A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kataa, Csics , Zita es mindenki aki a suly temahoz hozzaszolt Kép

Aranyosak vagytok Lanyok ! Tenyleg hulyeseg ezen parazni , dehat az ember lanya mar csak ilyen Kép Kép Kép

Na megyek fejlesztem az önkontrollomat egy kicsit a kavezoban ... es NEM es NEM fogok sutit enni desszertnek !

puszi mindenkinek !
kamelia

Finises mamiknak kitartas ! Illetve remeljuk a hidegfront meghozza hatasat Kép
kamelia

Kakukkfû, én sem voltam egyáltalán rosszul, pontosabban, egyszer és aznap véreztem be. Érdekes, hogy hallottam olyat, hogy a dokik örülnek, ha a kismama rosszul van, mert abból lehet tudni, hogy rendben a hormonháztartása. Én egyszer hánytam, rá egy-két órára vérzés, egy hét múlva egyszer olyan érzés volt, mintha nagyon elrontottam volna a gyomrom, rá egy-két órára vérzés. Szóval, én vagyok az élõ ellenpélda, egyébként szinte semmit nem éreztem, mármint így gyomorilag. Nagyon zavar,hogy iszonyú nagy a mellem és baromi érzékeny még mindig. Alvásnál igen kényelmetlen.

Még mindig nem igazán vagyok meggyõzve arról, hogy érdemes ilyen 3D, 4D csodákra bejelentkezni. Ha tényleg végignéznek egy csomó dolgot, amit különben nem, akkor megtenném...
Zsuzsó
zsuzsó

Sziasztok!
Úgy tûnik, javíthatatlan belebeszélõ vagyok...
Edit!
Nem szabad tamponnal vízbe menni ilyenkor!!!! Csak arra jó, hogy minél beljebb juttassa a vizet és a bacikat a huvelyben.
Borcsa, aki mindig belebeszél Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Kamelia,
Nálunk is 1 hónappal a szülés elött adják a szabit... (Persze el lehet menni elöbb is betegállományba, ha az ember kiiratja magát az orvosával...)
Én is a 36. hétig fogok dolgozni (ha birom, és nem jön közbe semmi), de persze azért közben kiveszek nyáron szabadságot is.

Zsuzsó,
Ha anyagilag meg tudod engedni magadnak, szerintem érdemes kipróbálni a 3D-4D UH-t. Nagy élmény!

Zita
27+4
ParaZita

Kamelia,

Hat igen en is inkabb a pihi mellett dontottem mert utana mar nem lesz ideje az embernek magaval foglalkozni.Nalunk is voltak kismamak akik a 36. hetig dolgoztak,de en a vezetest sem akarom megkozkaztatani olyan sokaig.mar 9 eve folyamatosan dolgozom ugyhogy megerdemlek egy kis pihenot a baba elott meg.Persze gondolom ott nincs ilyen hogy tappenz...ezert maradsz addig.KitartasKépKép
Tenyleg es meddig maradsz vele otthon.Kepzeld van olyan kolleganom aki 6 het utan ment vissza mert adig jart csak a teljes fizetese.Ez szerintem nem tul pozitiv pelda.
Te kivanod a sutit?Erdekes en nem csak agyumit de azt nagyon..

Edit,
Tenyleg olyan az elejen hogy mindenkinek mutogatni akarja az meber a kis pocijat hogy vegyek mar eszreKépUtana mar termeszetesse valik de igy is nagyon buszke vagyok ra.

Pocok,
Igazad van ez nem kalandtura,es kar bebizonyitani hogy semmi sem valtozott mert a szervezet meg van terhelve es a torna meg a seta ugyan jo de az sem tulzasba vivvvvve.
Az a fitnesses csaj Kallai Ildiko is vegig tornazott kemenyen es megis hizott magahoz kepest egy csomot szerintem.
En mar annak is orulnek ha neha lenne erom a takaritast vegigcsinalni olyan utemben mint regen meg munka utan es nem csak feltenni a labam vagy max vacsit fozni.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok, koszonom mindenkinek a kedves fogadtatast! Kép

Sasha!

Egyenlore dec 25-re vagyok kiirva, de szerintem lesz abbol januar is.

Zita!

Ugye te is meg vagy elegedve Gimes doktorral. Szakmailag nagyon jo hire van, de mindig olyan morci kepet vag.
Jo, hogy mindent meg lehet vele beszelni, sot neha mar meg is nevettetett. Te mar lehet, hogy kiprobalhatod az uj szuloszobat?

Zsuzso!

Az kiderult, hogy mitol volt az a verzes? Most mar minden rendben ugye?

puszi mindenkinek

Kakukkfu 13+6
kakukkfu

Kamelia,
Én most +15nél tartok, szerintem nem olyan tragikus a helyzet nálad. Sõt rám folyamatosan mondják, hogy miért nem eszem, olyan vékonyka vagyok. Valahogy az étvágyam nekem is maradt a régi, pedig 15 kg sem kevés. Igaz alkat kérdése is. Csak arra figyelj, hogy sok legyen a zöldség gyümi az étrendedben, akkor nem lehet nagy baj.Kép Diétázni meg terhesen tilcsi! Inkább csak reformáld meg az étkezéseidetKép.

Beszti,
A málnalevélteát bevallom még nem iszom, most kellene elkezdenem? Vagy már kellett volna? Addig halogattam, hogy még biztosan nem kell, hogy a végén kicsúszok az idõbõlKép. Hát én csütörtökön megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond majd.

Zita,
Érdekes én is csak az egyik mellembõl veszem észre, hogy jövöget néha egy csepp tejci. A másikból 1x vettem csak észre. Érdekes.

Kataa,
Köszi a kérdésed, most egész jól. De valami hihetetlenûl feszít néha lent. Ezért most el is terveztem, hogy nem megyek ma sehová, fekvés, pihi kizárólag.

Csipkebogyó,
Az az 1 hét azért kellene még, mert azért van még pár dolog amit el kellene intéznem. Pár apróságot megvenni, fertõtlenítésre váró dolgokat elintézni...apropó az esküvõbõl kifolyólag (de jó, hogy múlt héten elintéztem, most már biztosan nem tudnám) még új személyim sincs, csak egy papír, amit sehol sem fogadnak elKép. Szóval az sem ártana ha megjönne a szülésig. Egyébként egész jól állok úgy mindennel, azt hittem jobban el fogok úszni, de szerencsére rácáfoltamKép.

Tegnap voltam a Damjanich u-i melltartóboltban. Tök jó! Vettem is egy szoptatósat, nagyon jó pamut. Viszont picit nagy, ugye így kell venni, hogy tudjon még nõni bele a cici?
Jaj nagyon feszít a picike ott lent, most hogy itt ülök. Lehet, hogy kicsit lefekszem, rápihizekKép.
Na újra itt, kicsit jobb már. Vagy mégsem?
Na befejezem, ma úgy látszik nem támogatja az ülést.Kép

Pusz,
Ilke 37

KépKép
KépKép
ilke

Ilke és Csics!

Igen, a 36. héttöl ihatnátok, nekem a szülésznöm is ajánlottaKép, szerinte nagyon jót teszKépKép. Hát nem tudom, majd meglátjuk...
Nincs rossz ize, igaz én egy kicsi citrommal és cukorral izesitem még.

Aztán lehet, hogy nálatok nem is kellene. Én azért elég sokat és fájdalmasan vajúdtam (igaz burokrepesztésem volt a fiammal, az meg nem biztos, hogy a természetes folyamat).
De ha esetleg használ, akkor miért ne?

Beszti
38+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa,

Hat itt elvileg 9 honapig kapsz valami 70%-at az eredeti fizetesednek. Azutan maradhatsz meg 2 ev valamennyit( ugy hogy a 9 ho + maradek osszesen 3 evet tesz ki) de ekkor mar csak az allamtol kapsz valami tamogatast ami lenyegesen kevesebb.
Nekem is sok kolleganom jott vissza nagyon koran , 3 honap utan stb. De ebben is inkabb ket veglet van. Vagy valaki visszajon ket-harom honap utan es a papa megy gyesre - itt ilyen is van , bizony - vagy egybol ket harom gyereket szul egymas utan es addig nem is jon vissza dolgozni.
Szerintem a 9 honap minimum egy kisgyereknek, de en inkabb masfel evre tennem azt a kort amikortol mar o is szeret oviba/bölcsibe jarni es en is nyugodtan ott merem hagyni öt.
Az idealis persze az lenne, ha nem rogton 8 oraban kellene visszajonni dolgozni , dehat .. almodik a nyomor Kép

Sutitema: Jaj , en sajnos nagyon kivanom a sutiket ... pontosabban a peksutemenyeketet. Mondjuk ez eddig is igy volt de most ez mindd rajtam is marad sulyban. Eddig meg ehettem amit akartam.
Viszont talaltam egy testsulykalkulatort a babapont-on , ami szerint 12.5 es 18.5 kozott kellene hiznom.
Hat ha most vagyok a felenel es ez 6.5 kg akkor akar meg sikerulhet is a 12-13 kg.
Ehhh ... bocs, hogy ezzel farasztok mindenkit Kép

pusz
kamelia

ilke : nagyon gyanus vagy ... nem lehet, hogy itt hamarosan babuci lesz Kép ?
kamelia

Kakukkfü,
Én nagyon jól megvagyok Gimessel - nem is olyan morci, csak olyan a feje Kép. Nekem abszolut fekszik a modora. Én is ugy látom, hogy jó és alapos szakember.
A szülöszobát talán inkább majd te fogod kipróbálni - most szeptember-októbert mondanak, de miután áprilissal inditottak, én nem reménykedem tulságosan... Persze azért kellemes meglepetés lesz, ha mégis összejön.

Ilke,
Megnyugtattál az elötejjel kapcsolatban. El sem tudtam képzelni, hogyan lehetséges, hogy nem szinkronban megy a dolog, de ezek szerint nem csak én tapasztalok ilyesmit...

Zita
27+4
ParaZita

Kamelia,

Arra azért számíts, hogy a végén gyorsabban és többet fogsz hízni. Egyébként én is megnéztem azt a szüléskalkulátort, és amikor mondtam a dokinak, hogy aszerint 12-18 kg kell híznom, teljesen elképedt, és azt mondta, hogy 8-10 kg-nál ne többet. Ez nálam annyit jelent, hogy max 56 kg-ra kéne felmennem...hihi...az nem is hangzik olyan soknak. Remélem tartani is tudom...bár eddig nincs problémám...kb 1-2 kilót híztam Kép

gömb (14+4)
gombolyu

oops...azt hiszem ma még nem is köszöntem nektek...csak hát annyira beleélem magam a hozzászólásaitokba, hogy olyan, mintha állandóan itt lennék...
szóval picimaci...
....ja és Sziasztok Kép
gombolyu

Kamelia,
En min 2 evig szeretnek otthon lenni,de ha esetleg jon a masik akkor tovabb .Majd kiderul az elso utan mennyit valtozik a velemenyemKép
Sutik:
Megertem mert ha ott vagyok abba sok kaveszunetbe mndig becsuszik valami jo kis suti es azt nem elhet ugye kihagyni.Kép

Zita,Ilke,
Nekem meg eppen nem szinkronba fajdogal neha hol az egik hol a masik.Olyan fura mert az elejen mindketto egyszerre fajt.

Ilke,
Pihenj sokat es varj ki tudja mit hoz az elottunk allo nehany nap.
Azert a szemelyit tenyleg jo lenne megvarni,Kép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Látom, a hidegfront mindenkinek meghozta a kedvét a dumcsizáshoz, alig értem a végére a mai termésnek.

Kamelia! Én ezt az egész hízás-témát nem is értem, szerintem nem lehet senkinek elõírni, hogy ennyit hízhatsz és punktum. Egy kicsit talán tudod befolyásolni, de nagyon nem. Én azt vettem észre, hogy ahány kiló fel akar jönni, az fel is jön. Szerintem egyáltalán nem vészes, amit híztál eddig.
Én pont az ellenkezõjét tapasztalom, mint amit Gömb ír. Én az elején híztam nagyon sokat, az elsõ hat hónapban kb. 11 kilót, másfél hónapja viszont alig híztam valamit. Pedig a baba most nõ csak igazán.Kép

Most jut csak eszembe, hogy ma még nem is ettem. És nem is vagyok éhes. Azért eszem valamit.Kép

Sziasztok!

Zsanci
34
zsanci

...igazából meg is voltam ijedve, amikor még a 12. héten sem szedtem fel 1 dekát sem, de a doki megnyugtatott, hogy ammennyit kell, annyit úgyis fel fogok...de akkor ezek szerint alkati kérdés, hogy ki mikor mennyit hízik...lehet, hogy a finishben mindnyájotokon túlteszek Kép
gombolyu

Sziasztok

Most jöttem haza ismételten a kórházból, a fél napos bentfekvésembõl. Enni kaptam (bár nem túl sokat Kép ) de a vizsgálatokat legalább megcsinálták és megállapították, hogy minden rendben van nálam "makk egészséges vagyok" ! A többit inkább nem írnám le, szót se érdemel, lényeg hogy túl vagyok rajta. Majd 3 hét múlva kell bemennem kontroll vércukira.
Viszont öröm az ürömben, hogy kárpótolt a látvány amit láttam! Egy emeleten voltam a megszült mamikkal, és etetési idõben hozták a babákat azon a "kenyeres" kocsin. Odafele szirénázott mindegyik, és nagyon zabálni valóak voltak. Amikor vitték vissza õket már a legtöbb csöndben volt, csak egy-egy baba sírt a mamája után. Annyira picikék istenem! Hihetetlen hogy nemsokára már mi is mind így babázunk!

Nyuszi
Köszönöm a felajánlást. Szerintem amúgy magával a kórházzal nincs gond, csak az ott dolgozókkal. Tiszta, kultúrált. Csak az ott dolgozók nem hangolják össze a munkájukat. A következõ bébinél már én is rutinos leszek. Kép

Ilke
Tyûûû te nemsokára babázol már! Ne legyen tele a gatyód, mi drukkolunk ezerrel, és hát ennek egyszer el kellett jönnie. Erre vártál, várunk mindannyian.
Én még könnyen ugrálok, de majd a 37. héten én is bizti be leszek már parázva. Kép

Kamelia
Diétázni ne kezdjél, a lányok már pár nappal ezelõtt kitárgyalták hogy a hízás RÉSZBEN alkati kérdés is. Azért oda kell figyelni az tény! Az elején én is gyorsan felszedtem egy pár kilót, most viszont szinte semmi nem jön rám, mármint kilóban. Nem mondom hogy kevés, de a 34. héten tartok 12 kg-nál. De mondom ennek a nagy része az elején, az elsõ 4 hónap alatt jött rám. Én is egészségesen táplálkoztam de mégis jöttek a kilók mert azért az egészségesbõl is illik ilyenkor mértéket tartani.

Beszti
Egyet értek, én is a popójára saccoltam, gondolom ekkora lába azért nincs ennek a gyereknek. Kép Én is néha csillagokat látok úgy rá tud ülni a bordámra. És hót kényelmesen elvan rajta, miközben én alig kapok levegõt. És olyankor valyon mit csinál, amikor minde a két oldalamon kidagad egy-egy dudor és belül meg úgy érzem hogy szétszakad a hasam. Mintha aládúcolta volna a babaházat. Kép

Nagyon kellemes az idõ, remélem most már aludni is lehet majd!
Jók legyetek, nõljön a be... pocakotok Kép Kép

Forti (33+5)

Kép
Kép
forti

Zsuzsó,
A Quartett teszt telefonszáma: Optimális Családtervezési Központ Genetikai részleg 273-1913, cím: XIV. Boglárkerék u. 3.

A 3D és 4D UH-val kapcsolatban a különbség az idõ tényezõ azaz a negyedik D az az idõ amit a három dimenzióhoz hozzárendelnek, tehát az a kép amit a 3D-n látnak az úgyanaz amit a 4D-n, de ezek az UH-k valóban nagyon jó felbontású képet adnak a babáról.
Breki
Breki

Szassssztok Lányok! Kép

Sajnos régóta nem jelentkeztem, mert a gépem beadta a kulcsot...Kép Sajna, a leendõ sógorom meg éppen külföldön van, pedig õ az, aki ilyenkor elvégzi a szükséges mûtéteket... Most is csak bekéredzkedtem a hugom gépébe, hogy legalább hírt adjak magamról. Remélem hamarosan újra akcióképes lesz a masina, és akkor majd lesz idõm visszaolvasni, amirõl lemaradtam!
Addig is mindenkinek jó pocakosodást! Kép

iancsa
24+2

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Ilke
Amiket irtal azok mar bizony joslo fajasok lehetnek, nekem is vannak mar, foleg estefele, meg neha ejjel is ebredek rajuk igy a 39. het fele. sokszor van nekem is alul kaparaszas, ajtofeszegetes. A 37. hettol mar nekem is voltak hasonlo tuneteim. A ctg/k mit mutatnak? Nekem ugy mutogatja a fajasokat, hogy nem is erzek beloluk semmit, persze pont akkor. Kivancsi lennek, hogy amikor tenyleg erzem oket, akkor milyen gorbekkel ternek haza?
Remelem mar ossze vagy pakolva, nekem mar bent van minden a panikcsomagban.

Nekem is fajdogal most a pocim, olyan mindjart megjon tipusu, meg neha nyillalgat a combom belso oldala.

Most mar ne aggodj, ha megszuletik is elobb, mint 40 het, akkor is minden rendben van, remelem tudod! Legalabb picivel kisebb lesz es nem kell annyit erolkodnod Kép

Azert szoritok am, na meg magamnak is, mert en ettol a kis hidegfronttol vartam a csodat, de ugy lastzik kis Gumimacika nem kivancsi erre a semmilyen idore, talan majd 7vegen, akkorra ugyanis viharokat is mondanak, hat majd meglatjuk.

A hasad attol is mehet am, hogy szules elott elkezdenek dolgozni a hormonok es tisztulsz kifele, ezt a dokim is mondta, es az egyik terhes konyv is irta. Ugyhogy tudd be annak, hogy mar nagyon keszulodik a szulesre a szervezeted!

Nekem is hasonlo tuneteim vannak igy a vege fele, a banan sem segitett, nem lehet atverni a testemet ugy latszik.
Nem baj, legalabb nem kell beontest kerni...

Most ennyi, megyek a ferjemmel setafikalni a Vligetbe!

Udv:
gumicukor 39. het

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia iancsa!Kép

Már hiányoltalak! Remélem, hamarosan meggyógyul a gépedKép!

zsanci
34
zsanci

Halihó mindenkinek!

Sasha drágaKép, khm, izé... A világért sem akarlak gyötörni a heteimmel, de az nem 14+5, hanem 16+5. A két hetemet nem adom!Kép

Kamélia!
Ha Te úgy érzed, hogy nem eszel túlságosan sokat, akkor ne törõdj a védõnõvel. Tényleg alkati kérdés a hízás, de még terhességenként is változhat. Nekem a múltkor az elején felugrott 6 kiló, a 16. hétre, pedig alig ettem valamit. A védõnõ sápítozott, a doki szerint normális, hogy aki vékonyabb, arra hamar felmásznak a kilók. A végére is sok lett, közelebb jártam a 20-hoz, mint a 15-höz, de nagyon hamar lemásztak a kilók. Ezzel a babával is ugyanarról a súlyról kezdtem, de most még csak 2 kilónál tartok. Most meg ezen izgul a védõnéniKép.

Pocok,
tessék harcolni a tárolóért! Cipeled te Mankát eleget még, legalább azt hagyd ki, amit lehet. A köz.képv. jó ötlet, Anyukáméknál úgy ürítették ki a babakocsitárolót, hogy kitettek egy papírt, hogy mindenki vigye el a cuccait a közös helyiségbõl, mert különben kiteszik a lomtalanításnál. Azóta csak babakocsik ottKép.

Ilke!KépKépKép
Ez nagyon izgi! Magnéziumot nehogy bevedd!Kép

Forti!
Ez nagyon jó hír, akkor most már békénhagynak?

Na, most megyek, mert kis családom jajgat, de még bekukkantok.
pusz
Zulu
16+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!
Ma voltam az orvosomnál, azt mondta, hogy már puhult a méhnyak (?), de a méhszáj még zárt. Ennek ellenére 2000 -es értéket írt. Szerintetek ezzel lehet még tornázni? Remélem igen, mert szeretnék (viszonylag) "fitt" állapotban szülni.
Sõt egy-egy olyan nap után, mikor terhestornán vagyok, kevésbé görcsöl a lábam éjszaka. Szóval mindenképpen sajnálnám, ha nem mozoghatnék.

Megsaccolta a baba súlyát is. Kb. 2,5 kg -ra gondolja. Ez alapján nem lehet túl nagy babának mondani. Szerinte. A hét végén töltöm le a 36. hetet, akkor 2,7 kg -nak kell lennie. Annyira azért nem túl kicsi. Remélem.
Nem baj, ha nem nagy, de azért nagyon pici babát sem szeretnék, nehogy túl érzékeny legyen és hajlamos a betegségekre. Azt hallottam, hogy a pici babák nehezebben születnek meg, mert nem tudnak szülésnél segíteni a mamának. (?)
Lehet, hogy összefüggésben áll a baba mérete azzal, hogy nem híztam sokat (eddig 7 kg -t)?

Nagypocisok, Nálatok is elõfordult már, hogy vizsgálat után kissé rózsaszínes folyásotok volt? Nekem de. 10:00 körül történt meg a vizsgálat és utána napközben 3 -szor cseréltem tisztasági betétet, mire teljesen elmúlt, vagyis kb. este 7:00 óra körül. Állítólag nem én vagyok az egyetlen, akivel ez elõfordul és mivel nem erõsödött és nem véreztem, nem szóltam a dokinak. Fõleg azért, mert ma adta meg a mobilszámát és nem akartam azzal kezdeni, hogy már az elsõ nap zaklatom.
Egyébként ma tudtam meg, hogy szabit tervez arra az idõszakra, amikorra ki vagyok írva. Jó nem? Már januárban beírta magának a dátumot, rajtam kívül van még egy kismama, aki ebben az idõszakban szül, õ meg elmegy. Hát egy kissé megdöbbentem, fõleg mivel a múlt héten a védõnõm mondta u.ezt. Tök jó, hogy az ember úgy érezheti, hogy élete igen fontos eseménye vhogy rohadtul nem fontos sem az orvosának, sem a védõnõjének. Pedig eddig egyikükre sem volt semmi rossz szavam, mindegyikük szimpatikus és lelkiismeretes, csak éppen az idõzítésben nem túl jók. Na, mindegy, majd csak lesz vhogy.

Bocsi a hosszúra nyúlt levélért, üdv: Ágota 36
Ágota

Zulu
Nagyon remélem! Kép
Legalább is most már tuti hogy 3 hétre nyugtom lesz, ugyanis nemrég hívtam a kórházat és a tegnapi kontrollnak nagyon jók lettek az eredményei. Mindt a kettõ 4,3 és 4,5 között volt.
Jöhet a dinnye és a többi nyalánkság! Kép Kép

Ágota
Ezt én is hallottam egy orvostól, hogy a pici baba annyira nem tud segíteni. De a mérete szerintem nem attól függ, hogy a mama mennyit hízik a terhesség alatt. Ami neki kell, azt úgy is elveszi tõled, ha tetszik neked ha nem. Kép
És szerintem tornázhatsz is, csak az nem, akinél túl korán rövidült meg a méhnyak és kinyílt a méhszáj. A 36. héten ez a rövidülés szerintem jó.

Lányok ez úgy tetszik hogy egy jó páran már igen csak benne vagyunk a hetekben (33-37-38) és mind azt írjuk hogy hé nagypocisok nálatok ez és ez hogy van. Holott ahogy elnézem magam már mi is nagypocisoknak számítunk. Vagy nem?

Pussza nektek
Forti (33+5)

Kép
Kép
forti

Forti!
Örülök, hogy jók lettek az eredményeid, legalább egy darabig békén hagynak.

Nekem is montak ma egy jó hírt az UH-n, befordult a kicsike, már nem farfekvéses, fogalmam sincs mikor csinálta.

Végzõsök! Furcsa tapasztalatom van a málnateával, pár napja kezdtem el inni, azóta vannak éjszakánként görcseim. Tegnap este nem ittam, és nem is ébredtem fel csak a két szokásos wc járásra. Ma megiszom lefekvés elõtt, lesz ami lesz. Mindenki azt mondja jót tesz a szülés közbeni tágulásnál, de addig minden éjjel görcsök?

Conti (37+4)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

HóvirágKép

A táblázatba beirtam az adatokat, üdvKép
Hóvirág! Ne harizz, nem kötekedésbõl irom, de lehet hogy nem tudod. Nem kell névtelenként irni. Ezt úgy tudod elérni, ha az Azonositó mezõbe beirod a neved a Jelszóhoz nem irsz semmit és a Névtelen rublikát nem jeleölöd be. Elküldöd és készen is vagyKép

Cinedit!

Én személy szerint azért nem válaszoltam, mert foggalmam sincs hogy lehet e tamponnal? Sajnálom!
Á látom Borcsa már válaszoltKép

KakukkfuKép

Oké azért beirtam a dec. 25-ötKép

Zulu!

Ehh! Igazad vanKép A péntekiben 16+osként szerepeltél a héfõi meg nem tudom hogy sikerált 14-re, pedig még mankot is hansználok már mert egyszerüen valami gixer mindig vanKép Viszont úgy látszik nem segitettKép

Pocok!

A babakocsitárolót igenis harcold ki! Nálunk is van, de a ház kiadta bérbe valami cégnek. Szerencsére van lift, de ma is és tegnap is fél délelött rossz voltKép

Ágota!

Tudod nem szeretném védeni, sem a dokit, sem a védõnõt, de gondolj bele. Hány kismamája lehet egy-egy ilyen embernek? Valószinü soha nem mennének szabira, mert minden nap születik egy baba(ha nem több)... Azt hiszem nekik is jár egy kis pihi. Viszont megértem hogy aggodsz, hogy mi is lesz, de talán nem mennek messzire és lehet hogy a dokid is pont ezért adta meg a számát!!!Kép

Forti!

Hát szerintem... Épphogy két hónapod van vissza a baba születéséig, ha jól látom 7 hét... Ez bizony már nagy poci!!!!Kép Gratulálok a jó eredményekhez és a 3 hét pihihezKép Forti! akkor ezek szerint nekem sem lehet tornáznom? Pedig már nagyon el akartam kezdeni, csak mindig halogattamKép

ContiKép

És ha nem este innád, hanem de. valamikor?Kép Akkor sem tudsz aludni?

na megyek puszi mindenkinekKép
sasha
25+6

Kép
sasha

Sziasztok!!!
Hizas: a nagyfiammal hiztam kb. 30 kilot. Pontosan nem tudom, mert nem lattam a merleget...Anyukam azt mondta, hogy nem ettem tobbet, mint normalisan...bele is telt 4 evembe, mig a legmelyebb depressziotol eljutottam odaig, hogy le fogok fogyni...sikerult...(azert maradando nyomkent megmaradt a tobb millio jo vastag terhessegi csik, hasamon, mellemen, combomon, csipomon!)
Megfogadtam, hogy legkozelebb odafigyelek. Kicsi fiammal mar csak 13 kg-ot hiztam, es szules utan 1-2 honappal mar minden ruhamba belefertem.
Most nem tudom mi var ram, egyelore fogytam az allando hanyinger miatt.
MA vettem a gyogyszertarban egy B6 keszitmenyt, igaz, hogy idegbetegeknek keszult, es az ajanlott mennyisegnek tobbszoroset tartalmazza, de igyekszem apro darabkakra torni! Ja, es mire kijottem a gyogyszertarbol es a boltbol a ket gyerekkel, mar ott is volt a buntetocedula a kocsin...igazabol nem tudom, hogy miert, mert ez a szupermarket parkoloja volt...azt hiszem tulleptem az egy orat...hiaba probalkozunk, ezeknek a nemeteknek mi nem tudunk megfelelni!!!

Egyetertek Borcsaval, tamponnal nem szabad vizbe menni! Veszelyesebb, mint anelkul! A legjobb a tenger: volt szerencsem egy evet a francia rivieran elni, es szinte minden nap usztam terhesen is...a homokos tengerpart elonyeit is tudnam ecsetelni! Astam egy nagy lyukat a pocakomnak a homokba es orakat doglottem hason fekve a parton! Meg is dobbentek a mellettem fekvok, amikor felkeltem, mert igy egyaltalan nem latszott, hogy pocakos vagyok! Bocs, nem akartam a kedelyeket szitani...azert voltak ennek a franciaorszagi tartozkodasnak hatranyai is...

Szerintem a Balaton is ok pancsizasra, banyatoba viszont nem mennek!

Agota, a baba az utolso honapban heti 200 grammot hizik, biztos, hogy meglesz 3200-3400 gramm, ne izgulj! Egyebkent az mar nem is kicsi, az enyemek 3200, ill. 3240 grammal szulettek, es ha lehet azt mondani 'konnyu' szuleseim voltak! Es mint fent emlitettem, nem fugg a baba sulya az elfogyasztott kaloria-, kajamennyisegtol!

Nagyfiam (10 eves) ma megkerdezte, hogy a dinnye hejat a 'csomagolas' cimu kukaba kell-e dobni?! Jot rohogtunk rajta, szegeny most tanulja a szemetvalogatas fortelyait!

Jo ejszakat mindenkinek!
Nagypocakosok, azert ha beindulna valakinel mostansag a szules, meg mielott elindul a korhazba ne felejtsen el nekunk is uzenetet hagyni!!! ;-)

Zsuzsi
8+2
zsuzsi74

Jo reggelt mindenkinekKép
Pocok
harcoj a babakocsi tároloért nekem nincs olyan szerencsém hogy ilyen helyen tároljam a babakocsitKép ráadásul még lápcsökön is lekel majd vinem a kocsit a picivel mert a ház mindkét kijáratánál lépcsövan .

Lányok
tegnap a kispapa csinált nekem vacsorát finom lángost Képnyami olyan aranyos voltKép

Forti
örülök neki hogy már te is ehetsz édes dolgokatKép meg gyümiket

Pussz csics 35 hetes Kép
csics

Sziasztok és jó reggelt!

Nyugtassatok meg, hogy egyszer minden gyerek kijön!KépKép
Mert a mienk még nem igazán akar semmi ilyesmit, én meg már azért szeretném látni a jeleit. Igy a 39. hét közepén még mindig teljesen zárt, alig megrövidült méhszájjal mászkálunk. Ki fog bujni egyáltalán???KépKép A CTG viszont teljesen jó, igy emiatt nem kell aggódnom.
Dátumként elöirányoztuk neki a júl. 4-ét, a "függetlenedés napját" Kép, de azért ahhoz még igyekeznie kell alaposan...

Forti!
KépKép
Ez jó hir (a cukor). Igen, nagypocisok közé kerültél!Kép

Ágota!

Velem nem fordult elö egyszer sem, hogy bármifajta "eredménye" (rózsaszin folyás, fájdalom) lenne a vizsgálatnak , és szerintem nem szabadna (ezt immár két terhesség alapján mondom). Akinél igen, azt valószinü az orvosa nem kellö "tapintattal" vizsgálja meg. Aztán lehet, hogy nem igy van, de én (hacsak nem igy a legvégén lennénk, mert itt már nem csak a vizsgálat "tapintatlansága" miatt lehet) nem hiszem, hogy okénak tartanám a dolgot.
A szabival kapcsolatban: minden doki elmegy valamikor, kell is, hisz nagyon fárasztó lehet az évük. Viszont szerintem azért neki illene az idöpontot elöre jeleznie (ha már tényleg tudja), ha esetleg nem tenné, akkor jó, ha a kismama még korán, a terhessége elején rákérdez, és utána többször is. Mi novemberben voltunk elöször terhesgondozáson (hú de rég), és akkor rögtön megkérdeztük, akkor még nem tudta pontosan, esélyes volt a július is. Aztán többször is, mig kiderült, hogy nem júliusban lesz.
Kérdezz rá, hogy mi van, ha éppen akkor szülsz, mennyi idöre megy, ki fogja helyettesiteni (érdeklödj róla, hogy milyen ember), és azt az illetöt hogy fogod elérni.
Az is lehet, hogy esetleg a dokid a szabijáról is visszajön a szülésed miatt (mondjuk ha nem külföldön van). Azt hiszem, az enyém bizonyos körülmények között megtenné (pl. egy nála többedszer szülö nönek).

Conti!
Kép Nem is tudtam, hogy ilyen észrevétlenül is megfordulhat.Kép
De ez nagyon jó!KépKép

Beszti
még több... (38+4)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Beszti, en is julius 4-en szulettem, a nagyfiam meg julius 5-en, 18 evvel kesobb...pedig megbeszeltem vele, hogy negyediken jon, de kesett 10 orat....azota is ilyen, hiaba beszel neki az ember!!!

Reggel koran keltem, sutottem kokuszkockat, mindjart indulunk Dani leendo sulijaba, ahol ma mar nincs igazan tanitas, csak buli...gondoltam be kell vagodni valahogy....

A tanarno tok rendes volt, este felhivott, mert tegnap nem tudtunk talalkozni!

Dani is kesz a valtozasra, este megkert, hogy most vagjam le a hajat tusire, miutan egy evig 'novesztette', hogy olyan legyen, mint a Baratok koztben az Iminek! :-)) Nem allt jol neki, de ragaszkodott hozza. Most vegre megjott az esze!

Tegnap a B6-tol egesz turhetoen ereztem magam, este tobbszor is 'teljesen magamtol' kimentem a konyhaba enni. Sajnos ugy ejfel korul megint kezdodott elorol az egesz...

MEg tudna nekem mondani valaki, hogy az otthoni MAgne B6-nak mennyi a B6 vitamin tartalma mg-ban? Es hogy mi a hatoanyag?

Szep napot mindenkinek!
Zsuzsi
8+3
zsuzsi74

Sziasztok!

Végre megint tudok jelentkezni...Kép Az utóbbi napok történéseirõl kispapa jóvoltából nagyjából értesültem, hazahozta nekem lemezen.

Hát, a hidegfronttal Almamag sem törõdött, esze ágában sincs még kibújni, ma reggel voltunk CTG-n, az teljesen jó, de se jóslófájás, se méhösszehúzódás...A doki szerint zárt a méhszáj, megrövidült a méhnyak. De ahogy olvastam, ezzel nem vagyok egyedül...

Pedig már minden kész a fogadására, bármikor jöhet. Várjuk már nagyon, és már nekem sem olyan könnyû. De ezt gondolom nem kell senkinek bemutatni.Kép

Ágota!
Nekem is volt rózsaszínes folyás a múlt héten, amikor a doki megvizsgált. És nekem csak másnap estére múlt el...

Beszti!
A július 4-ében én is kiegyeznék, annál is inkább, mert nekem is aznap van a szülinapom.Kép

Conti!
A málnalevél teát én is iszom egy hete, nekem nem okozott semmi gondot. Lehet, hogy nincs a kettõ között összefüggés.

Na, mindenkinek minden jót! Tisztára hihetetlen, hogy már a negyedik helyen vagyok.Kép

Az újaknak gyönyörû és könnyû terhességet, a végzõsöknek gyönyörû és könnyû szülést kívánok!Kép

Vigyázzatok magatokra, ha tudok, még jelentkezem. De lehet, hogy már csak a kispapa fog jelentkezni...Kép Viszont már tettünk lépéseket az otthoni internet irányába, és akkor majd nem kell hiányolnom a társaságotokat.

Puszi!

Dió (és Almamag 38. hét)
Dió

Forti,
Örülök, hogy jók lettek az eredmények!Kép
Hû, láttad a pici babákat? Akkor lehet, hogy láttad a munkatársnõm babáját is, õ most van bent a kórházbanKép. Csütörtökön én is megyek látogatni.
Köszi a drukkolást (a többieknek is!). Az a furi, hogy eddig mindíg olyan biztos voltam magamban (mármint a testemben) és most olyan bizonytalan minden. Még a következõ órában sem vagyok biztos.Kép Tegnap egész nap keményedett és néha be is görcsölt. Amolyan menszeszes görcsök voltak. Furi, mert annyira nem erõsek, hogy rohanjak a kórházba, de azért elég kellemetlen. Holnap majd okosabb leszek a doki után (remélem).

Gumicukor,
A CTG-re azt mondta a dokim, hogy tökéletes (leszámítva, hogy végig sípolt és pirosan világított a gépezet, míg készültKép) De azt mondják, hogy ez nem baj. A csomagom már készen van, ma még elmegyek veszek olyan Tenát meg hálós bugyeszt. Aztán szerintem meg is lesz minden. Már raktam be szõlõcukrot és ásványvizet is a tatyóba, azt mondják ez ott aranyat ér majd.
Drukkolok, hogy ez a változékony idõ hozzon nektek egy kis (na jó elég nagyKép) változást. A séta biztosan kellemes leszKép.

Ágota,
Hát tényleg nem híztál túl sokat, de e miatt ne aggódj. A rózsaszínû folyást 1x én is tapasztaltam egy vizsgálat után. Érzetem is akkor, hogy kicsit erõsebben vizsgál, amikor hazajöttem akkor vettem észre, hogy elszínezõdött. Én még aznap felhívtam és mondtam a dokinak. Õ azt mondta, hogy ne aggódjak, ez néha elõfordul, de elmúlik. Másnapra már tényleg semmi sem volt (azóta sem).

Zsuzsi74,
Azért én el tudnám hallgatni egy ideig a tengerparti pocakos élményeidet (igaz kicsikét fájó szívvelKép). Tetszett a dinnyés történetKép.

Beszti,
Akkor most jöhetnek az ablakpucolás és társai...Kép. Azt mondják az tuti meghozza a hatást. Azért ne aggódj, ha úgy érzi eljött az idõ, jelezni fogja. Drukkolok nektek isKép.

Pusz,
Ilke 37

KépKép
KépKép
ilke

Forti,
Örülök, hogy minden rendben, és végre nem maceráznak majd annyit téged... Élvezd ki a hátralévö heteket!

Zita
27+5
ParaZita

Jo reggelt mindenkinek,

Forti,
Gratulalok az eredmenyekhez es ahhoz hogy most vegre lesz egy nyugi a dokiktol.Kép
Iancsa,
Mar en is hianyoltalak,de jo hogy csak a gep nem akarta hogy jelentekzzKépGyere azert amint tudszKép

Gumicukor,
Kitartas ,neked mar tenyleg nem sokat kell varni a babucira.
Szurklunk neked ezerrel;Kép

Agota,
Az UH ritkan mond pontos erteket a baba sulyat illetoen,ugyhogy ne izgulj meglesz a kello sulya es az eereje az utazashoz is a vilagunkbaKép

Conti,
De jo hogy befordult a baba,akkor most mar tenyleg csak arra kell varni hogy elinduljon...

Beszti,Dio,Ilke,
Ti is a finshben vagytok,annyi most mar a vegzos kismama hogy majd csak egyszerre lesz itt babaesoKépKépKép

Sasha,
Latom te mindig keson este vagy aktivKépEn is attol felek ha otthon leszek nem tudok majd mibe elfaradni es az alvas sem lesz egyszeru.De nem baj majd akkor chatelunk a kukorekolo kismamakkalKépKép

Zsuzsi,
Hat gondolom nem egyszeru a vasarlas ket gyerekkel meg a harmadik miatt a hanyingerrel.Ehhez kell az hogy az ember jol megedzodik az anyasaggal nem???

Hizas dolog,
En ket hetem eg csak +4.5 nel tartottam tegnap este meg csak ugy felalltam a merlegre s mar ujabb 1.5 csuszott fel.Ez tenyelg erdekes mert semmivel sem eszek tobbet.
Nekem mindig az okoz gondot hogy mit egyek vacsira.A kispap az ertelmetlen fogyokuraja miatt sokszor eszik salit de hat az ugye engem nem laktat.
Ha tud valaki egyszeru amde jo otleteket mondani azt szivesen vennem.

A masik meg hogy hol lehet talalni jo recepteket (ertem ezalatt a max 1 oras konyhai tartozkodast...)az interneten???

Puszi
Kataa
23+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lanyok Kép

Megint en ... megint butasagot kerdezek ...
Szerintetek az normalis , hogy mensi szeru gorcseim vannak ? Szerencsere nem egyfolytaban de tegnap volt egy fel oraig es kesobb ejszaka is erre ebredtem. Kicsit meglepodtem amikor ugyanerrol irtok a vege fele ! Nallam ez meg nagyon nem kellene joslofajas legyen nem ?
Mondjuk azt eszrevettem, hogy a pocakom egesz nap feszul es egyik naprol a masikra nagyot nö , talan ezert lenne ?

meg tudtok nyugtatni ?

puszi
kamelia
18+4
kamelia

Kamelia,

Nem ugy erzed mintha alul ket oldalt kessel szurkalnanak??
Mert ha igen akkor az normalis mert a mehszalagok nylunak.Nekem is van ilyen es bar kellemetlen de ki lehet birni.
De ha nem ilyet erzel es kemenyedik a hasad utemesen akkor inkabb a dokit hivd fel szerintem.Egy telefont meger!

Este nekem is kemeny volt de az tudom mitol volt a furdoszoba es a szobak teljes kitakaritasatolKépHihetetlen mit ossze tudok nyogni ilyenkor..

Kataa
23+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
kellemes napot kívánok mindenkinek!

Sasha, köszi, hogy felvettél a listába!
Az az igazság, hogy azért jelentkezek be névtelenként, mert nem fogadja el a jelszavamat, amit kaptam a regisztációkor.
De azért próbálkozok vele.

pussz
Hóvirág
Névtelen

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Két hét múlva megyek ugyan szemészhez, de addig sem hagy nyugton a kérdés...
Nekem elég rossz a szemem, -5-ös. Ezen kívül azonban nem volt vele más gondom. szülhetek így normál úton? Vagy ebben az esetben mindenképpen császárra van szükség?
Azt is mondták már mások, hogy ez nem gond, csak ne nyitott szemmel nyomjak, akkor nem lesz gond. Ti mit tudtok errõl?
Zsóka
Névtelen

Kataa,

Te hogy a francba bírsz ilyen flottul takaritani? Én már nem tudom (és nem is akarom) a dögnehéz bútorokat tologatni meg emelgetni, és a hajolgatás se használ igazán... Persze rakosgatni, törölgetni, porszívni, állva felmosni tudok, de ez nem sokat ér, ha csak ott csinálom, ahol a papok táncolnak...
A kispapa nagyon rendes és a hétvégén lelkesen eltologatott meg feltakaritott mindent, persze az én spirituális irányításommal. Mondtam neki, hogy cserébe majd én fogok felkelni a kisbabához Kép ... Ez tetszett neki.

Zita
27+5
ParaZita

Kataa,

Nem, ez most nem ilyen szurkalos fajdalom. Tudom az milyen, olyan is volt mar , de arrol olvastam is , hogy normalis.
De ez most inkabb a mensis gorcshoz hasonlit.Illetve inkabb olyan mint amikor ereztem, hogy "meg akar jonni" ... De egyaltalan nem kemenyedik a hasam, pedig figyeltem.
Viszont azt lattam, hogy tegnap es tegnapelot orasit nott a hasam, erzem is a bör majd szetszakad. Remelem emiatt van ...

Volt valakinek hasonlo ?

Amugy hetfon voltam vedönönel es minden rendben volt, szivhang stb. is. Es a picurkam ma is vidaman ficankolt.

kamelia
18+4
kamelia

Zita,

Hat az igazsaghoz hozzatartozik hogy a tologatos mutatvanyokat a ferjecskem csinaljaKépA porszivozast is.
A tobbit meg meg egyenlore birom bar a hajolgatas mar nekem sem jo,olyan fura hogy valamibe beleutkozik a labamKépKépKép
De en ugy vagyok vele hogy miota kismama vagyok atettem a heti takaritast kethetire es azt is ket reszletben csinalom meg...Bar ha nagy lesz a hasam lehet hogy negy reszlet is lesz beloleKép
De a legnagyobb ellensegem a reces kopadlo a konyhaban,eloszobaban.Aki kitalta azzal kene felsuroltatni mert mindig latszik rajta minden,hiaba mosom fel siman.De legalabb nem csuszik....
Nagyon csodallak hogy a 36. hetig fogsz dolgozni,mert meg az iroda csak ok de az utazgatas aztan este otthon a tobbi es hat a kispapat sem lehet mindig traktalni hogy milyen faradt az ember...

Kataa
23+1

Kép
Kép
kataa

Kanelia,

Akkor jo ha nemkemenyedik a hasad.
En a tanfolyamon azt tanultam hogy ha mensis fajdalom alul ket oldalrol sugarzik felfele +derekfajas Na az a nem jo.
De orulok hogy nem ilyen van neked.
Ha megteheted fekudj le es tuti elmulik hamar.
Nekem is neha napokig semmi aztan egyszerre nagyot no a hasam es ilyenkor szokott szurkalodni.

Drukkolok hogy minden ok legyen es a lanyok tudjanak neked meghasznosabb tanaccsal szolgalniKépKépKép

Kataa
23+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok.
lett egy felesleges gépünk,aki tud rá vevõt, az legyenszives szóljon. Leirom a gép adatait: Kob 649X FSX alaplap, benne egy 433-as proci, egy 41 gigás vincseszter, 128/133 mhz-s SD ram, LG 52X-es CD olvasó, kisfloppy, ATX-es midi ház egy 250W-os Acorp táppal, S3 2D/3D videókártya, majd mindenhez van még garancia.
A kedvesem összeratott egy másik gépet, igy ez nem kell.
Aránylag olcsón odaadjuk.

Pusza nektek
Forti (33+6)

Kép
Kép
forti

Kataa,

Szerencsére az augusztusom ugy néz ki, hogy júli utolsó-aug. elsö hetében az irodánk zárva tart (persze a szabadságunk terhére), aztán egy hetet dolgozom, utána kiveszek egy hetet, és akkor már nem egész egy hét marad még dolgozni...
Persze nem fogok feleslegesen erölködni: ha nem birom, akkor nem csinálom, és kész. Valszleg a végén már majd a kispapa fog fuvarozni. Most is mindig ajánlgatja, de baromi bonyolult megszervezni, és egyelöre birom a gyürödést...

Tegnap nagyon csendben volt az ürhajós (ugy látszik, ha hirtelen bejön a hideg, ezt csinálja), ma bezzeg ugrál...

Zita
27+5
ParaZita

Sziasztok!
Zsóka,
elvileg szülhetsz, a barátnõmnek sikerült, de azért ezt az orvos döntse el! Szemész, nõgyógyász.Kép
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Pocok,
Koszi a linket,tenyleg jo, kinyomtataok majd egy csomot ha lesz ra tobb idom is es a fonok sem lesz a lathataronKép

Edit,
En is a tengervizet hallottam abszolut biztonsagosnakKépKar hogy nincs a kozelbenKép

Zita,
Jol eltervezted a nyarat,igy mar azert jut idod masra is kenyelmesen.
Sok ember azt mondja akinek mar van babaja hogy erdemes otthon lenni elotte minel tobbet mert utana mar 10-15 evig soha nem tudsz majd ennyit pihenni.

Hozzam jon holnap a vedono reggel ugyhogy eleve kesobb jovok es hamarabb is megyek mert az anyasagi tanfolyam 4-kor kezdodik.Na lanyok igy kellene minden nap dolgozniKépKépKép

Puszi
Kataa
23+1

Kép
Kép
kataa

Kitalaltuk mi lesz a neve a gyerkocnek Kép ha lany: Rebeka, ha fiu: Adam Kép
tok jo Kép nektek tetszik? Kép

kamilla (11+6)
kamilla

Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentést adnék, remélem kíváncsiak vagytok még ránk,! Kép

Üdv az újjaknak, jó pocaknövesztést Mindenkinek!
Ilke, Gumicukor, Beszti! Elõre jelzem, hogy nem akarok beelõzni!
De a helyzet a következõ:
Nagyon közel a nagy nap. Az egyik szemem sír a másik meg nevet.
Hétfõn voltunk a második ctg-n, ami jó lett. Ami viszont elsõ hallásra sokkolt, hogy 1 hét alatt kinyíltam (1111) (bocs Beszti) ez még nem lenne baj, de rossz a lepény és kevés a víz. A baba sem igazán fejlõdik már tovább. Kép
Most kb. 2,5 kg. Ez a lepény miatt van. A flowmetriánk is jó volt, tehát a baba keringése jó. Valószínû csak ezért nem tartott bent minket az orvos. Pénteken kell visszamennünk. Drukkoljatok, hogy ne legyen semmi baj! Minden esetre már hétfõn összepakoltam.
Képzeljétek! Ma reggel viszont 8 órakor nyákdugó jobbra el. Éjszakánként már uazokat produkáljuk, mint amiket Gumicukor és Ilke is írtak. Nyilalás, mensi szerû de enyhe fájdalmak, kaparászás. Nálunk viszont szükségszerû, hogy nyíljak és jöjjön Halacska magától mert ha romlik a helyzetünk akkor császár lesz a vége. De Halacska okos baba és készülõdik kifelé! Kép Eddig is mamabarát volt, most sem fog cserbenhagyni!!!

Ágota!
Nekem is volt barnás váladék az utolsó két vizsgálta után. Lehet, hogy kicsit durvábban vizsgál meg ilyenkor az orvos (bár nekem nem fájt) de inkább a gyenge, felpuhult méhnyaktól lehet. Tényleg nem kell aggódni miatta!!!

Zsóka!
A dioptria még nem is annyira de a szemfenék állapota már igen is befolyásolja a szülés módját. Kell kérni a 30 hét környékén egy szemfenék vizsgálatot és egy szakvéleményt a szemésztõl, hiszen a nõgyógyászod ezt nem tudja megítélni. Én is túl vagyok egy ilyenen. Kicsit kellemetlen de ki lehet bírni. Kitágítják a pupillákat. Utána viszont legyen aki hazavisz mert a fény bántó. Én csukott szemmel ültem az autóban hazáig és otthon bevetettem magam az elsötétített szobába.

Na, most búcsúzom mert Halacska megint furcsa dolgokat mûvel, lehet, hogy csak az ülés miatt reklamál! Szeretném látni az édes arcocskáját és tudni, hogy ÁdámAnnából melyik nevet is kaphatja. Majd jelentkezünk! Vigyázzatok magatokra! Puszi Mindenkinek! Én nem félek!
Halacska

Kamilla,
Ezek nagyon szep, nevek.Nekem a Rebeka mindig is favorit volt...Jo valasztas voltKép

Halacska,
Hu de begyorsultak az esemenyek.Ezek szerint mar a napokban a karodban tarthatod a picidet.Ugy irigyellek es nagyon szurkolunk hogy minden rendben legyenKépKépKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Halacska!

Nagyon drukkolok!KépKép
Gondoltam, hogy valaki beelöz! És mivel nálunk amugy minden rendben, nem gond, ha még marad, csak én szeretném, ha lassan azért indulna (olyan szimpi a szülésznö, vele akarok szülni, de az csak júl. 12-éig lehet, ráadásul 2 hete volt 2800 g körül, akkor most már 3 felett van biztosan (a szülésznö meg is jegyezte, hogy megint nött a pocim (1 hete látottKépKép), amit én is érzek, legalábbis nagyon kellemetlenül feszül, mintha szakadnék)). De ha ilyen hamar is ki lehet nyilni, akkor nem kell aggódnom.
De nektek akkor jó lenne ha már kijönneKépKépKép, hogy ne legyen császár!!!
Jó és könnyü szülést!KépKépKépKépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kamelia!
Nekem az orvosom azt mondta, ha oldalt szúr, húzódik, nem baj, de ha olyasmit érzek, mintha meg akarna jönni, azonnal szóljak, illetve menjek be megmutatni magam. Nekem nem volt ilyesmi, de határozottan emlékszem, hogy erre két alkalommal is figyelmeztetet.
Üdvözlet a többi kismamának is:
Ila
Ila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: