A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Barbi,
igen, elkalandoztam, van egy veresegyházi,(ahova irogat néhány szadai kismama is) de nagyon gyér a forgalom, van hogy napokig senki nem ir...
mélem megkaptad?

Manoka,
köszi a gratuláciot Bálint nevében isKép
mi egy ideje küzdünk a napi 1 alvásra valo áttéréssel, de hol sikerül, hol nem. Amiota meg korabban ébred reggel (fél 7), azota megint 2x alszik egy nap. pedig már 14 hósKép

Lányok, miféle bolygok esküdhettek össze ellenünk ma??? Ritka pocsék események jöttek egymás után... elöször egy 30e Ft-os birságot kaptunk, aztán a Tecso parkoloban belénk tolatott egy tahó, és még betétlapot sem volt hajlandó adni... Szegény B meg érezhette hogy tiszta idegek vagyunk egész délután, és nem birt elaludni, csak sirt meg kiabált orakon keresztül, amitol persze még jobban kiborultam... Még sosem volt ilyen, hogy kimaradt a du-i alvása. Most 7-kor meg már elájult, kivancsi leszek, meddig huzza a lobört... Ah, muszáj volt innom egy kis körte páleszt, mielött végleg kipurcanokKép

KépKép
fibi

Den!
Megírtam mélben Kép
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Indi, ki lesz veled szülésen? Dominóapuka ideér addigra?

Johi, majd összeguberálom és átküldöm neked a legmocskosabbakat, ok? Kép

tök rosszul jártam, mert mire ip-t kaptam a fogorvostól a kiesett tömésem pótlására, nagyon elkezdett fájni Kép úgyhogy kénytelen voltam bedobni egy cuba librét, mert a homeós cuccok nem értek semmitKép pénteken megyek biai fogorvosnénihez, hű, de sokára van, au

Zsanci, megkapod a főszerepet? ne csigázz, milyen volt? Kép

votiv 8)
votiv

Fibi, isten-isten Kép
fűdeszar napod voltKép milyen bírságot kaptatok? felírtátok a tahótolató rendszámát? az ilyet fel kell jelenteni
Isti bírja napi egy alvással, ha van vmi elmenetel, de a napi 2 alvással az igazi. jó az alvókája, mint az anyjának (csak ő sajna már nem engedheti meg magának...) sebaj, majd ha kamasz lesz, együtt húzzuk a lóbőrt, és alig bírunk majd felkelni Kép

votiv 8)
votiv

Szia Fibi! Méledet megkaptam, de időigényes a válasz :-)

A mai napi történeted tényleg nem egy sikersztori... Majd holnap jobban látod :-) Addig is használd ki B. alvását, s ugorj Apára (kacsintás helye)

A képet majd utána utánozd!Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zsanci! Hogy sikerült?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Votiv!
Át tudom érezni a helyzetedet. 5 napja újra beindult a bölcsességfogam. 3 napig a falat vakartam. FogzokKép

Kép
Kép
zuzmo1

JucKép
Ordítok majd akkor érted, olyan hangosan, hogy az új pecóban is meghalldKép És nagyon kösziKép

VotivKép
Nem ér ide sajnosKép
Lenne jelentkező, aki bejönne, de én úgy érzem, ahogyan a fogantatás körüli teendők, úgy a születés is csak erre a három emberre tartozik, így inkább egymagamban a deddel és a kórházi néppel ugrunk neki a dolognak. Férjecske pedig majd addig ott eszi a kefét a messzi távolban.

Mása csinált rólam egy pocakos képet, de nem mostanában lesz az, amikor időt talál a felrakásra...

indianyo

Jaj, és VotivKép
Cuba Libre azért jól csengő fájdalomcsillapító-márkanévKép De csütörtök nagyon messze van...

ZuzmoKép Neked is kívánok finom kis pálikanyeleteket ill. szegfűszegolajat bölcsességfogra.. bár utóbbit gyakran kell ismételni, azrét hátha... Italozás meg még a frontokat is segít feledtetniKép

ZsanciKép Még fokozod egy kicsit a feszültséget a hírekkel? Kép

indianyo

Indi! Félek, ha nekiállnék pálinkázni, Bazsó is itt dajdajozna! Már nem is emlékszem, mikor ittam egy jót utoljára. Az meg, hogy legközelebb mikor ihatok, csak Bazsón múlikKép Pedig egy Cuba Libre szerintem engem is helyreraknaKép

Kép
Kép
zuzmo1

Indi!

nem kell ordítanod,majd dobj egy msm-t.A számomat megírom majd MSN.Kép

Juc
20170114224602

Indi Kép hogy nem lesz ott az apuka
egyáltalán nem tud jönni, és csak akkor találkoztok majd, ha Ti mentek ki hozzá? vagy jön, csak nem a kiírásra?
és megértem, hogy egyedül mész be, végülis a szülés intim dolog, és se vittem volna be az apukán kívül senkit. azért nagy bátorság ám egyedül bemenni, riszpekt! de ha már a karodban tartod majd kis Dominót, többé már nem is leszel egyedül (soha!Kép) Kép

Zúzmó, részvétem Kép nincs otthon egy kis dentinox? Kép

votiv 8)
votiv

szoptatás alatt én sem ittam egy kortyot sem, de azóta! KépKépKép

egyszer, ha már "senki nem szoptat", elmegyünk együtt egy igazit bulizni? Kép

votiv 8)
votiv

Fibi!
A mai napod tényleg gáz Kép Küldök egy kis ++++++++energiát Kép

Bog!
Köszi, mailt megkaptam. Még nem vagyok wiw-en, majd szerdán felvilágosíthatsz, h mi az... Kép

Zuzmó, Votiv!
Fogas problémákra bulást!!

Indi!
Örülök, hogy minden okés! Kép Kár, hogy apa nem lesz jelen Kép , de azt hiszem igazad van, ami a szülést és a résztvevőket illeti.

Kép
Kép
denizsa

Lányok,
kövezzetek meg, de én így szoptatás alatt is néha (mondjuk havonta 2x) megiszom egy fél pohár bort. Azért szóbaálltok még velem?

Zsanci!
Mi volt?

L, aludni.

Kép
Kép
manoka11

JucKép Köszi, akkor lebeszéljük.

VotivKép ZuzmóKép Sajnos nem tud egyáltalán jönniKép Nem is akarom ezzel stresszelni, úgyis olyan nehéz neki... Majd aztán jól bepótoljuk és megtaníthatja a kisfiát mindenféle disznóságra, hogy bosszantani tudjanakKép
Én viszont nem leszek egyedül, hiszen ketten születünkKépKépKép

indianyo

Votiv!
Miért nem mentél el az aranyos Olgika-fogdoktornéninkhez Grétre??? Kép

Manó!
Bor nekem is lecsúszik néha...családi ünnepeken, barátokkal...de egyszer már én úgy szeretném úgy, hogy minden lelkiismeretfurdalás nélkül tegyem Kép
Egy barátnőmmel szoktunk ezen poénkodni mindig, hogy ha majd megszültük és jó sokáig szoptattuk az összes gyerekeinket, egyszer jól elmegyünk mulatni Kép....De Votiv, Veled is szívesen megyek majd!!! Kép

Zsan!
Írj má', hogy mi volt!!!!!

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

sziasztok,
MEGJÖTTEM!!! mostanáig tartott..húúúúúúú, eszem valamit!
annyit előljáróban, h egy tapasztalattal több lettem...Kép
aranyosak vagytok, h igy érdeklődtök!!!
szal, hamarosan vissza!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan!

Enni?Minek aztKép
Na vasalgatok még és visszanézek,hogy mi volt veled.
20170114224602

Bog nem, kicsit halogattam a dolgot, aztán mikor kezdett kritikussá válni, épp ajánlott egy ismerős egy biai fogdokit, és kapva kaptam rajta, hogy nem kell messzire menni, és elég hamarra kaptam ip-t, bár ezt már felülbíráltam...
de aztán lehet, hogy csak az sos munkát csináltatom meg vele, ha nem szimpi, és utána keresek mást hosszú távra Kép mert részben a terhesség/szoptatás, részben pedig az ex-fogorvosom slendriánsága miatt kerültem ilyen rossz állapotba Kép
akkor a buli áll, de remélem nem tíz év múlva! Kép

Indi, és Ti mikor utaztok majd ki kisfiaddal? és ugye onnan is tudsz majd netezni? Kép

votiv 8)
votiv

Manoka,
Mehetek Veled együtt a kövezésre, mert nekem is lecsuszik néha-néha ez+azKép Barna söröcske, vörös borocska, és a szülinapomon kicsi bélizkeKép
És ha már nem fog szopizni Bálint, akkor koktélozhatunk is együtt, igaz Votiv?Kép

Indi,
ha hiszed, ha nem, ugyanazt akartam kérdezni, mint Votiv, hogy Apa itt lesz e szülésnél... és mikor jön látni a kis bébit? és lesz, aki segitsen az elsö napokban?

Barbi,
Apára ráugortam, de összeesett alattam szegényKép

Votiv,
férjem elfelejtett elmenni egy birosagi targyalasra, tanunak idézték be, emiatt a birságKép Tahótolato rendszama megvan, végül beleegyezett h kifizeti a kárt, csak a biztositas megemelése miatt nem akart betétlapot adni. De amikor odajött egy nö, hogy tanuskodna, és nyugodtan hivjuk a rendörséget, akkor meggondolta magat...

Deni,
pozitiv energy-t kösziKép Ha akarod, meghivlak wiw-re, és akkor megtudod, mi azKép
Ha most B nem sir még fel, mélek gyorsan a szerdárolKép

KépKép
fibi

Zsanci,
ne csigázz mááá minket, majd eszel holnapKép

KépKép
fibi

ENGEM MEG AZÉRT KÖVEZZETEK, mert már párszor ettem erős kaját, igaz úgy meghajtott, hogy szvsz a tejbe semmi nem ment belőle, de sajnos nem bírtam ki Kép. a piát kibírnám még évekig, csak hát zabagép vagyok.

Juc!
épp akartam is kérdezni, hogy hogyan tovább. áttelepíttetitek a vonalasotokat?

Indi!
majd bemehetünk látogatni? Kép tarthatunk egy talit a Szt. Imrében is :D

ancsipancsi

Ancsi!

Át,de azt alig használjuk egyébként.
20170114224602

Fibi, azt mondja a jogász itt az ágyambanKép, hogy ha nagyon meg tudjátok indokolni a hiányzást (pl orvosi papírral), akkor utólag is törölhetik a bírságot!

ja és követ tessék, áramvonalasat, kicsit, nagyot, szögleteset, kereketKép

votiv 8)
votiv

Az én kicsi fiam már csak állva tudja elképzelni az életét Kép...és a leglehetetlenebb helyeken próbálgatja csiszolgatni eme képességét Kép...viszont még leülni nem mindig sikerül, így ha hosszú percek után elfárad, akkor nagyon gondolkodik, hogy most mi legyen Kép
Íme egy illusztráció ma délutánról Kép:
Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Votiv!
Sajnálom, de ha majd érdekel a doki szólj!!!
És a barátnőmmel is általában ezzel a mondattal fejezzük be a diskurzust Kép: "reméljük nem 10 év múlva" Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka, hogy Doni milyen ügyes!!! Kép
és tényleg remélem...! Kép

Zsan, hol vagy már? addig nem megyek el aludni Kép ne szúrj ki velem Kép

votiv 8)
votiv

Votiv,
üdvözlöm a jogászt az ágyadbanKépKép elöször azt olvastam h az "agyamban"Kép és kösziiiKép Párom mondta is delutan, hogy ez lehet h megoldaná, csak uuugy utaljuk az ilyen kis csalást. meg nincs is doki ismerösünkKép

Bog,
Doni édes, ügyes nagyfiuKép

Bálint ma meg azzal játszott, hogy elörángatta az apja egerét a táskábol, és a kábelt bedugta a porszivoba (ahova én a csövet szoktam, és ellesteKép)

KépKép
fibi

Jucus!
akkor mivel neteztek?
ez engem érdekelne, mert én is leszek ilyen helyzetben.
sajna Lindi nem jön mostanában, pedig ő is mondta, hogy férje valami mobil netet vitt haza, és azon neteztek. jó lenne tudni a részleteket.

Bogárka!
ahhoz képest, hogy augban még egy kis lecsuklott fejű alvósbaba volt Doni a kendődben Kép, most egy totál nagyfiú! Kép

ancsipancsi

Doni nagyon ügyes!!! Bazsó is folyton állni akar, és megy a kanapé mellett a kanapéba kapaszkodva, sokszor még a fogával is kapaszkodikKép és ha a végére ér, akkor ő is elkezd gondolkodni, mint Doni, hogy akkor most mi van???Kép

Fibi! Bálint is nagyon édes lehetettKép Lassan rábízhatod a takarítást!

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi!
nem kell ahhoz ismerős. elméletileg elég neki egy boríték.

ancsipancsi

ne haragudjatok, elszállt MINDEN, amit irtam.
Levi is foglalta a gépet, nálul is összejött minden a cégnél, Igi közben nagyon beteg lett...
holnap, jó????
nagyon sajna, de most nagyon kész vagyok. Nem volt rossz élmény, bár biztos nem én leszek a tuti.
Holnap mindent elmesélek. Elég kalandos volt...Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

No, Rékát leraktam, szakdogához írtam 3 oldalt (szép ráérősen) hallod Zsan?Kép Tudom, menjek a fenébe.Kép És csak olvastam és olvastam vissza.Kép

Bog, Doni nagyon ügyes, és a kéztartása sem utolsó, nanu-nanuKép

Macs, ha olvasod, megyünk!
zanza

Ancsi!

UPC
20170114224602

Bog! Kép
Doni szuperügyes! Gratula a fiadhoz!

Fibi! Kép
Mail ment, fiad és a porszívó esete király Kép

De most már én húzok aludni, jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
denizsa

Zsan, remélem holnapra Igi is jobban lesz!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

Végre itt vannak a képek:
Beni Shreket rajzolt
Kép
a menö Bogi csaj
Kép
és a torták
Kép
Kókusz
kókuszdió

És még

Kép
Na és Beni " Apa után szabadon"
Kép
A csajszik Apukámmal

Pusza
Kókusz
kókuszdió

Baranyhimlos infokat koszonom.

Macs, es Cirpi mekkora taslikat kapott a fotozas utan?

Zs, miujsag???? Es H&Mbe azert merek elmenni, mert ez mar nem az elso bolt, mert nem nyitasnap megyek es mert nem hallottam olyan akciorol, amiert szettaposhatnanak. De ha pentekig nem tudom megnezne, eloben a babaverdaim, akkor inkabb azokat fogom felkutatni es h&m-et halasztom.

Manoka, Ildi, ertetek tenyleg jobban aggodom, ha lift nelkuli emeleten laktok, uuu Kép Nincs valami kozos tarolo a foldszinten, ahova be lehetne nyomni a babakocsit? Neet mostmar nem is erdekes Kép

Neet, klasszikus, azaz fapados ernyokocsik szart sem ernek. En most azert akarok uj babaverdat, mert mar kilenc honapja ernyoverdat hasznalok es most rajottem, hogy mennyire nem jo: a gyereknek is kenyelmetlen (ha ebben elalszik rossz nezni, ahogy lebicsaklik a feje, hat valamennyire dontheto elmeletileg, de gyakorlatilag nem akkor, ha gyerek mar benne van es egyebkent sem olyan jo az uloresze, ha nem is alszik el a gyerek, akkoris sokszor nagyon lecsuszik benne, ebben tobb orat utaztatni kinzas!!), teteje talan csak nap ellen ved, hidegben nem is hasznalom, csak eltakarja a gyereket, masra nem jo, tolokar nekem kenyelmetlen (egy kezzel iranyithatatlan), bevasarlohalo nincs alul, a tolokarra akasztott cucctol instabil lesz a kocsi, jarmuvekre ugyan nem emelgettem, de igy is volt, hogy ossze akart csukodni parszor menet kozben stb stb Esovedo van, nagyobb kocsim labzsakja lehet, hogy jo ra, sosem probaltam. Sulyban ugyanannyi, mint amiket most nezek (Peg Perego Aria es Chicco Ponee), de eg es fold, ossze sem lehet oket hasonlitani! Fapados ernyokocsi szerintem csak nyari kanikulaban jo, mikor a gyerek egyszal pelusban kozlekedik es csak egy flaska vizet meg egy darab tiszta pelust visztek magatokkal a sivatagba setalni...

Ja en is az a reteg vagyok TV szempontbol, aki soha nem nezi, nehany musort felvesz, de azokat sem nezi meg. Ja de, a Cliffordot millioszor is a csajommal Kép

Nyelvtanulas oviban meg bolcsiben (mert ma ilyen hirdetest is olvastam!) szerintem is hulyeseg. Meg a millio kulonora kiskorban. Es ezek a horrorpenzek, de tenyleg nem mindegy, hol hogyan vigyaznak a gyermekunkre. En attol kapok gutautest, ha ovonenik egy kupacban trecselnek az udvaron, gyerekek meg kozben homokot szornak egymas szemebe, vagy hazamennek (ocsemmel volt ilyen, rossz volt a kerites es o kibujt es hazajott, aztan persze dadusneni "legszivesebben veresre verte volna a feneket", mikor visszamentunk valami cuccaert, de en meg csak a tini novere voltam es nem a szuloje ugyebar, ugyhogy en nem mondtam semmit, pedig ez minosithetetlen viselkedes es hozzaallas volt). Ja, hugom meselte, hogy hetvegen beszelgetett egy oteves kislannyal, aki azt mondta, hogy akkor szereti az ovit, amikor jatszanak vele a tobbiek... ez is erdekes, ha ovoneni eszre sem veszi, hogy van olyan gyerek, akit esetleg a tobbiek valahogy kirekesztenek es csak egyedul kokadozik egy sarokban... Na mindegy, az a lenyeg, hogy gyerekekre vigyazni hatalmas felelosseg, nagyon szep es nagyon nehez feladat, meg egyre is, nemhogy egy csomora!!

Zuzmo, koszi a babakocsiinfot. Egyebkentmeg vizallo telefon nincs, csak cseppallo. Enyem az, es a ket deci viztol, ami raomlott rogton kipurcant. De allitolag van valami szilikon tok buvaroknak, ami 100 meteres melysegig jo, csak azt nem tudom elkepzelni, hogyan hasznaljak a telefont, ha ebben van...

Manoka, alvas egyedfuggo Kép nyuszi kb egyeveesn tert at az egyre, de vannak mazlista mamak, akiknek masfelig is nyomja a gyerek a kettot
moose

...ma baromi sokat irtatok... biztos kihagytam valamiket, amit meg akartam...

Iginek mielobbi gyogyulast!

De Lilla, Doni es Kokuszgyerekek nagyon helyesek! Kokusz!! Ugye nincs penge a borotvaban??!!

Annasara, koszi az infot.

Manoka Kép en mostmar nem baratkozom veled, de inkabb a cumiugy miatt...

na el aludni
moose

No, megint korán keltünk, mert az olyan jó KépKépKép

MooseKép Én is ugyenezt érzem az esernyőkocsikkal kapcsolatban - konkrétan utálom őket. Nagy dilemmában vagyunk, mert hát akkor milyen kocsit vegyünk, mi egy babának is kényelmes alváshoz, meg egy nagyobb is jól érzi magát benne, és repülőre is felmehetünk vele, mert könnyű és összecsukható?

Még nem látom át a babakocsival városban közlekedés összes hátrányát, de minden elismerésem a tiétek, mamik, mert nem tűnik egyszerű dolognak...

Zuzmó Kép BogárkaKép Szóval az állóhlyzet serkenti a gondolkodást, netán fordítva?Kép

Köszönöm szépen gyermekem apja iránti érdeklődést, pillanatnyilag sajnos nem tudjuk, mikor találkozunk, elég nagy csoda kéne ahhoz, hogy ő jöjjön ide értünk... De a remény hal meg utoljáraKép
Kint is tudok majd netezni, este, amikor az uram hazajön a laptopjával... Hétvégén biztosan, ha kőgazdagok leszünk, akkor pedig nekem is lesz laptopom és máris mehet a net. Kint egyébként a mobilról netezés fillérekbe kerül némelyik szolgáltatónál...

AncsiKép Ehhez kapcslódik: itthoni mobilokról is lehet, ha van rajtuk GPRS szolgáltatás, de itthon a forgalom után fizetsz, ami iszonyú drága dolog sajnos. Kell hozzá egy adatkábel vagy egy blootooth nevű kis kütyü, ami közvetíti az adást a telefon és a számítógép között és egy szoftver, amit a számítógépre telepítesz.

A kisbabához szerintem nemigen kell segítség (túl optimista vagyok???), a többiben pedig itt van anyukám, aki ugyan nagy mestere az életem megnehezítésének, de meg fog olyan dolgokat oldani, mint bevásárlás, takarítás, főzés, úgyhogy nekem igazából ezekre kevés gondom lesz.

ZsanciKép Igigboynak jobbulást, te jó alaposan reggelizzél és aztán majd írjálKép

Mindenkinek tsókok és szép napotKép

indianyo

Hehe, a babanet megint álmos, egy óráig tartott, míg elment az üzenet, de legalább elment, nem úgy, mint tegnap, amikor megevett egy csomó hsz-t

indianyo

AncsiKép helyesbítek: BLUETOOTH Kép

indianyo

Indi, na pont erre kell a segítség Kép nekem a nagyikám segített az első 2 héten főzött ránk (rám és apjukra is) ez is nagy segítség volt, mert ha finomat eszünk és tele a hasunk, mi sokkal szebbnek látjuk a világot Kép és ekkor kezdtek pedig besűrűsödni a felhök szoptatásügyileg

Ancsi, úgy tudom, chellód van, nekem is volt. és költöztettem is. először azt derítsd ki, hogy az új helyen van-e kábelük. ha van, minden ok, akkor csak a költözés előtt 2 nappal betelefonálsz a upc-nek, hogy költözöl, küldjenek ki egy muksót az új helyre, aki beköt, és a szerkót te viszed magaddal.
akkor van csak baj, ha esetleg nincs arrafele kábel, mert akkor 2-3 hónapba is beletelhet, mire kiépítik. újságírói protekcióval volt nekünk egy teljes hónap...

votiv 8)
votiv

Fibi, törvénytisztelő honpolgárok a megadott időben eleget tesznek állampolgári kötelezettségeiknek Kép
biztos lenne annak a 30 rugónak jobb helye is
ezt már nem a jogászom mondja Kép

votiv 8)
votiv

Zsanci, szegény kis Igi, remélem már jobban van! azért majd mesélj Kép

Indi, egyébként mi a szöszt csináltál a gép előtt hajnali ötkor??? Kép na majd ha anyuka leszöl, megtudod, milyen értékes az alvásidő! ilyenkor bulizni... KépKépKép

Moose, szerintem lesz nyitási akció árkádi H&M-ben és taposódás is, főleg hogy ott lesz gyerekruha részleg is. szóval ha máshol nem is, de a gyerekruháknál bazi nagy lökdösődés lesz még egy darabig. egyébként szívesen elmennék veled én is, és tisztítanám előtted az utat! Kép

votiv 8)
votiv

Moose
Nyugi, Tokos borotvát kapott és el lett neki magyarázva, hogy ezt csak itthon szabad kipróbálni az apával együtt.

Köszi

Kókusz
kókuszdió

Kókusz, gyönyörűek, csodálatosak a gyermekeid, és nagyon boldogságosakKép
Beni kész férfiKép Lencsi és Bogi szépséges, vidám, tiszta pirospozsgás kis huncut csajszikKép

votiv 8)
votiv

nem tudok ma se menni tornára, homeopátiás csodadoktorhoz megyek abban az időben KépKép

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: