A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Monyó!

Na ne törj le ennyire! Emlékezz, én már az elején is azt írtam, hogy először a ciklusaidat kell rendbe rakni, ahhoz pedig kell az orvos. Sajna a prolaktinról nem sokat tudok.
Meglátod, amint az orvos kideríti, hogy mi a baj, megnyugszol, rendbejössz, és jön a baba is. Addig is áll, amit mondtam, fiatal vagy ÉLJ!

Drukkolok nagyon, és ne félj az orvostól, nem harap, ez az egy biztosKép

Juca

tjuca

Monyóka!

Mégsem fogod megúszni a dokit, és nem akarlak megbántani, de nem kellett volna egy kicsit előbb elmenni vele? Már csak amiatt is, hogy ilyen soká nem akar megjönni, és a teszt negatív.
Én biztosan nem bírtam volna ki a helyedben, illetve nem is tettem, a gyógyszer abbahagyása után volt olyan, hogy 43 napig nem jött meg. Aztán erre kaptam a Norcolutot, ami sokak szerint a sok hűhó semmiért kategóriába tartozik. Lehet, hogy most állt volna be a szervezetem, csak hát... közbejött Mazsola! Kép

Mindenképp menj el dokihoz, mert a magas prolaktinszint mellett (ha valóban ez a gond, és ez a tünet tipikus) nem lehet teherbe esni.

Ja, ezt találtam Neked a prolaktinról:

"A magas prolaktinszint nem várandós, nem szoptató nőkben menstruációs zavarokat, tejfolyást, meddőséget, a libidó megváltozását, bőrelváltozásokat okozhat, hosszú távon emelkedik a csontritkulás veszélye is. Férfiakban erekciós zavarokat, a nemi vágy csökkenését, a nemi szervek fejletlenségét, az emlő növekedését figyelték meg magas prolaktinszint mellett. Amennyiben az agyalapi mirigy daganata áll a hátterében, látászavar, fejfájás is jelentkezhet.
Nem terhesek, nem szoptatók körében a magas prolaktinszint leggyakoribb oka az agyalapi mirigy apró hormontermelő daganata. Emellett veseelégtelenség, pajzsmirigy-elégtelenség, májzsugor is állhat a jelenség hátterében. Számos gyógyszer is fokozhatja a hormon termelését. A kórok felderítésére további vizsgálatok végzendők, a daganat okozta magas prolaktinszint legtöbbször gyógyszerrel jól kezelhető."

Nem megijeszteni akartalak, de ha tényleg csak egy kis gyógyszeres kezelés kell, akkor ne halogasd tovább! Előre a babuci érdekében!!!
(Ugye, lányok???)

ÚGYHOGY TESSÉK MEGLÁTOGATNI A DOKTORBÁCSIT!!!

Na, Norwellmama most lelép és befejezi a biológia- és pszichológiaórát...Kép

És a végén ő lesz majd a jutalmad (és persze mindenkinek):

Kép

Kép
Kép
norwell

Kancellárka!

Elég sok csíkos állatka van a Földön, mindenkinek jutKép

Juca

tjuca

Monyoka!Kép

A magas prolaktin szint GÁTOLJA a teherbeesést, vagy ha mégis létrejön a terhesség, vetélést okoz.
Az agyalapi mirigy (hypofízis- fonetikusan) jóindulatú megnagyobbodása eredményezi a növekedett hormonszintet.

Én is voltam MR vizsgálaton szeptemberben. Azt mondták egy kicsit nagy, de ez még nem gond. Hát nem is lett, mert itt csücsül valaki a pocimban.

Amikor a vérvétel kimutatta hogy egy picit magas a prolaktinszintem, egyből azt kérdezték, hogy a mellemből nem szivárog-e valami tej féle.

Szóval a vérvéte az tuti, amire el fognak küldeni.

Remélem okosabb lettél!Kép

Puszi, Kati
Vendég

Juca! Remélem nekem is jut Kép

kancellárka

Lányok hogyan lehet képméretet csökkenteni? Szerettem volna feltenni egyet de nem lehet, kiírja a rendszer, hogy csökkentsem a méretét, de hogyan kell? Persze ha meg nagyobbat akarok küldeni valahová akkor meg rittig hogy kicsiben küldi! Hát én ezt nemértem, vagy túl buta vagyok hozzá? Kép

Dina

Dina és Benedek
Kép
Kép
dinadin

Kancellárka!

Naná!

Dina!

Képszerkesztőben kell megnyitni, majd resize, és ott legyen 600*600 pixel alatt.

Juca

tjuca

Dina!
Sokszor elég egy mentés másként is, de ha mégsem akkor azért nehéz ezt így megmondani, mert nem tudom milyen szoftvered van.
Ja és nem vagy túl buta hozzá, ez nem születik velünk, kár mert akkor nem tanultam volna 8 éven keresztül. Kép

kancellárka

Sziasztok. A délből kicsit később lett Kép
Olyan szép délelőttöm volt, mint amennyire nem akartam elmenni. Elvittem magammal a barátnőmet és jókat nevettünk.
Dina vagy még?
mátra

Dina!

Persze, hogy nem vagy buta! Én csak edződöm egy IT man mellett. Eleinte még mindig kaptam, hogy ne egerésszek..., mert, hogy én mindent magamtól tanultam jószerével, most már rám hagyjaKép Az bizti idegesíti, hogy úgy gépelek mint egy vaddisznó, de nem szól érteKép

Igen tudni kellene, hogy milyen géped van. Meg kell nyitni egy fotóbabbráló vagy képnézegető programmal, és ott lehet állítani a méretet.

Én a könnybbség kedvéért csak kicsiket mentek le, vagy jön a LÉCI a CSAJOKNAK AAAAKAROK KÜLDENI EGY KÉPET SEGÍTSÉL EGY PICITKép A legtöbbször ezek a módszerek hatékonynak bizonyulnak (kivéve, amikor felporszívóztam egy adag koax kábeltKép).

Juca

tjuca

Juca, igazad van, hogy borzasztó az, hogy mi küzdünk, más meg eldobja.
Egyébként az, hogy melléjük fektettek nagy barbárság volt. Most, hogy kórházban voltam én rákérdeztem, hogy ide nem jönnek abortuszra?
Mondták, hogy de igen, de van nekünk elég bajunk, nem kell, hogy tudjuk és lássuk, hogy ki miért megy a műtőbe. Ez így mindenkinek jó volt. Nekik is és nekünk is.
És ez csak hozzáállás kérdése szerintem.
mátra

Mátra!

Igen , de a többi szobában az átlagéletkor 60 volt, arra meg végképp semmi szükségem nem volt. Mindennek meg van az oka, ennek is, még egyszer profitálok belőleKép

Örülök, hogy szép volt a délelőttöd! A barátnőkre mindig számíthat az emberKép

Juca

tjuca

Sziasztok!

Csibe!
Micsudi megtiszteltetés, hogy kollégának szólítottál! Köszönöm a drukkot, én is nagyon várom a tanítást. Remélem, működni fognak az ösztöneim ismét Kép
Ez a vérvétel dolog szörnyen kiábrándító, de úgy látom, téged annyira nem rázott meg. Én mindig felhúzom magam a kiszolgáltatottságunkon Kép

Juca!
Szerintem egyáltalán nem vagy kegyetlen, teljesen egyetértek veled, bár nem hit miatt, azaz inkább a saját hitem miatt.
Nehéz kérdések ezek..
Egyébként nyilván tanultál te is belőle, de szerintem ezek a dolgok azért történtek, hogy ők tanuljanak belőle.
Ez az ellenbuli tegnap nagyon funny lehetett Kép Kép
Még szerencse, hogy nem dobtak ki Benneteket a barátnődék! És akkor ma már nem is lesz?

Monyó!
Remélem, hogy a dokival tényleg sikerül végre kitalálni valamit. A prolaktin leírástól pedig remélem, nem ijedsz meg, hanem gyorsan elkezdesz ellene tenni! KorekRékát érdemes kérdezni, mert szerintem neki is ilyesmi gondja van.

Dina!
Kikerestem neked, a képméret csökkentést Wish leírta egyszer nagyon szemléletesen:
https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=39890&post=734672#POST734672
Ajánlom mindenki figyelmébe! Kép

A számítógép tudás pedig csak a gyakorlattal jön. Nekem akkora szerencsém van, hogy a középsuliban tanítottak gépírást, mert most úgy gépelek, mint a géppuska. (hú, ez egy kicsit szerénytelenül hangzik..) Pedig a vonalzóval csapkodó, szigorú szemű, vakon gépelésre kényszerítő boszorkát nagyon utáltam, de így utólag megérte. Kép

réka
Vendég

Sziasztok!
Juca: Én is egyetértek Veled, és megdöbbentő dolgokat lehet tapasztalni egy kórházi bennfekvés alatt. Én 3 hónapot feküdtem benn és rengeteg abortusz miatt érkező nővel találkoztam. Az egyik legszörnyűbb egy 15 éves lány volt, aki büszkén(!) mesélte, hogy az osztályban ő a 9., aki abortuszra jött!!! A másik véglet egy fiatal nő volt, akinek már volt egy kislánya és nem akart még másik babát. Aztán kiment beszélni az orvossal. Utána jön be, elkezd öltözködni (hálóingből kinti ruhába). Kérdezzük, mit csinál. Erre ő: Elmondták az altatás összes veszélyét és ő úgy megijedt, hogy inkább megtartja a gyereket.
Hihetetlen, csak ennyin múlik egy új emberi élett??? Egy ijedelmen??
Sokat lehetne ezeken a dolgokon filozofálni...
Monyóka!
A prolaktint tényleg be kell állítani!! Nem szokott időnként fájni a fejed? (Tőlem ezt kérdezte a dokim, amikor tejféleség szivárgott a mellemből. Nálam rendben volt a prolaktin szint, erre azt mondta a doki, hogy ilyen tejszivárgás sok mindentől lehet, de ha nem zavar, várjunk míg elmúlik, mert a szerek, amik adhatók sok mellékhatással járnak).

Nagyon jó olvasni Titeket! Olyan klassz, hogy ilyen sokat írtok!! Én sajna nem tudok sűrűn jönni, és ha beindul az ünnepek utáni hajsza, még kevesebb szabadidőm lesz, de igyekszem hetehte minimum egyszer eljönni hozzátok!
Sok puszi mindenkinek és gratulálok a babátváróknak, drukkolok a babát még nem, de remélhetőleg hamarosan váróknak!!
rolly

Juca!Réka!

Tényleg dühítő, hogy így sült el a vérvétel eredménye, már olyan kíváncsi lettem volna az értékekre!Pont a hormonértékeket nem tudták megcsinálni!!!Kép
De ha pontosan jön meg, akkor 5-én vagy 6-án tudok menni újra vérvételre!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Brill
Köszönöm a jelmagyarázatokat!!! Ki is próbálom! Kép
Dinadin
Tényleg sok energiát kaptam a kisfiamtól a vetélés után, de az első 4-5 napot végisírtam. Kisfiam bölcsiben volt, így az egész nap az enyém volt és a sírásé. Utána viszont sikerült összeszednem magam, és ebben sokat segített a férjem és a kisfiam.
Néha hiszek benne, hogy sikerül és lesz még egy babám, néha viszont nem hiszek benne, elkeseredem. Meg már nem egy egész év múlva 35 éves leszek. És hogy utána próbálkozunk-e még??? A dokim azt mondta, 37 évesen is lehetek terhes, amit elhiszek neki, de hát nem ilyen egyszerű az egész...
Most viszont nem akarok keseregni, próbálok pozitívan gondolkodni egy mielőbbi pozitív teszt reményében.
Sok puszi: Rolly
rolly

katka30

Mindenkinek ezt kívánom a varázslótól...

http://www.123greetings.com/view/7DU31229115531436
katka30

Sziasztok!

Ördi!
SajnálomKép, de ahogy írtad is minden okkal történik...
A "búcsújókívánságot" köszi!

Dudu!
Akkor kb két hét és lesz időpontotok!Szerintem ránk is ez vár, úgyhogy majd sok infót kérek!

Manyoka!
Kép
Ez jár...
És nagyon gratulálok!

Dina!
Várom a reggeli teszteredményt és, hogy Pöttöm tutira "látható" legyen!Kép

Norwell!
Nem uncsi a story!Mindig jó sikertörténetet olvasni! Kép

Csibe!
Megint egy vérvételes kálvária...Csak egy szó:figyelmetlenség...
Nem volt beszámoló az ünnepségről!Vagy én vagyok figyelmetlen?Hogy sikerült?

Monyóka!
Dehogy nincs mit írnod!Még, ha nem is túl jó, akkor is...És tudod, jó kiírni magunkból!!!Nem?
Tudom, hogy nehézkes az orvoshoz menés, de most ne blicceld el!Ha, másért nem, a leendő babáért!!! Kép

Kati!
Vendéglátó...Én, ha közvetve is, de tudnék mesélni...
Remélem, nem "füstös" hely...
Drukk továbbra is!Kép

Katka!
Köszi a jókívánságot Mindenki nevében!Kép
Olyan ritkán vagy...Kép

Puszó Mindenkinek, aki kimaradt!
BrillKép

Kép
brill

Sziasztok, jó reggelt MindenkinekKép!

Bocsi, hogy mostanában nem tudtam jönni, most sem tudtam rendesen végig olvasni az eseményeket, amiket írtatok, csak bele-bele olvasni van időm.
Köszönöm, hogy velem együtt örültetek az eredményeimnek, és köszsönöm a sok drukkot is biztos meghozza a gyümölcsétKép.

Igazából Boldog Új Évet kívánni ugrottam be, de nagyon elszomorított, hogy megint rossz hírt kellett olvasnomKép.

Majcsi!
Tudom, hogy ilyenkor nem lehet semmi okosat mondani..., részben át tudom érezni ami történik most Veled, hiszen a fájdalom mindig ugyan akkora, de a 2. után gondolom megnő az emberben a félelem és a bizonytalanság is. Annak ellenére, hogy nem kell mindig erősnek lenned, mégis sok erőt kívánok ahhoz az úthoz, ami most előtted áll, hogy elvégezzék a szükséges vizsgálatokat, kiderüljön a probléma és annak kezelésével előbb-utóbb Te is nagyon boldog Kiasmama majd Anyuka legyél!
Sajnálom, hogy kivetetted Magad a táblázatból, hiszen ha emlékszel én közvetlenül a műtét után jöttem hozzátok, és annak ellenére, hogy az elmúlt 6 hónap alatt még csak nem is próbálkozhattunk, Ti befogadtatok és nagyon-nagyon sok erőt kaptam Tőletek, egyedül nehezebb lett volna átvészelni ezt az időszakot. Másfelől viszont megértem a döntésed, de mindenképpen nagyon várlak vissza Téged!!! Addig is, ha tudok valamiben segíteni..., a címem a profilomban van.

Dina!
Azért olvastam ám a jó hírt isKép.
Úgy látom, hogy a Jézuskával való találozás meghozta a várva várt ajándékotKép. Gratulálok, és nagyon boldog pocakoskodást kívánok NekedKép!!!

Manyoka!
Üdv. közöttünk, és egyúttal úgy látom, rögtön gratulálhatok is! Nagyon boldog 9 hónapot kívánok NekedKép!!!

Rolly!
Üdv. Téged is közöttünkKép, és mielőbbi pocakosodást kívánok NekedKép!!!

Lányok!
Bocsi, hogy most nem írok Mindenkinek, januárban majd bepótolom, még majd elegetek is lesz belőlemKépKépKép.
Lehet, hogy már csak 2006-ban tudok jönni legközelebb, de MINDENKINEK SOKKAL BOLDOGABB ÚJ ÉVET, MINT AZ IDEI; ÉS EGY-KETTÕ-HÁROM?!?!... KIS TÜNDÉRKÉT KÍVÁNOK A JÖVÕ ESZTENDÕREKép!!!!!!!

dido

dido
dido

Jó reggelt!

Hó jelentés a nyugati részből, Győr:

Az éjjel legalább 10-15 cm hó leesett, de lehet hogy több is, nehéz felmérni, mert iszonyatosan fúj a szél, és még most is szakad a hó és fúj a szél, itt nem ajánlják az útra kelést, legalább mi se megyünk ki anyósékhoz, pedig itt laknak a következő faluba.

Olyan otthon maradós "babagyártós" idő van Kép

Katka!
Ezek nagyon aranyosak Kép

Dido!
Azért jó hogy bekukkantottál, neked is BUÉK és várunk az új esztendőben és bizti nem lesz elegünk senkiből Kép

Niki

kancellárka

Brill!
Hát persze, hogy majd hozom az info-kat. Kép
Remélem, minden tapasztalatom pozitív lesz!

Dido!
De jó, hogy benéztél! Neked is nagyon Boldog Új Évet kívánok! És most tényleg úgy érzem, hogy jövőre már megkapjuk, amire vágyunk. Kép

Katka!
Köszönjük a lapokat. Sajnálom, hogy a karácsonyit nem tudtuk felrakni. Kép

Csibe!
Azért, ha kevés időd is van ránk, azért majd gyere a hírekkel, jó?

réka
Vendég

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon köszönöm az üdvözlést és a gratulációt! Ma reggel csináltam egy új tesztet és most azonnal megjelent a csik és utána a controll csik!Olyan boldog vagyok,h madarat lehetne velem fogatni!Kép
Manyoka
manyoka

Sziasztok! Én még új vagyok itt. Manyóka gratulálokKép)))))) Tényleg tiszta szívemből
pancsi20

Köszi Pancsi! De még nem vagyok képes felfogni,h ketten vagyok!!!Kép
manyoka

Sziasztok! Elfelejtettem még valamitKép) Nekem sajna még nem aktuális a babavárás, de mindig olvaslak titeket, s figyelem az erőfeszítéseteket. Bízom benne, hogy minden rendben lesz veletek, s egy jobb új évet
pancsi20

Manyóka fogd felKép))) Olyan jó lehetKép))) Komolyan mondom Gyógypedagógusnak tanulok, de félelmetes, hogy mennyi sérült gyerkőc születik. Meg az hogy ti itt küzdötök más meg... Üdv Pancsi
pancsi20

Manyó!
Még egyszer gratulálok! Most már tényleg!

Pancsi!
Üdv. a topikban!

réka
Vendég

Pancsi! Olyan furcsa érzés!!4 éve próbálkoztunk már,orvostól orvosig és semmi nem lett és most nem tudom elhinni!Már egy kicsit fel is adtuk és végre minden orvosi beavatkozástól mentesen összejött.Ez nem is lehet igaz!Majd csak akkor fog bennem tudatosulni,ha végre meglátom az ultrahangon!Kép
manyoka

Réka! Köszi az üdvözlést. Azaz lehet ide csak úgy becsatlakozniKép)))))) Mi van veled?
pancsi20

Manyóka! biztos azért mert nem gondoltál rá erősen. De kíváncsi vagyok mi lesz veletek
pancsi20

Duddu képzeld a párom fél délelött puszilgatta a hasam!Olyan jó érzés volt!Kép
manyoka

Pancsi!
Igaz,h otthon nincs internet(most is munkahelyről netezem),de majd valahogy megirom,h mi van velem!
manyoka

Dinával nem tudjátok,hogy mi van?Ma még nem irt és azt irta tegnap,hogy ma ö is csinál új tesztet.Nem irt valakinek,hogy mi van vele?
manyoka

Pancsi!
Hát azt, hogy mi van velem, kicsit nehéz lenne így megírni. Kép
Egyébként persze, hogy lehet csatlakozni, arra való egy fórum. Akkor nálatok még nem egészen aktuális a baba kérdés, Jól értem?

Manyó!
Hát elhiszem, hogy a mennyekben jársz! Nekem is puszilgatta a párom a hasam és beszélt a sejtecskékkel, no meg a rájuk uszított "kiskatonákkal" is, hogy mostmár igazán tudják a dolgukat. Remélem, hat rájuk a szigor Kép Kép

Na most muszáj egy kicsi dolgoznom, így lelépek egy időre...
Vendég

Manyóka! Olyan aranyos a párodKép) Nem tudok már írni. Dinát még ma nem láttam, de biztosan bejelentkezik. Pussz Pancsi
pancsi20

Réka! Annyira nem, hogy még párom sincsKép((( De ami késik nem múlik szerintemKép))) De szeretlek titeket olvasni s vettem a bátorságot hogy írjak jól tettem? Pancsi
pancsi20

Dinának!!Nem tudok mindig netezni,de azért ha gondolod jó lenne tartani a kapcsolatot,ha már egyidös babásak vagyunk!Ha tudsz emailt irni,akkor a manyoka@t-email.hu cimre irhatsz nekem!3OOkbytig képes a telcsim emailt fogadni!Elöre is köszi! Puszancs! Manyoka
manyoka

Pancsi jól tetted,hogy irtál!Én is csak pár napja irogatok,de itt mindenki olyan kedves és aranyos!!!! Pusz!Manyoka
manyoka

Szia Monyoka!Képés persze szia Mindenki!Kép
Kép
katka30

Manyóka! Köszi szépenKép)))) De komolyan Szia KatkaKép) Manyóka én is írhatok neked emailt, persze ha nem gond?
pancsi20

Pancsi!Nem gond,irjál nyugodtan!Csak az a baj,h 300kbytnál nagyobbat nem tudok fogadni!Kép
manyoka

Manyóka én annyit úgysem küldökKép))))) Többiek sehol senki?
pancsi20

Hát nem édi?Kép
Kép
katka30

Katka ez tündéri!!!!!!!!!!Kép
manyoka

Szia Manyoka!

Grat, de ha nem haragszol, én már tegnap elküldtem a zebrádatKép Vigyázzatok nagyon magatokra, és még szép, hogy puszilgatja a hsaid a párod, de azért ő is megérdemel egy-két pusszancsot!

Szia Pancsi!

Üdv itt. Azt hiszem a topik át fog menni párkeresőbeKép na jó csak vicceltem, de itt már elég sok probléma oldódott meg, munkát találni már rutin, egy fickót találni új kihívás! Persze, hogy nem baj, hogy olvasgatsz, sőt, nagyon sok minden ragad az emberre.

Lányok!

Kalácsot sütünk márványosat csokidarabkákkal. Nagyon jó az illata, hát megkelni nem nagyon kelt meg, de majd a végeredmény a fontos. Ha jól sikerül küldök képet, ha már illatot nem tudok!

Juca

tjuca

Juca! A zebra megérkezett!!!Köszike!Kép
manyoka

Nem tudjátok véletlenül,hogy wapról fel lehet-e jönni erre az oldalra vagy csak az internetről müködik?Ha fel lehet wapról jönni akkor mi a cime?
manyoka

Szia Manyóka! Úgy tudom hogy felmenni fel lehet, de nem tudsz minden oldalt letölteni. Email mentKép)
Juca tudod ezzel a pártalálással egy baj van, hogy vakon elég nehézKép)) De nem adom felKép))) Kérek kalácsot
pancsi20

Pancsi nem tudod hogy lehet wapról feljönni erre az oldalra?
manyoka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: