A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Szia Manóca!
Köszi, hogy bejelentkeztél! Aranyosak lehetnek a lányok! Mit kaptak a szülinapjukra?
Én is nagyon sokat veszekedtem, verekedtem a húgommal, de akkor is és azóta is a legjobb barátnőm, pedig nem is vagyunk ikrek! Kép Sajnos időnként nálunk is harapnak a fiúk, most is van két piros folt...Miért nem lesz harmadik babátok? Tudom, ez intim kérdés, de érdekelne.

Csilla!
Vigyázz magadra!

Vadvirág!
Hogy van a pici? És a többiek?

Lányok!
Ti tudtok időnként külön foglalkozni az ikreitekkel? Én most már egyre inkább érzem, hogy szükség lenne erre és meg is fogom szervezni, hogy legyen rá lehetőség. Majd beszámolok, hogy mit tapasztaltam. Pl. tegnap a szomszéd lány elvitte Csabit sétálni, addig én Marcival festegettem, nagyon élvezte, el se akart engedni maga mellől, pedig máskor ha valami leköti nem igényli, hogy ott legyek vele. Nálunk ő az érdeklődőbb és kitartóbb, talán gyorsabban is fejlődik. Ez viszont azzal jár, hogy igyekszem Csabit jobban előtérbehelyezni és pl. könyvnézegetésnél mindig visszafogom Marcit, hogy hagyja Csabit is szóhoz jutni. Így viszont Marci sem "szárnyalhat", bár még így is sokszor elnyomja Csabit, aki lassabb is és nehezebben koncentrál. Nálatok van ilyen probléma?

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Mimóza,

Épp tegnap volt az első olyan alkalom, hogy külön voltak. Sári egyedül ment oviba, Viki még kicsit hurutos volt.
Viki egész nap velem volt, de különösebben nem éreztem rajta a nagy boldogságot, hogy egyedül lehet, nem csüngött rajtam, de a Sárit is csak ritkán emlegette. Lehet, hogy az egypetéjüség miatt is, de ők nagyon egyformán haladnak mindenben, igazán egyik sem nyomja el a másikat. Persze van köztük különbség, de nem ég és föld a két gyerek.

Szülinapra főleg legot kaptak és puzzle-t, de akadt felfujható bokszoló és ugrálólabda is. KépKép

Hogy miért nem lesz harmadik? Egészen egyszerű: apa lelépett...

Szilvi
manoca

Sziasztok!

Szilvi!
Majd még Boribon könyvet is kapnak. Kép
Mit hoz a jövő, még egyikünk sem tudja. Kép
A fiúk ugrálólabdáját már levittem az udvarra. Ebben a kis lakásban, elég ha anélkül ugrálnak. Kép

Mimmóza!
Eddig nem sokszor voltam csak 1 gyerekkel. Egyszer Vikit egyedül vittem a balesetire, Zoli pedig boltba jött le velem néha.
Fiaim nagyon különbözőek, és nagyon szeretik egymást. Persze ez nem akadályozza meg őket, hogy veszekedjenek, verekedjenek. Még hétfőn elolvastam a beszoktatási jellemzést. Abban volt, hogy kisfiaim néha odamennek a másikhoz és átölelik egymást. Úgy látszik túl sokat öleltem őket.Kép Néha uzsonna után megfogták egymás kezét, elköszöntek és kimentek, pedig még nem is értem oda. Kép

Eri
simones

Mimóza! Kép
Éppen tegnapelőtt kapta meg a két legkisebb az oltit. Jázmin a 15 hónaposat, Márk pedig a 4 hónapos esedékest. Kép

Köszönjük, remekül vagyunk, Márk jókat kacag a nagyobbak csínytevésein. Kép Jázmin és Dávid hihetetlenül imádják Õt és viszont. Kép

Vadvirág
Vendég

SziasztokKép
VadvirágKép
Köszi az üdvözlést már a másik topikban kerestelek korábbanKép Örülök, hogy jól vagytok és milyen nagyok már a gyerkőcökKépKép
SzilviKép
De sajnálom...akkor lehet azonos cipőben járunk...Kép Jobbulást a kis hurutosnakKépÖrülök, hogy bejött az oviKép
MimózaKép
Én még nem igazán tudok külön foglalkozni velük mert folyton egy nm-en szorongunk mindannyian és egyenlőre még folyton a nyomomban járnak vagy rajtam lógnak de nem bánom, olyan gyorsan elrepül az idő...Kép
EriKép
Jobbulást Nektek isKép
CsillaKép
Hogy van a derekad? Elég rossz lehetett... Irtam a Késői Mozgásfejlődésbe isKépVigyázz MagadraKép
MasabaszKép
De édes lehet a két kis táncoló popsis az ágybanKép
MarcsiKép
Remélem most már jobbak a gyerkőcökKépHogy vagytok?

Nálunk Lilcsike skarlátos lett a héten de nagyon kis toleránsan viseli csak telis-tele van pöttyökkel még a kis nyelvecskéje is... Mára szerencsére már halványodnak a kiütésekKép Geri még nem kapta el de már várom... Szombaton mentünk volna korababás találkozóra, hát ez is ugrott...

Puszi:Doris
doris

Doris!
Köszi!Kép
Jobbulást Lilcsikének is!Kép Hátha Geri mégsem kapja el. Kép
Sajnálom, hogy megint nem tudok menni talira.

Csilla!
Most már látom a képet Kép

Eri
simones

sziasztok
Teljesen készen vagyok ma délben sehogysem sikerült elaltatnom a fiukat(néha előfordul hohy kihagyom)3/4 óra után feladtam,látszik hogy hétvége van elmult a bölcsi varázs.Az egész déután abból állt hogy egymás kedvére rosszalkodtak.Ez a három éves kor?Lehet hogy velem van a baj de nekem nincs birka türelmem.Estére elfogy a maradék is.A párom egy jó ember de estére ő is elmenekült az altatás idejére.Igaz kb 5 percig tartott (máskor 20-30)de azalatt kész lettem idegileg.Szabika olyan sokszor mintha nem is ezen a bolygón élne.Hiába beszélek hozzá,szólok rá mintha a füle mellett menne el.Már gondoltam rá elviszem egy hallás vizsgálatra,vagy egy pszichológushoz.De biztos semmi baja mert a bejárati ajtó nyillását a harmadik szobából is meghalja.
Mimóza:
Nekem is azt ajánlották a bölcsibe hogy próbáljak külö is foglalkozni velük.Egyedül elég nehéz megvalósitani ezt.Nekem is pár perc mulva már együdt vannak.Egy ideig jól elvannak,de utánna kezdödik az egymás nyirása,páholása.Én is arra gondoltam hogy megpróbálom bevonni a családot,és elkülönitem őket egy-egy délitánra
Doris:
Igen nagyon édik ilyenkor.Éppen a párommal beszéltük,hogy voltak,vannak,és lesznek olyan pillanatok ami bearanyozza a napjainkat.Olyan furik együdt,na de nagyon-nagyon nehéz nem?
Mimóza:
Köszönöm a szülinapi jókivánságokat,hát...telik az idö.Lassanként már discóra kell pénzt adjak...
masabasz

Vadvirág!

Örülök, hogy jelentkeztél!! Jó hallani rólatok!!!
Tennél fel egy pár képet a gyerekekről vagy van az albumotokban új?

Végigolvaslak benneteket és még írok majd.

Puszi mindenkinek

Éva

Kép

Kép
éva75

Szia Éva! Kép
A másikba még június 20-án tettem fel rengeteg képet Márkról... Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vadvirág
Vendég

Hú csajok látom mindenkit megvisel ez a dacos időszak. Én is tiszta ideges vagyok folyton alig várom hogy hazaérjünk mert állatira hiányzik a csapat de 5 perc múlva már kiabálok velük. ÕK UGYANIS SZERINTEM UNATKOZNAK. Hmmmmmmmmm ott a rengeteg baba autó ..... a ,macska meg ugye ők ketten játszópajtik de nem folyton engem akarnak és persze egyszerre, de közben töröljek popsit csináljak teát és szendvicset meg pattogassak kukoricát és rajzolni akarok én meg gyurmázni nézd anya mit festettem és milyen ügyes vagyok és adtam enni a cicusnak és ő szereti a rántotthusit nézd anya és keressem meg a cumit meg a tentit és adjak másik ruhát mert vizes lett és kiborult és eltörtem és ragaszd meg és puszild meg mert bibis lett és anya Ricsi megharapott és a Barbi elvette az az enyém add vissza anya Barbi megrúgott, kérek túrórudit kanál kell a joghurthoz és én nem eszem meg az enyémet mert a másiké jobb, szomjas vagyok, anya a Barbi kiment az udvarra, gyere be vegyél fel egy zoknit kabátot cipőt és kimehetsz de nem akarok mert nincs hideg és nemtom egyedül felbvnni de mindjárt bejövök csak..........mindezt folyamatosan és most most most!!!!!!!!!!!!!!!!
na valahogy ígyKép
Vadvirág jó hogy tettél be képeket nagyon helyesek a srácok látom Jázminnál is a rózsaszín a nyerőKép
hi hi na én is kipakoltamKép)
puszi Csilla
bim_bam

Vadvirág! ma pont elkerültelek a chaten, írtam a barátnődnek de eddíg nem válaszolt ha megtennéd hogy rákérdezel megköszönném.
Puszi Csilla
bim_bam

Csilla! Kép
Amint lehetősége adódik, biztosan megnézi az e-mail fiókját és válaszol, csak sajnos egyelőre otthon nincs internet elérési lehetősége, éppen most van folyamatban a dolog.
Vadvirág
Vendég

szisztok
ma végre két angyal fogadott a bölcsibe.Bárcsak ilyen lenne minden nap.Borzasztó ez a dac korszak nállunk is pont ugyan ez van Bim_bam
Na puszi sziasztok
masabasz

Masabasz Kép
Vadvirág oké akkor várok kösziKép
MAnoca látom írtad apa lelépett. Hmmmmmmmmm Nem szeretném feszegetnia témát, csak nálnuk is nehéz időszakok vannak voltak mert egyszerűen annyira megváltoztam tunk. A boldog eufóriát ami akkor éreztünk amikor megszülettek eldarálták a hétköznapok az állandó pörgés fáradtság, megváltoztunk amit én nem is vettem észre mert csak a mindennapos dolgok Ricsike kezelései....... kitölötte minden gondolatomat és az egész napomat.Apa meg három helyett melózott hogy legyen pénz és ugye készüljöna lakás is mert még sok tenni való akadt. Aztán még belevágtam a fősuliba is szóval asszem túlvállaltam tuk magunkat, és apa bár szeret minket besokallt mellőzve érezte magát még most is így van hiába próbálok változtatni magamon nem nagyon megy.Meglátjuk meddíg bírjuk még együtt.Amikor egyedül maradtam egy időre akkor a legnehezebb a gyerekeknek volt mert nagyon hiányolták az apjukat. na nem is tudom miért írtam ezt talán mert ikres szülőnek lenni nehéz és nem mindenki tudja állni a sarat. Sok olyan gond nehézség van ami akkor ha nem egyszerre születnek nem merül fel, persze megvan a varázsa és szépsége de én úgy gondolom az ikres problémákra végkép nincs sablon bennünk előttünk példák a mindennapok gondjaira megoldások.
na jólvan nem okoskodok tovább.
Mindenkinek puszi
Csilla
bim_bam

Vadvirág

Köszi a képeket, nem semmi, hogy mekkorák már a gyerekek!!!! Én teljesen lepadlóztam! És gyönyörűek!!!

Csilla
Nálunk is ugyanez a helyzet, mármint a gyerekekkel, teljesen leamortizálják az idegeimet, reggel azon összekapnak, hogy kire adjam rá először a cipőt, és akire másodiknak v. harmadiknak adom rá, az megsértődik, földhözvágja magát és nem hajlandó elindulni az oviba.
Nálunk is sok a vita a gyerekek miatt, a férjem mindig csak azt hajtogatja, hogy én miattam ilyen rosszak a gyerekek, mert én elkényeztettem őket , meg mindent megengedek nekik, pedig ez nem így van, de ha meg kiabálni merek velük, akkor az a baja, hogy kiabálással nem oldok meg semmit, mondtam neki, hogy akkor mutassa meg, hogyan kell helyesen nevelni a gyerekeket, de persze olyankor ő sosem ér rá.
Mostanában minket is annyira kikészítenek a gyerekek, hogy estére fáradtan esünk az ágyba és örülük, ha végre csend van és pihenhetünk.
Én is csodának tartom az ikerséget, és nem cserélném el őket semmiért, de valóban elég fárasztó ez a dac korszak.
Kitartás minden ikres anyukának!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Vigasztaló amit írtok, ezek szerint nem velünk van a baj... Mindenkinek fárasztó és nehéz, a sok öröm mellett persze. Én mostanában eléggé a "végemet járom", olyan ősfáradtság van rajtam állandóan, hogy szinte fáj minden sejtem. Õszinte csodálattal nézem a 2, ill. több gyerekes anyukákat, ahogy energikusan élnek és mozognak. Aki meg egyedül csinálja, az előtt tényleg le a kalappal!
Éva
Éva70

Éva! Kép
Csilla! Kép

A napokban éppen azt olvastam egy magazinban, hogy a férfiakkal majdhogynem úgy kell bánni mint a kisgyerekekkel... Kép
Vendég

Manóca!
Sajnálom... Kép Azért a lányok találkozhatnak vele? Nagyon nehéz lehet egyedül, de azért azt klassz volt olvasni,hogy a lányokkal mindenben szerencséd volt!

Eri!
Nagyon aranyosak a fiaid, hogy ölelgetik egymást!!! Majd én is ilyen melegszívű vejet szeretnék magamnak! Kép

Doris!
Hogy van Lilcsi? Geri is elkapta a skarlátot?

Vadvirág!
Gyönyörűek a gyerekek, olyan édes kis gömbölyűek! Kép

Csilla!
Nagyon tetszett az idézeted a gyerekektől!!! Kép Valahogy olyan ismerős volt minden! Tényleg nincs egy perc megállás sem, amikor velük vagyok és sokszor kapom azon magamat, hogy egyszerre négy felé kell figyelnem (magamra és a három gyerekre.)
Sajnálom, hogy nálatok is gondok vannak a házasságotokban, nem tudnál halasztani a főiskolán, hogy rendbehozzátok az életeteket?

Éva!
Kitartás, biztos,hogy ahogy okosodnak egyre könnyebb lesz velük és majd "beérik" a nevelésed. Nekem már olyan könnyű Pankával, pedig rengeteget szenvedtem vele. Mondd meg Zolinak, hogy legyen türelmes még egy pár évig, addig pedig fogadja el, hogy a gyerekek gyerekesen is viselkednek!

Vadvirág!
Nálunk a férjem hála Istennek inkább olyan, mintha mamatársam lenne, rengeteget foglalkozik a gyerekekkel, szinte féltékeny is vagyok, hogy miért nem velem foglalkozik először, amikor megjön. Kép

Verekedés: Nálunk most a harapás a divat, mindenkin van egy pár nyom... Nagyon utálom és olyankor én is begurulok és ráütök a kezükre, amivel nem biztos, hogy segítek. Nálatok mi a bűntetés?

Sziasztok:
Mimóza
mimóza

Mimóza! Kép
Köszi. Kép

Persze nyilván rengeteg kivételes férfi is van a világon, akire nem igaz a kijelentés... Kép

Én 12:30-15:00-ig és 19:00-21:30-ig dolgozom H-P-ig, szombaton és vasárnap csak 19:00-21.30-ig és emellett természetesen bele kell férnie minden egyébnek is. 3 kicsi, 1 nagy, a férjem, háztartás, stb.

Ezt csak úgy tudom véghezvinni nap, mint nap, ha ezerre felpörgök és folyamatosan egyik teendőt csinálom azonnal a másik után, vagy sokszor egyszerre többfélét is.

Miközben pl. 3 dolgot csinálok egyszerre, közben már a 4.-en, a következőn jár az eszem és már rohanok is.

Néha persze ilyenkor reggel Dávidra 2 bugyit adok, Jázmin lábára Márk zokniját próbálom ráhúzni, elfelejtem visszazárni a törlőkendős doboz tetejét, vagy lekapcsolni a fritőzt, esetleg éppen bennehagyom a mikróban a felmelegített ételt, és hasonlók. Kép

Olyan mint egy verseny, ahol naponta sikerül győzedelmeskedni.

Naponta 6:30-22:30-ig ez így megy... Kép

Amikor késő du. megérkezik Apa, Õ is segít mindenben, onnantól mi is együtt csináljuk.

Én úgy értelmeztem a cikket, hogy a legtöbb férinak szüksége van a folyamatos dícséretre, elismerésre, kedvességre, hogy elnézőek legyünk velük, hogy esetleg "csellel" vegyük rá őket egyes dolgokra, amihez nincs igazán kedvük, hogy minden körülmények között figyeljünk rájuk és előnyben részesítsük őket, stb.

Szerintem ez amig nincsenek gyerekek, nagyon egyszerűen megvalósítható, viszont pl. 4 gyerek és munka mellett bizony már külön oda kell figyelni erre, nehogy alkalomadtán elfelejtsük a nagy rohanásban, kapkodásban, holott közben pedig magunkra is alig marad időnk. Kép

Mit gondolsz?

Vadvirág
Vendég

Ez az ezerrel pörgés időnként nekem is megy, de hosszútávon nem, mindig vannak hullámvölgyek pár naponta, vagy akár egy napon belül is. Ma pl. egész jól alakult minden. Azért az fantasztikus, hogy te négy gyerek mellett így tudsz dolgozni! Akkor minden este a férjed fürdet, fektet,vagy este hétre már mindenki ágyban van? Hogy tudsz ennyi ember mellett otthon dolgozni??? (Mondjuk ebben a férjem is nagyon profi! Kép ) Jó, hogy ilyen rugalmas a munkaidőd!

A két bugyi Dávidon nagyon tetszett!

A cikk így már érhetőbb, és valószínűleg igaza is van, bár szerintem ezekre a nőknek is szükségük van. Én legalábbis igénylem a dícséretet és a kedvességet! Kép

Jó éjt!
M.

Marcsi!
Hogy vagy? Meddig dolgozol még?
mimóza

Sziasztok Lányok!
Bocsi, nem tudok mindenre reagálni mert iszonyatosan kimerült vagyok... Anyukám meghalt és vasárnap óta rám szakadt még ez a borzalom is igy küzdök mindennel de azért valahogy túlleszek majd ezen is és azután remélem már csak jó dolgok következnek...Kép
Lilcsike nagyon jól viselte a skarlátot szerencsére Gerin pedig még nem jött ki és remélem nem is fogKép

Kitartást kivánok MindenkinekKép Bocsi, a magánban jött levelekre sem volt időm még válaszolni de amint tudok irok majd!

doris

Sziasztok!

Én mostanában csak olvasó üzemmódban vagyok, de ma már nem bírtam...

Doris!
Üdv újra itthon, s bár sejtem mi volt veled, nem mertem rákérdezni...Kép
Erre ma jön ez a hír - egészen sokkolt...Kép
Õszinte részvétem.......................
Én tavaly Aput vesztettem el, azt hittem belepusztulok... Anyu ezerszer közelebb állt hozzám, mégis azt hittem, ezt a lelki fájdalmat nem lehet kibírni - azt már el sem tudom képzelni, hogy lehet túlélni egy Anya elvesztését...KépKép
Nagyon sok erőt kívánok Neked, hogy elviseld az elviselhetetlent... Te is a 2 kis manócskádra gondolj, miattuk kell kibírni mindent, ha kell összeszorított foggal... Kedves mosolyodra, szerető ölelésedre, végtelen türelmedre (mai napig példa vagy előttem ebben isKép), mindig pozitív hozzáállásodra most van a legnagyobb szükségük...
Nagyon vigyázz Magadra, Magatokra!!!

Sok puszi
Erika

KépKép
herika

sziasztok lányokKép
Dorisz őszinte részvétem. NEkem szerencsém van élnek a szüleim és egészségesek is. Én az unokatestvéremet vesztettem el 7 éve de azt sem tudom feldolgozni. Õszintén kívánom hogy mostantól tényleg csupa szép és jó dolog történjen veletekKép
VAdvirág !
igen ezt a pörgést ismerem. A férfiakkal kapcsolatos írásoddal maximálisan egyetértek és nálam pont ez a baj hogy tudom mit kellene tennem de nincs rá erőm és agyam pedig nem kellene sok.
Ricsi is virított már talpig rózsaszínben a macsós Barbi melett persze tévedésből ki sem láttam a fejemből. Mentségemre szóljon még pelenkások voltakKép)

Mimóza !
de igen lehet halasztani és halasztottam is egy félévet nem tudom nem késő e majd kiderül.
A kedvesség és figyelmesség persze jó dolog de én napi 1 óra teljes nyugalomra vágyom csendre és magányra. lehet elég lenne hetente egy óra de annyi sincs.
önzö vagyok? lehetKép))
puszi Csilla
bim_bam

Doris! Kép
Õszintén sajnálom a történteket, átérzem a fájdalmad. Tudom nagyon nehéz időszak elé nézel, de biztos vagyok benne hogy a gyerekek segítségével, a pozitív hozzáállásoddal és azzal a hatalmas erővel ami benned rejlik, feldolgozod idővel a történteket.
Õ mostmár jó helyen van és fentről vigyáz rátok. Kép

Mimóza! Kép
Igen, ennyi ember mellett nem egyszerű itthon dolgozni. Mindig irígykedem Apára, hogy ő csak úgy simán, reggel becsukja maga mögött az ajtót és nyugodtan teszi a dolgát a munkahelyén zavartalanul. Már mondtam neki, hogy néha majd beviszem a gyerekeket és meglátjuk neki hogyan megy majd így a munka. Kép

A déli munkánál általában behúzom a sötétítő függönyt, mindenkinek adok enni, pelcsi csere, stb. és általában pihennek amig dolgozom. Dávidnak beteszek ilyenkor egy általa kiválasztott DVD-t halk hangerővel.
Néha persze eltolódik az etés, közbejön esetleg egy pelcsicsere is, stb...

A délutáni munka közben viszont már rendszeres a hangzavar, a nyüzsgés, akkor már mindenki itthon van és hol Dominika hozza az angolt, vagy az irodalmat, hogy nézzük át, vagy éppen eszébe jut megbeszélni halaszthatatlanul milyen cipőt nézett ki magának, stb. Kép

Aztán Apa is elkezdi mondani, hogy mi történt napközben és Dávid is hozza a legújabb MegaBloks-os építményét hogy milyen klassz lett, aztán Jázmin jön egy unikornisért és egy kis ölelésért-pusziért. Kép

Közben pedig Márknak is eszébe jut, hogy megéhezett, vagy jó lenne egy kicsit sétálni, beszélgetni, esetleg a kiságyból kijönni picit a többiek közé. Kép

A fürdetés utána van, mert 19:00 után még javában játszanak...

Általában a két kicsit én fürdetem, Apa pedig Dávidot. Sokszor a vacsit is Õ készíti el és a mosogatás is az ő feladata ilyenkor. Hihi!

Dominika a szemét kivitelét vállalta el.

21:30-kor még a kicsik esznek is, viszont így átalusszák simán az éjszakát.

Persze Dávid is megéhezik, Õ is kap még valami könnyűt pluszba.

(A közös vacsora 18:30-kor van.)

A lényeg, hogy a munkával minél gyorsabban próbálok végezni, nehogy közbejöjjön valami ami miatt sokat csúszna a leadás.

Csilla! Kép
Igen ez a nehéz, hogy miközben tudjuk mi a lenne a megoldás, mégsincs elég energiánk még ehhez is.

Én általában mindig direkt figyelek ezekre az apró kis kedves gesztusokra. Hiszen úgyis annyi minden teendő jut minden egyes napra, miért ne férne még bele ez is? Ezen már igazán nem múlik... Ettől nem lesz több a szabadidőm és nem leszek még fáradtabb. Kép

Igazad van, szerintem is mindenkinek kellene naponta legalább 1 óra amikor tényleg csak kizárólag magával törődik zavartalanul. Kép

Én pl. szívesen elmennék szoláriumba, szaunába, úszni, edzőterembe. Számomra ez az igazi feltöltődés. Kép

Aztán ha már nagyobbak, akkor Apával közösen színházba, felolvasó estekre, stb. is, persze ezt mondjuk havonta 1-2 alkalommal esetleg... Kép

A ruhacsere klassz volt! Még jó hogy Dávid szólt, hogy Anya, már adtál rám bugyit! Kép

Nem tudjátok hol lehet olyan hálót vásárolni, ami a Kölyökparkban is van?
Az emeleteságy köré szeretnék ilyet tenni, hogy Jázmin éjjel nehogy esetleg Márk kiságyába átdobjon valamit, amig én alszom.

Vadvirág
Vendég

Doris

Nagyon sajnálom, hogy mostanában ennyi szörnyűségen kell átesned!!! Remélem, mostantól már csak jókat hallunk rólatok!!! Kicsiknek jobbulást, a legfonotosabb, hogy ők egészségesek legyenek, a többi meg majd csak megoldódik valahogy!
Én a veled történtek után megfogadtam, hogy többet nem panaszkodom, mert az én gondjaim sehol sincsenek a tieid mellett és össze tehetem a két kezemet, hogy itt van velem az egész családom és egészségesek vagyunk mindannyian.

Vadvirág
Nem semmi egy csaj vagy!!! Le a kalappal, hogy ennyi gyerek mellet még dolgozol is!!! Büszke lehetsz magadra!!!

Puszi mindenkinek
Éva

Kép

Kép
éva75

Drága Doris!
Fogadd őszinte részvétem. Kép Nagyon sajnálom én is amik mostanában veled történtek. De biztos vagyok benne, hogy nemsokára jó dolgokról fogsz nekünk beszámolni.Kép
Puszi
Eri
simones

Sziasztok Lányok!
Köszönöm szépen az együttérzést mindannyiotoktól! Sajnos a boncoláson még nem vagyunk túl és csak jövő hét szerdára várható bármiféle eredményKép

Lilcsikének kedden fejeztem be az antibiotikum adását erre tegnap estére belázasodott éjszaka pedig már Gergő is tüzelt igy prizniceltem mindkettőt. Gyermekorvos most járt itt és vizeletet kellene leadnom de annyira sajnálom Õket, mert nálunk eddig nem volt erőszakos dolog a bilizés, nem is igen érdekli még őket, inkább kockákat pakolásztak bele. Most fél órát ültettem Õket persze sirtak szegények de máshogy képtelen vagyok eredmnyt elérni. Eddig semmi. Ha felébrednek remélem sikerül valamit kihoznom belőlük mert ha még ma le tudjuk adni a laborba akkor a 4 napos ünnep elött kiderülne kell-e valami gyógyszer nekik... Remélem ezzel nem rontjuk el az egész bili témakört...

Vadvirág! Le a kalappal elöttetek a Pároddal, hogy igy össze tudjátok szervezni ennek a nagy családnak az életét...

ÉvaKép
Köszi a levelet, majd irok választ. Egyébként meg nyugodtan panaszkodj...én is alig várom, hogy visszatérhessek a régi életemhez, a régi énemhez és "csak" a megszokott kis bajaim legyenek...

Csilla!
Drukkolok, hogy rendbe tudjátok hozni a kapcsolatotokat!

Puszi és bocsánat, ha valakinek nem ragáltam, nagyon szétszórt vagyok és kimerült is, olyan nehezemre esik koncentrálni...

Doris
doris

Kedves Doris!
Én is együttérzek veled és kívánok sok erőt az elkövetkező napokhoz, hetekhez. Úgy sajnállak, hogy a gyerekek is pont most ilyen betegek, amikor enélkül is elképzelhetetlenül nehéz most neked. Remélem, sikerül legalább a laboros dolgot gyorsan megoldani, hogy minél hamarabb kaphassák a megfelelő gyógyszert. Vizeletgyűjtő zacskóval nem próbálkozol, ha a bilizés nem megy? Mi még 2 éves koruk után is használtuk egyszer. /Gyógyszertárban kapható. Mondjuk kislánynál nem tudom, mennyire működik.../ Ja, és itasd őket jó sokat. Esetleg ha szívószállal kapnának valami finomat, szívesen és többet innának, mint szoktak...

Éva
Éva70

Sziasztok!

Sajnos nálunk is lebetegedett az összes gyerek. Zolika kezdte 39fokos lázzal, torokgyulladással, tegnap este 10kor még hányt is és azóta is magas a láza,(meg kell jegyeznem egyáltalán nem látszik rajta, hogy begeteg!), aztán Ádámnak is piros lett a torka és ma reggel Lorena már "ugatva" ébredt, mármint úgy köhögött. Úgyhogy most, hogy készülnék a vizsgáimra inkább őket pátyolgatom.
Egyik nap volt az oviban nyílt nap a Lorenáék csoportjában és beszélgettünk az óvónénivel, mindenki arról panaszkodott, hogy az oviban nagyon jó a gyerekük otthon meg, mint az ördög. Erre azt mondta, hogy nem szabad őket megverni, kiabálni velük, türelmesnek kell lennünk és mindig ki kell találnunk nekik valami kis foglalkozást, ami leköti őket, az oviban is egész nap gyurmáznak, festenek, levelet préselnek, fűznek és a sok munka közben nincs idejük rosszalkodni. Ma hogy itthon van a három gyerek gondoltam kipróbálom ezt a módszert, és bejött!
REggel csináltam nekik egy csomó só-liszt gyurmát, egész délelőtt egy hangjuk sem volt, én nyugodtan takarítottam , mostam , söpörtem az udvaron és ők szépen bent készítették a kis kifliket, kalácsokat, aztán mikor kicsit kezdték unni kitaláltam nekik, hogy megsütjük a sütőben, mint az igazi kiflit a pékek, hát nagyon tetszett nekik, azóta is azzal játszanak a babáikat etetik. Szóval igaza van az óvónéninek, tényleg csak türelem és odafigyelés kell nekik, ami sajnos nem mindig van az embernek. De örülök, hogy ma ilyen jól elvoltak.
Délután faleveleket fogunk gyűjteni, kipréseljük és felfűzzük egy zsinórra és azzal fogjuk a szobájukat kidíszíteni, már nagyon várják.
Most megyek, megebédeltetetem őket, aztán megpróbálom lerakni egy kicsit őket.

Éva

Kép

Kép
éva75

doris:Fogadd öszinte részvétemet.Ngyon nehéz lehet most neked,de ahogyan előttem is irta neked valaki ő mostmár jó hellyen van és fenntről vigyáz rátok.Kitartás a gyerekekhez,rosszabbkor nem is jöhetett volna ez a betegség.Vigyázz magadra mert,a gyerekeknek nagy szüksége van egy ilyen erős édesanyára.Ha van rá lehetőséged egy-egy kis időd akkor beszéld ki magadból a fájdalmad,ha kell sird ki magad ne zárd magadba a fájdalmad mert akkor később nehezebb lesz.Na de nem is akarok én okoskodni mert ez sohasem múló fájdalom.
masabasz

Doris!
Hogy telt az éjszaka? Nálunk elég szörnyű volt, legalább 15x ébresztettek. Köhögnek, lázasak, a fülük is fáj.

Éva!
Örülök a sikeres foglalkozásnak! Kép Klassz, hogy őket már ugyanaz a dolog le tudja kötni. Nálunk még egyelőre az a gond, hogy túl nagy a majdnem 3,5 éves korkülönbség és ami Pankát érdekli, az a fiúknak még bonyolult... Bár a múlkor a krumplinyomda Marcinak is nagyon tetszett, igaz Csabi rá se nézett. Esetleg ezt is kipróbálhatod. Nagyon egyszerű, félbevágott krumpliba faragtam kis mintákat (szívet, virágot, csillagot, halacskát), befestették és azzal nyomdáztak. Rajzoltam karácsonyfát, arra kerültek a csillagok, virágszálakat, arra nyomdáztak virágokat. Klassz játék volt. Persze ennél nem praktikus egyedül hagyni őket, de esetleg a konyhában tudsz mellettük pakolászni. Nekem nagyon sok ilyen foglalkoztató könyvem van, mert én is és Panka is szeretünk kézműveskedni. Ha kell még ötlet szóljál, de a netről is lehet legyűjteni. Ma a tésztafűzést akarom kipróbálni a fiúkkal, de a só-liszt gyúrmát is régóta tervezem.

Vadvirág!
Még olvasni is fárasztó az esti menetrendet, tényleg le a kalappal! Nagyon izgi lehet így mindent összeszervezni, ezért sem tudom, hogy vállaljam-e a negyedik babát, mert nem tudom én képes lennék-e erre, vagy általános fejetlenség és káosz uralkodna...Bár a nagylányod már komoly segítség lehet, már csak azzal is, hogy ellátja önmagát! Kép

Csilla!
Ne add fel! Esetleg, ha mindketten elmennétek szakemberhez, párterápiára? Amúgy abszolút nem vagy önző, én is belediliznék, ha nem lenne időnként kis szabadidőm (mostanában még több is van!-de inkább nem fájdítom a szíveteket a hobbyjaimmal...) Nincs esetleg ismerős kismama, akivel felváltva vigyáznátok egymás gyerekeire? Nálunk ez nagyon jól bevált a tesómmal, így mindkettőnknek van hetente egy szabad délelőttje. Igaz, ők itt laknak az alattunk levő lakásban, úgyhogy nem nehéz megoldani.

Minden kis betegnek jobbulást!
A priznicelést hogy kell csinálni, és mikor (hány fokig, vagy hány fok fölött)? Az borogatást jelent? Este 6-kor kapott Csabi kúpot, mert lázas volt, amit éjfélkor megismételtem, mert újra forró volt, de lehet, hogy akkor inkább priznicelnem kellett volna???? Kép Kép Mondjuk éjszaka közepén egyetlen porcikánk se kívánta volna a vizes borogatással való bajlódást... Ért ehhez valaki?

Sziasztok:
Mimóza
mimóza

Mimóza,

Ne priznicelj, inkább hütőfördő, az kiméletesebb. A hideg borogatás a forró testre nem nagy élmény. A hütőfürdőhöz telerakod a kádat olyan meleg vizzel, mint amilyen meleg a gyerek kb. Majd fokozatosan engeded hozzá a hideget. Igy a gyereknek is kellemesebb, és játszani is tud közben. Kép Ez hatásos tud lenni, én már próbáltam.

Sz.
manoca

Sziasztok!

Ha valaki ráérne holnap Kép
Ingyenes színház csecsemőknek
http://velvet.hu/onleany/onleanyhirek/?main:2005.10.28.&241619

Eri
simones

Lányok! Kép
Mindenkinek köszönöm szépen a dícséretet, igazán jó érzés volt ám! Kép

Mimóza! Kép
Szerintem simán belejön az ember a 4 gyerekes életmódba - pláne ikrek után - csak mindig pozitívan kell látni a dolgokat. Kép
Pl. a múltkor amikor Dávid már-már mondhatni menetrendszerűen kiborította a kakaót az étkezőasztalra, csak egymásra mosolyogtunk és azt mondtuk, nem számít, majd beszívódik. Kép Mármint a terítőbe...

Aztán kb. 1/4 óra elteltével tettem csak a mosógépbe, mert még ezer ennél sokkal fontosabb elintézni való várt rám, de ez cseppet sem zavart. Kép

Csilla! Kép
Heni mondta hogy írt vissza neked.

Szép hétvégét mindenkinek! Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Én is sokszor próbálok ilyen pozitívan hozzáállni a gyerekekhez, mert ha eltörnek pl. egy tányért v. poharat, akkor az van a fejemben, hogy hisz ez csak egy tárgy, amit pótolni lehet, és a gyerek sokkal fontosabb, de mikor már százszor elmondom neki, hogy figyeljen oda és tolja beljebb a poharát, mert leesik és mégis lelöki a könyökével , kicsit elfogy a türelmem.
Szép hétvégét nektek is!
Nálunk ma elvitték anyuék Lorenát egy pár napra magukhoz és ilyenkor sokkal jobbak , ha csak ketten vannak, remélem, holnap is ilyen jók lesznek és végre elővehetem a tételeimet.

Mimóza
RÉgen én is sokat csináltam hűtő-fürdőt a gyerekeknek, csak egyszer pont a egy ilyen fürdő alkalmával kapott lázgörcsöt Zolika a kádban anyósoméknál, pedig nem volt egyáltalán hideg a víz és még el sem kezdtem hűteni és azóta olyan rossz emlékem marad meg, hogy már nem nagyon csinálom.Azt senkinek nem kívánom, hogy átéljen egy lázgörcsöt, mert iszonyatos volt!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva! Kép
Igen ismerős a helyzet. Én ilyenkor is teljesen nyugodtan csak annyit mondok, látod én mondtam... Kép Ilyenkor pedig mindig azt válaszolja Dávid, hogy igen Anya, buta voltam, legközelebb majd jobban figyelek. Kép De mindezt persze olyan hangon és olyan tekintettel, hogy közben már újra mosolygok. Kép

(Talán az ilyen ismétlődő dolgoknál, érdemes legelőször is egy mély, nagy levegőt beszippantani, aztán pedig gyorsan átértékelni a dolgokat és ezredszerre is pozitívan hozzáálni.) Kép

Úgyis olyan hamar elmúlik - sajnos - a felhőtlen gyerekkor és szerintem egészen biztos, hogy ezeket a dolgokat nem szándékosan csinálják, nem akarnak nekünk plusz munkát, csak valahogy így alakul. Kép

Éppen ezért nálunk a legeslegfontosabb szempont nagy vonalakban pl. az őszinteség, a szeretet, az összetartozás, a kedvesség, figyelmesség és az udvariasság. Kép A töbi említett apróság simán belefér... Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Lányok!!!
Én kicsi ikres vagyok...azért jöttem hozzátok ,mert kengurut keresek...akinek van olyaN AMI KÉNYELMES,ÉS NEM TÚL DRÁGA ...

Doris!!!
Õszinte részvétem édesanyád halálával kapcsolatban!!!

Nagyon sajnálom hogy ennyi negativ dolog ér Téged,de tudom hogy erős vagy és túl leszel rajta.A fájdalmad és a keserűség pedig egyre halványodni fog!!!!kitartás!

kristin
kristin75

Sziasztok!

Köszönöm a részvétnyilvánitásokat és a kedves sorokat!!!

Bocsi, megint eltüntem és ennek megint nem "jó" oka volt... Kedden hagytuk el Lilcsike antibiotikumát amit a skarlátra kapott. Szerdára belázasodott, majd éjszakára Geri is és akkor prizniceltem mindkettőt. Csütörtökön orvost hivtam és kérte az ovos vegyek vizeletet. Ez 4 órás szenvedés árán sikerült. Pénteken este fél7-kor mentem a lelettel vissza a gyerekorvoshoz aki ledöbbent az eredménytől. Lilcsikének nagyon magas a fehérvérsejtszáma, gennyes a vizelete igy azon nyomban beutaltak minket a Heim Pál gyerekkorház ügyeletére de mondták vigyük Gerit is mert Õ is lázas volt. Lillusra azt mondta még a gyerekorvosunk, hogy a veséje is károsodhat, ha nem megyünk azonnalKép((

A Heim Pál korházban fél 9-ig nem tudtak vizeletet csikarni Lilcsitől ezért mondták másnap vagyis szombat reggel fél 8-ig menjünk vissza friss vizelettel és holmikkal, mert ha újra gennyes lesz a vizelete Lilinek, akkor bent kell maradnia egy hétig infúziós kezelésenKép((((((

Teljesen kikészültem és éjjfélig ültettük szerencsétlent a bilinKép((( Akkor hivtuk az orvost, hogy ici pici pisit tudtunk nyerni, bevinnénk erre eléggé fel volt háborodva, mert "felébresztettük" és mondta Neki már ne vigyük, mert Õ alszik, de reggel fél 8-ig érjünk oda vele, mert 8-ig szól a műszakjaKép((((((((( Miután éjfélkor fektettem le Lilit nem volt szivem 6-kor ébreszteni, hogy ráerőszakoljam a bilire, igy hagytam aludni.

Reggel 8-kor végül felhivtam a Telki magánklinikát elmondtam, hogy mi a gondunk és nagyon készséges, megnyerő volt a gyermekorvost, mondta vár minket azonnal. Odamentünk 9-re csináltak egy komplett vérképet, mert mondta az orvos, hogy a vizelet önmagában még nem ad elegendő támpontot és ne ijedjünk meg annyira, mert azért nincs tragédia. A vérképe szerencsére nem mutatott gyulladást de vizeletet itt is délre sikerült vennie steril zacsiba. Az az igazság, hogy Lilcsike már szaladgál, ugrándozik tehát nem túl szerencsés a zacsis pisivétel egy kislánynál de más módja meg nincs, a bilin még nem csücsül csak erőszakkal szóval nehéz ez az átmeneti időszak... A doktornő végül 2 csepp vizeletet tudott bevizsgálni mert annyi maradt a zacsiban és azt mondta látszik, hogy gennyes. Egyenlőre antibiotikumot kaptunk és egy bélflórahelyreállitó port.7 napig kell szednie és 07.-én kell visszamennünk kontrollra. Ha akkor is gennyet találnak akkor be kell feküdnünk az infúziós kezelésre de itt rugalmasan igyekeznek kezelni a dolgokat.

Nagyon reménykedem, hogy erre már nem kerül sor.

Mire Telkiből hazaértünk Geri épp aludni készült igy Õt letettem Lilcsike pedig a kocsiban aludt még. Délután 2-kor találkoztak újra egymással a gyerkőcök és percekig ölelgették meg puszilgatták egymást az örömtől, hogy itthon vagyunk szóval nagyon megható voltKép) Nem is gondoltam volna, hogy ennyire tudnak hiányozni egymásnakKép))

Éva! Ez a lázgörcs iszonyatosan hangzik... Én priznicelek mert két gyermekorvos véleménye is az volt, hogy ez a hatásosabb módszer. Remélem már jobban vagytokKép

Vadvirág!
Csak gratulálni tudok a hozzáállásotokhozKép

Mimóza! Hogy vagytok? Remélem már jobban... Sajnos nálunk is nagyon gyakran ébrendnek a gyerekek, kb.15-20 alkalom volt a múlt éjjel mert Geri sem teljesen tökéletes.

doris

Doris! Kép
Õszintén sajnálom a történteket.

Annyira felfoghatatlan és érthetetlen hogy mostanság ennyi rossz dolog történik veletek.

Borzalmasan nehéz amikor így egymás után jönnek a szörnyűségek, amikor az egyik bajból még ki sem mászott az ember és máris ott a másik...

Szívemből kívánom, hogy most már aztán tényleg nagyon gyorsan jöjjenek rendbe a dolgok! Kép

De kitartás! Kép Előbb-utóbb minden ismét szép lesz és nagyszerű. Kép Ebben egészen biztos lehetsz. Kép Addig viszont kitartás! Kép Ügyes vagy, menni fog! Kép

Vadvirág
Vendég

sziasztok:az enyémek 3 évesek multak,egyszer egy lázas állapot kapcsán megkérdeztem a gyermekorvost és azt mondta hogy lehet1/4 algpopirint adni a gyereknek 38( tól.azóta én erre áltam rá adok egy negyed algopirint összetörve egy kk mézbe vagy vitamint szirupba,ez ha minden jól megy kb 1/4 h alatt le is rántja a lázát.Ha nem sikerült mert van olyan hogy később visszajön a láz akkor hütőfürdőzünk és ez a kettő álltalában meg is oldja a dolgot.priznicelni akkor szoktam ha lázas(38()és a keze meleg mert ekkor van hőleadás a szervezetben.Ha hideg a keze akkor nem fog bejönni.A priznicet egész testre kell alkalmazni be kell az egész kis testet csavarni,állott vizes ruhával.(lavor vizbe kell hagyni vizet és ebbe kell mártogatni a ruhát ha már átmelegitette a gyerek,akkor kell cserélni.Nyak,és homlok,boka ,csukló borogatása hülyeség már bocs,minél nagyobb testfelületen kell vizesruházni.Egyik gyereknek ez másiknak az jön be ki kell kisérletezni.Az algopirin nekünk bevált de orvosi engedély nélkül ne kezdjétek el.Ezer puszi remélem valakinek a segitségére lehettem.
masabasz

Doris

Nagyon sajnálom, hogy Lilcsike megint beteg lett és hogy így rádijesztettek a kórházban, kívánom, hogy nagyon gyorsan gyógyuljatok meg!!!! A gyerekek egészsége a legfontosabb most, a többi sebet meg majd az idő megoldja.
Mi már jól vagyunk, igaz Ádámmal most voltunk az ügyeleten, mert ő is lázas lett Zolika után és elég hurutosan köhög. Õ is kapott antibiotikumot, meg valami hörgoldót, amúgy nincs komoly baja, de már az elején jobb elkezdeni a gyógyszeres kúrát, mert nem akarom, hogy valami szövödménye legyen a kikezeletlen nátháknak.
Zolika már átesett a kúrán és ő már jól van. Nektek is gyors javulást kívánok!!!
Megható lehetett, amikor összeölelkeztek a gyerekek. Én is mindig meghatódom, ha szeretik egymást a gyerekek.

Masabasz
Pont most voltunk az orovosnál és ő is a 1/4 algopirint ajánlotta, azt mondta az a leghatásosabb. Én eddig is azt adtam nekik, mert az volt a leghatásosabb. De így nyugodtabban adom nekik, hogy az orvos is azt ajánlotta.

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris!
Amikor az e-mailt írtam, még nem tudtam, hogy Lilcsi ilyen rosszul van... Nagyon sajnálom! Örülök, hogy végül jó helyre kerültetek. Drukkolok!
M.

Mindenkinek köszi a borogatós, lázcsökkentős tippeket! Nálunk egyelőre úgy tűnik jobban vannak a fiúk. Elmúlt a fülfájás, a melegítős sapka sokat segített és a sok orrszívás is.

Kristin!
Sajnos nincs kengurunk.
mimóza

Mimóza!

Örülök, hogy már jobban vagytok! Mi is gyógyulgatunk szerencsére! Lorena ma jön haza, anyuékkal Nagyatádon volt.
Végül jók lettek a kiscipők? Nekünk van olyan 22-es cipőnk, ami még most is nagy a 24-25ös lábukra.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
Akartam is már írni, hogy hozzámértem a mostani cipőjükhöz (ami vékony kis félcipő) és pont akkora! Úgyhogy ma a bakancsokban mentünk motorozni a focipályára, örültek neki a fiúk! Köszi!
Örülök,hogy jobban vagytok!

Doris!
Hogy van Lilcsi???
M.
mimóza

sziasztok.Probáltátok már egy-egy napra külön "szétválasztani"a gyerekeket.Na mivel nállunk az egyikük egy kicsi-nagyon durvább rendetlenebb ezért megpróbáltuk fájó szivvel.Várakozáson felüli volt az eredmény.Nem sirtak egymás után néha kérdezték egymást de semmi más.Az egyikük anyósnál volt egy egész napra ugy hogy ott is aludt a másik ("a problémás")meg velünk.Tök furi volt az egész .Mindkettő áldott jó gyermek volt,az én szivem meg hasadt.Nem volt veszekedés stb...Másnap ahogy találkoztak ölelték egymást,nyugalomban játszottak együdt.Szerintem biztosan megismételjük csak cserével.Arról nem is szolva hogy anyósom sem volt ugymond leterhelve.Bölcsibe is támogatták az ötletet.A cél igazából az volt hogy Szabi aki otthon volt velünk ne versengjen már annyira a szeretetért,érezze hogy őt is imádjuk,és hogy ne fügjön annyira Balázstól.Hisz ő abban talál általában elfoglaltságot hogy Balázst piszkálja.Egyedül nem nagyon foglalja el magát inkább csak Balázs után megy és és elvárja hogy ő meg vele voglalkozzon.Mig itthon volt ,egyedül elkezdett játszani,kitalált játékokat.Beszélt végre hozzám és nem arra várt folyton hogy majd Balu közli mit akarnak.Akinek balhésak a gyerekek és megvalósitható a dolog ajánlom probálja ki.Na jó ez még az első volt nállunk is lehet hogy a második be sem jön,de ki tudja bizok benne.Igy lehetőség van arra is hogy külön-külön is foglalkozzak velük ami már magában sem elhanyagolható szempont.Ezer puszi mindenkinek és kitartás.
masabasz

sziasztok lányokKép
na letelt a nagy szünet nekemKép srácok meggyógyultak ma már mentek oviba végre mert otthon szétunták magukat. MA az óraállításnak köszönhetően végre nem késtem elKép)
Vadvirág!
igen végre válaszolt a barátnőd, köszönöm az eddigi szép szavaidat biztosan ez is segített. Nagyon kedvesen válaszolt , és annyit írt küldjek önéletrajzot. Annyi segítséget esetleg kérhetnék még tőled ha meg nem h van e valami amit ha kiemelek akkor több az esélyem, mert annyi mindennel foglalkoztam már( ez koromból is adódikKép) ) hogy csak azt írnám be ami tetszhet nekik.
Bocsi az offért vad neked meg a segítséget mégegyszer puszi Csilla
bim_bam

elnézést a kihagyott vagy "elütött " szavakért de a klavim az utolsókat rúgjaKép
bim_bam

Csilla! Kép
Néztem a profilban, az e-mail címed, de nem találtam.
Megírnád? Kép

Vadvirág
Vendég

vadvirág!
harangozocs@mav.hu Kép
bim_bam

Csilla! Kép
Rendben, köszi. Kép
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: