A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Thomasanne!Kép
Tornával kapcsolatban én annyiról tudok, hogy lehetőleg kerülni kell az izomlázat, mert megsavanyodhat tőle a tejcsi. Ez így kicsit le van egyszerűsítve, de a lényeg ez.

Irigykedve olvasom, a ti babáitok milyen jól alszanak éjszaka.
Nati 22-22.30 körül alszik el és 3 körül már ébred is. Aztán alszik 6-ig, rövid szopi és azzal kihúzza 7.30-ig.
Szinte minden éjszaka így zajlik.

Mea,Vrucsincá!
Édesek a babák!Kép

Hencsi!Kép
Oltás ügyben nem tudok segíteni, mi az újat kapjuk, de a nyáriaknál olvastam, hogy garbós bodyt keresel. A C&A-ban láttam múltkor!Kép

Nati nagyon szeret bújócskázni. Mostanában mindent a fejére húz, amit tud és vadul magyaráz alatta. Ha lehúzom a buksijáról és "kukucsolok" neki, hangosan kacag.

Lovagoltató:
Hóc, hóc katona
Ketten ülünk a lóra
Hárman meg a csikóra
Zsuppsz!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda,

Köszi a segitséget.

H.

Kép
hencsi

Hencsi

Nekünk a gyerekdoki azt mondta a 2 hósnál, hogy este adjunk 1/2 Germicid C-t. Szerintem borogasd be a lábát, Zitának fájt, kicsit meg is volt dagadva.
Másnapra kutya baja se volt.
Vendég

Tunde, neked is köszi.
A borogatás megy, csak a kuppal volt/van jobban bajom, adjam-ne, ha igen mikor...., de bizti ami bizti alapon felet kap majd akkor este Õ is.

Kép
hencsi

Hencsi!
Nekünk a 2 hós oltással nem volt bajunk. Ágoston szinte az egész napot átaludta, és éjjel is úgy viselkedett, mint máskor. Mivel nem volt nyűgös én kúpot sem adtam és nem is borogattam. (Amúgy a 3 hóssal sem volt semmi gond. Abból is a régit kapta.)

Megpróbálok feltenni képeket. Remélem sikerült lekicsinyítenem. (A férjem szórakozása, hogy mindig újratelepíti a gépet, nekem meg nem mindig sikerül tartanom vele a lépést.)

Kép
Kép
(Ma 15 hetes)

KépKép
KépKép
oréka

LÁNYOK!

Ide süssetek, mit találtam!!!!

Itt van egy rakás norbis update recept!!!!

www.fw.hu/nlctb/
Vendég

SziasztokKép!

Lívi tényleg nagyon ügyes, hogy már így tud enni!!! És teljesen igazad van, jó anyukája vagyKépKépKép!!!
Oli is tündér, és milyen nagy márKép!

Fogyókúra:
nálam igen aktuális, így ünnepek után, de lelkierőm nincs rá! Majd tavasszal megtáltosodom e téreKépKépKép, remélem...

Kati
Vendég

BarbiKép,
a tali nekünk is jó lenne.
Írsz úgy e-mailt, mint Kriszta, hogy hogyan lehet megközelíteni Titeket?
Vendég

Tünde!Kép
Tök jó! Le is mentettem gyorsan!Kép

Ma megint nyűgös napunk van. A ti babáitok is nyüszik?
Esik ez a genya eső is,sétálni sem tudunk.Kép
Fogzásra nem tudtok valami jó gyógyírt?
Homeóst?

Barbi!
Útvonalat én is szeretnék kérni! Köszönöm!
Mit vigyünk majd?
Tünde, neked a péntek is jó?

Ha valaki a XIII. ker. környékén lakik és jön a talira, mehetnénk együtt!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Szoptatás:
én Dórival értek egyet (és Tündével, Meával).
Tőlem is írtó idegen, hogy egy járni, adott esetben beszélni tudó gyerek odajön és szopikKép!

A játszón, mikor Trisztán 3 éves volt, az egyik kis barátnője (egyidős) látta, hogy a fiam odajött, mert szomjas volt, és adtam neki inni (üvegből). Erre ő is kedvet kapott, és az anyjától kért inni, de nem volt náluk semmi.
Megkínáltam a mienkből, de az anyuka nem akarta elfogadni, inkább elfordult és megszoptatta.
Én azelőtt még nem láttam ilyet, és olyan fura (TÖBB, mint fura) volt! Szerintem nem "egészséges".
Később is panaszkodott, hogy éjszaka többször felkel enni, és már a férjével nem is alszanak egy ágyban, mert ő maga mellé szoktatta a gyereket, az apuka meg a nappaliban a rökcsin alszikKép!
Így amikor éjszaka felkel a gyerek, ő csak kigombolja a rucit, és már alszik is tovább!
Szerintetek ez helyén valóKépKépKép???
Csak én látom teljesen abnormálisnak?

Én azt vallom, a természet tudja, hogy mikor minek van itt az ideje!
Nem véletlenül kezd el fél éves korban jönni a gyerek foga! Azt jelenti, hogy eljött a szilárdabb ételek ideje! És ezzel együtt a leszokásé is!
Ne értsetek félre, én is szeretném 1 éves korig szoptatni Kornélt, de fokozatosan átállunk majd, hogy akkor már csak este meg reggel szopizzon...
Ja, és a cicin való nyugtatással sem értek egyet! Szerintem ez komoly zavarforrás lehet!
Egy csecsemőt jó, hogy meg lehet ezzel nyugtatni, de egy nagyobb gyereknél...
És a bölcsiben vagy az oviban hogy fogja kezelni a problémákat????
Épp ez az anyuka mondta, hogy nem tudta beadni bölcsibe, mert akkor még nagyon cicifüggő volt a kislány! Tök GÁZ!!!
Kati
Vendég

Láttátok, hogy nyitottak 2006. őszi babás topicot???
NosztalgiaKépKépKép
Vendég

Ja, és én augusztus 23-án szültem, de még nem jött meg! Igaz, csak szoptatok... de nem is siettetem, nekem nem hiányzik!
Vendég

Duda!NemesekKép

KösziKép

Havtünde!Kép

Egyetértek!!!!Kép
Van aki tényleg még 3 x felkel egy 2 éves gyerekhez is!!!!
Mert annyira megszokta a közelséget meg a cicizéstKép
Azért kicsit vad szerintem, ha teljesen áldozatai lennénk a babáknak, imádni kell őket, szeretni, de a szülőknek is kella pihi, a magánélet.
Mi ezért tettük át Lívit 2 hósan külön szobijábam nyitva tartjuk az ajtókat éjjel, minden neszt meghallokKép
De így apucival is együtt lehetünk esténkéntKép

Mea
mea

Kati!

Szerintem se egészséges sokáig szopiztatni. Mi lesz később?
Mert az ugye nem baj, ha egy fiú imádja, él-hal a ciciért... KépKépKép
De egy lánynál már szerintem is GÁZ!!!
Kép

Mea
Zita is külön alszik 6 hetes kora óta. Néha reggelente v. hétvégén ebéd utáni szunyára áttesszük közénk, de valahogy nem is igazán szeretem. Amilyen kicsi, olyan nagy hely kell neki, széttárt karokkal alszik; és ficánkol össze-vissza.
Meg különben is, Apával csak én aludhatok... KépKépKép
Vendég

kedvet kaptam képet feltenniKép
esztinek ez volt a véleménye a karácsonyi ajándékárólKép (zenében nagyon válogatósKép):
Kép

mindhalálig-szopi-téma: nekem erről az ut az eszembe, amit az alvásról bezélgettünk nemrég. aludjon a baba el egyedül, ne szopi közben, stb.. én örülök, ha egyáltalán szopi közben elalszik, és utána beteszem a kiságyba, és alszik 8 órát. de ezt én nem erőltettem, ő akar ennyit aludni egyszerre. ne értsetek félre, nekem is fura, ha egy nagyobb gyerek szopizik, pláne éjszaka, de azért annyival könnyebb olyan esetben, ha a gyerek is azt akarja, ami a könyvben le van írva, vagy amit mi kitalálunk éppen. én egyserűen nem bírom elviselni, amikor keservesen sír. márpedig, ha éhes, akkor azt teszi. tök mázli, hogy este többször bekajál, és kibírja reggelig. sokkal jobban érzem magam azótaKép és ezért apa is jobban érzi magátKép

mit vigyünk a talira Barbi?? meg mikor hova stb?Kép

and, eszti 3 hó és 1 nap (és nem lázasodtunk be a 3 hós szuri után! hurrá!)

KépKép
KépKép
and

Havtunde KépKépKép

KépKép
KépKép
and

Kicsit beleszolok én is, bár még nincs annyi rutinom, hogy saját tapasztalatot irjak, de a sogornőmről tudom, hogy még 2 évesen is megengedte a kicsi fiának, hogy szopizzon, sokkal jobban szereti, mint a nagyobb lányát és persze panaszkodik, hogy Bence miatt nem tudna egy 3. babát szülni, mert nagyon féltékeny rá....szerintem a fiukat is morbid 1 év után szoptatni....
Ezzel nem akarok sem pro sem kontra kardoskodni, csak véleményként irtam, persze attol érdekes 1-1 közösség h ahányan vagyunk annyiféleképp csináljuk-gondoljuk, máséba nem szolok bele, de én sem a jelenlegi sem jővöbeni gyermeket nem akarom 1 évnél tovább szopiztatni, addig viszont mindenképpKép majd meglátjuk....

Különalvás kapcsán nálunk az 1. éjszakátol külön szoba van, nem is a gyerek miatt, hanem miattam, hamar hozzászoktam volna h ott a kis csimotom mindig melegit meg stb, nehéz lett volna "megválni" tőle...Kép

Duda!

Fogzás kapcsán már több helyről hallottam a borostyán nyakláncot(schöpfis topicban is téma volt), nem homeo, de hátha....

Kép
hencsi

Hencsi!Kép
Köszi! Kép
A schöfis topikból már kikerestem, amit a lányok ajánlottak. Majd konzultálok a dr.néninkkel.
Lánc ügyben tanácstalan vagyok. Nem buzerálja a gyerek nyakát?

Lányok, ti tudtok erről valamit?

Tünde!Kép
Ez nagyon jó!KépKép

And!Kép
Nati is görbíti így a száját néha, majd megzabálom!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

And!
Eszti nagyon édi, és tök jó, hogy van már véleménye! KépKépKép

Hencsi
amikor apa külföldön van; vagy most az oltás után Zita velem aludt, apa meg a gyerekszobában (nem a kiságybanKépKép). Tényleg tök jó volt, de azt vettem észre, hogy inkább aludnék Zitával továbbra is, mert olyan kis édes-aranyos-tündibündi-és olyan édesen szuszog...
De tudom, hogy akkor hamarosan búcsút is mondhatnék a kapcsolatunknak apával, mert akkor nem akarnám, hogy hozzám bújjon, és nem is lenne szex...
De ez csak az én véleményem és tapasztalatom, hogy a nagyágy apáé és anyáé éjszaka, napközben kisbabáé is.

Duda
egy ismerősék tettek a gyerekük nyakába olyan láncot. Azt mondták, hogy a kiscsajt nem zavarta, és nem volt olyan nyűgi amióta használták.
Vendég

TündeKép,
nagyon jóóóóó!!!

Alvás:
nálunk a hálóban van még a kiságya Kornélnak, de az első éjszaka óta abban alszik... köztünk SOHA! Attól félnék is, meg tudom, hogy könnyen odaszoknaKép!
Hamarosan viszont, mivel már jó ideje átalussza az éjszakát, átkerül tesójához, a gyerekszobába. Addig nem akartam, amíg kell hozzá kelni, de ez már nincs így, szerencséreKépKépKép!
Viszont az elalvás nálunk nagyon nehezen megy. Mégha nem is aludt egész délután csak 1/2 órát, akkor sem tudom előbb elaltatni éjfélnél!
Próbálom előbbre hozni, de egyszerűen kitartó... inkább két órával többet fent van, én nem tudom mitől? A belső órája jelez, hogy még korán vanKépKépKép.
Azt meg nem akarom, hogy Trisztán ne tudjon aludni, ő már 1/2 9-kor megy az ágyba.
Viszont reggel 8-ig mindkettő nyikkanás nélkül alszik, így, ha ráveszem magam, hogy Kornéllal lefeküdjek aludni, akkor én is ki tudom pihenni magam. A gond csak az, hogy szeretek olyankor még egy kicsit netezni vagy TV-zni, esetleg tanulni (azt nem szeretek, viszont muszájKép).
Kati
Vendég

RokicaKép,
Ilyesmire gondoltál???:
Kép
Kornél is imád álldogálni!
Kép
Kati és Kornél (4,5 hó)
Vendég

Tunde!

Igen-igen én is igy értettem amit irtam, csak lehet értelmetlenre sikeredettKép

Kép
hencsi

A felső képen nem is látszik, de áll, apa ölében!
Aztán meg csüccsssKép, az nagyon tetszik nekiKép!
Vendég

Nemesek!

Régebben még olvastam, h mérlegképesre jársz, meg gondod volt a számvitellel is, megoldodott? Melyik céghez jársz?

Kép
hencsi

Éjszakai szoptatás: szerintem egy szopós babát nagyon nehéz erről leszoktatni, legalábbis, ha ő nagyon tiltakozik ellene. Nappal még csak-csak van energiája az embernek, hogy megpróbálja elterelni a figyelmét, vagy máshogy elaltassa, de éjszaka! Én próbáltam teával becsapni, ringatgatni, de hatástalan. Szerintem nem attól függ, hogy az anyuka elkényezteti-e a babát, hanem attól, hogy milyen a baba természete. Én tanár voltam valaha, és nem voltam túl engedékeny, Julcsival sem leszek az, szerintem, de az éjszakai szopinál tehetetlen vagyok.
Én szeretnék szoptatni, ameddig tudok, valójában csak azt nem tudom, ha közben teherbe esek (mert szeretnék), akkor meddig és hogyan jó.
Azt hiszem, Julcsi szilveszterkor újévi fogadalmat tett, hogy 2006-ban nem lesz többé mintababa. Nagyon huncutul nézelődött a vendégségben, egészen fél 11-ig, nem is sirt, csak kiváncsiskodott. Aztán elsejétől eljött a nagy bömbölések ideje, alig tudom letenni egy kicsit. Pedig arról volt hires, hogy milyen szépen eljátszik magában. Most meg kis lókötő lett, állandóan hurcoltatná magát. Igaz, sokszor úgy is sir szegényem, mert jön a foga. Szerintetek lehet, hogy ettől nyűgös egész nap, 5 napja?
Ime a kis zsivány:
Kép
Kép
Mea, helyes a falánk kis húsgombócod!
Oréka, milyen komolyan tud nézni a babád!
And, jó ez a szájbiggyesztés, mindig nevetnem kell, amikor Julcsi igy csinál.

Barbi, én is mennék a talira (nem teljesen biztos, hogy Pesten leszek aznap, mert apa elutazik és hazavisz az én apukámhoz. Képzeljétek, most is elutazott volna, Dubaiba, de meghalt egy sejk, 40 napos gyász van, és ezért minden eseményt elhalasztottak, igy az ő koncertjét is.
Zsuzsa
(Tanács: én küldés előtt mindig lemásolom az üzenetet, mert már annyiszor elszállt)
tzsuzsa

And!Kép

Ismerős ez az arckifejezésKépKépKép
Olyan édesek ahogyan lebiggyesztik a kis szájukatKép

Nemesek!Kép
Kornál nagyon ügyiKép
Lívi még azért nem szeret állni ennyireKép
Ülni igen ha felhúzom, de csak nagyon ritkán szoktam.

Egy ismerősöm külön altatta eleinte a gyerekét(igaz egyedül neveli a kislányát) de egy idő után bevette magához az ágyba és már nem tudta kitenni onnan és már 1 1/2 éves lány.

Főleg, ha valaki párkapcsolatban él, pláne kell a különlét apávalKépKépKép

Persze irtó jó lenne Lívihez bújni, de hosszú távon nem jó sem neki sem nekünk.
Főleg mikor ki akarja majd tenni az ember szegénykéket, az nagyon rossz nekik.
Így már ebben nő fel, nem furi nekiKép

Mea
mea

HeniKép,
én nem mérlegképesre járok (az valaki más volt), hanem a Pszf-re, csak számvitel vizsgám lesz 11-én, arra tanulok, változatlanul... látszik is, hogy van indokom itt ülni a gépnélKép!
Vendég

Zsuzsa!Kép

De édes Julcsi babaKép

Amúgy valóban nehezebb az éjszakai etetésről leszoktatni a szopós babákat, de tényleg.
a legtöbb tápisnak már hamarabb átalusszák.

Legalábbis nekünk 2 hós kora óta este 8-kor kap hamit és utána reggel 8-korKép
Nagyon jó baba ilyen szempontból, nem is érte, hogy bírjaKép
És nevetve kell reggel, teli szájjal vigyorog és még 7-8-ig elvan, amíg elkészítem neki a reggelijétKép
Utána 3x eszik még, délben, du.4-kor és este 8-kor fürcsi után.

És az az érdekes, hogy már 2 hónapja leteszzük az ágyba fürcsi, hami után sztán magától alszik be.

Többi tápis, nektek átalusszák, hányszor esznek???
Mennyiket?
Mi most már csökkentettük az adagokat 200-220ml-reKép

Mea
mea

Na a lényeg, hogy valóban a szopis babákról többet hallom, hogy felkelnek többször is éjjel.
Szerintem függ a bébitől, a súlyától stb.
Meg talán a ciciseknek hiányzik az odabújcsi mert megszokták, nem????
Meg a tej is lehet már kevesebb estére, és azért kelnek talán többször, nem lehet, mert szerintem ha jó nagy adagot megesznek, ki kellene bírniuk 5-6-ig, nem????

Mea
mea

Tzsuzsa!Kép

Bár az én csajom akkorákat alszik, ma aludt éjeli 11 óra alvás után 3x is napközben 1-3 órákatKép
most is elaludt és este 8-tól megint fogKépKépKép
Legalábbis remélem marad ez így továbbra is.

a foga miatt viszont ő is nyűgibb, sokszor nyafizik szegény, bizti Julcsinak is az a baja.

Egy nagy szerencsénk van még, hogy Lívi nem igazán érzékeny az időjárásra, ez tök jó.

Na nem áradozok tovább, de tényleg iszonyatosan jóóóóóóóóóóó baba, akkora mázliKépKépKép

Mea
mea

Úgy látszik, ez a szoptatás örök téma...Kép

Szerintem az lll a ló túloldalán van kissé, megnézném olyan tíz év múlva az írásaikat. Ismerek én is kisfiút, 15 hónapos, szinte még csak szopik mindig, folyamatosan beteg, már tüdőgyulladása is volt szegénynek. A hároméves bátyja, aki nem tudott szopni (anyukának akkor nem ment) nagy ritkán náthás max. Hogy is van ez? Azért nem minden az anyatej. Valószínűleg a gének sokkal többet nyomnak a latban.
A kötődésről meg ne is beszéljünk. Ez akkora marhaság. A lényeg, hogy sokat ölben legyen a bébi és szeretgetve, simogatva, dögönyözve legyen. Én anyum sem tudott szoptatni engem és imádom. És ő is engem és kicsiként is csüngtem rajta. És nem mondhatnám, hogy egy világ omlott össze bennem, mikor megtudtam, hogy tápszeres voltam...
És az olyan "jó anyák", akik szoptatják a gyereküket akár három éves korukig, de ennyivel ki is fújt a gyerekkel való foglalkozás??? És közben piálnak akár?
És lehet, hogy vannak olyan országok, ahol valóban előnyös, ha hosszabb ideig szopik a gyerek, mert egyébként soha nem látna fehérjét, mondjuk valami szegény ázsiai országban, ahol még ivóvíz sincs. Hát ott tényleg jobb, ha szopik, mintha fertőzött vizet inna. Védőnénink mesélte, hogy végeztek egy kutatást, össehasonlítva több ország, földrész anyatejét, és nagyon nagy eltérések voltak. A legjobb teje egy afrikai törzs nőinek van, pedig nagyon kevés húst esznek, sok növényt, de hogy állítólag annyira jó minőségű a talaj, ezzel van összefüggésben.
És a kultúrák különbözőségéről, a társadalmi eltéséreskről nem is beszélve...

marq
Kép
Kép
marqueza

Róki, tudsz valamit arról is, hogyan jó terhesen szoptatni?
Szerintetek lehet már a babakocsiban ültetni egy 4hónapos babát? Nem teljesen gondoltam, de nem is vizszintesen. Ma véletlenül átállt a kocsi, a lépcsőn való szállitásnál, és Julcsi nagyon élvezte, hogy kilát.
Zsuzsa
tzsuzsa

Marqueza!!!Kép

KépKépKépKépKép Teljesen egyetértekKépKépKépKépKép

Mea
mea

Dóri!
Szoptatás:
Teljesen egyetértek veled, lehet, hogy emlékszel, de pont ezt írtam én is 1-2 napja. De senki nem kövezett meg......
Noel 8,5 hós koráig szopott, magát választotta el. Leont max. 1 éves koráig szeretném.
Éjszakai ébredés, véleményem ua.!!!

Thomasanne!
9-ig nem is kel fel szopizni???
Leon 8-1/2 9-között fekszik és ő is 10 körül kel, de egyszer azért felkel szopizni (ált. 6-7 között). Mondjuk tegnap 1/2 9-kor felkeltettem, hogy egyen már, mert nem akart magától ébredni. Vissza is aludt majd 1/2 11-ig....

Kuha!
Én is pont akkor kezdtem el idén a 90 naposat, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Párommal kezdtük el, 10 kiló le is ment, de nem csináltam végig. Az utolsó hónapban már vétkeztem a gyümi napokon, mert marha szarul voltam. De szerintem is tök hatásos!
És hozzáteszem, ez az egyetlen fogyókúra, amit valaha ennyi ideig csináltam.
Én is szeretném megcsinálni még 1x, majd tavasszal.

Tali szerintem de. legyen, talán mindenkinek az a jobb.
Mindenki azt hoz, amit szeretne. Még nem is gondolkoztam rajta, hogy mit csinálok.
De jövő hétre kitalálom, oké?!

Ma voltunk 4 hós oltáson (régi), csak egy picit sírt fel. Eddig nem volt nyűgi sem, majd meglátjuk éjszaka mi lesz. 7,5 kiló és 66 cm.

Foly. köv., eddig olvastam vissza.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Kicsit fölhúzott ez a téma, de csak kicsit Kép De nem állom meg szó nélkül. Ezek szerint az tök egyértelmű, hogy én nem vagyok normális, meg a gyerekem sem,mert három évig szoptattam? És 15 hónapos korában mondtam azt, hogy elegem van az éjszakai ébredésekből, mert tényleg nem tudtam tőle aludni. Iszonyat nehéz volt leszoktatni az éjszakai cicizésről, és végül sikerült "elérni", hogy vizet egyáltalán nem fogad el, csak gyümilevet, és követelte éjjel, most már kihúzzuk hajnalig. Így aztán a fogai tönkrementek, az étvágya pocsék. Tényleg fáradt voltam az éjszakáktól, de ha előre tudtam volna, hogy ez lesz, biztos kitalálok mást...
És ismertem az írást, amit Roki föltett, és épp az előbb futaottam át a friss Kismamát, amiben megint van a szopiról egy jó cikk, és olyan jó érzés volt közben azt gondolni, hogy én megadtam, és megadom a legjobbat a gyerekeimnek. Erre itt ezt kapom. / ha nem is személy szerint én, de magamra vettem/. És valóban: a Természet tudja a dolgát, ezért nem kell semmit erőszakkal csinálni. A szoptatásnál nincs természetesebb. És van olyan gyerek, aki korábban elválasztja magát, van olyan, akinek eszében sincs lemondani a ciciről. Gergőnél is szeretném, ha maga döntené el, meddig akar szopizni. Semmiféle hátrányát nem érzem annak, hogy Balázs sokáig szopizott, ő olyan, amilyen, a szopival csak megerősítettem testileg, lelkileg, ebben biztos vagyok. És ha most kiderül, hogy valamire érzékeny, vagy allergiás, akkor amellett, hogy csalódott leszek, legalább a lelkiismeretem nyugost lehet: én mindent megtettem, hogy megelőzzem ezeket, és nem tudhatom, hogy rövidebb szopival még mennyi baja lenne. Amúgy egy éves koráig még náthás sem volt, és azóta is csak a bárányhimlőt kapta el, ami nagyon enyhén ment rajta végig/ akkor még szopizott/, egyébként csak náthái szoktak lenni.
Én is azt vallom, hogy mindenkinek magánéleti kérdése az, hogy hogy táplálja gyerekét, én soha nem tettem megjegyzést azokra, akik tápszerrel etetik a babájukat, sem azokra, akik előre eldöntik, hogy x hónaposan elválasztják. De arra sem kell követ vetni, aki sokáig szoptat.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Nézzétek mit találtamKépKépKép

http://vtv.battanet.hu/mese.shtml

Mea
mea

Nemesek bocsi, de mérlegképes rémlett...akkor nem is te voltál ezek szerint aki tanárt keresett számvitelből...Kép pedig vki itt írtaKép

Kép
hencsi

Tzsuzsa!

Az éjszakai szopi tök normális Julcsinál, fentebb a nagyobb gyerekekről volt szó, akik már elmúltak 1 évesek.
Lehet terhesen szoptatni, ha bírod szuflával, hogy egyszerre 3 testet etetsz!!!
A másik kérdésre nem tudok válaszolni, de nyilván nem fáradt el a háta, ha élvezte.

Mea
kaja: 1/2 9, 12, 16, 20 és álomkaja 23kor. 180ml-t csinálok neki, néha marad belőle 20-30ml. Zita is 1/2 8kor fürdik, aztán kaja, és már húzza is a lóbőrt.
Hát Mea, látszik, hogy nekünk tök nagy szerencsénk van a bébikkel, jó sokat tudunk netezni. Én ma főztem levest és másodikat, kenyeret sütöttem, felmostam, és itt is voltam elég sokat.
Zita a melegfrontot nem nagyon bírja.
Nagyon édi az összes babuci!!
Lívikének is milyen sok haja van!
Julcsin pedig nem is látszik, hogy zsivány!
Vendég

Jucc!Kép

Én magunkat védtem (tápisok).
Amúgy ha lenen én is szoptatnám amíg lehet, bár éjjelente nem csinálnám sokáig az tuti, mert én egyszerűen nem bírnám és annak nem lenne értelme hogy olyan lennék mint a mosott szarKép

Mondjuk ha lenne is tejem 1 éves korig adnám.

Utána már hülyén néz ki, talán még reggel vagy este 1x de nekem nem tetzsik ha akkora gyerek csüng még a cicin.

De itt nem arról volt szó, hogy ti nem vagytok jó anyukák, mert szoptattok csak már nincs kedvünk állandóan a szoptatás előnyeit hallgatni, itt vannak olyanok is akknek nics és Roki cikkjében ha jól emlékszem elég nagy baromságok voltak a kötődésről, stb.

És err írtuk h baromság h összefüggne a cicizéssel!!!!!

Mea
mea

Duda!
Homeos bogyót mi chamomilla vulgarist használunk a mai napig Noelnél fogzásra.
15 ch-s higítás kell. Naponta többször 3-4 bogyót is lehet adni. Kis vízben oldd fel és kiskanállal add be neki.
Noelnál nagyon bevált, 7-8 hós kora között kezdett el felsírni többször éjszakánként, ez ment 1 hónapig, amikor nekem is ajánlották ezt a bogyót. 1 hét alatt megszűntek az éjszakai kelések....

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde!

Akkorát röhögtem a képen, amit feltettél! KépKépKépKép Csúcs! És egyetértünk (mintahogyan Meával, Marquezával Kép)

Kati!

Örülök, hogy egyetértünk. Nem is furcsának nevezném azt a nagy gyereket, aki odamegy még szopni egyet a mamihoz a játszón.. KépKép

Kornél nagyon helyes srác! Kép

Teszek fel egy képet, ha nem bánjátok! Kép

Dóri & Viki (holnap 12 hetes Kép)

ps: ja, hiánycikk Újpesten az Infranix. legalábbis rendelnie kell a patikának, így holnap megnézem a gyerekrendelő melleti gyógyszertárat.
Vendég

Na szóval mindenki jó és kész és nem kell megsértődnie senkinek!!!!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Havtünde!Kép

Hát igen mi ráérünk erre isKép
Olyan jók a babák(egyelőre)
Lekopogtam gyorsanKép

Mea
mea

Megnéztétek a meseoldalt???Kép
Szerintem nagyon klasszKép

Mea
mea

Jucc!

Senki nem mondott Rád olyat, amit írtál! Kép De nekem (és úgy látszik másoknak is) akkor is több, mint furcsa, illetve elég "érdekesen" néz ki, hogy egy akkora gyerek még az anyja cicjén kóg! Kép persze, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik, én csak véleményt nyilvánítottam. Kép És utálom, mikor az xy csaldtagom panaszkodik, hogy nem tud még mindig aludni a gyereke miatt, mert az felkel és követeli az éccakai szopit. Kép A férj meg lebukik az íróasztalára, mert hulla kimerült. Anyuka meg depis. Valljuk, ez nem normális, és igenis egy 1 éves gyereknek nem kell éjszaka ennie, és megnyugtatni sem gondolom, hogy cicvel kéne. Nekem ez a véleményem, és szerintem senki nem degradált senkit itt, kár magadra venned. Kép

Minthogy Mea is mindent megtett a tejcsiért, és nem tehet róla, hogy tápit kell adnia, nyilván nem jókedvében teszi, volt is neki elég lelki naja emiatt, ha jól emlékszem.. És nem jobb egy másfél éves gyereket szoptató anyuka, és tápszert adónál! Ez nem mérvadó. SZERINTEM. Kép

Dóri
Vendég

Viki egyébként kb. 6 hetes kora óta este 9-kor eszik utoljára és mindenféle éjszakai ébredés és szopizás nélkül alszik reggel fél 8 és háromnegyed 8-ig. Kép Angyalka tényleg! KépKépKép

Mea!

Nagyon jót találtál nekünk! Kép köszi
Vendég

Lányok!

Ne veszekedjetek már megint ezen a hülye szoptatom/tápizom kérdésen!
Szerintem tök mindegy a gyereknek, hogy szoptatják, tápizzák, stb. A lényeg, hogy szeressék, de nagyon!!!!
És ebben itt nincs hiány!
Ha valaki 3-4x is felkel a 2 éves gyerekhez szoptatni, az is az ő dolga. Ha szereti, csinálja. Ha meg nem, akkor max. ne panaszkodjon, hanem próbálja meg leszoktatni a gyereket.
Mindenki úgy csinálja, ahogy szerinte neki meg a gyerekének jó.
Persze mindenkinek lehet véleménye, csak ezt ne vegyétek magatokra. Itt senki nem azért írja, hogy bárkit is megbátson. Oké?!
Én véleményemet már ismeritek, de remélem ezt senkit nem bánt?!

Jucc!
Én tökre elfogadom, hogy Te akár 3 éves koráig is szopiztatni akarod Gergőt. És nem morbidabb egy fiút vagy egy lányt szoptatni, ők még csak gyerekek!
Ne is érezd úgy, hogy nem vagy normális. Neked, meg Balázsnak ez jó volt, azért csináltátok. Ennyi.
Én azért nem csinálnám, mert nekem nem lenne jó. Szerintem ez is ennyi, le van zárva.

Szóval jó anyuka mindenki és főleg normális!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Dóri!Kép

Köszi legalább Te reagáltál ráKép anagy vita hevébenKép

amúgy nincs is veszekedés, de azért elkerülhetetlen néha egy kis vita mert nem vagyunk egyformák.
Szerintem ez nem volt veszekedés, amúltkori köztem meg Zsófy közt na az az voltKépKép

Mea
mea

Bocsánat a sok hibáért csak közben mesét is hallgatokKép
Apa meg most játszik LívivelKép

DóriKép

Köszi a bevédéstKép
Bár nem bántott senki, de én tényleg kivoltam ez miatt anno, jól emlékszel.

Mea
mea

Mea!
Csak most néztem meg a meséket, tök jó.
Köszi szépen!

B.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: