A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

EniKép
Felejtsd el ezt a "hülyeséget" hogy a szex gátolná a megtapadást. Szerintem ez a legjobb serkentö módszer, hogy nem ilyenen jár az agyad. Ne aggodalmaskodj miatta túl sokat. Tudom nagyon nehéz a ciklus 2. felében nem aggódni, de most ettöl bármi jobb is lesz? Hát nem. Nem nyersz vele semmit.

Hidd el, ha meg akar tapadni meg is fog és nem a szex miatt nem fog. Nem kell mindent túlaggodalmaskodni, mert az tényleg nem jó sem Neked sem a Párodnak. És amint látom a párodnak nem esik jól, amit nem is csodálok, hogy mindent alávetsz a gyerekcsinálásnak. Ö megteszi a magáét amikor kéred, hát ennyit te is megtehetsz érteKép Ha kedve van akkor biza csináljátokKép

Ugyanez a véleményem az utazásról meg minden ilyesmiröl. Nem kell aggódni túl sokat, azon, hogy most utazom és mi van ha épp babás vagyok, vagy babás vagyok utazhatom e, stb, stb, stb. Ha nincs panasz akkor miért ne? Az élet nem áll meg, megy tovább! Nem vagy beteg és nem vagy cukorból azért mert babát akarsz vagy babát hordasz a szíved alatt!

bocs, ha egy kicsit nyers voltam, nem volt szándékomban megbántani, csak jóindulatból írtam. És azért mert tudok egypár válóokot vagy veszekedési alapot ami nem tesz jót egy kapcsolatnak (i) építkezés, (ii) gyereknevelésben való elvi eltérések (iii) pénzkérdés (iv) eltúlzott és elhúzódó aggodalmaskodás (pl a gyerekcsinálás terén). Érdemes ilyenekre odafigyelni.

Andy,
Megkaptad a Macát?????

Puszika mindenkinekKép
mj

Sziasztok Lányok!

Ehhez a closti dologhoz szeretnék hozzászolni: én már 3 éve "ismerem", igaz nem folyamatosan de azota szedegetem hát nem tudom nekem eddig nem használt... DE most két gyogyszert is szedek egyszerre /Medrol+clostil/ igy hátha...
Most azért kicsit elgondolkodtatott, hogy rákkeltö hosszutávon és nagy adagban.És mit ért nagy adagon? /2x1 az már az?/Azért szeretnék optimista lenni, hogy az orvosaink is tudnak erröl, és nem akranak rosszat evvel a gyogyival.

Más.Mult héten voltam drnönél azt mondat nagyon szép egyértelü högörbéim vannak.DE mostanival nem vagyok megelégedve, bár lehet ez a höség is bekavart, de akkor mért volt már a 11. napon minimum?
Valakinek volt már olyan, hogy 14 nap elött esett a höje?
khjutka

Sziasztok!

Sejtettem, hogy darázsfészekbe nyúlok... Mint említettem, van, akinek tényleg a Clostilbegyt segít, de ez elég ritka. (Pici hormonális segítségre van szüksége, ráadásul a még éppen elegendõ minimális dózisban, hogy méhnyálkahártya is legyen hozzá.) Ha jól tudom, évi kb. 45 ezer dobozzal írnak fel belõle. Szerintem ennek jó, ha 10 százaléka jogos. Közületek azok, akik meddõségi központba járnak, valószínûleg nem kapják, ott tényleg csak indokolt esetben adják. Csak egy pár szám: Évente kb. 5-6 ezer lombik-beavatkozás történik, kb. 12-15 ezer inszemináció, ehhez képest a meddõ házaspárok számát 150 ezerre becsülik. Tudjuk, hogy egy pár akár 2-3 beavatkozásnak is nekifut évente, tehát elmonhatjuk, hogy csak a rászorulók 10 százaléka részesül szakszerû kezelésben. Szerintem inkább el kéne jutni mindenkinek egy rendes központba, nem kísérletezgetni máshol. A sárgatest-helyrerakó orvosra van egy fogadásom Kép
Nem akarok senkit megbántani, de amióta csinálom a honlapot, nagyon sok ijesztõ levelet kaptam. Ha már amúgy is szóba hoztátok: HSG vagy valamilyen átjárhatósági vizsgálat nélkül TILOS meddõséget kezelni. (Spermavizsgálat nélkül is!) Ehhez képest kaptam levelet 27-szer inszeminált nõtõl, akinek utólag, más orvosnál kiderült, hogy nem is átjárható a petevezetéke. 5 évet szúrt el az életébõl - és egy rakás pénzt. Azóta már szült.
Ez egy nagyon speciális tudomány, kb. 20 ember van az országban, aki igazán ért hozzá. A családomban pillanatnyilag 3 lombikbébi van, de nagyon szereném, ha a fiam kereszmamijának is összejönne a dolog. 12 éve, több szálon is érintve vagyunk, higyjétek el, nem kevés rossz és jó tapasztalatot gyûjtöttünk.
A honlapomat is azért csinálom, hogy minél kevesebben járják végig a vakvágányokat, tévutakat. Az a kevés orvos, aki ért hozzá, eléggé le van terhelve ahhoz, hogy mindenkinek mindent el tudjon magyarázni.
Pár napig nem leszek, de e-mailt irjatok nyugodtan, ha megjöttem, válaszolok.

Jim
jim32

Jim!
Nekem az a véleményem erröl a meddöségi kp-rol, hogy nagyon jo, hogy van, nagyon sok párt segitettek gyerek/ek/hez DE ezekben a kp-ban is szeretik a "felkészült" embereket, ajánlják, hogy legalább 3 havi högörbét egy általános nögyogyászati szürést és UH-t elötte csináltassunk! Azért van olyan probléma amivel nem kell mindjárt meddöségi kp-ba menni "egyszerü" nögyogyász is elegendö, és ha már régota csinálod ezt az oldalt tudod sokszor nem is szervi a baj hanem LELKI.Ja és arrol még nem is beszéltem, hogy milyen sokat kell várni, hogy egyaltalán eljussunk a vizsgálatokig.
Megkérdezhetem, hogy mint orvos vagy "csak" mint érdeklödö vezeted azt a honlapot?
Üdv Jutka
khjutka

Sziasztok lanyok,

Szerintem nagyon megfontolando lenne, amit Jim irt a clostyrol. Nekem pl az orvosom meg is emlitette, hogy igaz, peteerest csinal, de a nyalkahartya minosegenek nem kedvez.
Ugy latszik, nekem szerencsem volt, mert megis sikerult, igaz, az 5. clostys ciklusban. (Es anyukamnak is annak idejen az ocsem clostyval jott ossze, az elso ciklusban)

Azt azert ezek utan meg fogom kerdezni a dokitol, hogy miert nem alkalmazzak ezeket a nyalkahartyat is megvedo petefeszekstimulalo injekciokat, mert konzervativok, vagy mert draga.
Azt hiszem ez utobbi esetben sok gyermekre vagyo no, ha nehez korulmenyek kozott el is, eloteremtene azt a penzt, csak, hogy gyermeke lehessen.

Ha mar megint itt vagyok, nagy boldogan elujsagolomm nektek, hogy betoltottem a 14. hetet, lattam a picit mult heten uh-n, es rendben volt minden.
Regisztralni mertem magam a szomszed topicba. Kép

Mindenkinek mielobbi pocakosodast kivanok, sokat gondolok ratok, es mindannyian varunk titeket a szomszedban.
Puszi
Kakukkfu
Kép Kép Kép
kakukkfu

Sziasztok Lányok !

Most jöttünk a spermabankból, ahol a férjecskémet vizsgálták ki. Képzeljétek én jobban izgultam mint Õ. Én már megszoktam a nõgyógyászati vizsgálatokat, de egy férfi vizsgálat felzaklat.
Elõször ott produkált ejakulátumot vizsgáltak laboratoriumban. 20 perc alatt meg volt az eredmény. Majd az andrológus megvizsgálta a nemiszervek állapotát, és a prosztatát. Azt mondta, hogy akár donornak is elmehetne, annyira jók az eredményei.
Nyugtatott minket, hogy ne mindig a babára koncentráljunk, és idõre szeretkezzünk, hanem kicsit kapcsoljunk ki, és ne stresszeljük magunkat. (Könnyû ezt mondani...)
Az egész 1 órát tartott, nagyon kultúrált környezetben, de 8000 Ft-ba kerül.
Egyik szemem sír a másik nevet. Örülök, mert vele nincs baj, de szomorú vagyok mert én vagyok a kripli...

Sziasztok
CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!
Innen a harmadik mûszakból hagy jegyezzem meg, hogy volt szerencsém személyesen talállkozni Jimmel, orvos, azt hiszem nem nõgyógyász de úgy tûnik nem idegen tõle a téma.
Sajnos én is tapasztalom hogy a serophentõl nem nõ a nyálkarártyám, csak eddig nem tudtam az okát. Meg azt se tudom, hogy régen serophen nélkül volt-e, bár ha egyszer voltam terhes akkor biztos.

MJ
Írigylem a lazaságod, de egy vetélés után én nem tudok olyan lazán állni egy utzáshoz, stb, stb.

Lujza
A Kális dokim a magnéziumot tartja hasznosnak meg napi 2*max1dl vörösbort, az elevitet, folsavat nem. Azért folsavat is szedek.

Judit
Dorisnak is hasonló gondjai voltak HSG után, de pár nap alatt elmúlt.

Na vacsit kell adnom az uramnak!

Marcsi
Marcsi

Sziasztok LányokKép

Szeretnék elmondani nektek valamitKép Szabad???
Képzeljétek ma a dokinál összefutottam egy lánnyal a szomszéd tízemeletesbõl. Igen ritkán szokott megtörténni, de amit mesélt! Rögtön eszembe jutottatok. Szóval a lányzó 8 évi próblálkozás után hormon és egyéb problemákkal closty-val teherbe esett. Most 16 hetes. Az új dokihoz novemberben ment el ha jól emlékszem a Sote-ra. Inszem elõtt még megprobálták...Kép

Ezt csak azért meséltem el, hogy a csüggedõk ne veszitsék el a hitüket, hisz bármi lehetKépKépKép Kivánom mindenkinek a babát a pocakjába, bár ha lehet akkor kevesebb idõ alattKép

pusz
sasha

Kép
sasha

MJ Moni,ne haragudj, de pont ma jöttem olvasni, és megleptek a soraid.
Biztos,hogy ha évente szülne itt mindenki, és sok-sok-sokadik babáját várná, lehet lazábban tudná venni a dolgot. De amig csak sok évnyi próbálkozás, esetleg vetélés van magunk mögött, képtelenség igy gondolkozni. Nem akarlak megbántani, de ahogy Te is irtad roppant nyersen fogalmaztál. És nem is tudnám ezt lazaságnak nevezni, inkább csak...tudod mit, hagyjuk...
Örülj neki,hogy nálad minden rendben, utazgass, és gondolj arra, milyen szerencsés is vagy.
A lelki dolgok persze nagyon sokat számitanak, de ha már megfogant egy baba, sajnos nem lelki okokból megy el, bizony elég jelentõs fizikai hatások is érvényesülhetnek.
Én most kikapcsoltam mindent, nem "koncentrálunk" rá, és tudom,hogy ez igy van jól, de ehhez kellett nekem is 2 év. Szóval könnyû lazasági tanácsokat osztogatni, de azokat megfogadni és betartani iszonyú, ha az ember egyetlen vágyával ellenkezik.
Bocsi midnenkitõl, de ez kibukott belõlem.
Sziasztok:
Barbi a partvonalról
Barbi

Orvos vagyok, de nem ezen a területen dolgozom. De érdekel, és orvosként könnyebben olvasok szakirodalmat, konzultálok kollégákkal, mint más. Talán.

Jim
jim32

Szia Kamilla,

Nagyon kedves vagy, hogy erdeklodsz. HAt eleg sok dolog van korulottem, meg egy kicsit depis is vagyok, ezert nem akartam irni.

Szoval egy hete menstruacios verzesem volt, azt hittem legalabb egy babaval veteltem. Aztan elmentem a dokihoz aki "megnyugtatott" hogy mind a harom el es no. Ezt az is alatamasztja, hogy soha nem tapasztalt rosszulleteim vannak. Szegeny Cipocskam (1.5 eves kicsifiam) mar akkor elkezd sirni amikor a WC fele megyek, mert tudja, hogy az anyukaja legalabb fel oraig nem fog tudni onnan elmozdulni.

Kulonben juli 16-ra van a mutetem kiirva, akkor toltom be a 11. hetet, de nagyon gondolkodom egy teljes abortuszon mert egyszeruen keptelen vagyok ellatni a csaladom. Nem tudok fozni, nem tudok beszelni mert mindentol rosszul leszek. Iazandibol nincs egy percem sem amikor ne lenne hanyingerem.

Nalatok hogy haladnak a dolgok? Neked vannak rosszulleteid?

Cipomama
Cipomama

Sziasztok, Lányok! Kép

JIM,
igazad van, tényleg darázsfészek. Én pl. azt nem értem, hogy ha egy orvos, aki felirja a Clostit, arról azt feltételezem, hogy tisztában van a gyógyi méhnyálkahártyára gyakorolt hatásával. Akkor pl. miért nem egésziti ki a kezelést a ciklus 2. felében Duphastonnal vagy Utrogestannal? Hiszen ezek kifejezetten a megtapadást segitik, nem? Valahogy az én nézetem szerint igy lenne komplett a dolog, hogy ha van egy gyógyszer, aminek van egy jó és egy rossz hatása, és ezt a második rossz hatást ki lehet küszöbölni, akkor miért nem teszik? Nekem speciel azt mondta az orvosom, hogy ártani nem ártunk a Clostival, lesz hormonvizsgálatom is, de õ szabin lesz egy hónapig, tehát azért irta fel, hogy addig se teljen eseménytelenül az idõ. Az pedig a dolgok másik tényezõje, hogy nagyon sok orvos min. egy év, de inkább két év sikertelen próbálkozás után hajlandó csak foglalkozni velünk, meg sem fordul a fejükben, hogy milyen érzés hónapról hónapra azzal szembesülni, hogy megint nem sikerült. Ez a sikerülés dolog szerintem úgy van, hogy akinek megy, annak gyorsan megy, akinek pedig nem jön össze, az próbálkozhat hónapokig, akkor sem fog, mivel ott a háttérben már valami baj (kisebb-nagyobb) van. És azt sem értik, hogy miért mondja az ember lánya, hogy ha gond van, akkor annak járjunk utána. Ha kicsi a baj (hormonszint pl.), akkor az könnyen orvosolható, mire várjunk? Ha pedig nagyobb baj van, akkor pedig igenis idõ kell ennek a megoldására, márpedig senki sem lesz fiatalabb. CSak az orvos nagyon könnyen mondja, ó, hát maga még olyan fiatal! Lehet, hogy egyik szemszögbõl nézve fiatal, de ha esetleg éveket kell várnia a babára, akkor ez már egészen más megvilágitásba kerül. És van olyan orvos is, aki jó néven veszi, ha tájékozott a páciense, de van olyan is, aki csak okoskodásnak veszi az ember megjegyzéseit, és nem veszi figyelembe. Na, ekkor mi a teendõ?

Na, megint kisregényt irtam, bocsi, de ez valahogy kikivánkozott belõlem. Nagyon kedves különben Tõled, hogy reagáltál a levelemre (én voltam a javaslat elkövetõje), és hogy szántál ránk idõt. Én speciel jól összekavarodtam az irásodtól, de majd csak helyükre kerülnek a dolgok, világosság gyúl Kép a fejemben. Mégegyszer köszi a türelmedet!

Üdv,

KnéRita
knérita

Jo reggelt!

Moni Kép
Tudom, ebben igazad van, lazán kell venni. Azt hiszem nem is görcsölök annyira, és nem is szoktam öt nyaggatni a baba kérdéssel. A fö baj az, hogy kevés a szex neki. Ebben meg nekem kellene javulni, csak nem tudom, hogy csináljak kedvet hozzá, amikor nincs.

Eni
Eni

Jó reggelt mindenkinek! Kép

Kép

Kép

Cipomama!
Sajnálom, hogy folyamatos a hányingered és nem tudod ellátni így a családodat. Nincs valami közeli rokon segítõkész ember, aki kisegítene? Azért is kérdem, mert látom a teljes abortuszon gondolkodsz, miközben tudom, mennyire vágytok egy második kisbabára.

Eni!
Így már javítottalak, - ha nagyon elrejtve írtad az bíz Képelkerüli a figyelmemet, hiszen mostanában csak arra van alkalmam, hogy a nekem szóló hozzászólásokat olvassam el. Kép

NINA! Pozitív a teszt? Kép

Tesztelõk! írjatok, mert leállt a babaesõnk..

Pusz
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Kép

Eni!
Cseréljünk párt! Kép Az enyém meg keveset akar! Kép Kép

Cipomama!
Nagyon rossz lehet az érzés! De bízom benne, hogy nem fogsz mindegyik picurkától megszabadulni! Hidd el, a hányinger tovább folytatódna még akkor is pár hétig! Nekem a vetélés után még 2 hétig hányingerem volt, bár azóta sem szûnt meg teljesen, idõnként elkap, bár szerintem ennek már nem sok köze van a régebbihez. A babócák meg nagyon akarnak téged, ha ennyien vannak! KépDe ne haragudj meg rám, amiért ezt írtam, jó?! Tudom, könnyebb kívülállóként okoskodni. Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lanyok!

Tegnap voltam dokineninel, aki szerint minden rendben, ilyen verkepet se sokat latottKép Eppen ezert o sem javasolja a vitamint (eddig sem szedtem csak a folsavat). Es kifejezetetten JAVASOLTA hogy furodjek termeszetes vizekben!

Cipomama: ne hari hogy ezt mondom, de minden kismama (mar akinem van hanyingere) megkuzd ezzel a masodik babanal. Ilyenkor kene mondjuk segiteni a ferjnek, vagy tenyleg valami rokonnak. Egyebirant ha elvesznek majd 2 babat, bizonyara csokkenni fog a hanyingered is!

Lanyok! Ne kapjunk ossze ezen a "lazasag" dolgon. En ugy gondolom, hogy akinek nem volt vetelese, nem erezheti at, hogy mit erzunk. Ertem ezt nem csak Monira, hanem mondjuk az edesanyamra, a vedonenimre stb. Mindenki tegyen ugy, ahogy o jonak latja, es az biztos ugy is lesz joKép

Puszi: orsoly
orsoly

Marcsi, Barbi
Igen, teljesen megértem az aggódásotokat, föleg egy vetélés után nem könnyü. Megvallom az igazat direkt fogalmaztam úgy ahogy fogalmaztam, mert sokszor vannak úgy a lányok, hogy 2-3 sikertelen ciklus után azon rágódnak, mi van a terhes vagyok? Megtehetem e ezt vagy azt?

Úgy gondolom a túlzott aggódás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy nem sikerül a baba. Sajnos a lelki gondok kihatnak a szervezet müködésére. Nem mondom azt, hogy feljetsd el, ne gondolj rá, vagy arra, hogy esetleg egyszer már elvetéltél, hanem azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nagyon sokan, valóban túlaggódjátok magatokat, és iszonyú lelki traumával élitek meg, amit egy vetélés persze még tetéz is.

Én határozott voltam abban, és meg is írtam, ha nem jön össze a gyerek a kitüzött idöpontra, akkor tutira felkeresek egy szakembert. Nem azért mert hülye vagyok, hanem azért mert valami nem stimmel és láttam, hogy a kapcsolatomnak sem tesz jót a nagyon akarás. Én is kiborultam töle és párom is. Képtelen voltam más célt látni magam elött csak a gyerek, és ez volt minden gondolatom. A szex is a gyerek körül forgott és párom ezt nagyon is érezte.

Tudom, most azt mondjátok én már könnyen beszélek innen a másik oldalról. Biztos igazatok van, de soha nem fogom elfelejteni azt a 10 hónapot amit itt végigcsináltam és ez örökre bennem fog maradni (hömérözések, vérvételek, vizsgálatok, aggódás, feszültség, maca szedés, stb, stb, stb). Tudom mit éreztek és tudom milyen szörnyü megint hünek lenni a topik címéhez.

De amikor még nem voltam babás már akkor éreztem, hogy ezen túl kell lépni valamilyen szinten és tudtam, hogy segítenem kell magamon különben elöbb-utóbb belehülyülök. Ha ezt felismered és próbálsz kicsit lazítani sokkal könnyebb lesz és a kapcsolatodat sem vágod tönkre.

Azt is tudjuk, szinte 100%-osan, hogy miért vetéltetek el. Persze az ember sokkal óvatosabb a második terhességével, de egy megtámogatott hormonrendszerrel nem lesz semmi gond. Úgyhogy ezen gond is úgymond kilöve (lsd Ancsi példáját)

A fenti okok miatt írtam, amit írtam és amint mondtam valóban próbáltam egy kicsit erösebben fogalmazni azért, hogy hátha fény gyúlik egy-két lány fejében. Hátha rájön, itt már nemcsak a gyerekröl van szó, hanem a házasságáról, a kapcsolatáról. Arról, hogy a férj esetleg mást sem hall, mintsem most megvan, most ovulálok, most szex, most kispárna, gyertyaállás és társai (és már ettöl rosszul van, csak nem mondja), fel sem kelek 2 napig az ágyból, most nincs szex mert mi van ha összejött és utána sírás a férfivállon mert megjött. Csak ésszel lányok!

Eni,
Hát nem is tudom mi mást lehetne tenni vágy felkeltése érdekében. Úgy látom párod vágyát könnyü felkelteni, úgyhogy az új fehérnemü ötlet és társai kilöve, node egy nö az egy hangszerKép amin a pasasnak illik eljátszadoznia!

Pusszantás mindenkinek és bocs, ha hosszú voltam, így éhgyomorra, reggeli elött.
Moni
mj

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a drukkot az államvizsgához. Meg is lett az eredménye: 5-öst kaptam!Kép A diplomamunkám is 5 lett, a diplomám eredménye pedig 4.Kép
22 év folyamatos tanulás után azt hiszem egy kicsit most abbahagyom. Csak nyelveket fogok tanulni, mert az nagyon szeretem.Kép

A Jim által írtak engem is megdöbbentettek, de nagyon örülök, hogy leírta a véleményét. Azt egy kicsit nehezen hiszem el, hogy a closti csak nagyon keveseknek segít, mert itt a topikban is volt néhány lány, aki azzal lett babás, plussz a közvetlen környezetemben - igy hirtelen ami eszembe jut - 3 lány is van, aki attól lett babás. És nem hiszem hogy véletlenül õk pont az az elenyészõ kisebbség.
Szerintem az arány azért jobb.
A nyálkahártya témához: igaz, hogy még csak egy hónapja szedem, de 13 mm volt, ami ugyebár nem kevés!
És még egy dolog, én nagyon megbízom az orvosomban és nagyon jó szakembernek tartom és azt gondolom, hogy nem adna olyan gyógyit, aminek nem hisz a hatásában.
Nem hiszem , hogy elvakult vagyok a dokikkal szemben és mindentudónak tartom õket, hiszen ez a harmadik, akihez járok, mert az elsõ kettõben nem tudtam megbízni.
Hát ennyit mondanék ehhez a témához, bár még egyszer mondom, örülök, hogy Jim leírta a véleményét és meg is fogom kérdezni a dokimat, hogy õ mit gondol a dologról.

Lányok!
Annyira el vagyok keseredve, ugyanis felfáztam. Azt nem tudom, hogy hol, ebben a 40 fokban, ami volt, de tény, hogy nem vagyok jól!Kép Ráadásul pont most, az elsõ esélyes hónapban! Nagyon szomorú vagyok, meg aggódok is.
Ha korábban felfáztam (ritkán) beleültem forróvizbe és elmúlt. Most azonban - érthetõ okokból - ezt nem mertem. Iszok egy csomó folyadékot, kamillás ülõfürdõt vettem, sõt egy népi bölcsesség miatt képes voltam már 2szer szódabikarbónás vizet is inni (valami iszonyúan borzasztó!), de eddig nem sok javulás van.
Nem tudtok valamit javasolni?
Most mit csináljak?

Cipomama
Nagyon szomorú, amit írtál, de ne haragudj érte, amit mondok, ezt hamarabb kellett volna meggondolni. Aki serkentõt szed, annak számolnia kell az ikerszülés lehetõségével illetve azzal, hogy ha terhes lesz, nem jut majd annyi ideje a családjára és a kicsi gyerekére.
Nem akarom itt az erkölcscsõszt játszani, de tudod az abortuszt emlegetni ebben a topikban nem a legszerencsésebb.
Ne haragudj, nem akartalak megbántani. Kívánom, hogy jobban légy és jó döntést hozz.Kép

SienKép
Gratulálok a bátor lépéshez!Kép Új állás van már kilátásban vagy most keresel?

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Cipomama!

Sajnos egeszen pontosan tudom min mesz keresztul, de szerencsere van ra gyogyir. Mindent kiprobaltam, hogy ne legyen hanyingerem, de csak egy dolog volt hatasos, ami egyszeruen teljesen elvagta a rosszulleteimet Kép ez a B6 vit. 20 mg-s kiszerelesben lehet kapni a patikaban, es ugy tudom napi 50 mg-t siman be lehet venni belole. Meglatod milyen aldasos hatasa van, en sem gondoltam volna Kép
Mindenkepp vedd meg (!) s talan pozitivabban fogsz tudni hozza allni a terhessegedhez. Drukkolok, hogy minel elobb jobban legy, bar ebben biztos vagyok ha kiprobalod a B6-t Kép

kamilla
kamilla

Sziasztok Kép

Orsoly Kép
Igazad van. Nekem még nem volt vetélésem, így tényleg nem érezhetem amit ti, de a lazaság hidd el még enélkül is nehéz. Szerintem egyéni lelki beállítottság kérdése, hogy ki mennyire tud ellazulni. El sem tudom képzelni, hogy mit éreznék egy vetélés után, de én most is nagyon feszült tudok lenni, így 33 évesen másfél évnyi sikertelenség után. Talán most elõször tudtam ellazulni egy picit, miután már tudom, hogy mi a probléma, és remélhetem, hogy lehet rajta segíteni.

Rita Kép
Megkaptam Kép Köszi Kép

Closty, Serophene:
Tehát ezért nem javasolta nekem az orvosom, hogy tovább szedjem... Kép Eddig nem értettem, már csak azért sem, mert azt olvastam, hogy a PCO-nál esetenként ezek a szerek segíthetnek, de azt mondta, hogy lehet, hogy vmi mást fogunk használni.

Más:
Kérdeztem a dokit a hõmérõzésrõl. Mondtam, hogy eddig nem igazán sikerült (elfelejtettem, nem ébredtem fel idõben stb.), erre azt modta, hogy nyugodtan felejtsem is el. PCO-nál akár szabályos hõgörbét is produkálhatok, ez nem jelent tényleges tüszõrepit, és nálam ezért nincs értelme ovulációs tesztet sem használni. Nekem félidõben a papírforma szerint pozitív lett, mégis azt mondta, hogy teljesen kiszámíthatatlan, hogy egyáltalán van-e, és ha igen, mikor (mármint tüszõrepi)....
Ezt csak érdekességként írtam, nem tudom, hogy a többi PCO-snak mondott-e hasonlókat az orvosa. Engem kicsit meglepett.

Sasha Kép
Köszi Kép szerintem itt mindannyian örülünk az ilyen történeteknek Kép nagy szükségünk van a pozitív példákra.

Judit
judit
Heves

Sziasztok
Ma reggel voltam UH-on (13. ciklusnap) és van 6 szép tüszõcském 18-24mm-ig vegyesen KépSajnos viszont a nyálkahártyám NAGYON vékony, 3mm. Azt mondta az UH-ot végzõ orvos, hogy ez a Serophen hatása, mert ugyan szép tüszõk lesznek tõle, de a nyálkahártyát elvékonyítja. Azt javasolta, hogy ne az 5. napon, hanem már hamarabb, a 2.-2. napon kezdjem el szedni a Serophent, mert akkor is kifejti a hatását, de a nyh.-t nem vékonyítja el annyira, plusz mellé kell szedni Estrofem (lehet, hogy nem jól írtam) tablettát 4mg-osat, mert az vastagítja a nyh.-t. Ezt egyébként most is javasolta, mert még elképzelhetõ, hogy sikerül valahogy felépíteni, vastagítani a nyh.-t. Ezért nem maradt meg a múl hónapban sem a baba, mert nem volt mibe beleágyazódni. Szerintetek van még remény ebben a hónapban, hogy sikerül, vagy már csak a következõ hónapban bizakodhatok? Mi a hatásosabb? Valamilyen injekció? Tabletta? Mi?
Lujza
lujza

Zsuzsu Kép
Bár nem tudom, hogy a szódabikarbóna miért segítene a felfázáson, de a bevételére egy javaslat: külön a víz és külön a szódabikarbóna. Elõször egy kiskanálban a por, majd gyorsan rá egy pohár víz. Így elviselhetõ, és elveszi a rossz ízét Kép
Mielõbbi jobbulást!!!!!

Judit
judit
Heves

Judit,
Nem tudom igaza van e a dokidnak, engem is meglep a dolog.

A closty témához hozzászólva, szerintem rövid távon sokkal többen használ mint sem annak ellenére, hogy lehet, hogy tényleg csökkenti a ménynyálkahártya vastagságát. Szerintem ez egyénfüggö. Én úgy látom, innen is és a környezetemböl is sokan lettek babásak clostyval vagy seroval. Hosszútávon szedni stimuláló gyogyit pedig szerintem sem ajánlott (lsd nézd meg mit tesz veled a fogamzásgátló). Ha rövidebb távon nem hat (6-7 hónap), akkor már, érdemes valami mással próbálkozni, olyannal amit kifejezetten meddöségben használnak. És ezzel kilöheted az esetleges pf. tumor lehetöségét.

ZsuzsuKép
GratulálokKépÜgyes vagy nagyon.

CipomamaKép
Nem is tudom mit mondjak. Ha egy babát szeretnél meghagyni hagyjátok meg és szerintem ekkor a tünetek is csökkenni fognak. Addig meg nyomasd a B6 vitamint! Talán segíteni fog. Nem irigyellek, nagyon nehéz lehet, és most úgy látom olyan állapotban vagy, hogy másra nemigazán tudsz gondolni, mintsem arra, hogy már nem bírod az állandó hányást, rosszullétet és erre csak egy megoldás van. Az abortusz. Ne add fel, kitartás!!!! Vagy próbáljátok meg a redukciót (mert szerintem már az is segíteni fog) már most! És ne várjatok 11 hétig arra, hogy a legtökéletesebb és legjobb lurkót válasszátok ki a megszületésre.

Pusszantás mindenkinek,
Moni
mj

LujzaKép
Azon én is csodálkoztam, hogy miért pont szódabikarbóna, de aki ajánlotta, az nagyon gyakran felfázik és mindig ezzel kúrálja magát. Õ esküszik rá.
Külön a port nem lehet bevenni, fel kell oldani vízben, mert pezseg. Hát ez van.

Amúgy felhívtam a dokimat és azt mondta, hogy penicilin származékokat nyugodtan szedhetek. Megvárom a holnapot és ha nem javul a természetes gyógymódoktól, akkor felíratom a háziorvossal.

JuditKép
Gratulálok a HSG eredményedhez.Kép

TücsiKép
Neked pedig a szép tüszõhöz. Most mindent bele!

EdelweissKép
Mi volt tegnap?

Zsuzsu
zsuzsu

JuditKép
Bocsánat, véletlenül Lujzának címeztem, amit Neked akartam.

Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok LányokKépKép

ZsuzsuKép

Nagy gratula a gyönyörû eredményhez, nagyon ügyi voltálKépKép:
Voltam dokinál..Kicsit megnyugodtam, mert azt mondta, hogy semmi ok az aggodalomra, kaptam gyógyit (kúpot)aztán kontroll..Babaprojekt leállítva, mert most õ megy 1 hónap szabira, aztán meg mi megyünk 1 hónapra.

Felfázás témához: Engem sokszor kínoz (fõleg télen)..Elõszõr is irány a labor és vizeletvizsgálat..És amit nagyon ajánlok az az antibiotikum ( én Ciprobay-t kaptam) és nagyon sokáig szedtem (3 dobozzal), de azóta se jött elõ.
Szóval nem elhanyagolni, minél elõbb keress fel egy jó dokit és stigorúan kikezelni, mert a krónikus gyulladás meddõséget okozhat. Unokahúgomat is állandó felfázás kínozta..Örökké legyintett rá, és mikor babát szeretett volna, akkor jött a szomorú valóság, hogy teljesen meddõ.
Bocsi, ha megijesztettelek volna!

Millió pussz: Ildi
hercegné

Zsuzsu

Nekem is folyamatosan ez a bajom, illetve kiderült, hogy az állandó "felfázás" attól van, hogy folyamatosan kaptam a páromtól a bacikat. A felfázásnak csak a neve felfázás, alapvetõen általában baktériumok felszaporodását jelenti. Nekem a háziorvosom (vizeletvizsgálat után, ami colibaktériumokat mutatott ki)semicillint írt fel. A nõdoki viszont abbahagyatta velem a szedését!!, mert túl általános, és a hüvelyflóra baktériumait is kiírtja, ami a terhesség esetén ugyanolyan baj! Ezt a legtöbb doki nem tudja, vagy nem foglalkozik vele. Ezután kaptam Summetrolimot, ami úgy néz ki helyretett, és ez a doki szerint sokkal speciálisabb. A felfázással pedig nagyon vigyázni kell, mert a spontán vetélésekben nagyon nagy a szerepe!Mindenképpen csináltass egy vizeletvizsgálatot!

Bea
Bea

ja, és bocs amit elfelejtettem, vigyázzatok, mert a párod ugyanúgy elkaphatja, és aztán ping pong fertõzés jön létre!

Bea
Bea

IldiKép BeaKép

Köszi a tanácsokat. Szerencsére nálam szó sincs állandó felfázásról. Eddig életemben volt összesen vagy 2-3-szor.
A ciprobay penicilin származék?
És a szummetrolim?
Mert az orvosom azt mondta, hogy ha fennáll a terhesség gyanuja, akkor csak ilyeneket lehet szedni.

A fõ gondom az, hogy a háziorvosom Debrecenben van és Bp-en azt sem tudom, hogy kihez menjek. Ma délután megkérdezem a szomszédokat.

Az azért nagyon elkeserít, hogy pont most jön elõ ez a nyavaja, amikor lenne egy kis esélyem a babára.Kép

IldiKép
Szabadság alatt miért kell leállítani a babaprojektet? Szerintem akkor még nagyobb esély van rá!Kép

zsuzsu

Sziasztok! Kép

ZSUZSU,
óriási gratula! Akkor ma este Kép???
Sajnálom, hogy felfáztál Kép, lehet, hogy lábról, valahol hideget fújt a lábadra a légkondi például. Én már jártam igy. Nálam be szokott válni, hogy egy elektromos melegitõpárnára fekszem, azzal melengetem az alhasamat, meg persze a kamillatea, jó sok, mert az gyulladáscsökkentõ. De ha komoly a helyzet, akkor inkább menj dokihoz. Nekem a múltkor egy olyan gyógyit irt, ami összesen 2 tabletta, egyet az elsõ nap, egyet pedig a második nap kellett bevenni, és mintha elfújták volna. Ha érdekel, utánajárok, hogy mi a neve. Mi ez a szódabirkabónás kuruzslás? Mire lenne jó? Szerintem max. a fogad fehéredik tõle Kép

MONI,
igen, egy kicsit keményen fogalmaztál, viszont tényleg nem érdemes ezen úgymond vitatkozni, bizzunk benne, hogy mindenki elõbb-utóbb ráérez arra, hogy hogyan tudja magát a legjobb testi-lelki állapotba hozni a babához. Lehet, hogy valakit az ilyen külsõ "felszólitás" (nem tudok jobb szót hirtelen) döbbenti rá, inditja el, másoknak erre maguktól kell rájönniük, egyéne válogatja. Meg azért lássuk be, nagyon könnyû mondani (magunknak is természetesen), hogy "take it easy", ez korántsem ilyen egyszerû, sajnos. Ezt magamon tapasztalom, de talán a sok ismétlés elõbb-utóbb hatni fog Kép

BARBI,
nagyon jól fogalmaztál, mintha csak a gondolataimat olvastad volna, bár én bizti nem tudtam volna ilyen jól leirni...

CIPÓMAMA Kép,
kivánom, hogy a számodra legmegfelelõbb döntést tudd meghozni. De nem túl nagy áldozat a családod felé mindhárom magzatot elvetetni? Nem véletlenül fogantak meg, hiszen akartátok õket. A redukciót teljesen megértem, én is kétségbe esnék 3 bébitõl, de hogy mindegyiket? Na, nem akarok én beleszólni, félre ne érts, csak a gondolataimat "vetem képernyõre". És nem hiszem, hogy az állapotodat látva senkinek sem esik meg rajtad a szive...

ORSOLY,
hova mégy akkor orvosi javaslatra? A Balcsiban alig van viz... Gratula a jó eredményhez, csak igy tovább!

VANDA,
tök jó érzés magam a táblicsku sárga részéhez közeledni, remélem, ott is maradok, bár megpróbálom magam nem áltatni.

CATEYE,
ez tényleg nem volt olcsó, de legalább az egyik ok nálatok kizárva, már ez is elõrelépés szerintem.

SASHA,
köszi a biztatást, azért nem dõltünk dugába, nem adjuk fel olyan könnyen, igaz, Lányok?

KAKUKKFÛ,
az jó lenne, ha megkérdeznéd az injekciókat, én nem akarom telefonon ezért zavarni a dokimat (másik városban van). Milyen szép nagy már a babód!

Pussz,

KnéRita
knérita

ZsuzsuKép

Ciprobay= Passzolom a kérdést. Viszont és nem éreztem semmi mellékhatásást, ami egy antibiotikum esetében nagyon jó.

A babaprojektet úgy értettem, hogy az én kivizsgálásom bvan leállítva szeptemberig a szabik miatt. Ettõl függetlenül dolgozunk az ügyön.

EniKép

Az én párom is hatalmas szexuális étvággyal van megáldva, pedig nem fiatal már.
Én is olyan vagyok, hogy nem mindig akaródzik a dolog, mert sokszor elalszom a tévé elõtt a fáradtságtól.
A pasik el se tudják képzelni, hogy mi nõk mennyit dolgozunk (munka után vásárlás, fõzés, takarítás, mosás, vasalás, stb..)
Én bizony estére már olyan hulla szoktam lenni, hogy örülök, hogy a seggem letehetem az ágyra.
Én azért majd mindennap kötélnek állok a viták elkerülése miatt és bizony elõfordul, hogy nem esik jól.
Viszont én nagyon rossz szinésznõ lennék, sose tudnám megjátszani magam..És párom sokszor érzi, hogy ez most nem volt az igazi..Kép
Mi a megoldás??? Nem tudom..Van megoldás csak marha nehéz betartani, megfogadni, mert a mai rohanó világban sajnos 99%-ig kivitelezhetetlen (Pl. gondolok itt a stresszmenres életmódra)

Pussz: Ildi
hercegné

RitaKép
Nagyon tetszett az "õrült zenélõ banda" (látszik az arcukon, hogy megszállottan beleadnak anyait, apaitKép)! Teljesen profi lettél a smile készítésben!Kép
Azt nem hiszem, hogy elmegyünk bulizni valahová, de a hétvégén biztos megünnepeljük, hogy sikeresen befejeztem a sulit.Kép A férjemnek külön megkönnyebbülés ez, mert õt idézve: "Mindegy, már ugyis megszoktam, hogy nekem kell vezetnem a háztartást!" Ami azért enyhe túlzás, de tény, hogy nagyon házias és az utóbbi idõben hétvégén nagyon sokszor õ fõzött.Kép

Melegítõpárnám nekem is van. Délután bevetem a többi otthoni gyógymód mellé.

Látom, Lányok ez a szódabikarbónás ötlet nem aratott osztatlan sikert és elismerést.KépKépKép Az igazság az, hogy én se nagyon hiszek benne. Legfeljebb a gyomromat rakja jól helyre, de annak meg semmi baja nincs, szóval lehet, hogy jobb, ha nem kínzom ezzel tovább magam.

Ma délután mindenképpen felíratok valami gyógyit.

zsuzsu

EniKép

Az mindig nehéz ügy, ha az egyik félnek gyakrabban van igénye a sexre, mint a másiknak. Ilyenkor vagy valamilyen kompromisszumos megoldást kell találni, vagy valamelyik fél teljesen alkalmazkodik a másikhoz. Ez egyébként szerintem nem jó megoldás.
Ha én például nem kívánom, akkor mindig megmondom a páromnak, persze próbálom kedvesen vagy legtöbbször humorosan, hogy nekem most nincs kedvem. Õ pedig nem forszírozza olyankor a dolgot (csak néha), hiszen ha az egyiknek nincs kedve, akkor úgysem lesz jó.

Kérdezted, hogy nincs e valamilyen praktika vágynövelésre. Hát szerintem az egyik legjobb dolog a pihenés, nyaralás, hiszen legtöbbször a fáradságtól nincs kedve az embernek. Nyaralás alatt viszont sokkal jobb!
Nyaralni persze nem minden héten megy az ember, viszont egyszer-egyszer hétvégeken el lehet menni csak kettesben valami jó kis helyre, 2 napot ott tölteni és utána máris feltöltõdik az ember.
Aztán szerintem az is jó, ha ketten elmentek délután vagy este valahová, táncolni vagy csak beülni valahová, egy vacsorára vagy csak egy italra, sütire és beszélgettek.

Szerintem az ilyen dolgok nagyon jót tesznek egy kapcsolatnak és bár nem közvetlenül, de közvetetten mindenképpen jó hatással vannak a szexre is illetve a vágynövelésre.

Nekem bevált.

zsuzsu

Sziasztok Lányok!

Ezúton is szeretnénk veletek tudatni, hogy 2002. július 27.-én Babanetes Nagy Találkozó lesz, amelyre MINDEN Babanet látogatót várunk!!!

Részletekért kattintsatok ide: [url=https://www.babanet.hu/talalkozo2002.php" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/talalkozo2002.php[/url]

Sok szeretettel várunk mindenkit, reméljük, minél többen el tudtok jönni!

Üdvözlettel:

A Babanet csapatának nevében: Dia
Dia

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de nagyon padlót fogtam hirtelen. Szóval tegnap megvolt a punkció. Egyáltalán nem volt vészes. Az 5 tüszõcskébõl sajna 2 nagyon nem jó helyen volt, a méhem és az azt ellétó ér kicsit útban volt, így nem lehetett leszívni. A másik 3 tüszõben viszont csak 1 db petesejt volt. Nagyon el voltam keseredve. Mit mondjak, nem sokat aludtam az éjszaka. Most viszont nagyon fel vagyok dobva, mert Pöttömke szépen megtermékenyült, és holnap 11 körül kell telefonálni, hogy szépen osztódik-e. Szurkoljatok nekünk nagyon! Légyszi, légyszi! KépKépKép
Ha monden jól megy, szombaton lesz a transzfer.

Most rohannom kell, de ha hazaértünk írok még Éváról is egy kicsit bõvebben. Most csak annyit, hogy sok-sok babatapasztóra van szüksége, mert 3 babácskát tettek vissza neki.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

EdelweissKép
Jujj de örülök, hogy minden rendben ment. Ne aggódj, egy embriócska böven elég lesz a babásodáshozKép Szombaton transzfer. Hát sokat fogok rád gondolniKépDrukkolás megy ezerrel.

Évának is nagyon drukkolok ám Kép

Zsuzsu,
A kamillateával vigyázz nagyon kiszárít. Csak mértékkel. Persze nagyon hasznos isKép Ülöfürdö jóóóóó, esetleg vegyél sárvári termál kristályt, vagy a patikában kérdezz rá, hogy mit javasolnak. nekik mindig vannak ötleteikKép

Ja és ami fontos!!! Sokat, sokat, sokat, sokat, és nagyon sokat IGYÁL!!!!!

Antibiotikumot sajna(?) csak az orvos tud feliratni.

Üdv,
Moni
mj

Edelweis!
Még mindig lehetnek ikrek abból az egy kis sejtbõl is! Kép De ha csak egyedül lesz a kicsike, az sem baj, ugye? Kép

Zsuzsu!
Gratulálok a bizidhez! Kép ...és a megérdemelt jutalom: Kép

A vágynövelést én kérdeztem pár napja! Kép De amit írtál, a pihi nálunk nem igazán vált be. A nyaralás alatt is csak 1x voltunk együtt, pedig 10 napos volt az út, ráadásul Görögben! Kép Már rájöttem, nem csak a kedvével van gond, egyszerûen LUSTA hozzá!!! Kép Ez ellen meg nem tudok mit tenni. Inkább fekszik, mint... ...na hagyjuk! Kép Ebbõl látszik, nem mindig mi nõk vagyunk, akik nem akarják!

Üdv:
Gitta
gitta

Halihó!

Mindenki Kép ezerrel???

ZSUZSU,
hogyan fogtok ünnepelni??? Csak nem igy: Kép? Akor a jutalom sem késik sokáig Kép És köszi a párkapcsolati tippeket, ilyenek mindig jól jönnek...

EDELWEISS,
nyugi, az az egy babóca is elég lesz egyelõre, csak már bent legyen és növögessen, igaz? Drukkolok nagyon!

ILDI,
igen, a pasik tényleg nincsenek tisztában azzal, hogy mibõl áll egy nõ napja. El se tudják pl. képzelni, hogy egy agymosással ér fel a fõnököm naponta megismétlõdõ agyalása, hülyeségei.

LUJZA,
nagyon szépek a tüszõid! Ez az Estrofem gyógyi csak receptre jár? (mint tegnap irtam, nekem valamiért fixa ideám, hogy a vékony ny.h-m miatt nem jön a baba).

Puszi,

KnéRita
knérita

Halihó!

Mindenki Kép ezerrel???

ZSUZSU,
hogyan fogtok ünnepelni??? Csak nem igy: Kép? Akor a jutalom sem késik sokáig Kép És köszi a párkapcsolati tippeket, ilyenek mindig jól jönnek...

EDELWEISS,
nyugi, az az egy babóca is elég lesz egyelõre, csak már bent legyen és növögessen, igaz? Drukkolok nagyon!

ILDI,
igen, a pasik tényleg nincsenek tisztában azzal, hogy mibõl áll egy nõ napja. El se tudják pl. képzelni, hogy egy agymosással ér fel a fõnököm naponta megismétlõdõ agyalása, hülyeségei.

LUJZA,
nagyon szépek a tüszõid! Ez az Estrofem gyógyi csak receptre jár? (mint tegnap irtam, nekem valamiért fixa ideám, hogy a vékony ny.h-m miatt nem jön a baba).

Most nem tudom, mi van velem, kb. másfél órája valahogy olyan vacakul érzem magam, émelyeg a gyomrom, olyan, mintha lázas lennék, de tök hûvös az arcom meg a homlokom, a fejem Kép, szóval nagyon szeretnék már hazamenni, de még egy óra van addig. Na, azért valahogy csak kihúzom...

Puszi,

KnéRita
knérita

Hopp, ez kétszer ment el, bocsika!

Rita
knérita

Sziasztok lányok!

Ahogy megígértem újra itt vagyok KépKépKépKép

KnéRita
Ezek a kis smile-arcocskák nagyon tetszenek. Nagyon profi vagyKépKépKépén csak ilyeneket tudok, de ezt is örültem, hogy megtanultamKépKépKép

Zsuzsu
gratula a vizsgádhoz. Meg tudlak érteni, hogy nagyon örülsz, ugyanis én is most fejeztem be egy posztgraduális képzést, vagyis még nem teljesen, mert a diplomavédés még hátra van. De kit izgat, a vizsgák nehezebbek voltakKép Ezt pedig már remélem könnyebben átvészelem. Így a vizsgák után olyan érzésem van, mintha egy hatalmas kõ, vagy még inkább szikla esett le a hátamrólKép

Edelweiss
Drukk drukk drukk KépKépKépKép

Lányok
nincs még tapasztalatom a Closti szedésében, de nagyon érdekes téma. Én tudok olyan lányokról, akik ennek a szedésével lettek terhesek.
Szerintem az nagyon fontos, hogy az orvos mindig kövesse UH-val a tüszõrepit. Nézze a méhnyálkahártyát. Figyelje, hogy hogyan hat az egyénre és ha nem kell ne szedesse vagy max csak fél évig. Érdemes megfontolni és rá is kérdezek az orvosomnál, ha megyek hozzá, és ha már aktuális lesz, hogy mi a véleménye. Adhatna félidõtõl méhnyálkahártya erõsítõ gyogyit?!

Más téma: szóval nem is tudom, hogyan írjam körül, de ugye most van/volt a mensim és valami olyan szerû dolog távozott belõlem, amit nem tudtam beazonosítani. Szóval nem ez az alvadt vér formájú valami -persze mellette az is volt-, hanem egy kb 1 cm átmérõjû szivacsszerû érdekesség. Esetleg ez egy babóca volt? Kép Persze ez csak sejtés, mert fogalmam sincs. Az orvosomtól megkérdezem majd, de még nem jutottam el odáig.
Hozzáteszem, hogy a múlt hónapom elviselhetetlen volt. Kb. a félidõtõl olyan mellfeszülésem volt, hozzá sem lehetett érni a mellbimbómhoz. Fájt a petefészkem, néha görcsölt is. Na meg a hányinger...
Mostanra persze semmi, mintha elfújták volna.

Még jövök ám, csak egy kicsit nyaralgatok még
Mindenkinek cupppp,
Bogár

Tudjátok mi tûnt fel nekem, hogy a táblicskuban a 12 hétnél fiatalabb várandós mamákból egy kivétellel a 7 ciklusban lettek terhesek. Aztán, ahogy a hivatalos kismamák-táblát is megnéztem ott is felfedeztem 7-eseket. Na, mit szóltok. Nem érdekes? Kép Hi-hi

Na jó most már eldugultam..............................
bogár

EdelweissKép

Nagyon-nagyon fogok én is drukkolni, hogy minden redben menjen és szombaton beültessék a kis picit és utána pedig szépen kapaszkodjon.Kép
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MoniKép
Köszi a tanácsot a kamillateáról.Kép
Folyadékot sokat iszok, remélem használ és nem kell beszednem az antibiotikumot (Fábián felírta és délben elmentem érte. Ez a doki egy angyal! Telefonon is!Kép)
Arra gondoltam, hogy ma még minden természetes gyógymódot, kuruzslást, mágiát bevetek Kép és ha nem lesz jobb holnapra, akkor elkezdem szedni a gyógyit.Kép

LányokKép
Köszönöm szépen még egyszer a gratulációt az államvizsgámhoz!Kép
Igaz, sokat kellett tanulni rá, de a vizsgabizottság is nagyon rendes és jóindulatú volt.Kép

GittaKép
Nem bánom, elfogadom a megérdemelt jutalmat.KépKépKép

Sajnálom, hogy a párod ilyen kis lusta. Mindig ilyen volt vagy csak az elmúlt idõben? Nem lehet, hogy a baba miatt stresszeli magát? A vetélés elõtt milyen volt?

RitaKép
Ma már annyit nevettem az általad küldött figurákon, hogy csak na, de ez a mostani túltesz mindenen!Kép
Egy kicsit beijedtem a Bea által említett ping-pong fertõzés hallatán, szóval lehet, hogy most egy-két napot inkább kihagyunk az akcióban, de utána nem lesz ellenemre az ilyesfajta ünneplés.KépKépKép

Te Rita, gyanus vagy Te nekem. Milyen émelygésrõl beszélsz Te itt????
Akció volt?
Azt remélem tudod, hogy Te, mint aki elõttem jár eggyel a táblában, babásodás esetén kötelezettségeid vannak az utánad következõvel szemben. Mégpedig az, hogy húzni kell Magaddal!KépKépKép

zsuzsu

Sziasztok!

BOGÁR,
ez tényleg lehetett egy babóca-kezdemény, de biztos oka volt, hogy nem költözött be hozzád Kép De ez legalább azt jelenti, hogy valszeg nem kell külsõ segitség nektek, csak próbálkozni, és kellemes elfoglaltság Kép, igaz? Ne dicsérj, nem vagyok profi Kép

Na, én elmentem haza, mert elegem van a mai napból, tök hulla vagyok, mint irtam...

Mindenkinek további szép napot!

Pusszancs,

KnéRita
knérita

ZUSZSU,

köszi a szép szavakat! És ismerem a kötelezettségeimet Kép, de egyelõre nem akarok elkiabálni semmit, bár akció az volt Kép! Most beszéltem telcsin férjecskémmel, megigérte, hogy elvisz fagyizni, az talán helyretesz. Na, megyek, mert mindjárt lefordulok a székemrõl...

Pussz,

Rita
knérita

BogárKép

Szerintem nagyon is meglehet, hogy igazad van a sejtéseddel kapcsolatban. Az összes tüneted alátámasztja azt, hogy lehet, hogy egy nagyon korai spontán vetélés volt.Kép Az orvosod biztos többet mond majd errõl.
Mindenesetre, ha eddig ilyesmit nem tapasztaltál, akkor mindenképpen különös.

Amit a 7. próbálkozós hónapról írtál, nekem nagyon tetszik és szívesen szaporítanám ezt a tábort. Nekem ugyanis a következõ ciklusom lesz a 7.
RitaKép Neked meg most van a hetedik!!!!
Szorítok, hogy bejöjjön Bogár megfigyelése.Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Hajrá 7-es ciklusosak. Hú alig lehet kimondani ezt a sok sssssssss betût, vagyis leírni.

KnéRita
hát haláli édesek. köszike KépKépKépKépKépKépKép
meg drukk a 7-es miatt is. KépKépKépKépKépKépKép
most mutasd meg Domokos, vagyis Rita.....

KnéRita, Zsuzsu
Én is a 7-ben voltam. Szóval biztos van valami a levegõben. Vegyetek Ti is mély levegõt.......

Cuppppp
Bogár
bogár

Bogár, Zsuzsu!
A 7. ciklus nekem maximálisan megfelel! Úgyis majdnem ott fogok járni, mire szabad lesz kezdeni a próbálkozást! Kép Kép Kép Legyen igazatok! Kép

Bogár!
Sajnálom, tényleg az lehetett, amire gondolsz! Kép Ne csüggedj, legközelebb biztosan sikerülni fog, de azért beszélj az orvosoddal!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok!!!

Most megint csak olvasó üzemmódban vagyok. Hosszú értekezlet volt reggel . Tegnap du. megjött, de ma voltam rosszul...kicsit kivagyok.

Vanda

Légyszi írd át valahányadik c, 2. cn-re jó?

Puszi mindenkinek!!!! Sziasztok!

Hermi
Hermi

Zsuzsu!
Gratulálok az államvizsgádhoz!Kép

Szmonka!
Hol vagy? Készülödsz már hazafelé? Kép

Rita!
Én is olyan rosszul vagyok!Mintha lázas lennék pedig nem!Bár szerintem engem ez az idö készit ki, a vérnyomásom a béka feneke alatt többel.Kellene egy kis kávé de ugy utálom!
Azért remélem neked nem az idöjárás miatt... Kép Kép Kép
khjutka

Sziasztok!
Remélem senki nem bántódott meg azon amit tegnap irtam, fõleg MJMoni, rád gondolok.
De tudjátok én már csak ilyen vagyok, ami a szivemen, a számon...
Sajnos Moni, nem hogy 100%-ra, még csak 80%-ra sem tudjuk,miért vetéltem el. Tervek és teoriák vannak, de a vérvételi eredményeimmel mindegyik ellentmond. Na erre varrjál gombot.
Egyébként nekem a Serophen sokat segitett annak idején, és én is korábban kezdtem el szedni, igy biztosan a nyálkahártyámat is kimélte. (3-8.napig) Ha lehetne ajánlani a kettõ közül, én biztos ezt ajánlanám, mert tisztább, mint a Closty, valahogy jobbak a hatóanyagai. Persze az ára is éppen ezért gondolom magasabb, na de ilyenkor már igazán nem ez számit.
Na, most eldugulok megint pár hétre, néha olvasgatlak benneteket.
De végre nálunk is kitört a nyár, megyünk sátorozni a barátainkkal, vizpartra.
Sok drukk és elõre lányok!
Barbi
Barbi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: