A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi: nem kell éjszaka pelenkázni, tényleg csak ha kakás! így még jobban érzi a különbséget nappal és éjszaka között. ezek a mai pelenkák simán bírják! Kép

Katus: sokáig nekünk sem ment a fekve szopi, aztán egyszer csak összejött, azóta imádom az éjszakákat! mondjuk V már régóta csak hajnalban kér, de ez mindegy. az az igazság, hogy én utána nem is teszem vissza a kiságyba, ottmarad velünk a nagyágyban. és ha nem elég neki az egy cici, akkor picit felemelem, büfizik, és akkor a másodiknál már tuti visszaalszunk. tehát a tanácsom, hogy próbálgasd nappal, amikor kevésbé vagytok fáradtak, és egyszer tuti, hogy sikerül, és imádni fogjátok!!! Kép

Votiv: én is imádtam a történetedet, és nagyon várom a folytatást! Kép jó, hogy apafejed itthon van végre!

Recca: szerintem is jár a dudizás, ha erre van szüksége a kicsikének. Vince sokáig kb. egy órán keresztül szopizott, és ebben volt persze dudizás is a végén. viszont nagyon nyugodt és boldog kisbaba volt (vanKép). az esti lefekvés előtti szopik most is eltartanak majdnem egy óráig, de hagyom, mert így teljesen megnyugszik, és teletömi a hasát (most elég neki az anyatejci, úgy tűnik) és jól és hosszan alszik. Kép

Megcsináltuk anyuval a kakaós-datolyás és a fehércsokis-kókuszos golyókat a Praktika adventi száma alapján, és ISTENI LETT!!! Kép
ficánka

Ancsi, azert ne orulj meg...KépKép

Zsanci, szivembol szolszKépKép

Moose, a kisugarzasuk...Kép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

zsanci,
ezt olyan szépen írtadKépde tényleg az a lényeg hogy mindenki úgy csinálja ahogy őszerinte a legjobb és akkor jó!és azért van több lehetőség mert mindenki másképp gondolja hogy jó.csomószor én is úgy gondolom hogy úgy a jó de aztán az is kiderülhet hogy nem volt jóKépde akkor úgy gondoltam hogy jóKépna ezt jól megmondtamKép

zsebi,
én onnan vettem észre hogy éjjel sokszor felébredt és sírt és mikor odamentem hozzá be volt akadva a lába a rácsba és kilógott a keze is és meg akart fordulni de nem tudott mert kicsi volt a hely és szerette magát kézzel feltolni és kibukfencezniKépna az volt az utolsó csepp,akkor jött a csere.

moose,
Képúúúúúúúúútálom az ilyeneket,nálunk az volt hogy egy csaj akit majdnem barátnőmnek hittem felhívta apát a lakásába pestre vmi üzleti üggyel,mikor én terhes voltamKépén apám meg persze bedőlt neki és mikor hazajött elmondta hogy miket mondott neki én meg mondtam hogy......azóta én nem beszélek a csajjal apával meg közöltem ha 10 km-es körzeten belül meglátom mellette a bigét egyszerűen belelököm a dunábaKépbasszus hihetetlenek ezek......
Vendég

Fic, igen, biztos szamit es ettol (is) nyugodt es boldogKép es ez olyan joKép

Moose, ful auuuKép

Moose, Gigi, ilyen nocik barhol felbukkanhatnakKép meg fel is bukkannakKép. a lenyeg, h apakokban meg lehet bizniKép ez szamitKép

Coolio
recca

Moose!

Kép sajna ezt én is tapasztaltam, hogy a sok kis riherongy a bébis apukákra bukik! Kikaparnám mindnek a szemét! Ne aggódj tiéd apa bizti nem csábul el. Főleg ha el is mondja hogy ez történt, az csak jó, mert akkor hidd el nem érdekli. Különben tényleg elgondolkodtató, hogy miért is van ez így? Talán mert ha látják hogy édi a bébivel, hát akkor nem lehet rossz. Vagy tudom is énKép egy biztos ÍRTANÁM ÕKET!!!!MINDET!!! Én apának megmondtam hogy nem mehet el, ő meg csak nevetett. De ha menne tuti rácsüngenékKép
eszti25

Eszti, en olvastam valahol, hogy a labukkal kapaszkodnak, de azt nem irtak, hogy ez nem jo, csak azt, hogy ezert is kell szelesorru cipo nekik.

Parkolos es villamosos sztorik nagyon brutalisak. Ilyenkor a pofam leszakad, hogy en is ehhez a fajhoz tartozom...

Zsebi, mi azert epitettuk at az agyat, mert allandoan azert ebredt/sirt fel, mert beakadt a kezelaba es ahogy tovabb fordult volna, marhaul be is szorult, ugyhogy allatira fajhatott szegenynek. Szoval meg egyeves koraban le kellett bontani a racsokat. Es arra figyelj, hogy sok leesesgatlot 20centi vastag matracokhoz gyartanak, a kokuszmatrac meg ugye csak 6 cm, szoval mi megszivtuk anno az elsovel, mert a gatlo es a matrac kozott leesett a gyerek, csak a feje maradt az agyon, mert az mar nem fert at, na akkoris marhaul sirt Kép

Rec, mi az a babyloof?
moose

Moose, gyogynovenyekbol keszult balzsam, amivel ha bekened a nathas, kohogos, torokfajos, stb. babad hatat, akkor pikkpakk meggyogyulKép

Coolio
recca

<font color="0000ff">Votiv!
Köüszi, teszem, teszem, csak attól kapok néha idegbajt, amikor elalszik rajta, megbüfiztetem és elkezdi fejelgetni a vállamat és ezt vagy 3-4x egymás után eljátssza és már egy órája szoptatok... Na meg bukik is... ilyenkor gondolom, hogy lehet, hogy már nem kéne odaadni neki... Azért igyekszem a megérzésekre is hagyatkozni...

Most kb dél óta nem bírtam lerakni, mert vagy enni kért, vagy óbégatott és ha hagytam, akkor jól felhergelte magát... Most végre alszik egy picit, de nem valami mély álomban... Várom haza apáját, hátha át tudom picit passzolni. Addig is megyek vízszintesbe, megpróbálok regenerálódni.

Ja! SOS! Piros pöttyös a popsink! Kép Jó kúra, ha kamillateás vattát használok popsitörlő helyett és megpróbálom szellőztetni..?</font>

KépKépKépKép
proone

Sziasztok!

Vince, Eszti boldog szülinapot! Eszti külön gratula az 5 lépéshez!

Fic, sajna nem tudlak fuvarozni Titeket, mert aznap megyünk vidékre látogatóba. Kép

Csajom teljesen egyedül lejött az ágyról.

MKatus, nekem is egy hónapomba került mire rájöttem a fekveszopi rejtelmeire. Utána én olyan jókat tudtam alvaszoptatni.Kép
zanza

Ja, villamos sztorihoz, csakhogy jót is mondjak: ma egy család várakozott a villamosmegállóban, szépen én is beálltam a tömegbe babakocsistól. Villamos megállt, utasok leszállnak, előttem a családfő terelgeti kiscsaládját, aztán hátrapillantva meglátja a babakocsit. Õ odébbtereli a családot, mire a 10 év körüli fia odaáll a babakocsi mellé és emeli fel, mondván segít. (kicsit sután fogta meg, de a másik oldalról is elkapták a kocsit, így sikerült felpakolni a járműre). Mikor leszálltam a család is akkor szállt le, gyermek megint odapattant mellém, és kérdezte, hogy kell-e segíteni, már nem volt pofám igénybe venni a szolgáltatást, így mondtam, hogy nem. Kölök előre leszállt és a kocsit megint lesegítette. Nem győztem csodálkozni és köszönetet mondani.Kép

Moose, fülednek jobbulást.

Többi mamának és babának is jobbulást.
zanza

Neet

Gratula a kis egyévesnek, mindjárt szaladni is fog! Kép Kép

Ancsi

Télllleg ne őrűljél meg, de én sem pelusozok éjszaka, és nappal is csak akkor pelusozok, ha kakis, vagy ha már kb. 3 óra eltelt. Tényleg ti hányszor pelenkázzátok a gyerkőcöket? Én így szoktam, remélem ez nem túl sok, nem túl kevés. Kép

Katus

Elején nekem sem ment a fekve szopi, meg én sem így kezdtem ám... Úgy kezdtük, hogy gyerek kiságyban, légzésfigyelő meg minden. De elég kényelmetlen volt, hogy ha éjjel felébredt, akkor én ki az ágyból, felveszem, ülve szoptatok, mikor látom, hogy gyerek elpilled, próbálom visszatenni, de persze felébred, vissza cicire, megint elpilled, megint leteszem, megint felébred én zombi, gyerek miért nem alszik, én ezt nem bíírom stb. Aztán egy idő után kialakult, először csak az első ébredés után nem tettem vissza a kiságyba, gyakran ilyenkor a mellkasomon aludt, először ki voltam, hogy így én hogy fogok aludni, mert Bendi a mellkasomon aludt, de amint letettem felébredt. Aztán megtanultam úgy aludni, hogy rajtam van, időnként próbálam letenni, ha éppen nyűgösebb volt, akkor vissza kellett venni, mert nem akart úgy aludni, de egyre többször volt, hogy pár perc mellkasomon való pihenés, hátsimizés után le lehetett tenni és aludt. De sokkal egyszerűbb volt magam mellé letenni, mint felállni és beügyeskedni a kiságyba úgy, hogy ne ébredjen fel, úgyhogy előbb-utóbb az lett, hogy már sose tettem a kiságyába. Apája át is költözött a másik szobába, hogy elférjünk. (Azóta már letettünk két óriási matracot a földre, ami azért is jó, hogy Bendi ne tudjon leesni az ágyról és azon alszunk, így már elférünk Kép ). De ugye még mindig ülve szoptattam éjjel, mert fekve nem ment, de aztán egyik-másik lustább napomon annyira nem volt kedvem felülni sem éjjel, hogy megpróbáltam és egyre jobban belejöttem, úgyhogy most már így csinálom. Szóval ne add fel, próbáld meg. Én ha másik cici kell, akkor átmászok Bendi másik oldalára és kész, igaz nekünk 3 méteres fekhelyünk van. Kép

És ugye én több helyen is azt olvastam, hogy az, hogy a gyerekek felébredeznek éjjel, az természetes dolog. És így legalább van egy egész jó módszerem arra, hogy gyorsan visszaaludjon: a szopi. Kép Most már csak azért izgulok, hogy mi lesz akkor ha már nem fog szopizni és felébred éjjel?

ruz
ruzicsky

Boldog 1 éves szülitésnapot Kívánok Esztinek és Vincének!

Juc
20170114224602

Proone

Piros pöttyös popsira abszolút jó a szellőztetés, az a legjobb! Esetleg pelenka márka váltás, vagy popsitörlő márka váltás, sztem a kamillás víz is jó lehet. És nekem piros popsira a legjobban a Nivea védőkrém pelenkakiütés ellen nevű kenőcs jött be. Amikor már mindenféle kenőcs csődött mondott.

És te kérdezted, hogy mi a pattanásszerűség gyerek arcán? Nekünk is volt a védőnő azt mondta, hogy az anyai hormonok okozzák és elmúlik magától, el is múlt. Kép

ruz
ruzicsky

te ruz, en legkozelebb mar el sem olvasom, mit irsz, mert ugyis tudomKépKép hihetetlen! valami telepatia lehet a dologban?Kép

Coolio
recca

na jo, a nivea nem stimmelKép

Coolio
recca

Miért Recca? Te is így jutottál el a fekve szopiig? És letetted a matracot a földre? Kép

ruz
ruzicsky

ruz, KépKép

Coolio
recca

Rylie,
együttérzek, nekem az elsö 7 honapban nem volt itthon netünkKép Ugyhogy nyösztesd csak az öcsédet majdKép

KépKép
fibi

Zanza, ez jólesett Kép

én (bűn rossz anya) nem hagytam Istit cicin aludni meg dudlizni

az elején volt, hogy egész álló napokat ciciztettem, de semelyikünknek se használt. ezért is merem leírni, hogy nem frankó.

nekem nem tudott újratermelődni a tejem, a gyerek meg óbégatott, hogy fáj a hasa, mert nem volt ideje rendesen megemészteni a kaját

ráadásul nálunk kezdetben szopi-hiba is volt (nyelve alá kapta be a bimbót), és vszínű amiatt is volt ez a nonstop szopi, mert később, amikor már rendesen szopizott, csak megkajált és szép nagyokat aludt, egyhónapos kórától kezdve átalussza az éjszakák nagytöbbségét, plusz még napi 2-3x sziesztázik.

és sztem nem csak a gyerek igényétől függ a dudlizás, ahogy az éjszakai etetés se, hanem el is lehet kapatni rendesen. nem elkényeztetni, mert azt ugye ebben a korban még nem lehet
de mikor Isti elkezdett újra felkelegetni éjjelente, és adtam neki kaját, tudtam, hogy nem lesz ez jó, mert hamar átáll, és szépen megszokja, hogy éjjel van főétkezés Kép ezért kellett kicsit átrendezni a szokásokat, pl korábbra hozni az alvásokat és bővíteni a vacsorát

amellett, hogy én is maximálisan kiszolgálom a gyereket, és soha nem hagytam még sírni, próbálom egy kicsit irányítani is a szokásait, most már. szopi alatt persze csak finomhangolásra van mód, és max fél órákat tudtam tologatni a szopikon, mert bár éjjel aludt, napközben pontosan 2,5 óránként evett, egészen a szopi végéig.

szóval egyrészről biztos mázlim is volt,másrészről meg biztos számított még 100 egyéb dolog is. én azt hiszem ill szeretném azt hinni, hogy az is számított, hogy minden nap babamasszázsoltam, és a gyerek megtanult lazítani, meg nem bántották a szelek stb. illetve valójában ez mindkettőnknek nagyon sokat jelentett, érzelmileg is.
és még most is nagyon jól esik neki, ha végigdögönyözöm a hátát, vagy elalvás előtt simizem a pocakját, olyankor teljesen ki tud símulni, és ez nekem is csodálatos érzés Kép

votiv 8)
votiv

Proone, sztem is gyakori peluscsere, szellőztetés, meg vmi jó krém használ piros popóra

múltkor a gyógyszertárban nekem pl a neogranormont ajánlgatták, de a sudocrem is jó lehet, meg kinek mi a szimpi

milyen popsikrémet használsz? és milyen pelust?

votiv 8)
votiv

proone,
nekünk is volt piros a popsi méghozzá a szájpenésztőlKépugyanis az kicsaphat a popsin és nekünk ki is csapottKépúgy tudod kipróbálni hogy bekened neki bepanthennel vagy neogranormonnal este és ha másnapra nem múlt el akkor az bizony gombaKépez a kettő kence csodákra képes(copywright by gyerekorvosunk)de ha ezektől elmúlik akkor valszeg kicsípte a popiját.sztem mutasd meg azért,biztos ami biztos alaponKépja és kicsi pöttyök a testen a melegtől lehetnek,b-nek is volt....elmúlnak maguktól.....kérdezz bátran,nekünk nagyjából minden nyavajánk voltKép
Vendég

<font color="0000ff">Gigi!
Hát, szájpenészünk az van... Minden szopi előtt borax glicerines fültisztító pálcikával kell ecsetelni a nyelvét. Akkor van rá esély, hogy odalent is gomba..? Azt hogy kezelik ki neki, ha az..?
Azért megpróbáljuk a neogranormont, meg a szellőzetést...</font>

KépKépKépKép
proone

Köszi a szopis tippeket, majd próbálgatjuk. KépMi is csak hajnalban egyszer kelünk, mert 7-9 órát alszik egyhuzamban.

Más. Lehet, hogy hülyeség, de nem lehet, hogy a foga bántja? 1-2 napja nyáladzik, délután többet alszik, mint szokott, és zöldes a széklete. Bár ez is változik..
mkatus

proone,
glicerin borax sz@rt sem ér,már bocsánatKépmi 3 hétig azzal szenvedtünk és mikor 3 hetesen bekerültünk a heim pálba ott megkérdezték hogy miért nem lett kezelve a szájpenésze...Képés akkor ott kaptunk egy ilyen sárgás lötyit amivel ugyanúgy kellett törülgetni mint a glicerint boraxszal és 3 nap alatt elmúltKépmi a gombájára canestent kaptunk meg egy ilyen gyógyszertárban bekeverendő másik krémet.és 4-5 nap alatt elmúlt.de sajnos a gomba már benne van a szervezetében és rendszeresen kiújul nekiKépde mondom ha nem gomba neogranormon egy éjszaka alatt helyrehozzaKép
Vendég

proone,
még valami,én úgy ecseteltem neki hogy steril gézlapot az újjamra tekertem és ráöntöttem a cuccot és úgy nyúltam be a szájába és töröltem ki neki.ezt a H-ban mondták,hogy így kell(mert én sem így csináltam az elején)
Vendég

Fekveszopi: mi mar az Ikea szoba franciaágyán szülés utan igy kezdtükKép És a H-ban is szinte egész éjjel minden éjjel igy szopiztunkKép És persze azota is, éjjelente. És nalunk is 3 szivacs lesz lerakva, hogy elférjünk, mert szegeny apa egy ideje külön szobában alszik...

KépKép
fibi

Votiv,
sztem ez a dudlizas is olyan egyéni dolog, hogy van akinél nem okoz gondot (Ruznak pl a vastag böre miattKép), van akinél igen. Nalunk meg pl a masszirozas nem hasznalt, én is fürdés utan bevetettem (sok egyebet is), mégis ugyanúgy 4-5x felkel éjjel.

KépKép
fibi

Sziasztok!

Egesz nap annyi tennivalo volt, hogy nem tudtam ideulni a gephez. Rendes elvonasi tuneteim voltak.Kép

Nekem a terhesseg alatt szinte csak pozitiv tapasztalataim voltak a 4-6-os villamoson, 7-es buszon... Annyira kedves volt, mikor egy idos bacsika felsegitette a feleseget a villamosra, aztan nyult utanam is.Kép Pedig meg alig volt pocim.Kép

Ruz, mi ugyanugy alszunk mint ti. Egyelore Kataval kettesben, de tenyleg baromi kimeletes! En nem is ertem sokak hogyan birnak felkelni - gyereket kivenni a kisagybol, szoptatni, visszatenni, esetenkent altatni. Belehalnek. Szerencsere szopival nalunk is ot perc alatt visszalaszik a lany.
Az viszont nem tudom mennyire normalis, hogy van olyan ejjel mikor masfel orankent kel.Kép

Azert orulok, hogy masok vannak akik egyutt alszanak a gyerkoccel, nekem az elso honapban oriasi lelkiismeretfurdalast csinalt par ismeros....aztan rajottem, hogy ha nekem, nekunk jo igy, akkor a tobbi nem erdekel.

D.
Mennem kell pakolni, holnap utazunk.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Katus, nem hulyeseg. en is ezt irtam neked, h lehet, h fogKép

Fibi, szerintem is es nalunk isKép

Coolio
recca

Proone, ne félj, az a köldökre való hintőpor pont gombára is jó, tehát ha ott is olyan, akkor az a hintőpor is jó lesz rá!

ÉS IGENIS MEGÕRÜLÖK! MIÉRT NEM MONDTÁTOK, HOGY ÉJJEL NE SZENVEDJEK A TISZTÁBA TEVÉSSEL? Kép Kép volt, hogy 3-4x evett, és folyton a kaja, a pelenka, akkor már fejtem is... (első éjjel a férjem nem tudta, hogy minden kajánál tisztába kell tenni, és nem tette, és nem is lett tényleg semmi baja Kép )

elejében néha én is az ágyba vettem Lencsét, de mivel apa nem fért el rendesen, csak végszükség esetén csináltam. szépen rászoktattam az ágyra. (mellesleg csak fekve tudtam szoptatni, de azt is csak kb. 1 hónapig csinálta)

küldjetek energiát Kép , hogy újra szopjon Lenke, mert elég kevés már a tejem így!

ancsipancsi

Szerintem tényleg a babák is sokfélék. Egyik ezt igényli másik azt. Tényleg van olyan baba, aki alszik éjjel pár napos kora óta és nem igényli az éjjeli szopit. Én sokmindent kipróbáltam mire ezek a szokásaink kialakultak, de most már úgy vagyok vele, hogy nem biztos, hogy jól csinálom, de egyelőre így a jó mindkettőnknek. De azért félek én is attól, hogy majd ha nem fog szopizni, akkor is fel fog ébredni éjjel és enni kér...de remélem nem, egyik ismerősöméknél úgy volt, hogy amikor elmúlt a szopizás akkor elkezdte átaludni az éjszakákat a lánya úgy 1 éves kora után. Kép

Dora

Ismerősök nekem is furcsán néznek néha, de az Interneten, újságban, meg könyben meg csomó ellenkező véleménnyel talákoztam, úgyhogy hallgatok az ösztöneimre. Kép

Bendinél változó, hogy hányszor ébred fel, attól is függ szerintem, hogy jönnek-e a fogai, de azért a másfél óránkénti kelés az nagyon ritka, inkább egy éjjel 2-3 alkalom.

ruz
ruzicsky

Hello-bello!

BOLDOG SZULINAPOT KIVANUNK ESZTINEK!!!
Kép

ES VINCENEK!!!!!!!!!!!!
Kép

Pusz
nemakaraludnicsakrombolniAkos es ZombiKriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Fibi, én fürdés előtt masszíroztam
mert a vízben annyira kiereszt meg elfárad, hogy utána max azt bírja ki, hogy felöltöztessem és kapjon vmi kis kaját, aztán beájul
szóval próbáld meg előtte inkább

és fokozatosan szabad csak csinálni, mert kell 1 idő, mire a baba megszokja, megtanulja, és megszereti a mozdulatokat, és "megbízik benned" és az csak lassancskánt jön

én attól kezdve maszizom, hogy leesett a köldökcsonkja. de vagy 2-3 hétig csak pocit masziztam, aztán talpat, majd lábat is, és így haladtam felfelé, nagyon lassan, fokozatosan
és annyira megszerette, hogy mikor látta, h összedörzsölöm a tenyerem, már vigyorgott és hadonászott ezerrel Kép
és sose késő elkezdeni, még nagyobb gyerekeknél se!
én nagyon lúdtalpas voltam gyerekként, és az anyukám néha megmasszírozta a talpamat
olyankor akár egyből el is tudtam volna aludni, iszonyú jól esett, én tök jó ugyanezt látni a fiamon

votiv 8)
votiv

Bkrisz,
ezek nagyon jól összeválogatott képek, köszönjük!! Kép

Ancsi,
mi is folyton pelust cseréltünk anno. Bár éjjel csak 1x evett, így éjjel csak 1x, de Eszter FIFO szerint működött, (first in first out), ahogy bement valami fent, jött is ki lent. Szóval ne parázz emiatt. És igen, eleinte napi 8-10 pelus fogyott, most már jobb napokon csak 3 (reggel, délben, este, azaz a főétkek után, kivéve ha egymás után 3x kakil...) de mondjuk most nap átlag 4.

Proone,
szopi ügyben pedig rám hallgass, mert én vagyok itt a legokosabb. Kép Csináld úgy, ahogy jólesik.
Annyi kiegészítéssel, hogy ha elalszik rajtad a ded, ne adj neki többet (kicsit lehet próbálkozni, de ha pl ráfújásra nem ébred, tedd csak le), majd megtanulja a kölök, hogy vagy zaba, vagy alvás, vagy játék, kül.ben 15 évesen is kergetheted az asztal körül. Kép Egyszer-kétszer üvölteni fog, hogy vazzeg, éhes maradtam, harmadjára megtanulja, hogy elaludni csak teli pocóval ér. Ez megint olyan ostorosan (mosésan)hangzik, de miatta és magad miatt is sokkal jobb mihamarabb a sarkadra állni, tökkomolyan mondom!!
Persze ő még nagyon picike, de ha már van mondjuk 1-2 hónapos és elmúlt kb 4 kiló, akkor nem is kell egyáltalán éjjel ennie. Persze kelni fog, és neked sem lesz borzasztó mondjuk egyszer felkelni per éj, de ez a max. 2-3 óránként már nem kell majd ennie, és ha 4 óránként eszik, az pomt egy ébredés. (elalszik a 0. órában, 4. órában felébred enni, majd a 8.ban ismét. Kb így értem az egyszeri éjjeli evést.)
Fú, de sokat okoskodtam, leállok.
neet (ne utálj nagyon!)
neet

Proone,
Klári szépséges Kép
pattanásszerű izék néhány hetes kortól vannak, néhány hét alatt elmúlnak. Dóci kis ragyababa volt. Kenni csak akkor kell, ha nagyon eldurvulnak, de ez ritkán történik.
Mitől piros a popsija? Mert lehet pelenka-törlő-allergia (és minden baba másra üt ki), vagy kicsípheti a kaki is. Van körömvirágos babakrém, ebben körömvirág és kamilla van, gyulladáscsökkentő-hámosító, én ilyenkor ezzek szoktam kenni. Ha nagyon durva (fogzásnál volt), akkor neogranormon kenőcsöt használunk.

Eszti,
hát a büdös nénikéjüket Kép nagggyon durva, és még finom voltam...

Macskanyu,
igen, sajnos nekem is volt olyan tapasztalatom, hogy 8 hós terhesen egy 70 körüli néni akarta átadni a helyét, mert más nem mozdult Kép

Fibi,
nyugtasson a tudat, hogy én sokkal gonoszabb anya vagyok nálad Kép én Dócit nyugtatásképpen szoktam simogatni meg ringatni, elaludni ettől nem alszik el, inkább felébred.

Rylie,
én kb. ugyanekkor kezdtem el vizesedni. A szüléssel elmúlik Kép mondjuk szülés után meg két hétig minden éjszaka leizzadtam, ment ki belőlem a víz. Polcold fel a lábad, és pihenj sokat!
Pulzus nekem is volt magas, de csak két hétig.
Ja, és valamelykikünkek (aki a legeslegeslegszimpatikusabb Kép) írj mélt, és akkor adunk telefonszámot, és tudsz sms-ezni, ha akció van Kép

Ancsi,
láttalak az uccán néhány napja!!!! Még néztem is, hogy nem Ancsi ez véletlenül, de aztán nem szólítottalak le Kép na majd legközelebb... és lehet, hogy duci vagy, de jól titkolod Kép
És mi mindmind ott vagyunk a talis fotókon Kép

Votiv,
annyira hallani rajtad, hogy párod hazaért, szinte kivirultál Kép jó szülinapozást munka után holnap!!!!
Nekem egyébként egy bármilyen szülés képkockáit megnézni elég ahhoz, hogy bőgjek Kép

Katus,
igazi komoly fiatalember KépKép

Neet,
az az igazi, ha valaki a szülinapján indul el Kép

Pocak,
TÖKJÓÓÓÓ a tabló!!!!!

Beet,
Lillusnak jobbulást!!!

ESZTI+VINCE, 1 éve már kint voltatok, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Párom szokta egyedül sétáltatni Dócit, már be is mutattam a játszótéri mamáknak, hogy tudjon kikkel beszélgetni Kép

Tegnap beszéltem a gyerekdokimmal a 15 hós oltás ügyében, ugye mostanában esedékes Kép de azt mondta, hogy neki nincs szíve karácsony előtt beadni, hagyjuk inkább januárra KépKép IGEN!!!!!

vera
kisün

Sziasztok

El vagyok havazva itt is régen jártamKép

Esztinek, Vincének Boldog szülinapot!!!!! KépKép

Benivel 3 hete küzdünk a tödőgyulladással, ráadásul az arcürege és a füle sincs jól.Kép Én és apa teljesen K.O.-k vagyunk a nemalvástól .KépKép Szerencsére a két nőcim meguszta egy 2 hetes orrfolyással.KépKép

Néha anyukám jön segíteni, de így is rettentő a bezártság. És még a napot sem nézegethetem sokáig mert odafagyok a járdáraKép

Kicsiknek és nagyoknak sok puszi

Kókuszdió
kókuszdió

Kókusz,
jajj, ez nem jó hír!! Gyors gyógyulást, aztán maradjon mindeki egészséges!
Jóéjt!+
neet
neet

Dócimama,
hazaértél Debrecenből? Ettél pulykakakakast? Kép
Dócinak boldog 15. hónapot!!! (Jaj, jön az oltása?)
neet
neet

húúú, visszaolvastam miket írogattam ma

mielőtt kiutáltok, mentségemre szóljon, hogy kicsit beteg vagyok, meg hogy az új alkati szerem kissé agresszívvá tesz (a kisebbségi komplexusaimat ellensúlyozandó), de próbálom fékezni magam, illetve Mr. Hyde-omat Kép

Moose, nézd csak: baby luuf
http://natur-bolt.hu/product_info.php?products_id=407

most is kentem a gyerekre

votiv 8)
votiv

Kókuszka, jaaaajjajjj
szegény kis csibéid! próbáld ki te is a Baby Luufot Benire, csúcs jó szer! az előbb kopiztam be egy linket róla Moose-nak
olyan kence, ami melegíti a tüdőt/mellkast, légzéskönnyítő, köptető, és köhögéscsillapító is, és különösen ajánlják a visszatérő és az elhúzódó bronchitisre!

csak be kell kenni vele a gyerek hátát/mellét, és jó melegen bebugyolálni, és olyan jól alszik tőle! én magamat is bekentem tegnapelőtt, és határozottan jót tett, reggelre teljesen felszakadt, ami a torkomat kaparta

nincs véletlen infralámpátok? az arcüregére az nagyon jót tenne

gyógyuljatok meg mihamarabb! puszi!

votiv 8)
votiv

Szóval ott tartottam, hogy este is voltam nst-n, és olyan fájásaim voltak, hogy lemásztak a papírról! ráadásul viszonylag rendszeresen! de ekkora már nem mertem nagyon beleélni magamat, mert az én szülésem semmitől se akart beindulni. úgy volt, hogy másnap reggel kellett mennem nst-re és uh-ra, aztán majd a dokik eldöntik, indítsanak-e, mert papíron már a 42. hétbe léptem volna Kép

visszasomfordáltam a szobába, és segítettem kicsit a szobatársamnak, meg kicsit pityeregtem az ágyamban, mert úgy hiányzott apafej, és nem szeretek kórházban lenni, pláne tök hülyeség szülészeten lenni úgy, hogy az ember nem szülhet már végre Kép

és a kis fájáskáim csak jöttek-jöttek, és félálomban érezgettem is őket, és csoda, hogy tudtam egyáltalán valamit aludni, mert úgy dobogott a szívem, hogy lehet, hogy ez mégis "az", és mert a szobatársam kislánya szinte egyfolytában sírt...

és aztán éjszaka arra riadtam föl, hogy a szobatársamhoz rohannak be, mert majdnem elvérzett, mert rosszul varrták össze, és ettől meg alaposan rosszul lettem és tele lett a gatyám...

reggel folytatom!
jó éjt mindenkinek Kép

votiv 8)
votiv

Meg fogok őrűlni. ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Betojt a mosógépem és 20 rugóért szerelik . ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Pedig én komódot akartam a gyerekeknek ÁÁÁÁÁÁÁÁ karira.

Votív
Köszönjük, már használjuk a Luufot de már sajnálom Benit a sok macera miatt. Már le ment a láza de csak az antibiotikum húzta le, sajnosKép Rengeteg kanalas gyogyi a beadás után ki is jött belőle , így piruláztunk de azt ügyesen megette. Egyik éjjel még az ügyeletet is kihívtam mert annyira fulladt és olyan ijesztően elesett volt. Már kicsit jobb a hejzet, majd kedden kell vinnem kontrolra.

Jó éjt
Kókusz
kókuszdió

Hello!

Tegnap irtam egy regenyt,erre mikor el a akrtam kuldeni,nem engedte es elveszett az iromanyom...szoval nem gondoltam nagyon csunyakat.
Igy most elkezdem word-ban,aztan ha befejeztem,jovok.
Addig is:

ISTI,BOLDOG SZULINAPOT KIVANUNK!!!
Kép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Jó reggelt!

Kókuszka Kép jaj, sajnálom, remélem hamarosan jobban lesz Beni, és Ti is tudtok pihenni a pároddal! mosógépKép úgy tűnik, nagyon rátok jár most a rúd. de mostmár biztosan jobb lesz! Kép

Votiv: már alig várom a folytatást!!! Kép

Zanza: sajnálom, akkor már megint ugrott a Maya, hacsak nincs más, aki tud segíteni odajutni.

Sztem is igaz az, hogy a gyerekkel kapcsolatban a legjobb, ha az ösztöneinkre hallgatunk és figyeljük a kicsit, és segítünk neki kis terelgetésekkel egy jó kis napirend kialakításában, mert az neki és nekünk is a legjobb. Kép
ficánka

Tudtam, hogy valami lemaradt: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ISTÓK! KépKépKép
ficánka

Hát akkor ez a nap is eljött...

Kép

Sok puszi Istinek és az Anyukájának!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!Votiv:Kép

petergabi

Kókusz:ez nagyon félelmetesen hangzikKépIlyenkor derülki,hogy milyen sokat kibír egy ANYA!Kívánom,hogy most már gyorsan gyógyuljatok.Még szerencse a bajban,hogy a csöppek nem kapták el.

petergabi

Szep hetveget mindenkinek! Mi elhuzunk videkre.

A betegeknek jobbulast!

Istinek boldog szulinapot!

Dori

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Jucusnak és Giginek (meg a többi nickje mögött rejtőzködő és readonly Juditnak Kép) nagyon-nagyon boldogságos névnapot!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: