A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Nyúlné!

Kisnyúl popója vadító! Kép És köszönöm a kedves szavaidat a bölcsivel kapcsolatban. Kép Olyan szépeket írtál rólam hogy teljesen meghatódtam.

Bab:

Most akkor megnyugtatlak, hogy az én hajam is hullik, a bőrömet a téli száraz levegő totál kikezdte, és élőben nekem is kisebb hangom van mint írásban, és ráadásul én leszek a háziasszony! Kép Úgyhogy szerintem érezd otthon magad. Kép

Nyúlné:

Most látom tőled ered a téma. Az én bőröm ilyen piros hámlós lett, igaz, nem is nagyon szeretek kenekedni, csak már ha nagyon muszáj, de most már asszem muszáj. Kép A talira azért itt leszek. Kép

Kaja a talira:

Én inkább sósat csinálok, sült gombafejeket sajttal, dióval töltve. Üditővel én is élek, sajna! Kép Jöhet. Innivalónak én bodzateát fogok csinálni.

Eddigi jelentkezők:
Kuha, Ayse, Havtünde, Manka, Bab, Duda, Majola, Cinka, Bkrisztina, Göndörzsóf, Nyúlné, Benianyu, Dóri, Sisotris, Jucc, Thomasanne, Cleo, Dudukly, Annamami, Juci6, Barbapapa, Mea, Nemesek, Prüntyi, And, Angelani, Sildike

Bocs ha valakit kihagytam...

Éjjeli ébredések:

Általában errefelé is az van, hogy van 8-tól egy hosszabb menet, régebben ez kitartott éjfél utánig, de mostanában már éjfél előtt is szokott jelentkezni. Remélem visszatérünk a régi rendszerre, nemrég volt egy időszak hogy Zsuzsa is nagyon gyakran ébredt, de most már mintha kezdene alábbhagyni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse, Kép
köszi!
A Vénusz, Mars és Jupiter a skorpióban állnak. A Vénusz többek között azt is jelzi, hogy hogyan és mit főzünk. Kép
Vendég

Angelani!

Nagyon-nagyon szépen köszönjük a fuvart! Kép Zsuzsa most itt szellőzteti a popsiját mellettem a bölcsőben, természetesen Sudocremmel bekenve. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bab!Kép
Aranyos vagy! Meglátod, biztos jól fogod magad érezni a talin!Kép
Hideg volt, de én dupla gatya, dupla zokni és több réteg pulcsi nélkül már rég nem indulok el gyereket sétáltatni. Az utóbbi időben nagyon fázós lettem. Lehet, hogy ez a fáradtságtól van??!!Kép

Cinka!
Nati 10-kor alszik el és reggel 7-kor már ébred.
Először, jó esetben alszik 2-3-ig, aztán már óránként, fél óránként ébred.Kép
De tök igazad van, én is befogtam!KépKép

Rokica!
A sült gombafejeket sajttal, dióval töltve nagyon jól hangzik!Kép
Kíváncsi leszek, mit szól Zsuzsa a kajákhoz!
Nati veszettül tud fintorogniKépKép

Tünde!Kép
Drukk a hétfőért!
Én is a takarítás közbeni pihimet töltöm épp. Csemete alszik szerencsére!Kép

Ayse!
Az is valami, ügyes vagy!Kép
Köszi, hogy hozod a homlokmérőt, csak a sok mami között találjunk is majd egymásra!KépKépKép

Sildike!
Merre vagytok?
Ezt Lacikának küldjük!KépKépKép
Kép

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Annamami
Nagyon szépek a lányok, szerintem a kicsi hasonlít is Rád.Kép

Cinka
Réka gyönyörű. Azok a szemekKép Azt hisszem az ilyen kislányokról mintázták Kökényszemű Katicát.
Mondjátok meg légyszi, hogy szerintetek mit vigyek.

Angelani
Erchard rotyiKép

Sis
Space-cake jöhet. Mi már 3. napja alkoholizálunk. Hiába nagy a család.Kép Choronita hmm, ha már Dél-Amerika, akkor legyenk inkább tekqila, gold, sok fahéjjal és naranccsal.Kép Nagy állatokért nekünk még a szomszédba sem kell menni mert házhoz jönnek, lásd családi fotó (nem Bazsikára gondoltam).Kép Írd meg légyszi, hogy kell fogsort villiogtatva nevető fejecskét beírni.Kép Köszi

Róki
Még nem küldted el a címet.
Én azt hiszem, hogy ha tényleg csak heti pár óráról van szó, akkor inkább keresnék egy bébicsőszt és otthon hagynám vele a babát a saját megszokott környezetében. Ezen nem gondolkodtatok még? Szerintem nem véletlen, hogy a bölcsi nem oktatási, hanem egészségügyi intézmény. Én Bazsikát még oviba sem akartam adni, de nagyon szereti a gyerektársaságot, úgyhogy szeptemberben megpróbáljuk egy ismerős óvónéninél a mincsoportot. Ha nem tetszik akkor sincs semmi baj, mert akkor itthon marad velünk.
Szerintem az azért nem ugyanaz, hogy ha elviszed magaddal Zsuzsát és olyankor örül más gyerekeknek, mintha egyedül hagyod valahol gyerekek között.

Egyébként szerintem mindenki saját maga tudja, hogy mi a fontos neki és mitől lesz teljes az élete. Én azt szoktam mondani, hogy nekem pl. egyáltalán nem hiányzott az emancipáció. Én tökéletesen elvagyok itthon a fiúkkal, még nem unatkoztam túl sűrűrn, amióta Bazsit megszültem. Nekem ez a karrier, hogy szép, rendezett családom legyen vidám és kiegyensúlyozott gyerekekkel. Persze néha én is besokalok, de inkább attól, hogy nincs kihez szólnom egy emberi szót. Olyankor átmegyek a szomszédos unatkozó kismamához kávézunk egyett, dumcsizunk, a gyerekek játszanak, aztán jövünk haza és megint minden rendben.KépLehet, hogy más számára ez egy kicsit unalmasnak és egysíkúnak hangzik, de én most így vagyok boldog. Úgy érzem, hogy én ezzel a két gyögyörű fiúval tökéletesen önmegvalósítottam magam.Kép

Nyúlné
Van rá esély, hogy Kisnyúl gerontofil legyen?Kép Ezek a popók. Ma én is lefényképezem Lacika kis hurkás lábait és karfiolos fenekét.Kép Nektek híznotok kell mi meg diétán vagyunk. Macika 3300 grammal született és most 4 hónaposan volt 8500 g.Kép

Barbi
Próbáljátok ki a Viburcol kúpot az nagyon jó kis homeo cucc.

Ayse
Te egy hős vagy. Nállunk ma frankfurti leves lesz palacsintával. Holnap vadast fogok csinálni zsemlegombóccal, meg sütök valami sütit. Szerintem almás pitét. Vasárnap pedig mi mindig anyuéknál ebédelünk. Én is imádok főzni, csak kitalálni rossz minden napra valamit. Lacika 2 hónapos koráig rendeltük a kaját a Food Expresstől és onnan maradt sok heti menő, úgyhogy onnan próbálok szemezgetni, hogy mindig változatos legyen a kajcsi.

Lányok!
Reggel óta írom ezt a levelet a notepad-en, és csak most van időm befejezni. Közben ma estére a kisebbik sógorom jelentkezett be, úgyhogy megint szlopálás lesz. Ráadásul apukám is hívott, hogy menjünk át vacsizni hozzájuk, tenger gyümölcse spagettit csinál (világbajnok módon).

Ha véletlenül valakit kihagytam volna, akkor bocsi, de kb. 1500 részletben írtam meg ezt a levelet, mert ma takarítási nap is volt nálunk.

Kép
Kép Kép
sildike

RókicaKép
Köszi, akkor megnyugodtam! Hmmm, töltött gomba! Ahhoz képest, hogy saját bevallásod szerint nem vagy egy házitündér, elég jó kajákat szoktál rittyenteni!

AndiKép,
Na végre!!! Igazán szorgalmasabb is lehetnél képfeltöltés-ügyben! Olyan ritkán adod meg nekünk a lehetőséget, hogy gyönyörű leányzódat csodálhassuk!!!KépKépKép Neked könnyű, hisz egész nap gyönyörködhetsz benne.KépKépKép

A fáradtságtól tényleg fázóssá válik az ember.

Lányok, annyit beszéltek itt a csodálatos kajákról, sütikről, hogy kénytelen leszek magamnak valami péntek esti nasit beszerezni! A franc egye meg!!!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

SildikeKépKépKép
Vigyorgós: kettőspont és nagy o betű

Kép
Bab és Tofi
bab

Andi, Cinka, én is egyetértek, de azért leirom az éjszakákat, illetve a tegnapit:
Első kelés 11-kor, szopi. Aztán fél 3, szopi. Aztán fél 4 cumi, fél 5 szopi, fél 6-akkor már semmi sem segitett, virgonckodás.
de kb. 5 naponta változik a rend, úgyhogy még az is lehet, hogy jövő héten már 8-tól 8-ig alszik.Kép Vagy ez nem lehet?

Róki, köszi, rendes vagy, de ideológiából nekem is van bővenKép

Tünde, a mi Apánk is Németországban vanKép Legközelebb együtt küldjük őketKép

KépKép

KépKép
majola

Andi!
Csillagszemű Habkisasszonykád gyönyörűKépKépKép
De jó dolga lesz majd LacikánakKép!

Sildike!
Köszi a bókotKép!

Itt a tábla, hétfőn majd frissítem újra!
<pre>
ANYUKA ÉTEL ITAL
And
Annamami kókuszgolyó
Ayse mandulás puszedli
Bab
Barbapapa citromos-joghurtos muffin innivaló
Benianyu
Bkriszta tojássali, diós-narancslétorta
Cinka kukoricasali, bomba
Cleo tonhalas tésztasali
Dóri pogi
Duda innivaló
Dudukly Match készletből rágcsa rostos
Göndörzsóf csokis mogyorós süti
Havtünde chips innivaló
Jucc kókuszmuffin
Juc6
Kuha
Majola zserbó
Manka
Mea üdítő
Nemesek üdítő/víz
Nyúlné innivaló
Prüntyi sajtos masni bubis ital
RÓKICA sült gombafejek sajttal, dióval töltve bodzatea
Sildike
Sisotris space cakeKép 100% almalé + sz.mentes víz
Thomasanne</pre>

KépKép
cinka

Sziasztok, nem nagyon tudok mindent visszaolvasni, de szegény Livikét és Meát nagyon sajnálom a fogzás miatt. Nem használtok homeos szert rá?
Az adójóváírás (9000/hó) mindenkinek járni fog mert a GYEDdel nem haladja meg senki az 1300 000 Ft-ot. nekem egyébként több volt a jövedelmem, de a cégem könyvelője szólt, hogy lehet igényelni és mivel már leadtam a GYED igénylőt ,ahol igényelni kell ezért irt nekem egy külön levelet amit elküldött és én továbbítottam az OEPnek. Különben jövöre visszaigényelhetném, de nekem jobban jön a havi 9000 ha hozzácsapják a GYEDHEZ.
Tali: Én Harasztiból jövök, autóval, Tehát ha gondolja valaki akkor fel tudom venni vagy haraszti környékén vagy az Europarknál. Csak írjon emailt a csikken@t-email.hu-ra. Időpontilag mi délelőtt szerintem ott lennénk.
Vasárnap majd benézek, de lehet hogy holnap is.
Ja, akinek kellene a meghívó az iwiwre az irja le mert elfelejtettem hogy ki volt és akkor elküldöm a meghívót.
Pusszancs: Kriszti és Rolika
U.i. Babák még mindig gyönyörűek.

KépKép
Kép
csikken

Tulajdonképpen így kezdődött a levél, csak elfelejtettem átmásolni.Kép

Jó reggelt Lányok!

Most halottam, hogy jön a tavaszKépKép. Nálunk nagyon szép idő van.

Szerintem netfüggők vagyunk. Apa, ha meglátja, hogy a gép felé indulok már röhög és csak ennyit kérdez, na mi van mész a sorstársaidhoz?Kép

Nem normális, hogy mennyit kell visszaolvasni, ha egy napig nincs az ember.

Úgy látszik ezen a héten mindenki minket akar meglátogatni. Tegnap az unokatesóim szaladtak át babázni. Apa sütött pacsintát, jól sikerült a vendégség. Sajna szombaton anyós akar kijönni. Apa gondolkodott, hogy hogy lehetne lemondani, de csak annyi juott eszébe, hogy nyomatékosította, hogy csak ebéd után jöjjön, és nekünk 5 körül már készülődni kell, mert vendégségbe megyünk. Kár hogy a gyerekeknek nincs olyan gyilkos pillantása, mint Kisnyúlnak, mert már én is elküldtem volna "Hiányzol" feliratta.Kép Szerencsére nem gyakran kiváncsi ránk. Lacit kétszer látta amióta megszületett.

Lányok én ezt az altatás dolgot nem igazán értem. Leginkább is azt nem, hogy miért kell egy 5-6 hónapos picikének egyedül elaludni. Nálunka még a Bazsika sem alszik el egyedül, még napközben sem. Addig ülök pl. Bazsi ágy mellett simogatom az arcát és fogom a kezét, amíg el nem alszik. Ez 1-10 percig szokott terjedni. Macika napközben kaja után nézelődik egy kicsit, aztán irány a terasz. Mire berakom a zsákjába, addigra általában már félig alszik, aztán cumi a szájba és addigra már teljesen. Este pedig mellette is ott csücsülök, amíg el nem alszik és csak akkor jövök ki. Nálunk nekem lenne nagyon rossz, ha sírva aludnának el. Na nem mondom, van, amikor kijövök, mert látom, hogy a gyerek annyira kiverődött, hogy már nem lehet megnyugtatni hagyni kell, hogy állomba sírja magát, de ez talán 2-szer fordult elő.

Bazsiszáj: Tegnap együtt fürödtünk hármasban, Lacika az ölemben és a végén már fázhatott egypicit, mert zacsi üres, gojcik sehol és a fütyi is csak jelképes. Bazsika nézi és kérdezi: Annnaa mi ez? Mondom neki, hogy Lacika fütyije. Néz rám elképedve majd válaszol: Dehodis ana, az nem fütyi ez punci.Kép

Apaszáj: Lacika 10 perces agyvérzésgyanús erűlködés és artikulűtlan nyöszörgés után kinyomot két borsónyi kakát. Apa elvitte pelenkázni és a bébiőr bekapcsolva maradt. A következőket hallom: Lacika, ezt nyomtad idáid, hát ez nem is kaki, csak pukiztál egyet és jöttek vele a sógorok is.Kép

Duda
Fiúk nálunk sem hajtanak 100-zal.Kép Mintha minkettőnek elmentek volna otthonról. Lehet, hogy a melegfront miatt van. Próbáld ki a Viburcol kúpot, az is homeo cucc.

Hogy van a mi drága kis Natikánk?

Maldív az igen a barátnőmet is oda vitte a férje nászútra. A szokás hatalma, az előző feleségével is ott volt.Kép

Benianyu
Benoroszlán nagyon aranyos. Amúgy is mindig olyan kedves és mosolygós. Nagyon szeretem nézegetni a rúluk készült képeket. Danigmbóc pedig Danigombóc.Kép

Most hogy mondtátok nekem is feltűnt az ágynemű, de valszínűleg csak a fénykép kedvéértült le a család.Kép Csak közvetlenül lefekvés előtt szoktunk megágyazni, ugyanis a gyerekek a hálószobánkból nyíló fürdőben szoktak pancsizni, mert a másikban zuhany van és nem akarom, hogy összevizezzék az ágyneműt. Bazsika amúgy is egész nap az ágyon ugrál.Kép

Közben kiderült, sógi2 nem jön, mi megyünk spagettizni.

Természetesen mi is küldünk egy pá-pát hón szeretett Natikánknak és felrakom a termés többi részét is.

Sisnek külön egyett a házhoz jövő nagy állatokról.Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Bab

Köszi KépKépKép

Kép
Kép Kép
sildike

Ja igen Roki, mi is mennénk Kép
Én viszek üdcsit meg pl csinálok Tiramisut. Ok?
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Duda, Cinka!
Köszi Kép

Duda!
Nati mind egy kis sellőlány olyan szép, vagy inkább hableány? Kép

Sildike!
Bazsiszáj, Apaszáj Kép
Bazsi ilyen jól tud már beszélni?
Noel még csak szavakat mond, mondjuk napról napra többet. Mindent megért, csak nem beszél még mondatokban.
Bazsi mikor kezdett mondatokban beszélni?
Fiúk nagyon édesek, Lacika milyen nagy már, olyan mintha 1/2 éves lenne!Kép
Na erre a fehér ágyterítőre mondtam, hogy nekünk is ilyen van! Kép

Tünde!
Ok, akkor 10 óra! Címet tudod?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sildike!
Nati köszöni, ma is nyűglődik, egész nap a popóját kell ringatni! Készítsd fel Lacika-Macikát légyszi, hogy nem egyszerű a nő!KépKép
A képek nagyon édesek!KépKép
Bazsinak jó dumája van!Kép

Barbi, Cinka, Bab!KépKépKépKöszi!

Zsuzsa!
Ha Apa nélkül vagytok, és jövő hét kedden ráértek, megbeszélhetünk egy sétát!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Barbi
Bazsi nagyon korán kezdett beszélni, ahhoz képest, hogy fiú.
A védőnőnk szerint a fiúk kb. 2 évesen mondanak 2 szavas mondatokat. Bazsi Mikulásra már énekelte a Hulla pelyhes fehér hót, karűcsonyra pedig a Kiskarűcson mind a 4 versszakát. 1,5 éves kora óta beszél folyékonyan. Apa szerint azért, mert folyton velem van és én is megállás nélkül beszélek.Kép

Laci nagyon nagy kb. egy 7-8 hónapos gyereknek megfelelő a nagysága.Kép

Az ágytakaró krémszínű és anyuéktól kaptuk ajándékba. Szerintem legalább 10 éves.

Kép
Kép Kép
sildike

Duda
Ne izgulj, a család férfitagjai bírják a problémásabb csajokat. Apa engem, Bazsika nője egy igazi kis hisztérika, de iszonyú bájos, én még azt is szeretem, ahogy hisztizik.

A séta minket is érdekel. Merre mentek? Mi mobilak vagyunk. Egy gond lehet csak, ha pont aznap kell menni az új autóként, akkor apa elviszi a régit és én itt maradok kocsi nélkül.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,

Nálunk Tofi soha nem alszik el sírva, miután elbúcsúzunk tőle teljesen békésen elalszik egyedül. Este kifejezetten várni szokta már a lefektetési időt, és a kis szertartásunkat. Mindig tök jókedvű ilyenkor, repked a kiságyában. A módszer lényege nem az, hogy álomba sírja magát (sőt nem is szabad hagyni, hogy így legyen!), hanem az, hogy addig járj vissza megnyugtatni a babádat, amíg már nem sír. Nálunk mindössze 2 este kellett így nyugtatgatni. Az alváskutatók szerint az ember alvási ciklusában vannak úgynevezett rövid ébredések, amikor gyorsan körülnézünk, ellenőrizzük, hogy minden a helyén, rendben van-e, jól érezzük-e magunkat, és ha igen, akkor máris alszunk tovább, anélkül, hogy ezekre az ébredésekre reggel emlékeznénk. Azért kellene, hogy egyedül aludjon el a baba, hogy ilyenkor minden gond nélkül folytathassa az alvását, és ne riadjon fel teljesen, mert például úgy szokott elaludni, hogy ringatják, és most is ezt várná el. Nálunk ez volt a helyzet, Tofi sajna hozzászokott ahhoz, hogy ringatva alszik el, így éjszaka (nappal) is csak így tudott visszaaludni. Ez meg szerintem nem túl jó dolog, mert zaklatottá vált ezáltal az alvása. Nekünk bevált, és Tofi sem látta kárátKép
De ahány ember, annyiféle nézet. Szép is lenne, ha mindenki egyformán vélekedne a dolgokról!!! Tiszta unalmas lenne ez a világ!Kép

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Ja, azt elfelejtettem, hogy nagyon jók a képek (szokás szerint)!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab
Ne haragudj, akkor félreérthetően fogalmaztam. Nem azt akartam mondani, hogy Ti hagyjátok sírni Tofit, hanem maga a módszer az, amiről nem értettem, hogy miért kell hagyni 3-5 percig hagyni sírni egy ilyen pici babát. Nálunk, ha éjszaka felriadnak a gyerekek átmegyünk és addig ott maradunk amíg vissza nem alszanak. Sokszor nem is kell menni, mert maguktól is visszaalszanak.

Köszönjük a bókokat. Szerencsére fiúk elég fotogének. Én nem véletlen, hogy egyiken sem vagyok rajta.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Hát ez igen, fiú létére tényleg korán kezdett el beszélni Bazsi!
Én is alig várom már, hogy folyamatosan beszéljen, olyan jó lehet!
Igen, mi is ajándékba kaptuk nagyimtól a takarót és valóban már vagy 10 éves......Kép
Leon 8400 gr, mondjuk ő 4 kilóval született és már 6 hónapos is.
Milyen kocsid lesz?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sildike!
Akkor jó!Kép
Tetszik nekem, hogy ilyen összetartó család vagytok! Közel laktok egymáshoz? Jó, ez a jövés-menés!Kép
Sétálni a Margitszigetre mennénk.Kép

Bab!
És Tofi végig is szundizza az éjszakákat?Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Barbi
Egy kombi Mondeot veszünk. Tudod mi hamarosan szeretnénk még 1 babát és kell a nagy autó. Már így is nehezen férünk el a mostaniban, hát még egy gyerekülés babakocsi stb.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Kocsihoz gratula!Kép
Mi is most cseréltünk pont a babák miatt. Egy Picassot kaptam, az én xsara coupémmal meg Apa jár.
Hűha, ilyen hamar bevállaljátok a 3. babát?!
Mi is szeretnénk még egyet, de én még várnék vele egy kicsit.
Apa szerint már jöhetne, de nekem két kicsivel egyelőre elég.
Jó bátor vagy, hogy kis korkülönbséggel bevállalod a 3.-at! Kép
És szeretnél kislányt? Mert én örülnék, ha lány lenne, de mivel olyan jó fiúk, azt se bánom, ha fiú lesz a 3. is! Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Én nagyon szeretnék kislányt, de ha a harmadik is fiú, akkor szülök még egy negyediket is.Kép

Nekem is xsaram van, apa meg bkv-val jár. Nem bírja a dugózást. Azt mondja fél, hogy megüt valakit és börtönbe kerül.

Most megyünk anyuékhoz spagettizni. Este még jövök. Mindenkinek kellemes estét és jó babázást kívánok.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,
Nálam sem véletlen, hogy én sem szerepelek a képek többségén. Apa fotogénebbKépKépKép

Andi,
Este 8-tól reggel 6-ig szundizik általában. Ritkán van, hogy rövid időre felsír éjszaka, olyankor általában nagy pukizások hallatszanak a kiságyból, de aztán alszik tovább. Az én kis pukikirályfim!!!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab!
És akkor is végigaludta Tofi az éjszakát, amikor ringatva altattátok el? Vagy csak mióta a módszer szerint altatjátok?
És napközben mennyit alszik?
Rendes kis hapsi ez a TofiKépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike, Kép
Apa és Bazsiszáj Kép Kép

Majola, Kép
bocs, írd le légyszi még 1x az Eucerin fajtáját, amit használtál, nem írtam le, lusta vagyok visszakeresni.
Meddig lesztek apátlanok?
Nálunk Apa végül vasárnap 3 körül indul itthonról. Kép/Kép

Barbi, Kép
Móricz körtér, Villányi út, vhol a gimivel szemben?
c fv e t cc,

Hagyom a kiscsajom kibontakozni, de rájöttem, hogy nem írni akar, hanem megenné a klaviatúrát! Kép Kép Kép
Vendég

Itt van pár friss kép a mai délutánról
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde!
Látom, jössz a talira! KépKép Örülök neki! Remélem nekem is összejön.

Ja, és Viki nem ülni akar már, hanem állni! Kép Kirúgja magát, meg nem hajlítja be a lábát, hogy lecsücsültessem.

Dóri
Vendég

AndiKép
Akkor még nem, volt, hogy fél órát kellett vele grasszálnom a lakásban, hogy nagy nehezen visszaaludjon, aztán hamarosan rá megint kelt. Mikor bevezettük a módszert, akkor szépen folyamatosan mindig fél-1 órákkal kitolta a hajnali kelést magától. Lehet, hogy véletlen egybeesés, de én a módszernek tudom be.

Napközben általában délelőtt másfél-két órát, délután egyszer félórát utána pedig fél-másfél órát alszik. Kivéve, amit már említettem valamelyik nap, amikor vendégeket várunk vagy visszük vhova. Akkor jóformán semmit nem alszik. Mintha érezné, mi van készülőben.Kép Azért nálunk is vannak napok és időszakok (ami néha 1 hétig is eltart), amikor nyűglődés megy, ilyenkor nehezen megy nappal az alvás, keveset alszik. De az esti alvást szerencsére eddig ez nem befolyásolta. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz, ha elkezdődik nálunk is a fogzásKép

Lányok,
Csak én nem látom Barbi fotóit? Megint csak a képek nevét írja ki nekem a Babanet...Kép

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Annamami!Kép
Jó a kép rólatok, mindannyian nagyon csin ik vagytok!!!Kép

Angelani!Kép
Hát Erhard sem semmiKép
Nagyon ügyes!!!Kép
Jó a popójaKépKépKép

Sisotris!Kép
Milyen innivalót vigyek, mondjátok!
100% narancslét szeretitek vagy mást???

Benianyu!Kép
Nagyon édes Beni a jelmezbenKép
Mesélj milyen volt a farsangi buliKép
Dani meg nagyon cuki babaKép

Sildike!Kép
Helyesek a gyerekek!

Nyúlné!Kép
Nagyon formás KisnyúlKépKépKép

Mea
mea

Csikken! Kép

Örülök hogy jöttök! Kép Viszont a tiramisun meg kell birkóznotok PZitával, aki szintén jelezte, hogy jönne, és ő is azt akart hozni. Nekem csak jó, én imádom, biztos elfogyna akkor is ha mindketten azt hoztok.

Sildi:

Email ment a tali infókkal! Apaszájon hangosan nevettem. Kép Bazsiszájat megmutattam Davidnek, hadd tanuljon magyarul. Kép

Talira jelentkezők eddigi listája:

Kuha, Ayse, Havtünde, Manka, Bab, Duda, Majola, Cinka, Bkrisztina, Göndörzsóf, Nyúlné, Benianyu, Dóri, Sisotris, Jucc, Thomasanne, Cleo, Dudukly, Annamami, Juci6, Barbapapa, Mea, Nemesek, Prüntyi, And, Sildike, Angelani, Csikken, Pzita

Kihagytam valakit?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem értem, most nem látszódnak a képek!!!!!!!KépKépKépKép
Pedig visszanéztem és elsőre látszódott, de most nem!
Majd megpróbálom még 1x.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Elalvás:

Zsuzsa is egyre gyakrabban szimplán azt igényli, hozzábújjak elalváshoz, nem feltétlenül a szopit. Én nagyon élvezem ezt az esti ceremóniát, meg a délutáni együttszundításokat. Mondjuk az éjjeli visszaaltatások nélkül el tudnám képzelni az életemet, de ilyenkor is mindig arra gondolok, hogy nemsokára nagy cula lesz, és esze ágába se lesz hozzám bújni, úgyhogy élvezem amíg ilyen. Kép

Kaja/főzés:

Azért szeretek én főzni, bár nem mindennap szoktam. Ma pl pulykamell volt balzsamecetes salátával és vajon párolt spenóttal.

Tkp a legtöbb házimunkát egyszerűen csak lusta vagyok megcsinálni, de amit kifejezetten rühellek, az a pakolás, rendrakás. Nagggggyon utálom. Hálistennek David szeret pakolódni. Mikor beköltöztünk ebbe a lakásba (ahol ugye már legalább 60 éve az én családom lakik), David nekiesett a pincének, csak úgy hobbiból, és kitakarította lomtalanításra. Õ szokott mosogatni. Általában én főzök (de David is szokott), és a bevásárlást mindig én csinálom. Néha eljön velünk, de mindig megbánom, mert ő meg a bevásárlástól kap idegbajt, és jobb esetben is végighajt a bolton, visszafordulni nem szabad, és ha mondjuk lefelejtettem a WC papírt a bevásárló listáról, akkor ő azt "impulse buy"-nak (ötletszerű vásárlásnak) minősíti, amit kimondhatatlanul lenéz. :P Szóval egyszerűbb ha magam megyek. Mosni/teregetni mindketten szoktunk, vasalni egyikünk se. A babaszobát én tartom rendben, de ez az egyetlen helység. Minden máshol David rámol. Szóval mi így osztottuk meg a dolgokat. Ja, és a szereléseket is általában én csinálom, mert párom enyhén szólva nem az ezermester típus. Kép

Valaki még írt valamit amire reagálni akartam, de szita az agyam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!Kép

Én meg pakolgatni imádokKép
Viszont főzni nem szeretek és nem is tudok jólKép
Még a takarítás is jobban megyKép

Nálunk párom nem csinál házimunkát.
Az az én resortom, elég nehéz néha dehát mivel nem főzök beleférKép

Meghát ő baromi sokat dolgozik, nem is várhatom el tőle még hétvégén semKép

Mea
mea

Hari küldött SMSt hogy ők is jönnek. Kép

Mea Kép

Hátamon is fuktározik a hideg ha a pakolásra gondolok. Nem tudom miért utálom ennyire. Az a jó, ha úgy tudjátok felosztani a feladatokat, hogy azzal mindkét fél többé-kevésbé elégedett. A többi már csak részletkérdés. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na még 1x
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Most látszódik, már 3 frissítést rányomtam, na akkor a másik kettő:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Andi, jó lenne a séta! Nagyon szivesen megyek, még egy dolog befolyásolhatja: hétfőn kell leadnom a lektorált könyvet, és ha nem készülök el, keddre tolódik, akkor viszont a Ferenciek tere felé kell sétálnom vele. Na de eggyel több ok, hogy befejezzem időre.

Apa csak 12-én jön, sajna, mert a kétzongorás partnerével próbálnak, aki ott él.
De beszélünk Skype-n, nagyon jó. Ma elénekelte Julcsinak a Brumm brumm Brúnót, és Julcsi mosolygott, meg meglepetten nézelődött, hogy most mi vanKép Persze a mikrofont meg akarta enni.
Kár, hogy Skype-n keresztül nem lehet fürdetni.

Szerintem azért jó ez az elaltatós módszer, mert pár nap alatt megtanul a baba aludni és aztán kipihentebb egész nap, tehát neki is jó. Ugyanakkor meg nagyon rossz neki az a pár nap, én meg, úgy tűnik, alkalmatlan vagyok arra, hogy ellenálljak a sirásának.
Meg aztán lehet, hogy Julcsira nem áll a dolog, hiszen ő elalszik magától este, tehát valószinűleg nem azért sir éjjel, mert akkor nem tud magától visszaaludni, hanem akar valamit: cicit, simogatást, ölelést, vagy valami csodaszert nemlétező fogacskák fájdalmára.

Örülök, hogy PZita is jön a talira. Na meg a tiramisunak is. (Tudjátok, mit jelent a szó olaszul? Azt, hogy dobj fel, derits jó kedvre)

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Tünde!
Küldtem mailt!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Köszönjük a mai bókokat is. Kép Kép Kép
Beni nagyon jól érezte magát a farsangon, zárt körű volt, szülők nem mehettek megnézni. Az az óvódavezetőnő véleménye, hogy a gyerekek teljesen másképp viselkednek, ha ott vannak a szülők. Én egyetértek vele. Csak az Anyák napja nyitott az összes ünnep közül. A tavalyit majdnem végigbőgtem, annyira édesek voltak. Kép

Mea
Én is imádok pakolni, rendet csinálni. Kép

Sildike
Bazsiszáj Kép Tényleg nagyon jól beszél a korához képest. Gratula az autóhoz! Kép

Ayse,
Tényleg hős vagy főzés ügyben! Meg biztos amúgy is! Kép

Alig várom a hétfőt! Elutazunk 4 napra Hévízre. Vasárnap lesz a férjem szülinapja és ez az ajándék egy része. Visszük a két nagy féltesót is a férjem első házasságából. Nagyon jó lesz, jó fejek a gyerekek, jó nagy család leszünk. Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Barbi,
Most láthatóak a képek! Nagyon aranyos!! Jó nagyfiú lett Leon! Kép

Sildike,
Az a kép, ahol a két fiú egymással szemben fekszik, nagyon jó! Édesek együtt! Kép

benianyu

BenianyuKép

Örülök, hogy jól sikerült a farsanKép

Az a baj, hogy én imádok pakolgatni, van h ezzel megy el az időmKépKépKép
Közben dumcsizok Lívinek meg nézi mit csinálokKép

Ja és pihenjél sokat Hévízen, amennyit caak tudsz!!!Kép

Barbapapa!Kép
Nagyon édesKép

Mea
mea

Húúú, nem kicsit fáradtam el a táncházban! Bíró Ica, Norbi és a fitneszguruk elbújhatnak a táncházi produkció mögött. Voltunk nyuszik a fűben guggolva, dinnyék, kígyók és hasonlók. Legjobban az teteszett, amikor "Bújj, bújj zöldág"-azni kellett úgy, hogy hároméves gyerekek (volt másfél éves is!) magasratartott keze alatt kellett átbújnom. Elég hosszú volt a sorfal és vagy háromszor végig kellett kúszni. KépKépKép A zene nagyon tetszett, volt egy tekerős, egy szaxis, meg egy dobos és az énekes lány, aki tulképp népi gyerekjátékokat vezetett kis népdal- és tánctanulás kíséretében.

ayse

Benianyu,
egyetértek az óvodavezetővel, a gyerekek bizti felszabadultabbak így, de gondolom azért szívesen megnéznétek a gyerekeket, nem?

Én utálok pakolni és port törölni. Apa azért szokott velem veszekedni, mert amikor 3 napja uo van a pohár a szobában, kiakad. Kép
Főzni nagyon szeretek, szerencsére mosogatni már nem kell. A takarítás és ált. minden házimunka az enyém; nem is tudnám elképzelni, hogy a férjem átvegye a "háziasszony" szerepet. De néha jó lenne, ha segítene.
Vendég

Mea,
Köszi Kép Köszi Kép Köszi Kép Köszi Kép

Ayse,
Táncház Kép Lili biztos nagyon élvezte! Kép

Nyúlné,
Nincs nekem sem olyan szép bőröm. Most valahogy nem vészes, de régebben voltak nekem is pattijaim. A hajam változatlanul hullik, pedig használom az ampullát. Kép Vagy eláll, vagy kihullik mind és eláll akkor. Bár nő helyette új, mert tele vagyok babahajjal, meg szerencsére sokból hullik. Kép

Majola,
Drukk, hogy be tudd időben fejezni a munkát és tudjatok kedden a Margit szigeten sétálni Dudandival. Kép
Skype nálunk az irodában volt, én itthon msn-n dumálok. Van webkameránk is, nagyon jó! Kép

Tünde,
A vasárnap azért jobb, mint ha ma utazott volna el Apa. Kép

Duda,
Nati nagyon édes a habokban! Kép

benianyu

Sziasztok!

Nyúlné
Meztelen nyuszó Kép

Barbapapa
Köszönöm a receptet, ma meg is csináltam, naggyon jóóóó!! És ha már pepecseltem csináltam újhagymás-kecskesajtos muffint is. Most sül, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Éjszaka Kép Remélem a mai jobb lesz!
Mai képek Kép

Annamami
Szépek vagytok a lányokkal!!

Benianyu
Beni az oroszlán Kép

Cinka
Réka gyönyörű!

Ayse
Hűűű, ezek a menük...De jó, hogy írtad, holnap nálunk is rizskoch lesz, igaz, hogy csak én szeretem...

Bab, Aysa, Nyúlné
Én is szégyenlős vagyok, hajhullás dettó, a bőröm sem az igazi és nem jutottam el még fodrászhoz sem, így is mehetek?

Rokica
Éppen most akartam megkérdezni, ki tudja merre van a környéken biopiac? Leírod hol találtad?

Sildike
Ha már alkoholizáltok legalább ne mondd (írd)..Kép Énisénisénis.
Apaszáj Kép

Sis
Mi Amszterdamból "vicces" nyalókát kaptunk, jól eldugtuk, nehogy valamelyik gyerkőc aki éppen nálunk leledzik megtalálja. Mire elnyalnám elfelejtem hová rejtettem. Kép

Csikken
Ha még nem jelenkezett senki, elküldenéd a meghívót?
peterszilva@t-email.hu
Köszi !!!!

Végigolvastam, de belebambultam így biztos nem mindenre reagáltam, de majd holnap.....

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Lányok Kép!
Ne hülyéskedjetek! Dehogyis vagyok hős! Nekem ez hobbi! Csak úgy alakult, hogy meg is kell csinálnom, mert a férjem nem bír máshol enni, mert rosszul lesz tőle (pl. 100x felhasznált olaj, zsíros kaják, higiénia hiánya). Ha megnyerném a lottó ötöst, tuti nyitnék egy vendéglőt. Olyat, amihez cukrászda is tartozik, meg játszóház, jól kigondoltam.

Tünde Kép!
Köszönöm, hogy megnézted a bolygóállásokat!!! Igazad volt, nem véletlen a hagymaimádatom!

Barbi Kép, Sildike Kép!
Nagyon-nagyon helyesek a fiúk!!!

Sildike Kép!
Bazsi, Apa KépKépKép
Én is azt bírom a legkevésbé, ha nem lehet szólni valakihez. Ezért lettem netfüggő. Nagyon sokat segített volna, ha már Lili babakorában is lett volna, mert ő hasonló, mint amilyen Hari Lilije lehet.

Duda Kép!
Nati gyönyörű!
A fáradtságtól én is szoktam fázni.

Benianyu Kép!
Jó pihenést Hévízen!

Ayse

ayse

Tünde,
Meglestem volna, az biztos. Beni teljesen másképp viselkedik az oviban, mint itthon.
Ma is meglepett. Korán mentem érte, úgy jött ki Dani alvása és kajálása, épp akkor kezdték az uzsonnát. Zsíroskenyér volt, póréhagymával. Itthon eddig nem volt hajlandó megenni, bár nagyon ritkán szoktunk mi is enni, pedig az Anyu csinál finom libazsírt. Az óvónéni becsomagolta neki és hazafelé jövet megette. Persze azt kért vacsorára is. Kép Még egy kellemes meglepetés is ért; rozskenyeret adnak a gyerekeknek uzsonnára!!! Azért ez haladás!

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: