A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok lányok!

Kellemes napot mindenkinek, ha lehet, zebrásat Kép Kép
Egyébként szerintem is nagyon Jó a Zebrafarm!!

Zsuzsó

Remélem, tényleg úgy lessz, ahogy te mondtad, és gyorsan összejön a babuci a Closti mellett. Ennek a hónapnak az elején kellett elkezdenem szedni, ugyhogy én is az elején vagyok.
A dokim azt mondta akkor, ebben a hónapban nem valószinû, hogy babás leszek, de nem is kizárt, mert mindenkinek máshogy reagál a szervezete. Azért én reménykedem, hiszen már a 31. cn van Kép Kép

Sien

Nagyon aranyos vagy, hogy szorítasz nekem. Én is neked. Kép

Edelweis

Ne aggódj, hátha nem nagy a baj az EKG miatt. Én is szorítok neked Kép

Puszkó: Edit
edith

Marcsi

Köszi a választ, akkor ez a modernebb gyógyszer.

Hermi
Hermi

Gitta!

Megoszlanak az orvosok véleményei is, hogy vetélés után hány hónapot kell várni, ez engem is nagyon összezavart. Volt aki 2-t, 3-at, vagy 6-ot mondott. Én aggódós típus vagyok úgyhogy inkább 5 hónapot vártam, Pucur szerintem nem várt csak kb 3 hónapot és látod már meg is született a kislánya.
Nem lehet tudni mi a jó. Ahogy te érzed.

Marcsi
Marcsi

Alexandra!

Te olyan ügyes vagy! Nagyon profi honlapot cináltálKép

Marcsi
Marcsi

Sziasztok Lányok! Szép jó reggelt!

Elõször is bocs a tegnapi ribizlis lepény emlegetéséért, többet ilyet nem mondok, fõleg délután nem.KépKépKép Egyébként nagyon egyszerûen elkészíthetõ a süti és finom is. Ha kell valakinek a recept, csak szóljon.Kép
GittaKép A receptet legalább el lehet küldeni emilen, ha a sütit nem is.

EdiKépMonkaKép
Nagyon aranyosak vagytok, hogy bíztattok. Köszönöm. Remélem az, hogy nem érzek semmit, tényleg csak alkati dolog és amúgy odabent minden rendben van.Kép

GittaKép
Sajnálom nagyon, hogy várnotok kell, de gondolj arra, hogy addigra teljesen rendbe jössz, a bacikat is eltüntetik és tuti rögtön babás leszel.Kép
A két péhez pedig gratulálok! Hogy egyesek milyen szerencsések!Kép

JulcsiKép
Nagyon sajnálom, hogy a kislányod betegen született. Biztos nagyon nehéz Nektek.
Ha van kedved, gyere gyakrabban Hozzánk, hiszen nagyon szívesen fogadjuk minden gyakorló anyuka jó tanácsait.Kép

MarcsiKép
A déli randink rendben?
Ha igen, magánban megbeszélhetnénk a részleteket.Kép

CsajokKép
Képzeljétek el, Marcsival kb 100 m-re dolgozunk egymástól.Kép
Tegnap a metróban futottunk össze.Kép
MarcsiKép
Én úgy örültem neki, olyan jó kedvem lett.Kép

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

MarcsiKép

12 órára gondoltál?
Sajnos nem érem el a profilodat, ha küldesz nekem egy emilt és elküldöd a telefonszámodat, akkor felhívnálak és pontosan megbeszélnénk a dolgot.Kép

zsuzsu

EditKép

Gondolom Nekem szántad a Zsuzsónak címzett üzenetet. Könnyû összekeverni a nevünket.Kép
A Clostit, ahogy írtam tegnap, én is csak ebben a hónapban kezdtem szedni és amikor megkérdeztem a dokit, hogy akkor akár rögtön terhes is lehetek, csak mosolygott és mondta, hogy tulajdonképpen igen, de sokkal valószínûbb, hogy csak 2-3 hónapon belül. Gondolom kell egy kis idõ az elején, amíg a closti kifejti a hatását.
Ennek ellenére én is reménykedem és Neked is nagyon drukkolok.Kép
Neked hány naposak a ciklusaid? És a hõd mennyi volt ma? (ha méred)

zsuzsu

Sziasztok!
Jelentem, megcsináltam a második tesztet is, egy teljesen más típusút. És egy ugyanolyan halvány csíkocska volt az eredményem. Most már aztán tényleg mennék arra az orvosi vizsgálatra, affene, hogy hétfõig várnom kell... Köszi a drukkolást mindenkinek, még ne hagyjátok abba, eddig is sokat segített!!! :-))) És én is szorítok nektek!!! Edelweiss, de jó is lenne, ha ikreid lennének!!! Alexandra, nagyon szép kis oldal, és tele hasznos infókkal, nagyon ügyes vagy! Moni, azt írtad, neked is halvány csíkocskád volt. Neked akkor van babád? Bocsi, de én még nem nagyon ismerlek benneteket...
franyo

Zsuzsu
Tényleg neked szántam az üzit, de legközelebb jobban vigyázok a nevekre Kép
A hõm ebben a hónapban nem mérttem, de nagyon bánom Kép
A Closti miatt úgy gondoltam, felesleges. Jó nagy hülye voltam...Most meg egész délelött hányingerem volt. Biztos beképzelem magamnak Kép Kép
Azt sajnos nem tudom megmondani hány naposak a ciklusaim, mert most kezdett beállni. Az utóbbi 29 volt. Ez persze az én esetemben nem általánositható még.Kép

Lányok!

Jó étvágyat mindenkinek! Gondoljatok arra, hogy rendesen kell ám enni! Kép Kép

Puszi: Edit
edith

EditKép

Akkor is érdemes megmérni reggel a hõdet, ha eddig nem mérted, hiszen ha holnap reggel 37 felett lesz, az már sokat elárul.
Szerintem próbáld meg. Drukkolok nagyon!Kép

Én most is mérem a hõm, de eddig nem tapasztalok változást, bár ami érdekes, az mindig a ciklus második fele. Nekem elég csigán érte el eddig a 37 fokot, ha egyáltalán feljutott odáig a hõm. Most kiváncsian várom, hogy hogyan fog alakulni a clostitól.
Tegnap a 14. napon 36,55 volt. Ma 36,7. Ha ilyen tempóban menne fölfelé, azzal én már elégedett lennék, mert akkor 2-3 nap alatt elérné a 37-et.Kép

FranyóKép
Ez egyre biztosabbnak tûnik.Kép Drukkolok nagyon. Kitartás hétfõig!KépAddig lehet, hogy lesz egy-két tüneted is.

Puszi:
Zsuzsu
zsuzsu

ZsuzsuKép

Holnap reggel feltétlenül megmérem a hõm.
Szerinted milyen hõmérõ a jobb? Azzal szeretném megmérni, amelyik a megfelelõbb. Biztos, ami biztos....

FranyóKép

De jó! Ez tényleg nagyon ígéretes eredmény! KépKépSzurkolok!!!

Puszi mindenkinek!

Edit
Eith

Sziasztok Lányok!

Nina Kép
Köszi a mailt Kép válaszoltam Kép

Edith Kép
A Closti mellet én is éreztem a peteérést,mintha egy kõ lett volna a hasamban, és az egyik hónapban a mensi elõtt vagy két napig nagyon szúrt a hasam. Kíváncsi vagyok, te miket tapasztalsz majd Kép
A babásodást biztosan segíti, nekem sajnos nem jött be, igaz csak az utolsó Clostis hónaptól próbálkoztunk.

Alexandra .)
Szép a zebrafarm, nagyon tetszik a kék és a rózsaszín háttér, olyan babás Kép
Jobbulást a férjednek.

Gitta Kép
Sajnálom, hogy még várakoznotok kell 4 hónapot Kép

Franyó Kép
Akkor elhiszed végre Kép Olyan szerencsések vagytok! Boldog bababvárást kívánok!

Nekem ma újra elkezdõdött a barnásozás, a hõ 36,6. Kép KépEzt utálom a legjobban, akkor jöjjön már meg ha akar!!!! És már 9 hónapja ezt csinálja! Bocsi Lányok , de olyan dühös vagyok, meg szomorú. Szedtem Clostit, semmi hatás...A múlt havi progim olyan magas volt, hogy a doki majd leesett a székrõl. Ma délután elmegyek az ehavi eredményért.
Üdv
bera3
bera3

bera3

Nem fáj semmim, csak épp most is hányingerem van. Sajnos egy nagyon kellemetlen külsejû és szagú ügyfél volt az irodában (a munkahelyemen) és kissé felkavarodott a gyomrom.

Viszont a peteérést én is éreztem szerintem. Mindkét oldalt fájt. Lehetséges ez szerinted (szerintetek)?

A melleim feszülnek, de nem szúr a hasam. Majd meglátjuk...Kép Azért egy kicsit bizakodok...Kép KépHátha csikok lesznek...Kép
edith

Sziasztok Lányok!

Engem is vegyetek fel az "Ikreket szeretnék" klubba. KépKép
Párocskámat megkérdeztem mit szólna hozzá, hát mit mondjak. Egész besózódott, hogy milyen jó lenne. Pedig még riogattam is, hogy képzelje el, amikor elõl is meg hátul is lóg a nyakában egy gyerkõc, de csak vigyorgott. KépKép

Aranyosak vagytok, hogy drukkoltok azért is, nehogy ez a buta szív nemtudommi befolyásolja a dolgokat. Kiolvastam a belgyógyász javaslatát, és azon az van rajta, hogy fokozott odafigyelés és K, Mg pótlás mellett elvégezhetõ a beavatkozás. Szóval remélem a tüszõcskéim nem akadályozzák majd meg a punkciót, hanem szépen megnõnek. Kép

Franyó
Akkor mostmár elhiszed, hogy nem volt véletlen a halovány csíkocska? A hét végére már biztos megvastagodik. Kép Nagyon szerencsés vagy! Boldog babavárást! Kép

Edi
Megígérem mindenrõl beszámolok. Holnap reggel kell megint UH-ra mennem, aztán nem tudom még mi lesz. Majd akkor kiderül.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

EditKép

Az itteni tapasztalat és Erazmusz doktornõ szerint is a legjobb a higanyos hõmérõ. Én is azzal mérem. Szerintem Te is azzal mérd holnap.
Remélem szép magas értéket mutat majd.Kép A tüneteid bíztatóak.Kép

MarcsiKép
Klassz volt ez a közös ebéd. Többször is megismételhetnénk. A munka meg ráér, ugye?KépKépKép

BeraKép
Sajnálom, hogy barnásozol. A doki mit mond erre? Mert akkor progihiány az tuti nincs a háttérben.

EdelweissKép
A múltkor láttam egy fiatal párt, a férfi is és a nõ is tolt egy-egy babakocsit, benne két kisfiú. Ikrek voltak és olyan szépek, hogy alig tudtam levenni róluk a szemem.
Azt kívánom, hogy egy év múlva már Ti is így sétálgassatok.Kép

zsuzsu

Sziasztok, Lányok!

Kétségek között lebegõ sorstársaknak ajánlom figyelmébe az alábbi, a "Rendelõ"-ben talált kérdést ill. választ.

Kérdés:
Amikor a terhességi teszt kimutatja a terhességet, akkor a petesejt még csak megtermékenyült, vagy már ekkor be is ágyazódott a méhbe?
Tehát, kb. mikor kezd el termelõdni az a hormon, amit a teszt jelez, ill. ami a reggeli hányingerért felelõs?
Válasz:
A terhességi teszt pozitivitását a magzatboholy által termelt HCG (humán gonatropin hormon) nevû hormon okozza, amely lényegében egy vezérlõ jellegû hormon. Termelõdése a beágyazódáskor indul meg, tehát általában az elmaradt vérzés (ekkorra már két hét eltelt a megtermékenyüléstõl) után jó egy héttel válik pozitívvá a teszt. Tudnia kell, hogy a "patikai" tesztek biztonsága elég siralmas: tapasztalataim szerint minden hatodik-hetedik esetben téves eredményt adnak, amibe persze bele kell számítani a tesztet végzõ személy "személyes tényezõit" is.
Lehet, hogy lakonikus, de az én véleményem szerint terhesség az, amelyet ultrahanggal ki lehet mutatni. Lényeges elõnye az ultrahangnak, hogy a teszttel ellentétben a beágyazódás helye is megállapítható: egyáltalán nem mindegy, hogy a pete esetleg nem a méhen belül található...
A reggeli hányingerért egyébként nem direkt a HCG felelõs. Hatására a "normál" ösztrogén és progeszteron szintje nagyságrendekkel nõ és ez a közvetlen hatású. No meg persze az, hogy a terhesség elején ez utóbbiakat a petefészkek termelik, a kialakuló méhlepény a 12. hét körül veszi át a "vezérlést". A tapasztalatok is igazolják, hogy ekkor stabilizálódik a terhesség és szûnnek ezek a panaszok.

Pussz,

KnéRita
knérita

Sziasztok lányok!

Gitta
6 hónap? hát az elég sok, de simán el tudom képzelni, hogy 4-5 hónap után azt mondja a doki, hogy rendben vagy. És abból is már eltelt 2. Jól tudom? Így összeadva, az nem is olyan vészes.

Zsuzsu
ez az iker dolog nagyon aranyos. Jó sok munka, de iszonyú öröm is egyben. Megértek mindenkit, akit vonz, annál édesebb látvány, mint amikor két pöttöm nézelõdik ki a babakocsiból, nem sok van.

egy kicsit off leszek

Sien

olvastam, hogy elkezdesz egy levelezõ tagozatos sulit.Nálam is felmerült most egy képzés, amit már nagyon régóta szeretnék megcsinálni. Most azon filózom, hogy bele merjek e vágni, mert mi van, ha közben jön a babóci. Halasztani nem szeretnék, kéthetenként két nap lenne (mondjuk fõként elõadások, így valószínû megoldható, hogy ne kelljen benn lenni minden órán). Ez több év, így a babóci elõbb-utóbb beleesne, de ha most nem vágok bele, késõbb biztos nem fogok már. Te mit fogsz csinálni, ha közben jön a baba? Nagyon szeretném valahogy összehangolni a kettõt, és bizakodom, hogy sikerülne is.

Bea
Bea

Zsuzsu!
megtaláltad? www.infertility.hu vagy com.
Jó volt az ebéd! Itt persze semmi nem történt, senki nem keresett. Tök jó hatással vagy rám az optimizmusoddal. Gyógyír a lelkemnekKép

Marcsi
Marcsi

BeaKép

Tudom, hogy Siennek írtál, bocs hogy belekotyogok, de elmondom a véleményem.Kép
Én most fejeztem be egy 3 éves fõiskolát. (másoddiplomás képzés levelezõn) A csoporttársaim közül a 3 év alatt több lány is szült. Volt aki halasztott egy évet, volt aki nem, de mind el tudta végezni.Kép
Ha jól be tudod osztani az idõdet és szeretsz tanulni, akkor szerintem nyugodtan belevághatsz. Amíg terhes vagy illetve a baba 1 éves koráig nyugodtan tudsz tanulni. Amikor már tud járni és nem alszik annyit egy nap, egy kicsit rázósabb a dolog, de jó idõbeosztással megoldható.
Szerintem gyerek mellett még mindig könnyebb tanulni, mint munka mellett, hiszen egész nap otthon lehetsz.
Meg aztán az sem elhanyagolható szempont, hogy aki gyesen van, annak nincs tandíj, ami nagy dolog, mert nekem félévenként kb 70.000 Ft-ot kellett fizetnem és ennél szinte csak drágább sulik vannak.

Szóval én bátorítanálak a továbbtanulásra, hiszen ahogyan Te is írtad, késõbb még nehezebb belevágni.

zsuzsu

MarcsiKép

Megtaláltam a honlapot, de a hormonértékeket tartalmazó táblázatot sajnos nem találom sehol. Te tudod, hol van pontosan?
Örülök, hogy Te is jól érezted Magad és szerintem most Neked is minden okod megvan az optimizmusra, hiszen ebben a hónapban a nyálkahártya vastagítással kiküszöbölik azt a problémát, ami miatt a múltkor nem sikerült az inszem.
Ez az egyik pozitív dolog.Kép A másik pedig az, hogy köztudottan a 2. és a 3. inszem sokkal nagyobb arányban sikeres, mint az elsõ.Kép
Ez már két olyan dolog, ami miatt joggal bízhatsz ennek a ciklusnak a sikerességében.KépKépKép

zsuzsu

Zsuzsu

Dehogy baj, sõt köszönöm a tippet, megmondom õszintén, én ugyanúgy gondolom, mint te, mert pl. jelenlegi munkám mellett sokkal nehezebben tudnék belevágni (kéthetente kétszer eljönni sokkal nehezebb).Pont azért gondoltam én is, hogy baba mellett talán jobban meg tudnám oldani, mint munka mellett.Csak az aggaszt, hogy egy néhány hónapos babát elég nehéz szívvel hagynék magára egy teljes napra,meg hát ugye az elején még szopizik, ami egy kis szervezést igényelne, de azt hiszem ennél sokkal rosszabb lenne, ha már korán vissza kellene mennem dolgozni.
És hát a tandíjmentesség is elég vonzó...(+a férjem is maximálisan támogatja)

Bea
Bea

KnéRitaKép

Köszi a tájékoztatót. Azt hiszem nekem még korai lenne a tesztre gondolnom, majd a jövõ hét elején. Csak bírjam ki addig valahogy...Kép

ZsuzsuKép

Higanyossal fogom mérni akkor. Remélem, jó magas lesz. Csak nehogy elaludjak vele én is. KépKép

Lányok! Ez az ikres-dolog nekem is tetszik! Kép De most egynek is nagyon-nagyon örülnénk...

Én is akartam tanulni megint, de most egy kicsit pihenek. Na meg aztán más elfoglaltságot próbálgatok magamnak egyfolytában összehozni.Kép)

Puszi MIndenkinek!!! Edit
edith

BeaKépKépKép,
Én is most járok fösulira. Eszem ágában sincs abbahagyni vagy halasztani. Van egy kitüzött célom és meg fogom tudni oldani a helyzetet.

A gyerek és most bocs, hogy ilyet mondok kibír egypár órát az anyja nélkül. Van neki apukája, és vannak olyan helyek ahova be lehet adni a gyereket 3-4 órára ha másképp nem megy.

Az én sulim is két hetenként 2 nap. Péntek du és szombat egész nap. Hidd el van egy csomó óra amire be sem jártam. Úgy mentem vizsgázni, hogy nem tudtam ki a tanár. Nem vagyok rá büszke, de ez van. Az osztálytársak pedig nagyon segítökészek. Úgyhogy merj belevágni, mert utána sohasem fogsz belevágni. Egy gyerek nem akadály, legfejjebb kicsit nehezebb lesz. És ha már most akadály akkor mi lesz késöbb. Késöbb más problémák lesznek. Most a gyerek kicsi, majd utána a gyerek már nagyobb, majd utána, jaj most a gyerek oviba, suliba megy, jaj most jön a kistesó és kezdödik minden elöröl, stb.

Aztán ott tartasz, hogy 40-50 évesen jössz rá belefért volna az idödbe, nem lett volna kárára senkinek és ráadásul Te is kimozdulsz a szaros pelenkák és a szoptatás mellöl, ami nem egy utolsó érv a depi, magány és egyhangúság ellen.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam,

Puszi,
Moni
mj

Halihó!Kép

Csinálgatom a honlapot, ha tudtok, küldjetek még infot, hogy teljes legyen.Kép Mindenkinek köszönöm a bíztatást. Sajnos nem tudok most emailben válaszolni, mert nagyon kevés idõm van a netre.

MoniKép
Gratulálok a fiúcskához! Tudom, korai, de mi már kiválasztottuk a fiú és lányneveket.Kép Van egy topik, ahol nagyon jó kis neveket említenek.

EdelweissKép
Remélem minden rendben lesz az EKG-n. Drukkolok szombaton!

GittaKép
Kitartás, hamar elmúlik az a néhány ciklus. Fõleg, ha arra gondolsz, hogy a születendõ babádnak is így a legjobb! Néhány hónap, és ripsz-ropsz beköltözik a baba!Kép

A fõsulisoknak és a leendõknek!Kép
Én most jelentkeztem fõiskolára, nappali tagozatra! Ha összejön a baba, átjelentkezek távoktatásra. Vegyétek azt is figyelembe, hogy a tandíjmentesség mellett (gyesen) még + a diákhitel is jár mindenkinek, aki kéri. Ha nem is hosszabb távon, de rövidebb ideig biztosan kedvezõ! Legalábbis az én megítélésem szerint.

Biztosan csodálkoztok most, hogy leírom, de a párommal még nem vagyunk összeházasodva, csak együtt élünk. Ha jön a baba, szeretnénk esküvõt, én pocisan szeretnék illegni-billegni a templomban.Kép
Köszönjük a jókívánságokat, átadtam a páromnak. Ma már egy kicsit jobban van, nem ment 39 fölé a láza.

Na, nem bírtam ki, teszteltem, és persze negatív.Kép A hõm sem valami bíztató, ebben a hónapban nem ment 37 fölé. (csak 1,5 hete mérem, lusta voltam elõtte.) Remélem azért nem jön meg.Kép Ma már biztosan nem (ma kellett volna).

Na befejezem a regényt, csak olyan sokat írtatok.Kép

Puszi,
Alexandra
Alexandra

Sziasztok!

Alexandra! Kép
Szép a honlap, nekem nagyon tetszik. Ötlet: ne legyen annyi felé honlapunk (geocities, tár, akkor most a freeservers) Szóval döntsük el, hogy melyik legyen a végleges, azt fejlesszük - a másikat meg akár meg is lehet szüntetni. Magánban írok e-mailt! Kép
Ne csüggedj a negatív teszt miatt, majd csak sikerül egyszer.

Nina! Kép
Te se csüggedj a negatív teszt miatt, kitartás kitartás, ezt kívánom mindannyiunknak.

Julcsi! Kép
Megható, hogy figyelemmel kíséred sorsunkat, és bármihez van tanácsod, ötleted stb. nyugodtan írd meg, szívesen vesszük! Sajnálom, hogy nem egészséges a babátok. El lehet mondani, hogy mi is történt vele?

Edelweiss! Kép
Ikrek... KépKépKépKép Látom többen is ikrekre vágytok, bevallom én biztosan nem bírnék egyszerre két babóval, - de ha ikrek lennének hát miért is ne? KépKép Szívbillentyû elõreesés? És ezt az EKG-ból látta? Nekem egyszer EKG-ból megállapították, hogy szívritmus zavarom van (sajnos szokott is kisebb szívkalimpálásos rohamom lenni terhelésre), és felírt a doki mindenféle gyogyit. Elmentem szív UH-ra (elég érdekes hallani a saját szived dobogását Kép) és a doki azt mondta, kutyabajom, még jó, hogy nem kezdtem el szedni a gyógyszert.

Lora! Kép
Mit szólsz ezekhez: Krisztián, Ádám, Balázs, Tamás, vagy a favorit nevek mostanában: Bence, Dávid, Patrik stb. ? Kép
Hát igen, én is örülnék már, ha a "régiek" közül ismét valaki babós lenne végre KépKép azt sem bánnám, ha én lennék az. Jól vagytok?

Gitta! Kép
Ez a fránya gyulladás..Kép De ne is gondolj a négy hónapra.

Franyo! Kép
A halvány csík = CSÍK! Ne kételkedj, terhes vagy! Kép

Bea! Kép
Bár más is mondta, és te is egyet értessz a baba és suli párosítással, azért leírom én is, hogy megerõsítselek: mûködik együtt a dolog! Kép Én is levelezõre jártam, kéthetente két nap, és a két év alatt csak úgy sokasodtak a pocakosok! Kép Volt, akinek már szélen kellett ülnie az elõadó teremben, mert a pocija nem fért be Kép. Volt, aki halasztott, ha pl. pont vizsgaidõszakban szült, és nem tudta letenni a vizsgáit, - de ilyenkor szoc.alapon elõrehozott vagy utólag is lehet vizsgát tenni. Ráadásul nem kell tandíjat fizetned, ami nem elhanyagolandó szempont. És attól se tarts, hogy kéthetente " nem látod " a babód. Míg pici, nem jársz suliba, biztosan akadnak segítõkész csop-társak, akik átadják a jegyzeteket stb. Aztán már apu elbír vele stb. Meg hogy is mondjam, mindent majd az adott helyzet dönt el. Bátorság! Kép

Pusz
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok lányok !

Én még új vagyok ebben a topicban, de sajnos érintett. Eddig csak csodálattal olvastam a sok bíztatást és szolidarítást amivel egymást bátorítottátok, de most én is csatlakozom hozzátok, mert már 4 ciklusban a várva várt fogamzás nem történt meg. Az elõzõ ciklusban az orvosom hormonvizsgálatot csinált a ciklus elején és végén. Az eredményeket csak sebtében papírra vetette, de azt mondta, hogy szerinte ez teljesen rendben van bár a tesztoszteront kicsit sokalta, de a progeszteront jónak mondta és biztos volt benne, hogy volt peteérésem a ciklusban. Az adatokat, majd ha megkaptam az eredményt megosztom veletek, mert Ti jobban értetek hozzá.
Amióta próbálkozunk vettem PG 53 tesztet, és azzal nézem a peteérést. Szerintetek lehetséges az, hogy reggel tiszta páfrányos volt (peteérést jelzett a ciklusom 12. napján), de estére már semmit nem mutatott nyoma sem volt rajta páfránynak. Most volt peteérésem ? A múlt hónapban nem mutatott semmit. Kezd a hitem megrendülni benne.
Ebben a ciklusban már hõmérõzök, de a szokásos 36,2-t mutatta aznap reggel, sõt az azt követõ reggel is ennyi volt a hõm.
Nagyobb baj az, hogy a párom kedd reggel elutazott külföldre, így utoljára hétfõ este akcióztunk, és kedden este semmit nem mutatott a PG53, de szerda reggel egyértelmû páfrány volt. A párom csütörtök este jön haza. Szerintetek érdemes még akkor próbálkozni ?
Ja és két hónapja szedem a Clostit, amire a dokim azt mondta, hogy a legjobb gyerekgyártó gyógyszer. Nekem nem jött be.
Jövõhéten megy a párom spermavizsgálatra, mert nem érti a doki, hogy mi a gond, és ki akarja Õt zárni, mielõtt engem nyúzna tovább.
Egyébként sajnos én is a nyavalyás barnás folyású emberekhez tartozom, tehát minden ciklusban a mensi elõtt egy héttel 2-3 napos barnás folyásom van. Ez a Clostitól sem múlt el, pedig a doki tutira mondta, hogy ez jó rá. Tegnap este beadattam egy Gynevac-ot is, hogy ezt a lehetõséget se hagyjam ki. Mit mondotok bízzam a PG53-ban, vagy dobjam ki. Azért vettem ezt, mert a többi ovulációs teszt sokkal drágább volt, de lehet, hogy megbízhatóbb.
Arról van információtok, hogy a kiszabadult érett pete meddig termékenyíthetõ meg ? Egy v. két nap ?

Mindenkinek minden jót és pozitív teszteket kívánok.
Cateye

Cat
Kép
cateye

Jó reggelt mindenkinek!Kép

ZsuzsuKép

Mértem a hõm. 36,9 és 37 között. Nem nagyon volt ennyi korábban ebben az idõszakban,Kép de lehetne magasabb is. Az a baj, hogy nem mértem a többi napot Kép

Lányok!
Mi a véleményetek? Most mit csináljak?

Puszi:Edit
edith

Jó reggelt Csajok!Kép

EditKép
Ma vagy a 32. napon, ugye és még nem jött meg. Ez nagyon jó jel.Kép A 36,9 - 37 talán egy kicsit alacsony, de mivel nem mérted a ciklus többi napján a hõdet, nem tudhatjuk, hogy mennyi az alaphõd. Mert ha pl. 36,2-36,3, akkor a 36,9 már nagyon nagy emelkedésnek számít.
Sajnos, így csak egyet tehetsz, várni kell még egy-két napot és akkor szerintem tesztelj.Kép

CateyeKép
Üdv körünkben, de ne maradj sokáig!Kép
A PG 53-at én nem ismerem, de többen nem túl jó véleménnyel voltak róla. Állítólag attól is függ az eredmény, hogy mennyi anyagot teszel az üveglapra. (ugye így kell csinálni?)
Szóval szerintem inkább hõmérõzz, de mindenképpen alul.
Általában hány naposak a ciklusaid? Mert a 12. napon csak akkor lehetett péd nagy valószínûséggel, ha 25-26 napos ciklusaid vannak.
Azóta emelkedett a hõmérsékleted? Nyújtható nyákot tapasztaltál? Szerintem inkább ezekben a jelekben bízz és ne a PG 53-ban.
Az nagyon jó, hogy a férjedet is kivizsgálják. Hiszen addig amig nem tudjátok, hogy vele vajon minden rendben van e, kár Téged gyógyikkal tömni.
Arra a kérdésedre, hogy akciózzatok e csütörtökön,vagyis ma szerintem mindenképpen. Ma van a 15. nap, ugye? Lehet, hogy tegnap, vagy ma volt péd, szóval ne hagyjátok ki az alkalmat!Kép

AlexandraKép
Tudod, amíg nem jön meg, lehet bízni.Kép
Örülök, hogy a párod jobban van.Kép

zsuzsu

CateyeKép

A clostihoz még annyit, hogy ha még csak 2 hónapja szeded, nem tudhatod, hogy használni fog e vagy sem, mert állítólag nem rögtön hat, hanem kell hozzá 2-3 hónap. Az én orvosom azt mondta, hogy általában 3 hónap alatt sikerül a clostival, ha nincs más baj a háttérben illetve ha a férfival sincs gond. Én ebben a hónapban kezdtem el szedni a clostit, holnap megyek dokihoz, akkor kiderül, hogy hatott e (lett e tõle peteérésem) A férjemet már kivizsgálták, szerencsére õ teljesen egészséges.Kép

zsuzsu

Zsuzsu Kép

Addig még egy kicsit reménykedhetek valóban. Hátha nem véletlen KépAzért a jövõ hét elejét megvárom a teszttel, hátha addig nem jön meg.Kép

Képzeljétek! Ma eddig annyi kismama volt a munkahelyemen mint ügyfél!!!! Én meg csak irigykedhetek...Kép

CateyeKép

Üdvözöllek itt!Kép Még én is új vagyok. Remélem, nem sokáig maradunkKép Kép Nagyon kedvesen fogadtak engem is a lányok. Tudod, én még nem próbáltam ki ilyen dolgokat, de itt olvastam a korábbi üzikben, hogy nem mindenki volt vele megelégedve.

edith

Sziasztok !

Köszönöm Zsuzsu a tanácsokat és Edit a biztatást. Az én ciklusaim többnyire 28 naposak, és ettõl egy-egy nappal ha eltér akkor is inkább rövidebb. Azért volt furcsa a 12.napon a pé-m, mert a hõm viszont ma reggel (13.nap)sem változott. Igaz eddig szájban mértem, most a javaslatotokra áttérek a következõ ciklusban lenti mérésre. A PG53 nyálból mutat egy tárgylemezen páfrányt a pé-nél. Azt hiszem veszek ma egy másik ovulációs tesztet, és megnézem azzal is. Bár kicsit húzós lesz az ára mindig vásárolni.
Ja a hüvelyváladékom nagyon csúszós de nem átlátszó, hanem fehéres. Két újjon szét húzva nyúlós állagú.

A dokim leírt nekem hormon eredményeket, de mértékegységet nem írt hozzá (István kórházban készült):
ciklus elsõ fele:
FSH 6,4
Ut 7,0
El 24,6
Prg 0,5
Test 196
másodikban:
EL 121
Prg 12,7

Nem biztos, hogy jól el tudtam olvasni az írását, és a vesszõket jó helyre tettem. A progira azt mondta, hogy ezzel simán teherbe esnek nõk. Igaz lehetne 18-is, de az már álomhatár. Ez mit jelent ?
A ciklus második felében a vérvételnél már barnásoztam.

Sziasztok
Cateye

Cat
Kép
cateye

Vanda, EdelweissKép
Nem tudok most mailt írni, csak annyit szeretnék mondani, hogy nekem mindegy, melyiket fejlesszük, mert én otthonról dolgozom, én írom a honlapot, az mindegy hová tesszük fel!Kép

EditKép
Én is a 32. napon vagyok, tehát már késik a mensim. Remélem 9+pár hónapig még nem is jön meg.Kép Drukkolok magunknakKép

LányokKép
Nagyon érzékeny vagyok a szagokra, mindentõl rosszul vagyok. Alig bírtam legyûrni egy fél zsemlét. Nemsokára indulok a rutinvizsgára. Hõség+vizsga+émelygés= rosszabb már nem is lehetne.Kép

Pussz,
Alexandra
Alexandra

Alexandra, nagyon gyanús vagyKépKépKépKép

Hermi
Hermi

HermiKép
Nagyon aranyos vagy, hogy drukkolsz. Egy baj van csak, a hõm 36,7-,8-,9 között mozog.Kép

Alexandra
Alexandra

És ötpercenként járok wc-re, mintha fel lennék fázva. Remélem nem pszichés a dolog.KépKép

Alexandra
Alexandra

Zsuzsu és minden lány!

Hormontábla található a www.infertility.hu/inde.html-n az újdonságok alatt.

Marcsi
Marcsi

Zsuzsu és minden lány!

Hormontábla található a www.infertility.hu-n az újdonságok alatt.

Marcsi
Marcsi

Zsuzsu és minden lány!

Hormontábla található a www.infertility.hu , az újdonságok alatt.

Marcsi
Marcsi

Bocsi, de miért nem pirosozta be?
Marcsi

Sziasztok!Kép

Bea!Kép Bocsi, de csak most olvastam a tegnapi termést és benne a kérdésedet, bár úgy látom, hogy a többiek, akik ráadásul már tapasztaltabbak, kimerítõen válaszoltak Neked. Nálam igazából pont az volt a fõ érv, hogy így hátha könnyebben el tudom terelni a gondolataimat a babáról, amíg nem jön össze. Utána meg valahogy biztos meg lehet oldani a baba mellett suli dolgot. Szerintem abban is igaza van Móninak, hogy nem árt néha a baba mellõl is egy kicsit elszabadulni és valami teljesen mással foglalkozni, így talán könnyebben elkerülhetõ a szülés utáni és baba melletti depresszió is, ami pl. nekem is jó néhány barátnõmnél elõjött. Szóval szerintem merj te is belevágni!Kép
Alexandra!KépKépNekem is fölöttébb gyanús vagy!KépDrukk beindítva!Kép
Cateye!Kép Üdv a körünkben! Tudod, ne maradj ám sokáig!Kép Négy hónap után, meg még tényleg nem kell elkenõdni!Kép
Lora!Kép Örülök, hogy minden rendben van veletek!Kép
Bera3!Kép Milyenek lettek az eredményeid? Megértem az elkeseredettségedet, én is szoktam hasonlóan érezni, hogy ha már egyszer meg kell jönnie, akkor legyek túl rajta minél elõbb. Kitartás!Kép
Gitta!Kép Neked is sok türelmet kívánok, meglátod milyen gyorsan eltelik ez a pár hónap!Kép
Julcsi!Kép Nagyon sajnálom, ami veletek történt! Írj bátran, ha úgy érzed, hogy tudunk segíteni legalább lelkiekben!Kép

Remélem tudok még ma jönni!
Puszi mindenkinek, Sien.
Sien

AlexandraKép

Ez a wc-re járkálás nekem is ismerõs. KépKépKép Sok sikert a rutinvizsgához, én most vezetek forgalomban, még nem tudom, mikor lesz a forgalmi vizsgám. Kép

Jó munkát mindenkinek!

edith

Sziasztok Lányok!

Cateye Kép
Üdv a körünkben. Kép Szerintem a négy hónap még nem ad okot az elkeseredésre. Azt olvastam valahol, hogy átlagban a teljesen egészséges pároknál is 5-6 hónap alatt jön össze a baba. Üdv a barnásozók táborában. Kép Azt nem értem pontosan, hogy ha jó a progid miért írt fel az orvos Clostit, talán a barnásozás miatt. Azért én csínnyán bánnék vele, én is szedem és nagyon megemelte a progiszintemet, másoknál cisztát okozhat. Nem ijesztgetni akarlak, de kérd meg a dokit, hogy minden hónapban kövesse nyomon a hatását. Nálam is hasonló a helyzet, mint nálad, a Clostinak semmi pozítív hatása, miközben a progi OK.
Most olvasom a progi eredményedet, nem igazán tudom milyen mértékegységben lehet...Én azt tudom, hogy min. 21 ng/ml vagy 64 nmol/l kell hogy legyen...

Edith Kép
Nekem még mióta figyelem, nem fájt egyszerre mindkét oldalon. Talán egyszerre érett meg két tüszõ a két oldalon? A hõd bíztató, a 32. napon vagy? Talán hétvégén tesztelhetnél egyet...

Alexandra Kép
Hogy sikerült a rutin?

Sien Kép
Köszi a bíztatást Kép, a 20. napi progim 90 nmol/l, az szerintem teljesen jó. Ettõl függetlenül még barnásozom mindig. Kép Arra gondoltam, hogy folyamatosan többször kéne nézni a ciklus folyamán, mert lehet pl hogy a 24. napon történik valami, ami lerontja. Úgy olvastam, hogy egyes dokik a ciklus több napján vetetnek vért :eleje, közepe vége. Lányok tudtok errõl valamit?

Sziasztok
bera3
bera3

bera3Kép

Az én vérvételem igencsak ciklus végén volt, már másnap meg is jött. Azt mondta a doki, nem baj, csak az a lényeg, a ciklus második felében mért eredmény legyen. Igy is elég alacsony volt a progi-szintKép, de a prolaktin jó volt.Kép

Szóval úgy gondolod, tényleg tesztelhetnék egyet?

LányokKép
Mit gondoltok?
edith

Sziasztok Lányok!

Alexandra
Nekem is nagyon gyanús vagy! KépKép Drukk beindítva... Kép
Nekem is teljesen mindegy, hogy melyik lapot fejlesztjük tovább, csak készüljön el. Sajna mostanság nem túl sok idõm van rá.

Edith
Nekem viszont volt olyan, hogy mind a két oldalon növeltem 1-1 tüszõcskét épp most az utolsó spontán ciklusomban. Szóval az ilyen simán elõfordulhat.

Voltam ma UH-n. 3 tüszõcském szépen növekedik, és másik 2 lustizik egy kicsit. Emelték egy kicsit a gyógyszer adagomat miatuk, hogy szépen megnõjenek. Hogy a 6. hova tûnt? Nem tudom. Szombaton kell megint UH-ra mennem, és valószínûleg hétfõn vagy kedden lesz a punkció. Szorítsatok, hogy helyes kis érett petesetjeim legyenek!!! Kép
Tegnap elkísértem a családot egy ismerõs kardiológushoz is. Olyan rendes volt, hogy megcsinálta nekem a szív UH-t is. Kiderült, hogy valószínûleg vagy 10 évvel ezelõtt volt egy szívizom gyulladásom aminek a következménye ez a kettõs szívbillentyû visszahajlás. Egyébként szépen ellátja a feladatát, csak oda kell majd rá figyelni, mert szívritmus zavarra hajlamosít. Egyébként tényleg szokott idõnként össze-vissza verni a szívem, legalább tudom miért. Kaptam rá Magne B6-ot és egy kálium tartalmú kapszulát. Szóval semmi ami vészes lenne.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Szia Bera3!
Az én prg-m clostival lett 12,7 ng/ml, tehát ez már stimulált érték. Az infertilityn ahol mondtátok 15 ng/ml-es értéket ír a ciklus 2. felében, de 10 felett már jó. A doko erre azt mondta, hogy ez rendben van. A tesztoszteronom szerintem nagyon magas. Ez mitõl van ?
Sajnos a dokim most engem hidegre tett, mert elege van az aggodalmaimból. Ráadásul a hormonvizsgálat eredményére is 3 hetet vártam, és esélyem sincs, hogy havonta nézze.
Edith !
Szerintem mindenképpen tesztelj a hétvégén !

Cateye

Cat
Kép
cateye

Szisztok!

Végre internet közelébe kerültem és van egy pár szabad percem.
Ma elkezdõdött a 40. menstruációmentes napom. Tegnap beszéltem egy barátnõmmel , Õ várandós és azt mondta ne aggódjak neki a 38. napon sem mutatta ki a teszt, hogy terhes. Ez egy picit bíztató.
Holnap megyek a dokimhoz. Gyomorideg már beindult.
A tüneteim nem szünnek, hányingerem van és a mellem is ugyanúgy fáj. Most már nagyon kíváncsi vagyok a holnapi eredményre !

Alexandra

Én is sokat járok pisilni, ciki olyan gyakran a mosdóba vonulni. De hát ez van!
Szerintem majdnem hasonló a helyzetünk mindkettõnk negatív tesztet produkált de a tünetek megvannak. Szorítok neked remélem mindkettõnknek tévedés volt ez a negatív eredmény!

Üdv: Nina
Nina

Sziasztok!
A mai állás:
Kép

Este írok is! Kép
Alexandra, Edith KépKépKépKép+++++++++++++++++++++++++
Cateye! Kép Üdvözöllek én is, de nem sokáig maradni ám. Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Lányok!

Tegnap voltam 11. napi UH-n, és 5 tüszõm érik ( 18,17,16,16,12 mm-sek ). Holnap megint megyek, kíváncsi vagyok mekkorák lesznek. Egyébként 3x1 Clostitól van ez remek termés. Szerintetek nem túl sok ennyi pete?

Üdv:
Nyuszat
nyuszat

Andy
Karmen üzeni neked, hogy idézem: "eltört a lábujjam, jul. 4. dolgozok". Gondolom akkor fog tudni dolgozni menni.

Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Ki sem látszom a munkából! Kép

Bera!
Köszi, én is sajnálom! Kép
Remélem, nem kell neked is sokáig várakozni még...

Edelweis!
Felvettünk! Te is tag lehetsz! Addig is:
Kép

Bea, Alexandra, Vanda, Sien és még akit kifelejtettem Kép!
Hát vészesnek nem vészes, de akkor is iszonyúúúúúúúúúú hosszzúúúúúúúúúúúú! Kép

Cateye !
Üdv közöttünk, de ne maradj sokáig! Kép

Alexandra, Nina!
Nagyon gyanúsak vagytok, baba lesz reméljük! Kép Kép Kép

Kármen!
Jobbulást!

Nyuszat!
Csak nem te is ikrekre pályázol?

Üdv:
Gitta
gitta