fognak zavarni a genetikai uh-ról, hogy"maga nem is terhes!" Pedig akkor már rég éreztem, hogy mozog. (Hehe, szerves kémia vizsgára tanultam [volna] amikor először megmoccant - ki lehet találni a vizsgaeredményt KépKépKép)
Aztán amikor kibújt, és a szülésznő mondta, hogy kislány, valami hihetetlen erős érzelemhullám öntött el. Hogy ez IGAZ, hogy mostantól végérvényesen ANYA lettem.

Petri! Sajna nem Kép

Kilók: én még nem mertem szülés után mérlegre állni...

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: