A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zsu, a Fehérvári u. "lezárt" szakaszán lakunk. Ti merre laktok? Bár asszem már volt erről szó, de tök hülye vagyok mostanság. Ok, tologathatunk együtt, már én is mobil vagyok, vettünk a babakocsihoz autót. Kép Kép
Jó ez a Szabadhegy, csak de. -17fok volt errefelé...
Kép
Vendég

Gyönyörűek a babák!

Én is rakok fel képeket.

Hari!
Lili után sokáig úgy éreztem, hogy ha születne még egy gyerekem, akkor szinte megcsalnám őt (persze ez butaság). Meg rettenetesen el is fáradtam (ő is hasfájós volt és a dackorszaka se piskóta - mert még azért ma is tart). Aztán azért egyre jobban kilábaltam ezekből az érzésekből és biztos vagyok benne, hogy akkor sikerült Andris, amikor ezek nagyjából elmúltak.

AyseKép
Kép
Kép

ayse

Ayse Kép Gyönyörűek a gyerekek! Andris rengeteget változott, Lili meg még mindig nagyon szép kislány Kép

Végre én is feltettem a gépre a hétvégi képeket, elárasztalak Benneteket velük Kép

Kép
Kép

tényleg jókora különbség van vakus kép és természetes fényű kép között...
Kép
Kép
Ezek itt a hülye macskáim:
Kép
A kezemet egyem meg, vagy a manót???
Kép
Balázs bringóhintózik a Szigeten:
Kép

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok! Gyors bekukk...

Bodza!

Mailt megkaptam, reagálok is rá ahogy tudok, de lehet hogy inkább felhívlak mert éppen esettanulmányokat gyártok teljes gőzzel.

Babababababababa project Kép

Mi már próbálkozunk. Kép Remélem nemsokára jó hírrel jöhetek majd közétek. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Gyors bekukk, amig a párom és lánykája ébredeznekKép.

Annyi gyönyörű babánk van, olyan jó őket nézegetni. Én átnéztem az esküvői képeket, de persze magunkról nem készítettem, kénytelen leszek a többiekét is megvárni...

Még jó, hogy védekezünk, Pálma is átalussza az éccakát 1 hós kora óta. Õ is sokat csuklik, általában, ha játszunk, megszűnik, de néha elfogadja a cicit is, csuklás ellen. Csuklott már a pociban is, lehet, hogy hozzászokottKép.

Hari, olyan jó látni, a csajszid olyan édes, tényleg hihetetken, hogy milyen kis lókötőKép. Na ne izgulj, nemsokára otthon ülsz majd a körmödet rágcsálva, hogy miért engetted el a szoknyád mellől... Pálma is jó melós, ott kell vele lenni a játszószőnyegnél, énekelni, vereselni. De legalább napközben egy-egy órácskát és éjjel is alszik 7 órát egyhuzamban, az nagy könnyebbség. Te nem tudod Lilit átállítani, hogy ne este, hanem éjjel szundizzon?

Barbi! Nagyon várom a talit, de 10-re mi semmiféleképpen nem érünk oda (Nagy baj, ha késünk? Meddig tart a buli?)... Ha megírod, mi hiányzik, a Móriczon veszek a boltban, odafelé menet.

Manka! Kerestem az emilcímedet, nem lelem, pedig a párod miatt keresném. Az én hugicám vőlegénye is ír, most az esküvő után kicsit itt lesznek Pesten, keres egy jó társaságot. Ha tudsz segíteni, kérlek dobjál levelet a profilomba lévő címek valamelyikére.

DudaKép, valóban bemutatkozunk egymásnak, én mondjuk néhány embert még a pocakos taliról ismerek, meg ugye nekem jó az arcmemóriám, csak nevet nem tudok hozzá párosítani...

Szép napot mindenkinekKép!

Dudukly+Pálma (4 hó 2 nap)
dudukly
Isaszeg

Nyúlné!
Apósod nem vállal kiszállásos orrszívást? Kép Zsuzsa is szörcsög és a kis kézi pumpás orrszívó meg se moccantja a trutyit, mert jó mélyen van a fejében, krahácsol is tőle. Max ha Sterimarral fellazítom és sírás közben amúgy is kifújja! David meg kézzel-lábbal tiltakozik a porszívós ellen, hogy felesleges. :-/ De azután amit leírtál, meg vagyok győződve róla, hogy ott pang a gyerek fejében a takony!!!

Davallia!
De jó hír! Kép A Zita név nekem is a szívem csücske, ugyanis a húgom Zita. Kép

Nálunk a következő lány Szilvi lesz, a fiú meg Olivér. Valószínűleg. Nekem még a Zsófi is tetszene, de David elzárkózik előle azzal, hogy az öccse lánya is Sophia, és nem lehet. :-/ Pedig nekem nagyon tetszik. Fiúban még szóba jött a Gábriel, Valentin, meg ilyenek. Nemzetközi név kéne, amit a családja is ki tud mondani, mondjuk a Zsuzsa pont nem ilyen, de ehhez ragaszkodott az apja azzal hogy ez a legeslegszebb lánynév a világon.

Bodza!

Nagyon jól hangzanak ezek a fürdők ahova mentek, majd elkérem az információt, mert mi is szeretnénk menni, de a melegvizes medencéről lebeszéltek, de látom te nem féltél belerakni Sacit, és semmi baja nem lett! Úgyhogy lehet hogy én is felbátorodom és mégiscsak megyünk lubickolni??? Jó lenne! Kép Kislányod gyönyörűen kigömbölyödött. Kép

Kinek mekkora a gyereke? Zsuzsa most 4 és fél hónapos és 7,15 kg utolsó mérés szerint. A hossza állítólag 62 cm, hát ezt nehezen hiszem, mert már a 68-as méretet hordja. Hogy kell mérni? Nekem sose az jött ki amit mások mértek. Kórházban azt állították, hogy 58 centivel született, ezt azóta erősen kétlem... Bár az is igaz, hogy egy csomó body amit újszülött korában hordott csak bő volt rá, még mindig jó, csak kitölti őket.

Mea:

Zsuzsa haja is kopik hátul de nem olyan szépen mint Lívié... Kép Hanem így begyapjasodik, kis rasztacsomók jelennek meg, aztán kikopik, főleg egy foltban, aztán a folttól kiterjedve oldalra... Kezd elég rendetlenül kinézni, talán le kéne vágni? David sose bocsátaná meg... annyira tetszik neki a haja.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!Kép

Gyönyörűek a babócák!Kép
Köszönöm a megnyugtató válaszokat, igyekszem majd nagyon odafigyelni, ki, kicsoda!KépKépKép

Kuha!
Örülök, hogy nem csak engem foglalkoztatott a kérdés!Kép

Rokica!
Nati haja is pont úgy kopik, ahogy Zsuzsáét leírtad. Én is gondolkodtam már, hogy le kellene vágni neki, de nem tudom, hogy álljak neki.
Tök jó, hogy ti már próbálkoztok kistesó ügyben!Kép Irigykedem kicsit, bár azt hiszem nekem még nem lenne elég türelmem egy újabb picihez.

Mindenki!Kép
Ti mekkora gyereket hagynátok a Nagyira egy hétre?
Apa nagyon erőlteti, hogy menjünk kettesben is nyaralni, de nekem már a gondolat is fáj, hogy itthon kell hagynom a lányomat. Még küzdünk, bár tudom, hogy nekem is jót tenne egy kis kikapcsolódás. Ha megyünk is, én mindenképpen megvárnám, amíg Nati betölti az egy évet.
Mit gondoltok?

Andi&Nati 24+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

Mivel Zita már nem szopizik, így mi nyár elején simán "lepasszoljuk" anyukámnak pár napra. Hidd el, később még nehezebben megy az elválás, Nati részéről is!

Davallia! Kép
Örülök, hogy Panda szopizik!!!
És el kell áruljam, bekerültél nálam a kedvencek közé! Kép Kép

Nagyon szépek a babák! A kistesó (remélem) Zalán lesz.

Éjjel megint rámászott Zitára Plútó kutya:
Kép

Ma reggel:
KépKép

Tünde&Zita 17+4
Vendég

Jucc!

Mitől olyan pöttyös Gergő arca?

Hari!
Azért Lili jóóó morcin tud nézni! Kép
Vendég

Helló!

Harikám!

EZ A KISLÁNY CSODASZÉP!KépKép
Kár lenne ha nem lenne kistesója mert az is biztos ilyen gyönyörű lenne...

Hát én meg teljesen be vagyok kattanva....(mióta írta itt valaki nekem privibe hogy már a kistesón dolgoznak), azóta nem bírom kiverni a fejemből a gondolatotKépKép, hiányzik a pókhasam, vágyok még egy kis törékeny ujszülöttre, most és azonnalKépKép tiszta hülye vagyok..pedig mi min.3 év korkülömbséget szeretnénk...hogy fogom kibírni olyan sokáig??????KépKépKép

Jucc tett fel képet egy cicmicről...és eszembe jutott a kis foltos kedvencem...róla rég írtál...pláne rég küldtél nekem képet..pedig tiszta gondtalan az életed, kipihent vagy, és időmilliomosKépKépKép, úgyhogy nem is tudom miért nem csinálsz fotósorozatot cicmicről..

(Egyébként apát már abajgatom hogy amint kitavaszodik, szeretnék egy cicmicctKépKépKépKép, most már kertes házban lakunk úgyhogy nyugodtan lehet...(kutyi azért nem lehet mert tavasszal csináltatjuk a kertet sok sok lóvéért és egy kutyi csak tönkretenné...).
Szóval apa azt mondta, hogy felőle lehet, de a házba nem teheti be a mancsait..KépKép.
Gondoltam hogy télen lakhatna a garázsban..szerinted megoldható ez a változat?????

Tali:
Nagyon mennék a talira, de nekem mindig van valami..Szombaton elvileg vizsgázom undormány vállalatgazdaságtanbólKépKép.Persze a tananyag negyedét tudom csak halványan, mégis elmegyek a vizsgára, hogy felmérjem mi is a követelmény, mert átmenni biztos nem fogok...úgyhogy most ezért nem tudok menni...de megígérem hogy egyszer ott leszünk mi is Lénával..KépKép

Duda!
Elképzelhetetlen számomra hogy a gyerekem nélkül menjek nyaralni...
5 éve vagyok a párommal, megjártunk ezalatt 4 kontinenset, ezer bulin és utazáson kiránduláson vettünk részt, 27 éves vagyok, már "kimulattam" magam, én már csak a gyereke(i)mmel akarok menni még az utcasarokra is...
Persze ez csak személyes vélemény.
Júniusban vidéki lakziba vagyunk hivatalosak, párom passzolná Lénát, én meg nem.
Kijelentettem hogy a lányom nélkül nem megyek..
Azt hiszem én már fanatikus vagyokKépKép

Szerintem egy hétig nagyon hiányoznál Natinak, de lehet hogy nem vígasztal később mégjobban hiányoznál..., úgyhogy ez nehéz kérdés...
Lehet hogy hülye vagyok, de én akkor akarok majd elmenni nyaralni, ha a gyerekeim már egyedül táboroznak az iskolával(és akkor is a táborhoz legközelebb lévő szomszéd városba mennék nyaralniKépKépKép)

Megann..

Kép

Kép
megann

Andi:

David is nagyon nyomul nyaralás ügyben, bár mi a hosszabb otthagyást majd őszre terveztük, és akkor is csak 3-4 napra.

Sok mindentől függ szerintem, hogy ott merem-e majd hagyni... szerintem ez előre nem elhatározható. Majd látnom kell, hogyan boldogulnak akkortájt egymással a nagyival. Mennyire szopifüggő... stb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!!

Anyukámnak van 7 (hetes) darab macskája, egy páran közülük fajtiszta szépek, és 3-4 még kölyök-kamasz cica. Nem kérsz egy párat?!?!?! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Davallia!
Gratula a szopihoz!KépKépKép

Ayse!
Nagyon szépek a gyerekeid. Lili már egy kész kis hölgy.Kép

Hari!
Nagyon megható a kép amin te vagy Lilivel. Olyan sok szeretet és odaadás árad belőle, nem is értem, hogy gondolhattad, hogy valamit is rosszul csinálsz. Ez a kép magáért beszél.Kép

Jucc!
Kis pöttyös Gergő nagyon jóképű a napfényben is. Szivdöglesztő a mosolya.Kép A hülyemacskákok is nagyon jól mutatnak az ablakban.

Tünde!
Tetszik, hogy Zita - Zalán. Én meg pont azon gondolkoztam, hogy Maja - Milán.Kép

Roki!
Hajrá!!!Kép
Hát nem semmi a rasztás folt. Nálunk ott tökcsupasz, kopasz fejbőr van. Az is elég idétlen.Kép

Duda!Kép
Egyelőre én sem biznám Maját se anyámra se senki másra. Nem azért, mert paramama vagyok, csak mert senki sem töltött még Majával annyi időt, hogy biztonságosan ismerné a szokásait, rutinját. De az egy évet mindenképpen megvárnám márcsak a szopi miatt is.

Szép napot!Kép

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

sziasztok!

Tünde!

De édi Zita, olyan jókedvű reggelente, mint Viki! Kép

Hari!
Nagyon szép baba Lili! Kép Bár kemény melód lehet vele tényleg, nekem ez tuti nem menne, főleg nem Gergő mellett. Kép

Davallia!
Hip hip hurrááá!!!!! KépKépKép

Andi!
Én egyszer "passzoltam ée" eddig Vikit, a céges ebéd miatt 2 és fél hónaposan, és 70 ml-t volt hajlandó kiinni az üvegből, persze anyukámnál volt. Aztán köszönte nem kért többet, pedig a 70-től bizti többet eszik ciciből.
Szerintem felesleges megvárnod az 1 évet, az égvilágon semmi nem fog különbözni. Max a gyerek még jobban ragaszkodik Hozzád, és ezért Neked szarabb. Tesómék 5 napra Rómába mennek, a gyerek 2 hét híjján 1 éves, anyunál lesz, és a hétvégén próba, anyja elment déltől estig, nálunk volt a gyerek, és nem is hiányzott neki az anyja, anyu etette (főzelék, gyümi, meg valami S betűs pép féle) és tökjól elvolt. Nyugodtan hagyd anyukádra szerintem, semmi baja nem lesz.

Taknyosság:

Vikinek is látok az orrmányában összeállt cicakakát Kép és bespéztem Sterimart, meg nekiestem az orrszívó porszívóval, vmi jött ki, de mélyen ül, és nem akartam szadizni. Kép

Tényleg ez nem baj? Meg időnként szörcsög is, de nem folyik az orra.

Most is olyan nyűgös, semmi időm nincs. Kép Tegnap is, fogzik nagyon. Az viszont rosszban a jó, hogy éjjel alszik, mint a bunda már fél 9-től reggel fél 8-ig. De előtte... Kép Nagyopn nyűgös szegényem. Pedig ma anyura bízom 2 órát, mert csomó elintéznivalóm van. gergőért meg hamarabb el kell menni, ne maradjon a napköziben fél 3-ig, mert kimennek és akkor még jobban köhög. Ma megyek du vissza vele a dokihoz, hogy hallgassa meg, remélem jobb lesz. Kép

Na megyek, hív a lányom, ezt az üzit is már 20 perce írom. Közben megjött a Norbi kaja. KépKépKép Hát kiváncsi leszek, majd beszámolok este milyen volt. Kép

Dóri & nyűgös Viki (14+4)
Vendég

Lányok! Megint off...

Nem tudom, hogy az én ügyeskedésem eredményeképpen-e, de a kávéfőzőnk bemondta az unalmast, az a citromos víz se jön ki belőle amit beleraktam vízkő ellen. Nem tudjátok hol lehet kávéfőzőt javíttatni, lehetőleg Újpest közelében. Már nem garanciális. Köszi!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Tulajdonképpen újnak számítok, szerintem már senki nem emlékszik rám, de ez nem is csodaKép Sajnos nincs időm egyszerűen írkálni, de általában igyekszem legalább olvasgatni a topikot, meg nézni a csodás képeket!!! Sokszor volt olyan, hogy tudtam volna mit írni az aktuális témához, de mire a kicsi Bálint hagyott, addigra más volt a témaKép
Hari: ne izgulj, én 3.-ra kaptam ki egy ilyen ölbebabát. Így sem egyszerű, viszont reménykedhetsz, hogy a következő gyerkőccel sokkal könnyebb lesz, egyrészt mert már megszokodKép másrészt általában, ha az első gyerek nyügisebb, a második egy kis tündérke szokott lenniKép

Azért teszek fel nektek képet én is, és ha mást nem ezt majd megpróbálom rendszeresenKép
Ilyenek voltak októberben:
Kép

ilyenek egy hónapja:
Kép

Ez tegnap készült:
Kép

és ez is:
Kép

Ja, (részben)amiért most írokKép
BAB: én is PetneházyKép Te merre???

Majd még próbálok írni, de semmit nem ígérekKép

Pocak

Pussz: Pocak
pocakpacni

RókiKép

Szavadat ne felejtsdKépKép
Nagyon jól jönne ha monjuk tavasszal is lenne anyukádnak egy-két cicája eladóKép.
Sajnos jelen pillanatban még lehetetlen hogy elhozzam valamelyiketKép, mert a kert vége még nincs lekerítve és 3 db félig kóbor kutya (az építkezés alatt ideszoktatott kutyák, ráadásul a csaj megint vemhes)tanyázik egy mindenféle anyagból összerakot kajibában, és hát a kutyák nem nagyon értékelik a cicmiceket, láttam már az albakból hogy egy egy véletlenül idetévedt macseknak nagyon kellett kapkodni a tappancsaitKépKépKépKép.

De tavasszal nagyon szívesen veszem bárki felajánlását...Kép

És persze azonnal megyek, ha valakinek van felesleges Wiskas reklámos szürke csíkos, hóban lépdelő cicája(aminek a piaci ára olyan 40-50 e körül van).
Tehát ha van valakinek ilyenből felesleges,az szóljon bátran...KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kisgépszervíz:
A XIII. kerület Hegedűs Gyula utcában van egy frankó kisgépszervíz, már vagy ezer éve, mindennel foglalkoznak..., ha érdekel a pontos cím, utánanézek..

M:

Kép

Kép
megann

Judit!

Az NLC-n a Babázzunk kategóriában van gluténmentes topik! Ha érdekel, a címe http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=81430

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pocakpacni!

Én emlékszem rád! Kép Üdv újra köztünk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Köszönöm a Kincsit illető kedves szavakat.
Pocakpacni én is emlékszem rád, aranyosak a gyerekek.

Havitünde, Zitus is édes, mint minden fotón.

Harikám örülök, hogy jöttél, Lili édes kistündér.

Megann, jo, hogy itt vagy. Nagy kalappal a vizsgákhoz.

Kincsi a régi oltást kapta.
Róki, ha jól emlékszem Újpesten a piacnál van egy háztartási kisgépalkatrészekkel foglalkozó üzlet, ahol azt hiszem szervízelnek is.
Ha szemben állunk a piaccal/hátunk mögött a villamos/, akkor jobbra van ez az utca.

Kincsi most a vezetékes telefont huzigálja, itt rosszalkodik.

Apa nem mehet még a héten sem dolgozni, már 3. hete itthon. Kérdezték, hogy az orrsövényferdülését nem akarja e megműttetni, mert v.színű ez okozza a fejfájást is. No így állunk.

Jucc nagyon szmorú, amit a kutyusról írtál.

Ivi 2 hete talált egy cicát a lépcsőházban, valahonnan bejött a hideg miatt. Vett a kis pénzéből kajá neki, majd amikor nem voltunk itthon elvite állatorvoshoz. Nem tudtnk az egészről, csak amikor már minden túl voltak. Elmondt az orvosnak, hogy találta a cicust, nézze mg, de fizetni nem tud. A doki beoltotta minden ellen és még vissza is rendelte.HIhetetlen, hogy vannak még ilyen emberek is. Azóta a házban nevelkedik egy lakásban és hétvégén vidékre kerül.

No mennem kell, mert a hölgy szólít.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok,

Szépek a babucikKép.

DuduklyKép
Emil ment.

A Nagy Taliról álmodtam, pedig én nem is megyek. Ott volt a Presser Pici??? is és a Benianyu zöldséges-citromos saliját zabálta.
Mostanában nagyon sok hülyeséget álmodok, ti nem?

Pussz,

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Köszönjük a dícsérő szavakat!

Jucc!
Gergőnek végül kifakadt a BCG oltás helye? (különben szerintem orrtól felfelé tiszta apja, lefelé meg anyja, nagyon édi!)

Nálunk is így volt mint Pocakpacni írja. A többemberes baba után lett egy kis Tündér Andrisunk.

Mi is javíttattunk már a Hegedűs Gyula utcában, az tényleg jó szervíz.

Duda!
Vekerdy Tamás pszichológus szerint a gyerek három éves koráig nem ajálja a különalvásos elmenetelt. Szerintem ez egy kicsit túlzás, meg gyereke is válogatja, mi Lilit két és fél éves koráig nem adtuk ottalvásra oda senkinek. Akkor is csak fokozatosan. V.T. szerint rengeteg gyereket kezelnek szorulásos tünetekkel, mert túl korán vitték el máshová aludni. Én nyáron még biztos nem mennék nélküle nyaralni.

Ayse

(nekem sehogyse sikerülnek a szmájlik)

ayse

Duda!

Én Noelt 1 évesen hagytam anyára 1 hétre, de nem ez volt az első alkalom. Olyan 10 hónapos kora óta rendszeresen két hetente ott alszik 2 éjszakát. Nem lett semmi baja, tök jól érezte magát!
Most is ha hazajön a mamától, első nap mindig vissza akar menni...ott ő van a központban, csak vele foglalkoznak, halálba kényeztetik.
Mi direkt korán elkezdtük, mert szerintem szüksége van egy párnak arra, hogy kettesben is legyenek. Nem attól jó anya/szülő valaki, ha a gyereken ül érettségiig.....szerintem. És Apa szerint is.
Mi se visszük túlzásba, de évi egy-két alkalom szerintem belefér (mármint nyaralás kettesben).
Mi is nyaraltunk eleget együtt, 12 ÉVE vagyunk együtt, de ettől függetlenül szükségünk van arra, hogy csak kettesben egy kicsit kilépve a mindennapokból együtt legyünk. Férjemnek is felelősségteljes, stresszes melója van.
Most nyáron tervezünk egy közös nyaralást a fiúkkal és ha anyagilag belefér, egy rövidebbett kettesben.

Hari!
Tali miatt ne izgulj, hogy mit hozol. Ne fáraszd magad sütéssel, stb.
Lili egyébként nagyon szép baba!

Spanci!
Kevin tök ügyesen fürdik egyedül!

Ayse!
Lili nagyon helyes kislány, Andris meg csodaszáp, ahogy alszik!
Kár, hogy a talira nem tudtok jönni.

Jucc!
Szerintem Gergő iszonyúan hasonlít rád!
Nagyon cuki babó!

Tünde!
Zita állandóan bulizik! Hogy bírja ezt a tempót.....

Pocakpacni!
Nagyon szépek a gyerekeid!

Na pusz:
Barbi, Leon (nem tudom a heteket...), Noel

Kép
Kép
Kép
barbapapa

AndiKép

Kérdezd meg a nagytesókat is a söfis topikban, hátha tudnak valami okosat mondani.
A nyaralást mi és még Jackkel tervezzük az idén.

Puszi,

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Tali:
Azt hiszem nalunk megoldodott a dolog, lanyom 2 hete renduletlenul nathas, kohhintget. Ma megyunk dokinenihez, elvileg lehet, hogy beoltja fentiek ellenere is. Kép
Szal nem hiszem, hogy pentekre elmulik, igy kenytelenek lesztek nelkulozni minket. Kép Nagyon sajnalom! Keszitsetek sok fotot es tegyetek majd fel!
falina

Lányok!

Tegnap este kérdeztem, de senki nem reagállt:
Ti hány óra felé érkeztek Barbiékhoz? Szóval mikorra illik menni?
Várom válaszaitokat!

Baba otthagyása mondjuk a nagyszülőknél:

azok táborát erősítem, akik azt vallják, hogy igenis kijár apának és anyának egy kis kikapcsolódás, baba nélkül.
Sőt, én Gergő születése óta TUDATOSAN úgy szervezem az életünket, hogy minél többször megyünk anyuékhoz, hogy hozzájuk tudjon szokni Gergő, és ne legyen probléma, ha nyáron otthagyom náluk 1 hétre.
MErt bizony mi nyáron ott fogjuk hagyni egy hétre, és kettecskén elmegyünk a párommal nyaralni. Jövőre meg már úgyis visszük magunkkal. De szerintem 1 évesen még nem hiszem, hogy repülőutas "nyaralásra" van szüksége.
Azért idézőjelben, mert egyértelmű, hogy nekünk, szülőknek az nem kikapcsolódás lenne.
És Gergő 5 hónapos létére kéthetente ott alszik a nagymamánál, számára teljesen idegen környezetben, ágyban stb. És soha semmi probléma nem volt.
Anyu nagyon soxor vigyázott már rá napközben úgy, hogy én nem voltam ott.
Sőt, 2x előfordult az is, hogy éjszaka ott maradt, nélkülem.
Persze, óránként hívtam anyut, hogy minden okés-e, de igaziból komoly félelem nem volt bennem. Viszont nagyon hiányzott a kis kukivadász Kép (azért hívom így, mert újabban pelenkázás közben a kis kezei rögtön a kukijára "tévednek", és ott is maradnak. Gergő meg tágra nyílt szemekkel figyel, hogy akkor most mi van?)

Nyilván én azért is hagytam ott olyan könnyen a gyereket, mert nem kellett a tej lefejésével, felolvasztásával stb. bajlódnom. Egyszerűen tápszert evett Gergő.
Szóval, meggyőződésem, hogy ha már most nem szoktatjuk hozzá anyuékhoz Gergőt, akkor később akár 2-3 év múlva nagyon nehezen fogunk tudni elszabadulni a párommal, még ha csak 1-2 napra is.

Persze ez nem jelenti azt, hogy bárkire,(szomszéd, rokon, barátnő stb.) bármikor ugyanígy rábíznám Gergőt. Sőt, egyáltalán nem, csak és kizárólag anyura.

Kép
Kép

kuha & Gergő (20+3)

Kép
kuha

Sziasztok!

Rokica Kép Köszi a gluténmentes topicot!!!

Gergő-pöttyök: állítólag az anyatejtől ilyen az arca, dokinéni szerint nincs rá semmi hasznos, újra előjönne úgyis. Kamillával moshatnám, de mindig elfelejtem. Nekem kicsit fura, mert Balázs is pöttyös volt, de sokkal hamarabb eltűntek róla.

Megann Kép Az én macskáimat is szívesen felajánlanám, igaz, a nagy már 10 éves, de a kicsi csak egy, ő bizti megszokná az udvari életet. Csak az a baj, hogy nekem hiába van elegem belőlük, Balázs nem engedi őket Kép
Ma reggel jó kis kalanddal kezdtünk, ugyanis gyanús volt, hogy a nagyobbik nincs sehol. Tegnap éjjel szedtem le a karácsonyfát, és gondolom, akkor surrant ki, amikor párom kicipelte. Már kezdtem aggódni, hogy ha valaki megtalálta, akkor azt hihette, hogy besurrant az utcáról, és kidobta. Akkor megfagy, az tuti. Már megírtam a papírt, hogy kit keressenek, ha találnak egy maccsot, és elindultunk Balázzsal a lépcsőházban. Mi a harmadikon lakunk, ő az elsőn lapult egy virágtartó alatt. Szerencsére hallgat a nevére, úgyhogy reagált azonnal Kép Itt happy and lett, de a múltkor sem akartam horrort írni a rókáról meg a kutyánkról, csak eszembe jutott, bocs! De az már vagy húsz évvel ezelőtt volt ám!

Pocakpacni Kép Nagyon szépek a gyerekeid! Nem is csoda, hogy három gyerkőc mellett már nincs időd mindig jönni. Nem is tudom, van egyáltalán valaki, aki háromgyerekes, és gyakran jön?

BKriszta Kép tetszik a találtcicás sztori Kép Rendes volt a doki, azt hittem, ilyen már csak a Charlie, majom a családban c. filmben van Kép

Nem mondom, nekem szerencsém van a gyerekeimmel, legalábbis ami a nappalt illeti. De Gergő ha lehet, még jobb, mint Balázs volt Kép Szóval ilyen is van. Mondjuk az éjszakát illetően egyikük sem kényeztet el, az tény, de nappal angyalok,, nagyszerűen elvannak egyedül is.

Ayse Kép Gergő BCG-jének nyoma sincs, bár egy csöpp csomó tapintható. Legutóbb kérdeztem a dokinénitől, azt mondta, majd félévesen megnézi, de gyanítom, hogy újraoltás lesz Kép
Mondjuk nem bánom, hogy nem lett belőle hatalmas dudor,mert épp a múlt héten kellett altatásban felvágni és kitisztítani a szomszédom kisbabájának BCG-jét. Nem hiányzik semmi ilyesmi.

DudaKép Mi is sokat beszéltünk még gyermektelen állapotunkban arról, hogy minden évben kell majd gyerekmentes nyaralás, de azóta sem jött össze Kép Balázs egyrészt sokáig szopizott, másrészt nagyon anyás, ettől függetlenül, ha nagyon akartuk volna, biztos lehetett volna edzeni a dologra. Igazság szerint inkább Apának lenne rá igénye, viszont anynira kevés időt tud a gyerekekkel tölteni hétköznap, hogy a hétvégéket, és a szabadságokat sajnálná nélkülük tölteni. Nekem meg az lenne az érzésem, hogy jól lepasszoltam a srácokat. Biztos jó lenne pár ilyen nap, főleg, mert végre hosszú évek után átalhatnám az éjszakát, de egyelőre letettünk róla. Amúgy szerintem gyerekfüggő a dolog. És amikor már nagyobbak, és meg lehet velük beszélni, meg is tudhatjuk, ők mit gondolnak erről. Hát Balázs hallani sem akar róla. Igaz, újabban az oviról sem, ő nem akar ovis lenni, itthon akar lenni velem... Remélem, azért változik a véleménye és az igénye.

Barbi, Ayse Kép Gergő szerintem kicsit jobban rám hasonlít, de valamennyire apjára is. És Balázsra is nagyon. Balázs egyértelműbben hasonlított rám ilyen korában, de aztán "átalakult", most már sokkal fiúsabb, önmagára hasonlít Kép Tegnap kérdeztem egyébként apjuktól, hogy ugye, milyen szép Gergő? Erre ő: Hát, kezd az lenni Kép Nekem olyan szép, és nem érdekel, mit mond. Jó, kicsit eláll a füle, de apjának pont ilyen volt Kép

Falina, sajnálom a talit, gyógyuljon meg a kisasszony hamar!

Van még képem Kép Utólag láttam, hogy Balázsról csak egyet tettem föl.
Kép
Kép
Műkorcsolyát néztünk, és Balázzsal úgy kellet csinálni, ahogy a tévében az emberek Kép
Kép

Szép napot!
Judit+ Gergő+Balázs

jucc73
Érd

LÁNYOK!

Ti anyósra is ugyanúgy rábíznátok a babát, mint a saját anyukátokra?

Mert én nem!
Vendég

Kuha Kép BOcs, azt hittem, már mindenki válaszolt erre! Szóval én tudom, hogy tízkor érkezik a bébiszitter Balázshoz, úgyhogy valamikor akkor indulok, várhatóan tizenegy felé érkezünk. Ez függ Haritól is, hiszen együtt megyünk, kérdés, hogy jön a busza. Eddig egyébként úgy volt, hogy félt tízre jön a bébiszittyó, de vizsgája lesz, és csak később tud jönni. Szerintetek van értelme még 11 körül érkezni, vagy már ne is menjünk? Meddig voltatok múltkor Krisztánál? Meddig leszünk most?

Még a nagymamánál alváshoz: nálunk ez azért sem nyerő, mert 300 km-re laknak a szüleink, és ráadásul rengeteget dolgoznak. Anyukám még viszonylag jobban ráérne, de inkább anyóssal van jobban el Balázs, úgyhogy ez sem nyerő. Gergő meg ezalatt a majdnem négy hónap alatt összesen kétszer látta a nagyszüleit, nem is ismeri őket.

Judit

jucc73
Érd

Kuha!
10 körül már jöhettek nyugodtan!

Jucc!
A legfelső képen Balázs is tiszta te vagy! És a két fiú is hasonlít egymásra.
Apára meg ne halgass, Gergő csodaszép baba!

Tünde!
Én rábízom anyósra is, minden héten csütörtökön nála van Noel. Mondjuk én nagyon jól kijövök vele, tök rendes. A gyerek imád ott is lenni, ha lehet még jobban elkényeztetik, mint anyánál.......(férjemnek van két húga, akik minden kívánságát lesik).

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Babák cukik mind KépKépKép

Havtünde!Kép
Én rábízomKép
Mindig este vigyáz Lívire kb. 2 hetente és olyankor van egy szabad esténkKép
Te miért nem mered rábízni?

Képzeljétek a lányom már 8650 gramm!!! és még csak 4 és fél hónapos.

Most mértem meg őt.
Hát nem semmi, lehet kevesebb hamit kéne kapnia???KépKépKép

Mea
mea

Jucc!
Persze, hogy gyertek, ne hülyéskedj! Mindenki addig marad, amíg jól érzi magát! Apa csak este 7-re ér haza.......addig lehet maradni!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tűünde!

Az én anyósom másfél éve, néhány héttel az esüvönk után meghalt, úgyhogy engem nem érint a téma.
Ne értsetek félre, de örülök, hogy ebből a szempontból nem kell szembeszállnom a férjemmel, mert bizony én sem hagynám rá az anyósomra sem.
Bár tudom, hogy a férjem nem nagyon vitatkozna velem ezen, csak tudom, hogy rosszul esne neki.
De nem kell vitatkoznom.
És tényleg, nem annak örülök, hogy nincs köztünk, csak annak, hogy ebből kifolyólag ez nem téma nálunk.
Na, apósom az más téma, velünk él Kép Kép Kép Kép Kép Kép (vagy mi élünk vele, de tök minegy, a lényegen nem változtat)de ezt nem részletezném, mert akkor akár egy külön topicot is nyithatnék erre.
Lényeg,hogy rá meg aztán 1 percet sem hagynám.
De már most tudom, hogyha Gergő elkezd járni, még csak a kapun kívűlre sem mehetnek kettecskén...

Kép
kuha

Mea!
Nem semmi! Pedig Lívi nem eszik sokat egyátalán. Miből akarsz lefaragni, már így is csak 4x eszik naponta?
Leon 7800 körül van és jövő héten lesz 5 hónapos. Mondjuk ő négy kilóval született.
Lívi mennyivel is született?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Köszi lányok !!!! A köv. kérdésem az lett volna, hogy meddig illik maradni, ill múltkor meddig maradtatok?

Kép
kuha

Rábízósdi, otthagyósdi:

Szóval mint tudjátok, én Zsuzsa 5 hetes kora óta tanfolyulok, minden második héten egy egész napot, 9-kor megyek el és 7-re érek vissza. Öt hetes kora óta egyszer volt Zsuzsa anyukámnál egy napra így, mikor David éppen Amerikában volt, különben mindig vele volt Zsuzsa. Ezenkívül mi is tudatosan próbáltuk úgy alakítani, hogy legyen minél többet mással is a baba, főleg anyukámmal. Megpróbáltuk úgy alakítani, hogy 1 héten egyszer Anyu vigyázzon rá este, és akkor nekünk "kimenőnk" van.

Én újszülött kora óta hagyom másnak is kézbe venni, odaadom annak aki kéri, David is nagyon sokat foglalkozik vele. Sajnos az 1szer 1 héten kimenő anyukámmal nem nagyon vált rendszeressé, Karácsony óta hanyagoljuk, mert nem nagyon jön össze, ő is elfoglalt.

Szóval nekem ennyi az össz tapasztalatom az otthagyással, de attól eltekintve hogy az én anyai szívemnek nehéz, azt látom Zsuzsán, őt is kezdi megviselni. Nagyon vagányan kezdtem 5 hetes korában, örültem hogy "kiszabadulok" a baba mellől, és ekkor még szerintem ő se vette észre, mi van. Azóta változott a helyzet, anyás lett. Már nemcsak arról van szó, hogy én tudom jobban megnyugtatni, mert én ismerem jobban, hanem arról hogy kifejezetten én kellek neki, különben nem nyugszik meg másnál. Sajnos. Ez főleg este a lefekvésnél igaz.

Lehet hogy csak a rendszeren kéne változtatni, és mondjuk napközben Anyura hagyni, nem estére... valamilyen káposzta is megmaradt, kecske is jóllakott megoldást kéne találni, hogy ne viselje meg túlságosan, de azért szokja azt, hogy nem mindig velem van.

Mondjuk szokja, mert a tanfolyam pl megint lesz szerdán, hétfőnként kliensem van, akkor 3-4 órára tűnök el mellőle. De legutóbbi tanfolyam után olyan éktelen kétségbeesett ordításra jöttem haza, hogy majd megszakadt a szívem, és őszintén szólva kicsit tartok attól, mi lesz holnap. Igaz, holnap korábban eljövök, mert muszáj már Zsuzsát elvinni a 4 hós oltásra, már 4 és fél hónapos, lassan 5 hónapos lesz mire megkapja... :-/

Szóval én úgy látom, sajnos egyre nehezebben viseli ő, ahogy egyre fejlődik a tudata, és észreveszi, hogy nem (én) vagyok mellette. Ki tudja, ez milyen lesz 1 éves korára, ezért nyilatkoztam óvatosan, hogy majd meglátjuk akkor, hogy bírja, és aszerint döntök.

Addig is edzeni kell őnagyságát. Kép Mert azzal messzemenően egyetértek, hogy a szülőknek is kell babamentes idő, de főleg az anyukának, mert azért apukának van felnőtt programja, de anyuka oda van kötve a babához, és szerintem úgy elég könnyű begolyózni, legalábbis magamból kiindulva.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!
Egyrészt én nem vmi jóba anyósommal. Aztán amióta megszületett, azóta a szüleivel él, döntésképtelen, halálra aggódja magát mindenen. a másik unokáját meg tömi ebéd előtt gumicukorral, kaja közben kólával. Amikor férjem ezen kiakadt, azt mondta, ne aggódjunk, a miénknek is ugyanúgy megveszi majd... erre férj mondta, hogy akkor nem visszük majd el...
szóval nem bízom benne, és olyan negatív gondolkodása van, hogy rossz hallgatni. De mivel 180km van köztünk, jó sokáig még nem jöhet szóba, hogy oda menjen Zita nyaralni. Anyukám nálunk vigyáz a Porontyra.

Barbi!
Nem olyan nagyok ám a bulik, csak a kép csalóka!
Zita barátnője a mellettünk lévő házban lakik. Kép
Sztem még nem is tudja, hogy a barátnője! Kép Kép Kép
Vendég

Köszönöm, hogy elmondtátok a véleményeteket!Kép
Gondoltam, hogy ez elég vegyes lesz!

A mi nyarunk úgy alakul, hogy júli. közepétől aug. közepéig a Balatonon leszünk családostól. Jönnek a nővéremék a 3 gyerekkel és a nagyszülők. Azt hiszem, ott dől el majd, hogy itt merem-e hagyni Natit. Meglátjuk, kivel érzi magát jól. A nővérem egyébként azt mondta, ő bevállalja!Kép
A két nagyobb gyereke ovis és sulis, a kicsi pedig 7 héttel fiatalabb, mint Nati.
Meglátjuk. Persze minden attól is függ, fogunk-e még szopizni akkortájt. Ha igen, biztos nem hagyom itt Natit!
Szeptemberben szoktunk Apával nyaralni, mindig jó meleg helyet választunk.Kép

Tünde!
Nekem rendes anyósom van, odavan az unokájáért. Én nyugodt szívvel ráhagynám!Kép

Jucc!
Gyönyörűek a gyerekeid!
Apa pasiból van!KépKép

Manka!Kép
Köszi, lehet, hogy megkérdezem!
Miért nem jöttök a talira? Jó lett volna találkozni!Kép

Kuha!
Grgő nagyon édes, ahogy szopizza az ujját!Kép
Mi szerintem 11 felé tudnánk Barbiékhoz érni.
De tényleg, Barbi, hányra mehetünk?

Davallia!
Éljen!!!KépKépKép

Megann!Kép
Ahogy téged megismertelek az írásaidon keresztül, biztos voltam benne, hogy ezt írod majd a nyaralás kérdéséről! Igazi anyatigris vagy!KépKépKépKép

Pocakpacni!
Édesek a gyerekeid!Kép

Andi&Nati 24+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Én sem szívesen hagynám az anyósomra(eddig egyszer fordult elő 1/2 órára) és emiatt már nagyon csúnyán össze is vesztünk a férjemmel.KépKépKép
Neki rosszul esik,én meg megőrülök még a gondolattól is....Kép
Anyukámra persze rábízom nyugodtan.Kép

annamami
annamami

Duda!
10-től már jöhettek nyugodtan.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc, Barbi!
Köszi a hiányolást. Tavasszal biztosan megyünk majd mi is talizni.

Most egyébként Lili is meg van fázva. Köhögött is, ami nem múlt el, így levittem az itteni gyerekorvoshoz (a XIII. kerületben van a kártyánk leadva, doktornéni házhoz jön. De most nem volt kedvem kifizetni a vizitdíjat, mert a sok oltás miatt úgyis mindig fizetek, hát megint megpróbáltam a helyi erőt). És képzeljétek, ma vissza kell menni, hogy sztetoszkóppal mégegyszer meghallgassa Lilit, mert állítólag a bal tüdejével kissebb levegőket vesz, mint a jobbal. A doktornő nem tudta eldönteni, hogy ez azért van-e, mert kicsit sóhajt, vagy valami hurut elfedi. Hát szerintem ez nem egy olyan bonyolult vizsgálat, ami alapján ne lehetne a diagnózist azonnal felállítani. Mára egyébként már nem is köhög, gyakoroljuk a sóhajtást, hogy biztosabb lehessen a dolgában a doktornéni. Azt hiszem továbbra is marad a kártya az eredeti doktornéninél.

Lili 1 éves koráig kétóránként szopott, és két éves koráig is minden este szopizott (többemberes baba), így nem is jött szóba, hogy nélküle menjünk el. Nálunk bevált az, hogy saját döntése alapján aludhatott a Nagyiéknál. Egyáltalán nem volt számára megeröltető és nem csipmaszkodott a lábunkba, hogy mégse menjünk el, mert ismeretlen számára a helyzet. És egyáltalán nem bánom azt, ami kimaradt. Igaz, mi is már 14 éve vagyunk házasok, én öreg anyuka vagyok és totálisan kibuliztam, kiutaztam magam a baba előtt (ez persze nem jelenti azt, hogy ne akarnék még szórakozni, sőt!).

Más: nekem még mindig iszonyúan hullik a hajam, pedig már a fél üveg Unizinket bevettem. Eszembe jutott, hogy anno egy hajszeszt is kaptam a bőrdokitól. Asszem mégiscsak el kell látogatnom hozzá. Van aki már túl van rajta? (mármint a hajhulláson)

ayse

Sziasztok!

Ma kapta Peti a 4 hós oltást (újat) meg se nyikkant, eddig semmi gond, remélem így is marad! Kép

Egyébként 64,5 cm, és 7160 g, és 18 hetes + 4 napos!

Ha lesz időm visszaolvasok!

Üdv.: Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Barbapapa!Kép

Hát Lívi 3940 grammalKép
És tényleg 4x eszik.
Aból 3x 230 ml-t és 1x csak 120 ml-t a délinél de akkor kap még 150 gramm főzeléket is.
Meg gyümit vagy délután vagy délelőtt kb. 80grammot.

Ez sok vagy kevés???
Mennyit kell kb. ennie egy ennyi idős babának???

Mea
mea

LÁnyok!

Jól látom, hogy a tegnapi írományok eltűntek???
Basszus.
Pedig mégegyszer el akartam olvasni Nyúlné (ill. az apósa) orrszívós leírását, hátha én is hatékonyabban ki tudnám szívni Gergő orrát.
Szerintetek "visszajönnek" még az írások?

Kép
kuha

Jucc!
Csodaszépek a fiaid! Lili szokta Andrisról mondani, de rájuk is illik: kis férfi. (ezt, mármint hogy "neme: férfi", a kórházi zárójelentésről olvastam fel, és nagyon megtetszett Lilinek).

Kuha!
Gergő is gyönyörű! Úgy látom megfogadtad Nyúlné tanácsait a művészi fotók készítését illetően, és meg is van az eredménye!

Mea! Hát ezek nem semmi méretek!

Pocak!
Nagyon-nagyon aranyosak a gyerekeid! De jó Neked, hogy három van!

ayse

Ja és Nutrilon tápszertkap de a Szentjánoskenyereset ami bukás elleni AR-es tápi.
Jóóóóó sűrű az biztos, lehet attól hízik így???

Mea
mea

Ayse!

Köszi szépen, de közel nem tartok ott, ahol Nyúlné (szerinem nem is fogok). Tény és való, nagyon sokat próbálkozom, egy nap csinálok vagy 40-50 képet, amiből jó, ha 3-4 sikerül.
Szerintem, ehhez azért egy komolyabb gép kellene. Kép

Mea!
Tényleg nem semmi méretei vannak Lívikének!!

Gergőt jan. 3-án mérték, akkor volt 6660 gramm. A hosszát nem tudom.
Kíváncsi vagyok, két hét múlva megyünk az 5 hós oltásra, majd leméretem rendesen.

Kép
kuha

Kuha!
Nem tűntek el, csak fordítva lettek rendezve. Vagyis legfelül vannak a mai irományok alatta a tegnapiak, stb.

KépKép
KépKép
oréka

Mea!
Az lehet, hogy nagyobb az energiatartalma a tápinak, mivel sűrű. De a mennyiségek nekem egyátalán nem tűnnek soknak.
Leon is 4x eszik. Reggel és ebéd szopi, amit nem tudok, hogy mennyi. Du. szopi, ami már nem olyan sok + gyümi olyan 80-90 gr. Este 100-120 szopi + 150-180 tápi. Az estit azért tudom, mert egy darabig méregettem, hogy mennyit eszik este, mire kiderült, ez nem elég. Azért kell tápizni is.
Ez se kevesebb, mint amit Lívi eszik, de lehet a tejci nem olyan kalóriadús.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kuha!
Kikerestem neked és idemásoltam:

Egy picit még mindig taknyosak vagyunk,de vasárnap voltak após-dokiék és megtudtam,hogy orrporszívózás és orrporszívózás között hatalmas különbségek vannak......először folyamatosan fújkodták a STERIMAR só-orrfújkálóval,na az jól feloldotta a taknyit,majd lefektették Kisnyulat(mert az fontos)a hátára,fejét picit hátraszegezték,egyik lukba be a szívókát,másikat az ujjunkkal nyomkodni kell a porc és puha rész között,nem a lukat kell befogni,közben mindig fújkodták is és eszméletlen mennyiségü taknyi jött ki,RENGETEG!és a porszívót legkissebb teljesítménnyre kell állítani,sőt a szelepet sem árt nyitva tartani,mert nem az a lényeg,hogy az agyát is kiszívjuk

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: