A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Na még egy kérdés.
Tud valaki tanácsot adni,hogy cici nélkül hogy lehet elaltatni a babákat?Mert nekem Meli csak cicin alszik el,de ha már lassan fog enni rendesen mást is nem tudom hogy fogom elaltatni!?

ancsi26

Sziasztok!

Tegnap éjfélig olvastam vissza, de hozzászólni már nem maradt erőm. Kicsit távoltartottam magam a géptől, mert kezdtem magam rosszul érezni, hogy a gyerekeimtől von el a net, és gondoltam, majd este netelek. / akkor meg apa nyűgös miatta, sehogy se jó/. Aztán arra is gondoltam,hogy reggelente úgyis hajnalban kel Gergő, Balázs még bőven alszik olyankor, kicsit belógok ide ezalatt. Hát ez sem jött be: mire megittam a kávémat, már Balázs is jött kukorékolni. Mindegy, kicsit azért jövök most.

Ayse Kép Szerintem marha jó volt a Fábry-műsor. Neked is tetszett? Jól értem, hogy a pasi kocsiját hozzák
Magyarországra? Gondolom, jó kis szibériai utuk lesz...
Alváshoz gratulálok, és nem szép dolog, de állatira irigykedem Kép Mióta Balázs/!/ megszületett, nem aludtam 4 óránál többet egyhuzamban...
Egyetértek: ne vitázzunk már ezen a szoptatás-témán. Nekem lassan az az érzésem, hogy több kritikát kapnak azok, akik szoptatnak, pláne, akik sokáig... Az LLL-ről meg csak annyit, hogy én személy szerint nagyon sokat köszönhetek nekik, és rajtam kívül még nagyon sokan, ez a lényeg. Akit irritál, amit írnak, az ne olvassa.

Floci/AyseKép Mi mindenképp szeretnénk mégegy babát, de én már előre gyanítom, hogy ha ő meglesz, akkor sem tudom majd elképzelni, hogy többet már nem babázhatok. De a végtelenségig ez nem mehet... Mindenesetre én már most is próbálom minden percét élvezni. Az első gyereknél még ment a bénázás, bár azt is imádtam persze, de ez most sokkal lazább dolog Kép

Én is úgy tudom, hogy a mikro bizonyítottan ártalmas, melegítésre én is használom, de a gyerekeknél próbálom kerülni.

Az Istvános sztoryk nagyon szomorúak. Én is ismerek egy anyukát, akit ott császároztak, és később belázasodott, visszament, és hazaküldték, hogy influenzás időszak van, biztos elkapta, attól lázas. Nem vizsgálták meg. Annyira rosszul volt, hogy bementek a váci kórházba, ahol kiderült, hogy méhlepénydarab maradt bent. / ők addig a váci kórházat csak sintérekként emlegették.../ Persze, előfordul olyan, hogy bentmaradnak dolgok, de hogy ennyire nem foglalkoznak az emberrel utána? Persze leperkálta már a sok pénzt, utána már minek?
És még Hari esete is ott volt az Istvánban...

BabKép Nagy ötlet a billentyűzet Kép Én meg verem a fejem a falba, hogy erre nem gondoltam. Nemrég dobtam ki egy rossz billntyűzetet, és most látom, hogyGergő is milyen szívesen püfölné. Néha az ölembe veszem, amikor itt vagyok/most is/, és majd megőrül, hogy ő is ütögethessen.

AncsiKép A hozzátápinál nagyon kell figyelni arra, hogy napokig csak egyfélét kapjon a baba, és csak azután jöhet a következő bevezetése. Tényleg nem egyszerű, én nem is fogom elsietni a dolgot, addig minden sokkal egyszerűbb Kép

ZsófKép Nagyon jó hír, hogy Bubus meggyógyult! Hajrá tali! /erről jut eszembe: úgy volt, hogy féltesóm lesz Balázzsal, amíg én talizom. Tegnap telefonált az anyukája, hogy nem jó neki, és mi lenne, ha ő jönne? Sejtettem, hogy Balázs nem akarja. Végül meggyőztem, mert már annyira beleéltem magam, hogy megyek. Ma már megint újrakezdte, hogy ne menjek el, és ne jöjjön a Kati.../
Sárgaság: Gergő is kicsit sárga volt, de végül nem kellett fényezni, de a Mávos csecsemősök is azt mondták, hogy itassam, hogy kipisilje... Az más kérdés, hogy nem itattam, dokinénink szerint nem volt rá szükség.

DóriKép Annak a pici reménysugárnak megy a drukk!!!

Minden baba csodálatos, de két kedvencet ki kell emelnem: Nati és a terítő imdnivaló, és Leon a cicával is csúcs!!! Persze nincsenek kedvenceim, mindenkit imádok, de ezek a képek KépKépKép

Tegnap délelőtt voltunk a dokinál a záróért, és megbeszélni a továbbiakat. Mindenhol az szerepel, hogy "jelenleg nem lisztérzékeny". Persze tudom én, hogy ez bármikor kialakulhat később is, de azért nem megnyugtató. Igazából azért jobb lett a kedvem, mikor eljöttünk, mert megtudtuk, hogy magának az IgA-hiánynak is lehet ilyen velejárója, hogy a gyerek puffadt, és híg a széklete. Ha erről van szó, egy-két év,és elmúlik... Még lesz egy széklet- és egy vérvizsgálat, hogy mindent kizárjon,aztán ennyi.
Doki után az Europarkban köröztünk kicsit, vettem sportkupakos flakont Balázsnak, meg játékokat a hétvégi ünnepelteknek. Szegény Gergő az egész délelőttöt rámkötve töltötte, és úgy látszik, annyira érdekli már minden, hogy nem is tud így aludni, csak a buszon, meg a metrón aludt kicsit, ahhoz képest, hogy délelőtt 2-3 órát is szokott durmolni.

Biztos akartam még írni, de már ezt is egy órája írom, és nem jut eszembe más.

Szép napot!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jó reggelt!

Én is csak gyors bekukk, amíg Babócám a reggeli monológját intézi a TigrincséhezKép

Ayse!
KÖSZÖNJÜK A BÉKEBÍRÓI VÉLEMÉNYED!!! Szívemből szóltálKépKépKépKépKép Én sem hinném, hogy bármelyik Anyuka is direkt rosszat tenne a saját gyermekének! Úgy bírom, amikor ilyen frappánsan össze tudod foglalni a lényeget! Lehet, hogy a bölcsek köve, mégis a Te párnád alatt lapul???Kép

Davallia!
+++++++++++++++++++++DRUKK!!!!
2 hét múlva megyünk a húgomhoz Miskolcra, esetleg vigyek v.mit a menüből??? (Lefagyasztva, hűtőtáskában talán kibírnáKép)

Andi!
Köszi az érdeklődést, igen ma már sokkal jobban aludtunkKépKép
Na azért ott még nem tartunk mint Sis MátéjaKép(1/2 10-ig alszik), sőt még ott sem mint Ayse Andrisa Kép(egyhuzamban 6-7 óra alvás), de azért haladunk. Persze a tegnapi egész napos nyügijét csak úgy tudtam levezetni, hogy fürdés előtt egy jó 1/2 órát pucéran (ill. csak pelusban) végigtáncikáltam Vele a 100 Folk Celsius: Boldog Születésnapot c. kaziját. Hát mit ne mondjak, nekem is felért egy Fitness NorbivalKép

Na megyek, szép napot Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Jucc, ez jó hir, reméljük, hamar kinöviKép

Andi, Ancsi, chamomilla, kösziKép

Mindjárt megyünk barátnőzni, csak gondoltam leirok valamit a természeti népekkel kapcsolatban. Szerintem ezen sem érdemes vitatkozni, és mint oly sok mindenben, itt is van igazság itt is, ott is. Igaz, hogy elsősorban segitségre szorulnak, egyre szegényebben élnek (azért nem mindenhol), és bosszantó, hogy a segélyszállitmányokat vivő repülőkön több helyet foglal a tévés berendezés, mint maga a segély. Ugyanakkor tényleg olyan ősi tudás birtokában vannak, amit mi már nem tanulunk meg az őseinktől, vagy nem férünk hozzá a lelkünkben. Csak egy példa, igaz, nem a busmanoktól, de hasonló:
Én Julcsit indiai masszázzsal masszirozom, amit egy könyvből tanultam. Olyan szépen találkozik itt tudomány és ősi kultúra: Leboyer, francia orvos figyelte meg Shantalát, aki Indiában Teréz anya menhelyén élt és ott masszirozta a fiacskáját. Megfigyelte, lefotózta, lejegyezte. Julcsit massziroztam az itteni példa szerint is, azt is szerette, de ezt sokkal jobban. Ebben olyan, ritmus, olyan lüktetés van, hogy bár csendben zajlik, mégis olyan, mintha valami zene lenne, és ezt a baba érzi. És ezt mi már nem tudjuk, mert nem látjuk ilyen teljességben a világot.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Jucc Kép!

Ezek nagyon jó hírek Balázsról!KépKépKép
Nem semmi, hogy egész de. bírod a kengurut cipelni! Nekem a múltkori órás sétát is megérezte a derekam. Annyira szeretem, amikor a manócskák valami újat látnak (pl. bolt, busz és hasonló furcsaságok) és látni, ahogy issza a szemük a látványosságot.
Nekem is nagyon tetszett a Fábry-műsor. Igen, Wahorn András kocsiját hozzák haza Amerikából. Én is a Szibériás részeket várom a legjobban, de az a kőgazdag hollywoody hollywudu -villa se volt rossz!!!
Egyébként marhára bírom az ilyen őrült csocseszokat, mint Wahorn (remélem, jól írom a nevét!) Szentendrén szoktunk sétálgatni, kissé messzebb a nyüzsi helyektől, és ott felfedeztük a házát (ki van írva a kapucsengőre a neve). Tök jó szobrok vannak a kertben és a ház is tetszik. Egy kicsit olyan Hundertwasser-es.

Cinka Kép!
Kép (csak szeretem a nyugit, amikor nem "rúgnak")
Réka és Tigrincs Kép

AncsiKép!
Szerintem nyugodtan altasd el szopival, akkor is, ha már mást is eszik a kettő között nincs összefüggés.
Andris egyébként tegnap is és ma is lehúzott 11 órát egyben, csak én nem bírtam rögtön elaludni, mert túl vagyok pörögve, de ma is megvolt a 8!!!
(azért nem reménykedem abban, hogy ez hosszútávon is így marad, sajnos mint tudjuk, itt semmi nincs kőbe vésve).

Ayse

ayse

Majola Kép!
Ez tök jó lehet!!! Én is kedvet kaptam (már hallottam róla, de Te most olyan jól leírtadKép!)
Mi a könyv címe?

Ayse

ayse

Jucc Kép!
Ne aggódj a leleten, csak magukat védik. Én azt utáltam, hogy az UH-n mindig azt írták, hogy DURVA eltérés nem ábrázolódik. De végül is igazuk volt, mi a nem durva? Így meg nem lehet őket számonkérni. Ettől még Balázs NEM lisztézékeny.

Ayse

ayse

És még azt akartam írni, hogy mostanában direkte kikapcsolom a számítógépet, úgy kisebb a kísértés a neten való lógásra. A mai napom is azt bizonyítja, hogy jól távoltartom magam tőle KépKépKépKépKép

ayse

Sizasztok!

GöndörzsófKép, mikró ügyben szívemből szóltál. Én elhiszem, hogy vannak mikró-ellenesek, de szakcikket még én se olvastam bizonyítottan káros hatásról. Ami "kárt" tesz az ételben, azt megteszi bármilyen más melegítési módszer is. Tény, hogy egyenetlen lehet a melegítés, miután ott menet közben nem kavargatjuk az ételt, mint a tűzhelyen, ezért én melegítés után mindig várok pár percet, hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklet a kaján belül. Főzni én se nagyon szoktam benne, leginkább hatékonysági szempontból (a tűzhelyen egyszerűbb összeütnöm), viszont két kivétel van: virslit és pudingot mindig a mikróban készítek (illetve három, pattogatott kukit isKép). Ezek nem főnek szét, nem égnek le, és gyorsabban elkészülnek, mint a gázon.

Cleo, sajnálom, hogy veletek megtörténtKép. Én is féltem, a párom szintén főcsoport összeférhetetlenségel született (anno sokat írtunk itt róla), későn vették észre, teljes vérátömlesztést kellett kapnia, szóval gázos volt... De Pálma szerencsére 0+, mint énKép. Viszont, mivel előtte elvesztettem babát, folyamatosan ellenőrizték a terhesség alatt az ellenanyag-szintet (a mávkoriban a 0-ás és a negatív kismamáknál ez rutin). Tehát a rossz hír, hogya következő babá(i)d veszélyeztetettebbek lesznek...

Juccal értek egyet, a mávban nekem is azt mondták a csecsemősök, hogy a jól szopó babák nem sárgulnak be, mert gyors az emésztésük és jobban ürülnek a méreganyagok (az ürülés alatta bioszban a pisit és a kakit is értikKép). Én ettem szilvalekvárt (mindkettőn emésztését serkentendőKép), és Pálmát szoptattam mint az őrült, kicsit kinyilt a szeme, már cicin volt. Nem is lett sárga, nem durrant be a cicim és az 5. napon nehezebb volt, mint születéskor.
Sárgaság ügyben van egy jó cikk a babapatikában, akit érdekel kérjen egyet a gyógyszertárban.

AnnamamiKép, kitartás szivem. Pálma a 3. és a 4. hófordulóján is eljátszotta, hogy 3-4 napig állandóan kelt kajázni. Erről írtam is akkor. Persze, ha könnyebb, ideologizálhatjuk "növekedési ugrás"-sal, vagy, hogy nappal más elvonja a figyelmét a kajáról, stb. Én nem gyártottam hozzá elméletett, viszont aludtam vele napközben is. Esetleg bízd rá Marcit Apára, Nagyira, vagy a Lányokra és alucikálj egy órát (a pihi kell a tejcsitermeléshez, ugye emlékszelKép). Nagy drukk, hogy Ti is hamar túl legyetek rajta.

BarbiKép, Te mikor vezetted be ezt a sokmindent Leonnak? Én egy hónapig kitartóan próbálkoztam, mire sikerült a pép+gyümi uzsonnát (szopival kiegészítve) véghezvinnem. Tegnap kostizta a répa+krumplit (édes, fini bébirépából!!!), nem volt elragadtatva...

Jucc, nagy drukk, hogy Bazsinál végre kiderüljön az igazság. A bizonytalanság a legrosszabb (meg a hülye megfogalmazások, de hát ugye az orvostudomány nem egzaktKép).

Megyek, tegnap Macóka megkapta az oltást, most anyás(abb).

Dudukly+Pálma (5,5 hó)
dudukly
Isaszeg

sziasztok lányok,

nem tudok teljesen visszaolvasni, csak belekukkantottam egy-egy mondatba...

Na én 2-2 liter Colát, cola light-ot, és gyömbért viszek, meg 1 ü (1,5 l) szénsavmentes vizet. Plusz a nasik.

Képzeljétek, Tüncsi tegnap magátol elaludt, ár volt egy két szemrehányó nyöszörgés, desemmi több (tényleg bevált ez a alvásra tanítás, nem az a drasztikus fajta, hanem a középút, Tündikére hangolva Kép! 1/2 8 kor mentem én is aludni! Bár éjszaka így is 2 óránként fent volt...de legalább az elalvás nem sírós! Mondjuk, így rendszerint 6 kor kinyílik a csipája, de 1/2 8- 8 között vissza alszik 1 órára általában. Sőt a nappali alvások sem annyira sírósak már! Kép Úgy örülök neki, már csak az ébredéseiről kellene valahogy leszoktatni! Kép

Látom két újoncunk van, üdv. itt nálunk! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Íme pár reggeli, kómás kép! Kép
Kép
Kép
Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok! Mindenkinek szép napot!
Kép

Sok válasz érkezett, megpróbálok mindegyikre reagálni. Nem nagyon van időm Marci mellett az internetet böngészni, de azért majd néha benézek hozzátok!

Juci6!

Nekem is azt ajánlotta a doktornőnk, hogy keverjem a sajátot az üvegessel. Meglátjuk!
A kisfiam iszik folyadékot leginkább teát, mert nagyon száraz a lakásban a levegő, így sokszor szomjas. A babavizet nem nagyon fogadta el eddig, de folyamatosan kísérletezek vele. A mennyisége változó, de max. 100 ml/ nap.

Kuha!

Az orvosom Dr. Vida Gábor, akit jó orvosnak tartok és nagyon kedves embert ismertem meg a személyében. Nem volt választott szülésznőm, mert akkor azt gondoltam, bárki jó lesz nekem, hiszen csak kedves szülésznőkkel találkoztam a CTG-k során. Végül Megyeriné Arankát rendelte mellém a sors, aki nagyon kedves volt velem, annak ellenére, hogy nem egy mosolygós típus. Nem volt sok szerepe, mivel császármetszés lett a vége. Ettől függetlenül a második babánál fogok szülésznőt választani.
Sajnálatos, ami az orvosoddal történt! Nem ismertem őt, de Szathmáry doktorral szerintem nagyon jól jártál!

Ayse!

Nem a Kútvölgyi környékén lakunk, hanem a III. kerületben. A munkahelyem a várban van, és amíg dolgoztam nagy előny volt, hogy közel van a kórház, és azért a lakásunktól sincsen olyan nagyon messze.

Bab!
Gratulálok a forgáshoz! Kép

Marci még csak 4 hónapos, de már próbál fordulni, egyszer-kétszer sikerült is megfordulnia, de az egyik keze, mindig maga alatt marad és elkezd sírni.

Sildike!

Köszi a tippet, ha lesz időm átnézek a másik fórumra is! Nekem hasonló elképzeléseim voltak az étellel meg a pelenkával kapcsolatban, amikor Marci még a pocakomban volt. Én is úgy gondoltam, nem szennyezem a környezetet az eldobható pelenkával. Aztán én is rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb az élet az egyszer használatos pelenkával.

Üdv.: Ildikó
Vendég

Sziasztok!
Benéztem és megyek visszaolvasni.Tegnap nem jutottam gép elé,mert iszonyatos migrénes fejfájásom volt.Örültem ha a gyereket el tudtam látni.Mindjárt jövök.

Kép
flocika

Na itten vagyok megint, csak csináltam a Lacinak egy kis tejpépet, amit Bazsi azonnal lecápázott és közölte hogy neki mostantól se leves, se husi, se semmi csak tejbegríz.Kép

Ne haragudjatok nem akartam megkavarni az állóvizet szopi-nemszopi ügyben.

Mindenki úgy csinálja, ahogy azt a legjobbnak tartja. Egyben szerintem mindannyian egyetértünk: akár szopi, akár nemszopi a legfontosabb az, hogy mindenki szeresse, babusgassa, dédelgesse a babáját. Ezt viszont szigorúan igény szerint.Kép Erre mindig kell, hogy legyen idő házimunka és NetezésKép k9zben is. Aztán, hogy ezek után ki hogy etet, itat stb. az már teljesen más dolog. Attól én is megőrülök, amikor azt mondják, hogy elkényeztetem a gyereket, ha mindig felveszem, amikor sír. Én imádom felvenni őket akkor is, ha nem sírnak és szerencsére ez van többször. Szeretem a puha kis bőrüket, a babaszagukat meg minden úgy ahogy vannak. Valahol azt olvastam - szerintem nagy igazság - hogy az elkényeztetés az, amikor megcsinálsz a gyerek helyett olyan dolgokat is, amit már ő is megtudna. Én a mai napig szívesen odabújok anyukámhoz, nem egyszer van, hogy az ölébe hajtom a fejem és csak simogatja. Akkor miért lenne más az én pici babám. Szerintem a gyerekeknek nagyon sokszor semmi bajuk, csak egy kis közelségre végynak. A férjem szokta néha mondani, hogy megetette, megitatta, tisztábba tette a Lacit (Bazsinál is előfordult) és mégis nyúgös. Na ilyenkor szoktam mondani, hogy csak egy kis anya kell neki. Ez általában be is jön. Egy kis ölelgetés, puszilgatás aztán már nyugi is van. A kaja meg legyen mindenkinak a saját ügye.Kép

Duda
Micsoda véletlen. Tegnap Lacika is sütőtököt evet májjal, igaz 1,5 üveget.Kép

Legyen is nőből, nagyon bírjuk az igazi kis cicákat.

Bazsi egyáltalán nem szégyenlős, csak az elején kell neki 5 perc. Akkor el sem engedi a kezem, sőt inkább a lábamba kapaszkodik. Biztos, ami tuti, akkor én sem tudok mozdulni.Kép Utána viszont be nem áll a szája. A gyerekeket pedig imádja. Képzeld már suskusolnak a Lacikával. Ma reggel Bazsi odabújt hozzá és csak ennyit hallottam a fürdőből: pssspsssssppp. Ude Jacika? Majd közölte velem, hogy vegyek elő egy kis csokit, mert Laci is enne, meg persze ő is.Kép

Dóri
Vikinek szurkolunk. Remélem az a halványka kis reménysugár nyárra széles fény nyaláb lesz.Kép

Zsófi
Na utánanéztem ennek a sárgaság dolognak. Részben igazad volt, részben pedig nem.

"A sárgaságot a vérfesték (hemoglobin) lebomlása során keletkezo sárga színu epefesték okozza. Ez az epefesték a májban olyan átalakuláson megy keresztül, hogy vízben oldhatóvá válik és az epével kiválasztódik a bélbe.
A magzatnak a méhen belüli életben na-gyobb mennyiségu hemoglobinra van szüksége (ami az oxigénszállítást biztosítja), mivel a tüdovel való légzése még nem muködik, a fejlodéséhez viszont több oxigénre van szüksége. A megszületés után ezek a magzati sejtek gyorsabb arányban esnek szét, a máj átalakító képessége azonban még nem olyan gyors mint késobbi életünk során."

"Kezelése: A besárgult újszülöttnek sok folyadékra van szüksége, ezért rendszeresen fel kell őt ébreszteni a szoptatáshoz. Ügyeljünk, hogy 4 óránál többet ne aludjon és megfelelő mennyiségű anyatejet szopjon. Próbáljuk meg a szoptatás ideje alatt ébren tartani pl.maszírozzuk a talpát, csipkedjük finoman az arcocskáját. Ha nem szopik elegendő anyatejet próbáljuk megkínálni forralt lehűtött vízzel esetleg enyhén cukros vízzel (a cukrot forraljuk együtt a vízzel). A sárgaság oldódása után a cukrot hagyjuk el!

Tehát valóban a bélbe ürül, viszont csak akkor, ha megfelelő víz van a szervezetben. Tehát három eset van:

1. Ebben mindannyian megegyezhetünk, hogy ez a legjobb eset, ha az enyatej elég ahhoz, hogy ez az epefesték kioldódjon és a baba a kolosztrum hatására ügyesen ki is kakilja.

2. Ha nem elég a folyadék, akkor ugyan kakil a baba a kolosztrum miatt, viszont a sárgaság nem múlik el és kék fény alá kell tenni a babát.

3. Nem elég a tej, a baba kap plusz folyadékot és akkor, mint az első esetben kis is oldódik az epefesték, és ki is kakilja a baba.

A miénket, azt nem mondom, mert az elég extrém eset volt, mert Laci kapott folyadékot infúzióban és emiatt nem sárgult be, viszont mivel tejet nem kapott ezért felpuffadt a pocakja, mert nem tudott elindulni a kaka. Sajna nálunk az orrszonda és a gyomorszonda mellett nem kaphatott tejcit, csak az 5. napon.

Na és még valami, amivel most már teljes lett a káosz: Ha a sárgaság nem múlik el, akkor rendszerint a baba fénykezelést kap. Az újszülöttet meztelenül kékfénylámpa alá fektetik, amely a bőrben felhalmozódott epefestéket vízben oldódó és a vizelettel kiválasztható anyaggá alakítja át.

Tehát azoknak is igazuk volt, akik azt gondolták, hogy az epefesték a vizelettel távozik.Kép

Amúgy szerintem a kakiláshoz annyi köze van még a folyadéknak, hogy pl. amikor nekem a terhességem alatt székrekedésem volt azt mondták, higy igyak sok folyadékot.

Egyébként most már tényleg csak egy szó az intenzíves orvosok és nővérek védelmében: Nem értem, hogy ha szoptatási kérdés merül fel, akkor a szoptatási tanácsadók mindig mindent jól tudnak, a szekemberek, pedig csak régi elavult nézeteket vallanal. AZért ez elgondolkodtató.

Ezzel be is fejeztem a témakör boncolgatását és innentől az első sorok az érvényesek.Kép

Sis
Az első sorokban leírtam, hogy mi az elkényeztetésrő, meg a kötődésről, meg úgy erről az egészről a véleményem. Teljesen igazad van abban, hogy az sem jó, hogy ha valakinek van teje és szívesen és könnyen is szoptat, akkor 5-6 hónapos kor körül elkezdik cseszegetni, hogy na anyuka most mán ideje lenne valami szilárdat is adni a gyereknek. Ha Te úgy látod, hogy Máté szépen fejlődik és gyarapodik a tejtől, akkor ne is adj neki mást. Én is próbáltam Lacit addig etetni amíg csak tudtam, de basszus ő egy Monster bébi lett és egyszerűen 1 óránként üvöltött 2,5 dl tej után, hogy: na helló hol a kalória? Mivel én az óránkénti szoptatásnak nem vagyok híve úgy éreztem, hogy akkor itt az ideje, hogy de. és du. kapjon valami szilárdat is. Aztán egyszer csak ebédre egyszerűen nem itta meg a tejcit viszont a sütőtököt vígan megette és utána aludt 4-5 órát.

A természeti népek kapcsán egyetértek Veled azzal, hogy nekik semmi nem nyomja el az ősi anyai ösztönüket. Viszont szerintem ha besárgul egy gyerek, és mondjuk meghal, vagy valami idegrendszeri károsodása lesz és ők maguk hagyják szegényt meghalni abból sem csinálnak gondot, mert abszolút más a hozzáállásuk az élethez és a halálhoz. Én azért örülök, hogy nálunk nem hagyják működni a kontraszelekciót és az én fiamnak jutott egy inkubátor. Ha természeti nép lennénk, akkor ő most nem lenne velem.

Amúgy egyáltalán nem bántottál meg, Te is olyan vagy mint én, le mered írni a véleményed.Kép

Nagy medelát én sem vettem (bár lehet hogy most már megérte volnaKép), még Bazsika idején találtam egy helyet, ahol lehet bérelni. 4500 Ft havonta. Amúgy ott olcsóbbak az avent és a medela cuccok, meg sok szoptatós meltartó is van. Én szinte mindent ott veszek ami a gyerekeknek a kajához, meg az iváshoz kell.

Most már elég legyen a receptekkel, mert most kezdtem diétázni!!!!KépKépKépKép

Amúgy én is notepad-re írrok, de nem az elszállás miatt, hanem így tudom visszaolvasgatni az én hozzászóllásom utáni dolgokat. Így senkit sem hagyok ki, és gyönyörű köntösbe bújtatva, megpróbálva senki érzékenységét meg nem sérteni írom le mindenhez a véleményem, mert az természetesen van.Kép

Tünde
Kép

Zsuzsa

Szerintem nevelési ügyben jobb ha csak a saját ösztöneidre halgatsz, de elsősorban a gyerekre figyelsz. Õ pontosan tudni fogja, hogy mikor mi a legjobb neki. Én pont az előbb írtam le Sis-nek, hogy mi is a tapasztalatom erről.

Az a legjobb, hogy nálunk működik legalább valamennyire a védőnői rendszer (az enyém nagyon aranyos, ráadásul az egyik legjobb barátunk az egész család, szinte már rokon számba mennek és nem a gyerekek miatt alakult ki a nexus). Képzeljétek nekünk van egy ismerősünk Svájcban és ők pl. semmi segítséget nem kapnak, csak ha ők mennek. Most leírok egy történetet a svájci gyerekorvosokról, hogy mennyire nem normálisak, mondjuk az anyuka sem: A kisfiú arctartással született, a modern svájci kórházban FOGÓVAL. Már itt nem tértem magamhoz. Talán egy pici oxigénhiányt is kaphatott a kb. 30 órás vajúdás alatt szegény, mert utána tornáztatni kellett. Szerencsére anyuka pont ilyesmivel foglalkozik, egy olyan oviban dolgozik, ahol speckó gyerekek vannak. Ezek után a kisfiú elég jobboldalas volt és kicsit lapos volt ott a kis feje, ahogy elaludta. Lacikának is volt ilyen problémája, de azt mondták ez méhen belül kialakult fejtartás tegyem a játékokat a másik oldalra, hogy inkább arra nézegessen, de semmi speckó habilitáció tornáztatgassam én egy picit ha van idő, de magától is kinövi majd és ahogy elkezd forgolódni, meg felülni a feje is kigömbölyödik (most olyan, mintha egy lapáttal hátulról fejbesomták volnaKép). Hozzáteszem, apukámnak hátul lapos a fej, anyukámnak felül és mivel a gyerekek állítólag a nagyszülőktől örökölnek sok mindent lehet nállunk a harmadik baba kockafejű lesz. Na mindeg ysvájci anyukának tökéletes gyerek kellett a tökéletes családba nem egy kicsit lapos fejű, ígyhát elmentek a gyermekorvoshoz. És most kapaszkodjatok meg: az orvos ahelyett, hogy páros lábbal rúgta volna ki őket, hogy inkább szeretgessék a babájukat, meg foglalkozzanak vele mit csinált? Felírt az 5 hónapos gyereknek egy gipsz bukósisakot, amit 2 hónapon keresztül napi 16 órán át kellett hordani akisfiúnak. Amikor nálunk voltak nem értették, hogy Bazsika miért ilyen nyugodt, mikor az ő gyerekük meg egy kis idegroncs. Aztán utána nézegették a Bazsi fejét és megállapították, hogy hátul mintha egy kicsit lapos lenne.Kép Ilyenkor szokta a barátnőm anyukája mondani, hogy az emberiség egy része megérett a pusztulásra.

Tudod szerintem a tőlünk eltérő kultúrákban nagyon sok olyan dolog van, amit nekünk is érdemes lenne átvenni. Nem biztos, hogy jól fogalmazom meg, inkábbcsak egy érzés ez bennem ezzel kapcsolatban, de úgy gondolom, hogy pl. a keleti ezen belül is az indiai és a japán kultúrának az a nagy varázsa, hogy óriási harmónai van a testük és a lelkük között. Szerintem ez az alapja a masszázsnak, az akkupunktúrának, a természetgyógyászatnak és nagyon sok ezoterikus dolognak. Sajnos nálunk inkább üzletet csinálnak ebből, de ha tényleg az eredeti dolgokhoz mész vissza akkor abból nagyon sokszor jó sülhet ki belőle.

Davalia
Drukkolok nektek.Kép

Na a végére jutottam. Remélem mindenkinek válaszoltam.

Ayse nem feldkeztem ám meg rólad se. Teljesen igazad van abban amit írtál. Én megpróbálom még csak nem is érinteni ezentúl ezt a témát. Bár még csak most jön majd a gyereknevelés: engedékenység, vagy szigor stb:KépKép

Szép napot Nektek. Itt gyönyörűen süt a nap.Kép

Sildi

Kép
Kép Kép
sildike

Bab!

Tofinak gratula a forgolódáshoz. Kb. mi is ennyire örültünk, amikor nagyjából másfél hete Gergő is elkezdett forgolódni. Kép

Davailla!

Pandának is gratula! Kép Duplán , a kengyel miatt! Kép Kép Kép

Sildike!

Hát mi elég bonyolultan fogunk eljutni a talira!
Eredetileg úgy terveztem, hogy Újpest központig bebuszozunk, és Gergőt kenguruban viszem.
Aztán lemondtam erről, mert képtelenésg a 7,5 kg-ját felöltöztetve cipelni, plusz még az én hacukám, meg Gergőnek ami kell stb.
Úgyhogy reggel 5-kor indul Apa dolgozni, mi is megyünk vele, és bemegyünk a munkahelyére.
Ami egyben az én munkahelyem is, úgyhogy ilyenkor jól eldumálgatok a kollégákkal. Gergő meg durmol nagyokat, az egészből szinte semmit nem szokott érzékelni.
Tudni illik máskor is volt már, hogy valamilyen program miatt ilyen korán mentünk vele.
Pl. a múltkori talira, ami a Barbiéknál volt, is így mentünk. Aztán az egyik kollégám vitt el Barbiékhoz. Ez valszeg most is így lesz.

Idézlek: "Amúgy mint mindenről a főzésről is nagyon határozott elképzelésem volt nekem is miszerint: Az én gyerekem nem fog bolti szarokat enni, majd én főzök neki stb. Ugyanígy voltam a pelenkával is, hogy majd én megmutatom, hogy igenis lehet még a mai világban is mosni a pelenkát és nem a környezetet szennyezni. Aha, persze. Mindkét elképzelésem jól mmegdőlt."

Hát nálam ez dettó ugyanígy volt. Én nagy hangon, hogy majd mosható pelust fogok venni, mert nem fogok vagyonokat kiadni az eldobható pelenkáért.
Szerinted hányszor mostam pelenkát? Egyszer sem. Nincs is! Csak eldobhatósom.
Meg még sorolhatnám, hogy mi mindenben hagytam fel az elveimmel...
És még előttünk az élet... Kép Kép Kép

Barbi!
Köszi, hogy figyelmeztettél a babaruha börzére!
El is mentem, és jól be is vásároltam.
Angol használt ruhát még soha nem vettem. Sőt, még csak 1x rendeltem a Gergőnek a Babaszobáról használt ruhát, egyébként soha semmit.
Teljesen el voltam ájulva, nagyon-nagyon-nagyon jó, szép ruhák voltak ott, fantasztikusan jó állapotban!
Állítólag minden hónapban itt vannak Mogyoródon 1x, úgyhogy legközelebb is elnézek.

Íme a termés:

béléses kabátka, tavaszra tökéletes lesz
Kép

szintén tavaszi kabátka, de nem olyan vastag a bélése:
Kép

Pulóver, ami valszeg ősszel lesz jó Gergőre: (balra lent az én lábam, ill. zoknim látszik Kép Kép Kép )
Kép

Vékonyabb, tavaszi-nyári gatyó előlről, hátulról:
KépKép

És egy baseball - sapi, amit elméreteztem, és egy kicsit még nagy Gergő fejére. De lehet, hogy őszre "belenő":
Kép

És mindezért fizettem 7.000 Ft-ot Szerintem tök megérte.

kuha

u.i.:

A legfontosabb, képzeljétek, Gergő tegnap óta ezt mondja:
tá-tá-tá-tá

Tök aranyos, mert nem is mondja, mert hang nem jön ki a torkán, hanem úgy csinál, mintha suttogna.
Egész este rajta röhögtünk, mert mikor mi is ezt csináltuk neki, akkor mindig lehajtotta a fejét, mintha szégyenlős lenne.
Persze, mire Apa hazajött, neki is bemutattuk a produkciót, szintén szégyenlősen fej le.
Majd' megzabáltuk.

És ma reggel is arra ébredek, hogy a bébiőrön keresztül ezt hallom: tá-tá-tá-tá ... Kép Kép Kép Kép

Kép
kuha

Na megjöttem és megkirérlem,hogy mindenre irjak pár szót.

Kuha!
Nem lehet,hogy amit kaptál krémet az fürdető krém.Mi a unguentum hydrophilicum nonionicum-val pancsizunk.Ezzel szoktam maszirozni,aztán a vízben leöblögetem róla.Csak nagyon csúszós lesz tőle a gyerek.Még jó,hogy a nővérét is berendelem mellé a kádba és segít.
Popsikrémet én időnként kiváltom puderrel.Ha nem piros,csak kicsit nyirkos a babapúder is jó. A kettőt együtt használni tilos!

Duda!
Látom téged is gyötört a fejfájás.Én nem mertem bevenni semmit,nehogy Andrishoz is eljusson.Neked mitől múlt el?

Rokica!
Írtam neked mailt.Remélem pénteken találkozunk.

Dóri!Davallia!
Küldök nektek egy kis ++++ energiát!!!

Alyse!
Hogy csináltad hogy Andris végigaludta az éjszakát.Megbeszélhetnétek a druszátokkal tegyen ő is így Kép

Ancsi!
Altatási szopit majd lassan kiváltja az esti mese,egy kis hát simogatás vagy valami hasonló kis szertartás ami tudatosítja majd benne,hogy most aludni kellene.Nevezz ki egy plüssikét alvókának és nyomd minden alváskor a kezébe.Õ lesz a barátja akivel sokkal könnyebb elaludni.Majd mesélj,melyik jött be.

Jucc!
Örülök,hogy egy véleményen vagyunk babázás ügyben.És mikorra tervezed hármaskát?

Andris felébredt,mennem kell,de nem kapcsolom ki a gépet... Kép

Van valakinek Skype?

Kép
flocika

Flocika!

Bizti, hogy nem fürdetőkrém, mert azt is kaptunk, az az, amit te is írtál.
Hát azzal is megszenvedtem, mert az sem oldódott valami tökéletesen, aztán azt csináltam, hogy lábosban felforraltam egy kis vizet, abban feloldottam, majd úgy öntöttem a kádba.
Aztán hamar áttértünk a zöld ill. piros Neogranormonra, nagyon finom illata van, én nagyon szeretem.
De most épp a lila, azt hiszem levendulás Johnson babafürdetőt használjuk.

Nekem egyébként van Skype, bubbancs néven találsz meg. Kép Kép Kép

Kép
kuha

Flocika!

Bizti, hogy nem fürdetőkrém, mert azt is kaptunk, az az, amit te is írtál.
Hát azzal is megszenvedtem, mert az sem oldódott valami tökéletesen, aztán azt csináltam, hogy lábosban felforraltam egy kis vizet, abban feloldottam, majd úgy öntöttem a kádba.
Aztán hamar áttértünk a zöld ill. piros Neogranormonra, nagyon finom illata van, én nagyon szeretem.
De most épp a lila, azt hiszem levendulás Johnson babafürdetőt használjuk.

Nekem egyébként van Skype, bubbancs néven találsz meg. Kép Kép Kép

Kép
kuha

Kuha!
Épp írtam és nem láttalak.Olyan édes a sapis kép!! Az angol cuccok tényleg nagyon jók. Én is onnan szerzem be,de nekem a barátnőm szokta a börzéket csinálni.Õ hozza kintről,elvileg használt,de olyan szépek mint az új.Nálam is szoktunk házi börzét csinálni,most is van itt 3 zsák.Ha érdekel jöhettek ti is.

Kép
flocika

Kép

Egy kis ízelítő a minőségről.

Kép
flocika

Sziasztok Lányok!

Királyság, vidámság alszik mindkét gyerekem mint a tej.Kép

Kint annyira meleg van, hogy Lacika sapiját ki kellett cserélnem vékonyabbra, le kellett vennem a mózeskosár takaróját és adnom kellett a gyereknek innei, mielőtt gutaütést kap.

Kuha
Ha meglesz a kocsink, márpedig apa azt mondta, hogy holnap elhozza, akkor haza tudlak vinni, ha gondolod.

A ruhák nagyon aranyosak. Én ki szoktam járni Bécsbe. Leginkább a H and M-be, de néha az Intersparban és a Palomino-ban szoktam vásárolni. Kb. ilyen árfekvés van, mint amennyiért Te vásároltál. Ráadásul a külföldi cuccok sokkal jobb minőségűek. Én pl. minden bodyt - még a Bazsikáét is - 95 fokon mosok és nem nyúlnak meg, nem fakul ki a színük. Lacikának a kötött cuccokon kívül mindent 95 fokon mosok, még a plüss rugikat is.

A végén kiderül, hogy mindenkinek van skype-ja. Mi sbalkaa néven vagyunk, csak nekem két bajom van vele: 1. ha nem a gép előtt ülök (mostanában ritkaság), akkor hiába keresnek, mert nincs hangja. 2. ha felteszem a fülest nem hallom a fiúkat. Amúgy szoktam rajta nagyokat dumcsizni a barátnőmmel.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc.
Kezdem előröl az egész hozzátápit.Mindent egyesével fogok neki adni pár napig és akkor majd meglátjuk.
Mikor még terhes voltam a szoptatástól féltem,de mára már rájöttem hogy a világ legszebb és legkönnyebb etetési módja.Kép

Ayse.
Én csak attól parázok,hogyha esetleg nem lesz tejcsi hogy fogja fogadni.
De képzeljétek délelőtt láttam hogy álmos és gondoltam kipróbálom letenni cici nélkül és szó nélkül aludt 2órát!Kép

Prüntyi.
Örülök hogy javulnak az alvások.Reméljük egyre jobb lesz.Kép
A kómás képek nagyon édik.Kép

Kuha.
Tá-tá-táKépKép

Flocika.
Majd lassan-lassan rátérünk ezekre a dolgokra,remélem sikerülni fog.Köszi.Kép

ancsi26

Flocika!

Okés, dumálhatunk a Skype-on is! Kép

Sildike!
Hú, hát annak nagyon örülnék, mert a hazamenetelünk még elég kérdéses, mert Apának sokáig kell Pesten lennie. Épp azt beszéltük tegnap este, hogy legfeljebb eljön értem Rokicáékhoz, onnan hazadob, és visszamegy Pestre.
Na, ezt majd kiokoskodjuk, csak nem szeretném, hogy miattam nagy kerülővel jussatok haza.
De köszönöm szépen a felajánlást, lehet, hogy élni fogok vele. Persze, csak ha Apa nem tudja megoldani...

Skype: mi már lassan 2 éve használjuk. Korábban nagyon sokat beszélgettünk rajta, ma már csak inkább "írásban" fecsegek a barinőimmel.
Van, akinek nincs mikrofonos fülhallgatója, stb.
Egyébként Meával is itt szoktam dumcsizni.

Kép
kuha

Ayse, az a cime a könyvnek, azt hiszem legalábbis, hogy Shantala és Leboyer a szerző. Sajnos azt nem tudom, hol lehet venni, és a szomszéd lánytól kaptam kölcsön. Én mostanában minden könyvet először az Alexandra könyváruházban keresek a Nyugatinál, mert ott szinte minden megvan, és a földszinten még a babakocsi is jól elfér.

KépKép

KépKép
majola

Jucc!
Szerintem ez jó hír BalázsrólKép. Tudom, hogy 100%-ig még nem megnyugtató, de akkor is jobb, mint ha most az ellenkezőjét tudatták volna Veled.

Prüntyi!
Tüncsike kómás képei nagyon aranyosakKépKép.

Ayse!
Milyen jó, hogy direkte NEM kapcsoltad ki a gépetKép!

Kuha!
Nagyon szupi cuccokat vettél, s ennyit pénzért tényleg megérte. Ügyi vagyKép:!!
Gergő édes a satyibanKép
Amúgy a "dumálás" nálunk is megy, s ha utánozzuk Õt, akkor u.az a reakció, mint nálatok. Szégyenlős fejlehajtás. Meg kell Õket zabálniKépKépKép

FlocikaKép!
Mikor lesz Nálad a köv. házibörze???

Ancsi!
Gratula a cici nélküli 2 órás szundihoz!

Megyek konyhatündérkedni, mert este feljönnek Apósomék.
C.

KépKép
cinka

Halihó!

Megjártuk a tornát, szegény kismanóm jól elfáradt és azóta durmol a babakocsiban.

Sildike!
Kész vagyok Bazsitól! Ez a dumaKépKépKép
Látom megvan a telepátia, jól van!Kép
Nati estére benyomta a májas cucc másik felét is! Ma meg almát evett csirkehusival. Lehet, hogy megjött az étvágya?Kép
Lacika kicsit nagyobb lesz, nem semmi kis csapat lesznek Bazsival, az biztos! Persze most is azok már, de akkor ledumálják majd a bugyit is rólad!KépKép
Most kezdesz diétázni?? Tali előtt??
Na ne má!KépKép
Svájci sztori döbbenetes. A doki fejére kellett volna ráhúzni azt a bukósisakot!KépKép

Ancsi!
Natinak egyszer volt eddig, hogy nagyon száraz lett a bőre, (a Johnsons fürdetőtől)
akkor mi a bőrgyógyászaton kötöttünk ki. Sajnos nem tudom, mit írtak fel neki, de kevertetni kellett és két nap alatt rendbe hozta a bőrét.
A cicin alvás miatt szerintem ne aggódj, Nati is így aludt el sokáig, aztán egyik napról a másikra elhagyta. Most szopizik, összebújunk, átölel a kicsi karjával és szépen elalszik. Aztán átteszem a kiságyba.KépKép

Jucc!
Miért nem hozod el Balázst a talira? Lesznek nagyobb gyerekek, biztos jól érezné magát.Kép

Cinka!
TáncKépKépKépKép
Mi is szoktunk, csak mi Halász Jutkára.Kép

Prüntyi!
TündikeKépKép
AlvásKépKépéljen, éljen!

Kuha!
Ügyin vásároltál!
GergőKép

Flocika!Kép
Az esti szopi után vettem be, panadolt. Nati hajnal 4-ig aludt, remélem addigra már nem sok jutott neki belőle. De sajnos muszáj volt bevenni, mert tudtam, hogy ha nem teszem, reggelig fáj. Olyan jó volt pocakosan, akkor soha nem fájt!
Tetszenek a ruhák. Hol lehet megnézni őket? Van a barátnődnek boltja is?

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike Kép!
Könnyesre nevettem magam a Gipszfejű Lajcsikán! KépKépKép

Egyébként nem vagyok véleménycsősz, legyen csak téma a szopi. Egyet nem szeretnék, ha ezért ölre mennénk. A múltkori nagy kifakadás (talán akkor még nem voltál itt) ürügye is a szopi volt. Jó lenne, ha többen már nem távoznának a topicból!

Majola Kép!
Köszi!
Már én is fenem a fogam erre a könyváruházra. Tényleg jó?

Kuha Kép!
Gergő nagyon édes a sapiban és ügyi vagy, hogy így bevásároltál!
Én eleve ideológiát gyártottam (szia Róki Kép!), hogy miért nem fogok mosnivaló pelust használni. Nem hiszem, hogy a környezetszennyezés alfája és omegája a pelus lenne. A pelus mosás is elég sok környezetszennyezéssel jár (mosóporgyártás, -szállítás, szennyvíz, energia). És eszméletlen sok ideig tart. Ezt inkább a gyerekemmel töltöm.

Flocika Kép!
Sajnállak a fejfájás miatt! Kép 8 éves korom óta fejfájós vagyok, szerencsére nem migrén, "csak" tenziós, de a szopi alatt nem szerencséltet annyiszor, mint egyébként.
Andrisok a talin megvitathatják az alvásról alkotott nézeteiket. Remélem az enyém meggyőzőbb érveket tud majd felsorakoztatni Kép.

Ayse

ayse

Láááányoook!

Heuréka! Kitaláltam mit viszek a talira. Mit szólnátok egy nagyon szép és ízre sem kevésbé finom parfétortához?

Légyszi, légyszi mondjátok, hogy igen ez nagyon jó ötlet, mert akkor nem kell tovább gondolkodnom. És még kérném az ötleteket, hogy milyen fagyiból legyen.

Duda
Én azt szoktam mondani Apának, hogy ezek a gyerekek, ha kicsit felnőnek úgy át fognak dobni engem, mint sz@rt a palánkon. Na persze kell, hogy egy kis zsiványság legyen bennük.Kép
Svájciakról anyu is ezt mondta egész pontosan azt mondta, hogy a gyerek orvosának és a hülye anyjának(a gyerek anyjának, nem az orvosénak) kellene hordani a bukót.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!

Jóóóóóóóóóóóóóóó a parfétorta!!!KépKépKép
pl:csoki, vanília, tiramisu, erdei gyümi, joghurtos gyümis. Én ezeket szeretem, de döntsön a többség!

Apának igaza van!KépKép

Megyek mosogatniKépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Ancsi, Cinka, Duda, Köszi Kép

Sildike, nekem tetszik a parfétorta! Kép

LÁNYOK, akik már adtak céklát a babának! Nem találtam bébikajába céklát...így én csinálnék neki, de fi...om sincs, hogy hogyan tegyem...ha rajtam múlna, csak megfőzném, és pépesíteném, de úgy bizti sz@r az íze...mit tehetek bele, vagy bármi más ötlet jól jönne. Én egyébként már adtam Tüncsinek friss husi levesből:répát krumplit pici husit,pici tésztát összepürézve, úgy benyakalta, hogy időm sem volt próbálkozni, hogy vajon allergiás e belőle valamire...de szerencsére nem vettem észre azóta sem! A sütőtök szagával ki lehetne kergetni engem, de Õ azt is megeszi, gyümik közül alma, barack, szilva és banán amit már evett és nem vettem észre, hogy kiütné...bezegg ha megeszem 1 tojást, az másnapra kiüt rajta, pedig úúúúúúúúúúúgy szeretem a tojást, már elvonási tüneteim vannak! Úgy vettem észre, hogy a szopi neki már nem "kaja" inkább szomjoltó, 1 cici után már nem mindíg kéri a másikat, pedig nem hiszem, hogy jól lakott.

Most ált. egy napunk úgy néz ki, hogy 6 kor kel:szopi, majd 1/2 8 felé visszaalszik, ha felkel kap gyümit és utána cicit, majd dél körül kapja az ebédet, utána vizet kap inni, majd alvás, ha felébre csak cici, majd kb.5-6 körül gyümölcs és cici, utána kb 1/2 óra alvás, 7 körül fürdés, és lefekvés előtt cici, ekkor mindkettőt felkínálom...(inkább felébresztem, ha belealszik), majd büfike után (mert még szokott büfizni) berakom az ágyába hasra (csak így alszik el) és jó esetben 1/2 8-8 között már alszik. Aztán indul a 2 óránként ébredés! Általában minden 2. ébredésnél adok neki csak cicit, a közteseknél megpróbálom visszaaltatni.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ayse!
Jó sms Megannak, kíváncsi vagyok eljön-e.
Gyólyásleves Kép

Juci!
Leon nem iszik se vizet, se teát. Egyszerűen kaja után megkínálom és nem kér.
Max. egy pár kortyot. Evések között is kínáltam, akkor se kell neki egy pár kortynál több.

Cinka!
A ruhák legtöbbjét angol használtruha boltokban, van egy a Dohány utcában, ill. itt nálunk a Karinthy F. úton.
Van egy itt a Fehérvári úton, nagyon szép, szinte új holmijai vannak a csajnak, az üzlet is szép, de szemtelenül magasak az árai.
Legalábbis használt ruhához képest.
Egyébként használt ruhát csak angolt szabad venni és az se mindegy, hogy hol persze.
A fiúk ruhatárát mindenki dicséri, hogy milyen jó, de vagány, stb. és amikor mondom, hogy honnan van egy-egy ruha, el se hiszik Kép

Bab!
Nagy-nagy gratula Tofinak a forgáshoz Kép

Davallia!
Pandának is gratula, ügyes kislány! Kép
Csípőkontrollon minden oké volt?

Zsóf!
Éljen Bubus gyógyulása! KépKép
Taliig tessék egészségesnek maradni! Kép

Sildike!
Én is a Brendonban meg a Megatoysban néztem és 15-16E körül láttam Kép
Én vagyok ilyen vaksi???Kép
Tejpépet Sinlacot kap, hy gyümivel keverem, Ill. Hipp vaníliás, Most meg milupa banánost eszik.
Ha gyümivel keverem, jobban bejön neki és a sinlacot is jobban szereti.
Bazsiszáj Kép Kukásautót Noel is imádja, van neki egy lego, hát nagy kedvenc!
Nálunk is megy már a dumálgatás a fiúk között, olyan édesek! Meg Noel simizi a fejét, beszélget hozzá, ha Leon esetleg elkezd sírni.
És Nolcsi is mindig azt akar enni, amit az öcsi.....Kép Tegnap én is duplán csináltam a pépet du.Kép

Dóri!
Sajnálom,hogy nem lettek jók a leletekKép
Halványka reménysugár is több mint a semmi!! Hátha javulni fog!

Jucc!
Babázásról én is ezt gondolomKép
Egy harmadikat mindenképpen szeretnék, ha a fiúk kicsit nagyobbak. De én is félek, hogy ha ő is felnő, akkor megint hiányozni fog egy kis csecsemőKép
Esküszöm szülnék is egy negyediket is, ha anyagilag nem lenne probléma. Pl. egy kisbuszt venni, hogy mindenki beleférjen, meg egy bazi nagy házat!
LisztérzékenységKép Jó, hogy nem az Balázs!

Dudukly!
4,5 hónaposan kezdtük a hozzátápit gyümivel. Hát nem volt nagy sikere, egy-két hét után megpróbáltuk a főzit is.
Az se igazán ment, csak puttyantott ki mindent a szájával. De 6 hósan, egyik napról a másikra elkezdett szépen kanalazni, úgyhogy kb. 2 hete eszik normálisan.
A du. szopit már elhagytuk olyan 5 hó körül (azért a gyümi után mindig megkínáltam, de egy idő után nem kellett, még ha nem is evett sokat).
Az edédet pegig olyan 1 hete váltottam ki. Most meg próbáljuk a de. szopit is elhagyni, nagyjából megy is. Sajna kevés a tej, mivel Leonka már lusta szopizni rendesen.
Én meg egy lusta dög vagyok a fejéshez, úgyhogy akkor inkább a hozzátápit kezdtük el.

Prüntyi!
Tündike nagyon édes, alvás Kép

Kuha!
Tök jókat vettél Gergőnek!Kép
Hát igen, én is imádom az angol rucikat, nagyon jókat lehet kifogni.
Gergő zabálnivaló a baseball sapibanKép

Flocika!
A házi börze engem is érdekelne!!!!
Mikor lehet menni? Vannak 92-98-as fiú rucik is?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sildike!

Parfétorta: juhhhhhhhhhhééééééééjjjjjjjjjj!!! Kép KépKép
Nekem mindegy,hogy miből van, péntekre úgyis felfüggesztem szerintem a fogyókúrámat.
Eredetileg tészta napom lesz, fentem is a fogam Cleo tonhalas tésztasalijára.Kép

De aztán megláttam Juc6 és Rokica által ígért gombás hamikat, meg azt a baromi sok muffint, és édességet, és mindent. Hm , nyam-nyam.
Erre most Te jössz itt nekem a parfétortával.
HÁt kész, úgy döntöttem, hogy pénteken nem fogyókúrázom.

Prüntyi!

Én is mindig készülök saját készítésű céklát adni Gergőnek, de soha nem jutok el odáig.
Tudom, hogy Mea adott már Lívinek, talán ha olvassa ezeket a sorokat, biztos szívesen segít.

Ha most nekiállnék, talán egy kis krumplit tennék bele.

Na, most egy ideig búcsúzom, mert megyünk Prüntyiék közelébe (Veresegyháza)vásárolni.

Itt a környéken ott van az egyetlen épkézláb bolt. Egy jó nagy CBA.
Persze, itt a fóti Cora is, de ha oda egyszer beszabadulok, akkor estig ott leszünk, és a pénztárcám is bánja Kép (Apa meg méginkább)

kuha

Kép
kuha

Jöttök a Veresi CBA-ba? Honnan jöttök? Ti nem pesten laktok? Vagy rosszul emlékszem?

Nincs kedvetek beugrani? Szivessen látlak titeket?
Ketten vagyunk itthon Tüncsivel.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Képzeljétek, még egy háromnegyedórás délutáni szundi is becsusszant!

Ezt a fővércsoport-összeférhetetlenséget eddig nem is tudtam! Én is 0-ás vagyok és a MÁV-ban szültem, akkor azért nézegették állandóan az ellenanyagszintet. Csak azt nem értem, hogy a Jánosban, ahova laborba jártam minek morogtak állandóan ezek miatt a vizsgálatok miatt??!

Ayse

ayse

Képzeljétek, még egy háromnegyedórás délutáni szundi is becsusszant!

Ezt a fővércsoport-összeférhetetlenséget eddig nem is tudtam! Én is 0-ás vagyok és a MÁV-ban szültem, akkor azért nézegették állandóan az ellenanyagszintet. Csak azt nem értem, hogy a Jánosban, ahova laborba jártam, minek morogtak állandóan ezek miatt a vizsgálatok miatt??!

Ayse

ayse

Lányok ez ám a telepátia. Éppen azon filózok, hogy hova induljak el vásárolni. Most akartam feldobni, hogy nem jár-e valaki a fóti Cora környékén. Na nem most, mert aki most ott van, az nem tudja olvasni a levelet, de pl. 1/2 óra múlva.

Kép
Kép Kép
sildike

Prüntyi Kép!
Jó a cékla csak úgy vízben megfőzve! Lilinek én is csináltam anno, és teljesen meglepődtem, hogy milyen finom, pedig amúgy nem komálom.
És ne lepődj, meg, ha utána rózsaszínűt pisil! (nekem első pillanatban kiszaladt a vér az arcomból!)

ayse

Sildike!
S adtál csokit Bazsikának, hogy Õ aztán tovább adja Lacikának???
Mert Anyukám mesélte, hogy engem is a Bátyám annyira szeretett, hogy mindig bemászott hozzám a kiságyba, s megetett (ált.ban ropival)sőt a nyalókájából is mindig adott, azaz sikeresen körbekente vele a képem, s ilyenkor úgy ragadtam, mint a csirízKép

Bukósisakos story nagyon szomorúKép, s tényleg az Õ fejükre kellett volna húzni.

Andi kösziKép
Halász Juci nekünk is van, de ezt az új CD-t: Hívd a Nagymamát! még én sem emésztettem meg. Vszínű többször kell majd meghallgatnom.
Nektek melyik van meg?

Barbi!
Köszi a kimerítő választKép!
C.

KépKép
cinka

Ayse, köszi, kipróbálom...

Kép

Kép
prüntyi

Cinka.
Köszi a gratut.Kép

Duda.
Mi is Johnsonst használunk,lehet Melinek se jó.Na majd elviszem a dokihoz,hogy tényleg adjon már rá valamit.

Megint kérdeznék tőletek.
Lassan itt az idő,hogy nagyobb kocsiülést vegyünk Melinek.Valaki vett már nagyobbat és ha igen milyet?Szerintetek érdemes a drágábbat venni?Meg melyik súlyhatárost:0-18kg,9-18kg,9-36kg?

ancsi26

Prüntyi!
Én is adtam már Bendegúznak, egy céklát meg egy kisebb krumplit simán megfőztem és összetrutyiztam. Szerintem is fincsi volt, bár Bendegúz azért annyira nem lelkesedett, de evett belőle hősiesen. (és utána vöröset kakilt, és brutál büdösetKép) Remélem majd megszereti, mert biztos egészséges.
Nekem most azt mondta egy ismerős gyerekorvos, hogy inkább ne adjak répát a gyereknek, annyira veszélyes a benne felhalmozódott sok sz.r miatt. Úgyhogy azt inkább üvegeset fogok adni neki ezentúl, remélhetőleg azt ellenőrzik mi kerül bele.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Cinka
Bazsika is megpróbálta már puszta szeretetből odaadni mindenét Lacinak, de mára már fújja a leckét, szerintem a talin is el fogja mondani:

Bazsi ójiási, Jaci pici töööjpe, nem iszik kakajót, nem iszik bocitejet cak anacicitejet, nem iszik Bazsi teáját, cak Bazsi iszik Laci teáját.Kép Bazsi nem eljveszi Jaci cumiját.Kép
A járókába viszont marha jól elvan, amióta Lacit is beteszem.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Prüntyi!

Miután Nati ennyire vacakul kezdett el eszegetni, és úgy döntöttem, a céklával nem mocskolom össze a konyhát. Erre a szomszéd csajszi mondja, hogy ő csinál a fiának csirkehusival és majd hoz át belőle. Nati elsőre 6 kanállal evett belőle, ami akkor még nagy szó volt!Kép
Szerintem simán vízben megfőzte, megpárolta a husit és összeturmixolta.
Ja, és Natinak a kakiját is elszinezte! Majdnem elájultam, úgy megijedtem!

Cinka!
Nekünk válogatás van belőle. Én nagyon szeretem!
Mary Poppins, csiribiri, bóbita, se hall se lát dömötör stb.
Mi a baj az új CD-vel? Nem hallottam még.

Nati dél óta alszik. A cicim lassan szétdurran.Kép
(fél 10-kor evett utoljára a torna miatt)

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Ancsi
Mi Bazsit 1 éves koráig menetiránynak háttal a hurcijában utaztattuk. Utána pedig Concord Trimax-ot vettünk neki, ez egy felső középkategóriás ülés.
9-36 kg-ig

Kép
Kép Kép
sildike

Ancsi!
Noelnek is Concord ülése van, de ez 0-18 kg-ig jó. Most 2 éves, de bőven jó még.
Most majd Noel kap egy nagyobbat és Leon megkapja Nolcsiét.
Egyébként mi is 1 éves koráig használtuk a hordozót, mondjuk ez 0-13 kg-ig van.
Szerintem ez attól is függ, mennyit használod az ülést (mármint hogy milyen drágát veszel).
Mi azért választottunk egy viszonylag drága ülést, mert nekem van kocsim, sokat vittem/viszem a fiúkat.
Majd minden nap használjuk az autót, így gyakran van benne a gyerek.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Na csajok, pont most írtam, hogy Leon nem iszik semmit.....
1,5 óra után felkelt, de ugye ez nála nagyon kevés, így gondoltam kap egy kis teát és hátha visszaalszik. Úgy bevágott vagy fél deci teát, hogy csak na Kép
Most már durmol megint vagy fél órája. Úgy látszik szomjas voltKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sildike!
Jaj, azt elfelejtettem, hogy a parfétorta jöhetKépKépKép
Én csak a vaníliát nem annyira szeretem, azon kívül szinte mindent szeretek.Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!
Neked volt extra 3/4 óra szundid, vagy AndrisnakKép??
Én is a MÁV-ban szültem, és nekem is 0-s, és nekem is vizsgálgatták (szerencsére)!Kép

Sildike!
Hát kész kidőőőőőőltem a FiadtólKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nagyon várom már, hogy lássalak Benneteket (is) "élőben"KépKép! Haláli egy család lehettek!!!

Andi!
Tkp. nincs semmi baj a CD-vel, csak 1-2 számnak annyira idétlen a szövege, hogy örülök, hogy Réka (még) nem értiKép De lehet, hogy csak nekem kell hozzáedződnömKép!

Na, nálunk most szopitime van + nyügike!
C.

KépKép
cinka

Szisztok, Kép
Davillia, Bab gratula a piciknek. Nagyon kis ügyik!
Sildike, hát szerintem tökéletes lesz. Az én meglepim még annyira meglepi, hogy én se tudom mi lesz Kép
Egyenlőre vettem egy Ice Teát, egy ananászlét és egy narilét.
Tényleg aki vásárolt már H&Mben, jó hely? Mert holnap nyilik az Árkádban is és én már nagyon várom. De a C&Ais jó szerintem.
Szerintem mi a talira 12-re megyünk mert 11-kor van egy kajálás és akkor utána. Tényleg írjon ha valakit fel tudok venni mert akkor legalább nem megyek egyedül. Határút, Kispest, Erzsébet, ezek megközelíthetőek számomra.
Rókica, köszi a számot. Felhívom ma a nőt.
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Csikken!
Én szeretem a H&M-et, jó dolgaik vannak. Ausztriában néha szoktunk vásárolni, jók a gyerekruhák is.
Kíváncsi vagyok, itthon milyen árakkal dolgoznak majd! Mert Ausztriában elég olcsó.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: