Sziasztok!
Gyorsan bejelentkezem én is. Davidnek most nagyon sok munkája van, egész nap a gép előtt ül, ergo én nem tudok jönni csak ilyenkor.
Pénteken voltunk látogatóba PZitánál!

Jóóóó nagy utazás volt, de nagyon jól éreztük magunkat mindketten. Mindig azt veszem észre, hogy Zsuzsát tökre érdeklik a gyerekek. Sajnos ő is egy nyűgisebb időszakában van. PZita mesélte, hogy megfigyelte, hogy 4 hónapos korban történik valami változás, és a teljesen nyugis, menetrendes babák napjai felborulnak, nyűgisek lesznek, újra esznek éjjel, stb. Ez valami fejlődési stádium. Zsuzsa úgy látszik ezt korábban érte el, mivel ő is elkezdett újból éjjel kelni szopizni, ilyen 2-4 között általában. Mondjuk még így is jó, mert 8 körül elalszik, és ez még így is 6-7 óra egyben.
Viszont mostanában nappal is nyűgösebb, az van, amit Angelani is írt, hogy nem nagyon van el egyedül. Illetve olyan furcsa, mert rövid(ebb mint megszoktuk) időkre elvan egyedül, aztán minden átmenet nélkül elkezd sírni. Azelőtt gyakrabban elkezdett panaszkodni, aztán ha nem történt semmi, akkor fokozta, de most szinte átmenet nélkül csap át gügyögésből sírásba. :-/ És keveset alszik nappal, elbóbiskol félórákra, aztán újfent ébren nyűgizik. A babakocsiban tudom hosszabb alvásra "kényszeríteni".
Hát remélem ez is olyan, hogy "majd kinövi"
Viszont egyre többet beszélget. Nagyon édes.
Megann!
Gondolom már túl vagy a dolgon, de paracetamolt bevehetsz. Viszont egy kis hőemelkedés nem árt, sőt, hatékonyabban öli a szervezeted a bacikat, ha lázas vagy. A láz az a szervezet védekező mechanizmusa, szerintem csak akkor csillapítsd ha nagyon kellemetlen vagy magas, különben lassabban fogsz gyógyulni.
Egyébként kezet foghatunk, mert tegnap én fagyasztottam meg Zsuzsa babát, tehát még csak nem is tudom az apját okolni (báááár miatta mentünk ki ilyen hosszú sétára, hogy ne zavarjuk a munkában... na mégiscsak az ő hibája?!). Kimentünk vele sétálni 2 órára, és mire hazaértünk tök hideg volt a kis keze meg lába. :-/ Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy edzem a gyereket.

Hálistennek úgy tűnik semmi baja.
Mea:
Van hogy Zsuzsa is ordít mint akit nyúznak az autóban, és én már direkt vigyázok rá, hogy a kezét szabadon hagyjam, hogy tudja a szájába gyömöszölni ha akarja, de még így is előfordul. Először én is arra gondoltam, hogy valami kényelmetlen neki, de most már nem hiszem, mert itt is van hogy tök jól elvan egy ideig, aztán rázendít. Persze van hogy éppen megéhezik, akkor megállunk az út szélén és szopizik. Van, hogy álmos, és sírás után szépen elalszik. De van hogy fogalmam nincs miért csinálja, lehet egyszerűen elege lett a programból és szeretne kijönni, persze nem lehet, mert utazunk valahova. Jó lesz már ha el tudja mondani, mi a baja...
Havtünde:
Milyen festéket használtatok a kéz meg láblenyomathoz??? Én is akarok ilyet csinálni, csak nem tudom, mivel szabad.
Megann:
Amit a baba visszaszív taknyot (meg hát amit felnőtt visszaszív taknyot) azt lenyeli, tehát a gyomrában köt ki és megemészti.
Ildi, Mea:
Én párom bezzeg itthon van, nálunk a fordítottja a probléma, alig bírom meggyőzni, hogy pénzt keresni is fontos lenne... persze ő most arra gyúr, hogy majd itthonról dolgozik, ír, stb, mert itt akar velünk lenni. Ez szép meg jó, de meg is kell élni valamiből. Én is fordítok, sőt most vállaltam klienst, de a guta megüt, mikor Davidnél ez úgy csapódik le, hogy jaj de jó, akkor ő lemondhat egy pár tanulót. Nem élünk rosszul, nem erről van szó, de valahogy sose sikerül félrerakni pénzt. Ez persze a kiadásainkon is múlik, meg nagyrészt azon, szerintem, hogy ő úgy áll hozzá a dologhoz, hogy elég annyit keresni, ami éppen aktuálisan elég. Hogy félre is kéne tenni, hogy legyen tartalék, vagy tudjunk 5-ről 6-ra jutni, ez nem jut eszébe. Ez engem borzasztóan tud bosszantani.
Viszont tagadhatatlan, hogy nagyon sokat van itthon velünk és imád a lányával foglalkozni, főz, mos, takarít, tehát egy szavam nem lehet ilyen téren. Majd szoptatás után valószínű én megyek vissza dolgozni és ő marad itthon, mindig is erre fente a fogát. Akkor legalább nem nyugtalankodom, hogy mennyit keresünk, mert rajtam fog múlni a dolog. Persze azt még nem tudom, hogy az mennyire fog nyugtalanítani, hogy nem én vagyok a legtöbbet a gyerekkel. :-/
Na abbahagyom én is a nyafogást és megyek vissza aludni egy kicsit. Most is csak a hajnali szopi után jöttem "csak egy kicsit benézni."
Göndörzsóf!
Lovagunkat üdvözöljük, de most nincs új kép Zsuzsáról, majd ma próbálok csinálni és feltölteni.