A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Dudukly!
Nagyon kösziKép
Mondjuk Erhard olyankor tényleg sokat bukik vissza, de sírás nélkül.

Erhard ma igazán pancsolt fürcsi közben.
ÚÚúgy sajnálom, hogy nem vettem fel videoraKép
Annyira zabálni való voltKép

Kuha!
Akkor te is ugyanúgy vagy, mint énKép
Viszont én nem tudok ülve szoptatniKép

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Én meg csak bölcsőtartásbana szoptatok (meg mostmár fekve). Bár az igazság az, hogy pl. a kis kezeit mindig "megigazgatom". Amennyire csak lehet, magam felé fordítom a gyereket, és az alsó kezét nem hagyom maga alatt, hanem kirakom a "tartó" karom alá. Így időnként a kis ujjaival az oldalamat "vakarássza".

Kép
kuha

Bojti!

Én a kifli alakú szoptatópárnát használom. Szerintem nagyon jó, mert egyik felét a fotelben a hátam mögé tudom tenni, a másik meg előttem van arra fekszik a baba. Én egy bababoltban vettem 6.900 ft-ért.

Jatka!
Gratulálok a kislányodhoz! :D

Szmercsa!
Petike nézett már a szemembe, de szerintem az véletlen volt. Általában ha nyitott szemmel szopizik (mert sokszor csukott szemmel teszi ezt, ekkor el is szokott aludni)a mellemet vagy a kezemet nézi. De ez így ok. mivel az van a szeme előtt vagy nem ? :D egyébként ha nem szopizik már nézett a szemembe és elég hosszan tette, meg már figyel dolgokra, követi szemével a kezem mozgását, olyan édes!

Kóbor!
Csabi nagyon szép baba, és jól kiterült! :D

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Bojti!

Nekem 2 szopispárnám is van, az egyik ilyen hosszú kigyó alakú, kicsit hajlitott, amifélét sok helyen lehet kapni, a Minimanóban, a Brendonban, stb. Ez terhesen vált be arra, hogy én vele aludtam, de mire oda jutottam, hogy szopizni kelljen vele, addigra annyira ellapultak benne a nikecell golyócskák, hogy újra kéne tölteni, mert plöttyedt. Viszont ami nagyon bevált, az az István kórház csecsemő osztályán vásárolt dagi félhold alakú párna, amit magadra lehet kötözni és az teljesen stabilan megtartja a gyereket, nem kell egyáltalán tartani őt. Ezt lehet kapni nikecell golyókkal töltve, vagy szivaccsal. Én okulva a másik párna sorsából a szivaccsal töltöttet vettem. 5500 forint. Itt egy pár kép használat alatt:
http://www.livejournal.com/users/zsuzsababa/621.html#cutid1

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki

Alulról a másik kezeddel támaszd alá a cicit,akkor nem csúszik kiKép!

Anyapoc

anyapoc

Anyapoc:

Én alányúlni nem nagyon tudok, nem férek oda Kép Nézd meg a fenti linken, mekkorák a melleim! Kb háromszor akkora mint az akkor kéthetes baba feje. Szerintem ezért nem megy nekünk a bölcsőtartás.

Kuha:

Én a másik kezét általában a két mellem közötti résbe igazgatom, igy nem tud vele hadonászni, mert azt is szokott! De van olyan is, hogy egyik kezével felül, másikkal alul öleli a mellemet, és ő is szokott vakarászni! :D Itt van egy ölelős kép: http://www.livejournal.com/users/zsuzsababa/1612.html#cutid1
A nyakamat/vállamat is kaparássza, ha odaboritom kaja után.

Olyan édes kis szokásai vannak. Pl tüsszentés előtt majdnem mindig kis csatakiáltást hallat. Először azt hittem, sirni kezd, mert kábé igy hangzott: OÁÁÁÁ-pci! Azóta volt AIIII-pci! ÉÉÉÉ-pci! Meg hasonlóak. Kép Gyakorolja a magánhangzókat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Viki, Rókica!

Köszi a válaszokat!

Bojti

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Sziasztok!

Nekem annyira nincs időm írni NektekKép Ti hogy csináljátok????Kép

And
de örülök, épp ma gondoltam Rád, hogy vajon szültél-e már?Kép

Mi jól vagyunk, de Bencének is nagyon nehéz napja volt ma, ahogy írjátok, a többi bébinek is. Este egyszerűen már nem lehetett semmivel megnyugtatni, míg végül becsavartam a takarójába, magamhoz szorítottam, és suttogtam neki, mire végre elaludt. Rémesek nekünk ezek a frontos napok.

SZOPI: a nagy tanulság nekem, hogy nem szabad senkire sem hallgatni, csak a belső érzésekre, hogy mit hogy csináljon az ember. Biztos, hogy minden bébi más, és szerintem is, igenis van akinek az időre való, és van, mint nekünk is, akinek az igény szerinti szopi válik be. A lényeg, hogy nem kell a rosszindulatú, és okoskodú véleményeket meghallgatni (természetesen nem az ide írt véleményekre gondolok, hanem pl. rokonok, ismerősök, akik alig tudnak vmit a babáról, mert ő a mi babánk, mi ismerjük őt. Én csak azzal törődöm, hogy szemmel látható a növekedése, mérlegünk nincs, így csak megközelítőleg tudom, hogy mennyit ehet. Ahhoz, hogy nem fogjuk méregetni, keményen tartjuk magunkat az elejétől. Így csak a kórházban mérték, meg egyszer a védőnéni.
Nálunk lassacskán kezd körvonalazódni egy rend, bár most ez a front kicsit felborította. Bence imádnivaló, gyönyörű, nagy, okos, érzékeny gyerek.KépImádjukKépKép Megpróbálok egy képet is feltenni róla.

Sok puszi mindenkinek, és remélem, gyakrabban tudok majd jönni! Olyan jó olvasni Titeket!!!

Luc és a ma 6 hetes Bence

Kép
lucretia

Sziasztok!

Viki27! Angelani!

Köszike!

Sorry, hogy csak ritkán vagyok, de olyan pörgés van Nálatok, hogy vissza olvasni sem nagyon van időm... Örülök, ha írni tudok néha! Kép Bár a baba fotókat sosem hagyom ki! Kép Imádnivalóak!!!!!

Használ Vki bimbóvédőt?
Nagyon kirepedt az egyik cicim és gondoltam "óvom" kicsit, hogy hamarabb gyógyuljon, de 3-4 nap alatt minimális a javulás.... Nekem Avent van? Esetleg van vmi jobb ötlet?

Köszönjük, Dóra & Jatka
jatka

Sziasztok!

Angelani Kép Gergő iszonyú sokat bukik, egy ideig aggódtam is, hogy valami baja van, de az első mérés megnyugtatott, hogy csak a fölösleget bukja vissza. Sokszor ő is kellemetlen szagút / hányás szagú/ produkál, és olyan is van, hogy akár 1-2 órával evés után is visszajön a kaja, de amíg így fejlődik, nem kell aggódni. Gergőnél egyébként inkább az a ritka, ha nincs nagyobb mennyiségű bukás.

Én is ritkán tudom elkapni a szemét Gergőnek, valahogy olyan, mintha nem is itt lenne még, olyan kis "földönkívüli" tekintettel néz, és nem vagyok benne biztos, hogy rám. Várom már, hogy elkezdjen igazán mosolyogni, gőgicsélni, hogy tudjam, az már tényleg nekem szól...

Rokica Kép Én kifejezetten szenvedek a nagy melleimtől, nem tudom, Te hogy vagy ezzel. Pedig nem feszül, nem is érzem nehezebbnek, nagyobbnak, mint eddig, egyszerűen csak a szopis melltartókkal van bajom. 85/G-s a legnagyobb, amit be tudtam szerezni, és ez is kényelmetlen, "kibuggyanok belőle", mozogni nem lehet benne, ráadásul olyan is van, hogy kikapcsolódik. Ki vagyok akadva tőle, lehet, hogy jobban járnék, ha visszatérnék a terhes melltartókhoz, csak a lakáson kívül azokban nem igazán tudnék szoptatni...

Dudukly Kép Aranyos vagy!

Ayse, merre vagy? Nagyon lefoglalnak a gyerkőcök? Engem érdekel ám, mi van Veletek!!!

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Rokica

SorryKép...Akkor valószínűleg ez a baj.De gondolom,nektek bejött az a tartás is,amit a képen látokKép...Én egyébként éppen csak 1 ujjal tartom a bimbót alulról-oldalról...

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Jucc!

Nagyon jó rólatok a Kismamás kép! Ez lesz ami az újságban is benne lesz?

Melltéma:

Nekem tkp a terhesség elején nőttek nagyot azóta nem. Akkor viszont 80D-ről ugrottam 80G-re. Szopis melltartót már 85H-t vettem az eladó hölgy tanácsára, és ez sacc per kábé jó is. Ilyen méretű jó minőségű melltartót tudsz venni az Anita mintaboltjában a Kékgolyó utcában, vagy az Aranypókban katalógusból megrendelik neked. Viszont egy-egy ilyen melltartó kb 8000 forint, tehát nem olcsó. Nem tudom, hogy a "normál" melltartók mennyibe kerülnek, lehet hogy ez reális ár, nekem azért drágának tűnik, de ilyen spéci méretben nemigen van miből válogatni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Jucc!
Nagyon kösziKép
Akkor tényleg nem aggódomKép
Most nagy kő esett le a szívemről.
Én is várom már a Kismama újságotKép (ugye abban lesztek?)
Mert megveszem majd azt a számot, mert amúgy nem szoktam venni és nem is fizettem elő.
Na ez nem bók voltKép

Erhard tegnap nem akart aludni.
Illetve este már én keltettem, hogy fürcsi és kaja. De 20:15-től vagy éjjel 1h-ig nem aludtKép
Most 7h-után elaludt és most még alszikKép (kopp...kopp...kopp...)
Már összepakoltam, a gép egy adag ruhát kimosott.
Már két éjjel és két nappal nem aludtam, remélem, délután le tudok dőlni egy kicsit.
Azt hiszem átporszívózom még a szobát is és be is kell vásárolni.

Megyek isKép
Szép hétvégét mindenkinek!
Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Gyorsan irok, amig nyugi van...

HARI-JELENTÉS!

Tegnap sms-eztem Harival egy kicsitKép
Sajnos nincs jó passzbanKép, remélem nem haragszik ha beszolok a fejleményekről...

Egyszercsak jött egy sms.hogy szopitanácsadó számát adjam de gyorsanKép, küldtem...meg kérdeztem mi a gond???
Hát szegénynek begyulladt az egyik melle, 39 fokos láza lettKép.
Irtam neki, hogyha a szopisok nem tudnak gyorsan jönni, akkor vágtasson be az Istvánb...
Hát ez lett a vége, aztán este megint irt, hogy nagyot csalódott már megint az István kórházba, kapott valami antibiotikumot, meg annyit mondtak még hogy 2 óránként szoptasson....
Nagyon el volt keseredve még azt is mondta, hogy az lesz a vége hogy elapasztja a tejét, és tápszerKépKépKép
Persze, gyorsan reagáltam rá, ő se gondolta komolyanKép, csak fájdalmában irat, azt irta utána:Babusért mindentKép
Estére lement a láza egyébként....csak nagyon fáj szegénynekKép
Hát ennyi egyenlőre, amint tudok róla valami hirt azonnal mondom...

Szopitéma...

Elég csüggedt vagyok, de már tényleg kezdek "belenyugodni" hogy ez igy van nálam...
Ráadásul mióta az "igény" szerinti szopi megy pótlás nélkül, már éjszaka sincs annyi tejem...
Ma éjjel még megvolt 11kor a 100 meg fél 3 kor a 100 és fejtem 30 at egy ciciből de reggel már csak 2 ciciből volt meg a 90 és nem fejtem egy cseppet semKépKép
Úgy néz ki, nálam tényleg nem úgy működnek a dolgok....

Ja és ne nézzetek hülyének, de a tegnap esti mérlegelésnél nagyon kiakadtam, nemhogy hizott, hanem fogyott a babó 1-2 dekát...KépKépKép
Tudom, tudom, dobjam ki a mérleget...meg lehet hogy épp kakilt előtte stb...
De ilyen még akkor sem volt, hogy kevesebbet mutasson mint előző nap...
Szóval azt hiszem hogy talán Spanci irta, hogy sziv amennyit sziv, aztán pótoljak, amennyi neki tetszik...
Hát azt hiszem ez lesz megint...
Csak most megpróbálom majd kiskanállal, pohárból, vagy az 5000 ft-os medelás etetőből, amit nem akar egyenlőre elfogadni csak fuldokol tőleKépKépKép
Szóval ez a helyzet...

Azért én továbbra is szoptatok, amig csak van egy csepp tejem is, meg fejek is,(bár látom, hogy nekem kb 0-többletet termel a fejésKép), de azt nem fogom elnézni, hogy fogy a babám...

Róki!
És igen, látod mennyi fajta ember létezik, valakinek ez jön be, valakinek az...nekem ugy látszik ennyi adatott...
Még ennek is örülök, hiszen lassan 6 hetesek leszünk, talán 2 hónapig kihúzom igy, hacsak nem apad tovább a tejem (bár elvileg az igény szerinti szopitól nőnie kellett volna)...
Már csak arra leszek kiváncsi mit fog szólni Lánácska a tápszerhez megint...KépKép
Előbb utóbb kénytelen lesz elfogadni, mert nincs más...KépKépKép

M.5+3

Kép

Kép
megann

Ja és mégegy!

Melltéma!

Nekem a terhesség alatt se változott a mellem....
Sem nem sötétedett a mellbimbóm meg a bimbóudvar, sem nem lett nagyobb, csak kerületben változott, kosárszámban nem...
Nem is értettem akkor, most már sejtem hogy köze lehetett a szopihoz....

M.

Kép

Kép
megann

Szopis melltartó.
Egy igen pici bababoltban sikrült vennem (pamutból)STELLA márkájút.Nem volt drága Ha jól emlékszem 2500 ftKépEgyébként 90B-s.Nagyobb méretben is kapható.Kényelmes, nekem jobban bevált mint az Felina.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Angelani! Sejtettem, hogy ez van, inkább porszívózól, bevásárolsz és főzöl, minthogy alucikálnál!

Megann! Kitartás Neked is, és kérlek továbbítsad drukkjaimat Harinak is.

Jucc, Róki! Én most vettem a CundA-ban szopis meltartót, bár nekem a tietekhez képest "normál" méret kell (80D), úgy tünt vannak nagyobbak is, csak végig kell nyálazni a dobozokat mert nincs semmi rendszer (ja és a kismamaruhák tetején vannak!). A két darabos doboz 5300 körül van és kényelmesen lehet próbálni is.

Luc! Gondolok rád amikor anyánál vagyunk. Legközlebb felhívhatlak? Nagyon cuki a "Kisbence".

D
dudukly
Isaszeg

And, gratulálok Eszterhez és sok örömet kívánok nektek!

Uxi
39+3

KépKépKépKépKép
uxi

Megann, nekem sem sokat változott a mellem.

Ugyanúgy, mint neked, a kosár nem nőtt, csak a kerülete egy számmal.
Talán halvány árnyalatnyit nagyobb lett a bimbó, de alig lehet észrevenni.

Igaz,azt még nem tudom, tudok-e majd szoptatniKép, csak remélem, hogy igen.

Szerintem ez nem függ össze.
Anyukámnak is hasonló, de ő simán szoptatott minket 8 hónapig.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Megann! Kép

Ne add fel ilyen hamar! Nem is tudom, ki írta, hogy másfél - két hét alatt rendeződtek nála a dolgok, állt be a tejmennyiség. És az, hogy egyik nap fogy 1-2 dekát, nem jelent semmit, lehet, hogy a következőn meg hízik 4-5-öt. Meg amit te is írtál, lehet, hogy előtte kakilt. Ezért mondják az okosok, hogy elég hetente mérni, akkor már látszik a tendencia. Bár nálunk Gergőnél volt olyan, hogy egyik héten nem hízott, csak 1-2 dekát, a következőn meg több, mint 20-at.

Néhány kép Bubusról, sajnos homályosak lettek, nem tudom, miért:

Kép

Kép

Kép

Uxi, Megann!

Nekem is kicsik a melleim, mégis megy a szoptatás. Ez nem függ össze.

Zsóf+Bubus, aki tegnap volt két hetes

Kép
Kép
göndörzsóf

Ja és Megann, még valami! Kép Nézd meg a mérleg pontosságát, lehet simán az 1-2 deka a mérleg hibahatárán belül van.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Lányok,

Olyan tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy aki megpróbálta bármire is szoktatni a babáját, még ha nem is jött be, milyen élményei voltak.

Szóval meséljetek nekem a szoktatásról, akár etetéssel, akár alvással vagy bármi mással kapcsolatosan.

Azért vagyok kiváncsi, mert itt vagyunk Anyukámnál, és ő állandóan megpróbálja letenni Zsuzsát valahova, azzal hogy neki már el kéne lennie egyedül is ébren (hat és fél hetes). Hát ez Zsuzsának max félóráig megy HA nagyon jó hangulata van. Akkor elnézelődik, veri a játékait, stb. De utána már kézben/testközelben akar lenni. és van hogy még úgy is nyűgös és sétálni kell vele vagy valami más módon lekötni a figyelmét (zene, ringatás, stb). Én ezt elfogadom, szerintem ez igy természetes, gondolom ahogy nő, egyre többet fog tudni egyedül lenni. Addig is én inkább magamra rakom a kenguruban, ott elalszik, és még akkor is ha éberen alszik (napközben egyre inkább) akkor csak fészkelődik egyet rajtam és újra bealszik. Ha lerakom, általában felébred kb 20 perc után, és nem marad el egyedül hanem sir.

Ezzel szemben este mikor sötét van, valami mágia folytán teljesen másképp viselkedik. Mikor este lerakom fürdetés után, már a bölcsőjébe rakom, és ott rásegitéssel ugyan, de elalszik úgy, hogy csak 4-5 óra múlva ébred. És akkor se teljesen, hanem 10-15 perc szopi, szeme szinte ki se nyilik, és alszik tovább, általában 5-ig, de ma pl 7:30-ig. Igaz, ezt úgy hogy 1-2 óránként ébred, szopizik egy kicsit, de visszaalszik.

Próbáltam ezt megcsinálni napközben, de azt értem csak el vele, hogy ott álltam a kiságya mellet két órán keresztül és simogattam, tömtem vissza a cumiját, fújt a légmelegitő ventilátor, és ment az andalitó zene. Ja, és be volt csomagolva pólyába. Igy el-elaludt 5-10 percekre, aztán újra felébredt, panaszkodott.

Tegnap megpróbáltam újra mellőzni a kengurut, hogy ne állandóan rajtam lógjon, és beraktam az autósülésébe, de ott is csak úgy aludt el, ha ringattam közben. És ha abbahagytam felébredt. Ezt csináltuk pár órán keresztül.

Ja, és ugye a legkeményebb "szoktatás" az autóban megy, mert ott nem tudom felvenni, bármennyire is sir. Hátra kötöttem be az ülését, hogy még csak ne is tudjak az ő nyugtatásával foglalkozni vezetés közben, ami életveszélyes lenne. De én nem vettem észre, hogy a sirástól megnyugszik, sőt, csak belehergeli magát, és a végén már szinte sikit úgy hogy nem vesz levegőt. Általában ha mozog alatta az autó, akkor elhallgat, de nem mindig. Persze van olyan is, hogy szépen elalszik az autósülésben és végigalussza az utat.

Tehát a szoktatás nekem macerásabbnak tűnik, mint a kenguruzás, mert amellett legalább tudok mást is csinálni. Azon vacilálok, érdemes-e egyáltalán ilyesmivel próbálkozni, hogy leszoktatni a kengururól napközben, vagy csak a falba verem a fejem. (Erre van egy jó amcsi mondás: olyan mint disznót énekelni tanitani: téged frusztrál, a disznót meg idegesiti.)

Igazából nem tudom, melyik a jó megoldás, ezért várom a véleményeket/tapasztalatokat.

Tehát aki szoktat: hogy csinálod? meddig hagyod sirni? a sirásnak milyen következménye van? úgy értem, egy idő után megszokta amit meg akartál vele szoktatni, vagy te adtad fel előbb? nekem néha úgy felhergeli magát, hogy még a karomban is alig nyugszik meg.

De lehet azt fogom csinálni, ha van időm és nincs más dolgom, akkor szórakozom a máshova szoktatással, ha meg lenne elintéznivalóm amihez jó lenne ha aludna, akkor használom a kengurut. Vagy ez következetlen?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A macerásat úgy értem, hogy ugye Anyukám azért mondja hogy rakjam le, hogy tudjak mást is csinálni mellette. De mivel nem marad el egyedül, ezért ott kell ülni mellette, majd felvenni és megnyugtatni mikor teljesen felháborodik. Ezzel szemben ha kenguruban van, még ébren is általában elnézelődik, majd elalszik, nekem meg szabad a két kezem, és tudok mozogni. Tehát igy értettem, hogy macerásabb a szoktatgatás.

Lehet hogy hosszútávon jobb lenne a szoktatás eredménye, már ha sikeres. De az is lehet, hogy olyat próbálok neki tanitani, amire még nem elég érett, és mire a szoktatás beválik, addigra ő saját magától is igy viselkedne, egészen egyszerűen mert addigra fejlődik odáig.

Szóval ez itt a dilemma... hogy csak csesztetem-e a szoktatással olyanért amin koránál vagy adottságainál fogva nem tud változtatni, vagy most rontom el azáltal, hogy azt tanitom neki, hogy mindig az van, amit ő szeretne (mondjuk ez nem igy van, mert van amiben "kőkemény" vagyok és csinálom annak ellenére hogy ordit miatta, lásd az orrtörlést meg autókázást... szóval nagyon szigorú és kegyetlen anyuka vagyok )

Vélemények?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann
bocs, tudom, hogy neked ez szinte tragédia, de remélem, fogod még a humort: az a gyerek nem hízósmalac, hogy minden nap többnek kelljen lennie a súlyának.Kép Hétről-hétre talán igen (ott is lehet 1-1 hét, amikor alig vagy nem is gyarapszik, ahogy más is írta) de nem kell napról-napra híznia!
Gondolj bele, ha pl egy felnőtt fogyózik: ő sem napról-napra fogy, van, hogy 2-3 hétig stagnál, aztán hirtelen lemegy több kiló...Az emberi szervezet egyszerűen így működik.

Róki
Szubjektív vélemény: 6 hetesen még nagyon pici mindenféle szoktatáshoz. Kevin borzasztóan alszik (a mai napig többször ébred éjjel) de nekem 6-8 hónapos (!) koráig eszembe se jutott "szoktatni". A nappali alvás meg alakul magától. Kicsiként összevissza aludt ágyban, autóban, karomban. 6-8 hós kora körül rendszeresen a játszószőnyegen aludt el, 1-et délelőtt, 1-et délután. Mióta csak egyet alszik, a mi nagyágyunkban szeret lenni. Ezek alakultak maguktól, sose kellett "szoktatni" a 2 vagy 1 alvásra, ez beérik a gyereknél.
Kevin éjjel nagyon gáz, de napközben ő maga mondja, hogy álmos, hozza a kis cuccait alvósbaba, takaró...) és önként vonul az ágyba.
Szoktatni legelőször sztem az evés körül kell, a család szokásainak megfelelően: az étkezések rendszerét, időpontját, helyét ki lehet jelölni a számára. Bár én ebben is nagyon "liberális" vagyok: nincsenek fix idők (amikor éhes) helyek (akár a nappaliban is ehetünk tálcáról) és mégis: Kevin annyira jó evő, teljesen rá lehet bízni már 1 éves kora óta, mikor és mennyit eszik. Persze a minőségre én figyelek, de szerencsére nem édesszájú.(A kajálás meg valszeg azért alakult így, mert mi felnőttek is ilyen rendszertelenül étkezünk a férjemmel.)

Apropó, kaja: Megann, az én nagyon jó evő fiam van, hogy egész nap 4dl kakaón és 3 virslikarikán él, és nem kér. De akár másnap simán benyom egy pár virslit reggelire, felnőtt adag pörit nokedlivel, ubival ebédre, és 2 kenyeret kefírrel vacsira, közben még Danonino tízóraira-uzsira. Óvakodom tőle, hogy a "rosszabb evős" napjain elrontsam azzal, hogy tömöm. Ez érvényes ám a babákra is, néha így, néha úgy esznek. Már csak ezért sem gyarapodhatnak napról-napra.
Jaj, Istenem, annyira szeretnélek megnyugtatni, hogy minden rendben van a babáddal, meg a tejeddel, ha igény szerint adod neki a cicit (ami nem ürül ki, ha fejni nem is tudsz, a baba még tud szívni belőle) nem (mindig) azért sír mert éhes, nem azért alszik sokat mert már "gyengül" az éhségtől...Higgy magadban.

üdv
p

Ja, Róki,
még egy sztori a szoktatáshoz. Kicsi korától este fürcsi, szopi (később babatej, kakaó) zsupsz az ágyba, és egyedül elaludt. Én meg vertem a mellem, hát igen, a 2szertartás" ahogy a könyvek írták, bevált, és osztottam az észt azoknak, akiknek nem aludt el egyedül a babájuk. Aztán 2 éves kora körül egyszer csak megjelent kis szellemként a szobánkban, maga után húzva a takaróját. Azóta ott köztünk alszik el, de van, hogy csak azt várja meg, míg elálmosodik, és kéri, hogy apa vigye őt az ágyába. Szóval ha valami kialakul vagy "rászoktatod" az sem tart utána mindörökké. Most erre van igénye, hogy este hozzánk bújjon. Majd elmúlik, és kialakul valami más.
penna

Ja, és még valami: az autózás, orrtörlés stb által azért megtanulja, hogy vannak "muszáj" dolgok. A wc-ről sem tudsz felugrani, van, hogy olyasmit csinálsz, hogy pár percig hagynod kell bőgni: ő ezekkel is tanulja a "rendet". Csak még pici hozzá, hogy megértse, de ez bőven elég neki egyelőre.
Nálunk Tamónak mélyvíz van, mert ha Kevint épp tisztába teszem, vagy bármi olyasmit csinálunk, hogy nem tudom csak úgy otthagyni, akkor bizony várnia kell, még ha üvölt is. Gondolom te is olvastál sok-sok szakirodalmat a születési sorrend jelentőségéről, hát sztem itt kezdődnek a különbségek.Mármint a "nevelésbeliek" amikor Ketteske eleve mást "kap" a szüleitől, mint anno a nagytesó.
p
penna

Harinak jobbulást kívánok!!!!!!!!

Zsóf!
Bubus nagyon édes!

Kismama Szilvi!
nekem is egy pamut 2.200 ft-os szopis melltartó vált be legjobban. Tök kényelmes és még az ára is jó.

Jatka!
Én is az Aventes bimbóvédőt használom, de nekem eddig bevált. kopp-kopp-kopp...De anyósom szerint a Neogranormon is nagyon jó, csak azt le kell mosni szopi előtt!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák a képeken!!! Kép Kép

Megann,
Ne add fel! Mérleg mehet a kukába, csak ne idegeskedj. Szerintem is jobb a heti mérés, a növekedési tendencia a fontos.
Köszi az infokat Hariról. Én is küldtem neki sms-t, hogy jobbulást és drukk és várjuk vissza.

Ciciméret: a terhesség alatt nekem 85D-ről, 85DD-re nőtt, most még sokkal nagyobb, de nekem még csak most lövellt be a tej kb. 5 napja. Minden esetre alig férnek el a melltartóban.
Danibabának mindegy, hogy milyen pózban szoptatom, csak cici legyen a szájában. Hát nem igazi férfi? Kép

Napközben 1,5-2 óránként kajál, viszont éjjel 3-4 órát is alszik egyfolytában. Egy angyal! Kép Hagyja anyát pihenni. Majd ha már kimehetünk sétálni, a napközben kajálás is be fog állni 2,5-3 óránkénti gyakoriságra. Legalább is remélem.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Majdnem elfelejtettem! Luc! Bence is nagyon édi baba!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Már válaszol is Hari!!! Mindenkit üdvözöl! Azt írta, hogy hiányzunk neki. Még egy kicsit lázas és fáj a cicije, de jobban lesz, jön majd vissza ide.

benianyu

Sziasztok!Kép

Itt van nálunk Zsófy és Lilla és íme a nagy taliKép

Kép

Kép

Mea
mea

Olyan édesekKép
Józt beszélgettünk Zsófyval minden baba témrólKép és a kicsik így elvoltak a járókában kemény 10 percigKép

Nagyon cukik így együtt, imádnivalókKép

Mea
mea

MegannKép

Nem akarom ismételni magam, de szerintem nálad minden ok, neked dupla annyi van mint nekemKép
Szerintem az elég nekiKépNyugi!!!!Higyj nekünkKép

Mea
mea

Sziasztok!

Ismét bejelentkezem 1 kérdés erejéig( a téliektől...), szóval most vettem észre, hogy 1 db 10 Ft-os nagyságú tejfolt van a bal mellemnél és ha a jobboldalit megnyomom abból is jön pici...eddig is volt nagyon ritkán előtejem, de csak épp annyi ami rászáradt a bimbómra és inkább olyasmi állaga volt, mint a fülzsirnak mostmeg jön átlátszó folyékony is és sárga sűrűbb is...

Ugye ebből még nem kell arra következtetnem, hogy megyek szülni...??? Vagy volt valaki, akinek hasonlóképp kezdődött?

Heni 38+6

Kép
hencsi

Sziasztok!

Benianyu! Olyan jó, hogy nálatok minden rendben van.
Penna! Te is jól boldogulsz a két kicsivel!
Tudjátok, a harmadik már a kutya mellett is felnőKép!

Mea, Zsófy! Olyan kis édesek a babák így párban (is)!

Uxi, Megann! A szülészeten a szobatársamnak igen kicsi cicijei voltak, de a mai napig (most egy hósak a gyerkőceink) sok tejcije van. A nagy cici a zsírszövettől nagyobb, nem a tejcsatornáktól.

Hencsi! Bármire következtethetsz, és az ellenkezőjére isKép! Bocs, de ez van. Nekem pl. a szülés előtt se jött ki magától az előtej, csak ha forró fürdő után megdörzsöltem a törcsivel. Viszont ismerek olyan lányt, aki szülés előtt hetekkel már melltartóbetéttel közlekedett, mert iszonyatosan folyt az előtej. Tehát csak azt tudom javasolni, hogy ugorj el egy drogériába betétért (jó lesz a maradék a szoptatás alatt). De ettől bármikor szülhetszKép. Mivel lassan a finisben vagy, Neked is gyors szülést kívánok!

D
dudukly
Isaszeg

Hali!

Megann,
szerintem is várnod kéne még pár napot, de nagyon fontos lenne, hogy megnyugodjál, ugyanis a stresszes állapot is megakadályozza, hogy növekedjen a tejci mennyisége! Próbálj lazítani egy kicsit, aztán ha mégsem megy, még mindig jöhet a tápszer, de először próbálj pozitívan hozzáállni a dologhoz! Szopis tanácsadóval beszéltél már? Hátha megnyugtatna! Ha meg nem megy a dolog (mindegy, hogy mi miatt, akár azért, mert ez így túl stresszes neked, van ilyen), akkor jöhet a tápszer, és ettől se érezd kevesebbnek magad, tápszeren is felnőnek a gyerekek, a lényeg, hogy szeresd! (A másik lényeg meg, hogy ne legyél ideges, egy nyugodt anyuka mindennél fontosabb a babának, mindegy, hogy anyatejet vagy tápszert eszik!)

Róki,
én sem szoktatnám még Zsuzsit semmire, a lányom két hós volt, amikor először elvolt egyedül fél-fél órát egy nap, aztán ez állandósult, majd teljesen megszűntKép, aztán visszatért, most meg olyan jól eljátszik egyedül, hogy öröm nézni.Kép Autósülés: a lányom utálta, több mint egy éves koráig üvöltött benne, csupa stressz volt minden út, pedig ugye ezt szoktatásnak is lehetne nevezni, hogy mindig így utaztunk, mégsem szokta meg. Csak akkor lett jobb, amikor nagyobb, előre néző ülést kapott, de még akkor is kiszálltunk mindig egy óra autózás után, hogy kiugrándozza magát, különben nem bírta (még akkor is megálltunk, ha az út kicsivel volt több csak az egy óránál). Most már többet bír azért, meg megérti, hogy mindenki be van kötve, mert ez fontos.Kép Szóval szerintem akkor érdemes valamit csinálni, amikor megérik rá a gyerek, úgyis megérik rá valamikor, max. kicsit terelgetni lehet. Csabival egyébként én is úgy vagyok, mint Penna (és bármely más kétgyerekes anya), ő többet sír, lévén nem tudok mindig ugrani hozzá. Penna 14.08-as hozzászólásával teljesen egyetértek.Kép

Babók nagyon cukik, jók nagyon a talis képek.Kép

Én is rakok egyet a kis gondterheltkémről, ma készült.Kép Egyébként totál berekedt szegénykém mára, tudnám, hogy mitől???

Kóbor

Kép
kóbor

Megann,
Megertem Harit, hogy csalodott a korhazban, de ok tenyleg nem tudnak tobbet tenni.
Megmondanad neki, hogy a feher kaposztalevel kiklopflva, a melltartoba teve csodakra kepes. Nekem most van a 3. mellgyulladasom, az elsonel meg beszedtem az antibiot, aztan sok fejessel, kaposztaval es meleg zuhany alatti fejessel kikuraltam magam. A legrosszabb a laz, de az kb 2 napig tart. Drukk Harinak, hogy gyorsan meggyogyuljon.

Te pedig nagyon ugyes vagy, hogy ennyi tejed van.

udv
M
minimi

Sziasztok!

Angelani Kép Aranyos vagy! Igen, a Kismama az, és a decemberi szám Kép Egyébként szerintem nagyon megéri megvenni legalább egyszer-kétszer, nagyon sok ötlet, segítség, tanács van benne!
Roki, nem tudom, melyik kép lesz a lapban, sok készült, gondolom, ők döntik el.

Hencsi, ez tök normális, nem hallottam még, hogy a szülés indulásának jeleihez tartozna! Nekem is bőven folydogált már a félidő környékétől.

Rokica Kép Köszi az infót, ezek szerint van H-méretben is cicifix, csak én nem találtam... Három évvel ezelőtt is kerestem nagyobbat, megjártam a Kékgolyó utcát is, de a G volt a legnagyobb. Valóban marha drágák, mondjuk én alapból Triumph-ot használok, azok 9-10 Ezer körül vannak, de legalább jók. Csak azok meg merevítősek, elvileg az nem jó most. Van egyébként egy Anitám, ami kényelmes, jó a méret is, de az meg olyan idióta, hogy elöl van egy csomó kapcsa, kizárt, hogy fél kézzel kapcsolgassam. / elsősorban nyilvános szopinál gond ez /. Nem hiszem, hogy beruházok mégegy melltartóba, bár a CundA-ba lehet, hogy benézek egyszer, az egész baráti áron van / köszi Dudukly!/ Ja, és nekem sem változott a terhesség elejéhez képest a mellem nagysága, akkor nagyobb lett, és kész.

Szoktatás: egyetértek Pennával, szerintem is korai, és én is azt tapasztalom, hogy nagyokat változnak ezek a megtanult dolgok is.
Egyébként Balázs is olyan volt, hogy max fél órát volt el egyedül, ez sem jelent semmit, mert most meg órákat is tud egyedül játszani, és ez már rég így van Kép

Hari, szegényke, jobbulást Neked, és fel a fejjel, hamarosan jobb lesz minden!

Zsóf Kép édi a kis Bubus!

Judit+Gergő /3+2/

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Megann,
Harinak még azt üzenném, hogy nem tudom, mondták-e a kórházban, de próbáljon úgy szoptatni, hogy a fájó, eldugult csatorna felé legyen a baba álla, ezt legkönnyebben négykézláb lógatva a cicit lehet megtenni (kicsit komikusan hangzik, tudomKép), előtte meg pár percre jó forrót tegyen a fájó részre, és utána rögtön szoptasson.
Kóbor
kóbor

Sziasztok Lányok!

Ha valaki meg tudná adni a Hari telefonszámát, akkor tudnék neki segíteni.
Nekem két hónapos a kisfiam és már volt hat mellgyulladásom (sajnos), de találtam egy idős nénit aki tudott segíteni és azóta (lekopogom) nem volt semmi bajom, sőt a tejem is több lett.
Előre is köszi válaszotokat!
Ja és a forró nem jó rá, sokat ronthat a helyzeten.

A címem:
orsi@dynamic-team.hu

Mindegyis
tóthné

Sziasztok!

Köszönöm a segitséget, megnyugodtam, mert még nem érzem h fel lennék készülve, bár szerintem ez akkor is igy lessz, ha már tényleg itt az idő...Kép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Mea-Zsófy
De helyesek együtt a babócák!!! Kép Kép

Dudukly,
Köszi Kép

Kóbor,
Gondterheltke nagyon édes. Kép
Én is nagyon egyet értek Penna általad említett hozzászólásával.

Benianyu

benianyu

Hali!

Tóthné Orsi,
hű, hat mellgyuszi ennyi idő alatt, az nagyon durva! Jó, hogy sikerült találni valakit, aki segített. Én azért írtam a forrót (közvetlenül a szopi előtt), mert nekem több helyről tanácsolták, és a lányomnál 5-6 alkalommal sikerült is a fent leírt módszerrel megelőznöm a lázas állapotot (a dugulás első jelére alkalmaztam, egyszer majdnem eldurvult, mert a lányom lustizott, de végül sikerült megoldani). Viszont megtennéd, hogy leírod, hogy te mit csináltál? Remélem, hogy nem lesz rá szükség, de ki tudja... Köszi előre is!

Benianyu,
köszi a dicséretet!Kép Most küldök egy mosolygóst is, pár perce csináltam.Kép

Kóbor

Kép
kóbor

Kóbor,
én eddig megúsztam a mellgyuszit, de a kádban-meleg vízben való masszírozást-fejést én is több helyről hallottam, sztemnem lehet akkora butaság, hiszen a meleg tágítja a véredényeket is, gondolom a tejcsatornákat is fellazítja.
Nekem egyelőre "önürítő" a cicim, egy melegebb zuhany után alig birok megtörölközni, mert szinte folyik belőle.
Azért én is gyűjtögetem ám a praktikákat, sose lehet tudni...

Dudukly
muszáj boldogulni. Úszom az árral, de jól megyKép. Kaját rendelek, mosogatni csak este, ha apa megjött. Már mindenki (beleértve a férjem is) alszik, mire oda jutok, hogy letusolok. Sokszor az egyik cicimen a kicsi, a másik kezemmel meg Kevinnek bábozok...szerencsére ő nagyon jó fiú, iszonyú türelmes, és mindig megérti, ha Tamót épp etetni kell.Bár ahhoz ragaszkodom, hog néha Tamó is "várjon" Kevin miatt, és ezt mindig mondom is Kevinnek, hogy tudja: demokrácia van, legalábbis ők ketten egyenlő fontosak a szívemnek.Kép
üdv
p
penna

Hencsi! Kép

Nekem Gergőnél a 21. héttől szivárgott néha előtej. Szerencsére ekkor még nem szültem. Kép

Róki!

Nekem Gergővel szerencsém is volt, mert az elejétől kezdve szépen elvolt egyedül is, és általában el is aludt egyedül. Pennának abban igaza van, hogy meg kell tanulnia, hogy néha muszáj várnia, ottmaradnia stb. különben tényleg a rabja leszel, vagy pl. veszélyeteted. Van egy barátnőm, akinek ha sír a kislánya az autósülésben, akkor kiveszi.Kép Ezzel sokkal többet árthat, mint hogy sírni hagyja.

Mea, Zsófy!

Nagyon édik a babák együtt.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Ma voltam dokinál, elkezdtem kinyílni, azt mondta,lehet, hogy hamarosan jön a baba. Kép

Jó lenne, ha már a jövő héten megszületne valamikorKép.

Uxi
39+3

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi,
Megy a drukk!!!!!!!!!!

Kóbor,
Mosolyogva is édes!!!!

Minden elismerésem azoké a kétgyerekes anyukáké, ahol a nagyobb még nem ovis. Ott azért nagy lehet a hajtás, főleg az elején. Nekem könnyebb sokkal a helyzetem, hogy Beni oviban van napközben. Csak azt kell megszerveznem, hogy ki vigye és hozza, vagy ki legyen a Danival, ha én viszem, hozom. Aztán a délután már könnyen eltelik, sokat mesélek Beninek, vagy olyanokat játszunk, ami megy akkor is, ha Danibaba épp a cicin van.

Fürdeni meg úgy szoktunk, hogy Beni a nagykádban, Dani meg a kicsiben, egymás mellett. Beni kezdi, kb. 10 perccel előbb, hogy jól bemelegedjen a fürdőszoba, aztán megyünk mi is. Apa mosdatja és törli Benit, én meg a kistesót. Dani szeret fürdeni, ha a hasán van a finom meleg vízben. Aztán amíg alvás előtti szopi van, mesélek Beninek. Van, hogy 3/4 órát is.

Szerintem is meg kell tanulni egy két szabályt, még egy újszülöttnek is, ilyen tényleg az autósülés. Abból én sem engednék. Bár Beni imádta mindig, még a mai napig is, ha épp alvásidő van, alszik a kocsiban. Remélem, a picinek sem lesz kifogása ellene.

Benianyu

benianyu

Benianyu
nem olyan vészesKép
Pl sokkal kevéssé vagyok fáradt, mint anno Kevinnel az elején. A kicsi ellátása, meg a szopi tulképp rutinból megy. Nincs is időm aggódni minden apróságon, ez sem fárszt.Kép
Mégis eszembe jutott valami, amire már most szoktatom a picit. Ha Kevinnek alvásideje van, bizony én "könyörtelenül" altatom Tamót. Van, hogy rámegy fél óra is, de cserébe van 1-2 gyerekmentes órám, ami nagyon fontos most nekem. Van, hogy melléjük fexem aludni, vagy olvasok, netezek. Ritkán házimunkázom ilyenkor, mert kis pihi nekem is jár, igaz?
Általában tandem altatok: Kevinnek a fejét simizem, Tamó meg a cicin cumizik.
Kép
üdv
p
penna

Uxi,
drukkok mennek!Kép

Penna,
az én elsőszülöttem egy hónapja úgy döntött, hogy márpedig ő nem alszik délután, már nem is próbálkozom. Képzelheted... Nagyon cukik így együtt a csemetéid, nekem ezt kétszer sikerült elérnem az elején.Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Mea, Zsofy! Nagyon husi a két kiscsaj együtt Kép No és Penna a két srácod sem semmi Kép Olyan jó nézegetni a képeket, mindig mosolyt csalnak az arcomra.

Szegény Hari... Remélem hamar rendbe jön!

Lányok van egy kérdésem:
Mennyit kellene egy 9 hetes babának aludnia? Olikám csak 10-12 órát alszik egy nap, ebből szerencsére 7-et éjszaka egyhuzamban, nappal viszont alig alszik kb. 3x 1-max.2 órát. Ha ébren van, ő nagyon jól elvan egymaga is egy ideig, akár egy óráig is, aztán ha unatkozik, akkor jelzi.
Én úgy gondolom, hogy amíg kiegyensúlyozott baba, addig nyilván elég neki ennyi alvás. Vagy tévedek???
Teszek fel egy képet, hogy milyen sikeresek a nappali altatásaim Kép

Ildi

Kép

Kép
vrucsincá

Ildi:

De legalább te alszol. Kép Már ez is valami.

Kérdésedre válaszolva pedig ha a baba kiegyensúlyozott, szépen gyarapszik, akkor biztos eleget is alszik.

Lehetne sokkal rosszabb... az ébren töltött óráit végigbőghetné. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: