A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

SziasztokKép

Ildianyu köszönöm szépen, még nem tudtam róla, és már ideje valami derékban bõvebb nacit néznemKép

Kata!

Igen nagyon jó volt és nagyon vicces is. Hirtelen nem tudtam mi van, beletelt egy kis idõbe (még 5 másodperc sem volt csak soknak tünt) mire rájöttem, miért ugrál a pocimKép

CsipkebogyóKépKépKép

Kataa!

Huh! Jó hogy jobban vagy, vagyis hogy már teljesen jól vagy hiszen dolgozolKép Kiváncsi lennék miket ettél össze amitõl gyormorrontást kaptál?

Borcsa BoszorkaKép

Akkor az a hely napokon belül megüresedik, mármint ha jól látomKép

Krisztinka!

Üzenetet átadtam a kis bentlakómnakKép

Puszi mindenkinek majd ha lesz valami történés akkor irok, addig csak hüleségeketKépKépKép

sasha
21+1(el sem hiszem hogy a 22. héten járok atya-gatya már csak 18 hét...)

Kép
sasha

Kata, semmi gond nem lesz, a tunderke csodas ajandek lesz a hazassagi evfordulotokon is! Nagyon szoritok, hogy megforduljon akar a megszuletese elotti nehany oracskaban!!!KépKépKépKépKépKép

Edina, mar elkezdetm valaszt irni tegnap, mindjart befejezem, es kuldom is!KépKép

Beszti, valoban ujutottam, azert ennyire nem allt szandekomban!KépKépKépKép

Kamelia, bocsi, mar felre is gepelek, meg ilyesmikKép Azert remelem, a Kamilla is elolvastaKépKép lecso - egeszsegedre!

Zita Kép

Sasha, de joooooooooooooooooooKépKépKépKépKép varj csak, hamarosan ugy beerosodik, hogy csak na!!!!KépKép

Zita, en nagyon szoritok, iiiigy@@@@@@@@, minden rendben lesz!!!!!!KépKép

Lella 22+4
lella

Ildianyu!

Köszi az infot. A budaörsi CORA-ban van? Esetleg én is megnézném.

Mindenkinek szép napot!

Sziszike
30+6

sziszike

Na én is itt vagyok ám!Kép

Kata007!

Úgy látszik a Dórikat császárral fenyegtik! Mi is voltunk CTG-n, megismerkedtem a szülésznõmmel. Nagyon édi és kedves. CTG teljesen oké, csak a vérnyomásom és a vizesedésem nem túl jó. Már térdig "mamutlábakon" állok és sajna éjszaka is csak félig megy le (de ez is 2-3 kg-ot jelent egy éjszaka! jó mi?), reggel felkelek és 10 perc múlva már dagad is. Szóval emiatt mondták, hogy barátkozni kéne a császár lehetõségével is, hiszen ha nagyon rosszul leszek nincs más megoldás az érdekemben. Szerencse, hogy a fehérje nem jelent meg még a vizeletemben.

Képlecsó, nyami, nyamiKép

Én mostanában fagyasztott málnát eszem, mert a dinnye tényleg nagyon drága!

Üdv az újaknak és akinek megmozdult a babóca. Szuper érzés mi?KépKép

KépKataKép

Nálunk a júni 8. lenne az optimális idõ a megszületésre, mert akkor lesz a keresztpapinak a szülinapja. Azért a házassági évforduló mégis csak fontosabb!KépKép Drukkolok nektek nagyon!KépKép

Tegnap Besztivel összefutottunk a Corában. Nekem nem tünt fel, hogy van kismamacucc leátrazás. Igaz pelenkabetétet kerestem volna a szüléshez, de hát itt sem volt, pedig a szülésznõ is azt mondta, hogy jobb, mint az inkotencia betét!

Tud valaki olyan helyet, ahol kapni?

Lella!Kép

A sok hajolgatással, gyerekcipeléssel csak óvatosan! Ne nagyon keményedjen a pocid!Kép

Puszi mindenkinek, a finisben lévõknek kitartás (velem együttKép)!

Pucúr és Dóri 36

Ja, az AFP-hez hozzászólva igazából a betöltött 16. hét után kellene levenni!
Pucúr

Lányok!

A várandósság totálisan elvette az eszemet :-)
Ildianyu! A kérdés hülye volt, gondolom mindegyikben van akció. Bocs.

Sziszike

sziszike

Sziasztok,

Képzeljétek megvettük a babajárgányt! Graco 3 funkciós és világoskék-szürke-sötétkék. Gyönyörû!Kép Alig várom már, hogy Kisnyuszi pislogjon kifelé beblõle...KépKépKép

Sasha!

Ugye milyen furi érzés elõször? Fõleg nekünk elsõ babásoknak. Én ugyan vagy 10 héttel elõrébb járok nálad, de még mindig nap mint nap tud újat produkálni! Egyre erõsebbeket rugdal, már eléri a bordáimat és bizony néha jókat odasóz...Kép Egyelõre még nem fáj, de kezd kellemetlen lenni, nagyon kihúzva magam tudok csak ülni sokáig. És még az is vicces , mikor két-három ponton rúg-üt-mittudomén egyszerre..KépKépKép

Zita!

