A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Davallia, Nyúlné!

Hát úgy látom nem csak Csömörön volt ítéletidő...
Én gyakorlatilag éjfélig nem aludtam, mert azt vártam hogy melyik ablakot vagy ajtót nyomja be a szél tokostól...(tudjátok, mi dombtetőn vagyunk).
Annyira féletem mint még sohaKépKépKép
Ráadásul Dart Weder kardozott a tetőnKépKépKép, már megintKépKépKép, azaz valami szar vas tetőalkatrész nincs jól lerögzítve és ahogy fúj a szél, üti vágja valami más vasdologhoz...
Ezt most jól leírtam, de nem tudom jobban, mert még nem voltam a padláson soseKép, ezekután nem is vágyomKép
Úgyhogy csörgött zörgött az egész ház(szerencsére Lénát ez cseppet sem zavarta, sőt csak 3 kor kelt enniKépKép)

Davallia!
Képzeld itt Csömörön úgy ingadozik az áram, hogy minimum egy héten 1-2 szer elmegy az egész faluból és vaksötétség borul ránk..
Olyan furi, olyan mint ha nem is létezne Csömör...
Ráadásul szerintem nekünk a mikrónkat ez purcantotta ki...

Lányok segítség!
Engem is utólért a kórság...le akar szakadni a derekam a lábaim alig visznek, fáj a fejem... stb..
Mit lehet szedni??
Panadolt???
És még?????
Ti hogy gyógyultatok ki???
Azt tudom hogy lázasan is lehet szoptatni, de hogy csillapítsak lázat ha esetleg belázasodnék???
Kérlek segítsetek...

Szegény Léna még mindig beteg, de nem annyira ...viszont már annyira ki vagyok a vergődéstől az orrszívással, és ráadásult sikerült megsértenem a pici orrát belül, mert egy nagyon picit vérzett is...
Ne okoljatokKépKépKépKép, aki használta már az orrszívót, az tudja micsoda vergődést csap le egy ilyen babaKépKépKépKép És ráadásul ugye sterimár is, meg célszerszám isKép
Egy negyed óra mire végzek...
Már teljesen lelkibeteg lettem...

Viszont apa reggel magától kezdte az orrszívási műveletetKép, és most megint belátta hogy tényleg beteg...(persze semmi komoly, semmi baja, csak egy picit)

Benianyu!
Én nem értem ezeket a férfiakat...Kép
Mindenesetre mondtam a férjemnek, hogy mindenre számítottam tőle, csak erre a hozzáállásra nem....
Azért tudom ám, hogy ő nagyon jó ember, és eljut a tudatáig a "lelkiismeretébresztgető" dumám...csak nem mutatja ki, bármit érez is...
Ilyen az egész családja...
(Mondjuk nekem nem szimpi ez a viselkedés, a mi családunk meg olyan hogy ha boldogok vagyunk nevetünk, ha szomorúak akkor meg sírunk..)

Pelenka:
Annyit szidtátok a pemperst- gondoltam én is írok, hogy nekünk a világon semmi bajunk tőle...
Léna kis filigrán(nem pufi), mégis már vagy 3-4 hete a pempi 3ast használjuk...
Szerintem tök alaktfüggő hogy kinek mi jön be...

Megann

Kép

Kép
megann

Juci6!

Ugyan nem vagyok nagy tudós, de ha nem éhes, pelus rendben, nem beteg akkor nyilván valami nagy fejlődés következett be nála, vagy túl sok inger(nem rosszra gondolok, csak újra) éri őt napközben.
Lehet hogy ettől, de az is lehet hogy semmitől, egyszerűen ilyenje van...Kép
Tudom nem túl tudományos magyarázat, de sajnos ők még nem tudják elmondani miért is sírnakKép

Viki!
Hihetetlen memóriád van...igen én jártam pont így..
Olyan ostobák és sötétek bírnak lenni az emberek..
Félek hogy egyszer egy ilyen beszólásra, nagyon ki fogok kelni magamból....(Kép

Mi a bánat az a Calcimus????
Receptes???

Megann

Kép

Kép
megann

Helga
Az a baj, hogy azért éjszaka (meg nappal sem) jó, ha óránként cicizik. A másik meg ha leveszem a ciciről és leteszem aludni az esetek 50%-ban felébred és újra sír.És úgy ahogy írod, nekünk is megvolt a megszokott rend eddig.

Megann
Én is gondoltam erre a sok ingerre. De nem több éri, mint eddig. Sőt. Nem nagyon hurcolom el magammal mióta beteg volt, csak sétálni megyünk.
De lehet mondjuk, hogy többet fog fel belőle.
Nem tudom. De nagyon rossz, hogy nem tudom mi baja lehetKép Azért köszönöm az ötletet.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Képzeljétek, ma Zita HANGOSAN NEVETETT!!! KépKépKépKépKépKépKépKép
Még sosem csinált ilyet. Igazi NÕ lesz belőle, mert beöltöztettem puccparádéba, fotóztunk a nagyiknak karácsonyra. Marhára tetszett neki, mindig a lencsébe nézett.

Győrben is nagy vihar volt. Mi kisalföldi viszonylatban Kép dombon lakunk + tetőtérben. Zita nem is aludt valami jól.

Mindenki!!!
Ti hány fokra állítjátok a fűtést nappal ill. éjszaka? Mi éjszakára 20 fokra állítottuk a termosztátot, nem kevés? Zita már 1,5 hónapja nem keveredik ki a náthából. Kép

Tünde
Vendég

Tünde, igazad van, jobb, ha többször vizsgálják a babát, mintha esetleg vizsgálatok hiján nem vesznek észre valamit. Az a baj, hogy mi Pesten lakunk, de az UH Mosonmagyaróváron volt, jó lenne oda visszamenni, mert itt a doktornénink nem igazán foglalkozik a kérdéssel. Talán januárban sikerül.
Juci, Helga, az én pici lányom is nyugtalanabb mostanában, igaz, éjszaka csak +1 alkalommal kel fel, de nappal is több foglalkozást igényel. Szerencsére ez az eddigi tündérbaba viselkedéshez képest van csak igy, és még ez sem megterhelő.
Zsuzsa
tzsuzsa

Megann, Dóri!
igazatok volt, nem azért sírt, d.u.4től este 10ig sírt, utána aludt reggel 6ig.
a sebészeten nem mondta a doki h. mennyi ideig legyen rajta, a gyerekorvos mondta h. nem kell állandóan, de rajta hagyom, nem zavarja.
nincsenek ilyen számok, betűk a leleten, de mi nem ortopdián voltunk, sebészeten, nem volt UH-se.
csak annyit írtak h. a bal oldal kicsit kötött.

Megann!
remélem jókat mondanak majd kedden a dokinál.

Zozo
Vendég

Zozo!

Hát azért az uh szerintem nem ártott volna....Kép
Lénának úgy állapította meg az uh ezt a "közepesen rossz" értéket, hogy előtte a doki a sima fizikai vizsgálaton azt mondta, hogy minden ok! Csak azért küldött el mégis hamarabb az uh-ra, mert kattogott a csípője Lénának...
Szóval szerintem hagyd rajta nyugodtan, mondom ártani nem árt, csak használKépKép

LÁNYOK!
SEGÍTSÉGKép MÁR HÕEMELKEDÉSEM IS VANKép
UGYE KAPHATJA IGY IS AZ ANYATEJCSIT LÉNA????
UGYE IGEN???
MILYEN BOGYÓT SZEDHETEK LÁZRA....

HELP!!!KépKépKépKép

Megann13+3

Kép

Kép
megann

Havtunde!

Mit jelent hogy nem keveredik ki a náthából???
Taknyos, szurtyog???
Szívod az orrát???
Hogy bírja...

Bocsi a lerohanásért ,de én is parázom, mert Léna nagyon lassan javul..
Szerencsére láza nincsKép

Nálunk most lent a nappaliban 24 fok van, estére fönt általában 20-21 szokott...
De most fél éjjszaka ment a hősugárzó, így reggelre 23 fok lett.
Azt hiszem amig Léna nem gyógyul meg teljesen,(remélem nem hónapok kérdése, mert abba én megyek tönkreKép) talán jobb a melegebb idő alváshoz is..
Szerintem nálatok is így kéne, nem???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Algopirint bevehetsz nyugodtan! Tejcsinek semmi baja nem lesz NYUGI!!!! Kaphatja a tejcsit nyugodtan!!! Kép

Dóri
Vendég

Zozo!

Ez nagyon fura, amit leírtál, se uh, se semmi.
Meg az is, hogy nem gyermekorthopédián voltatok.
Szerintem is hordjátok szépen mindig, amikor csak lehet! Ártani nem árt.

Dóri
Vendég

Megann, Dóri!
Szegeden lakunk, itt lehet menni 3helyre, van az ortopédiai klinika, mikor kijöttünk a szülészetről, rajta volt h. 3hetesen vigyük oda, ott annyian vannak h. az hihetetlen, minden babát oda küldenek nem tudom hány megyéből, lehet menni a gyerekrendelőbe, és a gyerekórházba , mi a gy.kórházban voltunk , nagyon jó a sebész, gondolom ért is hozzá, mert nem csak minket küldenek oda, várakozás 10perc volt, de a dokinéni mondta h. a sebész miatt odamenjünk.
szerintem ha látott volna valamit tovább küld.
hordjuk éjjel-nappal igazatok van.
amúgy rá lehet adni rosszul is?????
mert elsőre sem sírt, lehet h. nem jól van rajta???
bár sz.tem nem lehet rosszul ráadni.

najó eldugulokKép
Vendég

Zozo!

aha, értem. Ha jó a doki tuti, akkor hallgass rá!
Szerintem nem tudod rosszul ráadni, és ha bőg, akkor nem attól! Kép
Remélem mindannyiunknak használni fog. Nekünk is szerdán már kontroll. Kép

Dóri
Vendég

Dori!

Köszi, akkor be is veszek egy algopirint...
A patikában azt mondta a nő a férjemnek, hogy semmit nem szedhetek...KépKép
Magyarul akár el is patkolhatna egy szoptatós anyuka..KépKép

Csípő:Szoríthatunk egymásértKépRemélem minden ok lesz...

Megann

Kép

Kép
megann

Megann
Algopyrin sztem is mehet.
Amikor tejlázam volt én is vettem be, mert már 38,9 volt a lázam.

De nyilván nem kell megvárni, hogy felforrjál, csak én így keltem már fel.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Ránk is még emlékeztek?Kép

Remélem, mindenkivel minden rendben.
Bocsi, de most nem tudok visszaolvasni.
Viszont a képek Gyönyörűek!
Annyira cuiki a babákKép
Nagyon megváltoztam, de ezt majd bővebben kifejtem.
Régebben nem nagyon foglalkoztam mások babáival, de ebben a topikban vlahogy minden babát a "rokonomnak" érzek.
Olyna, mintha mindig is ismertük volna egymástKép
Na ez hosszú.

Megann!
Algopirint bevehetsz!

Hihetetlen, de szinte semmire sincs időm.
Erhard mostanában megkergült.
Ha el is van pár percig, akkor utána csak üvölt.
De rájöttem, hogy én szurtam el (szerintem), vagy van a babának ilyen időszaka?
Mert van, hogy nem képes máshogyan elleni csak a kezemben, vagy a kengurúba. Amint le akarom tenni, máris sír.
Annyira zaklatottan szokott sírni, hogy a kezeivel "marcangolja" az arcát. El kellene vinnem orvoshoz?
Pedig úgy szeretjük, sokat beszélünk hozzá, és rengeteget nevetgél, egyszóval ha éppen nincs baja, akkor nagyon jól elvan.
Volt olyan, hogy a kiságyában 1 órát is elvolt a játékokkal.

Alvás:
Hát Erhard éjjel nem alszik "rendesen".
Nem alussza át az éjszakát és fél éjjel a cicin lóg. Na az elaltatás sem egyszerű. éjfél környékén alszik el és 6h-kor már gagyog.
Sírni nem nagyon szokott, de foglalkozni kell vele.
Ti hogyan szoktattátok rá az éjszakai alvásra?
Főleg a kiságyába?
Hogyan tegyem le este fürcsi és kaja után?
Egyszerűen lehetetlen.
Kérek tippeket!

Pelenka:
A kedvencünk a Babylove. Az belül pamutos és jól szív, sosincs baleset. Most a midit használjuk.
4-9kg-ig. De, használjuk még a Helen Harpert is ,az egy kicsit nylon, olyan mint a szemeteszsák (kívülről), belül pamut jellegű, de nem az igazi. Olcsó, úgyhogy megéri az árát. Néha van baleset, de nem vészes. Erhard imád oldalra kakilniKép

Evés:
Na mi még nagyon rendszertelenek vagyunkKép
Volt idő, hogy beállt, de mostanra minden szétesett.
Szinte alig eszik napközbenKép
Mérni csak akkor tudom ha üvegből eszik.
De ha sok, akkor már vissza tudja utasítani.
Eddig addig evett, amíg látta, hogy van.
Mostmár eltolja az üveget ha nem kell neki. HaladásKép

Nátha:
Erhard torka tiszta trutyiKép
Ha sír, akkor hallani, hogy felszakad. Ilyenkor próbál köhögni.
Szívjuk az orrát, de akkor is marad lent, na meg hátracsorogKép
Kapja a cebiont, néha orrcseppet, de mást nem.
Egyszer valaki mondta, hogy próbáljunk neki adni a cumira egy kevés mézet.
Az leviszi a váladékot és fel is szakítja.
Na képzeljétek!
MAjdnem megöltük a gyereket.
Én úgy megijedtem.
Kapott pár cseppet. Fel is szakította, mint állat, de úgy sírt a fulldoklástól.
Persze nem tudja még tudatosan lenyelni se kiköpni.
Többet nem, majd ha már tud nyelni.
Viszont valóban jó!
Ha nagyobb lesz, akkor minden reggel kap egy kanállal, mert az védi a torkát. Szóval jó, de nem ilyen kis korban. Én nem merek neki adni egy darabig.

Na már megint sír.
Igaz, vagy fél órája írokKép
A babakocsiban aludt eddig, mert lent voltunk vásárolni.
Ja! Már a kengurút is tök szeretiKép

Szóval nem tudom, mi van mostanában, de így visszaolvasva 1-2 üzit, látom másnál is van ilyen.

Most olyan szépen süt a nap (itt újpesten).
fúj a szél és hüvi van, de még így is jobb, mint az a ronda vihar.
Szerintem ma még tudok jönni, olvasgatni, írogatni, mert a párom elvileg itthon lesz délután.
Mostanában sokat melózik.

Na megyek, mert már nagy "balhé" van!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
Majd teszek fel képet.

Kép
angelani

Ma délben csak így aludt el először az Emma, aztán Apa. Hiába, Apa óvó keze kell!!!!!!Kép
cipó

Angelani...

Azt ugye tudod, hogy a méz is az egyik legallergiázlóbb dolog vagy mi...
A lényeg ,hogy sajna babakorban nem igen ajánlatosKépKépKép(nem tiszta, mert virágméz(=virágpor, pollen), meg belemászik a méhecske is, meg stb...)

Algot bevettemKép

M

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
ErhardKép
Kép

Kép

Sziasztok!
Angelani&Erhard
14+4

Kép
angelani

Sziasztok!

Az az idióta Tcom kevert-kavart valamit itt Nagykovácsiban a vonalakkal, úgyhogy csütörtök este óta nem volt vonalunk. Most visszaolvasok.

Andrisnak tegnap észrevettem, hogy kibújt az első foga!

Azért is lepődtem meg ezen annyira, mert Lili több mint egy éves volt, mire az első foga megjelent. Nem korai ez így, 2 és fél hónaposan?

Ayse

ayse

Benianyu!

Petinek 2x 1/2 ampullát írt fel a dr.néni! Ma már nem sikerült a tegnapi poharas műveletem!Kép Úgy tolta ki a nyelvével, ahogy a nagy könyvben meg van írva! Te hogy adod Daninak?

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann!

Én a gyerekorvostól kérdeztem mit szedhetek be, azt mondta a NeoCitrant lehet, köszönöm, már jobban is vagyok, csak ne hagyd abba 3 nap után, mint én tettem, mert 2 nap múlva ugyanott voltam ahonnan indultam, mostmár beszedtem vagy 16 db-ot, de elfogyott és nem veszek már többet!
Algopiryn mehet, de az aspirynC nem, arra azt mondta a dr.néni, hogy valami vérlemezkeszétlőkö hatása van és átmegy a babába is!
A Calcimusc egy kálciumtartalmú, vényköteles injekció (ampullában van) marha szar íze van, és rohadt nehéz megetetni a babával!!!Kép

Gyógyulj meg hamar, meg mindenki, aki beteg, gyógyuljon meg hamar hamar!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

A képek édikKépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ayse!

Gratulálok! Egy két és fél hónapos baba foggal, nem semmi!!!Kép Azért remélem nem szenvedett vele a kicsi sokat, hogy viselte?

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Havtünde, Megann,

Boti is 1,5 hónapja náthás. Nálunk állandóan 24 fok van és mégis.Én 2 hétig bírtam az orrszívót, aztán nem tudtam tovább nézni a saját gyerekem szenvedését tőle és abbahagytam. Orrszívóval sem jött volna hamarabb rendbe- ezt tapasztalatból tudom. Szóval én nem kínzom vele. A dokinénink először írt fel orrcseppet, stb. aztán, mikor mondtam neki, hogy helyzet változatlan, csak már nem porszívózom, azt mondta, jobb is, felesleges kínlódik a gyerek, tavasszal úgyis elmúlik. Mondjuk nálunk nem olyan vészes, hallom mindig, hogy taknyos, de szopizni tud és ez a lényeg.

Juci,
most hallottam,hogy a Madarász Utcai Gyermekkórházban van altatási ambulancia és ott kivizsgálják, ha nagy a baj. Én egyelőre még várok, hátha csak fejlődési zavar..
helga22

sorozat Kisnyúlról!Kép
hello-belloKép
ó,egy kis nyálKép
jaj,habzomKép
upsz,szétfolytamKép
de cikiKép
el is bújok!Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

AngelaniKép,
bocsi, én úgy tudom, a méz ennél komolyabb gondot okoz, ilyen pici korban, elég veszélyes... de mindjárt utánanézek itt a neten, aztán ha találok valamit, akkor feldobomKép.

NyúlnéKép,
annyira jó képeket tudsz csinálni...Kép Meg kell zabálni a kis pasidat!!!

SisKép,
én is emléxem Rád... Minden rendben veletek???
Kati
Vendég

Na csak ennyit találtam a mézről, de még keresek konkrétabbat:
<http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat=26&alrovat=33&cikkid=7176&dire=alma-es-fa ja&again=true>
Kati
Vendég

Megann!

Rubophent is szedhetsz, patikusnő megnézte, amikor mellgyuszim volt.

Masszázs rám is rámférne, iszonyatosan fáj a hátam. Andris csak függőleges hajlandó lenni és szintén szereti a magaslati levegőt, kenguru szóba se jöhet.
Tegnap itt voltak a cseh barátaink, 4 év után visszamennek Prágába, lejárt a szolgálati idejük. Nati, a kislány és Lili egy napon születtek. Mézeskalácsot sütöttünk a kislányokkal. Hát az se egy leányálom fájós háttal.

Ayse

ayse

Viki!

Iszonyat nyűgös már egy hete. A nyálát lógatja, piros a pofikája, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Alig alszik, pedig eddig jó alvó volt. Nem tudom meddig tart ez még...

Ayse

ayse

Sziasztok!

Most csak egy kérés, bocsánat, hogy nem tudok visszaolvasni. Most jutott el az agyamig (jobb, későn, mint soha), hogy én is fényképes naptárt szeretnék a szüleimnek ajándékozni.
Beírnátok újra a linkeket.

Köszi előre is. Kép
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Talán mást is érdekel, ezért idemásolom, amit még találtam:

"Csecsemőbotulizmus a méztől

A méz botulizmust okozó baktériumokat (Clostridium botulinum) tartalmazhat, ezért nem kellene csecsemők táplálásában használni. Ezt a figyelmeztetést egy berlini klinika orvosai írták le szakközleményükben, amelyben arról számoltak be, hogy egy három és félhónapos csecsemő csaknem meghalt ilyen fertőzésben.
Az úgynevezett csecsemőbotulizmus szerencsére rendkívül ritka: Németországban átlagosan évente egy esetet regisztrálnak. Mint ismeretes, a botulizmus a C. botulinum nevű baktérium által okozott súlyos, gyakran halálos ételmérgezés. Az váltja ki, hogy a baktérium egyik anyagcsereterméke erős idegméreg, és súlyos idegrendszeri zavarokat, végső esetben légzésbénulást okoz.
Megfigyelések szerint csecsemőknél különösen veszélyes, mivel a szoptatás még javítja is az egyéb táplálékkal bekerülő baktérium szaporodásának feltételeit a bélben. A berlini klinikán kezelt csecsemőt is szoptatták, és a méz úgy került a táplálékába, hogy a gyermekorvos fluoridtablettát írt fel neki, amelyet az anya mézzel édesített teával adott be, és ez a méz tartalmazott Clostridiumokat. A csecsemőt a toxin okozta izombénulás miatt hét héten át kellett lélegeztetőgépen tartani, és csak húsz hét multán bocsátották el a klinikáról.
(Frankfurter Allgemeine Zeitung)"

Remélem, nem ijesztettem rá senkireKép, de fő a tájékozottság,
Kati
Vendég

Ti hogy álltok a karácsonyi takarítással?
Én holnap kezdek beleKépKépKép.
A költözés óta ez lesz az első komolyabb takarítás, és már előre fáradt vagyok a bútortologatástólKépKépKép.
Vendég

Angelani,

Erhard és Boti kezet foghatna! Képzeld szóról-szóra ugyanez náluk is a helyzet.Megvolt a kialakult napirendünk,nyugodt volt, de kb.1,5 hete minden felborult.Ugyanúgy nem lehet magára hagyni,mert üvölt. Én azzal magyarázom, hogy egy újabb fejlődési szakaszhoz érnek ilyenkor (Boti pl. most kezdett el pörögni-forogni) és ez nagyon igénybe veszi az idegrendszerüket.Persze ez csak az én elméletem, de az tény, hogy sokkal jobban igényli, hogy mellette legyek, mint eddig bármikor. Én max 10 percet hagyom egyszerre üvöltenni, tovább nem bírom. Este fürcsi után, mi rögtön kajálunk, aztán be az ágyba, ahol hisztizik negyed órát, utána odamegyek az ágyához és addig kell neki énekelnem,meg simogatnom, míg el nem alszik és ez bizony néha fél-3/4 órába is beletelik..
helga22

Nemesek...

Na akkor jól emlékeztem hogy valamiért nagyon nem ajánlott a mézKép

Én azért eszem, szerinted ez is tilos???

TakarításKépNe is mondd, pedig nekem még takarítónőm is vanKép(400nm), mégis mindig koszt látok mindenholKép.
Pont most konstatáltam hogy b...ott kitakarítani a frissen érkezett fiókjaimat (8db), pedig direkt mondtam neki...
Na erről ennyit..Kép

Ayse!

Köszi, már jobban vagyok egy árnyalatnival..
Rupofenről azt hallottam, hogy jobban károsítja a májat mint az algo, ezért én nem is nagyon erőltetem....

Gratula az első fogikához, ne aggódj, bizony van ilyen..KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Ügy látszik ez a visszatérések ideje....

Rám emlékszik még valaki?

Domi 13-án volt 2 hónapos, 5840g, 58 cm, fejkörfogat 38 cm és ha jól mértem, 9 cm-es a talpacskája.

Most kezd ellenni egyedül, bár csak 10-15 percig. Sokat mosolyog ránk is + 1-2 kedvenc játékára - azokhoz "beszélni" is szokott Kép
Már kezd nyúlni a játékok felé.
Most kéne neki egy jó játszószőnyeg, ami serkenti Õt pl. a fordulásra, fogdosásra stb.

Benianyu,
nektek milyen a játszószőnyegetek? Magán a szőnyegen is vannak csipogók, plüssök, csörgők... vagy csak az iven fölötte?

Pelustéma: Pampers nekünk sem igazán jó, nincs hátul derékgumirozása és kifolyik a pisi. Most Liberót használunk,(3-6 kg), még ép jó, szerencsére már kevés van belőle. Midiben van most Lidl-es pelus, olcsó és úgy hallottam jó!
Én a DM-es Babylove pelussal is elégedett voltam, a 4 éves fiam használta anno.

Domi 2 hete náthás. Elég sűrű a váladék az orrában. Vettem Living Lab-ot, hogy éjjel ne legyen hangos (porszívósunk van), de nem szivja ki a sűrűt, pedig előtte só-víz orrcseppel fellazítom.

Jucc!
Megcsináltam azt a csíjos kekszet, aminek leirtad ide a receptjét.
Csúcs volt!!!Kép Kép Kép Lányomék sulis Télapóbulijára készitettem és Edina azt mondta, még az a kislány is evett belőle, aki nem szereti a csokis, kakaós dolgokat.
Azóta itthonra is csináltam.
Most Karira is csinálok, de olyat, hogy puncs pudingból is készítek krémet és felváltva kenegetem a kekszeket. (mint a méteres kalácsnál)

Igyekszem majd megint többször jönni

El ne felejtsem: Kisnyúl nagyon szupi a képeken!!!
Természetesen a többi baba is.

Judit, Domi 9+2Kép
judy68

Küldök egyet a 3 rosszcsontomról is.
KépKép
judy68

Húúúú nagyon sokat írtatok már megintKép
Nem tudtam teljesen visszaolvasni de a bébik nagyon cukik!!!!Kép

Köszönjük a dicséreteket evés ügybenKépKépKép
Hát azért Lívi sem "mintababa" bár tény, hogy alig sír és tényleg eddig(lekopogom) nagyon jó baba de az overált gyűlöli.
Meg nem lehet elmenni vele akárhová, ma uis bementünk Pestre kocsival és 1/4 órát átüvöltött de nagyon, mintha nyúznák szegényt.
És nem tudom miért, de gondolom az overál leszorítja és azt ki nem állhatja meg a kezét nem tudja szopizni mert kesztyűs az overál.
Hát ezt nem tudja szegény megszokni...
ahhoz ő túl nyűzsi bébi.KépKépKép

De a főzelék ma is ízlett nekiKépKépKép
Tök szépen eszi kanálrólKép

Nálunk nagyon jól beállt eddig a napirend(remélem marad is) mert reggel 8-kor eszik először akkor is ha 7-kor már fent van, ő tök jól el van a kiságyában és várKép
Utána délben hamizik, majd délután 4 körül és fürdetés után 8-kor esteKép

Viszont az az igazság, én nem veszem ki, csak ha baja van vagy ha játszunk.
amúgy ő mindig a járókában vagy a babahordozóban van és szerencsére el is van magábanKépKépKép

Való igaz én néha úgy érzem nem is kényeztetem eléggé.Kép
Viszont így megszokta, hogy nem kapkodjuk ki hanem ott az ő birodalma.
Nálunk ez bevált elejétől fogva remélem így is marad továbbra is.

És elaltatja magát, ha látom már fent van régóta és fárad, akkor be akiságyba és max. félóra és elalszikKép

Téynleg mintababa, na jó csak viccelek, tud ám üvölteni is rendesen!!!!!!KépKépKép:
Még párom is lesett maKépKépKép

Mea
mea

Éjjel nálunk is ítéletidő volt, én sem tudtam aludni.

Megann!Kép
Verőcén is mindig áramszünet volt de most megjavították a vezetékeketKép

Remélem mi elkerüljük az influenzát, megfázást.
eddig csak 1x volt picit náthás meg a szeme könyezett.Pedig tápszeres baba, szóval nem hiszem, hogy ezen múlik, mint azt sokan mondják.
De a védőnő is dicsérte az immunrendszerét Lívinek, merthogy nem dagadt be a lába meg nem volt hőemelkedése sem az oltásnál(régi).

Mindenkinek nagyon sok puszit és a bébiknek is, további szép vasárnapot!!!

Mea és Lívi

Mea
mea

Minden beteg bébinek és maminak jobbulást kívánunk!!!!!!!!KépKépKépKépKép

Mea
mea

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Én úgy tudtam, hogy 1 éves kor alatt ne adjunk mézet, de amint írtam, nem is adnék többet.
A másik, hogy tényleg csak 1 éves kortól tudnak nyelni a babák.
Ezt olvastam, hogy azért folyik a nyáluk, mert 1 éveskorig nem tudják lenyelni, tehát ők nem nyelnek, mint mi.

De NE higyjétek, hogy mérgezem a gyereket.
1X próbáltuk ki 1csepp mézzel és meg is bántuk.
Ha hasznos lenne és nem "ártalmas", akkor sem adnék neki ezek után 1 éves kor előtt.
NEM akarom én kigyilkolni!
Ne nézzetek kegyetlennek.
Nem akartam én rosszatKép
De ugye már nem lehet baja?
Kb. 1 hete volt ez.

Cipó!
Baromi jó a képKép

Nyúlné!
Kisnyúl zabálni valóKép
Mintha Erhardot látnámKép
Erhard imádja a nyálát fújni, köpködniKép

Helga!
Erhard az énekléstől szerintem csak idegbajt kapnaKép
Bár ma énekeltem neki a süss fel napot és mosolygott, de este nem hinném, hogy menneKép
Mindenesetre kipróbálom.
Nálunk minden nap 18:30-19h- kor fürdés plusz-mínusz fél óra, utána kaja és.....nem alvásKép
De igyekszemKép (jól elkényeztetni).

Minden tanácsot megfogadok, illetve kipróbálomKép
Valamelyik csak bejön.

Megann!
Rugd ki a takarítótKép

Ayse!
Gratula a foghozKép
Erhard is küszködik a dokinéni szerintKép

Na megyek, mert ismét reklamál.
Ja, imád TV-t nézni, most kb. 20 percig bírtaKép

Szép estét!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
14+4
Kati!
Neked is köszi, azért jól beparáztamKép

Kép
angelani

MegannKép
Szívom az orrát szükség szerint, kapja a Nasivint is. A gyerekdoki szerint ha nem köhög + nincs hőemelkedés-láz, nem nagyon kell törődni vele. Amúgy az orrszívást utálja, amikor meglátja, csúnyán néz rám. Kép
A doki még azt mondta, hogy fektessem hasra, és akkor kifolyik a takony, nem kell szívni. Ezzel csak az a baj, hogy nem szeret hason, és nem folyós. KépKépKépKép
AngelaniKép
Úgy tudom, a TV nem tesz jót a kisbabák szemének.

Nagyon szépek a babák!
Vendég

MegannKép
Algopyrint tutira szedhetsz, nekünk szülés után azt adtak.

Takarítás: én csak ott fogk, ahol a papok táncolnak. Apa nem segít, én meg hulla fáradt vagyok.
Nem merem szedni a Maternát, mert nélküle is felzabálok minden kaját, amit találok. KépKépKép
Vendég

Apa azt hiszi, hogy a csörgő karkötő. Mindig felhúzza a kezeimre:
Kép

Ezt a Nagyiéknak csináltuk anyával:
Kép
Vendég

Havtünde!

Látom azért a te párod is férfi!
Az enyém is folyton ezt csinálja, ráaggat Lénára mindent amit lehet!
Mondom is neki, hogy Léna nem karácsonyfa hogy fel kelljen díszíteni...gyönyörű ő egymagában isKép

Ez a képes dolog nagyon cukiKép
Hol szereztél ilyen háromfakkos képkeretet???
És mivel csináltátok?Sima vízfestékkel, vagy mivel???

Nátha!

Te hogy állod meg hogy ne szívd le az orrát??
Én akárhogy próbálom nem állom meg, mert mindig arra gondolok, hogy milyen rossz lehet neki...
Megint most visította végig az orrszívást...
én ezt már nem bírom lelkileg...megszakad a szívem érte..KépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Havtunde!

Nem lehet hogy arcüreggyulladása lesz ha nem szívjuk le az orrát rendszeresen???Mert ő viszont ugye folyamatosan felszívja.....Kép

M.

Kép

Kép
megann

MegannKép
Hobbiboltban vettem a keretet. A lenyomatokat ujjfestékkel csináltam, ebben állítólag nincs semmi káros anyag, és tök könnyen le lehetett mosni. Mondjuk a művelet 2 emberes volt, + Zita.

Én leszívom az orrát, amikor hallom hogy szörcsög, és lefekvés előtt mindig. Én is az arcüreggyulladástól félek. Én a porszívóssal se tudom mindig teljesen kiszívni. Kép
Én nem sajnálom közben Zitát, mert nem fáj neki, és legalább kap levegőt.
Vendég

Megann

Ui: a keretet sima vízvestékkel festettem barnának készült, ilyen lett.
Vendég

AngelaniKép,
Isten bizony, nem akartam rád ijeszteni, csak jobb tisztában lenni a tényekkel, mert nem minden úgy van, mint a mi gyerekkorunkban (mi is állandóan mézet kaptunk tesómmal, akármi volt a bajunk... egész kiskorunktól)!
Kati
Vendég

MegannKép,
jó írigy lettem:
400 nm-es ház, vadi új és gondolom szép nagy kert!!!
De jó Nektek!!!
Én is szeretnék majd egyszer kertesbe menni, de az nem most lesz.Kép
Mondjuk nagyon szép lett a mi lakásunk is, és kisebb vagyon volt a felújítása - falig romboltattuk az egészet, rá is ment a nyár - , de mégsem ház, és csak 65 nm.
Nem csodálom, ha nem vállalod a takarítást. Hány szobátok van??? Jöhet akkor még pár gyerkőc, gondolomKép!
Kati
Vendég

Az arcüreg-gyuszi meg valóban azzal kezdődik, hogy bent marad a váladék a járatokban...
És mikor már azt hiszed, elmúlt a betegség, mert nem hallod az állandó szörcsögést, akkor jönnek elő a tünetek...
Nem egy leányálom, az fixKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: