A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

ZSofy,
a cucli = cumi . Kép sajnálom, ha nem jön be, és nem próbáltad még 'átverni'?? Mondjuk gyorsba cseréled az ujját a cuclira??
KITARTÁS!! Vannak alapvetően nyügisebb babák. Egyébként a szelet nehezen viselik, + telihold volt, minden gyerek nyügisebb. Az enyém is az volt 3 napig, tegnap 'javul' meg Kép

MEGANN,
mint látod mindegyik baba sír 2-3 napja, vagy legalábbis nyügisebb. Õ is kimerült tőle, Te is. A babák is majdnem úgy működnek, mint mi, csak gondolkozz logikusan. Minél több mindent csinálsz, annál fáradtabb vagy, de annál nehezebben tudsz pl. elaludni, a babád - én csak így hívom - "túlpörögte" magát a napokban. Tudod, hogy mi kell neki?? csend, nyugalom, feküdj oda mellé, bújj hozzá, simizd, aztán minden okés lesz, ja és mindenkit zavarj el, aki pesszimista. Sztem Veletek annyira minden oké!! Lehet, hogy csak egyszerűen a Te babád is a többemberes babák közé tartozik és kész KépKép No panic!!!!!!
jaaaa, és ne fogd vissza magad, küld el a fenébe azt aki egy ici-picit is megingat, vagy idegesít. Én is folyton harcolok az anyósommal. Kép Mióta 1,5 hónap alatt 2 kilót hízott az unokája, azóta nem cseszeget a fejéssel és tej üggyel. De lehet, hogy azért nem, mert egyszer rászoltam Kép és a páromnak is szóltam, hogy állítsa le, vagy 'agyonütöm' KépKép
Most hál'isten nyugtom van, mert szegény elég beteg Kép van elég baja...

Uxi,
nagyon izgi,amit írsz!!!!!!!! A derékfájás.. nagyon szorítok!!!!!!! Kép

szmercsa
szmercsa

ZSofy, Megann,
az enyém megnyugodott / megnyugszik pocakfájás alatt is, ha felveszem. Az, hogy nyomás van a kicsi pocakján, a meleg, és a figyelemelterelés, soha nem bömbizett tovább, csak a kis lábát nyújtogatta - húzogatta
Erre sincs előírás, Rókinak igaza van!!!! Kép
szmercsa
szmercsa

Lilla nem tudom mióta alszik, de azt igen, hogy utoljára 8-kor evett...utánna talán 1,5-2órát lehetett ébren...
éjjel miért nem bÍr ki ennyit kaja nélkül?
vagy most akkor ő is felcseréli a nappalt és az éjjelt? nem hiszem, mert éjjel is alszik, csak sokszor kajál.
zsofy

Zsofy!

Tudom, hogy nem könnyű ordító gyerekkel a babakocsiban elindulni, de szerintem mindenképpen próbálkozzatok, nagyon hamar hozzá fog szokni.
Én is így voltam az elején, hiába próbálkoztam a sétálással, Gergő csak ordított ezerrel. Aztán már csak akkor ordított, mikor elindultunk, majd szépen bealudt.
Ma már ott tartunk, hogy egyáltalán nem sír, akkor sem, amikor elindulunk (berakom a kocsiba), hanem szépen elnézelődik egy darabig.
Ma például egyáltalán nem aludt séta közben, végig nézelődött. Tök aranyos volt. Szerintem már simán megismeri a babakocsit, nem idegen neki.
Szóval fel a fejjel, és próbálkozzatok!!!

Megann!
Hidd el, megismernéd, ha hasfájós lenne Lénácska, sajnos én nagyon hamar tapasztaltam Gergőnél. Akkor aztán nem nyugszik meg, csinálhatsz vele bármit.
Gergő mindig összerándult, összhúzta magát ilyenkor. És érdekese, tök másképp sírt, olyan "sikítósan"... Kép Kép

Kép Kép Most meg itt gügyög nekem, meg vigyorászik össze-vissza. Lehet, hogy hülyeség, de van, hogy hangosan nevet Kép Kép

Más téma:

LÁnyok !

Van köztetek Valaki, akinek már írt fel fogamzásgátlót a doki? Mert nekem igen, bár nem azt, amit korábban szedtem, hanem egy olyat, amit szoptatás alatt lehet szedni. Neve: CERAZETTE (valami mini-tabletta).
Viszont tök hülye vagyok, egy csomó mindent elfelejtettem ezzel kapcsolatban megkérdezni a dokitól, és most itt állok, és gőzöm sincs semmiről... Csak annyit tudok, hogy folyamatosan kell szedni.
De: pl. mi van akkor, ha menet közben megjön a mensim? Akkor is szednem kell? Vagy meddig kell ezt szednem, és mikor térhetek vissza a régi gyógyszeremhez?

Ha valakinek van valami ötlete, szívesen veszem.

Ja, egyébként azt mondta a doki, hogy olyan szép a sebem, mintha mi se történt volna, úgyhogy szabad a vásár... Kép Hát, majd meglátjuk.

Kuha (és Gergő, aki szombaton lesz 8 hetes)

Kép
kuha

...két friss kép Gergőről...
Kép
Kép

kuha

Kép
kuha

Babakocsizás: a lányom hat hós koráig utálta! Üvöltött, és nem lehetett nem kivenni, mert csak jobban behergelte magát, akkor meg már megnyugtatni is nehéz volt. Eleinte próbálkoztunk azért, de hidegben nem akartunk, mert ha hidegben üvölt, tönkremehet a torka. Ezért hagytuk a fenébe, kendőben sétáltattam. Aztán fél évesen áttértünk a sportkocsira, kicsit megdöntöttük, és jobban kilátott. Ekkor is nyöszörgött az elején, és fél óránál többet nem bírt ki, de lassan hozzászokott, aztán meg megszerette.Kép

Karbanlét: Csabi egy ideje egyáltalán nincsen el szinte, ha nem rajtam lóg, ezért itthon is folyton kendőzünk... A lányommal ugyanez volt, de most már nem lóg rajtam.Kép

Kóbor
kóbor

Hát most mondjam hogy kicsit megnyugodtam, úgy látom mindenki babája nyügibb mint eddigKép

Én most elmentem babakocsival sétálni vele, el is aludt, oszt most kivágtam a teraszra, ott kopácsol mellette egy munkás, töri a betontKépKép, de úgy látom őt ez cseppet sem zavarja..KépKépKépKép

Zsófy!
Te jó ég!
Akkor hogy hozza be a babó ezt a rengeteg alvást kajálás szempontjából????
Mert ugye most ez a legfőbb parám, hogy keveseket eszik, 2 kor is 60at birt enni, aztán hiába kináltam cicivel, cumisüveggel, semmi nem kellett....
Kiváncsi leszek, hogy mit produkál ha feléberedKépKép

Ráadásul apa telefonált, hogy megint csak "éjjszaka" tudunk menni az OBI-ba, király!!!!
Hülye külföldi üzletfeleket ebédeltetKép
Tegnap előtt is du 5 után mentünk Auchanba, mondjuk jól átaludta, viszont a kasszánál ébredt és éhes üvöltésbe csapott átKép
Remélem ma nem igy lesz, bár a mai nem evése megint oda fog vezetni, hogy hamar éhes lesz...

Róki!
Pont ezt a Mecsek teát vettem még 2 hetes korában...most bontottam ki, de még nem adtam, mert most szomjúság ellen is anyatejet kap, mert ott figyel a lefejt tej a hűtőben, amit Léna nem volt hajlandó meginni ma...
Kb 150 ml van...KépKép
Most azt se tudom örüljek vagy nem...
Jó látvány ennyi tejcsi a hűtőben, csak az a gáz hogy ez nem azért van, mert nekem van több tejemKépKépKép
Na mindegy, csak nem halasztja magát éhen??

Szmercsa!
Jó hogy lehet beszélni a pároddal anyós ügyben, a férjem tök talpraesett, ügyes, rafkós, sikeres mindenben, de az anyjával ugy bánik mint egy naposcsibével...
Velem hamarabb összevész, mint az anyjával...
Mondjuk szerencsére 99%-ban nekem ad igazat, de mégsem szól az anyjának egy kukkot se...hiába kérem...és hiába "fenyegetem", hogy igy csak annyit ér el, hogy én fogok nagyon csúnyán kifakadni és összeveszni a drága anyóssal....KépKépKép
Pedig én törekszem a jó kapcsolatra, de hát igy nehéz, ha nincs aki "közvetitsen".

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Eddig nem volt időm ideülni ma a géphez. Beni már túl is van a betegségen, de mára és holnapra már nem vittem az oviba. Most kikönyörgött egy Micimackós videót. Én meg úgy tettem, mint aki nagynehezen belemegy, de magamban örültem, hogy lesz vagy háromnegyed órám. Szóval most úgy néz ki, hogy egy kicsit nyugi van, talán még visszaolvasni is lesz időm.

Ma voltunk először sétálni. Kép Kép Kép Gyönyörű idő volt! Sütött a nap! Nagyon élvezetes volt. Dani először csak szundikált, néha kinyitotta a szemét, aztán elaludt. A végén majdnem egy órát voltunk lent, pedig kicsit kevesebbet terveztem, a fokozatosság elve miatt. Holnap megyünk újra!!!! Beni tolta a babakocsit és senkinek sem akarta megmutatni az öccsét, pedig jónéhány ismerőssel találkoztunk útközben. De, aki kicsit is értelmes, tolerálja, hogy most Beni undok egy kicsit. Én meg nem izgattam magam.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jó, hogy szóba került tegnap az izzadás. Legalább megnyugodtam, hogy ez "természetes". Én a szülés előtt is és még most is úgy ébredek, hogy minden csurom víz, most már néha csurom tej is. Már ki van készítve 1-2 tiszta pizsamafelső, hogy csak gyorsan átvegyem.

Uxi,
Ha még itthon vagy, DRUKK DRUKK DRUKK!!!!!

Benianyu

benianyu

Kóbor!
ti is elöl keresztezett kötéssel kendőztök a picikével?Csabival?
megnyugodtam,hogy nektek is volt ilyen és elmúlt,hogy a baba csak kézben és kendőben volt nyugodt!

mindÍg azzal fárasztanak, hogy Lilla el van kényeztetve ...de ez nem igaz...szerintem.

Kuha!
a cerazette-et elkezded csak úgy szedni,és meg fog tőle jönni az a megvonásos vérzés szerintem a tabiszünetben.
ha beválik, szerintem ne térj vissza a régire, mindenesetre addig ezt szedd,amÍg szoptatsz!

KÉPZELJÉTEK!!!
Lilla ma alig sÍrt a séta alatt!
csak a rendelőben ordÍtott, mert szegényt atom beöltöztettem és majd megsült!
folyt köv. Lilla bömböl..fürdetés jön...
zsofy

Na jó,
mostmár csomóan írtátok,hogy rólatok is folyik a víz,akkor elfogadom,hogy ez normélis.Kép
Csak állatira zavar,mert eddig nem volt és én alapból sem vagyok egy izzadós típus......most meg begerjedtek a hormonjaim,vagymi.....

Benianyu Kép
Tök jó,hogy már ennyit sétáltatok,szerintem Beni is hamarabb meggyógyul a friss levegőn,napocskán,meg persze,hogy veled és a kistesójával lehetKép!

Bodza Kép

Ha erre jársz.
Ma megjött a Kismama újságom,holnap postára dobom a Bababörzére a belépőt.Kép
Van még három kuponom az ingyenes UH-ra,ami szintén ott lesz.
Kéri valaki?
Szívesen elküldöm!

Zsofy Kép

Bár nekem még nincs saját tapasztalatom ilyen pici babával(a lányaim már nagyok Kép),de szerény véleményem szerint Lilla egyszerűen szeret veled lenni,mert Te vagy az Anyukája és te jelented neki a biztonságot.
Szerintem ilyen kis hiperérzékeny,ami biztosan állati fárasztó,pláne,hogy a többi tennivalóhoz nincs segítséged és egyedül vagy de gondolom idővel ez majd jobb lesz....KITARTÁSKép....gondolj rá,hogy Lillának most Te vagy a világ közepe és a gyerekek olyan hamar felnőnek,hipp-hipp elmúlik ez is.....tényleg nem tudok gyakorlati tanácsot adni,csak lelkileg próbállak támogatni.......
Mosolyogj,kérlek!KépKépKép
annamami

Annamami,
Nem csak a gyerekek élvezték ám a sétát, hanem én is. Kép Egyrészt büszkén toltam a kocsit, sétáltam a két gyönyörű fiammal. Másrészt végre egy kicsit kimozdultam. Egy hét kórház és 12 nap itthonlét után. Na jó, többször vittem Benit az oviba, de akkor mindig rohanni kellett.

Ayse,
Lili járt oviba már tavaly is, nem? Nem hiányzik neki? Te le tudod kötni az energiáit? Alszik otthon délután? Mert Beni nem aludt ma sem és lemenni is csak az első sétányit tudtunk. Neki ez kevés.

Uxiról nincs hír?

Benianyu

benianyu

Annamami! Köszi szépen a börze-belépőt! Örök hála! Ha másnak nem kell, elküldheted az UH kuponokat is, odaadom nővéremnek, őneki kérem a belépőt is. De persze csak ha másnak nem kell.

Zsofy! Köszi az ötletet a Samsonite táskára, most a pelenkázó hátizsákot kérjük a nagyszülőktől Saci kereszetlőjére ajándéknak. (Ma telefonáltam, hogy mégse a katicásat, hanem a zsiráfosat rendeljék meg - határozott vagyok, mi?). Elvileg jövő hét péntekre leszállítják.

Megann! Léna és Saci egyidősek, tényleg most van egy növekedési ugrás náluk, bár Sacinál ez abban mutatkozik, hogy többet alszik. Õ korábban volt nyűgös bébi, most javul. Kép Olyan gyorsan eltelt ez a 6 hét, nem?

Uxi! Hajrá!

Fürcsi-time, úgyhogy lépek!!!

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

sziasztok!

Folytatom:

KÉPZELJÉTEK!!!
Lilla ma alig sÍrt a séta alatt, csak a rendelőben ordÍtott végig,hogy nehogy halljam mit mond a védőnéni, a dokinéni meg továbbképzésen volt...de a védőnő tök okos meg rendes és vele is meg tudtam beszélni a problémákat és adott beutalót is-amit a doki hagyott ott-csÍpőszűrésre,csak még időpontot kell kérnem...
hazafelé még egy kicsit sÍrt a Lillus de útközben elszundÍtott, még a boltba is be tudtam menni, ott felébredt és NEM!!!üvöltött egészen hazáig is bÍrta és még itthon sem sÍrt, csak később, mikor éhes lett! na meg aztán a fürdésnél üvöltött és aztán a kendőben elaludt és most alszikKép!!!
nagyon reménykedem, hogy az esti kúpozáson se húzza fel magát nagyon és jó éjszakánk lesz!
drukkoljatok!

itt a csibemacs:

Kép
mikor elindultunk,

Kép
mikor hazaértünk,

Kép
és mikor behoztam a kocsiból játszaniKép

tökre örülökKépKépKép
hogy ma nem bőgött szegényem egész napKép!!!

persze nem élem bele magam, hogy ezentúl minden séta ilyen jól sikerül, de remélem heti 1 legalább majd Így fogKép

Annamami!
Hogyhogy nagyok a lányaid, de nincsen tapasztalatod?
köszi a vigasztalást, nagyon aranyos vagy! szerintem sincs elkényeztetve, mert nem az uncsisÍrásakor kapkodom fel folyton, hanem a sikÍtóKépsÍrására,ha szenved szegényke.

Megann!!!
Látod, a kérdésed váratlanul ért, és megmondom őszintén, én nem szoktam arra gondolni, mikor Lilla hosszú ideje nem evett, hogy ez gáz.
mindÍg kér enni, ha éhes!
ilyet szokott csinálni,hogy sokáig nem eszik, valamikor meg gyakrabban eszik mint "kellene".
ma mérte a védőnéni,
A PUFIKÁM 5730 gramm meztelenül,és 55 centiKépKép
tutira nem fog elfogyni alvás közben, vannak tartalékaiKépKép

UXI
DRUKKKDRUKKDRUKKKKK
zsofy

BodzaKép
igazán nincs mitKép biztos még lesz pár babys mániám, amivel majd megfertőzhetlek, mint vÍrus(=ötlet)gazdaKép
a zsiráfos a legaranyosabb!csak nekem a piros babakocsihoz a katicás szÍne illik.

TÉMA:Keresztelő:
kinek lesz még?
mikorra tervezi?
én nem tudom, megkereszteltessem-e a babámat!???
mert én nem gyakorlok semmilyen vallást,tehát hazudnék a templomban, mikor megÍgérem, hogy xy vallás szerint nevelem majd a kicsit, meg minden...
és mi van, ha Lilla se akar majd vallásos lenni?
én katolikusnak vagyok keresztelve, sőt, voltam elsőáldozó meg bérmálkozó is, csak házas nem vagyok, a katolikus vallás szerint Így nagy bűnben élek meg minden...de nem hiszek már az egész dologban,templomba sem voltam, csak Meáék esküvőjén utoljára...
zsofy

hahóóóóó!!!!

megint ittmaradtam egyedül???
zsofy

Csak pár percre jöttem!

Hari! Jobbulást!

Benianyu!
Örülök, hogy Beni jobban van. és ügyesek vagytok, hogy ilyen solkat kint voltatok ma Dani babával.

Uxi!
Drukkolok egy gyors szüléshez, hajrá!!!!!!!!!!!

Zsófy!
Lilla nagyon cuki.

Kuha!
Gergő is nagyon szép baba.

Megann!
Ne aggódj, ha alszik, akkor biztos nem éhes. Amikor éhes lesz úgyis felébred és kéri a cicit!
Biztos van úgy Lénánál is, hogy szinte óránként eszik, hát olyan is lehet, hogy órákig nem kér, vagy nem?

Na!!!! Nálunk meg nincs melegvíz délután óta és most közölték a telefonba, hogy csak reggelre lesz. De jó...............!!!!! :-(

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

különben tudom miértKépKép
mert én folyton egyedül vagyok és itt lógok, másoknak meg van családi életük isKép és persze meg is értem, hogy inkább azt élitekKép!
én meg itt várok, amÍg visszajöttökKép!
Már ha Lilla engedi, mert én meg vele élek családi életet,ha ébren van. Pár meg néha be-beköszön az életünkbe pénzhajhászás közben...remélem,ha nagyobb lesz a baby akkor azért fog vele játszani ő
is!
mondjuk most a kóterban van, a bokáját műtötték altatással, holnap jöhet haza szegény...

sparban már mindnhol karácsonyi cucc van!
Tökre várni kezdtem a Karácsonyt!
annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos, ezt az ünnepet nagyon szeretem!
ti mikor kezditek el beszerezni az ajándékokat?
mivel tavaly teljesen el..izéltem az időt kari előtt, jój megszÍvtam,rohangáltam uccsó pillanatokban ajándékokért.
Most elhatároztam, hogy időben nekikezdek az ajándékvásárlásnak!
azaz novemberben.
Ti mit vesztek párnak és babónak?
vagy ne kérdezzek októberben ilyet?KépKép

persze a formám ma is hoztam...elfelejtettem az overalért menni...
annyira el voltam szállva,hogy a lányom még mindÍg nem ordÍt...még mindÍg nem...Kép

a vásárlási mániám következő célpontja:

KépKép
meg ilyen jellegű kocsik, 3 kerekűek, elöl bolygókerékkel!
Mert ma basszus beragadtam megint a rendelőnél az átjárófolyosón, és a nem bolygósÍtható kerekei a kocsinak úúúúgy nyikorognak, hogy Lilla amiatt ébredt fel, mikor bementem vele a boltba...scheisse...utálom ezt a böhöm kocsit...kinti sétára király, de amint csendesebb helyen kell fordulni, na meg kisebb folyosón elférni!!!...
zsofy

VikiKép
köszi!
Mindenki babája imádnivalóan gyönyörű, de olyan vacak a névmemóriám, hogy sokszor -szégyenlemKépKépKép ne haragudjatok!-nem jut az eszembe a neve az arany manónak akit láttam!

pár legalább kialudhatja magát most szegénykém a kórházban, hogy valami jó oldala is legyen a dolognakKép
kényszerpihenőn vanKép
zsofy

Dudukly!!!
ugye nem utálsz? olyan rég szóltál hozzámKép

Hari,
szegénykémKépKépKép
remélem hamar meggyógyulsz!
zsofy

hahóóó
1 kézzelKép másikban eszti szuszog VÉGREKépKép

az elmúlt 3 nap rémálom volt nálunk is!!! ma végre alszik egy kicsit, én már lelkileg-fizikálisan tök ki vagyokKép
zsofy!!
nálunk is folyamatos bömbölés vanKép infacolt nemrég kezdtük, de semmi hatása, szegénykém olyan keserevesen sír, hogy hajnali 3-kor már nekem is könnybe lábad a szemem a tehetetlenségtől. minden elvemrt félredobva, cumi, tea - mecsek- stb, mineden hasztalan. este 9-hajnali 3-ig bömbiKép és evések után is. büfi után kicsit jobb ha tud. holnap jön doki néni, mert már tényleg aggódom. ez a hasfájás?? tegnapelőtt rimánkodtam, hogy inkább az én hasam fájjon, eredmény: amíg eszti bömbizett apa kezében ezerrel, addig én nem bírtam leszállni a wc-ről, és k....ra fájt a hasamKépKép
én is várom a jobb napokat.

jó olvasni, hogy nem vagyok egyedül, írogatni a fenti dolgok miatt nincs időmKép
és a képeket is imádom nézegetni, annyira szépek a babák!!

DUDUKLY!! csináltam fotót arról a tartókáról, amit kiszúrtál eszti mellett, bár kicsit későn, de azért most felteszem (halványlila színű, és kikában vettem)

and
ezt szeretem, amikor így alszik...
Kép
Kép

KépKép
KépKép
and

Teljesen kétségbe vagyok esve... Zsuzsa ma este csakis cumisüvegből volt hajlandó elfogadni az anyatejet. Kép Másfél órát próbálkoztam azzal, hogy mellretegyem, egyszerűen üvöltött a mellem körül, rákvörös volt, sikitott, fuldoklott, de rá nem harapott volna. Kép Cumisüvegből meg elfogadta.

Mi lesz igy?!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsófy!Kép

Én vásárlási mániám mai szerzeménye egy fekete Samsonite pelenkázótáska amit zsírújonnan szereztem egy ismerős által 2500ft-értKépKépKép
Még a cimke is rajta volt csak 2 d-ot kapott és eladta az illető ennyiért!!!!
Majd lefotózom.

Annyira örülök mert samsoniteot akartam de ilyen komolyabbatKép!!!
Van benne minden, pelenkázóalátét, termoszos zseb üvegnek(nekünk fontos tápi miatt), sok sok zseb, hálós rész, kulcstartó nagyon profi és az anyaga isKép
Lehet oldalt vagy keresztben hordaniKép

Na megyek Barátok köztet nézniKép

Majd még jövök

Lívike ma is 3-4 órákat aludt kintKép

És annyira jó kis színe van már Kép

Mea
mea

ZsófyKép

Örülök ,hogy Lilla baba ma ilyen ügyes volt neked és nem sírtKép
A kis tündér abba a rózsaszín cuccbaKépKépKép

Na nekem nem volt ma szerencsémKép

Szegény Dávidom egész nap összesen 3 órát aludtKépKépKép
Most a párom próbálja elaltatni vagy egy órájaKépKép SIKERTELENÜLKépKépKép

Én már nem bírom cipelniKép
Ma nagyon elfáradtam.

Én HÜLYE ,reggel 5 kor keltem ,hogy míg a párom itthon van nyugiba hajat tudjak mosni.

Igaz Dávid csak fél 9 kor kelt,de én addíg házimunkáztam...

Na azóta sikerült 1x elaludnia 3/4 12-kor
3/4 1-igKép
aztán 3-4ig

és 5 től -6igKép

szegény már olyan fáradt, hogy alig látKép
De aludni nem akar vagy nem tudKép

Már próbálkoztam ,én mindennel!!!
Cicin elaltatni ,kenguruba,babakocsiba,autós hordozóba...
Semmi sem jó nekiKép

Még szerencse ,hogy nem sír .
Bár sírna ha nem hurcolná valaki a seggét.

Tegnap is hasonló napunk volt.
Csak legalább du. aludt + 3 órát.
Így inkább ki is hagytuk a fürdést ,mert 9-kor kelt fel.

Aztán éjszaka meg jól aludt (viszonylag) 2x kelt fel ,de vissza is aludt cici után.

Van mikor csak 1x ébred hajnalban.

Háááááát REMÉLEM a holnapi napunk jobb lesz
csillam

Benianyu!

Dehogynem hiányzik Lilinek az ovi és a barátai! El is döntöttem, hogy a jövő heti őszi szünet után leviszem az oviba. Segítségem nincs, úgyhogy egyelőre még nem tudom, hogy fogom levezényelni az akciót, de majd kialakul. Remélem Danibaba nem kapta el a betegséget és Beni is jobban van már!

Zsófy!

3 hónaposan is van egy növekedési ugrás, asszem.
Nálunk Lili hasfájós korszaka 4 hónapig tartott, de az álomkorszak, amiről írsz, kb. másfél évesen jött el. Ez most soknak hangzik, de olyan gyorsan elrepül! Utána meg jön a dackorszak (nálunk ez 4 éves koráig tartott), mit mondjak, néha vért izzadtunk mind a ketten a férjemmel (pedig láttunk már gyereket közelről, pedagógusok vagyunk).

Ayse

ayse

Csillam! Ne aggódj, Olikám ma is és tegnap is csak másfél órát aludt, azt is három menetben fél órácskákat. Egy órát altatom, hogy 20-30 percet aludjon Kép Én szerintem örülnék, ha 3 órát aludna napközben. Mondjuk Õ az éjszakát végig alussza, este 9-kor leteszem és reggel 6-8 körül szoktunk kelni. És szerencsére nem sír, és utál kézben lenni, mert a rúgkapálás a mániája és ha kézben van, akkor nem tud úgy kalimpálni. Bár ez nem mindig olyan jó ám, mert amikor viszont sír, akkor nehéz így megnyugtatni.
Tényleg azt már kérdezni is akartam tőletek, hogy szerintetek az normális, hogy még szopizás közben is jár keze lába?

Ildi

Kép
vrucsincá

Zsófy,
igen, én is az elöl keresztezettben viszem Csabit (ma jól beszólt az egyik "kedves" szomszéd, hogy ő ezt nem ajánlja, és hogy vigyem inkább a karomban, mert látja, hogy van azom is!, hát normális az ilyen???). Hát, meg kell mondanom, hogy a lányomnál kicsit több mint egy évesen jött el már az a korszak, hogy amikor a nagyikhoz mentünk, akkor tojt a fejemre.Kép Addig eléggé anyás volt, most meg Csabi miatt anyásabb, amikor nincsen itthon senki, de ha van, akkor arra tapad, én meg levegő vagyok neki.Kép Egyébként, amikor elkezdett forogni, már elég jól elvolt a padlón, amikor mászott, akkor meg pláne! Csak addig kell kibírni a derekadnak!Kép Ja, és a lányom egyáltalán nem elkényeztetett, sőt! Apukám, aki gyakran előjött az ő nevelési elveivel, már állandóan dicsér.Kép A dackorszak kezdetéig mindent meg lehetett beszélni a kiscsajjal, és simán reagált észérvekre (persze ehhez az is kellett, hogy én is figyelembe vettem/veszem az ő kívánságait), most kicsit más a helyzet, de majd javul.Kép A mi gyerekeink hasonló okból nincsenek megkeresztelve, és nem is lesznek, de ha ők akarják nagykorukban, akkor áldásom rájuk. Pedig volt ám jelentős nyomás anyósék felől, aztán roppant határozottan megmondtam nekik, hogy márpedig ezt mi döntjük el, mi így akarjuk, zárjuk le a témát. Azóta nem hozták elő.Kép Bár most fog születni januárban unokatesó, aki tutira meg lesz keresztelve, kíváncsi vagyok, előjönnek-e majd a hármas keresztelő ötletével.Kép Ja, szerintem az a legviccesebb az egészben, hogy tutira meg vannak győződve róla, hogy ez az én befolyásom (én sem vagyok megkeresztelve), pedig a férjem még nálam is határozottabb ebben a dologban.Kép

Roki,
csak nem szopási sztrájk? Jaj! Nekem nem volt, ezért nem vagyok kompetens a témában, de valami olyasmire emlékszem, hogy ilyenkor akkor kell megpróbálni, amikor félálomban van, tehát éjjel az első nyöszörgésre a szájába nyomni, amikor még nem ébredt fel teljesen. A barátnőmnek a függőleges pozíció jött be (állt, és úgy tartotta a babát függőlegesen, nem lehet könnyű), egy másiknak a járkálva szoptatás. Esetleg pozícióváltásokkal is próbálkozhatsz! Drukkolok, hogy csak múló szeszély legyen Zsuzsinál!

Kóbor
kóbor

víz vagy tea?a mi apósunk,ja nem,csak az enyémKép (gyerekorvos)azt tanácsolta,hogy ne teát,hanem forralt ásványvizet adjunk neki,hogy ne az íze miatt akarja meginni.folyadék szerinte meg azért kell,mert az anyatej olyan,mint egy jó nagy,laktató rántotthusi,ami után mi is lenyomnánk egy pohár vizet!a fogadott gyerekorvosunk viszont azt mondja nem kell már folyadék,de az az igazság,hogy pont attól a pár kiskanál vizecskétől indul meg a kaksija kisnyúlnak,amikor már szegény nagyon szenved a csikarástól(vagy mitől).úgyhogy mi naponta egyszer vízzel is itatjuk,mi úgy látjuk jót tesz!

Nyúlné és a ma egy hónapos kisnyúlKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

szegény fókabébim tiszta kiütés,két napja ráadásul rondább,mint valahaKép,mert bedurrantak a patik,most kipróbálom,hogy ha nem eszek paradicsomot,csokit(mert azt idáig nem sajnáltam magamtól) lesz e változás.próbálkozom,de lehet,hogy tök mindegy mit eszek, egyszerűen érzrékeny az anyatejre.már arra is gondoltam,hogy mi van,ha a tejelválasztó tea vlmelyik összetevőjére érzékeny,abból iszom a legtöbbet és minden nap!
tanácsoltak mindenféle kenőcsöket(köztük a popsikenőcsöt isKép)hogy kenjem a kis arcára,de szerintem azóta mégrondább,úgyhogy nem kenem,egyszer csak elmúlik...addig nem megyünk utcára,csak zsákkal a fejénKép,viccelek,így is ő a legszebb!KépKépKép!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó Reggelt-Kúkurikúúúúúúú!!!!!!

Hát mamák csodálkoztok ezeken a szegény kis manókon,hogy nyűgösek???!
Mióta tart ez a nemnormális melegfront én 4 napja nem alszom csak 4-5 órákat!!!!!!ÉN!!!Akinek napi 8-10 óra alvásigényem volt régebben,szegény férjem már tökre aggódik....Kép.....éjfélkor nagynehezen leütöm magam,de ma pl.már 5-kor fennvoltam....Kép...és egyszerűen,mint egy mérgezett egér nyomulok...mosogatok,vasalok...hát hogy ez nem normális az biztos!KépKépKép
Szerintem a babák is ezt érzik csak ők még fokozottabban!Kép

Nyúlné Kép

Valaki írta Jatkának azthiszem,mert az ő bébije is ilyen kiütésées lett(állítólag az anyatej magas hormontartalmától),hogy pici anyatejet kenjen rá és hagyja rászáradni és attól meggyógyul...szerintem jobban hangzik,mint a popsikrém........
Lefényképezed a nyuszit ma is nekünk???Kép
annamami

Ti mivel mostátok ki a babakádat első haszlálat előtt????

Bodza Kép

Nincs mit köszönnöd,igazán szívesen adom én úgysem tudnám használni!
Akkor küldöm az UH-s kuponokat is!Kép

Zsofy Kép

Azért nincs tapasztalatom,mert a lányaink a férjem előző házasságából vannak,és kettő és hat évesek voltak,mikor"megkaptam"őket,tehát a csecsemőkor kimaradt!Kép
Ezéert nincs ebben ilyenformán tapasztalatom...
De ez még"boldogult lánykoromban" volt,zsenge 23 éves fejjelKépKépKép!

Remélem ma Lillád jobban leszKép
Pussz:

annamami
37+4
annamami

Annamami,ma úgyis jön,ha minden igaz a huszonvalahány hetes terhes barinőm,megyünk sétálni és próbálok fotózni,de mondjuk zsák lesz a kisnyúl fejénKép!
ez az anyatejet a cicire,babakiütésre nekem nem jött be,a popsikenőcsöt az após mondta,végül is a popsi is érzékeny,ha oda jó,jó mindenhova,de úgy látom amíg a tejemet issza nam segít semmi külső ápolás!ez vanKép
megyek,mert nyöszi van!
Nyúlné
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné Kép

Nekem zsákkal is jó a nyulad!KépKépKép
Nagyon bejön nekem,annyira cuki!Kép
Az én Mártonom meg még itt lapít a pocakban,bár már én is sétáltathatnám.......ti merre felé is laktok???Kép
annamami

Sziasztok!

Nyúlné

Nekem felírt egy kenőcsöt a dokinéni amit elkészítettek a gyógyszertárban. Marcinak azóta nagyon szép a pofikája. Pedig nagyon kamaszos volt.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ayse,
Nekem sincs segítségem, de nem hiszem, hogy gond lesz. 9-ig kell elvileg beérni az oviba, mert addig van reggeli, de elég rugalmasak az óvó nénik, főleg, hogy tudják, hogy a kistesó miatt nem tudunk mindig ugyanakkor elindulni. Ahogy a Dani ébred, eszik, utána tudunk majd indulni.

Nyúlné,
Jobbulást az egyhónapos kisnyúl-fokának! Lehet, hogy a paradicsom a bűnös, Benit is kiütötte anno. De a babák nagyon hamar regenerálódnak, lehet, hogy délutánra már nem is lesz pöttyös.

Annamami,
Én a kiskádat először valamilyen fertőtlenítővel (talán Domestos) mostam ki és utána forró ecetes vízzel.

Kell mennem vasalni, amíg Danibaba alszik. Pusz
Benianyu

benianyu

Rokica Kép

Mi a helyzet szopi ügyben nálatok????
Remélem Zsuzsa baba rájött,hogy a cici finomabb,mint az üveg!
Drukkolok!
annamami

Zsófy! Hogyan haragudnék??? Viccelsz??? Rém elfoglalt vagyok, nagy családi élet + meló + gyermekKép. Teljesen rídonli... Csináltam fotókat a hörcsögpofiról, egyszer csak lekicsinyítem és feldobom. Csak 70 dekával könnyebb a csajodnál, de ugyanolya hosszúKép.

And! Köszi, a tesómat ráriasztom a kikára a fotód alapjánKép. Nagyon praktikusnak tűnik...

Nyúlné! A babapati nem egy-két nap alatt múlik, szépen lassan... A cicire csak akkor használ az anyatej, ha a kisnyúl nem rágja ki nagyon, és minden szopi után bekened (az elejétől kezdve). Sokan használnak bepantent a cicire és a babpopsira isKép.

Csajok!
Ez a minitabletta kérdés nagyon izgat, jövő szerdán megyek dokibácsihoz. Én világ életembe tablit szedtem (persze amikor nem akartunk gyereket), ennek hány százalékos a biztonsága? Olyan mint a többi tabli? Inkább pesszáriumot kellene iratni? Akinek tapasztalata van, mondjon okosat!
Hülye vagyok, de nem emlékszem, a 3-as pampers gumírozott hátul? Van akinek az bevált? Maradjak a liberónál?
dudukly
Isaszeg

Benianyu Kép

Köszi,én is a forró ecetes vízre gondoltam csak nem voltam benne biztos,hogy ez elég fertőtlenítés-e?!Mert ugye először köldökcsonk,meg minden én sem akarom agyonsterilezni a gyerekemet,de egy újszülöttnél azért még vigyázni kell,jól gondolom???
Domestos muszáj???
És ha nem tudom rendesen lemosni és rajta marad vmi maradvány,ami aztán bántja a baba bőrét???!Kép
Úúúú,asszem inkább csak ecetes forróval csinálom......

Mindenki tudott aludni csak én nem?Kép
annamami

Dudukly Kép

Szia,de jó,hogy jöttél picit.....KépKépKép
Olyan jó,hogy van egy tök nyugi mama is közöttünk!Kép
Rám legalábbis mindig megnyugtató hatással vagy!Kép
Szeretnék én is olyan laza lenni mint te!Kép
Pesszárium egyátalán még létezik???
Mert ha igen akkor én is azt fogok íratni!
A tablitól van akinek csökken a teje...nem mindenkinek,de előfordulhat....Kép
annamami

Valaki írta (azt hiszem Penna), hogy felajánlotta neki a dokija, hogy már az új oltási rend szerint oltja be a babáját. Nem találtam meg a hozzászólást. Mit kell tenni ennek érdekében? Egyáltalán legális ez így?

Zsofy! Mi katolikusok vagyunk (gyakorlom is a vallásomat), ezért kereszteljük meg Sacit is. De a legjobb, ha mindenki saját meggyőződése alapján cselekszik.

Nyúlné! A korábbi fotók alapján kisnyúl így is gyönyörű lehet!

Annamami! Próbálj meg napközben pihenni legalább, használd ki az utolsó heteket!

Szép napot mindenkinek!

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Annamami,
Ha majd kibújik Marci, nem lesz alvásgondod. Leteszed a fejed és már alszol is. Pocakosan én is kukorékoltam hajnalban. Most éjjel félálomban szopi, Dani vissza az ágyba és már alszom is, jó esteben 3 órát egyhuzamban. Kép

benianyu

Na, közben megtaláltam mégis: Penna írta, hogy megvenni 8 ezerért az első (??? - mármint a 2hónapos korban esedékes?) oltóanyagot, és utána januártól ingyen jár neki a többi. Biztos így van? A rendelet szerint a 2005. október 31. előtt született babákat a régi rend szerint KELL oltani. De akkor ezek szerint mégis van átjárás ezen a határvonalon? Hívjam föl a dokimat, hogy már az oltóanyaggal együtt tudjunk menni a legközelebbi találkára, amikor esedékes lesz ez az oltás? Valaki átlátja ezt? Köszi az infót!

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Zsofy! Nem kérdezted meg véletlenül a gyerekorvosotokat az Infanrix oltásról, hogy mi a helyzet vele?
Én tegnap is kérdeztem a mi orvosunkat, és azt mondta,hogy még mindig tiltó listán van. Állítólag mára eldől, hogy adható-e. Mondom a dokinknak, hogy már egy csomó anyukától hallottam, hogy azt kapta a gyerek, és ez hogy lehet. Erre elmesélte, hogy ő is oltott már az új oltóanyaggal nem egy babát, és ez nagyon gáz, mert ha betiltják, akkor nem tudja mi lesz, ugyanis, akit azzal kezdenek el oltani, annak utána is azt kell kapnia.
Valaki nem tudja véletlenül, hogy valóban mi a helyzet ezzel az új oltással???
Lassan aktuális lesz nekünk a három hónapos, és én azt szeretném, hogy az újat kapja és ha csak a mi dokink beszél félre, akkor inkább elviszem másik gyerekorvoshoz.

Ildi

Kép
vrucsincá

de arik vagytokKép)))!
Annamami,a 11kerben,a Péterhegyi lakóparkban,ez a régi balatoni útnál van!
a te Mártonod is mindjárt kijön és akkor majd rettegésben tartjuk a világotKép!

Juci,megkérdezed,hogy mi az a kenőcs?lehet,hogy nekem is van,de nekem attól mégjobban bedurrant!
patija válogatjaKép

Benianyu,ez már több napja van és egyre cifrább!de azért én is reménykedem,hogy a pari,vagy a csoki a bűnös,tejet nem iszom,az nem lehet!

Dudukly,a cicimmel igazán nem volt gond,de vlhogy nem látom a gyógyírt egy olyan tejben,ami kiütést okoz a babám arcán,akkor mért kenjem még külsőleg is rá?ígyis folyik rá szopi közben néha,azokon a helyeken sem babapopsiKép

köszi Bodza neked isKép

az oltással kapcsolatban:akinek nincs támogatás,az megveheti,azt hiszem 8000 oltásonkéntKép,de vlki biztos ingyen is hozzájut!
tény,hogy megéri,mert fájdalommentesebb sokkal!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Bodza!

Petit is az új szerint fogják már oltani. A dr.nénikérdezte, hogy megvesszük-e az oltásokat, mert akkor lehet, és szerinte az új oltóanyagok jobbak, meg nincs mellékhatásuk. Úgyhogy minden oltásnál fel fogja írni a következőt és vinni kell majd magunkkal, mert állítólag ezt nem támogatja a Tb. (de ebben nem vagyok biztos, nem akarok hülyeségeket írni) A dr.néni azt mondta, darabja kb. 8.000 ft lesz.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Nyúlné!!!
ne aggódj, elmúlik és a parit hagyd el az étrendből,attók könnyen lehet tiszta pattis a kisnyúl!
Lilla is volt ilyen jó sokszor, de mi is kaptunk rá kikevert krémet bár nagyon nem kentem, tudtam, hogy atejtől van, fehérjeallergia, nem eszik túl sokat a kisnyuszi?Lilla túlette magát állandóan és azért is tiszta pötty volt szegény feje...

Annamami,
ez tök jóKép a két fogadott lányKép
én a kiskádat dettol-lal fertőtlenÍtettem ki.

Rókica!
Ne aggódj, szerintem ma már cicizni fog!Lillának meg olyanja szokott lenni, hogy nem akarja sokszor elfogadni a "selejt" cicimet, pedig tudom, hogy nem éhes és csak cumizni akar.(azért nem akarom neki a "jót" adni mert abból túleszi magát) másnap meg kell neki megint.
bár lehet, hogy tökmás a két helyzet, de szerintem meggondolja magát bundástündér kisasszony a szuperhajacskával a buksiján, hiszen a mamiillatú cickónál nincs jobb neki!

Mea!
Ügyes vagy!tökjó!nem is tudtam, hogy van ilyen isKép

Csillám!
KépKép nagyon sajnálom szegény DávidkátKép
Lilla is szerintem csak véletlen volt ilyen nyugodt tegnapKép éjjel már megint 55ször kelt fel szopizniKép és a kúp előtt meg kellett kakiltatnom mert úgy szenvedett esteKép
nekem azt csinálja a huncut, hogy kukorékol 6kor, nem lehet visszaaltatni Így hát kiverem a szememből az álmot, felkelek,tisztábateszem, játszunk, aztán ilyenkor ő még visszaalszik újabban én meg már nem tudok...nagy kópé!legalább éjjel aludna!de majdcsak eljön ez isKép reménykedek!
nem próbáljátok ki a kendőt? kézben már én sem bÍrom sokáig cipelgetni, Így is a karjaim már olyanok lesznek, hogy nevezhetek a miss universumra...

mondjuk a kezem legalább lefogyKép...

Ildi,
szerintem normális, csak mert Lilla is izeg-mozog sokszor szopi közben, néha még nézelődni is akar, és nem tud miatta szopizni azt fel van háborodvaKépKép
irigykedek, hogy ennyire jó éjszakai alvó a fiadKép!de jó lenne,ha a kiscsajom csak 1 éjszakát végigaludnaKép!

de nem akarom szoktatgatni, egyszer majdcsak magától alszik egy nagyot!

Kóbor!
idióta ez a szomszéd, kussolhatna!
Nem is értem,hogyan veszik az ilyenek a bátorságot, hogy beszólogassanak!nekem azért szól be mindenféle népség, mert szerintük a baba gerincének rosszat tesz...és sajnálják a szegény babámat,én meg milyen szÍvtelen vagyok,hogy nem veszek neki rendes babakocsit, meg ilyen f@szságokat...fel tudnám rúgni őket...

Zsófy
és Lilla
aki ma 11+2 asszem...
zsofy

Annamami:

Háááát... éjjel félálomban elfogadta a mellemet, meg tkp azóta már napközben is megszoptattam, de megy a közelharc. Kép Tehát attól félni, hogy éhenhal, nem kell, de azt hiszem az benne a legfájóbb, hogy eddig a szopi megnyugvás volt a számára, most meg ha lefektetem a térdemre, már elkezd üvölteni. Kép Úgyhogy azóta csak fekve tudtam szoptatni, néha úgy elfogadja és szopizik rajta. Gondolom eleget, mert nyeldekel, meg tudom, hogy ömlik a mellemből a tej igy két nap szinte csak fejés után, de kétségtelen, rövidebb ideig szopik mint azelőtt...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsófy, Kóbor!

Köszi Kép Ma már valóban szopik, de közben küzdünk.

Azt hiszem az volt a kapitális hiba, hogy mikor tegnap be kellett mennem vele a belvárosba, vittem magammal cumisüvegben lefejt tejet, hogy ha éhes lesz, akkor ne kelljen útközben szoptatni. Igy tehát a villamoson kajált a kisasszony (ezáltal megmentve engem az ellenőröktől, mert kezelt jegyem az nem volt...) de most megvan a böjtje, ebből is látom, nekem nem szabad mást, csak mellet adni neki, mert igy elkanászodik :P És a szivbajt hozza rám...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hű Roki,nem egyszerű az élet egy kisbébivel,látom.....

Tul.képpen te milyen gyakran tanfolyulsz?
Lehet,hogy tényleg csak akkor szabad üveget adni neki,ha Te nem vagy......na de mit fog szólni ehez Apája ha hazajön?
Reméljük addigra rendbejönnek a dolgok!Kép
annamami

Sziasztok!

Gyorsan végigfutottam az irásokat....

Nálunk minden változatlan...Lána ma is üvölt mint a fábaszorult féregKép, bár már vagy 2X5 percig elnézte a tornázóját..Kép, de tényleg csak 5 perc...

Nyúlné...
Na akkor lehet hogy én is bevetem a vizet...Kép
Eddig anyatejet adtam szomjoltás céljából is(meg vizveszteség pótlásra, amit orditás közben veszit....), mivel enni sem eszik rendesen....

Ráadásul köhög egy kicsit, néha néha 1-2-t köhög, most megint mehetek a dokinőhöz is...KépKép, aztán meg a Heim Pálba.....Kép

Kinek a babája is volt megfázva??
Talán Angelaninak??
Mit adnak ilyenkor a babáknak????

Zsófy!

Irigyellek a nyugodtságod miatt, látod most azon parázom, hogy nem eszik eleget, a tejcsit meg fagyaszthatom le....
Tényleg, mennyiket eszik a babód???
Vagy nem méred sosem????

Róki!
Kép
Remélem tényleg csak valami hóbort ez Zsuzsa részéről...
Azért milyen jó, hogy van tartalékod....
Bár ha nem lenne, lehet hogy előbb utóbb gyorsan visszaszokna cicire....

Lányok, ti hagyjátok a babát sirni???
Mert én képtelen vagyok egész nap cipelni...KépKép
Mennyi az az idő amit elviseltek???

Megann

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: