2006.03.08 09:17
2006.03.08 09:23
Szerintem marha jó volt a Fábry-műsor. Neked is tetszett? Jól értem, hogy a pasi kocsiját hozzák
Mióta Balázs/!/ megszületett, nem aludtam 4 óránál többet egyhuzamban...
Mi mindenképp szeretnénk mégegy babát, de én már előre gyanítom, hogy ha ő meglesz, akkor sem tudom majd elképzelni, hogy többet már nem babázhatok. De a végtelenségig ez nem mehet... Mindenesetre én már most is próbálom minden percét élvezni. Az első gyereknél még ment a bénázás, bár azt is imádtam persze, de ez most sokkal lazább dolog
Nagy ötlet a billentyűzet
Én meg verem a fejem a falba, hogy erre nem gondoltam. Nemrég dobtam ki egy rossz billntyűzetet, és most látom, hogyGergő is milyen szívesen püfölné. Néha az ölembe veszem, amikor itt vagyok/most is/, és majd megőrül, hogy ő is ütögethessen.
A hozzátápinál nagyon kell figyelni arra, hogy napokig csak egyfélét kapjon a baba, és csak azután jöhet a következő bevezetése. Tényleg nem egyszerű, én nem is fogom elsietni a dolgot, addig minden sokkal egyszerűbb
Nagyon jó hír, hogy Bubus meggyógyult! Hajrá tali! /erről jut eszembe: úgy volt, hogy féltesóm lesz Balázzsal, amíg én talizom. Tegnap telefonált az anyukája, hogy nem jó neki, és mi lenne, ha ő jönne? Sejtettem, hogy Balázs nem akarja. Végül meggyőztem, mert már annyira beleéltem magam, hogy megyek. Ma már megint újrakezdte, hogy ne menjek el, és ne jöjjön a Kati.../
Annak a pici reménysugárnak megy a drukk!!! 

2006.03.08 09:34

Én sem hinném, hogy bármelyik Anyuka is direkt rosszat tenne a saját gyermekének! Úgy bírom, amikor ilyen frappánsan össze tudod foglalni a lényeget! Lehet, hogy a bölcsek köve, mégis a Te párnád alatt lapul???
) 
(1/2 10-ig alszik), sőt még ott sem mint Ayse Andrisa
(egyhuzamban 6-7 óra alvás), de azért haladunk. Persze a tegnapi egész napos nyügijét csak úgy tudtam levezetni, hogy fürdés előtt egy jó 1/2 órát pucéran (ill. csak pelusban) végigtáncikáltam Vele a 100 Folk Celsius: Boldog Születésnapot c. kaziját. Hát mit ne mondjak, nekem is felért egy Fitness Norbival
2006.03.08 09:41
2006.03.08 10:01
! 

!
(csak szeretem a nyugit, amikor nem "rúgnak")
! 2006.03.08 10:04
!
!) 2006.03.08 10:08
! 2006.03.08 10:10

2006.03.08 10:33
, mikró ügyben szívemből szóltál. Én elhiszem, hogy vannak mikró-ellenesek, de szakcikket még én se olvastam bizonyítottan káros hatásról. Ami "kárt" tesz az ételben, azt megteszi bármilyen más melegítési módszer is. Tény, hogy egyenetlen lehet a melegítés, miután ott menet közben nem kavargatjuk az ételt, mint a tűzhelyen, ezért én melegítés után mindig várok pár percet, hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklet a kaján belül. Főzni én se nagyon szoktam benne, leginkább hatékonysági szempontból (a tűzhelyen egyszerűbb összeütnöm), viszont két kivétel van: virslit és pudingot mindig a mikróban készítek (illetve három, pattogatott kukit is
). Ezek nem főnek szét, nem égnek le, és gyorsabban elkészülnek, mint a gázon.
. Én is féltem, a párom szintén főcsoport összeférhetetlenségel született (anno sokat írtunk itt róla), későn vették észre, teljes vérátömlesztést kellett kapnia, szóval gázos volt... De Pálma szerencsére 0+, mint én
. Viszont, mivel előtte elvesztettem babát, folyamatosan ellenőrizték a terhesség alatt az ellenanyag-szintet (a mávkoriban a 0-ás és a negatív kismamáknál ez rutin). Tehát a rossz hír, hogya következő babá(i)d veszélyeztetettebbek lesznek...
). Én ettem szilvalekvárt (mindkettőn emésztését serkentendő
), és Pálmát szoptattam mint az őrült, kicsit kinyilt a szeme, már cicin volt. Nem is lett sárga, nem durrant be a cicim és az 5. napon nehezebb volt, mint születéskor.
, kitartás szivem. Pálma a 3. és a 4. hófordulóján is eljátszotta, hogy 3-4 napig állandóan kelt kajázni. Erről írtam is akkor. Persze, ha könnyebb, ideologizálhatjuk "növekedési ugrás"-sal, vagy, hogy nappal más elvonja a figyelmét a kajáról, stb. Én nem gyártottam hozzá elméletett, viszont aludtam vele napközben is. Esetleg bízd rá Marcit Apára, Nagyira, vagy a Lányokra és alucikálj egy órát (a pihi kell a tejcsitermeléshez, ugye emlékszel
). Nagy drukk, hogy Ti is hamar túl legyetek rajta.
, Te mikor vezetted be ezt a sokmindent Leonnak? Én egy hónapig kitartóan próbálkoztam, mire sikerült a pép+gyümi uzsonnát (szopival kiegészítve) véghezvinnem. Tegnap kostizta a répa+krumplit (édes, fini bébirépából!!!), nem volt elragadtatva...
). 2006.03.08 10:34
! 1/2 8 kor mentem én is aludni! Bár éjszaka így is 2 óránként fent volt...de legalább az elalvás nem sírós! Mondjuk, így rendszerint 6 kor kinyílik a csipája, de 1/2 8- 8 között vissza alszik 1 órára általában. Sőt a nappali alvások sem annyira sírósak már!
Úgy örülök neki, már csak az ébredéseiről kellene valahogy leszoktatni!
2006.03.08 10:53
2006.03.08 11:12
Erre mindig kell, hogy legyen idő házimunka és Netezés
k9zben is. Aztán, hogy ezek után ki hogy etet, itat stb. az már teljesen más dolog. Attól én is megőrülök, amikor azt mondják, hogy elkényeztetem a gyereket, ha mindig felveszem, amikor sír. Én imádom felvenni őket akkor is, ha nem sírnak és szerencsére ez van többször. Szeretem a puha kis bőrüket, a babaszagukat meg minden úgy ahogy vannak. Valahol azt olvastam - szerintem nagy igazság - hogy az elkényeztetés az, amikor megcsinálsz a gyerek helyett olyan dolgokat is, amit már ő is megtudna. Én a mai napig szívesen odabújok anyukámhoz, nem egyszer van, hogy az ölébe hajtom a fejem és csak simogatja. Akkor miért lenne más az én pici babám. Szerintem a gyerekeknek nagyon sokszor semmi bajuk, csak egy kis közelségre végynak. A férjem szokta néha mondani, hogy megetette, megitatta, tisztábba tette a Lacit (Bazsinál is előfordult) és mégis nyúgös. Na ilyenkor szoktam mondani, hogy csak egy kis anya kell neki. Ez általában be is jön. Egy kis ölelgetés, puszilgatás aztán már nyugi is van. A kaja meg legyen mindenkinak a saját ügye.
Utána viszont be nem áll a szája. A gyerekeket pedig imádja. Képzeld már suskusolnak a Lacikával. Ma reggel Bazsi odabújt hozzá és csak ennyit hallottam a fürdőből: pssspsssssppp. Ude Jacika? Majd közölte velem, hogy vegyek elő egy kis csokit, mert Laci is enne, meg persze ő is.
), még Bazsika idején találtam egy helyet, ahol lehet bérelni. 4500 Ft havonta. Amúgy ott olcsóbbak az avent és a medela cuccok, meg sok szoptatós meltartó is van. Én szinte mindent ott veszek ami a gyerekeknek a kajához, meg az iváshoz kell. 

). Hozzáteszem, apukámnak hátul lapos a fej, anyukámnak felül és mivel a gyerekek állítólag a nagyszülőktől örökölnek sok mindent lehet nállunk a harmadik baba kockafejű lesz. Na mindeg ysvájci anyukának tökéletes gyerek kellett a tökéletes családba nem egy kicsit lapos fejű, ígyhát elmentek a gyermekorvoshoz. És most kapaszkodjatok meg: az orvos ahelyett, hogy páros lábbal rúgta volna ki őket, hogy inkább szeretgessék a babájukat, meg foglalkozzanak vele mit csinált? Felírt az 5 hónapos gyereknek egy gipsz bukósisakot, amit 2 hónapon keresztül napi 16 órán át kellett hordani akisfiúnak. Amikor nálunk voltak nem értették, hogy Bazsika miért ilyen nyugodt, mikor az ő gyerekük meg egy kis idegroncs. Aztán utána nézegették a Bazsi fejét és megállapították, hogy hátul mintha egy kicsit lapos lenne.
Ilyenkor szokta a barátnőm anyukája mondani, hogy az emberiség egy része megérett a pusztulásra.

2006.03.08 11:51
Duplán , a kengyel miatt!
)

2006.03.08 12:09
2006.03.08 12:16

2006.03.08 12:19

2006.03.08 12:33
2006.03.08 12:46
2006.03.08 12:56

2006.03.08 13:00
2006.03.08 13:24
2006.03.08 13:45
. Tudom, hogy 100%-ig még nem megnyugtató, de akkor is jobb, mint ha most az ellenkezőjét tudatták volna Veled. 
.
!
:!!

! 2006.03.08 14:02

éljen, éljen!
2006.03.08 14:12
! 

!
!
!), hogy miért nem fogok mosnivaló pelust használni. Nem hiszem, hogy a környezetszennyezés alfája és omegája a pelus lenne. A pelus mosás is elég sok környezetszennyezéssel jár (mosóporgyártás, -szállítás, szennyvíz, energia). És eszméletlen sok ideig tart. Ezt inkább a gyerekemmel töltöm.
!
8 éves korom óta fejfájós vagyok, szerencsére nem migrén, "csak" tenziós, de a szopi alatt nem szerencséltet annyiszor, mint egyébként.
. 2006.03.08 14:17
2006.03.08 14:39
2006.03.08 15:01

Kukásautót Noel is imádja, van neki egy lego, hát nagy kedvenc!
Tegnap én is duplán csináltam a pépet du.
Jó, hogy nem az Balázs!
2006.03.08 15:06

(Apa meg méginkább) 2006.03.08 15:18
2006.03.08 15:18
2006.03.08 15:22
! 2006.03.08 15:25
, s tényleg az Õ fejükre kellett volna húzni.
! 2006.03.08 15:36
2006.03.08 15:36
) Remélem majd megszereti, mert biztos egészséges. 2006.03.08 15:38
Bazsi nem eljveszi Jaci cumiját.

2006.03.08 15:40
2006.03.08 15:53
2006.03.08 16:03
??

! Haláli egy család lehettek!!!
De lehet, hogy csak nekem kell hozzáedződnöm
! 2006.03.08 16:17

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint