A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse!
Gratula a forgáshoz!
Ez az "egy sejtes dologí" nekem is eszembe jutott már! KépKépKép

Bodza!
Tök jók a képek!
Nnaa, Nati a neten mutogatja a combjait.
Apának hogy számolunk el ezzel!?KépKép
Sacinak gratula!Kép

Zsuzsa!Kép
Julcsika stramm kis csajszi.Kép

Jucc!
Gratulálok az évfordulóhoz!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Ayse!

Örülj neki hogyha csak ritkán fordul elő a dolog(forgalmi+ kulcs)
Nálunk apa rendszeresen LOPKODJA az én autómatKépKépKép(forgalmistól)
Hiába mondom neki hogy ott a fo.talicskája, járjon a sajátjával(én csak így hívom az ő kocsiját, ugyan 2szer annyiba kerül mint az enyém, és éppen ezért a szervíze is 2szer annyi, és nem kevés baj van vele, szóval elvileg ez egy luxusautónak kellene hogy legyen, de már annyit költött rá hogy én már azt mondtam, hogy ezt a kocsit mágátkozták)
Na szóval annak ellenére hogy az a "jó" autó, mindig az én kis Picassómat lopkodja, és ráadásul mindig teleszórja üres redbullos dobozokkal...
Szerintem a pasiknak nem való autó, csak lábbal hajthatós tricikli...KépKépKépKépKépKép

Na most jól elkanyarodtamKépKépKépKép

A lényeg hogy a párom a forgalmit mindig elfelejti odaadni, és én annélkül járok, úgyhogy már gyakorlom a "sírvafakadást" ha megállít a rendőr...szőkének meg úgyis szőke vagyok, van mire fogni hogy nincs forgalmiKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Dori!

Hát én sem vagyok eldurranva NorbitólKép
Képzeld, sokszor már inkább nem is eszek semmit, csak ne kelljen norbit enni...
Főzni meg lusta vagyok, úgyhogy marad a hideg kaja,(párizsi magában és hasonlók...KépKépKép)

M.

Kép

Kép
megann

Barbi, Duda!
Köszönjük a gratulációt!

Megann, Dóri!
Mégis mi volt az a menü, amin kiakadtatok?

Ayse

ayse

Megann, félreérthető voltam akkorKép A szopit nem akarom abbahagyni, csak mellétáplálni. De azt is csak ha már kicsit nagyobb lesz. Akkor legalább már apa is tud majd neki adni enni. Mert mivel én nem fejek, így cumisüvegezés nincs. Meg attó fél is. Mármint az apjaKép

Kép
Kép
hari

Kuha!

Köszi a tippet!
(a muszáj-jal én is mindig gondban vagyok)

Meg azzal, hogy nem tudom egy üzin belül összeszedni a gondolataimat!

ayse

De legalább hamarabb Haladó felhasználó leszek!

ayse

Ayse!

Hát konkrétat norbitól nem tudok de mégis...Kép
A galuska, hát az valami undormány...KépKép
Meg aztán volt olyan husi ami pl tök mócsingos volt..
Minden zöldség párolva, leginkább sárgarépa és karfiol felváltva...
Viszont a levesek és a desszertek szerintem jók...
Indulok is nemsokára az Intersparba...norbi pudingért...update1es...és az pl nagyon fini, és én nem bírnám ki édesség nélkül...ebből meg "elvileg" bármikor bármennyit ehetek,(mondjuk ezt kételmKép)

Hari!

Azt gondoltam hogy nem akarod abbahagyni a szopit, csak mintha azt írtad volna hogy kevesebb, de lehet hogy már keverek mindenkit mindenkivel..
Nem! Biztos vagyok! Ja de írtad is, hogy ezért most 2 óránként szoptatsz...
Bevallom le a kalappal előttedKépKépKép
Én nem bírnám idegekkel a 2 óránkénti szopit...

Ráadásul(most nem dicsekedni akarok, meg felhúni a rosszabbul alvó babák anyukáját), de Léna 2 napja megint átalussza az éjszakát és ebéd után 2-3 órát alszik a babakocsijában, és ez minden nap így van.
Ja és délelőtt is alszik, ma pl 1 órát, és még este is beszundít egy fél órácskára..
Úgyhogy én nehezen tudnék 2 óránként enni adni Lénának..
Pedig jól meg kellene reformálni a kajálásunkat, mert úgy érzem máris rosszra szoktatom, az esti evésre...

Ugyanis:
Reggeli:8-kor
Ebéd: 12 kor
Uzsi: 1/2 4-4 kor
MÉG EGY UZSI 6 KOR
Vacsi:1/2 9 kor...

Jobb lenne délelőtt sűrűbben enni, de sokáig elalszik Léna, délután meg nem bírja ki 4től estig, mert akkor már üvölt az éhségől ha kimarad a 6 órási...

Szóval nem tudom de nem jó ez így valahogy...

M.

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Hasonlóan eszik Lívi is Kép
Szerintem jól csináljátok.
Én most próblkozom ma 2. napja, hogy csak főzit kap délre és délután meg gyümit, hát nehezen bírja ki tápi nálkül.
Ráadásul most 1/2 4 kor evett szerintem nem bírja ki estig, úgy hogy lehet nálunk is elsz egy 6 órás hami ezentúl.
Mert eddig az nem volt, de csak gyümit nem bírja ki szerintem.

Mea
mea

A képek szupik és a babák nagyo édesek mind!!!Kép

Mea
mea

Megann,
Szerintem jól csináljátok a kajálást! Léna nagyon ügyes, hogy ennyi mindent megeszik. Kép
Én lehet, hogy tudok szerezni neked Loreal ampullát. Megkérdezem Apát, ő hozott nekem is tegnap. Aztán majd ledumáljuk priviben. Kép

Kuha,
Jó a kép, ahol a srácok ismerkednek. Kép Én is emlékeztem, hogy Bodza lekapott minket. Kép

Kati,
Én is kizárólag szoptatom Danit, bár ő itt a topikbabákhoz képest majdnem a legkisebb. Ha menni fog, akkor hat hónapos koráig nem fog kapni mást.
Benivel kb 4 hónapos korában kezdtük a hozzátápit és Trisztánhoz hasonlóan nagyon hamar leszokott a ciciről. Ezt most nem szeretném.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann, akkor nem értettél félre, hanem én gondoltam rosszul a dolgokat. Azt hittem, ha kicsit kevesebb a tejem akkor elég, ha adok neki mellé ilyen Hipp kajákat. Nem tudtam, hogy akkor is kéne mellé még táp. Attól annyira idegenkedem. Nem tudom miért. Talán mert lusta vagyok hozzá, nekem olyan körülményes volt anno mindent fertőtleníteni, elkészíteni, vizet forralni stb. Na majd meglátom, akkor remélem még jó sokáig kitart a tejemKép

Rókica, köszi, kicsit megnyugodtam, hogy Zsuzsa baba sem eszik sokkal többet. Végül is csak kiderülne, ha kevés lenne neki. Csak most valahogy nem hízik olyan nagyon, de tudom, hogy nem mindig híznak olyan ütemben mint az elején, csak most még furaKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Mi ma voltunk baba-mama csoporton az I. kerületben, és pont a hozzátápiról volt szó. Mondjuk ott főleg az idősebb babák anyukái panaszkodtak, hogy milyen nehéz beleimádkozni a gyerekbe a kaját, úgy kell szaladgálni utánuk a lakásban, meg elterelni a figyelmét, mert nem esznek különben, és nem gyarapodnak. Hallottunk egy "esettanulmányt" is miszerint anyuka úgy számolt be, hogy 6 hónapos korig jól ment a szopi, aztán következett a hozzátápi, ami nem nagyon kellett a gyereknek csak cumisüvegből, annyira fel kellett higítani, hogy tápértéke már nem volt a kajának, és akkor ezt próbálták a gyerekbe diktálni. Aki közben fogyott és nem szeretett enni.

A tanulság amit megpróbáltak kihámozni ebből, hogy a babáknak még nagyon sokáig az anyatej vagy a tápszer jelenti a legfőbb kalóriaforrást, és ezekben sokkal több vitamin és tápanyag található amire szükségük van, mint a főzelékben, pláne ha azt olyan hígra kell felönteni, hogy a cumi lukán kiférjen. :-/

Nekem valahol az egészből az jött le, hogy a kényszerítéssel, erősködéssel csak azt éri el az ember, hogy a gyerek utáljon enni és visítson már ha az etetőszéket meglátja. (Jó, most sarkítok.) Tehát csak azért belediktálni a főzeléket mert neki már az "illik" enni inkább balul sül el, ha a baba maga még nem érdeklődik. Persze ha olyan hogy behabzsolja és szépen gyarapodik, akkor az más.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi!

Nem engedi a babanet feltenni újra azt a két képet, amin sztem Noel nagyon hasonlít Rád. Legalábbis a nézése, és a szájtartása. Szal nem azért írtam, hogy csak írjak vmit. Kép Kép

Dóri! Kép
Mi van a cickókkal?
Vendég

Sziasztok!

Ayse Kép Sikerült a kendő-kötés?

Hozzátápi: engem még egyáltalán nem foglalkoztat, hat hós koráig csak szoptatni szeretném Gergőt, és utána sem fogom túlzásba vinni az egyebeket. Nekem ez a legkényelmesebb, és legolcsóbb táplálási módszer, egyáltalán nem várom, hogy már ehessen a gyerek mást is. Sokkal több mosás, kaja-válogatás a boltokban, dobhatom ki az egészet, ha nem kéri, stb. De azt tudom, hogy Balázsnál is a Hipp és a Nestlé jött be leginkább. Kínosan ügyeltem a cukor- és tejmentességre, nemtom, milyenek lennének a fogai, ha még cukrosat is kapott volna... Ahogy elkezdenek enni, jönnek a gondok, legalábbis én most így látom /kissé elkeseredve/. A húgom gyerekei ekcémásak lettek egyből, kiderült, hogy a tojástól, és lehet, hogy ki sem növik, mert 8 és 5 évesen még mindig súlyosan fennáll az alleriájuk Kép És Balázsnál ez a lisztérzékenység-gyanú. Amíg nem esznek, addig legalább nem derül ki, érzékenyek-e valamire. Persze nyilvánvaló, hogy előbb-utóbb kapniuk kell mást is, csak én nem várom azt az időt.
Nyilván ez most azért is van, mert Balázs szegény nincs jól, egyre többször fáj a hasa, és ma felhívtam a doktorbácsit, hogy csináljunk valamit, mert sajnálom szegényt. Õ azt mondta, hogy ha ennyire nem javul, akkor nem ússzuk meg a biopsziát, holnap kapunk időpontot. A jó hír, hogy nem kell befeküdni, reggel megyünk, és este jöhetünk haza. Így annyira nem horror számomra sem. / szegénykém még nem tudja, mi vár rá.../

Még az evéshez: én soha nem idegeskedtem, mennyit eszik a gyerekem, általában keveset evett kicsi korában is, de gondoltam, annyit eszik, amennyi kell neki. Mégis pocsék evő, nagyon ritka, hogy ő éhes lenne, ha mégis, akkor is pár falat elég neki. Õ ilyen, elég sovány is, de inkább ez legyen a baja, mint az állandó fogyókúrák - mint az anyjának Kép

Szép estét!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!
Nézegettem a képeket a talitokról, gyönyörűek a babuk!

Dóri,
olvastam a csomóról, azért írok. Nem tudom megvan-e még, remélem nincs, de ha mégis:
nekem is volt ilyen pangó tej eldugult csatornában, több napig szenvedtem, iszonyúan fájt, rengeteget fejtem és masszíroztam, meg meleg zuhanyoztam meg minden, de nem jött ki. A nyerő Nóri volt, hónaljtartásos szoptatással! Seperc alatt kiszívta!

KépKép
KépKép
jdora

sziasztok! Kép

JOBBAN VAGYOK! KépKép Délutánra sokkal jobb lett, a csomó is eltűnt, és tényleg csak a baba segített a gondon. Hiába a fejés, masszírozás, bármi. Dokim megnézte, azt mondta, ha lázam lenne, jelentkezzem, amúgy meg bízzam a gyerekre Kép és hideg vízzel borogassam. Az a jó a gyulladás ellen. Csak ne sokáig, kb 10-15 percig hagyjam rajta.

Cerazette ügy: megvizsgált, mert 10 hete nem jött meg, viszont előtte volt rendes mensi, nincs nyoma terhességnek vagy bármi másnak, úgy tűnik nálam így jelentkezik a gyogyi mellékhatása. Azt mondta, hogy ha továbbra sem jön meg, akkor 2 hónap múlva csináljak egy tesztet, ha negatív ugyanez a helyzet, mint most, teendő nincs. Ha pozitív.. Kép akkor már van.

Köszönöm MINDENKINEK a hozzászólásokat!!! nagyon aranyosak vagytok! Tényleg. KépKép

Norbi: tegnap vaníliás gubát gyümiöntettel rendeltem, és az egész egy trutymák volt! Kép Ma a mozzerallás oaradicsomos csirkemell botrányos, és a férjem kajái is szörnyűek, asszem vmi borjúragu vagy mi. A legszörnyűbb meg a tegnapi desszertem volt: sárgabarackvelő teszínhabbal. Na ez most egy tömény truttyantás volt, szerintem sárgabaracklevár főzőtejszínnel. Kép
Pfuj.

Jucc!
Én is gratulálok az évfordulótokhoz! Kép

Bodza!
Tök jó képeket tettél fel!

Dóri
Vendég

Tünde!
Gondoltam, hogy nem csak írtál valamit KépKép
Te vagy az első, aki lát hasonlóságot Nolcsi és köztem Kép
De jól esik Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc!

Elhiszem, hogy tolod minél tovább a hozzátápit, ha Nálatok ennyire bent van a családban az allergia. Kép Balázy biztos jobb evő lesz, ha megoldódik a puffadás, lisztérzékenység. Kép

Én nem sajnálom, hogy esetleg többet kell mosni, mert Zita mást is kajál, mint a tápszert. A maradékot meg megettem én!
Vendég

Jucc!
Majd nagyon szurkolunk a biopszián. A vérvételből kiderült a lisztérzékrnység-gyanú (asszem az 97%-os pontossággal megmondja)?

Hát ez a Norbi-cucc tényleg nem hangzik valami jól! Gyorsan eszem is egy kis dödöllét!Kép

Én is hasollóságot véltem fölfedezni Nolcsi és édesanyukája között

ayse

Atyavilág! HasoNlóságot!

ayse

Jucc!

Biopszia. Kép
Vendég

Jucc:

Kép Remélem a lehető legsimábban megy minden a biopsziával és hamar túl vagytok rajta!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

megint nem tudtam jönni sem ma sem tegnap Kép Megpróbálok visszaolvasni, talán sikerül!
Azért remélem mindenki jól van! Kép

Viki+Peti 19+6 vagy inkább 20-1 KépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

BenianyuKép,
Trisztán is 4 hósan kezdett mást is enni, mint anyatej (megjegyzem az akkori védőnőm tanácsára, nem kútfőből szedtem), és fél éves korára oda jutottunk, hogy egyszer cicizett egy nap... este, de az is tápi után elalváshoz kellett neki! Talán ez most már nem lesz, de tényleg tartok egy kicsit a gyors elválasztódástól...
Kati
Vendég

Ayse! Kép

Mi az a dödölle?
Kép
Vendég

Oda a fogyokúrámnak, premenstruációs szindrómám van.
Most álltam neki egy tábla mogyorós-mazsolás csokinak. Kép Kép Kép
Vendég

Kati,
Ugyanez volt nálunk is. A hozzátápi elkezdése után elég hamar elfogyott a tej, Beni 7 hónapos koráig szopott, de az utolsó hónapban már szinte csak "cseppek" voltak. Nekem a doktor néni mondta, hogy kezdjük.
Egyébként most is célozgat rá, hogy lassan indíthatunk az almával, de mondtam neki, hogy még két-két és fél hónapig várni szeretnék.
Dani annyi almát ehet még életében..... Kép

Dóri,
De jó, hogy jobban vagy!!! Kép

Jucc,
Drukkolok, hogy rendben menjen majd a biopszia vizsgálat Balázsnak.

benianyu

Sziasztok!

Köszi az együttérzést biopszia ügyben, bár még gőzöm sincs, mikor lesz.
Ayse Kép A vérvizsgálatból nem derült ki sajnos, akkor én nem is csináltatnám meg a biopsziát. Mivel a gyerek IgA-ja nulla lett / ami azt jelenti, hogy immunhiányos/, ezért nem lehetett kimutatni, mert erre az IgA-ra épül a vizsgálat. / ennek segítségével mutatható ki a lisztérzékenység/. Férjednél mi a helyzet a kivizsgálással kapcsolatban?

Tünde Kép A dödölle egy isteni finom krumplis étel, köretként, és önmagában is nagyon jó! Ayse, honnét ismered? Úgy tudtam, ez Zala és Vas megyében ismert étel. Anyukám nagyon tudja, nekem még sosem lett tökéletes Kép

Bodza Kép Bocs, elfelejtettem válaszolni a kérdésedre: hogy járunk a Bolgárkerékbe, az túlzás, egyszer már voltunk. Jó, de a mi csoportunkból akkor csak hárman voltunk, a többiek sokkal nagyobb gyerekekkel voltak, így nem erőltetem annyira, hogy mindig ott legyek, főleg, ha Balázst nem tudom elhelyezni, mert ő nem értékeli annyira a dolgot.

Judit

jucc73
Érd

Hari!

Na azért mi sem vagyunk szentírás, bár látod Mea Livije is ragasztkodik a műtejcihez(tápi).
Tehát én is azt gondolom, hogy nekik még ez a főkaja(Rókicával egyetértésben) én is azt gondolom, hogy a tejben(tápban) van a legtöbb jó dolog!
Pl a Hipp finomfőzelékben szerinted mennyi fehérje vagy bármi más van?Kép Szerintem nem sokKép

És a hozzátápi meg SZERINTEM úgy a praktikus, hogy először adod neki a bébikaját, először egy kanállal, másnap kettővel, ha nagyon megy a dolog akkor többel(bár mondom neked hogy 2 hét után mi nem jutottunk nagyon előrébb, 70 max 80 grammokat eszik főzeléket) és utána adod a tápit, a te esetedben tejcsitKép
Mert szerintem ha először kapja a fini tejcsit akkor hülye lesz majd mindenféle "furaízű-furaszínű masszát nyeldekelni ráadásul számára egy ismeretlen eszköz(kanál) segítségével.

Tehát amíg van elég tejcsi nem kell erőltetniKépSzerintemKépKép. Inkább örülj hogy ennyi viszontagság után visszaállt a tejed és elég Lilikének..KépKépKépKépDe szívesen lennék a helyedbenKép

Benianyu!

Köszi! Igyekszünk, bár én sem erőltetem a dolgot, ha látom hogy nem megy akkor nem erőszakoskodom..
Bár már észrevettem, hogy először jó gyorsan kell adni Lénának a kaját, aztán hirtelen telítődik és elkezd dumálni, köpködni és hasonlók, és ha szépen türelmesen megtörölgetem adok neki egy kis tápit utána elfogad még egy pár kanálkával...Kép

Dóri!

FelháborítóKépKépKép.
A tegnapi ceasar salátmból kiamaradt a csirkemellKép
Rettenetesen dühös voltam ma vacsinál amikor megettemKép, holnap telefonálok és leordítom a fejüket...Kép
Sárgabarack tejszínhabbal dettóKép

Egyébként örülök hogy a norbit leszámítva jobban vagyKép

Jucc!
Ez rettenetes, ne is riogass az ételallergiával..Remélem nálatok is kiderül hogy valami egészen más(enyhébb) dologról van szóKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!Kép

Voltam én is a Corában, tök jó dolgok vannakKép
Érdemes megnézni.

Hozzátápi: Hát Lívi sem nagyon bírja, hogy csak főzit eszik délben és délután meg gyümit, szerintem is kevés ez egy ennyi idős babának, hiszen akik szopnak szok is ehetnek amennyit szeretnének és azért sokkal jobb a tejcsi vagy a tápi egy almánál vagy főzeléknél.
Úgy hogy én megint úgy fofom csinálni, hogy előbb főzi utána leöblítés tápival fele fele arányban és kész.

Aztán majd 6-7 hósan ráérünk csak olyanokat enni + 2 x tápi.

Kuha!Kép
Gondoltam Rád, hogy mehettünk volna együtt is a Corában de nem volt meg a számod a telimben.
Pedig elmentem volna érted.
Mentek valamikor?Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Mea
mea

Benianyu!

De ari vagyKépKöszönöm, azért előtte írdd meg légyszi, hogy neked használt-e?
Én már 2 fajtát vettem mindegyikből 12 db-ot..
Sejtheted mennyire utálok még rá is nézni....Kép

M.

Kép

Kép
megann

Jucc!

Biopszia Kép

Apa ma roppant kreatív volt:
KépKép
Vendég

Sziasztok,
Most van kis időm idekukkantani...alszik a család, én meg most sütöttem meg a mai nap a 3. kenyeret...Kép Az első kettőt igazi élesztővel csináltam és olyan lett mintha szivacsot sütöttem volna, a mostani 3. at már száraz élesztővel csináltam, még nem tudom milyen lett?! Kép De a szimata már jobb.

Nagyon édesek a babák.Kép Kép Kép Kép

Barbííííííííí, kérem szépen a tökmagos-barnakenyér hozzávalóit, léééééécccccccccccííííííííí!

Jaj, ma édes dolog történt...Tüncsike felfedezte a hangját...olyanogat kajabált, kurjongott hangosan, hogy majd meg szakadtam a nevetéstől, és a képek amiket vágott hozzá! Majd megzabáltam! Kép

Itt a család két picije, Tündike & Anna Kép
Kép

Jó éjt mindenkinek

Pr.& Tündike

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Tündike nagyon sportlédi! Kép
Milyen nagylány Anna mellett!
Vendég

Zita nagyon baba!

Jucc!
A dödöllét, nem fogod elhinni, Õriszentpéterről ismerem. Állandóan azt eszünk ott és vettem egy Õrségről szóló könyvet, amiben benne volt a recept. Nem tudom, hogy az enyém elé autentikus, ill. tökéletes-e, de mi imádjuk.

A férjemet még nem tudtam elrugdalni az orvoshoz. Ha lezárul a Dédi-hadművelet, remélem sort keríthetünk erre is. Anyósomat holnap kiengedik. Elhatároztuk, hogy nem mehetnek vissza Törökszentmiklósra, hanem visszaköltöznek anyósom lakásába (XII.ker.). Addig viszont egy s mást még el kell ott intézni. Viszont anyósom tutujgatja mostmár édesanyját.

Ayse

ayse

Na teljesen nem sikerült a visszaolvasás, csak úgy átfutottam, bocsi!

Viszont a képek nagyon jók, mind a talis képek, mind az egyenként otthon készültek Kép De ez így is van jól, hiszen gyönyörű babákról csak jó képeket lehet csinálni! KépKépKép

Dóri! Remélem teljesen rendbejöttél már Kép

Hari! Neked és Lilinek is jobbulást!

A forgó és éjszakát átalvó babáknak gratulálok KépKépKép

Megann!
Léna étvágyához is gratulálok! Előbb utóbb kiderül, mit szeret a KisasszonyKépKépKép

Jucc! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Így találtam rá délelőtt a kisfiamra (persze nem először, csak most le is fotóztamKép KépKép )

Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kati!Kép

Én is csak szoptatok még, de Bubus még csak most lesz 4 hónapos. Anno Gergőt is csak szoptattam 6 hónapos koráig, aztán 19 hónapos koráig szopott, pedig rendesen evett 6 hónapos korától. Szerintem az trükk, legalábbis én úgy csináltam, hogy egyéves koráig nem csökkentettem a szopások számát, és szoptatás után adtam a másik kaját, és így is simán bevágott egy rendes mennyiséget, de nem is választódott el korán.

Bodza!Kép

Gratula Sacinak!

Ayse!Kép

Gratula Andrisnak!

Jucc!Kép

Ez már szép idő együtt!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf!
Én is így csináltam, csak Lili nem vágott be rendes mennyiséget. Tulképp csak az oviban eszik rendesn, na nem baj.

Megnéztem a hordozókendős oldalakat, le is mentettem. Szupik!

Ayse

ayse

Ayse,
Furcsa, hogy Lili az oviban rendesen eszik és otthon nem. Pedig biztos kedvérevalót készítesz neki legtöbbször. Ott főznek az oviban?
Beni is válogatós, oviban nem sokat eszik, bár ő mondja, hogy evett ebből is és abból is, de az óvó néni nem mindig helyesel. Viszont itthon, ha olyat kap, amit szeret (ez majdnem mindig így van) akkor szép mennyiségeket vág be.

Viki,
Peti aranyos. Kép

Prüntyi,
De jó kép! Milyen nagy Tündi az unokahúgihoz képest! Kép

Megann,
Oké, majd megírom a tapasztalataimat, ha addig marad hajam. (igaz, kopaszon is tudok gépelni Kép) Szerinted hány ampulla után várható eredmény?

Jó éjt!
Benianyu

benianyu

Megann!Kép

De jó neked! Nekem is a Picasso a kedvencem. De ez sajnos álom marad.

Mea!Kép

Mi van a Corában? Le vagyok maradva.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Prüntyi!
Bocs, hogy csak most válaszolok......Kép
Ha hiszed ha nem, de a kenyér lisztkeverékből készült. Nem volt már kedvem mixelgetni így előre bekevert keveréket használtam.
Nagyobb szupermarketekben lehet kapni, a lisztek melett van. Fél kiló keverék és 330 ml víz. Mondjuk én mindig egy picivel több vizet rakok bele és akkor kicsit lazább lesz. Tök egyszerű és jó kenyér is szerintem. Van napraforgós, burgonyás (ez szerintem szar), kalács(még nem próbáltam) is.
A tökmagosnak oliva zöld a zacsija, a napraforgósnak asszem sárga.
Egyébként én mindig szárított élesztőt használok.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Megann! Kép
Elvileg én holnap megyek átvenni a picassómat, ha meglesz a forgalmi. Te meg vagy vele elégedve?
Én is a mérete miatt választottam, két gyerek kényelmesen belefér! KépKép

Zsóf!
Baba-mama hetek vannak a corában 14-ig. Én is voltam ma, vettem pelenkázó lapot, mert a régi már elszakadt. Meg plüss rugit pizsinek 799 Ft-ért. De nem az a vékony gagyi fajta, hanem jó vastag.
Meg Nolcsinak igazi fém étkészletet, harisnyát(ez is jó minőségű, 690 Ft), zoknit 149 Ft-ért.
Szóval jó dolgok vannak, érdemes kinézni.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

ZsófKép,
érdekes amit írsz a hozzátápiról... én laikusként (első gyerekkel) mindent a védőnő utasítása szerint csináltam, és ő úgy vázolta előbb az új íz, kaja utána cici illetve tápszer... NA EZ A MÓDSZER NEM VÁLT BE!!!
Én is inkább a fokozatosságra törekednék. Nem kell egyből bevágnia egy tányér főzeléket, aztán meg a cicivel nem tud mit kezdeni, mert a fülén jön ki...
Azt hiszem, úgy fogom csinálni, ahogy Te írtad, de még ezzel is várok (bár ő már nagyon érdeklődne - folyton kinézi a számból a falatot).
Mondta is Trisztán (most kezdett marhán mozogni a foga), hogy odaadja tesójának, amíg nem nő ki a sajátja...

Annyira jók a talis képek, még mindig!!!
Mikor is lesz a következő, hogy már ne maradjak le semmi jóról KépKépKép!
Kati
Vendég

Dobok egy képet az én makimról. Már 8100 gr!!!
Kép
Jó éjt mindenkinek,
Kati & Kornél
Vendég

Sziasztok!

Végre nálunk is csönd és béke honol. Nem ment könnyen ma sem az elalvás, de nem is csodálom, hiszen fenn volt du 2-től. Persze az lenne logikus, hogy minél fáradtabb annál hamarabb elalszik, de nálunk ez pont forditva van. Ráadásul 4-kor még szurit is kapott, de ott meg se nyekkent. Ez is először fordult elő, de annyira lenyűgözte a spatula amit a dr.nénitől szervált el (mikor az belenézett a szájába), hogy észre sem vette a szurit.Kép

Dóri!
Kép

Duda!
Nagyon klasszul hangzik, hogy a tejpép és a később altatás megoldásul szolgált Nati alvási szokásaira.Kép Egyébként lenne egy hozzánemértő kérdésem tejpép ügyben. Az tkp ua, mint a tápszer csak kanalazható állagban? Úgyértem, ugyanolyan tápértékű, vagy ez csak kiegészitésre szolgál?

Ildi!
Olivér full maszatosan is csuda jóképű.Kép Tök jó, én is pont ezt az etetőszéket néztem ki Majának csak sárgában.Kép De mielőtt kiadok érte egy vagyont leirnád, hogy te meg vagy-e vele elégedve és bevált-e nektek? Köszönöm.Kép

And!
Látom Eszti jól bepasizott, csak úgy tolonganak a kispasik a kegyeiért. Ezt persze tökéletesen meg is értem hiszen ő egy tünemény.Kép Mi csak abban reménykedünk, hogy a nagy pasizás közepedte azért barátnőzni is lesz ideje, mert Maja is nagyon megkedvelte őt (az anyukájáról nem is beszélve)Kép.
És nem felejtettem ám el a masszázsos leirást sem, arra gondoltam, hogy átfaxolhatnám (ha van) v. el is postázhatom. Ha szeretnéd, az e-mailem a profilomban van.Kép

Hari!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól kijöttök apával és hogy ő is szivesen kiveszi a részét a Lilizésből.Kép

Tünde!
A tegnapi képpel kapcsolatban irom, hogy nagyon jópofa volt, mert Majának is ugyanolyan tornázója van és kb. egy órával azelőtt, hogy láttam Zita produkcióját, ő is ugyanazt találta ki. Addig emelgette meg lökdöste a tornázót amig az egyik lába kicsúszott a járókából, megbillent és Maja lecsapott az égnek álló lábra ugyanúgy, mint Zita, és jól megcsócsálta.Kép Olyan lököttek tudnak lenni, nem?Kép

Jucc!
Biopszia.Kép De igy azért egy fokkal jobb, hogy nem kell majd ott aludni.Kép

Minden forogni tudó babának gratula.Kép Mi még nem tartozunk közéjük, de a kiflizés már nagyon jól megy.Kép

Jóéjt,

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

én is csak mpost értem ide.

ma voltunk apa dolgozójában, mindenki megcsodálta a mi kis tündérkénketKép azután elmentünk vásárolni neki rucit, mert már olyan hatalmas, hogy 68-as kollekció kell nekiKép

Rokica! dehogy haragszom (-unk)!! én élvezettel olvasom minden írásodat, komolyan! és sugárzott belőle a segítő szándék! annyira jó, hogy így utána jársz mindennek, stb. és ahogy olvassa az ember, azt érzi, hogy hát persze, ez tényleg milyen egyszerű, mionden olyan logikus, hogy miért ne menne nekem is?Kép a suttogóban nekem pont az tetszett, hogy nézzük azt, hogy a baba mit gondolhat-érezhet, én ezt próbálom szem előtt tartani. de én azt látom, hogy ez Esztinek nem elég. tehát nem megoldás, hogy felveszem, hogy odabújok mellé, együtt fekszünk le az ágyba, beteszem az ágyba és simizem a fejét, stb. ez mind sírásoz vezet, azonnal. fel kell venni és járkálni kell vele, ha már nyűgi. most már egyre többet el van, ahogy félülő helyzetben meg tudom támasztani az ölemben, vagy a mózesban is így szeret már lenni, de csak addig, amíg nem kezd fáradni. szóval én örülök minden hozzászólásnak, mert mindenből tanulokKép úgyhogy kösziKép

hozzátápi: én ezért mondtam a védőnéninknek, hogy ne is jöjjön hozzánk, mert pl azt mondta, h 3 hósan kezdjem el a hozzátápit, mert kellenek az új ízek a babának, mert később majd nem fogja elfogadni, és akkor az milyen rossz lesz. veri áptudéjtKép

Megann: "lehet közte egy pár idősebb is"Kép (amikor szól julcsának, hogy hozzon neki fiatal hagymát, ez a kedvenc filmem, imádomKép)

Cleo: hát hogyne! sőt! szerintem majd jól kidumálják együtt a pasikatKép

Jucc, remélem szerencsésenlesztek túl zen a biopszia dolgon, mi is szorítunk.

Dóri, örülök én is, hogy túl vagy rajta.

a 4 hós szuri is olyan borzadály, mint a 3 hós volt?

Kati: a 8 kilós makid nagyon édiKépKép

Tündi tiszta tinilány a kis Anna mellettKép

Zitát egyszerűen megzabálom, annyira huncut ez a csajKép azon is mindig jókat derülök, hogy a fejére húzza a cuccokat alvás közbenKép

én is gratulálok az ügyes forgó babáknakKép

Kép

KépKép
KépKép
and

Mégegy utolsó bekukk Kép
Ayse Kép Örülök, hogy jók a kendős oldalak!
És tiszta hülye vagyok, teljesen kiment a fejemből, hogy meséltél Õriről, hogy mennyire szeretitek Kép

BenianyuKép az osztálytársas oldalon fent vagyok egy ideje, de csak egyetlen egy oszt.társam van ott szitén, vele kezdtük most a szervezést Kép Úgylátszik a többiek nem ilyen netfüggők, mint én Kép De nagyon köszönöm, hogy szóltál!

Kivasaltam mindent, hurrááááááááááááááááááá!

Reggel Gergő oltást kap, gondolom estére megint lázas lesz, sebaj, ez legyen a legnagyobb bajunk!

Jó éjt!
Judit

jucc73
Érd

Csak elköszönök, rengeteg a dolgom, pakolás stb. Dél körül indulunk Parádfürdőre! Kép vas este jövünk haza. Mindenkinek szép hétvégét! Kép

Dóri&Gergő&Viki
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: