Sziasztok!
Csak néha írok, de olvasni azért szoktam ezt a toikot is.
De ahogy látom, elég feszült a légkör

.
Talán csak annyit tennék hozzá, hogy azért is esik rosszul annak, aki nem vagy csak részben szoptat,ha lustának, stb. nevezik, mert a többség igen megszenved ezzel.
Legalábbis én kegyetlenül megszenvedtem.
Az első 6 hétben Emi totál szétrága a melleimet, gennyesek voltak, a bal bimbó oldalán kilátszott a hús, véreztek, én meg zokogtam minden szoptatáskor.Rettegtem attól, hogy ébred a gyerekem, és enni kell majd neki adni.
Két mellgyulladásom volt 2 héten belül, azóta fejek naponta 2-3-szo+ Emi 4-5-ször szopik.
Fejni sajnos csak kézi mellszívóval tudok, méghozzá úgy, ha letérdelek, a fejem betámasztom a heverőre, magyarul majdnem négykézláb, és nyomkodom közben a mellemet, néha az öklömet is belenyomom, mert csak így jön ki a tej.
És akkor így fél óra kemény munkával a kettőből kijön 50-80 gramm.
Literszám fogyott a Laktoherb, ettem rendesen, mégis a fejés és a napi 4-5 szopi ellenére sincs több tejem.
Naponta kb. 2,5, néha 3 deci jön össze.
Igégny szerint szoptattam elejétől fogva (bár már kialakult a napirendje, nagyjából 3-4 óránként kér enni).
Sajnos 2,5 hetesen tápszert kellett adni, mert nem gyarapodott semmit, 20-30 grammokat szopott és üvöltött álladóan az éhségtől.
Csak azért írtam ezt le, mert nem mindig azon múlik, hogy valaki akar-e szoptatni, vagy "lusta".
Én úgy készültem, hogy elolvastam minden LLL füzetet, nem is vettem cumisüveget, se cumit, hogy majd csak szoptatom, amíg lehet, tápszert meg aztán sosem adok neki.
Az élet máshogy hozta.
De pont ezért, hogy ennyre azt sugallják, hogy csak az a jó anya, aki szoptat, meg mindenki tud szoptani, aki akar, én teljesen kikészítettem magam az első 3 hétben.Totál depis voltam, naphosszat ezen bőgtem, akkora kudarc volt.
Akartam, talán túlságosan is, mégsem sikerült, csak részben.
Volt itt szoptatós tanácsadó is, aki 5000 Ft-ért jött ki, de nem bántam, hátha segít. Õ legalább megmutatta, hogy kell mellre tenni a babát, de egy pár naposnak nem mondhatom, hogy ne úgy szopjon, ne harapjon (látszott az ínye nyoma).
Azt mondta, cumizavaros lett, mert a kórházban adtak neki cumisüveget.
Hát, nem tudom, most már mit gondoljak erről. Két hónapos, kénytelen vagyok cumisüvegből is etetni, de kb 3 hete már egész megjavult a szopitechnikája. Már alig harap, 50 körül ki is tud termelni 2 mellből, aztán kapja a pótlást.
Lehet, hogy mégsem a cumi zavarta össze.
Inkább úgy gondolom ma, hogy sikeresek vagyunk

, mert fentmaradt a tejem, ha nem is elég neki.
De ezért keményen meg kellett és kell dolgozni, jobban szeretném én is, és sokkal egyszerűbb és kényelmesebb is lenne, ha csak szoptatnék, és nem kéne annyit fejni.
Főleg az este 10 órás fejés fárasztó, mikor az ember alig áll már a lábán.
És mindemeleltt én még pepecselek is a táppal és mosogatom a cumisüveget.
De nekem sem gyarapodott a fejés és az igény szerinti szopi ellnére sem, pedig mindent megtettem

.
Uxi
Emi 10+0