A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Azt észre lehet venni, hogy leszállt a baba feje? Én csak abból gondolom majd, hogy nem mar a sav. Vagy másból is látszik?

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Zsu,
Sajnos sehogy semKép De nagyon látványosan nem fog megmaradni sok, csak a nagyon nagyok. Voltak kb 1 Ft-osnyi és fél centi magas hólyagok is, főleg az oldalamon. Viszont a többi is csak szülés után fog elmúlni a dokim szerint. Õ még mindig jót mosolyog rajtukKép
Aranyos a kuckó!

Nadine,
Bárányhimlő. Január 18-án jött ki és még most is így néz kiKép

BArtika,
én nem vettem észre magamon a pocaklevándorlást, csak a kolleganőm mondta, hogy reggel még nem így néztem ki. Aztán délután én is felfedeztem, hogy a keresztfiam már nem tud ráülni a pocak tetejére, mert lecsúszik rólaKép
Én csak azt látom magamon, hogy a felső része ellaposodott...

Era,
Ez már nagyon komolyan hangzikKép

Szia Alina!
Mi sem leszünk már ilyen aktívak a bébikkel idekint! Neked legalább komoly indokod van a távolmaradásraKépKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Bartika, nekem Bence anno nem szállt le. Mármint ugyanúgy égett a gyomrom, meg minden, csak épp beilleszkedett a feje. Katának is be van illeszkedve, de ugyanúgy nem kapok levegőt, és a gyomrom is ég. Szóval szerintem ez alkati dolog is.
Például én se Bencénél, se most nem láttam a nyákdugót semKép Pedig már két cm-re nyitva vagyokKép

Medike, Katicám 35+3-nál volt: Bpd: 84, Fl: 64 mm. Szóval ne aggódjKép

Zsu
39+2
(39+3-ra szültem a fiamat, hátha meglesz addigra katica isKép)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Cory, Zsu69 hogyhogy nincs benne a táblában? Nem is második vagyok, hanem harmadikKép

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsofi,
Azért nem vagyok a táblában mert elég későn kapcsolódtam a csapathoz. aszem akkor még Nicika csinálta a táblát csak ő elment szülni aztán már nem tudtam hogy kihez forduljak tábla ügyben.

Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok!

Ne hari, én a 2005 nyáriaktól vagyok nyitottam egy topikot mert Lili mindent kinőt és most minden ruci 50% kevesebb!!!!!!
http://gportal.hu/portal/lilibabaruci/
Új cienta kiscipők!!!

Mégegyszer bocsi!!
Csak gondolom hasznos is lehet!!!

Mindenkinek jó babázást és babavárást kívánok!!

Rita

rita77

Zsu: ha be akarsz kerülni, add meg az adataidat Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Köszönöm a gratulákat.

A bébik továbbra is nagyon édesek. Kép

Zsuzsófi Kép
Beszélj Kata babával, én is megtettem a druszájával és szót fogadott. Rendes csajszik ezek.

Kata baba születésének története:
Febr. 27-én voltunk a kórházban, ctg-n, ahol semmi méhösszehúzódás nem volt kimutatható. Én szokás szerint elkeseredtem, hogy így a 41. hét után is még semmit nem tudok produkálni, hát ez ismét indított szülés lesz. Csináltak egy flowmetriát, ott is látszott, hogy Katának még esze ágában sincs kibújni, nagyon is jól érzi magát. A dokim megvizsgált és mondta, hogy bő 1 ujjnyira vagyok nyitva, de a vizsgálattól elvileg 24 órán belül be kéne indulnia a szülésnek. Na erre sem sokat adtam, mert már kétszer nem jött be. Szépen hazamentünk, este lefeküdtünk aludni, Kata hagyta végigaludni az éjszakát. Kép Reggel olyan 7 óra felé elkezdtem érezni, hogy fájdogálok olyan 15 percenként. El sem akartam hinni. Elmentem a wc-re, ahol végre megtapasztaltam, hogy milyen is az a nyákdugó (eddig ezzel sem találkoztam még) Aztán 8 óra felé már 10 percenként jöttek a fájások, amik elég rövidek voltak és hát nem mondom, hogy nem fájt, de én jóval fájdalmasabbnak éltem meg az oxitocinos fájásokat, Elmentem zuhanyozni, de mire kijöttem a fürdőből már 5 perceseknél tartottam. Mondtam Apának, hogy turbózza magát mert még a végén nem érünk be, ha ez így megy tovább. 9 óra felé végre elindultunk. Újpestről mire az Árpád hídra értünk már 3 perces fájások voltak. Felhívtuk a dokit, hogy kb fél óra múlva érkezünk. Közben azon idegeskedtem, hogy a reggeli csúcsban nehogy valahol beduguljunk de végül beértünk a kórházba. A dokim megvizsgált és közölte, hogy burkot repeszt és szülünk. Beöntésre már nem volt idő, ekkor háromnegyed 10 volt. Próbálták bekötni az infúziót, de nem találták a vénámat, így egy kicsit össze lettem szurkálva. Infúzióra már nem volt idő így kaptam egy oxitocinos szurit, aztán már jöttek is a tolófájások és a 3. -ra Kata baba már ki is csusszant. Felsírt, a hasamra rakták ahol pillanatokon belül elhallgatott. Megvárták míg már nem lüktet a köldökzsinór, amit aztán Apa elvágott. Sajna lett egy kis vágásom is, de Kata nagy méretei miatt nem kockáztatták, hogy repedjek. Hát így született meg a mi Katánk a maga 4450 g-jával és 59 centijével. A fej átmérője 35 cm volt. A dokim végig nagyon rendes volt. Miután ilyen gyorsan érkezett Kata elfelejtették megnézni még azt is hogy mikor bújt ki, Apa viszont megnézte az órát mint rutinos szülő így a születése hivatalos időpontja 10 óra 17 lett.

Zsu69 (ha jól emlékszem) neked is indított volt ugye mindkettő. Akkor megy a drukk, hogy átélhesd, hogy milyen az ha magától mennek a dolgok. Ég és föld a különbség a kettő között.

Kókusz: na ezt kihagytam. Arra sem volt idő, hogy kapjak antibiotikumot 4 óránként. Így Kata kapott 2 napig szurit reggel meg este, szegénykém.

Na most már lelövöm magam, bocs ha túl hosszú voltam.

A finishelőknek nagy-nagy drukk hegyek!
Szilvi és Kata baba

Szilvi és Katababa
szisz2

Megjöttem CTG-ről. Méhszáj még mindig zárva, de elkezdett rövidülni és puhulni. Talán alakul valami...

Scullyx
40+2

KépKép
KépKép
scullyx

Cory,
Akkor légyszi beteszel a táblába?
Adataim: Zsu69, 36éves, Érd, 2006.03.10., Martin Gábor, tesók 2, Kórház:Szt. Imre Dr.Bálint Balázs.
Köszönöm szépen!

Szisz2,
Szuper a születés történeted, nagyon boldog lennék ha nekem is így sikerülne. Mégegyszer gratula a kis katához aki nem is kicsi, sok egészséget és tejcsit kívánok.

Zsu69
39+5

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Cory: Tuti, hogy beleájulnék egyszer az ilyen bunkók ölébe

Eszti: nagyon édes Bence ahogy kukucskál a nagy bugyorban!

Medike: szerintem teljesen normális méretű a babád! Nálunk szülés előtt 3 héttel 3600 grammra mérte a gép, erre 3110 grammal született Bettina.

Ildi: mi sem használtunk még, de ugyanúgy lehet vele fizetni, csak előre meg kell érdeklődni, hogy elfogadják-e.
2 felnőtt, 3 gyerekre 140ezret adnak 35ezerért.

Szelivi: nekem van Dorina mellartóm, Bettina harisnyám, már csak Patrícia valami hiányzik

Petri: nálunk is romlik a helyzet, úgyhogy én is ritkábban tudok jönni. Ma még semmit nem aludt reggel 10 óta. Szopizunk, aztán büfizünk, majd vonaglik és ez megy egész nap.

Látom ma a többi mama sem nagyon írt, lehet hogy front is van??

Tünde (aki ma nagyon fáradt)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Zsu: beraktalak Kép

Tünde: szerencsére ájulásról nincs szó mostanság Kép
Én ma nagyon kómás voltam. Nem tudom, milyen éjszakám lesz, de remélem, jobb, mint a tegnapi.

cory
Budapest

Mi ez a csönd lányok?

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Csak bekukkantottam, hátha valaki időközben elindult szülni. De látom, mindenki csendben csücsül otthon. Mi ma bevontuk a falat belülről egy darabon hungarocellel, meg textillel, nehogy megfázzon a baba. Tudom, áprilisban már jó idő van, de lesz még tél is, és olyankor sugárzik a fal, olyan hideg.

Tünde!
Hirtelen semmi terméket nem tudok, amit Patríciának hívnának. Viszont egyszer már láttam Lívia ülőgarnitúrát.

Üdülési csekkről: elvileg van minden évben Üdülési csekk katalógus, ahol azok a panziók és hotelek vannak felsorolva, amik elfogadják a csekket. Minden évre a tavalyi évszámmal adják ki. De azt nem tudom hol lehet venni sajnos.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Jó reggelt!

Tegnap délután azt hittem, szülünk, mert fél 6-tól folyamatosan 4-6 percenként jöttek "fájások". Nem voltak vészesek, de 30-35mp hosszúak voltak. Ami azért is volt gyanús nekem, mert Baluval hasonlóan kezdődött. 5 perces fájások, amik 25mp hosszúak. De aztán csak nem akartak sűrűsödni, erősödni, viszont fürdés hatására sem álltak le. Viszont ha álltam, kimaradt akár 15 perc is. Úgyhogy 9 körül úgy döntöttem, nem szülünk és kész Éjjel meg aludtam egyben 7 órát. Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára Kép

cory 39+0

cory
Budapest

Jó reggelt!

Cory!
Nem vagytok semmik a csajjal... Kép Bár szokták mondani, hogy szülés előtti éjjel hagy a gyerek még 1x aludni egy jót. Kép

Üdülési csekk:
Neten is meg lehet nézni a helyeket, ahol elfogadják. Egész jó a keresőjük. Mi múlt télen voltunk egy hosszú 7végét a Pilisben és nagyon jó volt. Mindent rá lehetett iratni a szoba számlájára és így mindent a csekkel fizettünk. Kép

Eszter
34+4

Eszter
Kép
Kép
vok

Elromló babák: valszeg a 3 hetes fejlődés-ugrást érzitek: ilyenkor hirtelen nő meg a kicsik tejci igénye, és kell pár nap, amíg helyreáll a rend.
Lehet ilyenre számítani még 6 hetes, 3 hós, és fél éves kor körül. A 3 hós szokott a legdurvább lenni, mert összejöhet mellé még pár másik dolog is.
(Lucával a 3 és 6 heteset észre se lehetett venni, bezzeg 3 hónaposan még az én fejemben is megfordult, hogy "elfogyott" a tej - nem elég, hogy fél óránként óhajtotta a cickót, de fél perc után a fejét rángatta (persze a mellbimbómat nem köpte ki), és méltatlankodva hangicsált hozzá. Csak mivel továbbra is telepakolt minden földi jóval Kép 6-8 pelust napjában, sikerült visszaverni a pánikrohamokat - ki csak az tud jönni, ami bement. Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cory: jövő szerdára már egész jó időt mondanak KépKép De gyanús, hogy ha tényleg tavaszi időben szülnél, akkor kis kosod lesz KépKép

bkv-s bunkók: róka komát is lehet az ölükbe KépKép

Sajna nem jegyzeteltem, de tegnap is láttam csinos pocakokat, gyönyörűséges babákat, és nagyon szép babasarkokat KépKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló!
Még én is egyben vagyok, semmi újdonság, bár már a dokim is azt kérezte nem akarok-e szülni, mondtam, hogy de, nagyon. 2* csináltak CTGt és a második is elég rossz lett, szombaton megyek megint.
katicuska

Borcsa, most egy kicsit megnyugtattál, mert a fiam, aki tegnap volt 2 hetes, egy napja állandóan éhes. Dupla annyit szopizik, mint előtte egy hétig, és két óra múlva már megint tátog.
Gyorsan főztem is laktoherbet,mert egy picit beparáztam, hogy na, eddig tartott, kevés a tejcsi. De ugyanakkor nagyokat kakil, pisil, szóval valószínű, hogy egy picit éhesebb most, ugye?

Nyugtass meg kérlek, vagy te, Cory. Kép

Köszi

Eszti
Vendég

Eszti: ha pisil-kakil rendesen, akkor tuti eleget eszik, hisz csak az tud kijönni, ami be is ment. Épp akartam is írni, hogy ezek a nagy könyv szerinti ugrások, de vannak gyerkők, akik nem olvasták. Pl Zsoma sem. Õ 6 hetente csinált egy fejlődési ugrást menetrendszerűen. (6 hét, 3 hónap, 4,5 hónap, 6 hónap)

cory
Budapest

Sziasztok!!
Csajok Zsuzsófinak elkezdett folydogálni a magzatvize! Útban vannak a klinikára! Amint lesz valami hírem írok!Kép DrukkoljatokKép
Sziasztok!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Alina
A szájpenészre a gyerekorvos írt fel ecsetelőt. (glycerin.borax) Ezzel kell a gyerek szájába matatni vagyis dörzsölni. Hát nem egy kellemes tevékenység se nekem se a gyerkőcnek. Úgy sajnálom. Ja és még a cicimet is kezelni kell. Vigyázz ezzel a szájpenésszel elég egy kutya dolog.

Borcsa
Hát nem hiszem hogy nálunk a fejlődés-ugrás miatt nyűgösebb. Legalábbis tej van bőven még mellgyulladásra is futott belőle. Fejem rendesen de nem javult ezért ma elmentem a dokihoz. Augmentint írt fel. Azt mondta hideggel borogassam. Én úgy tudtam hogy meleggel kell. Vagy csak a fejés/szopi előtt kell meleggel? Te erről mit tudsz?

elaludt a lányom megyek én is pihenni

Perti+Timi 3+5

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Enikő,
köszönjük az infot, megy a drukk mindenkitől Zsuzsófinak! Kép Kép

Szisz,
húú, Kata gyorsan lerendezte a dolgokat, annak ellenére, hogy megváratott titeket, végül csak kisietett hozzátok! Kép

nadine81

Sziasztok!

Nálunk is zajlik a "fejlődés-ugrás", ezért nem tudok jönni... A hétfői nyugis éjszaka után a keddi megint horror volt, tegnap megint jó volt!
Borcsa köszönöm a rengeteg hasznos informáicót, amelyet a szoptatásos topicokból szedtem tőled, pl. ez a 7-5-3-as fejés...stb. Úgy érzem segít, és még több a tejcsi. MEg rájöttem, hogy 2 cickó állította elő Botinak a szükséges mennyiséget, így muszáj pakolgatni, mégha az elsőn be is cumizottKép Mert akkor max.1 órán belül újra éhes lesz. Meg a szobájába tettem kamillát párologtatóba, mert szerintem kicsit száraz volt a levegő, és többször megszomjazott...Tehát a következmény: így alakultunk éjszak- 4 óránként kelt: 3/4 12, 3/4 4, 3/4 8! Éjszaka visszaaludt, 8 után ugyan kért 10-kor is enni, de azóta szunya.O
Most folytatom ezt a szisztémát, és vagy tényleg kezdünk beállni, vagy csak véletlen jó éjszakánk voltKép
Mindenesetre bújom tovább a szoptatási topicokat - vadászva a jó ötletekre.

Eszti: Bencusnak nem fáj a hasa a Laktoherbtől? Én nem merem inni, mert azt mondta a kórházban a szoptatási tanácsadó, hogy ne igyam, mert általában fáj a babáknak a hasuk tőle!
Nagyon édes minifiad a levegőzős képenKép

Szisz: Nagyon szép kis családod van!

Nem tudok másnak reagálni, sír a fiam... rohanok!

MÉg gyorsan: Tünde, Angi: Boldog 1 hóst a csajoknakKép

Puszi:

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Kép
Szandra Kép
Gratulálok a fiadhoz Kép Sok boldogságot és sok-sok tejcsit Kép
Sajnálom, hogy fáj a melled, jobbulást Kép

Szisz Kép
Szép családod van Kép Milyen aranyosak így együtt Kép
Köszi a szüléstörit Kép

Eszti Kép
Nagyon édes Bencusod Kép Jól bebugyoláltad Kép

Cory Kép
Azért az nagyon jó, hogy nem a biosz tanárnak kellett levezetnie a szülést Kép

Edina Kép
Boldog szülinapot neked Kép
Szerintem egyátalán nem pici a lányod Kép Legalább könnyű lesz megszülni Kép
Nagyon szép gömbőlyű a pocakod és a szoba is barátságos Kép

Nadine Kép
Szép a pocid és szerintem igen is látni a különbséget Kép

Bartika Kép
Fog javulni a helyzet, ha lejjebb száll a pocid Kép Nekem is rengeteg volt, de most sokkaln jobb a helyzet Kép
Drukkolok, hogy legyen alapítványos szobád Kép
A félelmeid teljesen helyén valóak, de hidd el minden jól fog alakulni Kép Nekem is egész elképesztő gondolataim vannak, pedig már másodszorra futok neki Kép

Petri Kép
Sajnálom a mellgyuszit is és a szájpenészt is Kép Próbálj meg kézzel fejni, nekem az annó nagyon bevállt, igaz közben a könnyeim potyogtak.
Kitartás Kép

Ildi Kép
Jobbulást Leventének Kép

Zsu Kép
Klassz Martin szobája Kép

Era Kép
Drukkolok, hogy tényleg még a héten babázzál Kép A végefelé már tényleg vannak kellemetlen dolgok, de attól ne félj, hogy nem fogod észrevenni a szülés megindulásást Kép

Zsuzsófi Kép
Drukolunk, ügyesek legyetek Kép

Vok Eszter Kép
Annyira aranyos vagy, hogy így aggódtál értünk, köszi mégegyszer Kép

Bocsi, hogy nem tudtam jönni tegnap, csak a festők dolgoztak a lakáson. Estére meg úgy elfáradtam a sok pakolásba, hogy megmozdulni sem bírtam. De most legalább olyan szine van a falnak, mint amilyet szerettem volna Kép A két háló barackszínű lett, a nappali meg halvány mogyoró, majd teszek fel képet Kép
Amúgy ma voltam utoljára a védőnéninél Kép Megdicsért, hogy milyen jól viseltem a pocakosodást és hogy nem is híztam sokat Kép
Legközelebb már ő jön hozzánk, remélem még legalább két hét Kép

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már a hócipőm tele van ezzel a hideggel Kép
Tavaszt akarok, de most azonnal Kép

Annácska 36+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

<font color="119911"> Sziasztok,
Eszti,
nekünk is volt ilyen. Szerintem is úgy van, ahogy a többiek írták. Biztos van elég tejcsid, nyugi. Meg most front is van, ezért is lehet kajálósabb Bence.
Anita,
köszi. Örülök, hogy nálatok ilyen jól állnak a dolgok. Laktoherbet én nem úgy iszom, ahogy a dobozon van, mert ezt mondta a kórházi védőnő. 1 filter egy kancsóba.
Tünde,
az én lányom is ezt nyomja ma. Éjszaka is állandóan evett és nem bír elaludni, pedig tök fáradt. Vettem Gripe watert, mert azt is lehet adni 1 hónaptól pocakfájásra, kipróbáljuk. Lidi kapott egy pihenőszéket és abban egész jól elvan rövid ideig. Kép Most meg sír, mert küzd az álmossággal. Ki érti ezt... A levegőn tud tök jókat aludni, de most rossz az idő... Kép
Na, remélem Nektek jobb napotok lesz ma!
Puszi:
A és L</font>
angi79

Sziasztok lányok!
Bocsi, hogy nem írtam, de megvolt az elsö pánik nálunk. Kedden este 10-kor elkezdödtek a fájások, és hajnali 2-re már 10 percesek voltak. Na meg is indultunk a kórházba, 3-ra értünk oda, és mire rámkötötték a méröket addigra csak folyamatos, de enyhe fájdalom volt. Mivel minden rendbe volt a leleteket illetöen, és csak másfél ujjnyira voltam nyitva, így haza engedtek, hogy majd akkor menjek vissza, ha rendszeres sürü fájások lesznek, vagy történik valami más fontos dolog. Na persze a folyamatos fájdalom délután kettöig se múlt el,de aztán szépen lassan enyhült, és délután 5-re teljesen megszünt. Addig kb 3 órát aludtam összesen úgy, hogy 20percenként felébredtem. Beszéltem a dokimmal, azt mondta legyek türelmes, de lassan érkezik Maszatka. Nem is bírtam se aludni utána, se mást csinálni,olyan voltam mint egy holtkóros..
Reggel 6-kor sikerült elaludnom, és nemrég keltem. régóta nem aludtam ennyit én sem. Most megint fájdalomra keltem, de se híre, se hamva a következönek. Nem tudom még meddig húzzuk, de szerintem hamarosan megérkezik a kicsi lánykám. Már nagyon várjuk. András el se mozdul mellölem. A doki szerint lehet még napok, de órák kérdése is. Amíg nem történik valami komoly dolog, itthon várakozunk, és próbáljuk lekötni magunkat.Szóval így telt a nönap nálunk.
Akit érdekel apa hogy élte ezt meg itt olvashatjátok: www.maszat.com
Most készül az oldal,így még nem sok minden van rajta,de folyamatosan frissül, ha esemény van.
Cory: szurkolok neked is, meg persze a többi finiselönek is..
Szisz: nagyon aranyos a szüléstörténeted, így elolvasva olyan könnyünek tünik..
Bocsi, ha hosszúra sikerült!
Mindenkinek kellemes napot, és jó babázást!
Petra és Angéla (38+6)

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok!

Zsuzsó megy a drukk, remélem már meg is van a kicsi:-)

Szisz, nagyon jó volt a szülés történeted, én is ilyen szülést szeretnék:-)

Éjjel azt hittem én is, hogy beindult a baba kifele. Este elég ramatyul voltam, nőnapi vendégek nagyon kifárasztottak. Éjjel egykor elkezdtem fájni, de össze-vissza volt ott minden a 20 percestől az 5 percesig. Hajnali négykor elmúltak. Kellemes 3 órán át tartó jósló fájások....gondolom a frontnak is köszönhető. Kezdek egy hatalmas álmos mamuthoz hasonlítani, nagyon le vagyok vizesedve, főleg reggelre.

Nyúlanyó 38+2 (Csirkém már ilyenkorra megvolt)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Zsuzsófi
Ezek szerint napra ugyanannyi időt töltenek a pociban a gyerkőceid!? ...jól kiszámolta Kata... Kép
Ügyesek legyetek! Kép

Annácska
Nekem is elegem van.... Kép
Biztos szép lett a lakás! Kép
...no engem nem fog megdícsérni a védőnéni! Kép

Tegnap varrtam pólyahuzatot... majd teszek fel képet...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zsuzsófi
Ezek szerint napra ugyanannyi időt töltenek a pociban a gyerkőceid!? ...jól kiszámolta Kata... Kép
Ügyesek legyetek! Kép

Annácska
Nekem is elegem van.... Kép
Biztos szép lett a lakás! Kép
...no engem nem fog megdícsérni a védőnéni! Kép

Tegnap varrtam pólyahuzatot... majd teszek fel képet...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Semmi változás tegnap óta, úgy tűnik egy hetes túlhordással megindítás lesz a vége. Méhszájam még teljesen zárt. Holnap újra megyek!

Scullyx
40+3

KépKép
KépKép
scullyx

Csatlakozom a nyűgik táborához egy nyekergő-tekergő Gergővel. Most már alszik és angyal, de ez az első nagyobbb (nem kézben) alvás hajnal óta.
(Még pár ilyen nap, és kipróbálom az abszolút tejmentességet... nehezen, mert eléggé tejeshas vagyok)
Petri! Nekd akartam írni, hogy sajnos - bár a szakirodalom szerint a szájpenész nem fáj - van olyan baba, akinek igen. Úgyhogy a te babád simán lehet ettől nyűgi.
Mellgyulladásra borogatás: a csomókra fejés/szopi előtt meleg/forró, amúgy hideg vagy káposztalevél - a fő ereket ki kell vágni, pl. sodrófával kicsit megtörni, cicire feltekerni, arra folpack, arra vmi feszes ruhadarab, ami a helyén tartja - elég nagy kosarú melltartó, top, streccs póló. Sűrűn kell cserélgetni.

Sebes/érzékeny mellbimbó:
Pl. itt lehet hasznos dolgokat olvasni a helyes mellrehelyezésről és a kisebesedés kezeléséről:
http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&page=11&orderby=0&func=blog&szakerto_id= 326621 (3.- 4. lap)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Gratulálok az új babáknak és a mamáikanak!

Sajnos még mindig nem tudok jönni sűrűbben. De pár naponta azért benézek!
A szülinapom jól telt, apa meglepett egy gyönyörűséges csokorral, és elvitt egy cukrászdába!

Hétfőn voltam a dokinál, Levikével minden rendben, 2200g-ra saccolta.
Ja, és kevésbé jó hír, hogy visszafordult, és most farosan fekszik. Reméljük, hogy még időben megfordul, de a doki azt mondta, nem túl sok az esélye rá. Pedig még van 5-6 hetem, addig még van ideje!!

Rakok fel képet a pocimról, és Levikéről:
Kép
Levike arcocskája:
Kép

Szép napot mindenkinek!
Adri+Levike
34+1

Kép

Kép
adriana

Levike aranyos, csaka kezétől nem sokat látok Kép

Hogy és hol kéne megcsinálni, hogy minden baba minden fotója ottlegyen szépen sorban az UH képekkel kezdve?

Itt a babanet galériában ha nyitnánk néhány albumot, pl. 2006jan, 2006 feb, 2006 márc stb. babák és azokon belül mindenkinek lenne külön az jó lenne? Vagy tudtok vmi jó megoldást?
Mert már annyi szép kép van, szívesen követném a fejlődésüket.
katicuska

Sziasztok!
Ma voltam NST-én minden rendben, babócám még várat magára, szűk egyujjnyira vagyok nyitva. Hétfőn újra mennem kell, aztán majd meg látjuk mi lesz.

Zsuzsófi,
Hajrá, megy a drukk,ügyesek legyetek, vigyázzatok magatokra!!

Scullyx,
Együtt érzek veled, nekem is nagyon nehezen akar indulni a szülés, valószínü, hogy inditás lesz belőle. De azért elötte kibrobálunk mindent hátha mégis magátol bújik ki a kicsikém. Nagyon jó lenne!!!!!! Drukkolok neked is jó!!!!!!

Zsu69
39+6

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Adriana,
Nagyon aranyos a pocid mint egy szép kerek labda.Szerintem meg megfordulhat még a babád, nekem az előző terhességemnél a 38. héten fordult meg a kisfiam addig egész végig faros volt már azt mondták , hogy császározni fognak.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Adriana,
Nagyon aranyos a pocid mint egy szép kerek labda.Szerintem meg megfordulhat még a babád, nekem az előző terhességemnél a 38. héten fordult meg a kisfiam addig egész végig faros volt már azt mondták , hogy császározni fognak.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Sziasztok!

Pocifájás: nekünk is a Gripe Water jött be, most minden második szoptatásnál kap egy mokkáskanálnyit. Ezzel egészen jól uralhatók Istvánka fájdalmai, és végre pihenni is tud. Remélem, hogy a mai éjszaka jobb lesz mint a tegnapi, mert hajnali 2-től 1/2 5-ig nem aludtunk semmit. Kép

Mellgyulladás: én úgy tudom, hogy a hidegvizes borogatással óvatosan kell bánni, mert elapaszthatja a tejet. Ezt még a csecsemősök mondták a kórházban. Nekem a melegvizes törölközős masszázs jött be, és rengeteget segített az augmentin is. Kb. 1 hét alatt gyógyultam meg teljesen, de csak az első két nap volt nagyon húzós. (38-39 fok körüli láz)

Finiselőknek kitartás.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mellgyulladásra a hugomnak is nagyon bejött a káposztás"csomagolás" , és legalább természetes gyógymód. Érdemes kipróbálni! Kép
Cory: beteszel engem is a táblába? Igaz keveset jövök, de sokat olvaslak titeket, és mégtöbbet tanulok..Kép Ha igen majd megírom az adatokat.Kép
Petra

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok!

Látom minden baba/mama kűzd valamivel. Mivel Bettina tegnap egész nap alig aludt, így éjjel csak egyszer kelt, most kicsit pihentebb vagyok én is.

Angi: Bettust beleraktuk az autósülésébe és ringatom, így tök jól elvan!Persze csak addig amíg nem kezd szenvedni egy büfi miatt. Akkor felemelem, megvárom a büfit és visszarakom.

Anita: köszi! Hihetetlen, hogy már eltelt 1 hónap!

Most azt csinálom, hogy ha álmos, akkor etetés és büfi után addig cicizünk, míg el nem alszik. Ha etetés után fél/ egy órával visszarakom a cicire, akkor megint folyik a tej a szájába, amitől elkezd fájni a hasa és sír.

Zsuzsófi: akkor ha minden jól megy még ma szülsz! DRUKKOLOK!!!!!!

Annácska: én is unom ezt a teles tavaszt!

Petri: szerintem túl sokáig nem jó hideggel borogatni, nehogy nagyon csökkenjen a tej. Inkább jól ki kell mindig üríteni, hogy a csomók eltűnjenek.

Borcsa, Cory: köszi a jó tanácsokat!!

Azért az megnyugtató, hogy nem vagyunk egyedül a gondokkal! Pár hónap és elfelejtjük ezt az időszakot és jön majd a fogzás&#61514;

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Petra: írd. De aztán minél előbb szólni, ha megvan a baba :D Mások is kerülhessenek a dobogóra Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Figyellek ám titeket és nagyon örülök, hogy mindenkivel minden rendben van.

A már megszületett babáknak és mamáiknak gratulálok, nagyon sok boldogságot kívánok.

A szülés előtt állóknak meg megy a drukkom. Nagyon szorítok nektek, hogy mindenkivel a legnagyobb rendben legyen minden. És további gyönyörű egészséges babák szülessenek.

Paga

Gabi
paga

Petra: Hajrá! Akkor hamarosan indulnak a Nagy események!!Kép

Adri: nagyon csini vagy!!Kép

nekem nagyon sz*r most a babanet

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Zsu, Scullyx: drukkolok, hogy meginduljon magától!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Paga: örülök, hogy a történtek ellenére írsz!!!
Mi újság Veletek??

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Szia Paga!

Örülök, hogy írtál. Kép Hogy vagytok? Mesélhetnél, ha van kedved. Kép

Eszti
Vendég

Egy másik fórumról úgy tudom, hogy Zsu már szülőszobán van, burkot repesztettek... Hajrá Zsuzsófi Kép

Paga: jó látni téged Kép

cory

cory
Budapest

Megszületett Zsuzsófi kislánya Kata Kitti 3350 grammal és 50 cm-rel, 18:10-korKép
Jól vannak!Kép
Gratulálok Nekik, sok boldogságot az egész családnakKépKép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsófiéknak gratulálok Kép

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: