A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bocs,véletlen kétszer küldtem elKép

Enikő!
Köszi.Igazi csemegeKép

Zozo!
Megértelek!
Én is alig bírtam már a terrort a rokonok részéről.Anyósom elképesztően fűszeresen főz.
Ezért húztam-halasztottam a hozzá 'menést'.Elég akaratos,kritikus,és sértődékeny.KépAkkor mentünk amikor már nem volt gond.
Na azért mikor beteg lett a lány(hasmenés-magas láz),még így is le kellett állítani,hogy most diéta van.Nagy nehezen megértette.Tudod,nagyon berögződtek már nála a régi felfogások.Anyukám is rengetegszer elmondta:na,azért tehetnél bele egy kis sót,,...már nagyon uncsi volt.
De végülis az én lelkiismeretem,az én felelősségem,az én gyermekem...KépKép
Ha baja lett volna,mindenki csöndben elsunnyogott volna,én meg foghattam volna a fejem,hogy mért hallgattam másokra,mért nem a saját lelkiismeretemre.Az óvatosságból még soha sem volt baj!Kép
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Bibi: Nézd meg ezt az oldalt:
http://marci.co-net.hu/babaszak.htm

Amit itt ír az a Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve című könyvben van benne. Az a könyv nekem is megvan, anno nekünk Inci ezt tanácsolta, mint a forgalomban lévő legjobb babaszakácskönyv, de hangsúlyozta, hogy ez sem az igazi, és nincs igazán jó babaszakácskönyv.

Szóval nem nagy ördöngősség babáknak főzni, és én nagyon élvezem is. Olyan jó, hogy azt eszi amit én főzök neki, és tetszik neki Kép

Ja, és a babák ízlelése teljesen más mint a miénk. Én nagyon ritkán, de szoktam egy leheletnyi sót tenni a főzővízbe. Pl. a krumpli+borsó főzelékhezÉs mostanában a tökfőzelékéhez teszek egy leheletnyi kaprot is.
Spenótba főztem pl. pici fokhagymát, amit pépesítés előtt kivettem.
De Gréti ugye már elmúlt 10 hós.
Nem félek attól, hogy nem fogja megenni később a "rendes" főzeléket és kaját.
Cukorral még egyáltalán nem találkozott a lány.

Ja amúgy az "íztelen" kaját amit Grétinek készítek, apukája nagy örömmel befalja, ha marad ki Kép Szóval nem olyan rossz az Kép

Ildi: Teljesen egyetértek veled, hogy pár dolgot máshogy képzel el az ember amikor még csak pocaklakója van, aztán később jön a valóság Kép

No megyek, fürdés van!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit!
nekünk én is fűszeresen főzök (imádjuk az erőset)
engem is nyaggatnak, rakjunk bele pici sót, cukrot, ez kell bele, ha nemet mondok rosszulesik, borzasztóakKép

Ildi!
Vivi sem eszik sokfélét, a sárga főzelékeket szereti, nem szereti a zöldeket, én is üvegeset adok, néha főzök, az a kukában köt ki, már nem viszem túlzásba( a főzést) néha kedvem sincs.
nagyon jó ötlet az üveges bébikajaKép szuper.
ráadásul a rizspépet sem eszi meg, pedig az nem olyan rossz, sőt...
Vendég

Sziasztok!

Jót vitatkoztokKép

Én úgy vagyok vele, hogy pici ez, pici az nem árt, de nagyon kell vele vigyázni. Én is bébiétel-hívő vagyok (mármint üveges) mert se főzni nem tudok, se időm, se kedvem hozzá... Sokkal egyszerűbb és több isdőm marad a kicsire. Nálunk csak apa főz, én rühellek. Inkább sütökKép

Pusz mert megyünk fürcsizniKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!
Ildi, igen, de azért hadd álmodozzak. Kép Egyébként kéznél lesz a leednő nagymama-nagypapa-nagybácsi és persze apuka. A leendő dédnagyszülőkről nem is beszélve. Szóval az idővel nem valószínű, hogy gondom lesz.
Épp ma mesélte anyu, hogy velem még jó dolga volt (ők is az ő anyukájáéknál laktak, mikor én születtem), nyugis is volt, aztán mikorra az öcsém megszületett, addira már megvolt a saját lakás, és sokkal nehezebb volt neki.
De ugye mi még az elsőnél tartunk... Kép

Ma megbeszéltük anyukámék unokatestvéreivel, május elején jönnek festeni a tesóm és a mi szobánkat. A miénk kék, a tesómé zöld lesz. Utána nekikezdhetek a fészekrakásnak (már amennyire itt lehet...).

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi, amit nagyszüleid-szüleid csináltak veled mikor kicsi voltál, nem feltétlenül jó.Kép Bocsi, nem a szüleidet akarom bántani, úgy általában mondom, az én anyósom egy ideig a lányát is és engem is rá akart beszélni, hogy már 1 hónaposan adjunk gyümölcsöket stb. enni a kicsiknek a tej mellett, hogy érezzen más ízeket is! Mikor az ő gyerekei voltak babák, ez volt a szokás, a védőnő is ezt ajánlotta.Gondolom te is inkább ovis korodra emlékszel, annyi idős korára te is adhatsz Törpetinek kicsit fűszeresebb dolgokat.

Skoda tali: Igazad van, autóban nyugodtan szoptathatsz. A probléma inkább azzal lesz, hogy kimerül a gyerkőc. A hétvégén Dunántúlon voltunk (férjem is, én is onnan kerültünk Szegedre), Dénes az odautat (3 óra) még egész jól bírta, de aztán délutánra teljesen kifáradt, nem otthon volt, nem bírt elaludni csak kézben, az utazás is fárasztó stb., szóval du. már nagyon nyűgös-hisztis volt szegénykém! Pedig Dénes 11 hetes. Persze az is lehet, hogy Törpeti 1,5 hónaposan még bárhol el tud majd aludni. Én asszem nem vittem volna én Dinimet 1,5 hósan ilyesmire.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Dancsi, pár hete Dini se aludt nappal, csak séta közben, de nem sétálhattunk reggeltől-estig! Álmosan nyöszörgött-forgolódott (nem a hasa fájt), alvás semmi. Már nem tudtam mit csinálni, fogtam és hasra fektettem. A gyerek azonnal elaludt. Tudom, hogy nem olyan jó hasra fektetni, én is csak a kiságyában merem, a légzésfigyelő mellett, vagy ha én is épp pihenek és mellettem fekszik, és állandóan figyelni tudom. Azóta is bejön a dolog, szerencsére lassikán kezd visszaszokni a hátára.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok! Képzeljétek, este nem kellett pótlást adnomKép 70-et szopott este, amit mértem, meg utána még 10 percig cicizett:Kép És úgy beájultKép Igaz ennek köszönhetően éjjel is 3 óránként kelt, szal hulla vagyokKép De jó lenne ha így maradna.

Exi, amikor Bence volt pici, 2 hetes volt mikor a halászléfőzésen voltunk Baján, és 5 hetes amikor nyaraltunk. Nem mondom, így utólag nézve talán nem volt túl jó ötlet elvinni, bár semmi baja sem lett, minden okés volt, de mai fejjel már nem tennémKép De ettől függetlenül tényleg semmi baj nem volt vele.

Pusz

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Már jó régen írtam, bocs...de azért olvasgattalak benneteket! (Most, hogy itt a jó idő nem nagyon van időm írni.)
A baba ételeinek ízesítéséhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a sózás/cukrozás azért nem szükséges nekik, mert nekik még sokkal jobb az ízérzékük, ők sokkal intenzívebben érzik a zöldségek, gyümölcsök eredeti ízét. Pici só sztem sem árt (az ízek kiemelése és jód pótlás érdekében), bár én is csak ritkán használok.

A szülinaposoknak és névnaposoknak utólag is boldog névnapot/szülinapot!

Mi voltunk múlt héten a ringatón. A második időpontra mentünk, így már nem voltak olyan sokan. Nekünk most is tetszett, tanultunk új dalokat, mondókákat!

Dancsi,
Én is pici kora óta ahhoz próbáltam szoktatni Lilit, hogy ha láttam az álmosság jeleit, akkor leraktam, picit besötétítettem, és hagytam egyedül elaludni. Persze nem mindig sikerül neki, akkor van, hogy segítek, de ha látom, hogy csak hiszti van akkor hagyom...s ez bevált, viszonylag hamar rájön, hogy nem ér el semmit a hisztivel, s szépen elalszik. Én elég sok jó dolgot olvastam a Suttogó titkai c. könyvben az altatásról, ajánlom neked is ezt a könyvet, hátha neked is segít!

Erika
erika29

Üdv!
Hát már sokan mondták, hogy lázadó vagyok, ez van. Kép Én akkor is viszem, mivel menni szeretnék a férjemmel, és ehhez nem hagyom itthon a gyereket..."ördögi" kör.
Zsuzsi, én nem mondom, hogy jó volt, amit csináltak, de élünk, virulunk, és merem állítani, hogy fele annyi bajom nem volt kicsinek, mint a mostani babáknak...sajnos. Tegnap mondtam épp az anyósomnak, hogyha mindent betartanánk, amit a dokik, védőnők javasolnak, akkor vagy mi vagy a gyerek éhenhalnánk.

Zsu, hajrá neked és Katicának, csak így tovább!

Ági és
KépKép
exdeus

Halihó!
Tisztában vagyok vele, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de Lindikém átaludta az éjszakát (este 9től reggel 6ig)!!KépA dila anyja meg hajnali 3tól óránként ébredt, és figyelte, hogy szuszog e még a csaj.Szuszogott.Kép

Fűszerezés, bébikaja: Nálunk mindig volt itthon üveges kaja, arra az esetre ha nem tudok esetleg főzni, de alapvetően én főztem Lottinak, és Lindinél is így lesz. Sokáig csak zöldfűszerekkel ízesítettem, petrezselyem, zeller, kapor. Pici só, pici cukor már elég későn került a tányérkájába.
Nekem jó érzés volt, hogy azt eszi, amit én főztem neki, sok időmet sem vettem el, szvsz zöldségpucolással együtt 30 perc sincs egy babaadag elkészítése (amíg párolódik, fő a cucc, ugyse állsz mellette).

Kiruccanások: Lottikám nyári baba volt, vele mentünk elég sokfelé, de nem vittük azért túlzásba. Lindivel egyenlőre az idő miatt nem nagyon mozdultunk ki messzire, május végén szeretnénk menni a Mátrába.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Mégegyszer köszönjük a szülinapi köszöntéseket. Képeket hamarosan teszek fel. Márk a születésnapja ota megy mint egy kis gőzgép. Már régóta ment 1- 1,5 métert, de most ki a szobából, be a szobába, a folyosón, mindenfele. Olyan édes.ostmár lassan vennem kell neki rendes cipőt.

A másik nagy újság!! Valószinűleg költözünk Szatymazra. A lakásunkra elég hamar lett volna vevő, de akkor még nem tudtuk, hogy mit csináljunk, épitkezzünk, vagy vegyünk. Mindenképpen szerettünk volna kertes házba költözni. Hát épitkezni a telek árak miatt Mórán lett volna érdemes, meg aztán én visszatáncoltam az épitkezéstől. Innen elköltözni, aztán albérlet amig el nem készül, stb. De a múlt héten találtuk ezt a Szatymazi házat, és Õk meg kétszobás lakást keresnek. Úgy hogy ugy nézz ki sikerül elcserélni, meg ráfizetünk. A ház 120 négyzetméteres, tetőtér beépitéses. Még nem irtunk alá semmit, mert Röszkén is volt egy ház, ami tetszett nekünk. De ez a csere miatt talán jobb lenne.Hát ennyi!

Zita
zita_29

Zsuzsi,
Sztem nincs gond a hason alvással, nálunk mind2 fiú hason alszik születésétől fogva.

Most lesz pár kemény napunk,mert Boldi csak akkor alszik nappal, ha tologatom, vagy ha rajtam cumizik. Kép Tegnap délután 1 órát sírt, este már semmit, most letettem és még csend van. Elalszik cicin (amivel nicns gondom), de leteszem és pár perc múlva felsír.
Vendég

SziasztokKép

Azt hiszem, ez a babakaja fűszerezés lerágott csont már, de én sem fogom fűszerezni egyellőre Boti kajáját majd...De a csipet! sóval egyet kell, hogy értsek.Kép

EnikőKép
Az anyatejes babák tényleg nem jutnak így elég jódhoz?? Ez nem gáz??Kép

DancsiKép
Kb. annyi idős volt Boti, mint most Boldi, amikor ő sem akart nappal aludni! Nem találtam megoldást, de pár nap múlva újra aludt napközben, és azóta viszonylag rendszeresen, kaja után 1-1,5 órával elalszik, és kb40-45 perceket szunyál.
Szerencsére magától alszik el, amikor látom, hogy álmos, hasrafordítom, cumi a szájába és 2 perc múlva már alszik is!Kép (Boti csak hason alszik, éjjel is már egész pici korától.)

MelindaKép
Mintha én írtam volna az első 3 sorodatKép, Boti is így aludt éjszaka - na jó, csak 5-igKép - én meg 2-től voltam ébren, lestem a gyereket, meg fejtem...Kép
Kíváncsi vagyok, mikor ismételjük ezt meg!Kép

ZsuKép
Hajrá!!KépKép Menni fog ez, meglátod!!
Én úgy voltam/vagyok vele, hogy inkább kelk éjjel többször is, csak a szopi menjen jó sokáig!KépKép

Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsófi,
ügyesek vagytok a szopival, látod, alakul ez!

A főzéshez pedig nem kell nagy tudomány, főleg a bébiételekhez nem. Összefőzöd a cuccokat, botmixerrel összedzsazsálod és kész. Én a főzővízzel turmixoltam össze. És mindig többfélét csináltam és lefagyasztottam bébiételes üvegekben. Kb. 2 hétre való adagot főztem egyszerre. A gyümiket pedig 2 naponta csináltam, és hűtőben elállt a pép 2 napig.

Csak gyári bébikajákkal etetni a gyereket nem olcsó. Kép
Vendég

Üdv!
A jódos témához még annyit, hogy nekem a védőnő a múltkor említette, hogy szülés után majd hozza a recepteket, pl. vitaminkészítményekét, gyanítom, hogy ebben lehet jód is...

Ági és
KépKép
exdeus

Exi nincs benne a jód. Receptre a konakiont írják fel (K-vitamin) és a Vigantol olajat (D-vitamin) ezenkívül popsikenőcs, fürdetőkenőcs, hintőpor a köldökre. (alkoholt majd vegyél a patikában) jah és lázcsillapítót is írnak.

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na rákerestem: "Ha a csecsemő szopik, az anya megfelelő táplálkozással (jódozott konyhasó, tengeri halak) elkerülheti, hogy a gyermekében jódhiány lépjen fel. A teljes tápértékű étrenden élő anya tejében a jód kellő mennyiségben fordul elő."

Exi! Nekünk alkoholt is írtak fel, viszont lázcsillapítót nem. Szvsz ahány doki, annyi szokás.

Zsu! Ügyesek vagyok!

Lottikám pedig képzeljétek, le tudja írni a keresztnevét nyomtatott nagy betűkkel. Tudom, hogy sokan ellenzik, hogy ilyen korán (3,5 éves múlt februárban) tanítsuk a gyereket, de szvsz más dolog, ha a gyereket érdekli. Namármost Lottit nagyon érdekli, kérdezgeti, hogy melyik betű micsoda, hogy néz ki, le kell neki írni, leutánozza. Egyébként ebben is "rám ütött", én 4 évesen olvastam.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Dancsi: Egy vagyon az biztos, főleg egy olyan nagy kajás gyereket mint pl Viola. Egyszerre 2 üveg bébiételt befalna... és az csak 1 kajálás!

Zituska: Én nem tudom, de nekem azt mondta gyermekgyógyász! Rákérdeztem külön a Strumma miatt! És mondta hogy mindenképp pótoljam!

Sztem a sózás, nem sózás terén mindannyian egyről beszélünk, csak másképp.Kép De alapvetően mindenkinek igaza vanKép

Melinda: Apropó fecske. A hétvégén voltunk horgászni és láttunk fecskéket. Nem egyet, nem kettőt, sokat Kép Ügyike csajodKép

Zita: Dejó lenne ha összejönneKép Nagyon drukkolok a házhoz!!! ++++++++++++++++++++++

A Viola amióta hazaértünk az oviból, ordítottKép Adtam neki Nurofent most meg bealudt, aminek nem örülök, mert délre mennünk kell Bogiért az oviba, és akkor együtt nem fogom tudni lerakni őketKép
Nemtom ezek a fogak valami rettenetesen megkínozzák ezt a kicsilánytKép

Tsók
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Melinda, köcceKép

Én is olvastam középső csoportban márKép Bence is szereti a betűket, az A B K P betűket már símán rajzolja, megismeriKép (Bencbetű, anyabetű stbKép) Ha egyszer érdekli akkor miért lenne baj hogy tanítod??? csa kerőltetni nem szabad szvsz.

EnikőKép
Viólának csókKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Melinda: Ügyes a Lottid!!!!!!
Bogi is leírja a nevét, meg mástisKép Én sem erőltettem, magától akarta, mindig ült az ölembe és kérte mutassam neki a klaviatúrán melyik betű melyik!
Leírja, hogy tata, mama, enikő, dani, bogi, viola, csilla és hogy bojtár (a kutyánkKépKépKép) meg még az évát, nikit, anitát...és a többi játszóteres kispajtás nevét isKép Nagyon kis ügyes imádomKép
E

ceniko
Szeged

Üdv!

Szerintem sem baj, hogy ha érdekli a gyerkőcöt a betűk világa. Később úgyis lesz még dolga bőven a tanítónéninek, csak szvsz már ilyenkor is ügyelni kell rájuk, hogy ne legyen görcsös a tartásuk ceruzafogás közben, nehogy úgy maradjon. Remélem, érthető.

Köszi a receptes infokat. Alkoholunk épp van itthon, a házban egy ismerős a sebészeti klinikán dolgozik, és hozott egy jó nagy üveggel, sokáig jó és elég is lesz egy darabig. Aztán majd meglátjuk, hogy a mi gyerekorvosunk mit fog felírni.

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi! Enikő! Meg akiket még érdekel Kép!

Én nem vagyok a sírni hagyós módzser híve, de sajna meg is szenvedek eléggé az éjszakákkal. Ringatáson kívül a cici a biztos altatási módszer, akár este, akár éjjel, akár nappal. 2 perc cici, aztán alszik is. Nappal nekem nincs is ezzel semmi gondom, mert tényleg csak két perc. Viszont éjjel az a 6-10 ébredés... eléggé kipurcantó. De én nem tudnám megcsinálni ezt a sírni hagyást. Lelkialkatom alkalmatlan erre. Mit szóltok ezekhez az írásokhoz itt a babneten? :

https://www.babanet.hu/lazi/het_temaja/0304.htm

Üdv.Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Nagyon ügyesek a kis betűfalók!Nem semmi!!KépKép
E.

szilde
Szeged

Azért jó,hogy feljött ez a jód-téma.Asszem gyakrabban veszek majd halat.Mostanában nem csináltam.
Apropó:ti adjátok a gyerkőcnek a fluort?
Mosogatom Hanna fogát,és azóta merült fel ez a kérdés.Ugyanis a fogkrémben is van.
Bocs,lehet,hogy már kérdeztem....
Védőnéni szerint nem lesz baja..én meg olvastam már mást is.
Ja,meg azt is mondta,hogy rákkeltő anyagok vannak a gyerekfogkrémben.Kép Ezért nem jó.ha lenyelnek belőle véletlen...
De akkor,hogy merik még forgalmazni???????
E.

szilde
Szeged

Exi: Ki lesz a dokitok? Aki itt rendel? Ha igen, a fiatalabb vagy az idősebb?
Nekünk is azokat írt fel amit Zsuzsófi mondott.
Alkoholt én is vettem, de nem nagyon használtuk.

Zita: Gratula a sétáláshoz Kép Tényleg nagyon kíváncsi vagyok már Márkra...várom a képeket Kép

Betűfalók tényleg nagyon ügyesek! Kép

Dancsi: Én épp most olvastam/som a Suttogót.
Ha gondolod lefényképezem azokat az oldalakat ahol az altatásról van szó, és elküldöm neked.
Könyvtári a könyv, hamarosan viszem vissza. Szombaton már kaptam felszólítást, hogy vigyem, pedig 27-én járt le a kölcsönzés Kép Régen nem voltak ilyen fürgék.

Sírni hagyás...képtelen lennék rá.
Ezt is találtam róla:
"Sírni hagyásról kérdeztem múltkor a pszichológus csajszit az Aranytízben. Azt mondta, hogy azért olyan hatékony, mert viselkedésterápiás módszer, ami kondicionáláson alapul (lsd. Pavlov meg a kutyája), és a gyerkőcök most még elsősorban így tanulnak, és semmi másról nem szól, mint a nem kívánt viselkedés megváltoztatásáról. Vagyis nem érdekes, hogy mi a viselkedés kiváltó oka, vagy hogy érzi magát a gyerek közben, ugyanis ha pl. egy rossz érzés miatt szokott felébredni, akkor ez nem múlik el attól, amiért nem sír, csak megtanulja, hogy éjjel ne kérjen segítséget, hiába van valami baja. Szóval ez a rossz érzés, ijedtség, félelem, bármi, ez megmarad hosszútávon is, csak ezt szemérmesen el szokták hallgatni azok, akik írják a könyveket. Ez alapján pl. sztem tök fontos arra odafigyelni, hogy ha valaki emellett dönt mégis, akkor nappal sose hagyja cserbe a gyereket, mert az ráerősíthet erre, és nem csak ilyen pici korban, hanem később is. "

Mariann: Tanulságos volt Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit: Sztem ha elég tajteméket eszik, elég kálciumot vesz magához a gyerkőc+ minden nap fogatmostok, akkor felesleges a Fluortabletta! Mi sem kaptunk régen és vannak fogaink, de még milyen szépekKép
Még pici volt a Bogi amikor vettem fluortablettát (első gyereknél mindent megvettem amit mondtakKép másodiknál,már nem egészenKép) néha adtam neki, de sztem még mindig van belőle....Kép Sztem felesleges főleg egy jó -változatosan- evő gyereknél!

Szal én nem fogok többet venni! Viola is rengeteg tejterméket eszik napi 2 gyümölcsjoghurt megvan, reggeli-esti tej/kakaó, sajtot is imádja, meg mindentKép!

Mariann: Sztem ez az Aludj jól módszer nagyon jó, de nem 2-3 hós korban!
Mi Boginál 2 éves korában alkalmaztuk, és azt értük el vele, hogy külön szobában, egyedül elalszik, nem ébred éjjel (esetleg ha beteg, de az ritkán van szerencsére, vagy ha Viola felsírja..) és átaludt éjszakáink vannak, kipihenten ébredünk reggelente! Ez fontos, hosszú ideig sztem nem lehet éjszakázni, főleg úgy, hogy 2 gyerek van, + a lakás + főzés + párod, egyszerűen KELL hogy pihenj, hogy aludj valamikor. És ugye erre az éjszakát találták ki!
Na szóval én újszülött korban nem alkalmaznám, de már nagyobb gyerkőnél igen! Sztem a gyereknek sem jó, ha folyton kimerült, ideges vagy, ingerült a nem alvástól....ez hosszú távon nem működik jól szvsz! De ez csak magánvélemény, mindenki úgy csinálja ahogy akarjaKép!

Egyébként sztem ha egészen pici kortól, úgy szoktatod, hogy pl ne cicin aludjon el, ne ringatásra aludjon el, külön szobában van, nincs cumija (ami kiesik és éjjelente 15 percenként kelsz a szájába visszadugni!!!!!!)....stb akkor később sem lesz gond az altatással!
Nekem ez a tapasztalatom a 2 gyerkőmből, de lehet, hogy másoknál más vált be!

E

ceniko
Szeged

Exi, nem beleszólni akartam, a te babád lesz, úgy neveled, ahogy szerinted jó. KépKép Biztos tetszeni fog neki a Skoda tali.

Szerintem a mostani babáknak nincs több baja, mint amennyi régen volt, csak több dologról tudják, hogy oda kell rá figyelni. Hogy mennyi probléma van egy babával, az alkati kérdés volt régen is, és most is az. Én pl. kiütéses lettem egy csomó kajától, mosóportól stb., koszmósodtam, később állandóan beteg voltam, a tesómmal meg szinte semmi sem volt. Hozzám képest az én Dinimmel sincs semmi baj, pedig ő mostani baba. Kép A mi korosztályunkban nagyon sok emberkének van valamilyen allergiája, amit többek között a régi nem megfelelő táplálási módszerekre vezetnek vissza, ez persze nem babakorunkban jött ki, hanem később, ennyit arról, hogy semmi bajunk nem volt. Persze akinek tényleg nem volt, az mázlista! KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ezt olvastam a sírni hagyásról:

"Bár a módszer egyes babáknál (még csak nem is mindenkinél) hatásosnak tűnhet, az igazság az, hogy a sírni hagyott csecsemők nem elaludni tanulnak meg, hanem reményvesztetten pszichésen visszahúzódnak, az úgynevezett tanult tehetetlenség állapotába kerülnek. Soha, soha nem szabadna sírni hagyni egy kisbabát, mert komoly és visszafordíthatatlan testi és lelki károsodást okozhatunk ezzel. Sérül az önmagába és a világba vetett bizalma, a külvilággal való kapcsolata. Ráadásul az így edzett babáknál a hatás legtöbbször nem tartós, bármilyen változás kizökkenti őket, és sokszor később, két-három-négy éves korban valódi alvászavarok jelentkeznek náluk."

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsófi: én is gratulálok! A narancsot próbáltad? Nekem az vált be, meg a sör is jó, én az alkoholosat ittam/iszom, gyerekorvos is ajánlotta. Kép

Exdeus: szerintem megindulhattok nyugodtan arra a találkozóra - ha két nappal a találkozó előtt is úgy fogod érezni, hogy menni akarsz a csöppséggel. Amiben nem vagyok teljesen biztos.Kép Én is így voltam vele, hogy megyünk mindenhova, nincs akadály, na persze... Kép Sokkal óvatosabb lesz az ember. Persze nem vagyunk egyformák, ismerek olyat, aki síelni indult az egyhónapossal.

Kaja: én nem sózok, nem cukrozok. Szerintem nagyon jó, hogy még nincsenek elrontva az agyonízesített vackokkal. Ha valamit nem eszik meg, kétlem, hogy megsózva megenné. Főzőcskézek, de nekem nincs még egy párévesem, megértem, aki nem ér rá, vagy energiája nincs már kotyvasztani, turmixolgatni.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Exi!

Hát,így akkor könnyű!!!Nekünk itt senkink sincs.Mi teljesen magunkra vagyunk utalva.

Dancsi!

A Noémi etetése nagyon sokáig kész anyagi csőd volt.Mindent dobtam ki a kukába.Azért még most is válogat.A főzelékeket nem hajlandó megenni.Ha én csinálom akkor sem,és akkor sem,ha úgy hozza az Ét-Trend.Ez van...Lehet,hogy pár év múlva szeretni fogja.

Melinda!

Ügyes a Lottika.A Noémit is érdeklik már a betűk.

Ildi
tfildiko

Ezt muszáj elmondanom: Nemrég csörgött a telefon nálunk, Lottika vette fel -szokásához híven-, szépen bemutatkozott, "Kopasz Lotti vagyok tessék". Várom ám, hogy kivel beszél, de csak nem szólal meg, hallgat, és járkál a telefonnal a fülén. Pár perc múlva lerakta, kérdezem tőle, ki volt az, "anya, hát Orbán Viktor".
Mondanom sem kell, sírva röhögtünk.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ez az altatós dolog teljesen gyerekfügő sztem. Jozsó pl. egy éves koráig csak cicin aludt el, vagy babakocsiban, ha tologattam.

Mindenki csesztetett miatta, hogy ennek csúnya vége lesz. És nem lett. Magától leszokott róla, gyakice egyik napról a másikra. Azóta megától alszik el, beteszem az ágyába, ahol dumálgat, énekelget, van, hogy 1 órán keresztül is, majd elalszik.

Délután szinte mindig sír, amikor leteszem, de kb. 10 másodpercig, majd elalszik.

A cicin elalvás mégsem olyan túl jó dolog, mert sehová nem tudok elmenni. Én ezért rázom fel Boldit, amikor cicin bealszik. HOgy még ébren legyen, amikor leteszem. Aztán persze lehet, hogy úgy járok vele, mint Jozsóval, most legalábbis a legjobb úton haladunk afelé. Kép

Bea,
ha nem gond neked, átküldheted Kép
Vendég

Sziasztok!

Erika!
Köszi a névnapi köszöntést, átadom Ricsinek Kép! Romy

Kép

Kép
romy1

Üdv!
Bea, az idősebbik lesz a mi dokink (nekem meg a tesómnak is ő volt, semmi bajunk nem volt vele).
Zsuzsi, nem vettem beleszólásnak! Itt mindenkinek van véleménye, ami persze szinte sosem egyforma, de legalább tudjuk, hogy ki mivel hányadán áll. Kép
Norus, már írtam, hogy ha pl. egy beteges-sírós-stb. gyerkőcünk lesz, akkor nem fogok vele rohanni a Skoda talira, de ha nem lesz vele semmi gond, akkor visszük. Kép
Sírni hagyás: én és a tesóm nagyon ritkán lettünk úgy hagyva, hogy sírjon csak. Persze a hiszti az más volt. Én kizártnak tartom, hogy bizonyos koráig (konkrétumot ne kérjetek) ne vegyem fel, ha sírni kezd, és sokáig nem hagyja abba (konkrét időtartamot megint nem tudok). Meg ha nem én veszem fel, lesz rá más. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda, ez haláliKép És nagy komolyan végighallgatta??? KépKépKépKépKépKép

Exi, csak vigyázz, nehgoy pórul járj....én Bencével jártam úgy, hogy akkor még itt lakta kanyuék, és hiába próbáltam a saját szám íze szerint terelgetni a gyereket, vki mindig keresztül húzta a számításaimat....Nem volt könnyű.

Bencét én biza hagytam sírni anno, (6,v 8 hetes volt???) Mert akkor és ott úgy voltam vele, hogy vagy leteszem és kimegyek a szobából, vagy esetleg bántani fogom. Nagyon dühös voltam rá, mert nem tudtam pihenni. Õ sírt egy órán keresztül, elaludt és végigaludta az éjszakát!!!! 6 órát aludt. Másnap csak 10 percet sírt, és 11 órát aludt. Azóta nem sír, teljesen önállóan alszik el, és 11-12 órát alszik.. Nagyon ritkán ébred éjjel, és lefekvés előtt max hiszti van.

Katánál hála istennek nem kellett drasztikus megoldásokhoz folyamodnom (eddig-kopp-kopp-kopp) mert leteszem és elalszik. Ha nem alszik, akkor nem lakott jól, akkor felveszem, szopik, elalszik a cicin, visszateszem. Éjjel is egy nyekkenés nélkül alszik. Nála teljesen változó mikor hogy alszik el, hol cicin, hol egyedül.

Romy, boldog névnapot Ricsinek!!!

Megyek ébresztem a kicsit, fürdésidő vanKép

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Üdv!
Zsu, azért nem aggódom, mivel itt egy kicsit én vagyok az "úr". Kép
Én azt mondom, hogyha a gyerek sír, annak vmi oka van, még ha arról is legyen szó, hogy törődésre vágyik...

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: KÜldtem mélt!
E

ceniko
Szeged

Exi: Nekünk is ő a dokink. Vagyis Grétinek.

Dancsi: Oké. Nem gond, holnap fényképezek és küldöm. Most nem túl jók a fényviszonyok Kép
Ennek örülök, hogy Jozsó leszokott ilyen szépen a cicin elelvásról. Néha én is aggódok, hogy még egyetemista korában is szoptatni fogom Grétit alvás előtt Kép Na jó akkor talán már nem...Kép

Zsu: Gréti a leglehetetlenebb helyzetekben és a legnagyobb játszás közben is képes volt elaludni addig, amíg meg nem tanult helyet változtatni.
Azóta ritkán alszik el magától. Autóban, babakocsiban igen. De pl. pár hete az íróasztal alatt a lábamnál aludt el. Kb. 2 mp alatt, mert odáig jött ment, játszott ezerrel. Aztán odamászott a lábam elé, hasra vágta magát és elaludt Kép Feje alatt a papucsom volt, kezében cellux Kép Le is fényképeztem Kép Az esetek 90%-ban cicin alszik el.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,a Barni is minden este a cicin alszik el!!
nagyon ritkán fordul elő hogy nem ,de örülök hogy Dancsi ezt írta hogy kinövi mert másoktól is ezt hallottam!!

A tesóméknál is csak kinnt aludtak a gyerekek nap közben,és egy idő után azt is kinőtték!!!

Melinda,gondolom nagyon örült Viktor hívásának a Lotti!!

Köszike a tanácsolat a főzelék főzésről!!!

Mostmár hogy itt a jobb idő ,valószínűleg ritkábban jelentkezem!!

Szombaton annyira jó idő volt ,anyunál voltunk a Barni csak annyi időt volt a lakásban amig szopizott és pelust cseréltünk!!

Valahogy jó volna magánházba menni!!!
Zita,szorítok remélem összejön nektek!!

Exi,osztozom Zsuzsi véleményét,ilyen picivel én sem mennék messzire,de ez csak az én személyes véleményem!!!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Üdv!
Bibi, kérdés, hogy mi a messze??? Kép
Enikő, válasz ment.
Bea, és most milyen a doktornéni? Igen régen jártunk nála ugyanis (már a tesóm is a 21. évét tapossa), de akkor semmi gond nem volt vele. Biztos furi lesz, hogy eddig én jártam hozzá, most meg viszem TörPetit...
Akkor Gréti régebben olyan lehetett, mint a férjem. Én abban reménykedem (ugye mindig ez hal meg utoljára Kép ), hogy a bébink rá fog hasonlítani, mivel a drága párom, ha fáradt, akkor mindenhol és minden időben képes bealudni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Dancsi: Küldtem a Suttogós képeket!

Exi: Aranyos, jó fej. Semmi gondom vele. Bár szerencsére tanácsadáson kívül nem látjuk túl gyakran.

Gréti ma fölfedezte, hogy melyik gombot kell megnyomni, hogy a cd író meg a dvd rom kinyíljon a gépen, azzal szórakozik már fél órája, kinyitja, visszanyomja....még jó, hogy apja nem látja Kép Szerintem hülyét kapna.
Számítógép kikapcsolás ellen is tuti módszerünk van, nem a power, hanem a reset gombbal kell ki-be kapcsolni most a gépet, azt még nem tudja megnyomni Gréti Kép
Múltkor apósom hívott, hogy "nem megy" a floppy meghajtó, Gergő szétszedte, és tele volt fém pénzzel. A 2 éves tesója oda dobálta a százasokat...

No megyünk játszani, mert türelmét vesztette a lány.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok,

lenne egy kérdésem: ti milyen mellszívót vettetek a tej lefejésére? Már többféle véleményt hallottam, s mostmár fogalmam sincs. Van, aki azt mondta, hogy teljesen felesleges az elektromos változatot venni, mert a kézi ugyanolyan tökéletesen megfelel a célnak, ráadásul kb. 1/3-ába kerül...Meg a típus is érdekelne, hogy milyet érdemes.

Várom visszajelzéseiteket.

Üdv:

Vesm

vesm

Bea,
Köszi, mindjárt megnézem.

A tesóm egyik ismerősének a kisfia pedig a videoba dugott bele egy vajaskenyeret. Kép
Jozsó is imádja piszkálni a gépet. Meg mindent nyomogatni, ami villog, sípol, meg nem szabad. Mosogatógép, mosógép, sütő is nyerő nála. Kép
Anyukámék utcájában eléri a csengőket a házakon. Tök ciki, mert végigcsengeti az összes szomszédot, ha nem vagyunk résen.

Vesm,
nekem az AVENT kézi jött be. Próbálam az elektromos Medelát, kézi Medelát, de az AVENT messze a legjobb volt. Nem olcsó, az tény, de nekem nélkülözhetetlen.
Vendég

Sziasztok!

Vesm, nekem Avent mellszívóm van, kézi, meg vagyok vele elégedve. Igaz, én nem fejek sokat, eleinte kifejtem a tejet minden szopi után, most már csak akkor fejek, ha Dénes keveset eszik vagy nagyon bealszik, és nagyon feszül a mellem. Ha sokat kellene fejnem, akkor talán jobb lenne az elektromos, mert hónapokig a kézivel fejni nagyon megerőltető lehet.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vesm: Nekem Medela kézim van (egyébként eladóKép-ha gondolod-) És tökéletesen megfelelt a célnak! Elektromosat annak érdemes venni akinek rengeteg teje van, pl aki el is adja.... (szvsz)! Mert azzal könnyebb és gyorsabb kifejni! Napi 10-20 miliért szvsz nem érdemes elektromosba beruházni! De ez csak az én magánvéleményem!Kép
E

ceniko
Szeged

Jégvirág!

A floppys sztori állati klasssz! NAgyon jó lehetett... Kép

Vesm!

Nekem medela elketromos mellszívóm van. Én meg vagyok vele elégedve.

Dancsi!

A vajas video se lehetett semmi! Kép

Zsuzsófi!

Hogy állsz a tejjel? Javul a helyzet?

KépKép
türelmetlen_mama

Dancsi: Vajas videó Kép Csengetés Kép
Jó fejek mikor ilyen csibészek, csak kell hozzá egy alaphangulat és idegrendszer, hogy az ember épp akkor ne robbanjon fel Kép

Vesm: Nekem is Avent kézi van. A kórházban vette a férjem, miután szülés után 5 nappal hazajöttünk a bedurrant melleimmel, és a kölcsön melszívóval nem tudtam semmit kezdeni (kb. 100 éves volt) Nagyon jó szerintem is. Elektromosat szerintem is annak érdemes venni, aki nagyüzemben fej, esetleg kereskedik az anyatejjel.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Zsu! Köszi a köszöntést Ricsi nevében. Tejhelyzet? Remélem, okés. Kép

Vesm!
Első alkalommal elektromos Medelát használtam, de akkor rengeteget kellett fejni. (A tejtesóknak.)
Most kézi Aventot használok, és nagyon elégedett vagyok vele. Osztom Cenikő véleményét egyébként.

Jégvirág!
Nagyon jót nevettem azon, amit írtál. Mondjuk az ilyen akciók nálunk sem "publikusak" apája előtt, mert frászt kapna. Kép

Nálunk szivacs került a videolejátszóba. Kép A röhögőgörcs éppen nem kerülgetett.

Kérdés: Amikor előre készítitek el a főzikét, mibe fagyasztjátok le, bébiételes üvegbe? És hogy olvasztjátok fel?
Azért kérdezem, mert egyszer azt hallottam, hogy mikrot nem szabad használni a gyerekkaja felolvasztásához, és melegítéséhez, máskor meg azt, hogy ez hülyeség. Akkor most mi a jó???????????

Ebben a "gyönyörű" verőfényes időben mentem boltba, olyan lettem, mint egy ázott veréb. Pedig már reméltem, hogy itt a szép idő és mehetünk a levegőre jó sokat.

Cenikő!
Ha van időd, tégy fel képet a lánykáidról, már olyan régen látam őket. Kép

Kedves Pocakosok!
Hogy vagytok? Hogy áll a pocakhelyzet, erről nem olvashattam mostanában.
Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Romy: Kérésed számomra parancsKépKép
Én is boldog névnapot kívánok RicsinekKép
Én bébiételesbe fagyasztanám a kajcsit, és meleg vízbe állítva olvasztanám ki!
Mi is eláztunk ma a Violával, voltunk a tecsóba meg a városba!
Szombaton voltunk horgászni:
Kép
És Viola hintázik:
Kép
E

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: