Forti! Köszi a választ, sajnos a dokimmal nem tudok beszélni, mert most megy 2 hét szabira. Meg nem is nagyon merek beleszólni a dologba, ha nem tartja szükségesnek, hogy gyógyszert szedjek. Nem én vagyok az orvos. De így meg teljesen feleslegesen kérdezgetlek benneteket, ha kiderül, hogy valamit szedni kellene...
Nekem csak egy pár napja fájnak az ujjaim, és be is dagadtak nagyon, bár én nem vettem észre, csak felpróbáltam a gyûrûimet amiket hónapok óta nem hordok. Hát a középsõ ujjpercemre se jöttek fel. Egyébként nekem is bejáródnak, ha dolgozom

.
A ctg-rõl én is a múlt héten kérdezõsködtem itt, mert Csics 34(?) hetesen ment elõször. A többség azt mondta, hogy a 36. héten szokták kezdeni. Engem ma az asszisztens rendelt be, amikor idõpontot akartam kérni a következõ vizsgálatra.
Bringa! Emlékeztem rád név szerint is, hogy nálad találtak ilyet, de 100%-ig azért nem voltam biztos a dologban, és gondoltam, biztos írni fogsz! Ne haragudj, de nem volt teljesen világos, amit írtál: a te dokid szerint is elég a szülés elõtti antibiotikum?
Én azt olvastam most, hogy a nõk 30%-a hordozza ezt a bacit.
Köszi a vigasztalást, aranyos vagy!
Annyira jó, hogy van ez a topic
, most kinek panaszkodnék? Végülis van kinek, és már panaszkodtam is a férjemnek meg az anyunak is, de õk nem igazán tudnak hozzászólni a témához, most hallottak elõször errõl. Mint ahogy én is csak néhány hónapja, itt a topicban.
Kataa! Én is vezetek, és remekül elvagyok a sima biztonsági övvel, egyáltalán nem zavar. Persze ez lehet, hogy nem mindenkire igaz.
Ágota! Én azt hallottam, hogy mandulaolajjal kell kenegetni. Én mondjuk nem tudom, hogy hol...Biztos nagyon hülye vagyok.
Arról viszont hallottatok, hogy ha elsõ baba gátvédelemmel születik, akkor nagyon gyakran kitágul a hüvely? Ami aztán problémákat okozhat a szexuális életben. Én ezt olvastam is valahol, és a múltkori szüléselõkészítõn is mondta a doki. Én még nem gondolkodtam a gátvédelmen, azt hiszem én félnék hogy szétrepedek, nekem inkább vágjanak.
Pocok! Mankának mielõbbi jobbulást kívánok!
A tb-szabályokat egyébként én is úgy értelmeztem, ahogy Mano leírta, csak nekem azért volt furcsa, mert így attól függ, hogy mennyi GYED-et kapsz, hogy melyik hónapban szülsz. Ha pl. júliusban elején, akkor június végéig, tehát gyakorlatilag a szülés elõtti napig dolgoznod kell, hogy a fizetésed alapján kapjad a GYED-et. Én azt gondoltam, hogy ennyire szar jogszabályt nem lehet hozni, de lám, sikerült...
Ezek szerint én is úgy jártam, mint te, mert idén csak kb. 130-140 napot dolgoztam, az utolsó 2-3 hónapban itthon henyélek...
Na sziasztok!
Zsanci
35