Mint azt nem is olyan rég irtam, nekem a terheléses vércuki papiron normál sávnak (Kútvölgyi) 3,3-6,1 van feltüntetve. Ehhez nekem az alapértékem (éhgyomri ) 4,93, cukrosviz után egy óra múlva 8,43 Kép, és két óra múlva 6,94. Erre azt mondták, hogy nem jó, de nem vészes, számolnom nem kell a diétában, de figyeljek oda, sok zöldség-fõzelék-gyümölcs-hús, no süti, fagyi, csoki legfeljebb diabetikus. Ja és egyek 3 óránként.
Remélem minden rendben lesz a vizsgálat eredményben!

Hajrá Margaréta!!!!
Ahhoz képest, hogy sokan vannak május végére-június elejére kiirva, sehol egy babuci!Kép

Halacska!

Szóval hamarosan tényleg eltûnsz?Kép Azért a Párod értesit minket, ha bementél mert showtime van ugye Kép ?Kiváncsi vagyok a végén összefutunk-e?Kép

Megint süt nap!!!!Kép

Nyuszi
31.(úgy döntöttem áttérek Kata007 idõszámitási módszeréreKép)
Nyuszi

Zsoka
A SzImrében (Tétényi) (én ott fogok szülni) van kismamatorna meg felkészítõ tafolyam is. Én is már hetek óta próbálom rászánni magam, hogy elmenjek.

Sasha
De jó hogy most már te is érzed Kép Szerintem ez a legjobb az egészben. Nem sokára a kispapa is érezheti, és az õ arckifejezése az ugyancsak nagyon megéri.

Viki
Nagyon édesek a babák. Legalább van kivel játszaniuk odabenn Kép Gondolom fogócskáznak, had örüljön anyuka Kép

Holnap megyek terheléses cukorra, én fõleg azért izgulok, mert egy csomó ideig kell kibírnom evés nélkül, és már ha nem reggelizek akkor is szédülök meg minden. Szóval igyekszem nem eldobni magam.

Üdv
dec8 (24)
dec8

Sziasztok!

Tegnap közelebb jutottunk a babafogadáshoz, mert vettünk neki ágynemüt, lepedöt, meg néhány apróságotKép.
Sajnos a bölcsö még mindig nincs kész.Kép Jövö hét csütörtökre igéri az asztalos, de remélem ez az utolsó idöpont, és tényleg megleszKépKép. Már nagyon ideje lenne.

Szia Pucur!

Azért tegnap jól meglepödtem!KépKépKép Meg zavarban is voltam.
Jól néz ki a fiam az orrával, nem? Hogy lehet igy orraesni?Kép (Föleg, hogy semmi mást nem horzsolt le.)

Kismamaruhát én sem láttam, bár mi inkább a Beninek kerestünk ruhát (900 Ft-ért kaptunk neki rövidnadrág-póló együttest).

Nem is tudtam, hogy a vizesedés lehet a császár oka.

Ha kapok esetleg itt valahol pelenkabetétet, akkor vegyek neked?
Meg még eszembe jutott valami ezzel kapcsolatban (betét)Kép, de majd csak akkor irom meg, ha már tájékozódtam róla, hogy ugy van-e... (3 éve, mikor a fiamat szültem, volt egy köztes megoldás a pelenkabetét és az inkontinenciabetét között (un. nögyógyászati betét (nem a mostani intimbetétek, hanem olyan, ami a pelenkabetéthez hasonlit, csak egy kicsit kisebb)), de nem tudom, hogy még most is lehet-e kapni...)

Sasha!

KépKépKép
Nagyon jó lehetett!
Bár én mostanában néha inkább az kivánom, hogy most inkább ne ugráljon: pl. ha épp étkezés közben jut eszébe gyomronrugni, vagy ha nagyon ugy gondolja, hogy ö most aztán szétfesziti ezt a kellemetlenül szoritó babaházatKép (lehetöleg egyszerre minden irányban, ilyenkor még a popsiját is meg lehet fogniKépKép, annyira kinyomja).

Viki!

Nagyon aranyosak az ikerek!KépKép

Beszti
33+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Vagyok én is, csak kicsit sok ma a dolgom így munkaügyileg.

dec8:
anno úgy mondta a doki az elsõ babánál, hogy csak módjával és óvatosan, fõleg ha nagyon keménynek érzed a pocid, vagy nagyon feszül. most nem említette, gondolta még emlékszem Kép

zita:
nekem a terheléses anno 8 körül volt, de már rossz volt az elsõ normál vérvételi is, csak akkor még nem vette észre az orvosom (félidõben volt nálam dokiváltás). most még nem tudom, a normál vérvételes jó volt, terhelésest nem csináltak, de azért odafigyelek arra, hogy miket eszem.

sziszike Kép
én csak kigondoltam ugyanazt a kérdést, de Te hamarabb megkérdezted, hogy melyik Cora KépKép

martina kedves
muszáj neked azt a függönyt macerálni? egyébként emil ment Kép

Pocaklakómnak jó napja van, folyamatos edzést tart odabenn úgy reggel 6 óta Kép

puszi

Katka (23)
Katka

Szasztok!
Maceralnam, de nem tudom.... most itt rakosgatom jobbrol balra es olyan szep lenne a helyen Kép

na nem baj, inkabb pihi most egy kicsit es utanna ha minden igaz lehet hogy megyek epret szedni Kép

ez jobb program.... na ki akar megverni hogy nyughassak mar? Kép
m
martina

Martina!Kép

Éééééééééééééééééééén!Kép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lanyok!

Tegnap nagyon elszoltam magam, az ejszakam a Kataa-ehoz hasonlitott, ugyhogy akkor en is betartom es nem eszek ma ossze vissza.

Kata!
Koszi a kepeket!

Viki!
Nagyon jok ezek a kepek, csuda aranyosak a babak!

Sasha!
Ugye milyen szupi erzes? Kép Foleg ha a parodnak ugral majd Kép Nalunk mar lathatoan kifele nyomkod, aztan gondolom megfordul es akkor csondesebb egy ket napot, aztan ujra rakezd.

Csipkebogyo!
En a buborekokat eloszor ugy 16 hetes koromban ereztem finom rugasokka ( mintha egy ideg pattogna) pedig a 18 het korul valt.

Nyuszi, Beszti!
Alig varom mar, hogy mi is belekezdjunk ugy igazan a babas cuccok vasarolgatasaba! Kép
Igy is, hogy van az a 3 sajat rugink meg egy par kolcosn ruha, eloszedem minden nap megnezegetni Kép Mi lesz majd a nagyobb dolgokkal Kép Legszivesebben mar festenem a szobat, rendezgetnem.

Zita!
Jelentkezz az eredmennyel! Drukkolunk nagyon!

Martina!
Hogy Te meg miket csinalsz, fuggony felpakolas Kép csodallak am, hogy mi mindenhez van erod!

Edina 21+4
edina

BesztiKép!

Igen vegyél nekem légyszi betétet, ha találsz.
Dórinak már megvan mindene, kivéve az ágyat, szekrényt és a kókuszmatracot.
Beninek hogy csináltátok ezt a szõke hajat? Egyébként így levert nózival is tüneményes, és a férjed is aranyos. Az enyém is meg volt illetõdve, csak utólag mert rákérdezni, hogy ki voltál.

A vizesedés miatt lehet császár, mégpedig azért, mert a víz a szövetek között van és így nem tud megfelelõen tágulni, hanem csak repedni. Állítólag infuziót mindenképpen kapok, még ha hüvelyen keresztül szülünk is. Hát majd meglátjuk.

KépMartinaKép

Már tényleg megszülhetnél! Inkább papás szülésindítást válassz, ha van rá mód.

Pucúr és Dóri 36+1
Pucúr

Edina!
Olyan jó, hogy Te is jelentkezél! Ugye milyen jó, hogy mi is láthattuk a képeket? Nem belekezdtetek már a vásárolgatásba a bolhapiacon?Kép Tán én is belekezdek MO-n, addigra csak levetközöm a babonáimat.
Hogy vagy? Fel tudott szabadítani a férjed egy kis idöt, amit veled tölthet? Hogy van(nak?) a cicus(ok?)?

Csak úgy eszembe jut, van-e valami elöírása annak, hogy hol vagy hogy szabad strandolni? Vannak olyan helyek, ahol esetleg inkább fennáll a fertözésveszély, vagy olyanok, amit kifejezetten ajánlanak?

Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyo!

Elvileg a babona szerint legalabbis amiket en hallottam vagy a baba megmozdulasaig vagy a 6. honapig nem vesznek semmit. Mivel a babo mar egy ideje kopog Kép en meg napokon belul a 6. honapot kezdem (sot az utolso uh alapjan mar el is kezdtem akkor szept 25ot irt ki a gep szulesre) ugyhogy tenyleg kezdhetnenk mar vasarolgatni, de ugy igazan. Vgyis nem csak rugikat hanem mindenfele mas kisruhat, a kocsit , kisagyat agynem~unek, fuggonynek anyagot, szobaba disiztest, szoval mindent Kép Imadok vasarolni, mar csak egy jo mely zseb kene hozza Kép

A stranddal kapcsolatban nem tudok hozzaszolni. Nalunk a strandolas a parton fekvesbol meg maximum egy kis terdig be a vizbe pancsirol szol olyan hideg a viz. Uszodatol lehet, hogy ok nelkul de en felek.

Edina
edina

HURRÁ! A genetikai eredmény jó, nincs semmi baj!!!!!!! Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkolt!!! Viszont azt írták, hogy lány, azok után, hogy két UH-s is fiút mondott. Persze lényeg, hogy egészséges.
Többedik anyukák, volt már valakinek ilyen, hogy fiút mondtak, és lány lett? Asszem elmegyünk majd mégegyszer 3D-s UH-ra, hátha ott majd látszik rendesen...
A cukorra a genetikai doki azt mondta, hogy rendben, 7,6-tól van a gáz....

Mindenkinek szép napot,
Zita
22+5
parazita

Pucur...
sajna nekem arra nincs lehetosegem, mivel az ex elhagyott 4 honapos terhesen Kép

Zita gratulalok!!!
m
martina

Sziasztok!

Muszaly megirjam, hogy emnnyire bevalt a B6 vit tegnap este.
40 mg-t vettem be, es egyszeruen teljesen elmulasztotta Kép Kép Kép
Megegyszer ezer koszonte mindenkinek aki megosztotta velem tapasztalatait Kép

kamilla
kamilla

ja, a hanyingerrol irtam Kép

kamilla (7+1)
kamilla

Sziasztok!
SMS-t kaptam ma: "Kedves nénik és bácsik! Örömmel tudatom veletek, hogy ma 11 órakor, 3,40 kilóval, 57 cm magasan MEGSZÜLETTEM! Anyukám és Én is nagyon jól vagyunk! Marci" És az anyuka: Csipike!

Gratulálok!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szijasztok
Ledoglott a rendszer ugyhogy itt vagyokKépKép

Zita
Szerintem a magzatvizvizsgalat megbizhatobb /100% /mint az UH,nalunk az kozepso fiamnal volt ugy,hogy lanynak mondtak es fiu lett bar a kov. UH-n mar fiut mondtakKép
A kollegameknal viszont tobb UH-n mondtak,hogy fiu es csak a szulesnel lepodtek meg,de nem kicsitKépKép

Viki
Vegre lattam a babacskaidat,nagyon edesekKép

Cory
Csipikenek GRATULA!

Martina
En ismerek olyat akik kibekultek nem sokkal a szules utanKépKép

cupi Krisztinka /24/
krisztinka

Csipkebogyó!

Attól függ, milyen hamar kapsz el fertõzéseket! Más példát irok, de van aki elmegy a hûtõ mellett és már hizik is...
A baba meg bennt van jó mélyen a zárt méhedben azon belül is egy teljesen zárt magzatburokban. Sõt ha minden igaz van külsõ meg belsõ méhszájKép Bár ez ügyben kicsit tájékozatlan vagyok... lehet hogy hülyeséget irtam?Kép

KamillaKép

Örülök hogy használtKép

ParazitaKép

Gratulálok a jó eredményekhezKép A fiút könnyü eltéveszteni, hiszen ha a kislány a lába közé kapja a köldökzsinort könnyen kinézhet kukinakKép Viszont ha nincs ott semmi, akkor nincs ott semmiKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Már nem is írok semmit magamról, hisz látjátok. Kép

Bringa!
Én most már nagyon ki tudom tapintani mindenét. Igaz az én helyzetem más, mert ugye Dóri fordítva van. Kép Én érzem a buksiját, és a lábát. A sarkait fõleg, mert ezeket néha finoman el kell simogatni a bordáimból. Kép

Kataa!
Hát nem tudom kihúzom-e a ballagásig, mert vasánap megyek újra a dokihoz. Majd meglátjuk.

Krisztinka!
Kép

Lella!
Most már nekem is olyan minden mindegy érzésem van. Kár görcsölni, hogy mikor jön már végre. Már most látszik ki az Úr a családban! Kép

Pucúr!
Azért mégiscsak jobb lenne már külön ünnepelni a házassági évfordulónkat. Kép
Együttérzek veled! Éld bele magad nyugodtan a császárba, hogy ne essen olyan rosszul majd ha mégis biztossá válik, mint nekem! Inkább érjen kellemes csalódás majd! Ezek a Dórik!!!!!! Kép

Krisztinka! Ha mégis kislányod lesz, a Te Dórid is ezt fogja csinálni veled? Most már utána kellene nézni a Dóri név jelentésének! Kép

Martina!
Szerintem nem rossz dolog a függönypakolás! Kép
Nekem is azt mondta a dokim, hogy mivel vasárnap megyek hozzá, szombaton csináljak már egy jó nagytakarítást ha bírok. Ugyan miért mondta????? Kép
A kispapás beindítás ne izgasson. Nálunk nem jön be! Kép Na jó, nem mondom, hogy állandóan azt csináljuk, de próbáltuk. Nem hatotta meg a kiscsajt! Kép

Edina!
Örülök, hogy megleptelek! Amikor csipkebogyó kérte a képeket, beugrott, hogy Te sem látod õket, azért küldtem. Ugye milyen kis ügyi voltam, hogy gondoltam rád is??? Kép

Tudtam, hogy van még valaki, de nem jöttem rá ki is az. Ma már tudom. Krisztinkának kellett volna még küldeni. Sebaj, ma pótoltam! Kép

Zita!
Gratulálok!

Csipikének hatalmas gratula! KépKépKépKép
Sok boldogságot és sok tejcsit a kicsinek! Kép

Lányok!
Õ ugye nem volt a táblázatunkban? Üssetek érte, de nem tudom kirõl van szó! Kép Mintha a chat-rõl rémlene a neve.

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

Kriszinka!

Hogy csinálták az hogy nem látták a kukit???? Ha már egyszer olyan pozióban volt hogy meg tudták mondani??? No mindegy csodák mindig is lesznekKép

éuszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lányok!
Rég irtam nektek bocs.
Végre elintéztem az összes papirt ahhoz hogy kölcsönigénylést tudjunk beadni, most épitkezünk senkinek nem ajánlom ezt a herze-hurzát terhesen, drukkoljatok nekünk!!!!!!!!!!!!
Zita
Örülök hogy minden rendben!
Martina
Ennye-bennye, nem akarsz egy kicsit pihenni, lehet hogy azért nem bujik ki mert fél hogy neki is ennyit kell majd szaladgálnia?
Sasha
Most már egyre többször fogsz csak ugy nevetgélni!
Kata
Remélem szép házassági évfordolós meglepitek lesz!
Puszik
Kato 37+
ui:tegnap voltam uh-án és végre kiderült hogy kisfiu, ugy néz ki hogy két fiam lesz. Zita rá mondtak már fiut és lányt is!
katalinka

Én is azt gondolom, hogy genetikai vizsgálat megbizható, csak nem örülnék, ha genetikai lány létére mégis kukija lenne Kép Örülök, hogy ez ügyben vannak megnyugtató tapasztalatok...

Zita
22+6
parazita

Sziasztok Lányok!

Meg tudnátok nekem adni a Mamut-os 3D-s ultrahang telcsiszámát?
Elõre is köszi... Kép))

Lilla
Névtelen

Kata!

Utánajártam a Dóra névnek. Görög-Lanin eredetü és a Dorottya önállósult becézõ formája. A Dorottya Görög-Latin-Magyar eredetû és "Isten ajándéka" a jelentése. Keresem a több infot tartalmazó honlapot, de elfelejtettem, a cimét és nincs benne a kedvencekbenKépKépKépKép Pár perc és ....

puszi
sasha

Kép
sasha

Pucur!

A szöke hajt nem tudom, mert sehol a felmenöinknél nem volt. Állitolag (ezt nehezen hiszem el) a férjemnek volt 6 éves koráig ilyen szöke haja (de hogy neki honnan??). Azért én szeretném "megtartani" a fiamnál ezt a szökeséget tovább is. Jó kis párositás lenne a szöke haj, kék szem!KépKép

Azért az ágy, szekrény még fontos kérdés, föleg, ha esetleg tényleg két hetetek van...KépKép

Edina!

Az a mély zseb nekem is jól jönne!KépKép Hogy kell hozzájutni?KépKép
Én már igazándiból csak egy autósülésre várok (a bölcsöre már megvan a fedezet), de azt meg olyat akarok, ami rátehetö a babakocsira, tehát anélkül nem tudom megvenni (a babakocsi nem lenne még annyira fontos). De a kettö együtt már elég sok pénz, ergo az ülés sincs meg!Kép Pedig már lassan csak egy hónap!KépKép

Zita!

KépKépKép
Ha ez amniocentézis volt, akkor az kromoszómavizsgálatot jelent. Akkor ez a fix a nemét illetöen, akármit is mondtak UH-n!!Kép (Bár azt nehéz elképzelni, hogy hogy lehet fiúnak nézni egy kislányt, hisz ami nincs ott, az nem lehet ott!KépKép

Beszti
33+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha
Pedig ha latnad nem is kicsiKépKépKépAgyoncsapna a z anyjat ha tudna miket kifecsegek olyan kis szemermes a lelkemKép

Kato
Gratulalok a kicsi fiuhozKép
Szerintem nagyonis orulj annak,hogy van lehetosegetek epitkezniKép

Kata
megkaptam,kosziKép
Hat jo hosszu fibish-ed van nem mondom,de annal nagyobb lesz a boldogsagKépKép
Nalunk ugyan Dorka lenne de Dori DoriKépTelleg nem tudom mit jelent,megprobalok utana nezni.

Rendszer ujra el sajna mennem kell

Krisztinka /24/
krisztinka

Lilla,

Pont itt van elöttem a 3D ultrahang prospektus (azóta itt van a monitorom alatt, amióta voltunk ott), a szám: 315-2018

A kislánysággal legalább a névproblémáink megoldódtak, mert fiúnevet a mai napig nem bírtunk kitalálni, a kislány viszont Szonja lesz...

Üdv:
Zita
parazita

Kata007!

Dóra= Isten ajándéka!
Az én nagyobbik lányom Dorottya - innen tudom - és ennek a rövidítése a Dóra. (szerintem igazán szép jelentése van!)Kép

Egyébként sajna, hogy felétek nem az új módszer szerint csinálják a császárt. Nekem is a régi szerint lesz, ráadásul függõlegesen vágva - eldöntöttük. De be kell valljam, hogy egyre jobban tele a ......
És azt is mondták, hogy valóban jobb, ha magától indul meg a szûlés, és nem csak nekiesnek a császárnak. Bár nekem egyenlõre azt ígérték, hogy terminusban megcsinálják.
Azért én is nagyon várom majd a tapasztalataidat, ha még lesz idõm elõtte elolvasni.Kép

Drukkolok!

üdv
any
any

Sziaszotk!

Kata és akinek Dórija leszKép

Ennyit találtam, de most nem tudok tovább kutatniKép

Dorottya
Jelentése, eredete: A görög Dorotheosz férfinév latinos nõiesítése Dorothea és ennek a névnek régen meggyökeresedett magyar alakja a Dorottya. A férfinév, melyet soha nem vettünk át eredeti jelentése: Isten ajándéka. A Dorisz görög mondabeli név, lándzsát jelent.

Becézése: Dóra, Dórácska, Dóri(ka), Doris, Dorka, Dorkó, Dodó(ka), Dolli(ka)

Rokon nevek: Dóra, Dorisz, Dorina

Dátumok: Február 6

Ennyi
pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lányok!

Meg tudnátok nekem adni a Mamut-os 3D-s ultrahang telcsiszámát?
Elõre is köszi... Kép))

Lilla
Névtelen

Most olvasom, hogy Sasha már beelõzött a névmagyarázattal.
Kép

any(37.)
any

Bocsi Martina!Kép

Pedig korábban már volt róla szó. Esély sincs rá, hogy visszajöjjön az ex? Vagy nem is akarod? Azért a gyerkõc érdekli õt, ha már te nem érdekled? Hát ez nehéz ügy.

Szia Krisztinka!Kép

Mi van a pocirepedéseddel? Tényleg reped vagy csak úgy érezted?

BesztiKép

hát igen, szõke haj, igézõ kék szemek....Kép
csak gyõzd majd a csajokat hesegetni

Kata007Kép

Hátha egy nagytakarítástól kinyílik a méhszáj és akkor jöhet
a szülés. Úgy hallottam, hogy mostanában a császárnál is hagyják az anyukát vajúdni egy kicsit, hogy a baba fel tudjon készülni a kinti létre illetve beinduljanak a megfelelõ enzimek. Kivéve rohammentõs érkezés esetén.

A legjobb megoldás egy otthoni házassági évforduló lenne 4-ben.

SashaKép

Köszi a Dóri név jelentését!KépKép Nem is tudtam.

Pucúr és Dóri 36+1
Pucúr

Kedves Zita!

Köszi nagyon!!!!

L.
Névtelen

BesztiKép

Lehet hogy nem nagyon érdekel, de a környezetemben nincs olyan lány aki a "kék szem szõke haj" párositásra "bukna"Kép Mindenki a sötét szem-haj férfiakat tartja vonzóbbnakKépKép Szóval ne ess pánikba ha bebarnul a haja, talán úgy még csinibb lesz, hiszen a sötét jobban kiemeli a világosatKépKépKép

sasha
21+1

Kép
sasha

Sziasztok Kismamik!

Jól befûtöttek ma nekünk! Voltam a Kenguru boltban a Margit krt-on és csak most konstatáltam, hogy milyen messze vannak a villamos megállók egymástól. A túra eredménye 2 rugdalózó. Ruhát már nem veszek, viszont az ágy még nekünk is hiányzik. Meg a mellszívó, lázmérõ de ezek apróságok.
Beszti
Milyen az a pelenka betét? Így kell kérni a ... hol is? Kép
Nem tudsz jó kis tapéta lelõhelyet még Pesten? Lehet, hogy a lila elefántok mégsem lesznek jók. Mire hazaértem már nem tetszettek annyira. Még egy kérdés: a gumis lepedõre tesztek még sima lepedõt is? Bár ha bele gondolok mi is úgy alszunk, gumis+normál lepcsi.
Csipkebogyó
Babásság elõtt még jobb volt a memóriám, de azt mondják vissza áll minden a régi kerékvágásba a szülés után. De az jó hír, hogy mindenki pozitivan áll a bébikétekhez.
Sasha
A magzatmozgás érzését nekem a látványa ûberelte, hiszen láttam izegni-mozogni vagy stílszerûen úszkálni Halacskát. Mostmár tényleg néha kellemetlen is tud lenni a mozgása fõleg a köldököm környékén. És még egy dolgot nem szeret a drága: ha bal oldalon fekszek. Ezáltal eléggé limitálja a fekvés pozícióimat, mivel ennyi idõsen már háton nem ajánlják azaz marad a jobb oldal.
Viki
Annyira de annyira édesek a fiúk! Köszi, hogy megosztottad velünk! Kép
Nyuszi
Valahogy biztosan jelentkezem de én még bízom a férjecskémben,hogy összehoz valamilyen jó kis konstrukciót otthonra a babanet éhségem csillapítása végett!!!
Halacska 32+1

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Most kihasználom az alkalmat, hogy a férjem nincs itthon, így végig tudtam olvasni a lemaradásomat és írni is tudok egy kicsit.Kép

Kedden voltam dokinál, én is vérszegény vagyok, de nem vészes (épp az alsó határ), de kell vasat szednem. Ma voltam elõször a háziorvosnál (mert lejárt a szabadságom és holnaptól táppénzre megyek), e háziorvosom elküldött EKG-ra, ahol csodálkoztak, hogy a terhességem alatt most járok itt elõször. Én meg azt se tudtam, hogy oda is kell menni.

Nekem is már sokkal erõteljesebben mozog a baba egy-két hete, és a hasam is nagyon megnõtt. Ma voltam kozmetikusnál + pedikûrösnél, a kozmetikus azt mondta, hogy jó nagy a hasam, a pedikûrös meg azt, hogy nem gondolná rólam, hogy kb. két hónap múlva szülök.... Kép

Képzeljétek, végre találtunk egy nagyon jó kis házat gyönyörû kerttel, a kertben homokozó meg fahinta!KépPersze el kell adni a lakásunkat + felveszünk egy csomó hitelt, úgyhogy nekünk is van egy csomó intéznivalónk Kép, de talán már a nyáron be tudunk költözni, és a pici már szép helyen nõ fel...

Sziasztok

Zsanci (29)
zsanci

Sziasztok Pocakosok!

Nyuszi!

Én is nagyon várom már, hogy az elsõ jelek megjelenjenek. Egy kis fájás vagy valami hasonló. De egyenlõre semmi. Minden nap megnézem, hátha Kata007 vagy Martina esetében történt valami. Mintha az jelentene valamit nálam is.

Sasha!

A pocakrugdosás a legjobbKép. Így a végefelé azonban egyetértek Katával, hogy néha nagyon kellemetlen tud lenni. Én úgy érzem, mintha már az egész hasamban a törpe lenne csak és nagyon kicsi lenne neki a hely, mert mindig dugdos valamit valahol. Például, ha egy picit elõre hajolok és összenyomom a pocakom, akkor egybõl megmozdul és jelzi, hogy ne tegyek ilyet legközelebb. Szerintem a popsiját és a láfejét egyértelmûen lehet érezni. Én a fejét kitapogatni nem tudom, mert már régóta beilleszkedett. Csak tudom, hogy nagyon lent van.

Martina!

Én is nagyon várom már a végét. Mára azt találtam ki, hogy kitakarítom a lakást. Azért magasra ne nagyon másszál már. Az eperszedés hasznosabb sokkal. Szívesen veled tartanék, de itt a város közepén még füvet is nehéz szedni.

Lányok!

Nem tudna valaki küldeni egy hidegfrontot?? Vagy valamit, amitõl a törpének kedve támad kibújni?

Halacska és Rövidlátók!

Én ma csináltattam meg a szemfenék vizsgálatot. Azt mondták, hogy minden rendben, szülhetek természetes úton. DE: minden szülés elõtt meg kell ismételni, mert változhat a helyzet. Hát ezt nem gondoltam volna.

Üdvözlet a Pocaklakóknak.

Törpi
39
Törpi

Beszti

Az én páromnak cuki göndör szöke hajacskája volt kb. 4 éves koráig, aztán bebarnult neki, most kb. úgy néz ki, mint az Antonio Banderas Kép

Zita
ParaZita

Törpi:
csak ne rabold le a hidegfrontomat Kép
amugy allitolag ma ejjel jon egy Kép benevezunk ra?

nem maszom letrara, mert nem fer oda az ablakhoz Kép

most inkabb hordozokendot varrok,meg falvedot.
meg itt uloka gep elott Kép

m
martina

Törpi!

Milyen volt a vizsgálat? Melyik dokinál voltál? Fájt? Igaz, hogy adnak pupilla tágítót és ezért nem lát az ember X óráig a vizsgálat után?
Halacska 32

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok,

Na eddig dolgoztam mara,s itt a vege es meg ebbe is nagyon elfaradtam.
Nem egyszeru egy ilyen gyomorrontas utan felepulni,meg mindig gyongenek erzem magam,ugyhogy otthon irany az agyKép

Any,
Hat igen nem egyszeru erre felkeszulni,de en ugy vagyok vele hogy ha meglatjuk a babat az mindent (mindenfajta vagast) meger.Kép

Sasha,
En is a mult heten kezdtem erezni a kis mocorgast,es annyira jo volt....
kepzeld nem is ettem sokat, csak sok felet es tul lett terhelve a gyomrom.A doki sserint ez a mas allapot a gyomornak is mas,vicces mi?

Nagypocisok,Kata007,
Nekem is van egy baratnem es o s erez mar fajasokat vagy ket hete (39.hetben van),es az jutott eszembe hogy ok hogy nekem es itt megegy parunknak csaszar lesz de a vegen azert a rendszertelen fajasok akkor is jonnek.bocs hogy ilyen luke vagyok es erre csak most jottem ra,de en ugy orultem hogy akkor nem is lesznek fajdalmak ha mar csaszar alesz a vege.
Na ennyit az elmelkedeseimrolKép)

Kataa
18+2

Kép
Kép
kataa

Halacska!

Én oda mentem vissza, ahol a szememet mûtötték. (Mert ott ingyen végeznek minden vizsgálatot és nem kell várakozni.) Az igaz, hogy adnak pupillatágítót. Utána kb. húsz percet várni kell, s ha eléggé hatott, akkor magnézik a szemed. Nekem négy órája csinálták, de még mindig van hatása. Itthon, a lakásban egészen jól elvagyok, látok rendesen, csak ha valamit pontosan akarok nézni, akkor már nem az igazi. Az utcán az volt a baj, hogy süt a Nap. Még napszemüveggel sem volt az igazi, mert hunyorogtam. Szerintem kérjél meg valakit, hogy vigyen haza.

Martina!

Nem akartam elrabolni a frontodat. Benevezek a maira én is. KLegalább egy picit kérek belõle.KépKép

Törpi
39
Törpi

Sasha!

Igérem nem fogok pánikba esni, ha bebarnul a hajacskája.KépKép Bár most nagy büszkeségem, mert általában mindenkinek feltünik a két barna között a szöke csemete.Kép Az én anyai szivem meg amugy is nagyon aranyosnak látja!Kép

Halacska!

Nem tudom milyen nagy a Margit krt.-i Kenguru, de ha már ilyesmit akarsz, akkor a Megatoysban lévöt (délpesti) vagy a Gyöngyösi sétányon lévöt ajánlanám, azokban elég nagy a választék.

Én nem teszek a gumis lepedöre másikat. Nálunk az vált be a gyereknél (és most is igy fogjuk tenni), hogy a matracra (hogy védjük)
- normál matrachuzat kerül (ezt nem kell gyakran cserélni, nem nagyon koszolódik)
- aztán egy un. harántlepedö, ez egy lepedönél kisebb, de az egyik oldalán müanyag boritásu lepedö, ami nem engedi a matracra folyni a dolgokat, könnyen mosható, fehérithetö. Ezzel lehet, hogy van akinek gondja van (esetleg nem ugy nem levegözik a matrac), de én nagyon nem szeretném, ha a matracot kéne mosni, száritani (ez föleg télidöben lehet kellemetlen), kifolyó dolgok meg mindig akadnak.
- erre strech (nem frottir) gumis lepedöt teszek.
Mind a lepedöböl, mind a harántlepedöböl több váltás van, akkor is egyszerre szoktam cserélni, ha nincs baleset.
Mindez azért tapasztalat, mert a babáknál, még ha a lejobb és pont megfelelö méretü pelenkát is használsz, akkor is ki tud folyni (én nem értem, hogy hogy, ez talányKép). A sima gumis lepedö és a matrachuzat meg nem védi meg a matracot.

Tapéta lelöhelyet sajnos nem tudok Kép.
Kicsit furán hangzanak a lila elefántokKépKép, de azért el tudnék képzelni olyat, hogy azok legyenek. Bár én az enyhébb pasztell szineket kedvelem.

Pelenkabetét: elvileg az lenne, amit anno a megkötös guminadrágokhoz lehetett venni (Libero, külöbözö élénk nagy csomagokban árulták (piros, lila, narancssárga volt a csomagolása). Sajnos mostanában nem találok, ezért vadásznám. (Majd a kórházban a gyermekágyi folyáshoz kellene...) Persze tudom, hogy az anyukák ma nem hiszem, hogy nagyon használnák (a nadrágpelenka sokkal jobb).

Zita!

És hogy birsz a többi növel??? Kép

Beszti
33+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Törpi
Köszi, megpróbálom majd a férjemet megkérni, hogy vigyen el csak ehhez ki kell vennie 1 nap szabit.

Beszti
Neked is köszi! Harántlepedõ (fogalmam sem volt róla, hogy így hívják) már nekünk is van az Ikeából csak a fölötte levõ részröl nem tudtam, hogy hogy is jó csinálni, mármint hány lepcsi kell még. De ez így jól hagzik ahogy leírtad és neked már van tapasztalatod a szép szõkeséggel!

Szép estét Mindenkinek! Elindulok haza!
Halacska 32

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok,

Na mire hazaertem egy kicsit bedagadt a labam,ugyhogy mar tul vagyok egy jo kis alvason.
Holnap megyek ultrahanga.Annzira kivancsi vagyok mar,es remelem minden rendben lesz.
Majd hetfon beszamolok rola,mert hetvegen nem leszek net kozelben.

Mindenkinek szep estet,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok lányokKép
voltam a magándokinál de sajna ma nem volt ott Kép ugy hogy jövöhéten megint mehetek oda hátha akor ott lesz.
Halacska nekem is a baloldalamon szeret lenni és ha én azon szeretnék aludni akor mindig megrug hogy nefeküdjek rá ugy hogy sajna csak a jobboldalamon tudok alludni.
na megyek mert a kispapa TV szeretne Pusz Csics 30
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: