Sziasztok lányok!
Először is köszi a sok együttérző hozzászólást. Nem nagyon szoktam erről beszélni, mert igazából már nincs jelentőssége, de tagnap anyuval beszéltünk erről ebéd után és annyira bennem maradt, hogy estére már totál szar kedvem volt attól ami történt. Pedig már nincs is semmi baj.
Egyébként már akartam kérdezni azokat, akik az Istvánban szültek, hogy milyen tapasztalatuk volt? Én ha a dokim és a szülésznőm nem ott lett volna, akkor már másodszorra sem megyek vissza. Már Bazsinál is nagyon rossz véleményem volt a csecsemős orvosokról. Főleg a szoptatós főguru S.K. doktronőről. Azt mondják, hogy vannak anyukák, akik nem szimpatikusak neki és azokkal szarakodik. Nálunk Bazsit először azért nem akarta kiengedni, mert nem indult meg a súlya. A csecsemős nővérek úgy írtak be magasabb adatot, hogy ne legyen semmi gond. Aztán pedig nem hitte el a vérvétel eredményét, mert szerinte sárgább a gyerek. Még egyszer megszúrták Bazsit, velem pedig közölte, hogy ahogy a gyerek megnyikkan azonall szoptassam. Aztán másnap reggel ugyanolyan sárgán kontroll vérvétel nélkül hazaengedtek minket. Csakhogy a mellbimbóm addigra egy merő seb volt a folyamatos szoptatástól, én pedig hulla voltam. Ráadásul otthon belüvelt a tej is, belázasodtam. Utána 2 hónapig szinte folyamatosan gyulladt volt a mellem és egyre kevesebb lett a tejem. Aztán hála az égnek abba is hagytam a szoptatást. Utáltam az egészet úgy ahogy van.
Most a Lacinál pedig történt ami történt. A harmadik babát biztos, hogy nem itt fogom szülni. Már sajnálom, hogy nem érdeklődtem jobban utána, de pl. közületek aki ott szült tudta, hogy nincs éjszaka csecsemős orvos? Én még Bazsika után sem tudtam, mert nem volt semmi baj.
Egyébként az intenzíven nagyon rossz véleménnyel vannak a "bababarát" kórházakról. Azt mondják, hogy a nagy szabadság miatt annyi fertőzést elkapott baba van, hogy nem is gondolnánk. A folyadékpótlás tiltása miatt pedig rengeteg sárga babát visznek be, akiknek amúgy semmi bajuk nem lenne, csak egyszerűen besárgulnak a folyadékhiány miatt. Ja és azt is mondták, hogy ezt a sárgaságot okozó anyagot nem az anyatej, hanem a tea bontja legjobban. Pedig ott is voltak olyan ápolónők, akik elkötelezett hívei voltak a szoptatásnak, csak nem estek át a ló másik oldalára.
Na jó, ennyit a régi rossz élémnyekről. Ma már teljesen jó napom van.
Barbi
Leon nagyon aranyos a kis kabátkájában. Vagány szerkó van rajta. Én is imádom így öltöztetni a fiúkat.
Ti aztán tudtok élni.

Nálunk Lacika már nem szopizik, úgyhogy én minden lelkiismeretfurdalás nélkül iszom a Cuba Libre-t. Bár inkább szoptatnék, ennek a kis hústoronynak már nem kell a tejci csak a főzi, meg a gyümi.
Vista Cafe

, Portside

Én sem igazán szeretem, mert nagyon szűk és mindig sokan vannak. Mire az ember lánya elér a pulthoz, addigra már fél Budapest végigtaperolta a popóját.
Nemesek
Én ugyan nem tudtam Bazsi és Lacit sem hosszú ideig szoptatni, de Bazsit pl. 1 éves koráig soha nem raktam be úgy az ágyába, hogy még ébren lett volna. Mindig a cumsüvegen aludt el a mi ágyunkban. Aztán egyszer csakbetettük az ágyba és ott simogattuk meg fogtuk a kezét elalvásig. Szerintem nincs ezzel semmi baj, én sem szeretem ha sír.
Nyúlné
Kisnyúl NB 1-es a sapiban, meg csak úgy általában is. Szerencse, hogy Kisnyúl és apukád így összehaverkodtak. Nekem egy volt pasim ébredés után elkezdett egy ismerősünk kislányának bolondozni és elvette a kezéből a kis kockasajtját és úgy csinált, mintha megenné. A kislány most 8 éves és még mindig utálja a srácot.
Vérnyomásról annyit, hogy amikor már terhesen vérvétel után elmentem a háziorvosomhoz és megmérte a vérnyomásomat a 90/60-ra megkérdezte, hogy ki idegesített így fel.

Duda
Nálunk Dunakeszin is nagy hó van, mi az előbb mentünk át játszani Bazsika szerelméhez, de alig tudtam áttolni a nagykerekű babakocsit. Szerintem is áttehetjük a sétát, mert ha marad a hó az nem jó, viszont ha olvad, akkor nekem Bazsika olyan lesz, mint egy dagonyázó kismalac. A végső döntést hagyjuk reggelre, mert mondjuk ha ma elolvad a hó, holnap pedig megfagy a sár, akkor felőlem akár mehetünk is. Én mindent elraktam a holnapi napról.
A képek egyszerre voltak szuperek és övön aluliak is.
Tünde
Nálunk Lacika akkorákat büfög, hogy reggelente evés után kiviszem a szobából nehogy felébressze Bazsikát. Büfizés: Nálunk Bazsikát apukám tanította büfizni, mert akkor még náluk laktunk. A következő képpen: "Nézd Bazsika Papa iszik egy korty sört, aztán..."
Az olajbogyót én is utálom.
Ti nem szoktatok átmenni a határon gyerekruhát vásárolni? Szerintem sokkal olcsóbb, szebb és jobb minőségű, mint itthon Szlovákiában és Ausztriában is. A kismama ruhák is.
Róki
Biopiacon vásárolsz, aztán meg mikróban párolod a kaját?

Én valahol azt olvastam, talána Kismamában, hogy csecsemőknek és beteg gyerekeknek nem jó mikrózni.
Zsuzsa nagyon aranyos a répával.
David hormonjai hogy vannak a teától?
Azt én sem gondoltam, hogy olyan ellátásban lesz részem mondjuk, mint Telkiben, de azt azért nem is feltételeztem, hogy nincs csecsemőorvos.

De most már erre az alapvető dologra is rá fogok kérdezni, amikor szülészetet választok a következő babához.
Sis
Máté mindig olyan jókedvű kisfiú.
Az alvásmennyiségeket én is félve írtam le látva, hogy a legtöbb baba még 2-3 óránként ébredezik éjszaka.
Benianyu
Jó kis hétvége lehetett Nálatok.

Én nagyon szeretem ha hozzánk vendégek jönnek. Bazsika pedig még nálam is jobban. Annyira élvezi a kávéfőzést, darálást, hogy ahogy valaki beteszi hozzánk a lábát azonnal mondja: "Szia, hod jagy? Kéjsz kájét?"
Bazsika is játszik néha babával is, főleg mióta terhes lettem Lacival. Egyébként ez szerintem egyáltalán nem furcsa. Azt mondják, hogy egy kisgyerek mindig a család tükre és nálunk a férjem ugyanúgy tisztába teszi, megfürdeti, megeteti és elaltatja őket, ha én mást csinálok éppen.
Napsugar
A fánk nagyon fincsi volt, na mondjuk nem annyira mint a nagymamámé, de nem is volt olyan macerás.
Már biztos, hogy sokan mondták Neked, de szerintem az ilyan pasi, aki így ott tudja hagyni a családját, az jobb is ha nem marad Veletek. Nektek legalább még megvan így az esélyetek, hogy egy új pasi oldalán normális család legyetek. Tudom, hogy erre most gondolni sem tudsz, de az idő majd helyrerakja a dolgokat.
Ayse
Nekem a szülés maga egyik sem volt rémálom, sőt. Mondtam is valamelyik nap a férjemnek, hogy én bármikor szívesen szülnék, de komolyan. Nagyon jó érzés volt, szinte fájdalom nélkül. Bazsi az első komolyabb fájás után 1 órával Laci pedig 20 perccel később lett meg. Bazsival úgy mentem be a dokihoz a magánrendelőjébe, hogy én vezettem. Csak beugrottam, hogy nézzen már rám, mert mintha keményedne a hasam, de nem fáj. 3 ujjnyira volt a méhszájam már nyitva és rá 4 órára megszületett a Bazsi. Lacival még viccesebb volt. Éjfélig az egész család bent hülyéskedett a szülőszobán, testvérem, sógoraim. Én ültem a labdán, hintáztam előre hátra, aztán szóltam, hogy most mintha már kezdene fájni, rá 20 percre jöttek a tolófájások és harmadikra megvolt Laci. A végén úgy mondták, hgy már ne nyomjak, mert kint van a gyerek. Semmi gátmetszés, 1 öltésnyi repedés.
Na de ami utána jött, az tényleg rémálom volt. Bazsinál a szoptatási nehézségek, az Istvános szoptatós guruk segítsége az volt, hogy nyomták Bazsi fejét a mellemhez, a gyerek meg üvöltött. Lacinál pedig a betegség. Biztos van, akinek az István bejön, de én a lában nem teszem be oda mégegyszer.
Jucc
Hintázós fiúk
Sok hülye ember. Nekem anyósom meg nagyanyósom voltak megrökönyödve azon, hogy Bazsinak van babája. Erre én megkérdeztem, hogy nekik nem segített a férjük? Ha egyszer ilyet is lát a gyerek, hogy apuka foglalkozik a babával, akkor azt miért ne utánozná? Amúgy nálunk is inkább szerel, meg autózik a Bazsi.
Ízirájderbalázs
Majola
Igen a Lacika igazi túlélő, bár mostanság leginkább Bazsika gyömöszkölését és szeretetáradatát kell leginkább túlélnie. Szerencsére.

Szoktam mondogatni neki, hogy jól kicsesztem vele, hogy nem ő lett az első
Cleo
Hát igen a sárgaság is egy elég veszélyes dolog. Már írtam fent, hogy az újszülött intenzíven azt mondják, hogy a sárgaságnak sokszor az az oka, hogy nem engednek semmi folyadékpótlást adni a babáknak. Bár ez 1 naposan még nem igen jöhet ki. Nálatok mi volt a gond?
Én egyébként azért nem is maradtam bent a kórházban, mert abba beleőrültem volna, hogy mindenki mellett ott van a babája az enyém meg 5 utcával arrébb az inkubátorban. Így is nagyon rossz volt hazamenni pocak nélkül, gyerekek nélkül. A legrosszabbak mégis a reggelek voltak. Én minden reggel attól remegtem, hogy azzal fogadnak, hogy meghalt a baba, vagy rosszabodott az állapota. Na abba is hagyom ezt a témát, mert megint bőgni fogok. Pedig már minden tényleg a legnagyobb rendben van
Maja nagyon édi, nem csodálom a férfiak rajongását.
Kuha
Gergő jópofa kis hablegény. Küldök én is egy ilyen képet Neked.
Mea
Ugyan még csak a visszaolvasgatások felénél tartok, de azt láttam, hogy Neked is voltak tej-problémáid, aztán sokan Neked is mentek a hozzátápi miatt. Te is az Istvánban szültél?
Én amikor Bazsit nem tudtam szoptatni tisztára kész voltam. Ráadásul a Kismama magazinnak már az előlapján a kis szopógép sikertörténet babákat mutogatják. Mondjuk a Kismamáról csak annyit, hogy nem sokra becsülöm azt a lapot, amelynek Geréb Ágnes a szakértője. Sokan azt hiszik, hogy aki nem szoptat az azért csinálja, mert nincs kedve. Én a végén már hazudtam mindenkinek. Mondták milyen szép a baba ugye szopik. Mondtam peeerszeee. Most már semmi lekiismeretfurdalásom nincs. Bazsi tökéletesen egészséges és a kezdeteket leszámítva Laci is az. Pedig mindkettő 3 hónaposan kapta a gyümit, 4 hónaposan a főzelékeket 5 hónaposan pedig a husikat. A szomszédunk kisfia 2 éves koráig szopott és az égenyadta mindenre allergiás.
Nekem határozott meggyőződésem, hogy ha Bazsikánál az Istvánban a kezdetekkor több segítséget, és tényleg valódi segítséget kaptunk volna, akkor most nekem is élmény lenne a szoptatás, ugyanis én eltökélten szoptatáspárti voltam Bazsika születése előtt. Így viszont inkább rémálom volt. Hű remélem nem kavarok vitát ezzel a hozzászólásommal.
Lívi haján mindig behalok. Amúgy mi hárman Kuha, Te és én nagyon közel vagyunk egymáshoz. Ha van kedvetek egyszer nálunk is talizhatnánk, vagy lemehetnénk a Duna-partra sétálni, ha már jobb idő lesz.