Sziasztok!
Csak bekukkantok és elköszönök, délután indulunk a nagyszülőkhöz két hétre. És én még el se kezdtem a csomagolást!
Inimma,
azt hiszem, te kérdezted a pizsioverált. A babaszobán vettem egy lánytól használtan, 700 Ft-ért. Igazából egy jó vastag termo talpas rugi, kisebb babáknál levegőztető overállnak szokták az ilyet hívni, én csak polár pizsiruginak. Az utcánkban a turiban árulnak ilyet, múltkor a csaj egy egész zsáknyit hozott elő nekem, hogy keressek benne, de vagy túl nagy volt, vagy csajos. Azt mondta, még hoznak. Csak tuti, hogy ott olyan 1600 Ft körül lesz az ára....
Nem marad sok takaró Benedeken, s a lakás leghidegebb szobája az övé. A hálózsák meg zavarja a játékban, s reggel egész sokat játszik a kiságyban, mielőtt kivenném. Elalváshoz meg kell neki a két takaró, egyet maga alá gyür rongyinak, eggyel meg be kell takarni, s jó szorosan magára tekeri. Igazából nem tudom, hogy alszik, mert nem lehet belesni hozzá, arra azonnal ébred.
Kata,
te kérdeztél ugye turikról. Volt egy, amit nagyon imádtam, de már piszkosul kiakadtam azon, ami mostanában ott folyik. A Keletinél, a Thököly út 9.-ben van egy angol turi, 1500 Ft/kg árral, nagyon klassz gyerekcuccok voltak ott. Ami kiborít, hogy az utóbbi időben, amikor új árut hoznak (minden hónap első hétfőjén teljes árucsere, hétfőnként rátöltés), akkor iszonyú tömeg lepi el, s azok zsákszámra viszik a cuccot, valami hihetetlen, emberhez nem méltó tülekedéssel és pofátlansággal. Valószínűleg ennek a helynek is köszönhető, hogy pl. a babaszoba.hu tele van angol gyerekholmikkal. És tudva, hogy honnan, milyen áron szerzik be, néha eláll az eszem, mennyiért adják. Jól van, keressenek rajta, de hogy azoknak, akik a saját babájuknak vennének valamit, ebbe a kifejezett harcba kell belecsöppeni, ami a boltban folyik... Amíg nem fedezték fel ennyire a helyet, nagyon klassz cuccokat, sőt játékokat vettem ott Benedeknek. A hónap elején nyitottak valahol a Váci úton egy új helyet, ugyanez a cég, talán még nem durvult el ennyire a helyzet ott. Nem tudom a pontos címet, állítólag a Metró újságban reklámozzák magukat. A Keleti környékén egyébként nagyon sok ruházati nagyker van, ahol kiskereskedelemmel is foglalkoznak, s nagyon jó áron lehet arra vásárolni, ugyanazokat a cuccokat, ami a legtöbb butikban van.
Kerámia lapos sütő: nagyon utálom. Pl. nem lehet azt megcsinálni, mint egy normál gázos főzőlapnál, hogy ha fut valami kifelé, akkor csak leveszem a gázt, azt nagyjából meg van oldva, itt le kell kapni az edényt, mert hiába veszed le a fokozatot, tök lassan hül le a lap. Hasonló okból égetett már oda anyám egy melegíteni feltett pörköltet, mert nem gondolta volna, hogyha kikapcsolja, akkor még olyan sokáig meleg, hogy símán odaég a cucc. A takarítása elég rémálom, még mindig nem találtam olyan szert, ami szépen leszedné az odaégett cuccost. Olyan edényeket, amiket korábban az ember gázégős tűzhelyen használt, elvileg nem lehet rajta használni, mert az edény alján a gázláng apró lyukakat képez, ami nem kedvez a kerámialapon való főzésnek. A palacsintát meg ugye úgy süti az ember, hogy a láng felett huzogattja vagy rázogatja a palacsintasütőt, na ez kerámialapon elképzelhetetlen. A legjobbak azok a sütők, amiknek az alja elektromos, mindenféle csodaporgrammal, a felső meg gázlángos. Ja, az áromfogyasztásról már ne is beszéljünk....
Csengő,
hajvágás: nálunk a nyáron anyám vágta le géppel Benedek haját, s most, hogy megint megyünk, megint tervez egy hajvágást. Szegény Benedek anno nagyon zokonvette a dolgot, csak az volt a szerencse, hogy rémületében lebénult, így hadakozás nélkül gyorsan végeztünk. Majd megírom, most hogy sikerül.
Ma voltam dokinőnél, moziztunk egyet, megnéztük ketteskét. Édesen nyeldekelte a magzatvizet, a dokinőnek ugyan megmutatta, hogy akkora kukaca van, hogy biztos fiú, de aztán totál szorosra zárta a lábait, ő nem akarja tovább magát mutogatni. A rugdosását meg azért érzem a picurnak lehetetlenül alul, mert talppal lefelé helyezkedik most. A csípőbecsípődésre meg azt mondta a doki, hogy a méh elnyom pár ideget valószínűleg, s ez már végig így lesz... Halleluja...

Előttem van annak a kismamának a képe, akit az előző dokimnál láttam, 38 hetesen szinte képtelen volt járni, annyira elnyomott valamit a pocak...
Ahhoz képest, hogy csak bekukk, jó hosszú lett... Azért még lehet, hogy benézek, míg ideérnek a szüleim, meg most valamiért Benedek nem hajlandó aludni, s addig, amíg nyűglődik, nem csinálhatok semmit, amit meghallhat.
Kormi