A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Jó reggelt mindenkinek!

Forti!

Majd megkeresem neked délután, a nevekre még emlékszem, hogy kinek a hozzászólásánál kell keresni Kép remélem még úgy se lesz túl késõ.

Nyugodtan keverd csak a neveket, én rájöttem, hogy nekem akarod írni Kép

hopp, még van 5 percem hogy beérjek.

pussz,

Katka (26)
Katka

Sziasztok!

Sasha
Aranyos vagy, hogy ennyire aggódsz értem. Kicsit megnyugodtam, ma megyek a doktornõhõz, és részletesen kikérdezem. Ami biztos, hogy megismétlik a hepatitisz szûrést a jövõ héten. Aztán majd meglátjuk, mi lesz az eredmény. Nõgyógyi szerint, ha pozitív lett volna, egybõl ráírják a papírra, és nem kérnek ismétlést. Most reménykedek.

Zsanci, Petra
Ha jövõ szerdán 6-kor lesz a MÁV-ban a szüléselõkészítõ, akkor én biztosan elmegyek. Kispapa elvisz ugyan, de nem jön beKép Mivel nem lesz apás szülés, ezért talán felesleges is. E-mail címem: sz.balla@kambud.hu, beszéljünk meg valami találkahelyet, ha gondoljátokKép
De jó, végre találkozok valakivel a BabanetrõlKép)

Ma megnézzük Babócát UH-n, remélem megmutatja a lábai közét isKép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok,

Gumicukor,
A tömegközelkedésen hasonló tapasztalataim vannak, mint neked (jó alaposan végigmérnek, aztán ülve maradnak), de mostanában egy kicsit mintha javulna a helyzet... Viszont szinte mindig nõk állnak fel. Remélem, az iskola végeztével könnyebb lesz a helyzet - olyankor sokkal kevesebben vannak.

Hovirág,
A koffeinmentes dolgokkal meg a nem-fekete teával nem sokra mész, hiszen épp a koffeintöl menne feljebb a vérnyomásod... Bár elvileg a sok folyadék önmagában is használ. Talán a sóban is lehet valami. Nyugodtan igyál bármit, amire gusztusod van, de persze mértékkel.

Forti,
Érdekes, hogy annyira ajánlgatják ezt a zsemle-dolgot, amikor az tiszta fehérliszt, azaz gyorsan emésztõdõ szénhidrát, ami épp csak egy fokkal jobb, mint a cukor... Úgy tudom, hogy teljesörlésü (barna) dolgokat kell enni, azt is módjával. (A szigoruak szerint még a krumplit, rizst, kukoricát, ilyesmit is vissza kell fogni.) Én voltam szénhidrátszegény diétán, úgyhogy átérzem a sorsotokat...

Sasha,
Vigyázz magadra, próbálj pihenni! Én is elég sokat keményedek, úgyhogy lehet, hogy el is nézek a dokimhoz ez ügyben, a te példádon felbuzdulva...

Mindenkinek üdv:
Zita
24+5
ParaZita

Sziasztok!

Ezt muszály leírnom nektek, nekem nagyon tetszett:

A pasi elmegy a dokihoz. -Hát doktor úr, a feleségem terhes, lehet így szexelni? Mire a doki: -Persze! Eleinte ugyanúgy, ahogy megszokták, a hetedik hónaptól már csak kutyapózban, a nyolcadiktól pedig már csak farkaspózban! - De doktorúr, milyen az a farkas póz? -Nos, ön ül a lyuk mellett, és vonyít...

Üdv:
Gitta
gitta

Kata007

Gyönyörû a kislányod!!!KépÉn is ilyet akarok..!!!!Kép

Forti, Sasha

Tudtommal a székrekedést a vas okozza....Legalább is nekem biztosan. A doki a Tamarinlax nevû lekvárt ajánlotta, elég rossz az ize ,de ki lehet birni. Én még a MagneB6-ot szedem, annak az van a papirján, hogy hasmenést okozhat...Kép Szóval pont az ellenkezõje. Az viszont lehet, hogy a nem mozgástól van a székrekedés. De ez ugye annál, akinek sokat kell feküdnie nem igazán megoldható. De ezek a kis gyönyörûségek mindent megérnek..Kép
A méhszáj kinyilása szerintem is, ahogy Beszti irta alkati dolog. Nem igazán a kismama tesz valamit...A mamám pl. több hónapot volt kórházban velem is, meg a bátyámmal, mert egész korán kinyilt a méhszája, és meg majdhogy végigröhögöm a terhességet Kép hozzá képest. Szóval még csak nem is genetikai dolog.
Mindenesetre nagyon vigyázzatok MAgatokra!

Lányok,

Nektek van olyan, hogy reggelente fájnak a kézizületeitek? Egy-két óra alatt elmúlik, de elég fura azért...vajon mitõl lehet?

HAJRÁ Törpi!!!

Nyuszi
33.
Nyuszi

Forti, Sasha

Ja és mégegy, a kávé, kakaó , csoki is elõsegiti, a székrekedést..Kép

Nyuszi
33.
Nyuszi

SziasztokKép

FortiKép

Értem, tehát az ülés=állásKép Vigyázok, nem szeretnék nagyobb bajt! Itt az oldal FortiKép
[url=http://kep.tar.hu/kismamak" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/kismamak[/url]

Csics!

Azaz!!!! Azt emlegettem, hogy pocsék ize van, de nem tudtam rájönni, hogy vajh mire hasonlit, de rátapintottál! Ecet és citrom keveréke pfúj!

BesztiKép

Köszi hogy leirtad a vizsgálatokat. Érdekes módon már átlapoztam a könyvecskét vagy 20x, de eddig nemakadt meg a szemem a toxoplazmán, meg a rubeolánKép segond!

Tényleg alkati kérdés lehet ez a dolog. Vagy Anyukámtól örököltem valamilyen hajlamot?Kép Irtam valamelyik nap, hogy szinte kipottyantottKép olyan gyorsan és észrevétlenül tágult, hogy csak na. Igen többet kell vizszintesben lennem akkor, de remélem nem hordom túl a csöppséget, bár jobb, mint ha koraszülött lenne, mert akkor már biztos lehetek abban, hogy a szervezete és a kis tüdeje felkészült a "kinti" életreKép
A "cégzik"-rõl egyébként egybõl rájöttem mit akar jelenteni, csak ránéztem a billentyûre és lám-lám nem egymás mellett van a két betüKépKépKép

Szilcsike!

A barátõm ápolónõ és õ szerinte ki sem adhatnak kétes eredményt, egybõl ismétlést kell kérjenek! Igaz nem kórházban dolgozik, de valamikor ott volt gyakorlatonKép Ne izgulj, hiszen õk is csak emberek és az emberek szoktak hibákat elkövetni, bakizni.

Zita!

Igen vigyázok, de te is vigyázz. Én az utóbbi idõben néha úgy éreztem, hogy egy szikla van a pocakomban, úgy bekeményedett. És olyan nehéznek is tünt! Kivánom, hogy ne legyen semmi bajod, és te is próbálj többet vizszintesben lenni, hisz "hallod" mit mondanak a lányok! Az ülõ helyzet olyan mint ha állnál, a méhszájat nyomja ugyanúgy a baba!

puszi
sasha
23+0

Kép
sasha

Gitta,
A vicc tényleg nagyon jó, nálunk már közmondásszámba megy... (Váúúúú!)

Forti, Sasha,
A kávé, a paradicsomlé állitólag hajt, a csoki fog, a rizs, a banán ugyszintén. A vas tutira székrekedést okoz...
Próbáljatok sokat inni, és sok rostosat enni pl. párolt zöldség, teljesörlésü dolgok. Nekem bejött az, hogy joghurt (gyümölcsjoghurt), amibe belekeverek kb. két evõkanál búzacsíra-búzakorpa keveréket - még izlik is, bár nem biztos, hogy mindenki igy van vele... A Tamarinlaxot nálunk a nagymama nyomja, és elégedett vele.

Zita
24+5
ParaZita

GittaKépKépKépKépKépKépKép

Tényleg nagyon aranyos ez a viccKép

Nyuszi!

A kévé engem mindig is meghajtott! És a kakaó is! Mikor meg voltam fázva és csak és kizárólag a kamillateát ittam csak 2-3 naponta ment a dolog. Aztán amióta újra birom inni a kávét (persz max 2-öt naponta és sok-sok tejjel) azóta naponta van, vagy max másfél naponta. Szóval nekem segit! Ja a vasat, meg már régóta szedem és azért, most meg hogy jön a magnézium is hát nem tudomKépKépKép Max lesz egy-két nehéz percem. (remélem több nemKép)

puszi
sasha
23+0 Lányok! akkor most kezdem a 24. hetet és vele együtt a 6. hónapot, vagy ez akkor most hogy is van????

Kép
sasha

Pemeske!

Még egyszer rákérdezek, hogy biztosan elolvasdKép Mikorra vagy kiirva? Ez azért fontos, mert az alapján van a sorrend!

Lányok bocsi a sok irásért, de valami mindig kimaradKép
cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Elõször is köszönöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat a méhnyakkal kapcsolatban.

Törpi!
Te mikorra is vagy, voltál kiírva? Cak azért kérdem, mert a hétfõi ctg-n volt egy lány, aki május 31-re volt kiírva, vagyis amostani hét neki is már a 41. Elvileg Te is lehettél volna?

Találtam egy linket a CMV-rõl, akit érdekel itt olvasgathat róla bõvebben:

[url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/cytomegalo.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/cytomegalo.html[/url]

Én a toxoplazma vizsgálatot külön kértem, mivel vannak macskáink és kutyáink, amit automatikusan meg is csináltak. Lehet ha nem kértem volna, akkor nem kérték volna ezt a vizsgálatot, azt már nem tudom. Lényeg, hogy mindenképpen kérjétek, már csak megnyugtatásképpen is.

Kata007!
Örülök, hogy jól vagytok és már otthon az egész család! Kívánok nagyon sok örömet és sok-sok tejcit!

Valaki kérdezte, hogy mi van Halacskával. Már otthon élvezi a hátralévõ idõt, és amint tud ismét csatlakozik ide hozzánk, csak még nethozzáférést kell otthonra csinálni, de szerintem amiklyen gyorsan csak tud itt lezs ismét.
Ha ír e-mailt majd megírom, mi van velük!

gumicukor
35+3

KépKép
KépKép
gumicukor

Sasha!

Most kezded a 24. hetet, jól írtad, legalábbis én is így számolom magamnak.
Jövõhéten én is elkezdem a 9. hónapot Kép Nagyon izgi!

Átírnál a táblázatban az életkorom már nem 25 néhány hónapja, hanem már 26. Hiába, öregszem...
Anyukám kérdezte, hogy emlékszem-e rá, hogy kiskoromban mindig azt mondtam, hogy 26 évesen fogok elõször szülni? Hát nem emékeztem rá, de ezek szerint valahogy a tudatalattim is így alakította a dolgokat. Ez egy szuper dolog!

üdv:
gumicukor 35+3

KépKép
KépKép
gumicukor

szisztok LányokKép
most ment el a Védönöm nagyon aranyos volt megnyugtatot hogy minden renben van és adot egy dokinevet is Kép

Sasha
remélem nem kell sokáig szedned azt a förmedvényt Kép

Gitta
a Vicc nagyon aranyos KépKépKépKépKép
nálunk már vagy 2hete a kispapa csak ül a lyuk elött és vonyitt Kép

Gumicukor
ezek szerint egyidösek vagyunk? mert én is 26 vagyokKép
én meg most keztem meg a 8. honapotKép hogy mulik az idöKép

Bori grt a babuhozKép

Na puszancs Csics 32hetes KépKépKép
csics

Szisztok,

Gumicukor,
En is tettem ilyen kijelenteseket,de en ket evet tevedtem pluszba.Kép

PArazita,
Megneztem a kepeidet,nagyon csini voltalKépKépKép

Nalam erdekes de miota a babocat varom teljesen rendebejottek ezek a dolgok.Aztan varjuk ki a veget...
Pedig minden nap eszek egy banant is,bar sok mas rostos gyumit es rostos leveket.Szerintem ez a legjobb,es a sok-sok folyadek..

I Ancsa,
Igen rajottem hogy a korhaz a fontos,hogy ott meglegyen minden extra a gyerekosztalyon es profi orvosok.
En azt hiszem telefonon fogom neki megmondani,nem igazan szeretem az ilyen szituaciokat,de ezt meg kell tenni a baba erdekeben.
Ja es meg kozelebb is van a korhaz a lakasunkhoz.MAr csak adokinak kell szimpinek lenni,de ez majd kedden kiderul.Ugy izgulok.

Puszi mindenkinek,
Kataa
20+1

Kép
Kép
kataa

Jányok!
A húgomnak aug-ban lesz az esküvõje! Ami önmagában szép dolog, de én leszek a tanúja. Addigra persze már kisbálna formában fogok gurulni a padok közt. Mi a fenét fogok magamra rángatni? (Az örök kérdés). Azt hallottam, hogy valahol lehet alkalmi kismamaruhákat kölcsönözni. Tudtok errõl valamit. Nem tudom érdemes-e 20e Ft kiadni egy szép kismamaruháért, ami aztán csak életemben egyszer lesz rajtam. Vagy ezentúl minden elegáns eseményen terhes legyek??

Kataa
Én is folytonfigyelem a kismamákat. Anyám kifejtette, hogy alig van kismama, szerintem meg mindenüt találkozom eggyel. És én is azt nézem, lehet hogy õ valaki közülünk?

Gömbölyü, Hóvirág
A máknak csak a gumójában vannak "mérgezõ" anyagok. (Ópiátok, Anyám vegyész, ki is tudja vonni Kép, persze nem ebbõl élünk) de a magokban nincs semmi ártalmas.

Zsanci!
Ellenanyag szûrés: A védõnõm szerint minden harmadban kéne. Nekem eddig 1x csináltak, szóltam a dokinak, azt mondta az elég. Szóval a fene sem tudja.

Pemeske
Nekem napi 3-4x van keményedésem, de nem ez az igazi baj, hanem hogy általában is eléggé feszül a méhem. Valahol a normális és a kemény közt félúton van szinte egész nap. Ezért adta a gyógyszert a doki. A méhszájam 3000.
Gratulálok a kislányhoz! De jó neked, hogy láthattad, én már úgy várom a következõ UH-t. Kép

dec8 (25+2)
dec8

Dec8,
Hat igen ez jo kerdes amikor az embernek elegansnak kell lennie ilyenkor is.A kolcsonzesrol nem hallottam,de a Westendben a kismamboltban lattam szep estely ruhakat is,persze gondolom az aruk az egig ert.
En vettem kulfoldom egy kek nadragos rovidujju elegans egyuttest.Majd ezt veszem fel en is egy eskuvore.
Ha vegkepp nem talasz semmit,en szivesen kolcson adom arra az egy napra.

Lanyok egy masik forumon olvastam hogy Vikinek tegnap megszulettek a babai.Sok boldogsagot neki es ket kis fiucskanak.
Valalki tud esetleg kozelebbit is>?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Köszi szépen az ajánlatot. Hát még nem tudom mi lesz addig.

Vikinek tényleg megvannak a babái? Remélem minden rendben van velük, és nagyon boldogok együtt.

dec8
dec8

dec8,

Van egy kismamákra szakosodott esküvöi ruhakölcsönzö, ahol alkalmi ruhákat is lehet kölcsönözni (persze nem tudom, mennyiért): Bp.16. ker. Vörösmajor u.4. tel:403-0952
Beszélj velük, hátha tudnak segiteni. Lehet, hogy 20.000 alatt ezt se úszod meg, de ki tudja...

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok!

Bejöttem garázdálkodni a kispapa munkahelyére...

Elõször is óriási gratula Norcinak, Borinak és Martinának! Sok-sok boldogságot a babákhoz! KépKépKép

Törpi!
Remélem, nemsokára te is babázol! Tök jókor jött, hogy leírtad, hogyan kell értelmezni a CTG-t. Köszi!

Mi ma voltunk az elsõ CTG-n, mivel választott szülésznõnk van, nem kellett várnunk. A szülésznõt is ma ismertük meg, nagyon kedves, aranyos. Almamag jól érzi magát odabent.
És ma végre a streptococchus kenetet is levette a doki.

Hát, ennyi, végigolvasni nem volt idõm mindent, de ahogy látom, mindenki rendben van. Vigyázzatok magatokra, további jó gömbölyödést! Majd jelentkezem!

Sziasztok!
Dió (és Almamag 34+5)
Dió

Sziasztok,
Álmos vagyok, de dolgozni kell Kép
Szóval akkor mákot szabad enni?...hurrá...imádom a mákos tésztát...(meg egyébként is mindenféle tésztát imádok) Kép
Nem tud valaki ajánlani védőnőt a II. kerületben?
Na most irány dolgozni...dolog van...sok Kép

gömbölyű (11)
gombolyu

Szia gömbölyû!

még nem olvastalak, vagy csak kihagy az agyam, de gratulálok, Te még nagyon friss kismama vagy itt köztünk. Az álmosság majd elmûlik hamarosan. Én télen szoktam mindig nagyon kómás álmos lenni, így pont amikor az elsõ idõszakon túlestem is tél volt és gondolhatod, tripla olyan álmos voltam, mintegyébként. Aztán elmúlt, most meg fitt és kipihent vagyok, amit igyekszem kihasználni, mert ha megszületik a kis Dani, akkor már kevesebb idõm jut erre.

jó pocakosodást!

gumicukor 35+3

KépKép
KépKép
gumicukor

GömbölyüKép
védönöt nem lehet ajálani mert az területileg van elosztva oda kell mened ahová tartozol .szerintem kérdezd meg az orvosodat kihez tartozol ö biztosan tudja .

Lányok
elkezdet lent fájni a pocim most is fáj mikor irok Kép remélem nem kell abbol az undok magnéziumbol bevenem Kép nem nagyon szeretem én sem és már régota nem kelet bevenem belöle .

Pusz mindenkinek Csics 32 hetes
csics

Lányok
észrevetétek hogy a nyul megint átkerült ide a nagy ablakba igaz már nem jön le egészen a irsokhoz csak az arhivnál van. pusz csics 32 hetes
csics

Én a védõnõt a háziorvostól kérdeztem meg, hogy hova kell menni és kihez tartozom. Itt Bp-n kerületileg van, azon belül is utcablokkokként elosztva. A szülészorvos pedig írt egy igazolást a terhesség tényérõl a védõnõnek, azt be kellett mutatni, majd felvette az adatokat és beírta az addigi orvosi leleteimet + kitöltötte a kiskönyvet is, amit utána mindig kellett vinni a dokihoz és a védõnõhöz is.

Egyébként a védõnõi látogatást én is eléggé bohóckodásnak látom, remélem ez megváltozik, ha meglesz a pici, azt meg nagyon remélem, hogy nem fogja mindig nálunk enni a fene!

gumicukor
35+3

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Neked is hasonló jó pocaknövesztegetést kívánokKép

Csics,
Igen, most már én is tudom, éppen most világosított fel a nõvérem. A gond csak az, hogy én a XIV. ker-be vagyok bejelentve, viszont a védõnõt ott kell választani, ahova a babát haza visszük...ráadásul a dokim a XIII. kerületben van, úgyhogy hirtelen azt sem tudom, hogy hova forduljak...de majd kikeresem a telefonkönyvbõl a II. kerületi gyerekrendelõt, ott csak tudnak felvilágosítást adni...
De egyszerûen továbbra sem tudom megérteni a szûkülõ agyammal, hogy miért kell ennyi helyre menni (merthogy a terhesgondozó az a XIV. ker-ben van...meg a családorvos is)...na de majd csak megoldom...és talán egyszer valaki fel is homályosít ennek az elõnyeirõl...
...ja és mindezek mellett még fõiskolára is járok, még két vizsgám hátra van, úgyhogy egy szabad percem nincs...de talán azért jó mindez, hogy a leendõ kismama szokjon hozzá, hogy nemsokára tényleg nem lesz ideje semmire Kép...szóval kismamák, edzésre fel Kép ...hát ez nem valami nagy poén, de valamivel vígasztalnom kell magam Kép

gömbölyû (11)
gombolyu

Sziasztok!

Most keltem fel átaludtam az egész délelötöt! A fekvésbõl alvás lett és még tudtam volna aludni, viszont a lakás úgy fut, mint akit kergetnek, a kaja sajnos magától nem készül elKép

Gumicukor köszi.

Dec8! És akinek alkalmi ruci kell.

Vannak olyan méteráru üzletek ahol lehet kapni szabásmintát. Én tegnap voltam egy ilyen boltban és volt egy csomó Burda szabásminta kismamáknak és voltak nagyon elegánsak is. Ruhák, blúzok, nacik. Lehetne venni szabásmintát és elvinni varrónõhöz és igy még mindig olcsóbban lehet kijönni, mintha megvenné az ember. Ráadásul meg lehet kérni a varrónõt, hogy úgy próbája megcsinálni, hogy a terhesség után alakitsa át normál méretüre.... Nekem is kéne normális kismamaruha, de ahol eddig jártam 1 db nadrágot sem láttam 10e. alatt fõleg olyat ami tetszett volna. És az egészben csak annyi a pláne hogy van benne két 3szögû gumirozás....

Hol láttátok hogy Viki babái megszülettek?

cupp
sasha
23+0

Kép
sasha

Sasha,

A Noklapja /gyereket varok forumaba is irogatott regebben Viki es ott irta egy lany tegnap,aki talan nem jar ide a babanetre csak oda.

Gombolyu,
A vedonod az lesz akihez taartozol a bejelentett lakcimeden.Ha idokozben koltozol akkor ez is valtozik.Ja es ha nem tetszik,akkor sem lehet rekalmalni,ez sajnos nem ugy mukodik mint a csalad orvosi rendszer.De ide csak havonta egyszer kell jarni,es az nem veszes.Megmeri a vernyomasod,sulyod,megnezi a pisi mintat es beirja az adatokat.Szoval nem veszes.Kép

Jo otlet a varratas csa kegy jo varrono kell hozza,az meg ritka mint a feher holloKépKép

Na pusz
Kataa
20+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Sasha
Köcci az oldalt! Elmentettem.

Zita, Nyuszi, és még aki írta hogy a csoki székrekedést okoz, annak üzenem, hogy nem fogyasztok csokit, hiszen diétára vagyok fogva Kép Kép Kép Vasat pedig nem szedek. Mióta ez a fránya magnézium van, azóta vannak gondjaim is.
Köszönöm amúgy az együttérzést.

Katka
Köszi hogy megnézed, nekem tényleg nem volt türelmem tegnap este végignyálazni az egészet.

Védõnõ témával kapcsolatban képzeljétek én eddig 1x voltam nála még anno amikor a kiskönyvet kiadtam, erre ma amikor nem voltam itthon csak a kispapa beállított és közölte hogy most már jó lenne ha lemennék hozzá mert kéne már nézni szívhangot, és pecsételni is kéne a kiskönyvembe mert így nem fogom megkapni a 30.000 Ft-ot. Nem tudom hogy mit gondol, hogy hülye vagyok és nem járok orvoshoz??? Eddig már 7 pecsétem van és a szívhangot is mindig a doki nézi.
A kispapa is mondta neki hogy hát a doki szokta nézni, erre közölte hogy az nem ugyan az. És hogy a jövõ héten hétfõn azonnal menjek le hozzá.
Na erre varrjatok gombot. De ráfázott, mert hétfõn du. szokott lenni az elõkészítõ a kórházban, és oda fogunk menni apucival, nem pedig a védõnõhöz. Kép

Na pusza estig
Forti (30+6)

Kép
Kép
forti

Kataa,
Nekem a terhesgondozáson azt mondták, hogy a II. ker-i védõnõt keressem fel...na mindegy, akkor lehet, hogy lesz még egy köröm...de majd viszem a kispapát, és meggyõzöm õket, hogy az õ adatai alapján jelöljenek ki védõnõt...merthogy szerintem a XIV. kerbõl nem nagyon fognak átjönni Budára...jajj...Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan intézzem ezt el a lehetõ legegyszerûbben?...de azt hiszem, a telefonálgatás lesz a legjobb megoldás...

Ha esetleg sikerül valakinek jó varrónõt találnia, azt tegyétek lszi. közkinccsé...nekem néha még rendes ruhát is nehéz vennem, mert alacsony vagyok (156 cm)...ja és egyenlõre 46 kg, és nem szeretnék azért egészen úgy kinézni, mint egy tehén...most úgy hirtelen belegondoltam, hogy kersztben szûk, hosszában meg uszályom van...tiszta kisestélyi Kép minden esetre biztos izgi látvány lennék Kép

gömb (11)
gombolyu

Gombolyu,

Remelem sikerrel jarsz,de ha megsem akkor at is lehet jelentkezni arra a cimre ahol jelenleg laksz es ahova a babaucit viszitek haza a keruleti okmanyirodaban.Kb 5 perc az egesz es utana nem kell senkivel vitatkoznod.
Sajnos burokracia meg mindig van ....

Sok sikert
kataa
20+1

Kép
Kép
kataa

A védönö nem oszt, nem szoroz Kép, én néha elmegyek hozzá, ha sokféle vizsgálati eredményem összegyült már, és akkor szépen beirja a kiskönyvbe, meg lemázsál.
Szerintem ennyit megér a békesség - amúgy nagyon kedves nö, miért ne legyek vele jóban, ha egyszer ö fog kijárni hozzánk... Ha esetleg olyasmit mond vagy tanácsol, ami szerintem hülyeség, akkor legfeljebb eleresztem a fülem mellett Kép, bár eddig ilyen szerencsére nem volt.

Üdv:
Zita
ParaZita

Forti!

A védõnõdnek igaza volt a pénzzel kapcsolatban, ugyanis kelleneka pecsétek a kiskönyvbe, hogy igényelni tudd az egszeri anyasági támogatást! Jobb ha elmész, azt a negyed órát csak kibírod nem? Én is utálok a védõnõmhöz járni, mert midig csak egy kérdõjelet látok rajta, de gyorsan elintézek vele mindent.

Az a psianalízis, amit meg ott csinál, szerintem egyenlõ a nullával, annyi mintha vennék a patikában ph-csíkot és otthon tesztelgetném a napi termést. Én jobban bízok a laboreredményekben, oda legalább nem kell egész nap kisüvegben lötyögtetnem a cuccost, hanem produkálhatok, mert van külön WC, erre a célra. Kismamaként meg egyáltalán nem nehézség bármely percben az ilyen mutatvány, pláne így a végefelé, ugyanis nekem már szinte állandó csõrepedésem van.

gumicukor 35+3

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Minimum 4 pecsét kell a kiskönyvbe, hogy megadják az egyszeri anyasági segélyt. Ezt a 4 pecsétet tök mindegy hogy ki nyomja bele, a lényeg, hogy ott legyen és ahogy látom Fortinak már 7 van...Kép

Bocsi a belekotty-értKép))

sasha

Kép
sasha

....várjatok-várjatok, akkor jól értettem, hogy havonta el kell menni terhesgondozásra is meg a védõnõhöz is?...a doki az már persze természetes...nálunk a terhesgondozáson csak vérnyomásmérés, meg súlymérés van, meg ott adják a beutalót (szerencsére a labor is ott helyben van)...de akkor minek mindezt mégegyszer végigjátszani a védõnõnél?...tudom-tudom, a bürokrácia...Lehet, hogy csak én érzem úgy, hogy ez idõpocsékolás?...ok, hogy jobb a biztonság, de mindezt nekem bármikor itt bent a munkahelyemen is megcsinálják, csak egy telefonomba kerül...na mindegy...én is követem a kitaposott ösvényt...Éljenek a védõnõk! Kép
Valahol olvastam, hogy hány pecsétre is van összesen szükség a pénzigényléshez, de nekem úgy rémlik, hogy mindössze 3-ra...valaki nem tudja ezt pontosan?
gombolyu

köszi Sasha, elõbb válaszoltál, mint kérdeztem Kép
gombolyu

Te jo eg de meg lett kutyulva a fejemben minden!
Na most nem a vedono az aki a terhesgondozast csinalja? Az egy egesz mas teszta ahova el kell menni? En eddig azt hittem e ketto egy es ugyanaz.

kamilla (8+2)
kamilla

Kamilla!

A terhesgondozást a doki végzi. Ha van választott akkor az, ha nincs akkor az aki a terhességet megállapitotta az SZTK-ban. A védõnõre szerintem, csak akkor lesz igazán szükség, ha már a baba megvan. Pecsétet a kiskönyvedbe mindkettõ adhat és ezeknek kell min 4. db-nka lennie. A kettõ két különbözõ dolog. A védõnõ a körülményeket nézi, hogy milyen helyre került a gyerek, jól látja e el az anya, és segit pl. megmutatni dolgokat, ha a kórházban nem tették. Pl szoptatni, fejni, tisztába tenni, a köldökcsonkot tisztitani meg egy csomo gyakorlati kérdésben hasznos lehet. A doki meg csak addig van amig terhes vagy...

puszi
sasha
23+0

Kép
sasha

Kamilla,
Nekem külön van. A terhesgondozáson azt mondták, hogy egy hónap múlva sétáljak vissza, meg hogy a védõnõhöz is menjek el addig...a nõvérem is nemrég szült (most hazudtam, mert másfél éves a kisfia, de mintha ma született volnaKép...szóval õ is járt mind a két helyre, de azt nem mondta, hogy a védõnõhöz is havonta...nekem úgy rémlett eddig, hogy inkább a védõnõ jött ki hozzá...de most már egyre inkább elbizonytalanodok, hogy mikor kihez is kell menni, de majd rákérdezek legközelebb...én szívesen megspórolnék egy-két utat...

gömb (11)
gombolyu

Sziasztok

Moni vagyok és eddig csak olvasgattalak benneteket. A védõnõ a tanácsadáson van és már a terhesség elejétõl kezdve kapcsolatban kell vele lenni, legalábbis itt nálunk.
Nálunk Õ írja meg a beutalókat a laborba és a tanácsadáson lévõ dokival aláíratja. Az más kérdés hogy természetesen járok magánorvoshoz is minden hónapban. De a kiskönyvben a tanácsadáson szereplõ pecséteket nézik és abból kell 4-nek lennie, legalábbis itt Szolnokon.

Moni
26
Névtelen

Sasha, most én keveredtem össze...nekem a doki meg a terhesgondozás is külön van...és úgy vettem észre az általatok leírtak alapján, hogy a védõnõ ugyanazt csinálja, mint amit nekem a terhesgondozáson...persze kivétel ez alól a körülmények szemrevételezése...bár kellett információt adnom arról is...szóval szerintek akkor most menjek reklamálni? Kép
gombolyu

Lányok!

Én úgy vettem észre mindenkinél másképpen intézik a dolgokatKép Nálam a védõnõ semmit sem csinál, csak megnézi a könyvemet, beirja a leleteket, megméri a vérnyomást, megmér és csá! A doki meg megvizsgálja a méhszáj állapotát, menézi a baba szivhangjait, néha megmérnek, vérnyomást is mér, és néha UH! Ja a beutalókat a doki irja és a recepteket is!

Ez van mindenkinél más, de ez már durva, hogy kerületenként más!

cupp
sasha
23+0

Kép
sasha

dokim akihez jarok es vedonom nekem is van, de terhesgondozason meg nem voltam. nem ertem eddig miert nem tudtam rola... Kép

kamilla (8+4)
kamilla

Gumicukor!

Megkaptam a mailt, ment a válasz!

sasha
23+0

Kép
sasha

Sziasztok!

Elõször is nagyon-nagyon köszönöm a sok gratulációt és, hogy ennyire szorítottatok nekünk. Könnybe lábadt a szemem tegnap este amikor átfutottam a május 29-ei írásaitokat.

Az azóta babázóknak és babásoknak szívbõl gratulálok!!!

Sajnos az egy heti termést még nem tudtam rendesen átolvasni, csak végigfutottam, mert kíváncsi voltam, hogy a párom, hogy jelentette be a lánya érkezését. Nem volt hajlandó elárulni nekem a kórházban, azt mondta, majd elolvasom. CSak potyogott a könnyem amikor tegnap este elolvastam... Kép

Szóval akkor a sztori:
Kedden reggel 9-re mentünk NST-re. Dóri nem akart mozogni, és a szívhang is "beszûkült" (nem reagált semmire, vagyis ha mégis megmozdult vagy fájás, keményedés volt akkor is csak 130-150 között ingadozott). Szóval emiatt az NST-t megismételtük, de az eredmény ugyanaz volt.
Ekkor az orvosom beküldött a kórházba, hogy ott csináltassam meg újra, majd csináljanak egy UH-ot, hogy milyen a flowmetria és, hogy mekkora lehet a baba.

Az NST ott is olyan volt, az UH szerint a BPD 95, a súlya pedig Kb. 4290 g, és még mindig faros. Volt 2 fájás, amit én abszolut nem éreztem fájásnak, csak a szokásos keményedésnek. Az ügyeletes orvos azt mondta, hogy be kell feküdnüm a szülõszobára megfigyelésre, aztán majd meglátjuk mi lesz, de az már tuti, hogy császár.
Ott CTG-re tettek kb. 1 órára. Semmit nem éreztem, csak a szokásos keményedéseket.
Du. 3 után bejött az ügyeletes orvos, aki megnézte a grafikont és azt mondta, hogy beindult a szülés. Ez részemrõl annyit jelentett, hogy 8-10 perces keményedéseket éreztem, egyeltalán nem fájt, de hát ilyen volt már nálam többször is. A doki megkérdezte, hogy mi a véleményem, neki vágjunk-e az éjszakának amikor esetleg bejöhet egy rendkívüli császár, szülések, aneztest kell esetleg várni a gerincérzéstelenítéshez, stb.
Erre én vigyorogva mondtam neki, hogy én nagyon nem bánom ha inkább elkezdjük a császárt. Szóval felhívtuk a dokimat és megbeszéltük, hogy 1 órán belül itt van.

4 körül elkezdtek elõkészíteni, közben odaért a férjem is, aki addig dolgozott. Én még mindig vigyorogtam, bár már inkább idegességemben. Kép
Bementünk a mûtõbe, ott is a szokásos elõkészítés, aztán az elsõ vágás elõtt behívták a férjem, aki leült a fejemhez.
Matattak a hasamon, mi meg szórakoztunk a férjemmel kínunkban. 4.45-kor kicsit megijedtem, mert borzalmas nyomást éreztem a mellkasomban, nagyon nehezen kaptam levegõt. Szóltam is megijedve, de "felhomályosítottak", hogy ne izguljak, ez természetes mert most emelik ki a babát. 5 perc múlva 4.50-kor felsírt Dóri.

Látni nem láttam semmit és sajnos a férjem arcát eltakarta a maszk, de a szeme mindent elárult. Minden rendben...Kép
Megkérdeztem tõle, hogy milyen, megvan-e mindene. Azt mondta, hogy csodálatos. Kép
Dórit elkezdték egy másik asztalon rendbe rakni, amit én nem láttam, de a férjem elkezdett tudósítani. Ekkor mondtam neki, hogy menjen oda nyugodtan. Ne tudjátok meg, hogy repült, nem kellett neki kétszer mondani. Kép
Visszajött és megmutatta a fényképezõn, hogy milyen is a lányunk, de ekkor már a csecsemõs is odatartotta. Sajnos csak pár másodperc volt, utána elvitték.
Eztán összefoltoztak, a megfigyelõbe vittek. Oda is bejöhetett a férjem, és kb. 1 óra múlva Dórit is behozták. Együtt csodáltuk szerelmünk gyümölcsét.

A lábadozás kicsit nehéz volt, és másnap reggel amikor fel kellett ülni, azt hittem, hogy sosem fogok újra szaladni, sõt felállni sem, de óráról órára jobb volt minden. Kép

Elég volt ránézni erre a kicsi lányra, és mindent könnyebb volt elviselni. A fájdalmat, a sok-sok szurit, mert sajnos sokat kaptam, mert nagyon sok vért veszítettem.

Harmadik nap már tejcsi is volt, most meg már nem tudok lehajolni, mert azonnal csöpög. Kép Ennek persze Dóri örül, mert van kajcsi bõven.
Talán még a Virtuális Kisbarátnõjének, Sheila Melissájának is tudunk majd adni... Kép

És hát azóta Dórikám nagyon jó baba. Nem akarom elkiabálni, de csak eszik, alszik, nézelõdik, sírni csak akkor sír, amikor éhes. Kép
Az elsõ éjszaka szopizott este 11-kor aztán hajnal 4-kor már fel kellett ébreszteni, hogy egyen, mert egy kicsit sárga és erre szopizni és teázni kellene. Szóval felköltöttem, evett, aztán mint akit fejbevágtak, aludt reggel 7-ig. Kép

Most mennem kell, mert ébredezik, de igyekszem minél hamarabb behozni a lemaradásom.

Sok puszi nektek, a nagypocisoknak kitartás, a végeredmény mindent elfelejtet...Kép

Kata és Dórika (aki ma egy hetes Kép )

KépKép

KépKép
kata007

Sasha,

Tegnapelõtt vettem a Westendben lenvászon nagrágot 9000-ért. Ez sem húde olcsó, de tûrhetõ...Kép De ha Te olyan ügyes vagy, hogy tudsz varrni...Kép

Gömbölyû

Én a XIV. kerületben lakom, bejelentve nem ide vagyok, de az itteni védõnõvel találkozom. Illetve mostmár õ jön. Úgyhogy a fizikai lakhely számit szerintem. Elég érdekes lenne, ha a védõnõnek mondjuk a XIII-ból a XXII-be kéne eljárnia a babához, csak mert az anyuka még nem jelentkezett át...Kép
Egyébként nálam is a doki és a kórház csinál minden fontosat egyelõre, a védõnõvel csak beszélgetek...Kép majd ha megszületik Kisnyuszi akkor lesz a védõnõnek és a gyerekorvosnak nagyobb szerepe.

Kata007

Úgy de úgy örülök Nektek, hogy el sem hiszed...KépKépKép És sárga vagyok az irigységtõl...

pusz

Nyuszi
33.
Nyuszi

Gumicukor
Én is úgy tudom mint Sasha, hogy 4 pecsét kell a kiskönyvbe, és az nincs megadva, hogy azt a védõnõtõl kell kapni. Nekem a terhesgondozást a fogadott orvosom csinálja, õ szokott pecsételni a kiskönyvembe. De rákérdezek nála pénteken.

Lányok!
Nem emlékszem már rá, hogy ki mondta hogy nagy-nagy Budapestben nem kap sehol málnalevél teát. Ma voltam a Duna-Plaza-ban és ott a földszinten a gyógyszertár mellett a gyógynövényes néninél van. 160,- Ft egy csomag. Van még neki! Kép

Forti (30+6)

Kép
Kép
forti

Kata007

Szia! Hát az én szemem is égette a könny ahogy olvastam a soraidatKép Fantsztikusak vagytok és nem gyõzöm hangoztatni, Dóribaba milyen szépKépKépKép Köszönöm az SMS-t el sem tudom mondani mennyire örültem neki, nektek akkor és persze most isKépKépKép

puszi nektekKép

Nyuszi!

Én a piacon vettem lenvászonhoz hasonló nacit 1600 forintért. Varrni meg nem tudok, de még mindig olcsóbban jövök ki ha elviszem egy varrónõhöz és átalakittatom. Sajnos nincs szivem kidobni egyetlen egy naciért majdnem 10000 forintot.

Málnalevél tea!!!!!!!
Kispesten voltam 3 gyógynövényes boltba és mindegyikben volt 100 forint/csomag! Nem gyógyszertárba kell menni, mert ott nincs. Bioboltokban nézzétek meg!!!!!!!!!! Vettem is 1 csomaggal, de ha igy haladok (2000-es a méhszájam, már most) akkor nem lesz rá

Kép
sasha

sasha!
BocsiKép Szeptember 17!

Azért csak most írok, mert ilyenkor jutok géphez, ekkor is csak rövid idõre.

dec8!
Köszi a választ.Én is így vagyok, hétfõn majd megnézi a méhszájat. Majd próbálok hatni rá, mert szerintem ez nem normális. Ráadásul ez már a 3. terhességem, de még nincs babám. Szóval, jó lenne vigyázni.
Mi is aug-ban megyünk lagziba.Lehet,hogy nem én leszek a legcsinosabb?

Ma voltam szülésre felkészítõn. A szoptatásról volt film. Olyan tündérek voltak a babákKép

Én a X. ker-ben lakom, de a XIII-ba járok védõnõhöz, mert az elõzõ terhességeknél is hozzá jártam. És amúgy a babát már Kecskemétre visszük. Szóval a néni azt mondta, így mindegy, kihez megyek, ha a végén úgyis egy 3. személynél kötünk ki. Addig is õ véd minket. És õ az aki nagyon rendiKép

Mikortól kell málnalevél tea?

Üdv:
Pemeske (26+3)
pemeske

Bori! Szilvi!
Gratula a babakhoz!

Kata007!
Nagyon szep baba Dorika! Orulok, hogy jol vagytok es van tejcsije es a babanak! Es hogy milyen jol alszik! Jo volt olvasni Dori baba szuletestortenetet! Na meg persze anno apuci bejelenteset. Gondolom nagyon buszke most, ami persze nagyon is ertheto. Amit olvastam a bejelentest azonnal mentem megnezni mi is bujik meg a kerdojel alatt, hat tenyleg egy tunemeny. Megegyszer hadd gratulaljak nektek!!!!!

Torpi!
Csak nem???? Mar nagyon szoritok!

Mindenkinek nagyon jo babavarast! Ahogy irta Kata007 tenyleg a vegeredmeny mindent meger!!!

Andi es Madison 2 es fel honapos
andysj

Gömbölyö,kamilla
egyetértek Sashával a védönö témában kiegésztve azal hogy ha megszületik a pici akor 6héten keresztül minden héten kifogjöni a gyerekorvosal együt és ö mondja meg mikor mien oltást kell kapnia a picinek és ö tudja megmondania hogy a picinek kilesz a gyerekorvosa ha csak te nem tudsz vagy nem ismersz gyerek orvost . ugy hogy szerintem nem felesleges a védönöhöz járni ja és mégvalami ö álitja ki a kicsi ideglenes TAJ SZÁMÁT a te TAJ SZÁMOD alapján mert a kicsi TAJ SZÁMÁT 1honap alatt készül el és adig is kell valamien azonosito neki mert különben lehet fizetni.

Lányok
a gyerekorvos tényleg kérpénzt de csak akor ha házhoz hivjátok ki munka idöben mégpedig szerintem azért kér pénzt mert hogy rendelési idöben kell kijönie és akor a rendelöben lévöbetegeket ott kell hagynia.

Sasha
én még márciusban vetem magamnak egy 2 részes kismama ruhát 8ezeél a váci.u nagyon klasz mert álithato a dereka és gumis és van bene egy betét is ami nyulik ezen felöl nekem vanak még olyan ruháim amiknek a szabása olyan hogy most is feltudom veni öket mert ugymon harang szabásuak .nekem csak fürdö ruhát kell venem mert a régiek biztosan nem jönek fel rámKép és én meg mindenkép elszeretnék meni a balcsira fürödni meg piheniKép

na puszancs mindenkinek csics 32 hetes Kép

UI:hát a fenteb leirtak miat jo elmeni a védönöhöz mert ezeket a dolgokat töle tudtam megKép
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: