A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Zita,
Kár Kép, pedig már kezdtem magam beleélni egy jó kis talpmasszázsba, de azt hiszem, igazad van. Viszont remélem, hogy a késő délutáni arcnapoztatás (20-30 perc) nem árthat. Akkor talán már nem éget annyira nap.
Egyébként pórustisztítom, radírozom, hidratálom a bőrömet. Persze azért nem viszem túlzásba, hiszen az is árthat neki. Lehet, hogy elkezdek meditálni, hátha tudok hatni a szevezetemre...hihi Kép

gömb (15+3)
gombolyu

Sziasztok,

Igy a nap vegen en is bejeltkezem.Mar elvonasi tunetem vanKépMarmint babanetes...
Egesz nap koptatom a szam,es mar a torkom is faj.Tudom hogy nyugin hangzik de miert nekem kell betanitanom az utodom.Csajok ez marha faraszto,mindenkinek aki meg elotte van..

GOMB.
En jartam elotte talpmasszazsra,de a nogyogyi azt mondta hogy a terhesseg alatt mellozzem,ugyhogy most a hatamat maszrozza de az is isteni jo.Bar kesobb ha fajni fog meg hasznos is lehetKépUgyohgy szerintem ne kockaztass.

Kozmetikushoz lehet jarni terhesen is csak a gepes kezeleseket kell ilyenkor hanyagolni.

Kamelia,
Drukkolok az UH-hoz.Biztos tuti ok lesz minden.

Mona,Pocok
A dokim szabin van ugyhogy jovo kedden megyek be vizsgalatra es akkor ad idopontot a terheleses vercukorra is.
De en mar a 28.heti UH-t varom,de nagyon.
Mona,
Majd informallak szuleszno ugyben de Pocok kedves is monda a Ritat akinek kozben eszembe jutott a neve Janosi Rita,vagy a Krisztat.

Csics,
Jo hogy emlitetted a barackot,hazamegyek es megtamadom a hutot en is.Kép

Bringa,
Koszi a listat,nagyon hasznos leszKép

puszi mindenkinek,
Kataa
23+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Megint egy internet-kávézóból...

Halacskának nagy-nagy gratula! Jól beelõzött minket!Kép Nagyon sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!

Rólunk annyit, hogy a CTG-k szerint Almamag kiválóan érzi magát, bár mi már nagyon türelmetlenül várjuk. Az éjjel kicsit beijedtem, azt hittem a vajúdás indult meg, aztán rájöttem, hogy csak egy kisebb gyomorrontásom van.Kép Remélem, azért ha tényleg itt lesz az idõ, fel fogom ismerni a fájásokat...

Ja, és a dokim most jelentette be, hogy elutazik aznap, amikorra ki vagyunk írva. Valahogy errõl eddig nem volt szó... Na, mindegy.

Mindenkinek minden jót, lejárt az idõm!

Dió (és Almamag 39. hét)
Dió

Gömb,

Asszem igazad van, és a legjobb ilyenkor a meditáció és a ráolvasás... Kép Nagyon úgysem lehet eröszakolni: általában magától múlik el, ha éppen olyanja van. Nekem is hullámszerüen hol jobb, hol rosszabb.
A mérsékelt napozás nem árthat (mondom én, aki szétégettem magam a hétvégén Kép, bár szerencsére a pocakomat nem érte a nap.
ParaZita

Gömb,

Asszem igazad van, és a legjobb ilyenkor a meditáció és a ráolvasás... Kép Nagyon úgysem lehet eröszakolni: általában magától múlik el, ha éppen olyanja van. Nekem is hullámszerüen hol jobb, hol rosszabb.
A mérsékelt napozás nem árthat (mondom én, aki szétégettem magam a hétvégén Kép, bár szerencsére a pocakomat nem érte a nap.

Zita
28+5
ParaZita

Sziasztok!

Nyuszi! Bringa!

JavitottamKép Bár remélem elnézitek nekemKépKép
Nem fogom a kismamiságra, de tény hogy tegnap is használhatatlan volt az agyam! Bármit kérdeztek tõlem csak néztem bambán! A páromat zaklattam mindenértKép "Nem tudod hova raktam a kulcsom; a magnéziumot; az üditõmet? stb... KépKépKép Teljesen ki volt már a végén, ott rögöhött rajtam, hihiKép

Gitta!

Nálunk minden oké leszámitva 1-2 apróságotKép Remélem a fejed már nem fáj, vagy hama-hama elmulikKépKépKép Tényleg jó hogy visszanézel hozzánk, bár bizots nem könnyü, de szerintem pár hónap, amig várni kell, és utána hipp-hopp...KépKép

puszi
sasha
26+5

Kép
sasha

Sziasztok!

Szerdan reggel indulunk nyaralni!!! Mar alig varom...igaz, jo koran kell felkelnunk, 6.30-kor megy a gepunk, egy oraval elotte kint kell lenni...szoval 4-kor keles!

Reggel latogatast tettunk az otthoni munkaltatom nemet anyacegenel, par dolgot el kellett inteznem. Kaptam uj csipkartyat is, hu de meno!!!! :-)) Hamar elment a delelott, ugyhogy mindjart meg is kajaltunk a kantinban! Hogy itt milyen csudajo salik vannak!!! Nagy fiam olyan beles, tobbet eszik mint az egesz csalad egyutt veve! De komolyan mondom, olyan jo nezni, ahogy eszik! Barcsak a kicsi is ilyen lenne! Gyuri rendesen fel tud huzni a nem-evesevel! Ma eddig kb. 100 gramm fozeleket nyomott le, azt is fintorogva...es olyan, mint egy csontvaz!

Csipkebogyo, koszi a batoritast, hat, remelem, ha ki is teszik a ferjemet, akkor is talal masik allast zaros hataridon belul. Sajnos mi meg munkanelkuli-segelyre sem vagyunk jogosultak, raadasul a vizumunk is ennel az egy cegnel torteno munkavallalasra ervenyes. Valahogy majd csak lesz....ha a jo Isten baranyt ad, hat remelem legelorol is gondoskodik majd!

Dio, a hasmenes nem biztos, hogy gyomorrontas! Lehet az mar a szules is! Nekem pl. ugy kezdodott a vajudasom, hogy fel sem tudtam allni a WC-rol ket oran keresztul, olyan hasmenesem lett. Egyebkent, ha megis gyomorrontasod van, a hasi gorcsoktol a tagulas is elindulhat szep csendben...igy jartam a 35.heten, amikor is kinyiltam ket ujjnyira, es a doki amikor megvizsgalt, mar Gyuri fejet is megfoghatta, ugy lecsuszott...
Ha elkezdodne a buli, kitartast, es egeszseges kisbabat kivanok neked!

MEgyek, mert hazajott a ferjecskem, talalok neki egy kis turos csuszat, fincsi sult szalonnaval!

Puszi mindenkinek
Zsuzsi
9
zsuzsi74

Bringa!
Nagyon klassz a lista, már én is bepakoltam, annyi kiegészítéssel, hogy nekünk pelenkát is kell vinni a babáknak. Lett egy nagy sportszatyrom, meg egy kicsi.
Ma megint takarítottam, de többszöri félórás pihenõkkel, úgyhogy két hétig nem esz meg a kosz.

Nálam elkezdõdött a családtagok, barátok telefonálgatási özöne. Csak azt nem értem, miért kötik a lelkemre, hogy hívjam õket, ha van valami, ha úgysem bírják ki, hogy egy napig ne telefonáljanak. De azért ez olyan jó érzés.

Holnap megyek az uccsó laborvizsgálatra, és diabetológus ellenõrzésre.

Conti (38+3)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok,

Talalkoztam Halacskaval, tenyleg jol nez ki ,ahhoz kepest,hogy tegnap szult...Kép kicsit faradtnak tunt. A kis Annat sajna nem lattam mert elotte szopott es elvittek a noverkek.

Voltunk ma vizsgalatokon, Kisnyuszi jol van, teljesen beilleszkedett a feje es a mehnyak megrovidult...Kép es nyitva van a kulso mehszaj.(legalabb is azt hiszem, mert ha jol olvasom a konyvemben a kriksz-krakszokat c1ooo-t kaptunk.) A doki szerint nagyon keszulodik kifele a Kisasszony...Kép szoval holnap gyors labor, aztan anesztezes doki es ha addig kibirjuk egyben, akkor ket het mulva indulhat csaszar...nagyon izgi...Kép
Igazabol nem lepett meg nagyon a dolog,valahogy szamitottam ra, mostanaban nagyon feszegetett ott lent es neha tompan fajdogalt is. Azt mondtak akarmikor beindulhat.
Azt hiszem en is be fogok elozni par Kismamit.

De szurkolok am nagyon mindenkinek tovabbra is aki elottem vagy a kornyekemen tart.Kép

pusszancs
Nyuszi
37
Nyuszi

Sziasztok Mamik!

Olyan jó olvasni a nagypocikat, mennyire készülõdnek már.KépKép Nekem még olyan messze van a december...

Mona!
Hol sikerült fürdõrucit venned? Mát teljesen el vagyok keseredve, sehol nem kapok 75D-s felsõt.Kép (Közben rájöttem, nem is akarok nagy melleket, ha ez ilyen macerás.Kép )

Lányok,
tud valaki vmi közelebbit a bodzaszörprõl? Már konkrétan arról, hogy szabad-e inni, mert valahogy úgy rémlik, mintha azt olvastam volna róla, hogy segíti a tágulást. De nem emlékszem, hogy tényleg a bodza a bûnös, vagy vmivel keverem.
pusz
Zulu
17+4(hehe, kilestem a táblázatból!Kép )

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Zulu! Debrecenben voltunk nagyizni a hetvegen, ott vettem a Szuper nevu uzletben egy 46-os bikinit. Hat, a ciciresze lehetne nagyobb is, most pont jo, 85C-D -s a meretem. Mondjuk nem strandropiznek benne, de napozni, pancsolni tokeletes lesz. Hacsak ki nem novom a kovetkezo hetekben, mire eljon a nyaralas ideje. Remelem hamarosan rabukkansz a rad varo tokeletes furdorucira! Bodzaszorprol sajna nem remlik semmi.

Sziasztok!

Mona
Mona

Szia Mona!

Köszi az infót. Sajnos Debrecen nagyon messze van...Kép De nem adom fel, még van két hetem. Ha nem sikerül, készítek egy banánszoknyácskát hozzáillõ felsõvel.Kép
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu!

Én málnáról tudom, hogy segiti a tágulást és a méhösszehúzódást. A bodzáról ilyeneket még nem hallottam, és még a gyógynövényes könyvem sem emliti meg, pedig a málna benne van!
Fürdõruci témában sajna segiteni nem tudok, de ha jól olvastam akkor Mona egy sima mezei kétrészest vásárolt, olyant meg rám is lehet kapni, pedig a 90C-D-s melltartóknál tartok!

PuszKép
sasha
26+5

Kép
sasha

Sziasztok!

Köszi a nyugtató szavakat, jól esett és ránk is fért. Kicsit nem jókor jött ez a fölösleges pénzköltés. Kép

Gitta!
Olyan jó látni Téged itt. Kép Hamarosan a táblázatba is bekerülhetsz már, ugye?
Ezt a trükköt már más is ajánlotta. Kép Azért köszi!

Nyuszi!
Nekem két hétig volt itthon a férjem miután hazajöttünk. Akkora már egész jól voltam. Tudtam fõzni, vasalni, takarítani. Egyedül az ülve szoptatás nem ment akkor már csak, de hát ezt megoldottuk fekve. Kép
Dórika tényleg nagyon szép baba, a legszebb a világon!!! Kép
Ráadásul nagyon jó baba is. Éjszaka még mindig alszik, nappal is csak akkor sír ha itt a kajcsi idõ. Már több mint 4,5 kg!
Ja és már tündérien mosolyog, igaz még csak rám, de annyira édes!!!! Kép

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Jo reggelt
Gömb
ha enyire csonyák a patanásaid meg fájnak akor meny el börgyogyászhoz majd ö ad rá valamit.

Lányok
mi is megyünk ugynézki 2hét mulva a balcsira nyaralni remélem megvárja a pocaklako még vissza jövünk és nyugodtan pihizhetek a balcsinál .szerintetetek lehet kapni külön csak Bikini felsöt? mert sajna nem megy már rám az egyrészes fürdöruhám

Puszi csics 35 hetes Kép
csics

Kata,
Nekem is tegnap jutott eszembe, hogy szólni kell a kispapának, nehogy elhasználja az összes szabadságát, és ne tudjon majd velünk lenni pár hétig, de szerencsére böven van még napja.
Jó hallani, hogy ilyen jól vagytok!

Csics,
Biztos hogy lehet kapni külön felsöt! Pl. most a hétvégén láttam Szentendrén (külön is volt beárazva az alsó és felsö), de biztosan máshol is rájöttek már, hogy van benne ráció.
Én asszem fogom valamelyik meglévö bikinimet és ráhúzok egy szük, de hosszabbacska atlétatrikót, amiben tudok úszni, és nem lebeg utánam... A pocakot meg elvileg úgysem szabad kitenni a napra.

Zita
28+4
ParaZita

Sziasztok,
Még egyben vagyunk, de egész nap kemény a pocim, csak rövid idõre puhul fel. A görcsök mintha kevesebbek lennének, de lent nagyon tud feszíteni. Hát ennyi, csütörtökön lesz az utcsó UH, kíváncsi vagyok, hogy mekkorára saccolják a leányzótKép.
Megpróbálok írni a felvetett témákhoz, de nézzétek el nekem, hogy most nem írok neveket.

Babaszoba: Nálunk is a hálószobába van a babaágy meg a pelenkázó, ezért a babu is élvezheti majd a halványkék szoba szépségétKép. A bútorai fenyõbõl vannak, csakúgy mint a hálószoba többi bútora. Én úgy gondoltam, hogy néhány kiegészítõvel fogom feldobni azt a részt. Nyuszis lámpa, polc aljára állatfigurákat ragasztok (ezt õ látja majd pelenkázás közben), és hát van neki szép micimackós baldachinja meg minden hozzávaló(sárga és krém színben). A fejvédõt viszont nem sikerült a többihez hasonlót találni, így oda egy egyszínû fehér került, arra ma fogom elkezdeni egy goblein csík hímzését, tele lesz állatkákkal meg mindenféle babás dologgal, ezt fogom majd rávarrni, hogy nézegethesse. Hát ennyi rövidenKép))).

Fürdõrucit, én úgy oldottam meg, hogy vettem egy 42-44-es egyrészest, és az még 1 hete is jó volt rám. Ez szerintem azért jobb mint a kétrészes, mert hát pocit napra kitenni tilcsi egyrészt, másrészt pedig ebbe nyugodtan nõhet a cici és a poci is.Kép

Bõrproblémákkal kapcsolatban: szerintem a táplálkozás is ludas lehet. Ilyenkor nem árt azt is felülvizsgálni, hátha valamilyen kajcsi okozza ezeket a tüneteket. Én pl. mostanában vettem észre, hogy nem tudok epret-epreset enni, mert viszket és bedagad a nyelvem tõle! És a tejre is kicsit érzékenyebb lettem.

Kata007,
Olyan jó neked, hogy már ott van Dóri és babusgathatod, már én is annyira várom. Minden nap mondom is neki, hogy ha egy picike kedve is van hozzá, akkor ne várassonKép. Mi is úgy tervezzük, hogy a párom két hétig itthon lesz velünk, és õ segít majd. Lehet, hogy nehéz lesz, de én mindenkit a kórházba rendeltem, mert nem akarom, hogy az elsõ napokban jöjjenek ide(otthonra), mert hát a családnak és a legközelebbieknek nem lehet mondani, hogy 1 hónap múlva láthatják csak a kicsit. A többieknek pedig késõbb jöhetnek majd a bababulikKép.

Szerintem az a bodzaszörp egy tévedés lehet, tágulást a málnalevéltea okoz.Kép

Nyuszi,
Te már nagyon közel állsz a babázáshoz!Kép Én is, én is....Kép

Na pusz,
Megyek hímezni, azzal legalább elfoglalom magam.
Megint jön a meleg, mi lesz velünk?

Ilke 38

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok Lanyok!

Halacskanak nagy gratulaKép

Tegnap maszkaltam a babapont.hu-n, es nagyon jol le van ott irva a tgys, a gyed, gyes stb. Akit erdekel: babavaro alatt, jogi tanacsok es ott. Bar ennek fuggvenyeben meg aztan plane nem ertem ahogy Pocok tb-ugyintezoje szamol. Pocok, szerintem olvasd el, es nezz utana.

orsoly
orsoly

Lányok!

Igaz én még nem vagyok kismama, de lenne egy kérdésem.
Az elõzõ mensim június 20-án kezdõdõtt és kb. 5 napig tartott, de ezek után nem hogy elmúltak volnak a mensis görcsök, hanem ugyanúgy görcsölök egész nap. Egyébként más problémám nincs. Szerintetek mi lehet ennek az oka, lehet, hogy felfáztam vagy mi?
Mazsola
mazsola

Ilke,Zita
köszi az infotKép fürdöruha ügyben

Zita
irigyelek hogy a kispapád otthon lehet veled az enyém sajna nem a szabadságát nem ö határoza meg hanem a gyár .nem mehetünk el akor nyaralni amikor mi szeretnénk hanem amikor a gyár bezár legalábis a kispapa ezt mondta nekem ugy hogy én már nem tudom hogy mit kivánjak hogy a szabadsága alatt jöjön a pocaklako vagy a kiirás szerint .ugy hogy én nem tudom hogy milesz velünk ha kijötünk a korházbol mert csak a törvényben meghatározot 2napjár neki anyi meg nem elég a papir munka elintézésére .a pénz meg kell

na abahagyom a nyafizást inkább megyek énis megnézem azt a babásjogi oldalt
Pusz Csics 35 hetes
csics

Csics! Szerintem a szabadsaga egy reszet akkor veheti ki amikor akarja....en legalabbis ugy tudom, hogy egy reszet a munkaltato hatarozza meg, a masik reszrol viszont o dont. Persze nehany helyen futyulnek erre, es nem tartjak beKép

orsoly
orsoly

Jo reggelt mindenkinek,

En nemreg ertem be dolgozni mert vervetelen voltam.Varni kellet vagy fel orat pedig a kedves varakozo betegek meg is kerdeztek hogy vervetelre allok-e sorba,aztan nyugodt szivvel bementek elottem aki mar szedelgett az ehsegtol.KépKép

Pocok,
Mar 3 receptet foztem a mindmegetterol es a ferjecskemnek is nagyon izlett ugyhogy dupla koszonet erteKép

Zita,
Tenyelg jo ha a kispapa is otthon van mikor hazajovunk,bar nekem anyukam lesz ott 2-3 hetig es utana az apuka meg 1 hetig,de a papirokat rogton jo elintezni....

Nyuszi,
Nekem is azt mondtak hogy csaszarnal mar a 38. het utan megcsinaljak.Erdekes de jobb is mert akkorra mar biztos mindenem fog fajni...
Szoritunk nagyonKép

Sasaha,
Tenyleg nem lehet enni malnat???EN ezt nem hallottam,csak a malnalevel tearol.pedig en ettem mostanaban jo csomot...

Mona es akinek van ovtereloje.
A kismam ujsagban latta hogy ez egy parna kozepen egy hurokkal.Rogzitve van-ez az uleshez vagy csak ra van rakva??
mert ha nem akkor otthon is lehet ilyet csinalni nem??
Segitsetek mar legyszim mert egetoen szuksegem van mar raKép

Zsuzsi,
JO nyaralast!!!!

Puszi
Kataa
24

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Az övterelö rögzitve van az üléshez, de tök egyszerüen: a párna két hátsó sarkából kijön egy-egy pánt, amit hátul az üléstámla töve mögött kell olyan pattintós csattal összefogni. Ha már rászántad magad a házilagos készitésre, szerintem ezt is simán meg lehet csinálni. (Akár egy erõs gumiszalaggal is meg lehet oldani, amit lehúzol a támla aljáig.) Kérdezz még nyugodtan, ha valamit tudni szeretnél!

Csics,
Rossz lehet, hogy a férjedet ilyen szigorúan fogják. Szerencsére az én párom nem gyártásban dolgozik, és fiatal a társaság (a fönökség is), nagyon megértöek a gyerek-dolgokkal kapcsolatban.

Üdv:
Zita
28+4

Zita
ParaZita

Sziaszotk!

Épp "nagytakaritok" mert fennforgás vanKép Tegnap végre ki lett tapétázva a kisszoba-gyerekszoba, már csak festeni kell, de az a sok cucc ami benne volt!!! Nem tudom hogy fért be oda és azt sem hogy hol lesz az új helyükKépKép
Képzeljétek! A párom pont a S. Mérei kórház mellett dolgozik egy PC boltban és ma az egyik doki levitte a gépét hozzájuk. A páromnak szimpatikus volt, jó fejnek tünik így elsõre! mondtam neki hogy puhatolozzon már hogy-smint vannak nála a dolgokKép Pedzegesse meg hogy a párja babát vár, hátha kisül valami jó belõleKép

Mazsola!

Sajnos foggalmam sincs miért görcsöl a hasid még mindig! Talán kérdezd meg ERZAMUSZ topikjában (de ha jól tudom akkor most 2 hétig nem lesz) vagy a ...ma megint megjött... topikban.

KataaKép

A málna mint gyümi is tartalmazza azt a hatóanyagot, DE!!! valószínüleg akkor felesleges lenne a levele teaként! Amióta a telkünkön érik a málna azóta mindig kétpofira eszem és a doki mégis megdicséri mindig a méhszájamat, hogy nem rövidül továbbKép Szóval van egy olyan sejtésem hogy a levelében vannak koncentrálódva a hatóanyagokKép Nyugodtan egyél málnátKép

Mindenkinek minden jótKép

sasha
26+6

Kép
sasha

Sziasztok!

Olyan borzaszto a repulogep tragedia, ami ma hajnalban tortent!!! Egyszeruen nem tudok napirendre terni felette, tegnap a buszbaleset, ma meg otvenegynehany kisgyerek halt meg nehany felnott figyelmetlensege es fatalis veletlenek miatt...!!! Ezeknek a gyerekeknek most a spanyol tengerparton kene a nyaralast elvezni! A hatamon futkos a hideg, es a siras szorongtaja a torkomat!

Gyurinak vettem a nyaralashoz Easy Up bugyipelust...annyira utal hanyatt fekudni a pelenkazashoz, nincs kedvem musorozni emiatt nyaralas kozben...viszon furdopelust nem vettem neki, meg mindig nem latom benne a raciot, hogy miert is jo az nekem, vagy Gyurinak!

A heten dupla szulinapozunk, Dani 10 eves lesz 5-en, en meg 4-en toltom a 28-at...most mar en sem vagyok tini kismama...

Borzaszto ejszakam volt...fel negykor hatfajasra ebredtem, es nem tudtam visszaaludni...inkabb kijottem a kanapera aludni, hogy ne zavarjam a tobbieket...na akkor meg kiderult, hogy ehes vagyok...benyomtam egy sztracsis turokremet, aztan elkezdtem olvasni...5-kor el is nyomott az alom, es reggel nem is igazan volt kedvem felkelni...sajna muszaj volt! A hatfajas meg megvan, sot, ahogy vettem ki Gyurit a kocsibol, most valami oldalt be is csipodott! Csak azt nem tudom, hogy mi lesz majd amikor mar a pocakomat is cipelni kell???!!!

Mazsola, a gorcsoknek sok minden lehet az oka. Terveztek amugy babat? Mert ha van ra esely, hogy esetleg terhes vagy, jobb minel elobb tisztazni. Van, akinek terhesen is megjon. Ha tenyleg faj a hasad, legjobb, ha megnezeted magad egy dokival, biztos, ami biztos! Ezeregy oka lehet a gorcsoknek! Mindenesetre jobbulast kivanok!

Malnan es bodzan filozok! Szerintem a mertekletes fogyasztas nem okoz gondot! Ezt nemcsak bodzara es malnara ertem, hanem akarmilyen etelre, italra, alkoholt kiveve. Meg ha naponta egy hig, fel adag kavet megiszol, sem hiszem, hogy artana a babanak, hat meg nemi bodzaszorp! Szerintem nyugodtan atadhatod magad a bodzaszorp elvezetenek!

Orditanak a gyerekek, ugyhogy itt most befejezzuk...

Zsuzsi
9+1
zsuzsi74

Kata007!
Köszönöm reménykedésed, de októbertõl lehet csak újra próbálkozni! Kép Az allergiámra végre megtalálták a megfelelõ gyógyszert, és szeptemberig mindenféleképpen szednem kell, különben gyötrelem nekem a nyár (súlyos napallergia). Addig nem is szabad próbálkozni, mivel a babára nagyon veszélyes a gyógyszer!!! Kép De gyorsan elmúlik a nyár, remélem!!! Kép

Sasha!
Remélem, így lesz!

Boldog pockosodást mindenkinek!

Üdv:
Gitta
gitta

Lányok,
ti nem aggódtatok egy kicsit a 12. hét után, amikor az elsõ terhességi tünetek már elmúltak, de a babát még nem érzi az ember. Olyan sokára lesz a köv. UH (júli vége), jövõ héten legalább AFP-re megyek, de... egy kicsit rossz, hogy igazából semmit nem tudok róla.

Zsuzsó
15
zsuzsó

Zsuzso,
Ezzel en is igy vagyok! Hanyingerem ugyan van, de pocakom meg nincs, semmi nem utal arra, hogy tenyleg egy pici kis elet novekszik a hasamban! Szegyenlem bevallani, de neha szinte ei is felejtkezem rola! Valoszinuleg azert, mert a batyja is meg picurka, es vele is meg szinte babazom!
Buntudatom is van rendesen emiatt, neha ugy erzem, mintha nem adnek meg neki mindent, ami jar!

De kepzeld el milyen lehetett nagyanyaink koraban! Akkor meg nem rohantak a gyogyszertarba terhessegi tesztert meg mielott kimaradt volna a mensijuk! Sot, meg Anyukamnak is valami beka-vizelet teszttel allapitottak meg a terhesseget! Ultrahang sem volt(hat meg 3-4 D!), a baba nemet sem lehetett elore tudni, es meg sorolhatnam, mennyivel kenyelmesebb most babat varni! Mi mar azt sem tudjuk, mi az a pelenkamosas (bar en meg a nagy fiamat textilpelenkaztam!!!)!!!

Egy szo, mint szaz, hagyd a technikat, beszelgess a babaddal, es ne aggodj! Egeszen biztos, hogy jol erzi magat odabenn! Egyebkent a baba mozog mar a 17-20. het elott is, csak meg olyan leheletnyi finomsaggal, hogy nem annyira erezni. De ha van egy szabad fel-egy orad, fekudj le, csukd be a szemed, beszelj hozza, simogasd, lehet, hogy mar a 15.het korul megerzed ahogy cirogatja a pocidat!

En biztos vagyok benne, hogy Gyurit ereztem mar a 14. het korul is! Dani meg a 17. heten akkorat rugott belem ketszer is egymas utan, hogy azt nem lehetett nem erezni (pedig elvileg elso terhessegnel a magzatmozgast a 20. het korul szoktak eszlelni)!

Vasalnom kelllllllllllllllll!!!!!!! (A labszortelenitesrol nem is beszelve....!!!Holnaptol nyaralunk!!!):-I

Zsuzsi
9+1
zsuzsi74

Gitta!

Októberben??????Kép Akkor már tuti nem én vezetem a táblázatot hisz októberben már babázok... Pedig reménykedtem hogy addig még újra visszatérsz! A nyár meg mindig gyorsan eltelik, ez valószinü azért van, mert többnyire a pihenés és a "bulik" rendezvények idejeKép
Az viszont jó hir hogy végre megvan az allergia tipusa, bár nem tudtam hogy allergiás vagy! Milyen az a napallergia?

Zsuzsó!

Dehogynem!!! Nekem ugyna a 13. hét után múlt el, de a mocorgását a babának csak a 20. hét betöltése után éreztem. Nagyon hosszú 2 hónap volt, és ráadásul nagyon késõn kezdett meglátszani hogy várandós vagyok. Nekem az utolsó UH a 18. héten volt az AFP miatt, azóta semmi és mindjárt 10 hete hogy nem láttamKép De legalább érzemKép Ja! Ha jövõ héten mész AFP vizsgálatra az eredmény megérkezése után mindenféleképpen elküldenek UH-ra hogy leellenõrizzék az eredményt, mert nagyon megbizhatatlan ez a vizsgálat! Ha rossz lesz az eredmény ne ijedj meg!!! Ezt a vizsgálatot kismamariogatónak is emlegetik! Többen átbõgtek a téves eredmény miatt éjszakákat teljesen feleslegesen, mert nem mondta nekik senki, hogy csak az utána következõ ellenörzõ UH a biztos! Ott derül ki igazán hogy mi van! És legtöbbször kiderül hogy a baba makk egészségesKép Fel a fejjel nemsoká láthatod a babádatKép

puszi
sasha
26+6

Kép
sasha

Zsuzsi74!Kép

Errõl a békáról eszembe jutott az amit anyósom meséltKépKépKép Az elsõ babájánál nem tudták megállapitani hogy terhes mert a pisitõl az összes béka meghaltKép Illetve valószinüleg a baba is bünös benneKép Minden békát kihalasztottakKép hiába mondta anyósom hogy tuti terhes az orvosok nem hittek neki, a békák meg sorra elpusztultakKép

na cuppp és jó nyaralástKép
sasha

Kép
sasha

Sasha,
Ez nagyon tetszik!!! Mindenesetre most mar olyan viccesnek tunik ez az egesz teszt! Ki gondolna, hogy volt, amikor nem lehetett otthon ket perc alatt megbizonyosodni arrol, hogy baba koltozott e be, vagy csak kesik?
Zsuzsi
9+1
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Halacska! Gratulálok a babához! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget mindkettötöknek!

Ne haragudjatok, hogy ritkulok, de amióta nekem kell a páromat mindenhová fuvarozni (egy hónapra le kellett adnia a jogsiját), nagyon be vagyok fogva. Mellette gyakoroljuk a hogyan lehet 30 négyzetméterböl vagy 80-at csinálni-figurát. Egész eredményesek vagyunk. Még mindig vannak szabad polcaink, de nem sokáig! Hahaha!

Kata007!

Kitartás. A gépek sem élnek örökké. Nekünk is volt egy magas vérnyomásos éjszakánk a minap, ugyanis éppen hozzátok indultam, amikor a gép agya búcsút mondott. Néhány újraindítási kísérlet után sikerült a winchestert (Csipkebogyó! Festplatte?) újra magához téríteni és azóta ha döcögve is, de megint megy. Mivel az én gépemet felszámoltuk, nem nagyon jutok gépközelbe, mert a párom ezen a masinán dolgozik. Azért igyekszem nem teljesen mindenröl lemarasadni.

Tegnap voltunk mindketten dokinál. Vagy inkább minthárman. Ha a párom is ott van a vizsgálaton, olyan nagy szemet mereszt a doki. Gondolom szokatlan jelenség errefelé.
Lényeg a lényegben: a baba szépen mozog, minden rendben. Meghallgattuk a kicsi szivét. Olyan aranyosan dobolt (145). Jó sokáig moziztunk is. Olyan jó öt látni. Ezt imádom ezekben a vizsgálatokban. A doki a picit lánynak tippelte, de nem mondta biztosra, mert a köldökzsinór is a pici lábacskái között volt. A baba korához képest fejlettebb (25 cm és 224 gr), talán már október végén a kezünkben tarthatjuk... Október. Hu de sok hónap van még addig.
A doki felírt preventív alapon jódot és tejsav baktériumos kúpot, hogy a savas pH ne tolódhasson el. Ez aféle koraszülés megelözés.

A magyar tánccsoportban nagyon örülnek a babának. Vannak párok, akik nagyon beindultak, hogy ök is. Vannak, akik a pocaklakót külön köszöntik. Mókás.
Bár az anyósomék lennének ilyen lelkesek. Az utóbbi néhány napon többször is voltunk nálunk a cuccainkat elhozni. Anyósom ilyenkor mindig elbújik. Apósom a párommal megpróbál minden egyes alkalommal egy beszélgetést kezdeményezni, de a párom beléfolytja a szót. Nem hagyja öket nyugodni a gondolat, hogy mi esetleg elköltöztünk és ök nem tudnak róla, nem akarják elhinni, hogy ennyi cucc elfér nálunk.

Na elballagok, mert vár a takarítás. A fürdöszoba mindig nekem marad. Mondjuk a többi is. A takarítás úgy egyáltalán.

Puszi nektek, legyetek jók és élvezzétek a napokat!

Barbi
bmaass

Zsuzsó,

Dettó! Az utolsó hányás és az elsö mozgás (19. hét) között én is eléggé bizonytalan voltam - ilyenkor értékeli az ember a legjobban az UH-t, mert látja, hogy hiába nem érez semmit, azért az ürhajós ott van és jól van...

Zsuzsi74,

Szerintem te (többgyermekes anya lévén) még nálunk is sokkal jobban tudod, hogy lesz alkalmad majd épp eleget foglalkozni a pocaklakóval akkor, amikor már nem lehet majd nem észrevenni a jelenlétét Kép Kiharcolják úgyis, ami nekik jár!

Zita
28+4
ParaZita

Lányok
megjötem a kozmetkustol nagyon kellemes volt a pocaklako egász végig mozgotKép ugy látszik tetszet neki Kép

Orsoly
a szabadságoláshoz nem értek de remélem igazad vanKép

Lányok
megnéztem én is a babapont.hu a jogi dolgokat én is de akor is maradt még néhány olyan dolog amit nem értek .na mindegy ha hazajön a kispapa majd megmutatom neki és ö majd megmagyaráza .1kérdés menyi fizetés nélküli szabi jár az embernek?

Puszancs Csics 35 hetes Kép
csics

Sziasztok Kismamik!

Én is itt vagyok. Ma délelõtt voltam orvosnál. Minden rendben van, egy kis csodát láttunk az UH-n. Legutóbb 3 hete még egy kis foltocska volt, ma már látszott a fejecskéje, kezei és lábacskái. Elõször aludt a Drágám, de a doktorbácsi felébresztette és mocorgott egy kicsit. Már majdnem 4,5 cm. Nagyon izgultam, hogy minden rendben legyen a kis pocaklakóval. Már én is nagyon szeretném érezni a mozgását, de tudom, hogy nagyon hamar el fog jönni az is.

Mindenkinek ilyen kellemes babavárást kívánok, amilyen az enyém. Ez tényleg áldott állapot! :-)

Hóvirág 10+2
Névtelen

Pocok! Ezert ajanlottam a babaponton ezt az oldalt, mert elegge hujegyerek stilusban, de vegre erthetoen elmagyarazza hogy mi merre hany meterKép A babapont.hu-n, a babavaro, jogi tanacsok alattKép

orsoly
orsoly

Köszi, jó fejek vagytok. Persze, már berendeltek UH-ra két héttel az AFP után. Gondolom ez a normális menet. Ha minden rendben, utána végre irány a nyaralás.
Azért nem aggódom nagyon, de az ismerõsök állandóan kérdezik, hogy jól van-e a baba, én meg csak annyit tudok mondani, hogy remélem. Rajtam sem látszik még semmi, épp hogy elkezdett most egy-két hete nõni a hasam. (Bár a párom szerint már nagyon nagy..)
Igen, arra én is sokat gondoltam már, hogy anyáinknak és nagyanyáinknak mennyivel nehezebb volt, különösen, ha valami baj volt, sokkkal késõbb és körülmányesebben derült ki.
Zsuzsó
zsuzsó

Zsuzsó,
Én is jövõ héten megyek AFP-re 12-én, utána meg kedden genetikai UH-ra, úgyhogy nekem addig meg sem lesz az AFP erdményem...17-én vagy 18-án meg mennénk nyaralni, csak nem merem befizetni az utat, mondván mi van, ha valami gond van, és további vizsgálatokra van szükság. Szóval most bajban vagyok az utazási irodával. Bár a doki asszisztense azt mondta, hogy nyugodtan fizessük be az utat...na majd jól kitalálok valamit.

Ma voltam bõrgyogyinál. Felírt valamit a pattanásos bõrömre...bár nem várok csodákat tõle. Megpróbálom kicsit napoztatni az arcom, az eddig jót tett. Meg persze meditáció, ráolvasás... Kép

gömb (15+4)
gombolyu

Pocok! Hat ez az, hogy tappenz alatt tuti biztositott vagy, hiszen ezert kapsz tappenzt. Ez az egyik amit nem ertettem. A masik: a babapont szerint a tappenzt nem szamitjak bele a tgyasba meg a gyedbe (ha jol emlekszem, igaz, este olvastamKép), szal igazan nem ertem mit szanolnak neked. De mintha a babaponton ideznenek is szovegeket a torvenybol vagy azt mashol olvastam?

orsoly
orsoly

Sziasztok

Végre megint teljes egészében veletek lehetek! Kép
Megjavult a gépünk, kispapa meggyógyította.
A fentebb írt témákhoz sajna hozzászólni most nem tudok, de olvasom irományaitokat.

Ilke és a többi "végzõs"
Nagyon szorítok nektek. Hihetetlen hogy rohan az idõ!

Forti (34+5)

Kép
Kép
forti

Szia Éva!

Tényleg kihalt! Olyannyira, hogy még egy üzenet sincs. Egyébként nagyon csinos kis oldalKép A fõ hangsúly ha jól látom a már megszületett babákon van és az összes vele járó intézkedésen. Mivel elsõ babámat várom, igy nagyon nemtudok mit kezdeni vele, na de ha majd meglesz a babaKépKépKép

Sok sikert az oldalnak, látogatni fogomKép
sasha
26+6

Kép
sasha

Sziasztok lányok!

Minden nap olvaslak benneteket, de valahogy nekem sincs kedvem írni, igaz, eddig nem is nagyon volt mirõl. A múltkor kipanaszkodtam magam a költözés miatt és köszi a biztatást(Ilke, Bmary)Kép.

Most viszont megint panaszkodni jöttem: két hete vettek tõlem kenetet amikor az orvosnál voltam, ma kaptam meg az eredményt és streptococcus-t találtak. A drnõ azt mondta, hogy nem kell vele törõdni, felírták a kiskönyvem elejére, és majd szülés elõtt 1 órával infúziót kapok, amiben antibiotikum van, hogy a baba ne fertõzõdjön a szülés közben.

Én viszont annyi rémtörténetet olvastam itt errõl a nyavalyáról, és az rémlik, hogy még a szülés elõtt szokták kezelni antibiotikummal. De nincs kedvem most utánakeresni, mert iszonyú nagy ez a topic Kép.

Írjatok légyszi valamit, ha tudtok! Nagyon kétségbe estem, pedig a doki tényleg úgy kezelte a dolgot, mint ami egyáltalán nem probléma.

Ma voltam elõször ctg-n, azon is nagyon meglepõdtem, mert eddig azt hittem, hogy akkor nem jó, ha nem mozog a baba. Nekem az volt a baj, hogy egyfolytában ficánkolt, és ezért a gép nem rajzolt görbét. Tiszta röhej volt.

Ezen kívül annyira fájnak az ujjaim, hogy nem tudom ökölbe hajlítani a kezemet. Nektek volt már ilyen? Nem tudok kinyitni egy ásványvizes palackot se.

Hát röviden ennyi a bajaimról. Most nem nagyon tudok reagálni a témákra. A tb-szabályokat megpróbáltam egyszer már értelmezni, de nem nagyon sikerült. Ha legközelebb bemegyek a munkahelyemre, megnézem, mi volt ez a novemberi módosítás, és majd én is megkérdezem az illetménycsoportnál, hogyan számolják ezeket a juttatásokat. A bíróságon már csak tudni fogják...

Sziasztok, puszi mindenkinekKép:

Zsanci
35
zsanci

Sziasztok,

Zita
Koszi szepen az otletet.Azt hiszem a vege az lesz hogy a melegithetos huzatomra fogunk hurkot varrni.Az tutira rogzitve van az uleshez.
Bar mar csak 4.5 het es nem kell minden nap vezetnemKépKépKép

Sasha,
Ok,nyugodtan eszek,le se lehetne beszelni rolaKépMa is annyi gyumit tettem,es teljesen remegek erte,mint egy alkoholisataKépDe ezt nektek nem kell magyarazni miaz a kivanossagKép
De jo neked hogy mar a babaszoban dolgoztok,csak ugyesen es ovatosanKép

Barbi,
Jo hogy minden redben es jol vagytokKép

Csics,
De jo neked a kozmetikus miatt.En is alig varom hogy menjek.
Csak nekem a barinom csinalja O meg ott lakik ahol a szuleim es igy csak 5 hetente tudjuk osszeegyeztetni.

Pocok,
Imadom a hasznos tanacsaidatKép
Mindent betartok mert az elso nap igy is ugyis nehez lesz,de legalabb megkonnyithetjuk valahogyKéphogy van Manka?

Hovirag,
Igen ez a 2.UH az igazan meglepo hogy mar mindene van es mocorog.En is ugy mehatodtam mintha ez csak velem fordulhatna elo ezen a vilagonKép

Lanyok,
tudjatok mi a furcsa,Hogy egyaltaln nem erzem hogy nehez lenne a terhesseg.Tudom ez a 3 legszebb honap a kozepen,de el sem tudom kepzelni hogy nyogni is fogok a vegen.Bar mar most is csak inakbb otthon szeretek lenni,mert itt erzem magam igazan biztonsagban.
Pedig aztan en nagy szenvedos vagyok ha barmi bajom van.Errol a kispapa igazolast is tud adniKépKépKép
Szoval most ilyenek foglalkoztatanak,gondoltam ti tuti megertitek...

Na jo estet es ejszakat mindenkinek!
Puszi
kataa
24

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nekema tb-sünka következõket magyarázta, remélem semmit nemértettem félre, és nektek is segít:

A novemberi változások azt tartalmazzák, hogy a szülési szabi (168 nap) és a gyed számításánál is a tb szabályok szerint kell eljárni. Ezek szerint amikor igényli valaki a szülési szabit vagy a gyedet akkor az igényléshez képesti elõzõ naptári évet kell vizsgálni. Ha pl valaki 2002. szeptemberben szül, akkor 2001.01.01-2001.12.31. idõszakot vizsgálják, hogy volt e 180 nap tényleges fizetésed, ebbe a tényleges munkavégzés (hétvégékkel együtt+szabi tartozik+ a 15 nap betgszabi. Ha megvan a 180 nap a szülési összege ezen idõszak bruttó átlagbérének 70%-a. Ezzel nem is szokott gond lenni. Viszont a gyedet csak a 180 nap lejárta után igényled, az a példánál maradva kb 2003.február, ekkor már a 2002.01.01-2002.12.31 a viszgált idõszak. És ha valaki kb június elõtt elment táppénzre akkor nincs meg a 180 napja. A gyed összege a bruttó átlagbér 70%-a, max 83000 Ft, ha nincs mega 180 nap, akkor a minimálbér 2szeresének 70%-a, tehát 70 e Ft. Sajnos igazságtalan a rendszer, merth a valaki pl 2003. áprilisban szül. akkor a gyedet is még 2003-ban fogja igényleni és így nála 2002 a viszgált idõszak mindkét esetben, tehát nyugodtan elmehet akár 2 hónapos terhesenis táppénzre, semmi gondja nem lesz, mert mindenképpen meg lesz a 180 napja.

Mano
Névtelen

Sziasztok!

Sasha, légy szíves írd át a heteknél 38/0 –ra, az orvosom most új idõszámítás szerint számol, ami szerintem a jó, csak eddig lebecsülte a picim méreteit. Szóval abszolút finish…….

Lányok, vmit tudnátok még írni a gátvédelemrõl?
A tornán és a málnalevélteán kívül (bár az inkább máshova koncentrál) még mit lehet tenni? Ha jól értelmeztem, létezik egy bizonyos olaj, amivel kenegetni kell. Tudna vki segíteni, hogy mi ez és hol lehet beszerezni?
Elõre is köszönöm!

Ágota 38
Ágota

Zsanci
Tényleg szokták kezelni a streptococcust, valamelyik lánynak is volt és ha jól emlékszem antibiotikumot kapott rá. És nem infúziót szülés elött.
Szerintem beszélj még 1x a dokival, mond el neki hogy ideges vagy emiatt. Azért nem mindegy!
Az ujjaim nekem is fájnak már a 4. hónaptól. Szintén nem bírom használni õket, aztán egy idõ után bejáródik és akkor jó, de ez már mindennapos, már megszoktam. De azért nagyon várom hogy vége legyen, remélem szülés után elmúlik mert ha nem, nem tudom hogy a gyereket hogy fogom tudni kézbe venni.
Hogy-hogy 35 hetesen már ctg-n voltál? Nálunk a 36. héttõl kell járni.

Kataa
Én is majdnem minden nap vezetek és nincs terelõm. Szerintem annyira nem szükséges. Jó a baba érdekében lehet hogy jó, de nekem semmi gondom nincs nélküle.
Amúgy 24 hetesen mi sem éreztük hogy nehéz lenne a terhesség! Kép Kép Most már ezt nem állítanám tutira!! De addig jó, amig így érzed, kívánom hogy végig ilyen legyen!

Forti (34+5)

Kép
Kép
forti

Pocok
Nagyon gyors jobbulást Mankának!

Zsanci
Biztosan nem emlékszel, de pár hete én nyavajogtam a streptococcus miatt. Én is nagyon be voltam ijedve, mert egy csomó durva dolgot olvastam róla a neten. De a vajúdás alatti antibiotikummal az én dokim szerint is nagyon minimális a fertõzésveszély, az sokkal veszélyesebb, ha vkit negatívnak találnak, s mégsem az, de így nem kap gyógyszert.
Egyébként elég gyakori, csodálkoztam is, hogy itt senki nem reagált azzal, hogy õ is pozitív lett, mert a barátnõim közül kettõ is volt, aki igen (s gyönyörûek a gyermekek!)
Ja, s egy csomó helyen nem is csinálnak szûrést!
Úgyhogy próbálj meg pozitívan hozzáállni, bár én is tudom, hogy milyen nehéz! Kép

bringa (33)
bringa

Forti! Köszi a választ, sajnos a dokimmal nem tudok beszélni, mert most megy 2 hét szabira. Meg nem is nagyon merek beleszólni a dologba, ha nem tartja szükségesnek, hogy gyógyszert szedjek. Nem én vagyok az orvos. De így meg teljesen feleslegesen kérdezgetlek benneteket, ha kiderül, hogy valamit szedni kellene...
Nekem csak egy pár napja fájnak az ujjaim, és be is dagadtak nagyon, bár én nem vettem észre, csak felpróbáltam a gyûrûimet amiket hónapok óta nem hordok. Hát a középsõ ujjpercemre se jöttek fel. Egyébként nekem is bejáródnak, ha dolgozomKép.
A ctg-rõl én is a múlt héten kérdezõsködtem itt, mert Csics 34(?) hetesen ment elõször. A többség azt mondta, hogy a 36. héten szokták kezdeni. Engem ma az asszisztens rendelt be, amikor idõpontot akartam kérni a következõ vizsgálatra.

Bringa! Emlékeztem rád név szerint is, hogy nálad találtak ilyet, de 100%-ig azért nem voltam biztos a dologban, és gondoltam, biztos írni fogsz! Ne haragudj, de nem volt teljesen világos, amit írtál: a te dokid szerint is elég a szülés elõtti antibiotikum?
Én azt olvastam most, hogy a nõk 30%-a hordozza ezt a bacit.
Köszi a vigasztalást, aranyos vagy!Kép

Annyira jó, hogy van ez a topicKép
, most kinek panaszkodnék? Végülis van kinek, és már panaszkodtam is a férjemnek meg az anyunak is, de õk nem igazán tudnak hozzászólni a témához, most hallottak elõször errõl. Mint ahogy én is csak néhány hónapja, itt a topicban.

Kataa! Én is vezetek, és remekül elvagyok a sima biztonsági övvel, egyáltalán nem zavar. Persze ez lehet, hogy nem mindenkire igaz.

Ágota! Én azt hallottam, hogy mandulaolajjal kell kenegetni. Én mondjuk nem tudom, hogy hol...Biztos nagyon hülye vagyok.Kép

Arról viszont hallottatok, hogy ha elsõ baba gátvédelemmel születik, akkor nagyon gyakran kitágul a hüvely? Ami aztán problémákat okozhat a szexuális életben. Én ezt olvastam is valahol, és a múltkori szüléselõkészítõn is mondta a doki. Én még nem gondolkodtam a gátvédelmen, azt hiszem én félnék hogy szétrepedek, nekem inkább vágjanak.

Pocok! Mankának mielõbbi jobbulást kívánok!
A tb-szabályokat egyébként én is úgy értelmeztem, ahogy Mano leírta, csak nekem azért volt furcsa, mert így attól függ, hogy mennyi GYED-et kapsz, hogy melyik hónapban szülsz. Ha pl. júliusban elején, akkor június végéig, tehát gyakorlatilag a szülés elõtti napig dolgoznod kell, hogy a fizetésed alapján kapjad a GYED-et. Én azt gondoltam, hogy ennyire szar jogszabályt nem lehet hozni, de lám, sikerült...Kép
Ezek szerint én is úgy jártam, mint te, mert idén csak kb. 130-140 napot dolgoztam, az utolsó 2-3 hónapban itthon henyélek...Kép

Na sziasztok!

Zsanci
35
zsanci

Zsanci
Én nekem ugy mondták hogy akor jo egy CTG ha sokat mozog a pocaklako mert akor a gép tud rörbéket rajzolni különben ott ülhetsz nap estigKép és elküldenek enni ,inni mert atol felkel a pocaklako.én is meglepötem hogy már a 35 héten csináltak CTG de csak tudják mit csinálnak

Forti
ugylátszik van akinek már 35 hetesen is csinálnak nekem is enyi idösen csinálták az elsöt pedig én is ugy tudtam hogy csak 36 hetes csináják az elsöt

Kataa
a kozmetikosom nekem is ott van ahol anyukámék laknak de ök az ut egyik oldalán levö lakotelepen laknak én meg a másikon ezért csak átkell sétálnom és kész Kép bár még néha ez is sok

Na megyek mert ma is megyek CTGRE aztán még elöte rendet kell raknomKép

Pusz csics 36 hetes Kép

UI: Zsanci nem adom az egyethetemet én multhéten voltam 35 hetes szerdátolKép
csics

A babaponton ez van:

Ha megvan az irányadó idõszak, megnézik, hogy az ELÕZÕ naptári évben volt-e 180 napi jövedelmed. Ha igen, akkor az abban az évben ÖSSZESEN elért jövedelem naptári napi átlaga a táppénz/terhességi-gyermekágyi segély/gyed alapja (elvben 365-tel osztanak, mínusz táppénzen, gyesen, gyeden töltött napok). Ha az ELÕZÕ évben nem volt 180 napi jövedelem, akkor a jogosultság kezdõ napja elõtti naptól számolnak vissza addig, amíg nem találnak 180 olyan napot,amikor jövedelmed volt, és akkor ennek 180/ad része lesz az alap.

Ha pedig azért nem volt 180 napi jövedelmed, mert táppénzen, gyeden, gyesen voltál, akkor az irányadó idõszakban ténylegesen elért jövedelem naptári napi átlaga lesz az alap. (Például egyetmista voltál, 196 napot dolgoztál szülésig, de ebbõl 26 napon táppénzen töltöttél. Ekkor nincs 180 napi jövedelmed, de a táppénz miatt a terhességi-gyermekágyi segély és a gyed alapja a 170 nap alatt elért jövedelem 170/ed része lesz).

Szal teljesen mast mond, mint Mano meg Pocok tb-se, de eskuszom megkerdezem az enyemet is, hatha egy 3. variaciot mond. Tiszta agyrem ez a tgys, gyed stbKép

orsoly
orsoly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: